Connect with us

Aveti un Pont

Destructurarea Partidului Social Democrat

Publicat

pe

Într-un moment în care PSD se afla în plină glorie, guvernând la propriu sub conducerea lui Victor Ponta, un cunoscut în general bine informat din zona serviciilor secrete mi-a furnizat o informație șoc. Fusese luată decizia destucturării PSD. „De către cine?”, am întrebat. A refuzat să-mi spună. Nu mi-a explicat nici de ce. Dar a insistat spunându-mi că procesul a fost decanșat. E greu să-ți imaginezi furtuna atunci când vremea este însorită și nu se vede nici urmă de nor. Dar iată că acum asist la destructurarea PSD. Anunț și comentez acest mega-eveniment politic.

Înainte de a intra în amănunte, voi face un scurt raționament logic. Servicile secrete românești au fost întotdeauna agresive. În întreaga lor istorie, începând de la Primul Război Mondial, indiferent cum s-au numit, servicile secrete ale României s-au implicat în mod agresiv în politică. În gestionarea statului. În mod paradoxal, tocmai Secuirtatea mult blamată a fost cea mai ținută în frâu de către factorul politic. De către Partidul Comunist Român. După decembrie 1989, servicile secrete, ahtiate de dorința de a prelua conducerea politică și mai ales economică, au acționat disimulat, dar în forță. Cum? Între altele, penetrând masiv partidele politice. Iar cel mai penetrat partid a fost cel care dispunea de cel mai important bazin electoral, și ca urmare, se va califica pentru a gestiona România în intervale mai lungi de timp. Este punctul de start al unei operațiuni vaste, care în final conduce la destructurarea Partidului Social Democrat.

Mult timp, acțiunea de penetrare a PSD a fost discretă. Nu neapărat secretă. Dar în orice caz disimulată. Reprezentanți ai serviciilor secrete, trimiși în misiune la vârful PSD, au ocupat poziții strategice în partid, în guvernele gestionate de respectivul partid și în grupurile parlamentare. Împinse pe la spate și susținute în forță, dronele serviciilor secrete și-au asigurat permanent succesiunea în câteva instituții cheie. Cum ar fi de pildă cele vizând telecomunicațiile. În baza acestui suport, aceleași servicii secrete, prin intermediul unor ofițeri superiori vezi Doamne trecuți în rezervă, au ocupat cele mai sensibile sectoare economice și financiare. Această pânză de păianjen a asigurat la rândul ei suport logistic și financiar pentru operațiunea de desăvârșire a acapărării la vârf a partidului de către reprezentanți ai serviciilor secrete. Nu numai eu, ci în general în lume, definim ceea ce s-a creat în baza acestei rețete drept stat subteran (deep state).

Dar ce interes are acest stat subteran de a distruge PSD? Și de ce această operațiune este făcută pe termen lung? Sunt două răspunsuri greu de dat. Dar voi încerca. Nu există niciun interes anume, care să fie astfel definit. Probema este că s-a produs o aglomerare. Atât în spațiul politic, cât și în spațul economic, reprezentanții diferitelor servicii secrete se calcă literalmente pe picioare. Eliminându-și concurența atât din clasa politică, cât și din clasa de afaceri, acești agenți au ajuns să se concureze realmente între ei. Este exact efectul pe care îl poate avea asupra unui copac asaltul plantelor agățătoare, care în final îl sufocă. Iar terenul în care se produce cu prioritate acest fenomen este, în mod firesc, cel deținut de partidul cel mai puternic. Poate că, în urmă cu câțiva ani, destructurarea PSD nu făcea parte dintr-un plan. În schimb, devenea un deznodământ logic, pe care unii l-au înțeles. Și mi-au transmis și mie această informație. Și cu aceasta am răspuns și la a doua întrebare. Acest proces de destructurare, declanșat prin plasarea lui Mircea Geoană și apoi a lui Victor Ponta în fruntea PSD, s-a desfășurat lent, pentru că aceștia au avut nevoie de un timp rezonabil pentru a împăna cu drone întreaga arhitectură de conducere a partidului. Iar în cele ce urmează, pornind de la la premizele de mai sus, voi explica ce se întâmplă în prezent în PSD și ce urmează să se mai întâmple.

PSD este condus de un președinte interimar în persoana domnului Marcel Ciolacu. Despre acesta se susține insistent – am făcut-o și eu însumi – că este un produs al Serviciului Român de Informații, extrem de toxic întrucât poate fi șantajat pentru diploma falsă de revoluționar, luptător cu merite deosebite, obținută la Buzău, un oraș în care nu a existat niciun fel de activitate revoluționară până la fuga soților Ceaușescu. El mai dispune de asemenea și de o diplomă de studii a cărei autenticitate este și ea pusă sub semnul întrebării. A absolvit Academia de Informații a SRI, într-o promoție din care au făcut parte și mulți alți lideri PSD. Așadar el nu este o dronă singuratică, ci conduce un stol de drone. Fără intenția de a-i anatemiza, o să-i numesc totuși pe acești oameni politici formați la școala cel mai important serviciu secret al țării. Mihai Tudose, fost prim-ministru al României, un personaj care aparent se mișcă ca un neutron liber între Pro România, partid condus de o altă dronă, respectiv Victor Ponta, și PSD. Claudiu Manda, un politician de succes, care a reușit să facă splendide numere de acrobație la președinția Comisiei de Control a Serviciului Român de Informații. Un baron tânăr, activ și puternic al județului Dolj. Căsătorit cu Lia Olguța Vasilescu. Una dintre cele mai puternice personalități ale PSD, un ministru de succes la Muncă, absolventă și ea în aceeași serie a Academiei de Informații „Mihai Viteazul”. Și, pentru a nu extinde prea mult această listă, mă voi mărgini să-l mai numesc doar pe Dragoș Benea, stâlpul PSD de la Bacău, care a decolat și el în stol, tot de la „Mihai Viteazul”, împreună cu ceilalți.

Dacă lista dronelor s-ar opri aici, situația ar fi relativ simplă în PSD. Ar fi dronele contra restului partidului. Și, în final, odată identificate, dronele ar putea fi forțate să intre într-o aterizare forțată. Toți cei citați mai sus au decis să-l susțină pe Marcel Ciolacu. Există însă și o altă aripă, tot a serviciilor secrete, care-și revendică viitoarea conducere în partid. Cea care va rezulta la capătul unui controversat congres. Și acum mă refer strict la un tandem care se conturează în vestul României, la așa-numita tabără Vasile Dâncu-Sorin Grindeanu. Și cei doi provin și sunt susținuți de părți ale statului subteran. Și se bat pentru a câștiga la Congres. Atâta doar că o fac mult mai discret decât alții. Și poate mai laminat. Pentru că avem de-a face cu drone mai sofisticate. Vasile Dâncu a fost prim-viceprim-ministru, în timp ce Sorin Grindeanu a fost premier al României și în prezent conduce o agenție „sensibilă” în materie de telecomunicații.

Există un întreg curent de opinie în PSD, susținut de mulți primari și de consilieri, care se socotesc trădați de Marcel Ciolacu și chiar puși în pericol de a pierde viitoarele alegeri. Cei mai mulți dintre acești primari și consilieri ar putea să opteze la limită pentru a pleca din PSD și a se înscrie la Pro România. Un partid și el condus de o dronă. Dar o dronă împreună cu care acești primari și consilieri cred că vor avea mai mult succes. Până una alta, pentru a-și manifesta ostilitatea față de Marcel Ciolacu, pe care îl socotesc inamicul principal, primarii și consilierii înclină să susțină la viitoarea președinție a PSD un alt personaj. Orlando Teodorovici. Probabil cea mai sofisticată, mai rafinată, mai curajoasă și mai agilă dronă produsă vreodată de serviciile secrete. Să ne amintim că nici până astăzi – și asta spune tot – Orlando Teodorovici nu a fost capabil să explice cum de a primit acasă într-un plic o diplomă de absolvent al Academiei de Informații SRI, ale cărei cursuri afirmă că nu le-a urmat niciodată. După cum se știe, Orlando Teodorovici a declanșat un război cu Marcel Ciolacu, în momentul în care acesta a exercitat presiuni și a obținut demisiile tuturor conducătorilor PSD în scopul de a o elimina pe Viorica Dăncilă. Atunci Orlando Teodorovici a refuzat să demisioneze din poziția de secretar general, și nici până azi nu s-a lămurit dacă eliminarea sa din conducere este sau nu statutară și legală. În jurul lui Orlando Teodorovici se strâng cei mai mulți dintre adversarii lui Marcel Ciolacu. În această săptămână, la Cluj sau la Bistrița – nu s-a stabilit încă – urmează să aibă loc o întâlnire a liderilor de organizații și a primarilor din Ardeal, întâlnire la care, element interesant, va participa și Vasile Dâncu, în ciuda faptului că obiectivul este acela de a-l susține pe Teodorovici. La București, s-au întâlnit deja sâmbătă organizațiile din Moldova. Tot pentru a se organzia împotriva lui Ciolacu. Iar duminică, tot la București, s-au întâlnit organizațiile din zona de sud a țării. Cu același obiectiv.

Prima mare bătălie va fi pierdută probabil de adversarii lui Ciolacu. Ea este legată de data și de modul de organizare a Congresului. Ciolacu ar vrea să amâne Congresul, dar nu mai poate, pentru că se teme de o viitură în partid. În aceste condiții, probabil că îl va organiza repede. Iar în această ipoteză, Congresul va fi online. Adversarii săi știu că un Congres online va reprezenta o mega-fraudă. Aceștia insistă pentru un Congres clasic și în niciun caz restrâns ca număr de participanți. Ciolacu va refuza. Iar decizia e în mâna lui. Pentru că în mâna lui este Comitetul Executiv Național. În fine, un alt subiect de mare dispută îl reprezintă modul concret în care va fi aleasă noua conducere. Cu riscul din ce în ce mai clar de a rupe partidul, Ciolacu optează pentru o echipă dinainte desemnată, pe care să o conducă el însuși. Această echipă, odată venită la conducerea PSD, va gestiona partidul practic fără nicio opoziție, întrucât toate alternativele vor fi eliminate. Din noua echipă de conducere va face parte clasa de premianți de la SRI la care m-am referit la începutul acestei analize.

Unul dintre cei mai puternici agenți de influență, un om cu o vastă experiență în materie organizatorică, fostul secretar general al PSD Codrin Ștefănescu acționează în forță, transformându-se în aceste zile într-un veritabil liant între diferitele grupuri de interese. În mod cert Codrin Ștefăneascu acționează împotriva lui Cioacu.

Și pentru a pune bomboana pe coliva acestui partid, voi mai arăta că printre oamenii de valoare marginalizați practic de toate taberele se numără un personaj extrem de bine cusut politic, pe nume Șerban Nicolae. Acesta a reușit performanța de a fi ales președinte al Senatului, ca opțiune a parlamentarilor PSD. Și deși această desemnare a fost făcută în mod corect, democratic, Șerban Nicolae a fost înlăturat cu brutalitate din poziția de candidat la președinția Senatului de către Marcel Ciolacu. Care a preferat să instaleze acolo o altă dronă, în persoana lui Robert Cazanciuc. A fost un moment important psihologic. În care ar fi fost posibil ca Șerban Nicolae să strângă de partea sa și să consolideze o masă critică, devenind astfel o opțiune validă pentru poziția de viitor președinte PSD. În mod straniu însă, Șerban Nicolae a rămas cu mâinile în sân, dezamăgindu-și toți suporterii. Iar aceștia au migrat către Orando Teodorovici.

Aceasta este, pe scurt, povestea destructurării PSD, un proces pe care l-a inițiat Victor Ponta și care, în curând, urmează să fie finalizat. E interesant de văzut, după această destructurare, ce se va întâmpla cu uriașul bazin electoral al acestui partid.

Sorin Rosca Stanescu

 

Aveti un Pont

In loc sa gestioneze eficient pandemia si economia s-au ocupat in principal de specularea economica a pandemiei pentru interese personale si de GRUP

Publicat

pe

De

Ar trebui deja sa fie foarte clar pentru toata lumea: restrictiile de libera circulatie pe care le intampina romanii nu sunt din vina lor, a sortii sau mai stiu eu a ce. Ele sunt din vina autoritatilor de la varful statului roman care au facut tot posibilul pentru asta (de la Iohannisi, Orbani, Costachi, Citzi, Tatari, Unifarmi, Arafati, Veli sau Ciolaci) si care, in loc sa gestioneze eficient pandemia si economia s-au ocupat in principal de specularea economica a pandemiei pentru interese personale si de GRUP. Genul asta de ticalosie nu poate fi pus doar pe seama prostiei si a inclinatiei spre a specula inclusiv viata, obiceiurile traditiile si fricile oamenilor subsumate achizitiilor lor la supra-pret intr-o guvernare pe care o vor fara reguli, ei fiind primii care o incalca. Ci pe seama disperarii lor ca li se prabusesc castelele de nisip. Iar ticalosia lor si noile restrictii generate de ei, vor continua sa adanceasca prabusirea economiei Romanesti, indiferent de ceea ce va mint in declaratii in presa cumparata. Dupa ce sus-rubricatii ne-au vopsit, ca popor, in infractorii lumii (prin amenzile neconstitutionale de 600 de milioane de lei pe care incepusera deja sa si-i imparta prin achizitii la supra-pret in sectorul de sanatate publica), sus-rubricatii vor continua sa isi puna interesele personale si de grup in fata interesului public. Ganditi-va doar ca politica monetara este inca condusa de un fost turnator al securitatii, a carui principala calitate a fost ca raspundea pozitiv tuturor celor care il dirijau din fosta securitate. Politica guvernamentala e condusa de un pui de securist, iar ,,opozitia” de un fost doctorand SRI – al doilea contributor NATO ca intelligence – potrivit propriei evaluari. De asta se intampla ce se intampla in Romania, spre deosebire de toate tarile conduse de oameni normali la cap (adică nu de conserve dirijate ale vechii securitati atat pe plan monetar, financiar, bancar si politic).

Spre exemplu nimic din ceea ce se intampla in Romania nu se intampla in aceasta tara, dezvaluie analistul economic Radu Teodor Soviani. (Cerasela N.).

 

Ar trebui deja sa fie foarte clar pentru toata lumea: restrictiile de libera circulatie pe care le intampina romanii nu sunt din vina lor, a sortii sau mai stiu eu a ce. Ele sunt din vina autoritatilor de la varful statului roman care au facut tot posibilul pentru asta (de la Iohannisi, Orbani, Costachi, Citzi, Tatari, Unifarmi, Arafati, Veli sau Ciolaci) si care, in loc sa gestioneze eficient pandemia si economia s-au ocupat in principal de specularea economica a pandemiei pentru interese personale si de GRUp. Genul asta de ticalosie nu poate fi pus doar pe seama prostiei si a inclinatiei spre a specula inclusiv viata, obiceiurile traditiile si fricile oamenilor subsumate achizitiilor lor la supra-pret intr-o guvernare pe care o vor fara reguli, ei fiind primii care o incalca. Ci pe seama disperarii lor ca li se prabusesc castelele de nisip. Iar ticalosia lor si noile restrictii generate de ei, vor continua sa adanceasca prabusirea economiei Romanesti, indiferent de ceea ce va mint in declaratii in presa cumparata. Dupa ce sus-rubricatii ne-au vopsit, ca popor, in infractorii lumii (prin amenzile neconstitutionale de 600 de milioane de lei pe care incepusera deja sa si-i imparta prin achizitii la supra-pret in sectorul de sanatate publica), sus-rubricatii vor continua sa isi puna interesele personale si de grup in fata interesului public. Ganditi-va doar ca politica monetara este inca condusa de un fost turnator al securitatii, a carui principala calitate a fost ca raspundea pozitiv tuturor celor care il dirijau din fosta securitate. Politica guvernamentala e condusa de un pui de securist, iar ,,opozitia'' de un fost doctorand SRI – al doilea contributor NATO ca intelligence – potrivit propriei evaluari. De asta se intampla ce se intampla in Romania, spre deosebire de toate tarile conduse de oameni normali la cap (adică nu de conserve dirijate ale vechii securitati atat pe plan monetar, financiar, bancar si politic). Spre exemplu nimic din ceea ce se intampla in Romania nu se intampla in aceasta tara:

Publicată de Radu Teodor Soviani pe Marţi, 14 iulie 2020

Citeste in continuare

Anchete

Vad ca presa de sistem face clabuci la gura ca nu se voteaza pe repede inainte proiectul de lege privind “carantina”, dar nu vor sa observe ca trebuie respectata procedura parlamentara

Publicat

pe

De

Vad ca presa de sistem face clabuci la gura ca nu se voteaza pe repede inainte proiectul de lege privind “carantina”, dar nu vor sa observe ca trebuie respectata procedura parlamentara care prevede un termen de 45 de zile la Camera Deputatilor si termen final la camera decizionala Senat pana in octombrie 2020!
Cu toate acestea parlamentarii urgenteaza dezbaterile cu toate ca nu ar trebui, dezvaluie expertul SRI, col (R) Ion Dedu. (Cristina T.).

“PL-x nr. 418/2020
Proiect de Lege privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic

Nr. înregistrare:
– B.P.I.: 566/06-07-2020
– Camera Deputatilor: 418/07.07.2020
– Senat: L433/2020
– Guvern: E147/06.07.2020
Procedura legislativa: cf. Constitutiei revizuita în 2003
Camera decizionala: Senatul
Termen adoptare: 45 zile pentru Camera Deputatilor ca prima Camera sesizata
Data la care se împlineste termenul constitutional pentru dezbatere si vot final: 06.10.2020
Tip initiativa: Proiect de Lege
Caracter: organic
Procedura de urgenta: da
Stadiu: la Senat
Initiator: Guvern

http://cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=18757&fbclid=IwAR0-2cg96nSGAxoD76cC20g5UBe6Ga7LuHaUxmNel2JjLp3aHU6VwwYFNsc

 

Citeste in continuare

Aveti un Pont

Victor Ponta ar trebui exclus din Baroul București și ar trebui să își piardă calitatea de avocat

Publicat

pe

De

Cea mai importantă consecință a deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție este faptul că Victor Ponta ar trebui exclus din Baroul București și ar trebui să își piardă calitatea de avocat, primită în anul 2005 în baza titlului de doctor obținut cu o teză de doctorat plagiată, am declarat pentru Ziare.com, precizeaza Emilia Sercan.

Și am mai spus ceva: Consiliul Baroului București, care va trebui să se pronunțe asupra unei cereri de excludere a lui Ponta din avocatură depusă de Monica Macovei încă din 2016, este condus de Ion Dragne, avocatul unui alt plagiator celebru, procurorul general adjunct al României, Bogdan Licu. Totuși, mă îndoiesc că vreo chichiță avocățească îl va salva, în final, pe Ponta. (Sava N.).
#dottoreforever

 

Citeste in continuare

ParteneriHarmony Beauty Salon Ploiesti

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
- micropigmentare sprâncene
-extensii gene
- coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
- sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Aveti un Pont8 ore ago

In loc sa gestioneze eficient pandemia si economia s-au ocupat in principal de specularea economica a pandemiei pentru interese personale si de GRUP

Ar trebui deja sa fie foarte clar pentru toata lumea: restrictiile de libera circulatie pe care le intampina romanii nu...

Aveti un Pont1 zi ago

„Batman”, alias procurorul Stasie Eduard, NU intelege ca in anul 2020 nu mai merge cu musamalizari si clasari/Epoca cand instantele stateau in genunchi in fata lui si a lui „Portocala” a apus

Cazul studentului din Ploiești, colaborator al DIICOT, ucis de traficanții de droguri, revine. În timp ce toate probele indică o...

Aveti un Pont1 zi ago

La Judecatoria Valenii de Munte exista o crasa inconstienta si indolenta privind managementul in aceasta perioada de pandemie

Situația justiției pe perioada stării de alerta – practică neunitară la nivelul ţării Activitatea instanţelor de judecată a fost semnificativ...

Aveti un Pont1 zi ago

Apel către cetățenii României/ Trebuie contracarată impostura flagrantă a celor care, fără nicio legitimitate politică sau socială, susțin politici de control drastic al populației recomandându-se ca salvatori ai umanității

Semnează: Prof. Univ. Vasile Astărăstoae – medic Acad. Eugen Mihăescu – artist plastic Conf. Univ. Răzvan Constantinescu –medic Anca Nițulescu...

Aveti un Pont2 zile ago

Promo/In curând vom publica stenograme incendiare cu sefi din Politia Locala Ploiesti

In curând, Incisiv de Prahova va publica o serie de stenograme incendiare cu sefi din Politia Locala Ploiesti. (Cerasela N.).

Aveti un Pont1 săptămână ago

Cititi si va minunati de emanatiile normative ale guvernantilor!/ Iata lucrul bine facut, pe jumatate doar!

Nu veti intelege ceva dar cred ca vor fi modificari in Parlament! Definitiile sunt ciudate, generale si fara logica normativa,...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Cetatenii trebuie sa se trezeasca din starile induse de guvernantii de azi si sa evalueze calitatea mentala a politicienilor puterii actuale, dar si a celor ce mimeaza opozitia virtuala fata de abuzurile institutionale din aceasta perioada trista a Romaniei

Acest ciudat al politicii PNL, fost jurnalist sustinator al sistemului binomial si campului tactic in justitie, se pare ca acesta...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Ma uimeste pasivitatea autoritatilor, altele decat politia, precum si a societatii civice, cu privire la abuzurile politiei locale/nationale fata de cetateni care nu “respecta” masurile instituite de starea de alerta si nu numai!

Legea 192/2019 instituie obligatii si pentru politie cum ar fi: “7. La articolul 31, după alineatul (2) se introduce un...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Cititi si veti intelege ce nemernicie au indus guvernantii liberari in societate, cu atat mai mult acestia insista si acum in stare de alerta prin masuri coercitive si limitative/restrictive de drepturi!

Motivare CCR privind carantina/izolarea… Din lecturarea si analiza considerentelor motivarii in cauza se poate constata ca tot ce declarat critic...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Procurorii respectivi trebuiau cercetați pentru infracțiuni contra umanității în cazul cărora nu operează prescripția răspunderii penale, motiv pentru care nu există în cauză posibilitatea clasării acestei cauze pe motivul prescripției

În lunile mai- iunie 1990, pe raza Municipiului București , în Piața Universității, a avut loc cea mai mare și...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Infracțiuni contra umanității săvârșite de funcționarii statului român în era comunistă și ignorate de justiție

In perioada 15-16 mai 2020 a avut loca la Bucuresti Conferinta Internationala de Drept, Studii Europene si Relatii Internationale cu...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Doar in mintea lui exista aceste restrangeri de drepturi constitutionale prin norme infralegale!

Ludovic Orban anunță că DECIZIA CCR cu privire la internare, carantinare și izolare NU se aplică în prezent. Ludovic al...

Aveti un Pont3 săptămâni ago

Valentin ,,Loază”, economist șef la Benereu, nu înțelege că deconspirarea turnătorului Manole nu e pentru el. Prin urmare, pozează în pedagog de școală nouă.

Despre Valentin Lazea – ,,economișche” șăf al BNR, am mai scris cu mai multe ocazii, atât în ianuarie 2008 când...

Aveti un Pont3 săptămâni ago

Gestionarea ,,responsabilă” a finanțelor țării de către guvernanți în perioada și ,,pentru prevenirea” pandemiei COVID-19 !!??

Gestionarea ,,responsabilă” a finanțelor țării de către guvernanți în perioada și ,,pentru prevenirea” pandemiei COVID-19 – dezvaluie Constantin Campeanu pe...

Aveti un Pont3 săptămâni ago

Nu mai mimati lupta anti-coruptie si mergeti dupa beneficiarii reali ai sifonarilor de bani publici, de la buget, la scutul pandemiei

Cat de lung este ,,bratul lung al legii”? Nu mai mimati lupta anti-coruptie si mergeti dupa beneficiarii reali ai sifonarilor...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!