Social
5 sfaturi financiare pe care cuplurile casatorite nu ar trebui sa le ignore
O relatie poate functiona minunat, pana cand intra banii in discutie. In cazul ideal, in care ganditi amandoi la fel si aveti aceeasi viziune despre obtinerea si cheltuirea banilor, nu ar trebui sa va faceti griji despre eventuale conflicte. Problemele apar atunci cand unul dintre voi este econom si celalalt nu, sau cand unul castiga mult mai mult, iar celalalt nu face eforturi pentru a-si creste veniturile. Insa, din fericire, exista cateva trucuri care va ajuta sa va intelegeti, in privinta banilor.
Diferentele prea mari intre parteneri provoaca frustari care se transforma in certuri, mai devreme sau mai tarziu. De aceea, inainte de a pune in aplicare sfaturile privind gestionarea banilor, este esential sa comunicati, sa va exprimati dorintele si supararile si sa ajungeti la un compromis favorabil pentru amandoi.
Iata ce obiceiuri financiare ar trebui sa deprindeti pentru o relatie armonioasa:
1. Nu cheltuiti mai mult decat castigati
Indiferent care sunt veniturile voastre, impreuna sau separat, faceti tot ce este posibil pentru a nu cheltui mai mult decat castigati intr-o luna. Este o masura care nu doar ca va ajuta sa economisiti si sa traiti fara griji, de la luna la luna, ci influenteaza pozitiv relatia voastra. Din cauza neajunsurilor financiare apar reprosuri in multe familii, ceea ce duce la escaladarea conflictelor si deteriorarea relatiei. Asa ca, daca veti cheltui mai mult decat castigati, veti avea datorii la rude sau veti folosi carduri de credit de care veti scapa cu greu. Prin urmare, daca va incadrati in venitul lunar, aveti si stabilitate financiara, si liniste si pace in relatia de cuplu.
2. Stabiliti un fond pentru cheltuieli comune
Pentru a achita cheltuielile casei si cele pentru copil (daca e cazul, evident), formati un fond comun in care sa puneti, lunar, o suma fixa din salariul fiecaruia, indiferent cat castigati. Fiind egalitate in privinta gestionarii cheltuielilor comune, nu vor aparea certuri intre parteneri. Incercati sa nu apelati la acest fond pentru cheltuieli individuale, chiar daca nu aveti suficienti bani, ca sa nu creati frustrari sotului sau sotiei. De asemenea, important este ca restul de bani sa fie gestionat, individual, pentru a nu crea senzatia de control. De regula, barbatii insista ca toti banii sa fie pusi la comun, insa, fiecare dintre parteneri are nevoi diferite pentru care vrea sa cheltuiasca separat.
3. Analizati impreuna bugetul de venituri si cheltuieli
Chiar daca doar o parte din bani e pusa in fondul comun, nu ii ascundeti partenerului cat castigati lunar. Daca sunteti transparenti in relatie va creste increderea dintre voi. In plus, sa vorbiti despre venitul si cheltuielile personale va ajuta pe amandoi sa va gestionati eficient bugetul.
Astfel, tinand evidenta veniturilor si cheltuielilor lunare, veti putea reduce din costuri si chiar strange bani, pentru un trai mai bun, impreuna. Daca unul dintre voi este mai cumpatat, il poate influenta si pe celalalt sa cheltuiasca mai putin sau mai inteligent, pe lucruri, cu adevarat, valoroase. Asa ca este important sa comparati cheltuielile individuale.
4. Economisiti pentru scopuri comune
Obiectivele comune intaresc legatura dintre voi doi si va ajuta sa aveti un viitor armonios. Chiar daca nu exista probleme in cuplu, este esential sa va setati cateva teluri care va reprezinta si care va motiveaza si sa le transformati in realitate. Este o metoda care aduce beneficii pe termen lung in relatia voastra, nu doar din punct de vedere financiar, ci, mai ales, emotional si sentimental.
Conteaza mai putin pentru ce economisiti, important este sa reusiti sa puneti bani deoparte, in acelasi cont. Astfel, veti trece impreuna cu brio, fara frustari si certuri, peste eventuale situatii neprevazute, care necesita cheltuieli suplimentare. In plus, chiar daca este necesara o suma mare de bani, datorita economiilor avute, veti lua un credit mai mic. Iar daca aveti nevoie urgent, verificati aceste imprumuturi nebancare care se acorda rapid si usor online si care se vireaza direct in contul vostru.
5. Invatati cum sa faceti mai multi bani impreuna
Educatia financiara este utila in orice cuplu, din mai multe puncte de vedere. In primul rand, invatati cum sa gestionati mai bine cheltuieile in familie si sa fiti mai cumpatati. In al doilea rand, stiind cum sa optimizati costurile, veti scapa de anumite neajunsuri si, implicit, de discutiile aprinse, generate de lipsa banilor. In al treilea rand, veti afla informatii despre instrumentele financiare existente si cum sa faceti mai multi bani impreuna, prin investitii strategice.
Desi independenta are un rol benefic in relatii, ceea ce uneste cel mai mult oamenii este modul similar de a gandi. De aceea, o casnicie de lunga durata depinde si de viziunea asupra banilor, asa ca urmati sfaturile de mai sus si va veti bucura de o viata impreuna, fara griji.
Exclusiv
Contrastul dintre două paradigme: războiul din Ucraina și provocările demografice ale Rusiei
Exclusiv
Emil Pascut de la Sindicatul Diamantul: „Injurațiile la adresa IGPR demonstrează progresul și civilizația'”
Emil Pascut de la Sindicatul Diamantul abordează o temă controversată, argumentând că manifestările de critică față de Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) sunt dovada progresului și civilizației în societatea românească. Deși recunoaște că titlul său poate părea un pic clickbait, el promite să-și susțină afirmațiile.
Pascut amenință că dispozițiile emise de unele autorități, în special de Benone, care își propune să „vâneze” polițiștii ce denigrează online instituția, reflectă o mentalitate retrogradă. Acesta subliniază că acțiunea de denigrare vizează orice discurs critic — inclusiv cel fundamentat — care se referă la activitatea organelor statului. Benone este văzut ca un „primar de serviciu”, fără autoritate reală asupra acestor probleme.
Emil Pascut face referire la o maximă atribuită greșit lui Freud, care ar sugera că primul om care a preferat să înjure în loc să folosească violența a fost fondatorul civilizației. Citatul original, un fragment dintr-un jurnal medical, vorbește despre modul în care cuvintele pot înlocui acțiunile violente, afirmând că folosirea insultelor este un substitut al faptei.
Pascut interpretează această idee ca fiind un pas important în evoluția comportamentului uman și a societății, indicând începutul unei organizări sociale bazate pe comunicare și identificarea problemei prin dialog în loc de violență. Astfel, discursul critic, chiar și atunci când este ofensiv, ar reprezenta o formă de progres și civilizație.
Continuând această linie de gândire, el afirmă că existența sindicatelor și a discursului lor critic este o dovadă de civilizație, progres și democrație. În contrast, reacția represivă a autorităților, în special a celor din cadrul controlului intern al IGPR, este interpretată ca un act de anti-progres și anti-democrație, menținând o putere disproporționată asupra altora.
Astfel, Pascut îndeamnă la o reevaluare a modului în care este perceput discursul critic, susținând că acesta este esențial pentru o societate democratică și că atacurile asupra celor care critică instituțiile statului sunt de natură să inhibe dezvoltarea și libertatea de exprimare. (Cerasela N.).
Featured
Acțiunea BARIERA 2: Poliția de Frontieră intensifică lupta impotriva criminalității transfrontaliere
-
Exclusivacum 2 zile
Afaceri Murdare: Mafia deșeurilor și complicitatea instituțiilor din Prahova
-
Exclusivacum 2 zile
Investigație Europeană asupra Corupției: Penitenciarul Berceni, directorul Matei Valentin și legăturile intunecate cu afaceristul Mihai Tufan
-
Exclusivacum 2 zile
Sindicatul Sidepol critică reorganizarea Poliției Canine: „O absurditate care pune în pericol Siguranța Publică”
-
Exclusivacum 2 zile
Controverse în cadrul Ministerului de Interne: Emil Pascut si comentariile sale despre Funcționarii Publici
-
Exclusivacum 21 de ore
Sindicatul Diamantul avertizează: acceptarea permanenței neplătite poate deteriora baza de calcul pentru pensie
-
Exclusivacum 4 zile
Emil Pascut de la Sindicatul Diamantul: Presiunile asupra polițiștilor pentru apartenența sindicală încalcă drepturile fundamentale
-
Exclusivacum 2 zile
Sindicatul EUROPOL inițiază o documentare extensivă asupra calității uniformelor de Poliție
-
Exclusivacum 3 zile
România pe locul 36 în Global Peace Index, SUA pe locul 132