Connect with us

Actualitate

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Donald Trump, decizie în plină pandemie: Cumpără 500.000 de doze de remdesivir!

Incisiv

Publicat

pe

SUA cumpără 500.000 de doze de remdesivir, o decizie ce va genera probleme pentru restul lumii, unde coronavirusul face, de asemenea, ravagii.

SUA cumpără 500.000 de doze de remdesivir, tratamentul folosit la tratarea Covid-19

SUA și-au asigurat o rezervă de remdesivir, unul din cele două tratamente aprobate pentru a trata coronavirusul, scrie independent.co.uk.

„Cosmo Kramer”, de nerecunoscut după carantină

Michael Richards, „Cosmo Kramer” din celebrul serial de comedie „Seinfeld”, și-a lăsat barbă în carantina determinată de pandemia de Covid-19 și pare de nerecunoscut.

Airbus va concedia 15.000 de persoane ca urmare a crizei provocate de pandemie

Gigantul european Airbus a anunțat marți că plănuiește să concedieze 15.000 de persoane în următorul an ca urmare a crizei provocate de pandemia de COVID-19, care a dus la o paralizare a traficului aerian timp de câteva luni.

GÂNDUL LIVE. Avocatul Adrian Cuculis și Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, printre invitații Emmei Zeicescu, pe 1 iulie, de la ora 11.30

Avocatul Adrian Cuculis și Andrei Baciu, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății, se află printre invitații Emmei Zeicescu la ediția Gândul LIVE de miercuri, 1 iulie, de la ora 11.30.

Horoscopul chinezesc pentru perioada 29 iunie-5 iulie 2020

Horoscop chinezesc pentru săptămâna 29 iunie-5 iulie 2020. Află ce îți rezervă astrele zodiacului chinezesc pentru săptămâna 29 iunie-5 iulie.

Veste bună, dar nu pentru toți românii. Se reduce vârsta de pensionare! Cine beneficiază de „cadoul” Guvernului Orban

Guvernul Orban pregătește un proiect de ordonanţă de urgenţă referitor la reducerea vârstei de pensionare pentru unele categorii de persoane. Astfel, pe agenda şedinţei Executivului se află un proiect de ordonanţă de urgenţă de completare a Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice care prevede reducerea vârstei standard de pensionare cu 13 ani pentru persoanele care au desfăşurat activităţi în domenii de risc maxim.

SUPER-EXCLUSIV. Un celebru milionar român a fost prădat de menajeră și șofer! I-au furat o avere colosală! Cum au plănuit ”Jaful secolului” în lumea colecționarilor de artă

Unul dintre milionarii României, cunoscut colecționar de artă, a fost jefuit de o rețea de hoți care a avut-o complice chiar pe menajera omului de afaceri. Proprietar al cunoscutului lanț de saloane de înfrumusețare Miko Beauty, milionarul Ștefan Cristofor a fost prădat de 23 de tablouri de artă care purtau semnăturile unor pictori faimoși. Operele de artă i-au fost furate dintr-o cameră-seif și vândute la licitație contra unor sume de ordinul zecilor de mii de euro.

Robert Negoiță critică numirea lui Niculae Bădălău la Curtea de Conturi: „Lupul pus de Parlament de pază la oi”

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță (PSD), critică numirea lui Niculae Bădălău într-o funcție importantă la Curtea de Conturi.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Facebook a aflat că IMM-urile românești deținute de femei au raportat mai puține sistări ale activității pe perioada pandemiei de COVID-19

Incisiv

Publicat

pe

De

În România, o rată mai mare de suspendări ale activității a fost raportată în cazul companiilor deținute de bărbați, față de companiile deținute de femei, lucru de altfel remarcat și în Indonezia, Italia și Ungaria.

Cu toate acestea, chiar dacă au reușit să își continue activitatea, companiile din România deținute de femei au raportat o scădere a vânzărilor cu o marjă de peste cinci puncte procentuale, aspect întâlnit și în Japonia, Canada și Statele Unite ale Americii, potrivit rezultatelor primei faze a unui studiu realizat la nivel global de Facebook, în parteneriat cu Banca Mondială și Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), desfășurat pe parcursul a șase luni, în 50 de țări.

Pe de altă parte, conform Raportului Global Privind Starea Întreprinderilor Mici, în Europa, IMM-urile deținute de femei erau cu șase puncte procentuale mai probabil să fie închise decât IMM-urile deținute de bărbați (23% dintre IMM-urile deținute de femei au fost închise, comparativ cu 17%, cele deținute de bărbați).

Femeile care dețin IMM-uri caută echilibru între muncă și viața privată. România, pe lista țărilor în care există inegalități. Ce rol are partenerul de viață

Conform rezultatelor raportului citat, femeile aflate la conducerea companiilor rămân în căutarea echilibrului dintre muncă și viața privată. Nevoia de a găsi un echilibru între responsabilitățile profesionale și cele personale a avut un impact disproporționat asupra liderilor de afaceri de sex feminin.

În toate țările participante la sondaj s-a putut observa o probabilitate mai mare ca femeile aflate la conducerea companiilor să aibă grijă de copii sau de alte persoane în nevoie, fiind mult mai puțin probabil să se bazeze pe partenerul de viață.

Ca atare, în țări cum sunt Australia, Belgia, Ungaria, Olanda, România și Rusia există o mare inegalitate. Liderii de afaceri femei sunt cu 30% până la 50% mai predispuși să aibă grijă de persoanele dependente, fiind cu 20% până la 30% mai puțin probabil să se bazeze pe partenerul de viață.

„Această diferență importantă scoate în evidență faptul că multe femei de afaceri resimt mult mai accentuat schimbările și provocările generate de pandemia de COVID-19”, afirmă specialiștii.

Efectele măsurilor restrictive adoptate de guverne asupra IMM-urilor deținute de femei

Potrivit experților implicați în studiu, un lucru important remarcat a fost și legătura dintre măsurile restrictive adoptate de guverne și impactul acestor măsuri asupra IMM-urilor.

Mai exact, cu cât măsurile au fost mai restrictive, cu atât disparitatea de gen în ceea ce privește ratele de închidere a IMM-urilor deținute de femei, respectiv cele deținute de bărbați a fost mai pronunțată.

În ceea ce privește sprijinul financiar, acesta este esențial pentru continuarea activității IMM-urilor. De altfel, 30% dintre IMM-urile chestionate în Europa au raportat faptul că au primit o formă de asistență financiară ca răspuns la pandemia COVID-19, până la momentul în care a fost realizat sondajul.

În România, mai puțin de 15% dintre IMM-uri au raportat că au primit asistență financiară. Un procent similar a fost observat și în Turcia, Ungaria și Vietnam. În schimb, Austria, Belgia și Irlanda se situează cu mult peste media europeană, aproape 50% dintre IMM-urile chestionate din aceste țări raportând faptul că au beneficiat de sprijin financiar.

Respondenții din România, optimiști. Care au fost industriile cele mai afectate de pandemia de coronavirus

La noi în țară, per total, IMM-urile au reușit să depășească provocările aduse de pandemie, chiar dacă fac parte din industriile puternic afectate și nu primesc sprijin financiar adecvat.

De altfel, respondenții din România s-au declarat optimiști, mai ales pe termen mediu, majoritatea companiilor așteptându-se să își reia activitatea odată ce restricțiile generate de COVID-19 vor fi ridicate.

Majoritatea țărilor au intrat în carantină în luna martie a anului 2020, iar impactul economic al acestei decizii a fost major. Mai exact, o treime (33%) dintre IMM-urile care funcționau au raportat că și-au redus numărul de angajați ca urmare a pandemiei provocate de COVID-19, în timp ce 26% dintre IMM-uri au raportat faptul că și-au suspendat activitatea în perioada ianuarie – mai 2020, procentul fiind de peste 50% în unele țări.

Cele mai afectate de pandemia de coronavirus au fost sectoarele HoReCa (76%), Transport și Logistică (69%), Producție (64%) și Servicii (63%).

Urgența numărul unu: – încasări și clienți

Rezultatele cercetării realizate de sursele citate au relevat și faptul că antreprenorii sunt optimiști și perseverenți, dar că pentru a putea depăși acest moment dificil au nevoie urgentă de încasări și de clienți.

Întreprinderile mici și mijlocii (IMM) au avantajul major al agilității și al capacității de adaptare la situații noi, dar, cu toate acestea, accesul la fonduri este încă o provocare.

Și mai promițător este faptul că 74% dintre IMM-urile care au fost închise la momentul sondajului se așteaptă să își reia activitatea pe măsură ce măsurile de prevenire a COVID-19 vor fi ridicate.

„Putem spune, astfel, că depășirea efectelor pandemiei presupune o muncă permanentă”.

„Drumul spre relansare nu este clar și pot fi necesare măsuri suplimentare de sprijin – mulți fac referire la importanța unor subvenții salariale, amânări de obligații fiscale și a accesului la împrumuturi și credite pentru a compensa problemele de încasări și de cerere, cu care companiile se confruntă la ora actuală.

„Sondajul va continua să monitorizeze evoluția acestor nevoi și provocări, pe parcursul următoarelor luni”, susțin experții implicați.

Prima fază a cercetării a avut loc între 29 mai și 1 iunie și a implicat peste 30.000 de lideri de afaceri din întreaga lume, care sunt prezenți pe Facebook.

Citeste in continuare

Actualitate

Muzica lui Antonin Dvorak, în concertul Filarmonicii Ploieşti

Incisiv

Publicat

pe

De

Filarmonica „Paul Constantinescu” vă invită joi, 16 iulie 2020, de la 20.00, la un concert al cărui program cuprinde două dintre lucrările lui Antonin Dvorak, unul dintre cei mai cunoscuţi şi iubiţi compozitori cehi din toate timpurile: Serenada în re minor, op. 44, pentru instrumente de suflat şi Serenada în Mi major, op. 22, pentru orchestră de coarde. La pupitrul dirijoral al orchestrei simfonice se va afla Vlad Vizireanu, director muzical al Orchestrei Simfonice Knox-Galesburg, Illinois. Evenimentul se va desfăşura pe esplanada Bisericii Sf. Andrei din Ploieşti (str. Andrei Mureşanu, cartier Cina).

Biletele, în valoare de 15 lei (acces general) pot fi achiziţionate de la intrare, înaintea evenimentului, sau online, de pe www.filarmonicaploiesti.ro

Relaţii suplimentare şi rezervări puteţi obţine la numărul de telefon 0734 335 067. Pentru mai multe amănunte legate de evenimentele viitoare vă invităm să ne urmăriţi pe toate paginile noastre de facebook:

https://www.facebook.com/filarmonicaploiesti/ https://www.facebook.com/virtualconcerthall.ro/

https://www.facebook.com/jazzploiesti/ https://www.facebook.com/ploiestijazztrio/

https://www.facebook.com/flacaraprahovei/ https://www.facebook.com/corulfilarmoniciipaulconstantinescuploiesti/

https://www.facebook.com/cvartetulchronos/ https://www.facebook.com/ploiestibrassensemble/

https://www.facebook.com/studiofilarmonicaploiesti/ De asemenea, ne găsiţi şi pe instagram, aici: instagram.com/filarmonicaploiesti

Citeste in continuare

Actualitate

Monica Anisie, despre tabletele și laptopurile care vor ajunge la elevii defavorizați: ”Am pus termenul limită 10 septembrie”

Incisiv

Publicat

pe

De

Potrivit ministrului Educației și Cercetării, 250.000 de tablete și laptopuri ar trebui să ajungă în posesia elevilor defavorizați, cei care nu au acces la tehnologie pentru a-și desfășura, online, orele de curs.

Monica Anisie a declarat că a fost elaborat deja un caiet de sarcini, iar o informație foarte importantă este aceea că tabletele și laptopurile respective ar trebui să ajungă în unitățile de învățământ până pe data de 10 septembrie. Totuși, trebuie știut că achiziția celor 250.000 de laptopuri și tablete nu este făcută de Ministerul Educației. Și, cu siguranță, vor apărea și unele semne de întrebare firești, ținând cont că, dacă există 250.000 de gospodării defavorizate, în fiecare dintre ele trăiesc mai mulți copii, nu numai unul singur, astfel că nu toți vor avea acces la tehnologie. Fără a mai discuta și un alt aspect. Încă există gospodării care nu au curent electric în România.

Fundaţia World Vision a organizat o dezbatere online, iar Monica Anisie a oferit precizările necesare în legătură cu acest subiect, menționând – totuși – și că România ”nu a fost pregătită pentru educația online”.

„Ministerul Educaţiei a elaborat caietul de sarcini şi acolo avem ca termen pentru a ajunge în unităţile de învăţământ 10 septembrie. Dar, după cum bine se ştie, nu Ministerul Educaţiei realizează această achiziţie. Noi ca Minister al Educaţiei, am pus termenul limită 10 septembrie”, a declarat ministrul Educației și Cercetării, potrivit agerpres.ro.

Monica Anisie: ”Toate deciziile vor ţine cont de recomandările Ministerului Sănătăţii şi de situaţia epidemiologică”

În timpul acestei dezbateri online a fost abordat și subiectul ”descentralizării formulei în care vor învăța elevii” – totul plecând de la faptul că situația epidemiologică generată de criza noului coronavirus este diferită de la o zonă la alta, de la un județ la altul sau de la o localitate la alta.

Monica Anisie nu exclude această eventuală descentralizare, precizând că ”este luată în calcul”.

”Se ia în calcul şi astfel de variantă, să descentralizăm decizia, chiar mergând până la nivelul unităţilor de învăţământ”, spune ministrul Educației și Cercetării, însă adaugă că toate deciziile care vor fi luate vor depinde, în mod direct, de recomandarile făcute de reprezentanții Ministerului Sănătății și, bineînțeles, de situația epidemiologică de la momentul resepctiv.

”Vreau să punctez faptul că toate deciziile pe care le vom lua la nivelul Ministerului Educaţiei sau la nivelul Grupului interministerial vor ţine cont de recomandările Ministerului Sănătăţii şi de situaţia epidemiologică. De aceea aşteptăm din partea Ministerului Sănătăţii normele sanitare pe care trebuie să le respecte colegii în cadrul unităţilor de învăţământ preuniversitar sau în instituţiile din învăţământul universitar şi în momentul în care acestea vor fi transmise către Grupul de lucru de către reprezentanţii Ministerului Sănătăţii putem să luăm şi anumite decizii, dar până la momentul acela nu putem să spunem că avem o decizie luată. Avem conturate trei scenarii”, a mai declarat Monica Anisie.

Citeste in continuare

ParteneriHarmony Beauty Salon Ploiesti

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
- micropigmentare sprâncene
-extensii gene
- coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
- sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Aveti un Pont7 ore ago

In loc sa gestioneze eficient pandemia si economia s-au ocupat in principal de specularea economica a pandemiei pentru interese personale si de GRUP

Ar trebui deja sa fie foarte clar pentru toata lumea: restrictiile de libera circulatie pe care le intampina romanii nu...

Aveti un Pont1 zi ago

„Batman”, alias procurorul Stasie Eduard, NU intelege ca in anul 2020 nu mai merge cu musamalizari si clasari/Epoca cand instantele stateau in genunchi in fata lui si a lui „Portocala” a apus

Cazul studentului din Ploiești, colaborator al DIICOT, ucis de traficanții de droguri, revine. În timp ce toate probele indică o...

Aveti un Pont1 zi ago

La Judecatoria Valenii de Munte exista o crasa inconstienta si indolenta privind managementul in aceasta perioada de pandemie

Situația justiției pe perioada stării de alerta – practică neunitară la nivelul ţării Activitatea instanţelor de judecată a fost semnificativ...

Aveti un Pont1 zi ago

Apel către cetățenii României/ Trebuie contracarată impostura flagrantă a celor care, fără nicio legitimitate politică sau socială, susțin politici de control drastic al populației recomandându-se ca salvatori ai umanității

Semnează: Prof. Univ. Vasile Astărăstoae – medic Acad. Eugen Mihăescu – artist plastic Conf. Univ. Răzvan Constantinescu –medic Anca Nițulescu...

Aveti un Pont2 zile ago

Promo/In curând vom publica stenograme incendiare cu sefi din Politia Locala Ploiesti

In curând, Incisiv de Prahova va publica o serie de stenograme incendiare cu sefi din Politia Locala Ploiesti. (Cerasela N.).

Aveti un Pont1 săptămână ago

Cititi si va minunati de emanatiile normative ale guvernantilor!/ Iata lucrul bine facut, pe jumatate doar!

Nu veti intelege ceva dar cred ca vor fi modificari in Parlament! Definitiile sunt ciudate, generale si fara logica normativa,...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Cetatenii trebuie sa se trezeasca din starile induse de guvernantii de azi si sa evalueze calitatea mentala a politicienilor puterii actuale, dar si a celor ce mimeaza opozitia virtuala fata de abuzurile institutionale din aceasta perioada trista a Romaniei

Acest ciudat al politicii PNL, fost jurnalist sustinator al sistemului binomial si campului tactic in justitie, se pare ca acesta...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Ma uimeste pasivitatea autoritatilor, altele decat politia, precum si a societatii civice, cu privire la abuzurile politiei locale/nationale fata de cetateni care nu “respecta” masurile instituite de starea de alerta si nu numai!

Legea 192/2019 instituie obligatii si pentru politie cum ar fi: “7. La articolul 31, după alineatul (2) se introduce un...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Cititi si veti intelege ce nemernicie au indus guvernantii liberari in societate, cu atat mai mult acestia insista si acum in stare de alerta prin masuri coercitive si limitative/restrictive de drepturi!

Motivare CCR privind carantina/izolarea… Din lecturarea si analiza considerentelor motivarii in cauza se poate constata ca tot ce declarat critic...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Procurorii respectivi trebuiau cercetați pentru infracțiuni contra umanității în cazul cărora nu operează prescripția răspunderii penale, motiv pentru care nu există în cauză posibilitatea clasării acestei cauze pe motivul prescripției

În lunile mai- iunie 1990, pe raza Municipiului București , în Piața Universității, a avut loc cea mai mare și...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Infracțiuni contra umanității săvârșite de funcționarii statului român în era comunistă și ignorate de justiție

In perioada 15-16 mai 2020 a avut loca la Bucuresti Conferinta Internationala de Drept, Studii Europene si Relatii Internationale cu...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Doar in mintea lui exista aceste restrangeri de drepturi constitutionale prin norme infralegale!

Ludovic Orban anunță că DECIZIA CCR cu privire la internare, carantinare și izolare NU se aplică în prezent. Ludovic al...

Aveti un Pont3 săptămâni ago

Valentin ,,Loază”, economist șef la Benereu, nu înțelege că deconspirarea turnătorului Manole nu e pentru el. Prin urmare, pozează în pedagog de școală nouă.

Despre Valentin Lazea – ,,economișche” șăf al BNR, am mai scris cu mai multe ocazii, atât în ianuarie 2008 când...

Aveti un Pont3 săptămâni ago

Gestionarea ,,responsabilă” a finanțelor țării de către guvernanți în perioada și ,,pentru prevenirea” pandemiei COVID-19 !!??

Gestionarea ,,responsabilă” a finanțelor țării de către guvernanți în perioada și ,,pentru prevenirea” pandemiei COVID-19 – dezvaluie Constantin Campeanu pe...

Aveti un Pont3 săptămâni ago

Nu mai mimati lupta anti-coruptie si mergeti dupa beneficiarii reali ai sifonarilor de bani publici, de la buget, la scutul pandemiei

Cat de lung este ,,bratul lung al legii”? Nu mai mimati lupta anti-coruptie si mergeti dupa beneficiarii reali ai sifonarilor...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!