Connect with us

Social

5 sfaturi financiare pe care cuplurile casatorite nu ar trebui sa le ignore

Publicat

pe

O relatie poate functiona minunat, pana cand intra banii in discutie. In cazul ideal, in care ganditi amandoi la fel si aveti aceeasi viziune despre obtinerea si cheltuirea banilor, nu ar trebui sa va faceti griji despre eventuale conflicte. Problemele apar atunci cand unul dintre voi este econom si celalalt nu, sau cand unul castiga mult mai mult, iar celalalt nu face eforturi pentru a-si creste veniturile. Insa, din fericire, exista cateva trucuri care va ajuta sa va intelegeti, in privinta banilor.

Diferentele prea mari intre parteneri provoaca frustari care se transforma in certuri, mai devreme sau mai tarziu. De aceea, inainte de a pune in aplicare sfaturile privind gestionarea banilor, este esential sa comunicati, sa va exprimati dorintele si supararile si sa ajungeti la un compromis favorabil pentru amandoi.

Iata ce obiceiuri financiare ar trebui sa deprindeti pentru o relatie armonioasa:

1.   Nu cheltuiti mai mult decat castigati

Indiferent care sunt veniturile voastre, impreuna sau separat, faceti tot ce este posibil pentru a nu cheltui mai mult decat castigati intr-o luna. Este o masura care nu doar ca va ajuta sa economisiti si sa traiti fara griji, de la luna la luna, ci influenteaza pozitiv relatia voastra. Din cauza neajunsurilor financiare apar reprosuri in multe familii, ceea ce duce la escaladarea conflictelor si deteriorarea relatiei. Asa ca, daca veti cheltui mai mult decat castigati, veti avea datorii la rude sau veti folosi  carduri de credit de care veti scapa cu greu. Prin urmare, daca va incadrati in venitul lunar, aveti si stabilitate financiara, si liniste si pace in relatia de cuplu.

2.   Stabiliti un fond pentru cheltuieli comune

Pentru a achita cheltuielile casei si cele pentru copil (daca e cazul, evident), formati un fond comun in care sa puneti, lunar, o suma fixa din salariul fiecaruia, indiferent cat castigati. Fiind egalitate in privinta gestionarii cheltuielilor comune, nu vor aparea certuri intre parteneri. Incercati sa nu apelati la acest fond pentru cheltuieli individuale, chiar daca nu aveti suficienti bani, ca sa nu creati frustrari sotului sau sotiei. De asemenea, important este ca restul de bani sa fie gestionat, individual, pentru a nu crea senzatia de control. De regula, barbatii insista ca toti banii sa fie pusi la comun, insa, fiecare dintre parteneri are nevoi diferite pentru care vrea sa cheltuiasca separat.

3.   Analizati impreuna bugetul de venituri si cheltuieli

Chiar daca doar o parte din bani e pusa in fondul comun, nu ii ascundeti partenerului cat castigati lunar. Daca sunteti transparenti in relatie va creste increderea dintre voi. In plus, sa vorbiti despre venitul si cheltuielile personale va ajuta pe amandoi sa va gestionati eficient bugetul. 

Astfel, tinand evidenta veniturilor si cheltuielilor lunare, veti putea reduce din costuri si chiar strange bani, pentru un trai mai bun, impreuna. Daca unul dintre voi este mai cumpatat, il poate influenta si pe celalalt sa cheltuiasca mai putin sau mai inteligent, pe lucruri, cu adevarat, valoroase. Asa ca este important sa comparati cheltuielile individuale.

4.   Economisiti pentru scopuri comune

Obiectivele comune intaresc legatura dintre voi doi si va ajuta sa aveti un viitor armonios. Chiar daca nu exista probleme in cuplu, este esential sa va setati cateva teluri care va reprezinta si care va motiveaza si sa le transformati in realitate. Este o metoda care aduce beneficii pe termen lung in relatia voastra, nu doar din punct de vedere financiar, ci, mai ales, emotional si sentimental.

Conteaza mai putin pentru ce economisiti, important este sa reusiti sa puneti bani deoparte, in acelasi cont. Astfel, veti trece impreuna cu brio, fara frustari si certuri, peste eventuale situatii neprevazute, care necesita cheltuieli suplimentare. In plus, chiar daca este necesara o suma mare de bani, datorita economiilor avute, veti lua un credit mai mic. Iar daca aveti nevoie urgent, verificati  aceste imprumuturi nebancare care se acorda rapid si usor online si care se vireaza direct in contul vostru.

5.   Invatati cum sa faceti mai multi bani impreuna

Educatia financiara este utila in orice cuplu, din mai multe puncte de vedere. In primul rand, invatati cum sa gestionati mai bine cheltuieile in familie si sa fiti mai cumpatati. In al doilea rand, stiind cum sa optimizati costurile, veti scapa de anumite neajunsuri si, implicit, de discutiile aprinse, generate de lipsa banilor. In al treilea rand, veti afla informatii despre instrumentele financiare existente si cum sa faceti mai multi bani impreuna, prin investitii strategice.

Desi independenta are un rol benefic in relatii, ceea ce uneste cel mai mult oamenii este modul similar de a gandi. De aceea, o casnicie de lunga durata depinde si de viziunea asupra banilor, asa ca urmati sfaturile de mai sus si va veti bucura de o viata impreuna, fara griji.

Exclusiv

Contrastul dintre două paradigme: războiul din Ucraina și provocările demografice ale Rusiei

Publicat

pe

De

În cadrul dezbaterilor referitoare la drepturile militarilor și polițiștilor, războiul din Ucraina a fost frecvent evocat, subliniind că amenințările de la granițe ar trebui să descurajeze măsurile legislative dure adoptate de aleșii noștri. Aceasta este opinia lui Vitalie Josanu de la Sindicatul Diamantul. Deși s-a discutat despre aceste probleme, dezbaterile nu au avut efectele scontate, probabil din lipsa unui interes față de cauzele conflictului și evoluția acestuia. Această ignoranță creează un teren favorabil pentru răspândirea dezinformării din partea unor canale propagandistice moscovite. Este îngrijorător că structurile statului nu reacționează în mod vizibil, iar efectele posibile ale acestei discreții rămân necunoscute. Respectarea libertății de exprimare poate deveni problematică atunci când aceasta se transformă în dezinformare manipulativă.

Urmărim cu atenție noutățile din Ucraina și avantajul de a cunoaște limba celor implicați ne permite să ne informăm din surse direct, având un acces mai bun chiar decât ceea ce oferă mass-media națională.

Propagandiștii ruși încearcă acum să explice uimirea față de puterea de luptă a Ucrainei, o țară pe care anterior o considerau inferioară și vulnerabilă. Deși armata rusă a câștigat controlul asupra unor localități distruse, acest lucru a venit cu pierderi deosebit de mari, iar avansarea în general este extrem de complicată.

În ceea ce privește resursele umane, Rusia se confruntă cu un declin demografic sever, din cauza pierderilor masive de pe front și a migrației tineretului. Totodată, se observă o scădere a numărului de voluntari, chiar și în fața unor recompense financiare semnificative. Deși Putin a promis că nu va trimite tineri în termen la luptă, realitatea demonstrează altceva, iar printre prizonierii ucraineni se regăsesc mulți adolescenți.

Această realitate demografică alarmantă a generat deja măsuri drastice pentru stimularea natalității, având în vedere că populația rusă întâmpină dificultăți în a concura cu naționalitățile din alte regiunii. În plus, se desfășoară o campanie națională împotriva avorturilor, care reflectă presiunea socială crescută.

Dincolo de propagandă, se conturează o contrastantă confruntare între cele două sisteme: sistemul birocratic și autocratic al Rusiei, care reînvie modelul sovietic, și abordarea ucraineană, care încurajează inițiativa și competiția în scopul îmbunătățirii calității și inovației. În timp ce în Rusia procesele de producție militară sunt centralizate și supuse aprobatărilor extinse, în Ucraina acestea sunt distribuite în peste 500 de unități private, ceea ce îngreunează distrugerea industriei de apărare a inamicilor.

Producția militară rusă se concentrează în câteva uzine mari, ceea ce duce la un număr semnificativ de rebuturi, în contrast cu inovația din partea antreprenorilor ucraineni, care caută mereu soluții noi. Ucrainenii susțin că acesta reprezintă una dintre cheile succesului lor în producția de apărare. Aceasta ar putea fi o sugestie și pentru noi, începând poate cu producția de echipamente vestimentare, având în vedere cantitatea impresionantă de rebuturi constatată.

De asemenea, este important de subliniat că încă din anul 2022, ucrainenii au creat unități militare specializate în operarea dronelor, avansând mult mai rapid decât armata rusă, care se bazează pe structuri vechi și birocratice. (Cristina T.).

Citeste in continuare

Exclusiv

Emil Pascut de la Sindicatul Diamantul: „Injurațiile la adresa IGPR demonstrează progresul și civilizația'”

Publicat

pe

De

Emil Pascut de la Sindicatul Diamantul abordează o temă controversată, argumentând că manifestările de critică față de Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) sunt dovada progresului și civilizației în societatea românească. Deși recunoaște că titlul său poate părea un pic clickbait, el promite să-și susțină afirmațiile.

Pascut amenință că dispozițiile emise de unele autorități, în special de Benone, care își propune să „vâneze” polițiștii ce denigrează online instituția, reflectă o mentalitate retrogradă. Acesta subliniază că acțiunea de denigrare vizează orice discurs critic — inclusiv cel fundamentat — care se referă la activitatea organelor statului. Benone este văzut ca un „primar de serviciu”, fără autoritate reală asupra acestor probleme.

Emil Pascut face referire la o maximă atribuită greșit lui Freud, care ar sugera că primul om care a preferat să înjure în loc să folosească violența a fost fondatorul civilizației. Citatul original, un fragment dintr-un jurnal medical, vorbește despre modul în care cuvintele pot înlocui acțiunile violente, afirmând că folosirea insultelor este un substitut al faptei.

Pascut interpretează această idee ca fiind un pas important în evoluția comportamentului uman și a societății, indicând începutul unei organizări sociale bazate pe comunicare și identificarea problemei prin dialog în loc de violență. Astfel, discursul critic, chiar și atunci când este ofensiv, ar reprezenta o formă de progres și civilizație.

Continuând această linie de gândire, el afirmă că existența sindicatelor și a discursului lor critic este o dovadă de civilizație, progres și democrație. În contrast, reacția represivă a autorităților, în special a celor din cadrul controlului intern al IGPR, este interpretată ca un act de anti-progres și anti-democrație, menținând o putere disproporționată asupra altora.

Astfel, Pascut îndeamnă la o reevaluare a modului în care este perceput discursul critic, susținând că acesta este esențial pentru o societate democratică și că atacurile asupra celor care critică instituțiile statului sunt de natură să inhibe dezvoltarea și libertatea de exprimare. (Cerasela N.).

Citeste in continuare

Featured

Acțiunea BARIERA 2: Poliția de Frontieră intensifică lupta impotriva criminalității transfrontaliere

Publicat

pe

De

În data de 5 octombrie, a fost declanșată, la nivel central, acțiunea BARIERA 2, care reprezintă o continuare a activităților desfășurate weekendul trecut. Această acțiune are ca scop creșterea gradului de conștientizare a societății cu privire la pericolele sociale generate de diferitele forme de criminalitate și prevenirea manifestării acestora.

În intervalul orar 8:00-13:00, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași au organizat acțiuni la punctele de trecere Sânca-Costești, Racovăț și Rădăuț-Prut, iar echipe din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au acționat la Siret și Vicovul de Sus. Aceste acțiuni au vizat prevenirea și combaterea infracționalității transfrontaliere, în special în ce privește traficul de produse accizabile, cum ar fi țigările, și alte bunuri interzise, inclusiv droguri, arme și bunuri ce aduc atingere dreptului de proprietate intelectuală.

În cadrul acțiunii derulate în cele 5 puncte de frontieră, au fost implicați zeci de polițiști de frontieră, echipaje canine și tehnică specifică din dotarea structurilor teritoriale.

În total, au fost verificate peste 400 de mijloace de transport și aproximativ 1.200 de persoane. De asemenea, au fost aplicate sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului străinilor în România.

Polițiștii de frontieră de la nivel național intenționează să continue aceste acțiuni pentru a combate eficient criminalitatea transfrontalieră și pentru a trasa la răspundere persoanele care încalcă legea. Aceste inițiative sunt esențiale pentru asigurarea unui mediu mai sigur și pentru protejarea comunităților locale.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România. Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național? Garantăm confidențialitatea! Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503 Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com Departament Investigații - Secția Anticorupție

Știri calde

Exclusiv5 ore ago

Contrastul dintre două paradigme: războiul din Ucraina și provocările demografice ale Rusiei

În cadrul dezbaterilor referitoare la drepturile militarilor și polițiștilor, războiul din Ucraina a fost frecvent evocat, subliniind că amenințările de...

Exclusiv5 ore ago

Emil Pascut de la Sindicatul Diamantul: „Injurațiile la adresa IGPR demonstrează progresul și civilizația'”

Emil Pascut de la Sindicatul Diamantul abordează o temă controversată, argumentând că manifestările de critică față de Inspectoratul General al...

Exclusiv5 ore ago

Libertatea Românilor: O apărare a democrației în fața ambițiilor totalitare

„Ca și candidat al PNL la Președinția României, sunt conștient de importanța respectării deciziilor Curții Constituționale, fără a le comenta,...

Exclusiv21 de ore ago

Sindicatul Diamantul avertizează: acceptarea permanenței neplătite poate deteriora baza de calcul pentru pensie

Alin Rusu, reprezentant al Sindicatului Diamantul, atrage atenția polițiștilor care acceptă să execute serviciul de permanență de la domiciliu, neplătit,...

Exclusiv2 zile ago

Afaceri Murdare: Mafia deșeurilor și complicitatea instituțiilor din Prahova

Recent, situația din „Mafia deșeurilor” din Prahova a devenit din ce în ce mai alarmantă. Reamintim ca, pe fundalul politic,...

Exclusiv2 zile ago

Investigație Europeană asupra Corupției: Penitenciarul Berceni, directorul Matei Valentin și legăturile intunecate cu afaceristul Mihai Tufan

Construcția Penitenciarului Berceni este sub atenția procurorilor europeni! Laura Codruța Kovesi îndreaptă atenția asupra firmelor care au încercat să obțină...

Exclusiv2 zile ago

Sindicatul Sidepol critică reorganizarea Poliției Canine: „O absurditate care pune în pericol Siguranța Publică”

Sindicatul Sidepol a lansat o serie de acuzații grave referitoare la reorganizarea Poliției Canine din România, denumind acest proces “Marea...

Exclusiv2 zile ago

Sindicatul EUROPOL inițiază o documentare extensivă asupra calității uniformelor de Poliție

După doi ani de sesizări și reclamații formulate de polițiști referitoare la calitatea precară a noii uniforme de poliție și...

Exclusiv2 zile ago

Controverse în cadrul Ministerului de Interne: Emil Pascut si comentariile sale despre Funcționarii Publici

Emil Pascut, reprezentant al Sindicatului Diamantul, a ridicat o serie de întrebări critice privind modul în care anumiți funcționari publici,...

Exclusiv3 zile ago

România pe locul 36 în Global Peace Index, SUA pe locul 132

Sindicatul Diamantul a anunțat recent clasamentul Global Peace Index (GPI), care măsoară liniștea globală la nivel mondial. Conform acestui raport,...

Exclusiv4 zile ago

Emil Pascut de la Sindicatul Diamantul: Presiunile asupra polițiștilor pentru apartenența sindicală încalcă drepturile fundamentale

Forțarea unui polițist să facă parte dintr-un anumit sindicat pentru a obține un tratament favorizant din partea conducerii unității de...

Exclusiv4 zile ago

Terapie prin cultură: EUROPOL colaborează cu instituții culturale din Satu Mare

Într-un demers remarcabil care subliniază importanța culturii în viața profesională și personală, Sindicatul EUROPOL a încheiat recent contracte de colaborare...

Exclusiv4 zile ago

Șase luni de activitate în spațiul Schengen: Verificări riguroase pentru siguranța publică

Jumătate de an de la aderarea României la spațiul Schengen se evidențiază prin activități intense desfășurate de polițiștii de frontieră...

Exclusiv5 zile ago

Situațiile în care polițistul poate refuza sau amâna executarea unui Ordin

Potrivit lui Emil Pascut de la Sindicatul Diamantul, polițiștii pot amâna sau refuza executarea unui ordin dat de superior în...

Exclusiv6 zile ago

Ipocrizia Programului de sprijin pentru marea industrie din România/Ipocrizia lui Ciolacu (II)

Recent, premierul Marcel Ciolacu a anunțat cu mare pompă un „Program de Sprijin pentru Marea Industrie din România”, destinat metalurgiei,...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv