Connect with us

Actualitate

10 alimente sănătoase recomandate în bolile pulmonare

Publicat

pe

10 alimente sănătoase recomandate în bolile pulmonare. Dacă vrei să ai plămânii sănătoși ar trebui să urmezi câteva ponturi. Cu toate acestea, factorii obișnuiți, precum fumatul, mediului înconjurător poluat și consumul unei diete inflamatorii, pot influența această pereche de organe importante.

În plus, afecțiunile obișnuite, cum ar fi astmul, boala pulmonară obstructivă cronică și fibroza pulmonară pot afecta semnificativ calitatea vieții tale.

Cu toate acestea, cercetările au arătat că modificările stilului de viață, inclusiv urmarea unei diete bogate în nutrienți, vă pot ajuta să vă protejați plămânii și chiar să reduceți afectarea pulmonară și simptomele bolii.

În plus, nutrienții și alimentele specifice au fost identificate ca fiind deosebit de benefice pentru funcția pulmonară.

10 alimente sănătoase recomandate în bolile pulmonare care pot ajuta la stimularea funcției pulmonare

Sfecla roșie

Rădăcina viu colorată și frunzele plantei de sfeclă conțin compuși care optimizează funcția pulmonară.

Ele sunt bogate în nitrați, ceea ce s-a dovedit că ajută la relaxarea vaselor de sânge, la reducerea tensiunii arteriale și la optimizarea absorbției de oxigen.

Ardeiul gras

Ardeii sunt printre cele mai bogate surse de vitamina C, un nutrient solubil care acționează ca un puternic antioxidant în corpul tău. Obținerea suficientă vitamina C este importantă în special pentru cei care fumează.

Merele

Cercetările au arătat că un consum regulat de mere poate ajuta la o funcționare pulmonară normală. Aceste fructe sunt foarte importante pentru menținerea funcțiilor respiratorii și regenerarea plămânilor, mai ales pentru cei care au fumat mulți ani.

Flavoinoizii și alte multe vitamine pe care le conțîn merele le fac să se numere printre alimentele preferate ale românilor și ușor de consumat zilnic.

Dovleacul

Pulpa dovleacului conține o varietate de compuși vegetali care promovează sănătatea plămânilor. Dovleacul este incredibil de bogat în anti-oxidanti , inclusiv beta-caroten, luteină și zeaxantină – toate având proprietăți antioxidante și antiinflamatorii puternice.

Studiile arată că a avea un nivel mai mare de carotenoizi în sânge este asociat cu o funcție pulmonară mai bună atât la populațiile mai în vârstă cât și la cele mai tinere.

Persoanele care fumează pot beneficia în mod semnificativ de consumul mai multor alimente bogate în carotenoizi precum dovleacul.

Turmericul

Turmericul este adesea folosit pentru a promova sănătatea generală datorită efectelor sale puternice antioxidante și antiinflamatorii. Curcumina, principalul component activ în turmeric, poate fi deosebit de benefică pentru susținerea funcției pulmonare .

Roșiile

Roșiile se numără printre cele mai bogate alimente bogate în licopen, un antioxidant puternic ce se găseşte în stare naturală în multe fructe şi legume.

Consumul de roșii reduce inflamația căilor respiratorii la persoanele cu astm și îmbunătățește funcția pulmonară.

Afinele

Afinele sunt încărcate cu nutrienți, iar consumul lor a fost asociat cu o serie de beneficii pentru sănătate, inclusiv protejarea și păstrarea funcției pulmonare (20).

Afinele sunt o sursă bogată de antocianine, incluzând malvidina, cianidina, peonidina, delfininina și petunidina.

Ceaiul verde

Ceaiul verde este o băutură care are efecte impresionante asupra sănătății. Are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii și s-a dovedit că inhibă fibroza sau cicatrizarea țesuturilor.Fibroza pulmonară este o boală caracterizată prin cicatrizarea progresivă, care afectează funcția pulmonară a țesutului pulmonar.

Varza roșie

Varza roșie este extrem de bogată în vitamine și minerale. Conținutul mare de antociani și fitochimicale o face un excelent antioxidant și cu efect de reducere a riscului de afecțiune pulmonară.

Mai mult, varza este plină cu fibre. Studiile arată că persoanele care consumă mai multe fibre au o funcție pulmonară mai bună decât cele care consumă cantități mici de fibre.

Uleiul de măsline

Consumul de ulei de măsline poate ajuta la protejarea împotriva afecțiunilor respiratorii precum astmul. Uleiul de măsline este o sursă concentrată de antioxidanți antiinflamatori, incluzând polifenoli și vitamina E, care sunt responsabili pentru beneficiile sale puternice pentru sănătate. (Maria Mocanu).

 

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Muzica lui Antonin Dvorak, în concertul Filarmonicii Ploieşti

Incisiv

Publicat

pe

De

Filarmonica „Paul Constantinescu” vă invită joi, 16 iulie 2020, de la 20.00, la un concert al cărui program cuprinde două dintre lucrările lui Antonin Dvorak, unul dintre cei mai cunoscuţi şi iubiţi compozitori cehi din toate timpurile: Serenada în re minor, op. 44, pentru instrumente de suflat şi Serenada în Mi major, op. 22, pentru orchestră de coarde. La pupitrul dirijoral al orchestrei simfonice se va afla Vlad Vizireanu, director muzical al Orchestrei Simfonice Knox-Galesburg, Illinois. Evenimentul se va desfăşura pe esplanada Bisericii Sf. Andrei din Ploieşti (str. Andrei Mureşanu, cartier Cina).

Biletele, în valoare de 15 lei (acces general) pot fi achiziţionate de la intrare, înaintea evenimentului, sau online, de pe www.filarmonicaploiesti.ro

Relaţii suplimentare şi rezervări puteţi obţine la numărul de telefon 0734 335 067. Pentru mai multe amănunte legate de evenimentele viitoare vă invităm să ne urmăriţi pe toate paginile noastre de facebook:

https://www.facebook.com/filarmonicaploiesti/ https://www.facebook.com/virtualconcerthall.ro/

https://www.facebook.com/jazzploiesti/ https://www.facebook.com/ploiestijazztrio/

https://www.facebook.com/flacaraprahovei/ https://www.facebook.com/corulfilarmoniciipaulconstantinescuploiesti/

https://www.facebook.com/cvartetulchronos/ https://www.facebook.com/ploiestibrassensemble/

https://www.facebook.com/studiofilarmonicaploiesti/ De asemenea, ne găsiţi şi pe instagram, aici: instagram.com/filarmonicaploiesti

Citeste in continuare

Actualitate

Monica Anisie, despre tabletele și laptopurile care vor ajunge la elevii defavorizați: ”Am pus termenul limită 10 septembrie”

Incisiv

Publicat

pe

De

Potrivit ministrului Educației și Cercetării, 250.000 de tablete și laptopuri ar trebui să ajungă în posesia elevilor defavorizați, cei care nu au acces la tehnologie pentru a-și desfășura, online, orele de curs.

Monica Anisie a declarat că a fost elaborat deja un caiet de sarcini, iar o informație foarte importantă este aceea că tabletele și laptopurile respective ar trebui să ajungă în unitățile de învățământ până pe data de 10 septembrie. Totuși, trebuie știut că achiziția celor 250.000 de laptopuri și tablete nu este făcută de Ministerul Educației. Și, cu siguranță, vor apărea și unele semne de întrebare firești, ținând cont că, dacă există 250.000 de gospodării defavorizate, în fiecare dintre ele trăiesc mai mulți copii, nu numai unul singur, astfel că nu toți vor avea acces la tehnologie. Fără a mai discuta și un alt aspect. Încă există gospodării care nu au curent electric în România.

Fundaţia World Vision a organizat o dezbatere online, iar Monica Anisie a oferit precizările necesare în legătură cu acest subiect, menționând – totuși – și că România ”nu a fost pregătită pentru educația online”.

„Ministerul Educaţiei a elaborat caietul de sarcini şi acolo avem ca termen pentru a ajunge în unităţile de învăţământ 10 septembrie. Dar, după cum bine se ştie, nu Ministerul Educaţiei realizează această achiziţie. Noi ca Minister al Educaţiei, am pus termenul limită 10 septembrie”, a declarat ministrul Educației și Cercetării, potrivit agerpres.ro.

Monica Anisie: ”Toate deciziile vor ţine cont de recomandările Ministerului Sănătăţii şi de situaţia epidemiologică”

În timpul acestei dezbateri online a fost abordat și subiectul ”descentralizării formulei în care vor învăța elevii” – totul plecând de la faptul că situația epidemiologică generată de criza noului coronavirus este diferită de la o zonă la alta, de la un județ la altul sau de la o localitate la alta.

Monica Anisie nu exclude această eventuală descentralizare, precizând că ”este luată în calcul”.

”Se ia în calcul şi astfel de variantă, să descentralizăm decizia, chiar mergând până la nivelul unităţilor de învăţământ”, spune ministrul Educației și Cercetării, însă adaugă că toate deciziile care vor fi luate vor depinde, în mod direct, de recomandarile făcute de reprezentanții Ministerului Sănătății și, bineînțeles, de situația epidemiologică de la momentul resepctiv.

”Vreau să punctez faptul că toate deciziile pe care le vom lua la nivelul Ministerului Educaţiei sau la nivelul Grupului interministerial vor ţine cont de recomandările Ministerului Sănătăţii şi de situaţia epidemiologică. De aceea aşteptăm din partea Ministerului Sănătăţii normele sanitare pe care trebuie să le respecte colegii în cadrul unităţilor de învăţământ preuniversitar sau în instituţiile din învăţământul universitar şi în momentul în care acestea vor fi transmise către Grupul de lucru de către reprezentanţii Ministerului Sănătăţii putem să luăm şi anumite decizii, dar până la momentul acela nu putem să spunem că avem o decizie luată. Avem conturate trei scenarii”, a mai declarat Monica Anisie.

Citeste in continuare

Actualitate

S-au pus in vanzare bilete și abonamente la concertele online ale Concursului Enescu 2020

Incisiv

Publicat

pe

De

Începând de marti, 14 iulie 2020, de la ora 12.00, iubitorii muzicii pot cumpăra bilete și abonamente la 28 de concerte și recitaluri transmise online în cadrul Concursului Internațional George Enescu, care se va desfășura între 29 august și 20 septembrie 2020. Este pentru prima oară în istoria Festivalului și a Concursului Internațional George Enescu când organizatorii pun în vânzare bilete și abonamente pentru accesul la concerte și recitaluri în varianta online.

„Decizia a fost luată pe fondul schimbărilor impuse de pandemie și este menită să sprijine organizarea Concursului Enescu și să asigure continuarea unei relații normale între artiști și publicul lor: muzicienii evoluează pe scenă, spectatorii îi răsplătesc atât cu aprecierea lor, cât și cu achiziționarea de bilete. Fondurile obținute din vânzarea biletelor și a abonamentelor vor fi utilizate pentru a acoperi o parte din costurile impuse de susținerea evenimentului. Sperăm ca iubitorii Festivalului și ai Concursului Enescu să fie alături de noi și în vreme de pandemie, așa cum sunt și în vremuri normale”, a declarat presei Oana Marinescu, directorul de comunicare al Festivalului Enescu.

Achiziția biletelor și a abonamentelor se va face de pe site-ul Festivalului Enescu, prin intermediul platformei Eventim, de la acest link: https://www.festivalenescu.ro/bilete/ , sau direct de pe site-ul Eventim, de la acest link. Un bilet sau un abonament cumpărat va oferi spectatorului posibilitatea de a da acces la concerte unui număr de 3 IP-uri diferite. Elevii, studenții și profesorii de la școlile, liceele și universitățile de muzică vor avea acces gratuit, pe baza unui mecanism care va fi anunțat ulterior.

Prețurile de vânzare sunt următoarele:

 1. Abonament integral, care acoperă 28 de evenimente de muzică clasică (gala de deschidere, concertele finale de la vioară, violoncel și pian, cele șase recitaluri extraordinare ale artiștilor invitați, etapa a II-a și semifinala fiecărei Secțiuni din cadrul Concursului) – 99 de lei, pentru trei IP-uri diferite.
 2. Abonament parțial, care acoperă 10 evenimente de muzică clasică (gala de deschidere, concertele finale ale etapelor de vioară, violoncel, pian și cele șase recitaluri extraordinare ale artiștilor invitați – 89 de lei, pentru trei IP-uri diferite.
 3. Bilet individual, pentru un singur concert (gală, una dintre finalele la vioară, violoncel, sau pian) sau un recital extraordinar – 29 de lei pentru trei IP-uri diferite.

 

Concertele vor fi vizionate pe platforma Concursului Enescu, accesibilă din momentul începerii evenimentului pe www.festivalenescu.ro/. Intrarea pe platforma video se va face utilizând codul de acces înscris pe bilet și marcat ca atare. Fiecare cod este unic și este format din litere și cifre. Pentru mai multe detalii legate de procesul de achiziție și utilizare a biletelor, vă rugăm să contactați echipa Eventim, la adresa de mail contact@eventim.ro sau la telefon 0730.240.249,  0728 999 775, de luni până vineri, de la ora 10.00 la ora 18.00.

 

Ce aduce frumos Concursul Enescu 2020 în viața publicului:

 • 21 recitaluri și concerte susținute de tineri muzicieni în cadrul a 3 etape de concurs transmise online, la 3 instrumente – vioară, violoncel și pian – pe parcursul a 3 săptămâni, în inima culturală a Bucureștiului: Ateneul Român
 • 272 de tineri muzicieni din 40 de țări înscriși la cele patru secțiuni: vioară, violoncel, pian, compoziție
 • 4 jurii internaționale, formate din artiști şi pedagogi  recunoscuți
 • Gala de deschidere oferă publicului două lucrări în premieră mondială:
  • Brahmsodia, Triplu-concert, pentru vioară, violoncel și pian, op. 169, compus de Dan Dediu, la solicitarea organizatorilor Concursului
  • Concert pour clarinette et orchestre, de Alexandru Murariu, câștigătorul Secțiunii de compoziție din 2018
 • 6 laureați ai Concursului din edițiile trecute vor interpreta în Gala de deschidere (trei) și vor susține recitaluri (alți trei)
 • 3 recitaluri extraordinare susținute de muzicieni-reper ai momentului, membri ai juriilor
 • 4 dirijori cunoscuți la nivel internațional
 • 4 concerte speciale, susținute de Filarmonica George Enescu: Gala de deschidere (29.08.2020) și cele trei finale la vioară (8.09.2020), violoncel (14.09.2020) și pian (20.09.2020)
 • 3 etape de concurs la 3 instrumente (vioară, violoncel, pian), jurizare internațională la secțiunea de compoziție și emoțiile tinerilor muzicieni care au învins constrângerile pandemiei pentru a participa la Concurs.

 

Programul complet al Concursului poate fi consultat aici: https://www.festivalenescu.ro/program/

Listele complete ale concurenților care intră în concurs, la cele trei secțiuni, pot fi găsite pe www.festivalenescu.ro, la secțiunea „Rezultate”.

 

Decizia privind accesul publicului în sala Ateneului Român va fi luată în cursul lunii august, în funcție de situația sanitară din București. Totuși, numărul de locuri disponibile în sală va fi mult mai mic decât în mod obișnuit, pentru a asigura distanțarea socială. Organizatorii Concursului au luat măsurile necesare pentru a proteja sănătatea atât a artiștilor care vin în România, cât și a publicului.

 

Organizatorul își rezervă dreptul de a schimba formatul unor evenimente și după caz, de a amâna sau anula anumite evenimente din cadrul Concursului Enescu, în cazul în care atari măsuri ar fi necesare sau dezirabile în contextul generat de evoluția pandemiei COVID-19. În orice caz, în cazul anulării Concursului din motive de forță majoră, banii vor fi returnați cumpărătorilor, la fel cum taxele de înregistrare vor fi restituite tuturor concurenților.

 

Spectatorii care au cumpărat deja bilete în sală la concertele din cadrul Concursului Enescu sunt rugați să se adreseze Eventim (contact@eventim.ro, tel. 0730.240.249; 0728 999 775), pentru returnarea banilor sau, din august, pentru alocarea unor noi locuri, conform algoritmului impus de regulile de distanțare socială.

 

Concursul George Enescu funcționează ca o platformă internațională de lansare pentru viitorii interpreţi de marcă ai lumii și de promovare a lucrărilor marelui muzician român în rândul noii generații de artiști din toată lumea, fiind astfel o completare firească a Festivalului George Enescu, cel mai important eveniment cultural internațional organizat în România. Ediția din acest an a Concursului este programată să aibă loc între 29 august și 20 septembrie 2020. Concursul are patru secțiuni – vioară, violoncel, pian și compoziție – iar standardele internaționale după care este organizat îl poziționează în vârful ierarhiei evenimentelor de gen desfășurate în peisajul muzicii clasice din România. Ediția din acest an are programate 28 de concerte și recitaluri deschise publicului larg.

Citeste in continuare

ParteneriHarmony Beauty Salon Ploiesti

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
- micropigmentare sprâncene
-extensii gene
- coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
- sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Aveti un Pont7 ore ago

In loc sa gestioneze eficient pandemia si economia s-au ocupat in principal de specularea economica a pandemiei pentru interese personale si de GRUP

Ar trebui deja sa fie foarte clar pentru toata lumea: restrictiile de libera circulatie pe care le intampina romanii nu...

Aveti un Pont1 zi ago

„Batman”, alias procurorul Stasie Eduard, NU intelege ca in anul 2020 nu mai merge cu musamalizari si clasari/Epoca cand instantele stateau in genunchi in fata lui si a lui „Portocala” a apus

Cazul studentului din Ploiești, colaborator al DIICOT, ucis de traficanții de droguri, revine. În timp ce toate probele indică o...

Aveti un Pont1 zi ago

La Judecatoria Valenii de Munte exista o crasa inconstienta si indolenta privind managementul in aceasta perioada de pandemie

Situația justiției pe perioada stării de alerta – practică neunitară la nivelul ţării Activitatea instanţelor de judecată a fost semnificativ...

Aveti un Pont1 zi ago

Apel către cetățenii României/ Trebuie contracarată impostura flagrantă a celor care, fără nicio legitimitate politică sau socială, susțin politici de control drastic al populației recomandându-se ca salvatori ai umanității

Semnează: Prof. Univ. Vasile Astărăstoae – medic Acad. Eugen Mihăescu – artist plastic Conf. Univ. Răzvan Constantinescu –medic Anca Nițulescu...

Aveti un Pont2 zile ago

Promo/In curând vom publica stenograme incendiare cu sefi din Politia Locala Ploiesti

In curând, Incisiv de Prahova va publica o serie de stenograme incendiare cu sefi din Politia Locala Ploiesti. (Cerasela N.).

Aveti un Pont1 săptămână ago

Cititi si va minunati de emanatiile normative ale guvernantilor!/ Iata lucrul bine facut, pe jumatate doar!

Nu veti intelege ceva dar cred ca vor fi modificari in Parlament! Definitiile sunt ciudate, generale si fara logica normativa,...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Cetatenii trebuie sa se trezeasca din starile induse de guvernantii de azi si sa evalueze calitatea mentala a politicienilor puterii actuale, dar si a celor ce mimeaza opozitia virtuala fata de abuzurile institutionale din aceasta perioada trista a Romaniei

Acest ciudat al politicii PNL, fost jurnalist sustinator al sistemului binomial si campului tactic in justitie, se pare ca acesta...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Ma uimeste pasivitatea autoritatilor, altele decat politia, precum si a societatii civice, cu privire la abuzurile politiei locale/nationale fata de cetateni care nu “respecta” masurile instituite de starea de alerta si nu numai!

Legea 192/2019 instituie obligatii si pentru politie cum ar fi: “7. La articolul 31, după alineatul (2) se introduce un...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Cititi si veti intelege ce nemernicie au indus guvernantii liberari in societate, cu atat mai mult acestia insista si acum in stare de alerta prin masuri coercitive si limitative/restrictive de drepturi!

Motivare CCR privind carantina/izolarea… Din lecturarea si analiza considerentelor motivarii in cauza se poate constata ca tot ce declarat critic...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Procurorii respectivi trebuiau cercetați pentru infracțiuni contra umanității în cazul cărora nu operează prescripția răspunderii penale, motiv pentru care nu există în cauză posibilitatea clasării acestei cauze pe motivul prescripției

În lunile mai- iunie 1990, pe raza Municipiului București , în Piața Universității, a avut loc cea mai mare și...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Infracțiuni contra umanității săvârșite de funcționarii statului român în era comunistă și ignorate de justiție

In perioada 15-16 mai 2020 a avut loca la Bucuresti Conferinta Internationala de Drept, Studii Europene si Relatii Internationale cu...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Doar in mintea lui exista aceste restrangeri de drepturi constitutionale prin norme infralegale!

Ludovic Orban anunță că DECIZIA CCR cu privire la internare, carantinare și izolare NU se aplică în prezent. Ludovic al...

Aveti un Pont3 săptămâni ago

Valentin ,,Loază”, economist șef la Benereu, nu înțelege că deconspirarea turnătorului Manole nu e pentru el. Prin urmare, pozează în pedagog de școală nouă.

Despre Valentin Lazea – ,,economișche” șăf al BNR, am mai scris cu mai multe ocazii, atât în ianuarie 2008 când...

Aveti un Pont3 săptămâni ago

Gestionarea ,,responsabilă” a finanțelor țării de către guvernanți în perioada și ,,pentru prevenirea” pandemiei COVID-19 !!??

Gestionarea ,,responsabilă” a finanțelor țării de către guvernanți în perioada și ,,pentru prevenirea” pandemiei COVID-19 – dezvaluie Constantin Campeanu pe...

Aveti un Pont3 săptămâni ago

Nu mai mimati lupta anti-coruptie si mergeti dupa beneficiarii reali ai sifonarilor de bani publici, de la buget, la scutul pandemiei

Cat de lung este ,,bratul lung al legii”? Nu mai mimati lupta anti-coruptie si mergeti dupa beneficiarii reali ai sifonarilor...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!