Actualitate
313 persoane sunt parte din harta celor care folosesc sportul pentru impact social
Ashoka România, în parteneriat cu Decathlon, a lansat harta changemaker-ilor din domeniul sportiv!
Având ca reper munca derulată de antreprenori sociali în domeniul sportiv, Ashoka România a utilizat metodologia bulgărelui de zăpadă, derulând 147 de interviuri pentru a identifica persoane care folosesc sportul sau elemente de mișcare pentru a rezolva probleme din societate și pentru a produce impact social. Printre cei mai nominalizați changemakers fiind Claudiu Miu (Climb Again), Felipe Rissi Silva (Sală de cățărare în localitatea Vulcani), Cristian Gheorghe (Sports Business Academy).
Majoritatea conversațiilor despre sportul din România ajung inevitabil să includă un narativ despre lipsa de fonduri, lipsa de performanță, lipsa de viziune și profesionalizare a diferitelor roluri etc.; adică vorbim foarte mult despre probleme. Ar fi valoros dacă ne-am uita și la soluții la firul ierbii care funcționează. Am derulat acest proces de mapare tocmai pentru a începe să vorbim despre sport și din perspectiva oamenilor mai puțin vizibili care produc schimbare în societate și care trec de bariera “nimic nu funcționează” și își asumă responsabilitatea schimbării de paradigmă. Ovidiu Condurache, Ashoka România
Procesul a urmărit pe de o parte analiza rețelei și înțelegerea rolurilor din ecosistem și pe de altă parte analiza cantitativă pentru a identifica diversitatea intervențiilor (subdomeniu, provocări, vechime, nivel de impact, etc.).
Principalele concluzii
- Rețeaua formată din 313 inovatori sportivi cu impact social arată diversitatea mare de subdomenii și sporturi în care aceștia activează, precum și o inter conectivitate acestora. Profilul inovatorilor sportivi cu impact social este preponderent masculin, predominant urban mare și cu o experiență îndelungată în domeniu;
- Oamenii lucrează și activează de mult timp / proiectele sunt și ele longevive și se pare că mulți lucrează în astfel de proiecte încă de la începutul carierei. Din punct de vedere al numărului de ani de când activează în domeniu, participanții la studiu sunt distribuiți destul de uniform. O treime având o experiență cuprinsă între 2 și 10 ani, a doua treime de 11 – 20 de ani și peste o treime o experiență de peste 20 de ani;
- Educația prin sport (26%), sportul de masă (21%), incluziunea prin sport (19%) și sportul de performanță (18%) sunt cele mai menționate subdomenii, în timp ce proiectele mai specifice cumulează aproximativ jumătate din totalul eșantionului, cel mai des menționat în această categorie fiind sportul destinat persoanelor în vârstă (7%);
- Provocările financiare (83%) sunt cel mai des menționate, indiferent de subdomeniul în care participanții la studiu activează. Oricum, se observă că provocările de infrastructură (64%) sunt mai des întâlnite în rândul domeniilor legate de incluziune prin sport (70%) și sport pentru persoane în vârstă (73%), la fel și provocările cu resursa umană care tot în cele două subdomenii se întâlnesc mai des (54% total, 60% incluziune, 67% persoane în vârstă).
„Decathlon lucrează în fiecare zi într-un mod cât mai sustenabil pentru a face ca plăcerea și beneficiile sportului să fie accesibile cât mai multor oameni. Acest lucru poate fi realizat doar dacă există un ecosistem complet și activ. O parte esențială a acestui ecosistem este reprezentată de toate inițiativele și proiectele cu caracter social, care utilizând sportul, reușesc să aducă o schimbare pozitivă în societate și să implice toate categoriile de oameni.
În România, Decathlon susține activ o parte din aceste inițiative, astfel am realizat că pentru a avea un impact mai mare, cel mai sănătos este să ajutăm la conectarea oamenilor din spatele inițiativelor. Creând o rețea națională de changemakeri prin sport, urmărim ca impactul lor să devină mai mare, ca numărul inițiativelor sociale să crească și mai ales pentru ca toți cei interesați de sport să se susțină și să fie mai puternici împreună.” Raul Buzgar, Production Country Leader Decathlon
Actualitate
Troy Meink, noua alegere pentru Secretarul Forțelor Aeriene
Actualitate
China trimite o delegație militară în Japonia după cinci ani
O vizită semnificativă
Pentru prima dată în cinci ani, China a trimis o delegație militară substanțială în Japonia pentru o vizită de o săptămână. Scopul vizitei delegației din cadrul Comandamentului Teatrului Estic, conform unei declarații de luni a armatei chineze, este de a „întări înțelegerea și încrederea reciprocă, conturând în același timp schimburile de apărare între cele două țări.” De asemenea, un oficial japonez de rang înalt, Yoshimasa Hayashi, a declarat reporterilor că „promovarea înțelegerii și încrederii reciproce prin comunicarea deschisă la nivelul comandanților va contribui la construirea unor relații constructive și stabile între Japonia și China.”
Implicații regionale
Hayashi, care ocupă funcția de secretar șef al cabinetului, a menționat că „considerăm această vizită drept un contribuție la pacea și stabilitatea regiunii.” Totuși, analiștii sugerează că acest moment rar ar putea să semnaleze o încercare a liderului chinez Xi Jinping de a îmbunătăți relațiile cu rivalul său asiatic, în contextul transferului de putere din Statele Unite, pe măsură ce atât Beijingul, cât și Tokyo se pregătesc pentru posibile modificări semnificative ale tarifelor sub noul președinte american, Donald Trump.
Relații economice interdependente
„Aceasta este o chestiune relativ importantă. Atât Japonia, cât și China ar trebui să se gândească la cum să se poziționeze în cea mai bună situație în fața creșterii iminente și probabile a tarifelor”, a afirmat John Blaxland, șeful biroului de la Washington al Universității Naționale Australiene, într-un email. Acesta a menționat că China și Japonia au „economii profund interdependente și au motive clare să se concentreze pe calmarea lucrurilor și pe gestionarea lui Trump.”
Stabilizarea relațiilor în contextul schimbărilor politice
Bonnie Glaser, expert în China la German Marshall Fund, a fost de acord că, deși delegația este una militară, problemele economice sunt în fundal. „Din motive economice și strategice, China ar putea spera să folosească oportunitatea oferită de tranziția politică din SUA pentru a stabiliza legăturile cu Japonia”, a scris Glaser. În plus, aceasta a menționat că Beijingul ar putea încerca „să sapă o prăpastie între Japonia și SUA. Beijingul speră probabil că Tokyo îi va oferi lui Xi Jinping o vizită de stat în acest an.”
Comunicare între comandanți
Menționarea de către Hayashi a comunicării la „nivelul comandanților” este demnă de remarcat, deoarece acesta este nivelul de comunicare pe care oficialii americani l-au solicitat timp de mulți ani cu Armata Populară de Eliberare, în pofida răspunsurilor uneori rece. Deși SUA și Japonia sunt aliați strânși, Blaxland a avertizat să nu se „interpreteze prea mult” întâlnirea ca un semn că relația militară dintre China și SUA se va îmbunătăți.
Tensiuni și colaborări în domeniul apărării
Malcolm Davis, expert în China la Institutul Australian pentru Strategii și Politici, a fost de acord, prezicând că „va exista o comunicare obișnuită între cele două mari puteri pe probleme de apărare, dar relația rămâne extrem de competitivă și contestată.” Un semn recent al acestei competiții este că China a dezvăluit recent ceea ce părea a fi două avioane avansate, ceea ce a determinat un oficial superior al forțelor aeriene să declare că Beijingul ar putea „să ne ia înainte” în cursa pentru un avion de vânătoare de generația a șasea.
Provocările legate de prezența militară
Într-o altă chestiune fierbinte, generalul Eric Smith, comandantul Corpului Marin, a menționat prezența trupelor americane în Japonia și acordul cu Tokyo pentru mutarea multora dintre acestea din Okinawa în Guam în anii următori—o măsură care este probabil binevenită de Beijing, deoarece reduce prezența trupelor americane mai aproape de ceea ce Smith a numit „teatrul de criză”. „Aceasta este, evident, o problemă internă pentru japonezi de decis, dar ceea ce știu este că de fiecare dată când îi dai Chinei un deget, ea va lua toată mâna”, a declarat Smith reporterilor la un eveniment al Grupului de Scriitori pentru Apărare din Washington.
Intensificarea competiției China-SUA
Davis a afirmat că competiția dintre China și SUA „se va intensifica doar în cadrul administrației Trump, mai ales având în vedere determinarea lui Trump de a impune tarife cuprinzătoare asupra Beijingului.” Cu toate acestea, a adăugat el, „unele forme de dialog vor continua, chiar dacă este doar pentru a minimiza riscurile de neînțelegere și interpretare greșită care ar putea duce la o criză sau un conflict în zone precum Marea Chinei de Sud.”
Concluzii despre întâlniri
În concluzie, seria de întâlniri din această săptămână, din perspectiva securității naționale, ar putea depinde de modul în care China își va schimba comportamentul în jurul insulelor care formează Japonia. În august anul trecut, o aeronavă chineză a pătruns pe scurt în spațiul aerian japonez, generând alerte în întreaga regiune. Navele gardienilor de coastă chinezi au trecut frecvent aproape de insulele Senkaku, iar navele de război chineze navighează adesea în apropierea Okinawa. „Ceea ce contează este dacă operațiunile PRC și desfășurările din apropierea Japoniei se schimbă și în ce mod”, a scris Ian Chong, profesor asociat la Universitatea Națională din Singapore, într-un email. „Momentan nu există informații despre acest aspect.”
Actualitate
Cum să alegi salonul de evenimente perfect în 2025 – Ghid complet pentru viitori miri
Te pregătești pentru cel mai important eveniment din viața ta și știi că locația poate face diferența dintre o experiență memorabilă și una obișnuită? Alegerea salonului potrivit pentru nuntă poate părea copleșitoare. Dar nu-ți face griji – am pregătit ghidul definitiv care te va ajuta să iei cea mai bună decizie pentru evenimentul tău special.
În 2025, când opțiunile par infinite și fiecare salon de evenimente promite experiența perfectă, decizia poate părea intimidantă. Statisticile arată că 7 din 10 cupluri consideră că alegerea locației a fost cea mai stresantă parte a planificării nunții lor. Și pe bună dreptate – locația nu este doar un cadru fizic, ci fundamentul pe care se construiește întreaga poveste a evenimentului tău.
Pregătește-te să descoperi secretele profesioniștilor din industrie, criteriile esențiale de care trebuie să ții cont și întrebările vitale pe care puțini știu să le adreseze. În următoarele minute, vei afla exact cum să transformi căutarea salonului perfect într-un real succes.
De ce este estențial să alegi salonul de nuntă potrivit?
Așa cum am menționat anterior, evenimentului tău reprezintă mai mult decât un simplu spațiu. Este cadrul în care vor prinde viață toate momentele speciale, unde se vor crea amintiri de neuitat și unde invitații tăi vor petrece ore întregi. Un salon de nunți bine ales poate transforma orice ceremonie într-o experiență extraordinară, în timp ce o alegere neinspirată poate umbri până și cele mai atent planificate detalii. În ultimii ani, tendințele în materie de săli de evenimente s-au schimbat dramatic, iar așteptările invitaților au crescut considerabil.
Criterii esențiale în alegerea salonului perfect
1. Capacitatea și configurația spațiului
Când vine vorba despre alegerea unui salon pentru evenimente, unul dintre cele mai importante aspecte este dimensiunea și configurația spațiului. Un salon de nunți trebuie să ofere nu doar locuri suficiente pentru toți invitații, ci și spațiul necesar pentru ca aceștia să se simtă confortabil. Multe cupluri fac greșeala de a alege o locație de evenimente bazată doar pe numărului de locuri la mese, fără să ia în calcul spațiul necesar pentru dans sau zone de socializare.
- Verifică capacitatea maximă a salonului de evenimente;
- Asigură-te că există suficient spațiu pentru dans și entertainment;
- Evaluează aranjarea meselor și flexibilitatea amenajării sălii;
- Analizează zonele auxiliare (terasă, grădină, foaier).
2. Locație și accesibilitate
Alegerea unei săli de evenimente într-o zonă accesibilă te ajută să eviți scuzele de ultim moment ale invitaților. Un salon de nunți ideal ar trebui să fie ușor de găsit și să ofere multiple opțiuni de transport pentru invitați.
- Poziționare ușor de găsit pentru invitați, cu acces facil la arterele principale;
- Disponibilitatea unui număr generos de locuri de parcare;
- Acces adaptat pentru persoane cu dizabilități (dacă este cazul)
- Proximitatea față de alte puncte de interes (biserică, hotel pentru invitații din alte orașe).
3. Facilități și dotări tehnice
Dotările tehnice ale unei săli de evenimente pot face diferența dintre un eveniment memorabil și unul mediocru. Tehnologia joacă un rol important în crearea atmosferei perfecte, mai ales atunci când vorbim despre o nuntă.
- Sistem de sonorizare profesional cu acustică optimizată;
- Sitem de iluminat ambiental cu multiple posibilități de personalizare;
- Sistem de climatizare performant pentru confortul invitaților;
- Generatoare de rezervă pentru situații neprevăzute;
- Toalete moderne.
4. Design și ambianță
Un salon de nunți elegant trebuie să impresioneze încă de la prima vedere. În acest context, serviciile de design florar oferite de Avantgarde Maison pot transforma radical aspectul oricărui spațiu. Cu o experiență vastă în domeniu, echipa de profesioniști creează aranjamente florale pentru nunți spectaculoase care completează perfect arhitectura și stilul locației.
- Stil arhitectural distinctiv și decor interior sofisticat;
- Potențial ridicat de personalizare pentru diverse teme;
- Lumină naturală abundentă și ferestre generoase;
- Vedere panoramică și împrejurimi amenajate într-un mod inedit.
Servicii și facilități complementare
1. Logistică și echipamente
Organizarea unui eveniment perfect necesită mai mult decât o locație frumoasă. Avantgarde Maison înțelege această nevoie și vine în întâmpinarea mirilor cu servicii complete de închiriere logistică pentru evenimente. O sală de evenimente trebuie să fie întotdeauna echipată corespunzător ca să ofere o experiență premium atât pentru miri, cât și pentru invitați.
- Mobilier elegant și versatil;
- Veselă și tacâmuri de înaltă calitate pentru servire impecabilă;
- Echipamente profesionale pentru catering și zone de bufet;
- Elemente decorative și accesorii pentru personalizarea spațiului.
2. Aspecte financiare și contractuale
Buget și costuri
Transparența financiară este esențială când vine vorba de închirierea unui salon pentru nuntă. Un salon de evenimente profesionist va oferi o defalcare clară a tuturor costurilor implicate, fără surprize neplăcute de ultim moment.
- Prețul de închiriere al locației cu toate serviciile incluse;
- Pachete personalizabile în funcție de necesități;
- Politică clară privind costurile adiționale;
- Condiții flexibile de plată și returnare a avansului.
3. Disponibilitate și rezervare
Procesul de rezervare a unui salon pentru evenimente trebuie să fie unul transparent și bine organizat. Cele mai căutate săli evenimente se rezervă adesea cu luni sau chiar ani în avans, mai ales pentru sezoanele de vârf.
- Verificarea detaliată a calendarului de evenimente;
- Proces de rezervare simplu și clar definit;
- Flexibilitate pentru modificări ulterioare ale detaliilor evenimentului;
- Durata standard de închiriere cu posibilități de prelungire.
Sfaturi practice pentru vizitarea salonului
Vizitarea unui salon de nunți este un pas important în procesul de selecție. Experiența directă cu spațiul îți va oferi o perspectivă mult mai clară asupra potențialului locației pentru evenimentul tău.
- Programează vizita la aceeași oră cu evenimentul tău planificat;
- Verifică acustica sălii și sistemul de sonorizare;
- Testează calitatea aerului și eficiența sistemului de ventilație;
- Observă cu atenție starea generală a facilităților și curățenia;
- Solicită referințe și feedback de la clienți anteriori.
Întrebări esențiale pe care să le adresezi managerului salonului
Când vizitezi un salon evenimente, nu uita să adresezi toate întrebările importante care te vor ajuta să iei decizia corectă. Un salon de nunți profesionist va avea răspunsuri clare la toate aceste întrebări.
- Care este experiența în organizarea evenimentelor similare cu al tău?
- Ce furnizori recomandă și cu ce parteneri colaborează frecvent?
- Care sunt restricțiile privind decorațiunile și programul muzical?
- Este disponibil un coordonator dedicat în ziua evenimentului?
Alegerea salonului perfect pentru evenimentul tău este o decizie care necesită timp, cercetare și atenție la detalii. Acest ghid te va ajuta să iei cea mai bună decizie privind alegerea salonului perfect pentru nuntă în 2025. Cu ajutorul serviciile premium oferite de Avantgarde Maison pentru design floral și logistică, ești mai aproape de organizarea evenimentului perfect. Nu uita că fiecare detaliu contează în crearea unei experiențe memorabile pentru tine și invitații tăi.
-
Exclusivacum 5 zile
Amânări letale: Între incertitudine și posibile motivări ascunse – Judecătoarea Apostu Lavinia Nusa și dosarul 727 / 42 / 2024
-
Exclusivacum 2 zile
O nouă escrocherie imobiliară: blocul de apartamente de pe strada Mărășești nr. 178 în centrul controverselor din Ploiești
-
Exclusivacum 2 zile
Secretele dosarului White Tower/De ce informațiile sensibile din dosarul White Tower „transpirau” la gruparea de criminalitate economico-financiar organizată?
-
Exclusivacum 12 ore
Inculpatul Cătălin Stavri: Pseudojurnalistul care a ingenuncheat justiția și a santajat afacerile locale/ Cazul White Tower și abuzurile din Ploiești
-
Exclusivacum 3 zile
Corupție în sistemul penitenciar: Nemulțumiri și apeluri la acțiune
-
Exclusivacum 2 zile
Afacerile clandestine ale lui Cătălin Mureșan: O poveste de corupție și interlopi
-
Exclusivacum 4 zile
Plângere penală și proteste impotriva Directorului Penitenciarului Spital Rahova, Bogdan Puianu
-
Exclusivacum 5 zile
Protestul polițiștilor pentru RESPECT