Connect with us

Actualitate

Lumea Justiției: Caz de balamuc

Publicat

pe

Cazul Mall Baneasa. Cea mai mare investitie din Bucuresti realizata de firmele omului de afaceri Puiu Popoviciu pe 221 hectare detinute de Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara (USAMV), printr-o asociere in participatiune, in urma careia bucurestenii au primit o uriasa oaza de shoping si agrement, in care au fost aduse cele mai importante firme din lume.

Peste 20.000 locuri de munca. Taxe si impozite de peste 1,15 MILIARDE EURO incasate de stat in perioada 2005 – dec 2019, care au depasit de cateva ori valoarea de circulatie a terenului, valori stabilite cert de expertize ale unor firme internationale.

Terenul de 221 hectare nu a plecat nicaieri, a fost si este tot al Universitatii, care este DE STAT, care de pe urma asocierii a primit milioane de euro, devenind una din cele mai moderne institutii de invatamant superior din Romania. Asocierea in participatiune a fost transformata ulterior intr-o societate comerciala – Baneasa Investment in care USAMV are 49,882%, care este Universitate de stat si detine titlu de proprietate pe respectivele terenuri.

Pe 4 hectare din cele 221 s-a construit moderna Ambasada a SUA, fiind evident ca aliatul strategic al Romaniei nu si-ar fi permis sa-si ridice buncarele strategice, daca exista vreo problema de legalitate.

Dar nu! Cum sa se permita unui om de afaceri roman sa atinga o asemenea performanta?!? Romania nu trebuie sa aiba lideri in niciun domeniu. Tot ce e romanesc de top trebuie distrus si bagat la puscarie.

Pe fir este aruncat politic DNA. Care acuza ca este abuz in serviciu, cu mare prejudiciu, desi cu cativa ani inainte Parchetul General mai anchetase cazul si daduse clasare. Mai concret, parchetul a dat NUP in 14.02.2008 lui Puiu Popoviciu si rectorului Ioan Alecu, la plangerea penala facuta de latifundiarul Gigi Becali, dar in vara aceluiasi an DNA a redeschis dosarul pe motiv ca prejudiciul depaseste 1 milion euro si e de competenta sa. Culmea, raportul de constatare al prejudiciului a fost realizat de specialistii DNA abia in 2010, adica la doi ani dupa ce si-au arogat dosarul, dar astea sunt amanunte care nu mai conteaza.

Dar acum era ordin de sus… suntem in 2009. Retineri, perchezitii, sechestre, tot tacamul. Acuze diletante. Omul de afaceri Puiu Popoviciu e acuzat la un mod golanesc si umilitor ca ar fi dat mita un calendar si o sticla de whisky unui ofiter al serviciului de informatii al Ministerului de Interne.

Profesorii de la Agronomie sunt adunati intr-o sala unde li se spune ca la Universitate a venit procurorul Marin si ca sunt amenintati ca vor fi arestati cu autobuzul si dusi la DNA daca nu vor vota in Senat ca Universitatea se constituie parte civila asa cum le-a cerut in scris DNA. Universitatea e ultramoderna, a facut profituri nevisate din asociere, dar profesorii voteaza de frica sa nu fie arestati ca se inscriu in dosarul DNA ca parte civila, fara sa poata stabili cuantumul prejudiciului, pentru ca nu au cum sa il calculeze de vreme ce el nu exista. Ulterior, o comisie a USAMV formata din 5 experti a stabilit ca nu exista prejudiciu. Dar nu mai conteaza. Procurorii DNA au stabilit cu de la sine putere in 2010 ca este prejudiciu, si ca el consta in contravaloarea de piata a celor 221 hectare, desi specialistii DNA (angajati ai parchetului) nu sunt independenti, nu au acreditare nici de la ANEVAR, nici de la Corpul Expertilor Tehnic. Care prejudiciu? Ca terenul nu a plecat nicaieri. Tot al Universitatii de stat a fost si este in continuare, cum scrie in titlul de proprietate. Plus ca actele de proprietate ale terenului au fost verificate de armate de avocati ai clientilor care au dezvoltat cladiri (IKEA si alti retail-eri), ai bancilor care au acordat credite pentru constructii, inclusiv ai Departamentului de Stat al SUA, insa procurorul de caz DNA Nicolae Marin s-a vazut mai smecher decat toti.

 

Procurorii DNA au pus acuzatia de abuz in serviciu pana si in carca rectorului Ioan Alecu, desi profesorul nu este functionar public!!! Au pus sechestre, au blochat finantarile bancare, astfel incat complexul comercial Mall Baneasa – o capodopera comerciala – terminat si dat in folosinta, a ramas inconjurat de o mare de parloaga, blocuri si vile care nu s-au mai finalizat, si care erau parte din planul investitional. Un cartier rezidential a fost blocat procurorul DNA, Nicolae Marin, la plangerea penala a unui latifundiar, suparat ca nu a putut face el primul asocierea cu Universitatea.

 

Autorii capodoperei comerciale realizata, atentie, cu bani privati, sunt terfeliti in presa de un parchet care a emis comunicate de presa in care au dat verdicte clare de vinovatie, inaintea oricarei judecati. “Lotul Popoviciu” este retinut ilegal. Demonizat in piata publica. Prezentat ca deja vinovat, obtinandu-se o adevarata furie populara.

In fata furiei opiniei publice, instigate de DNA, Presedintele Romaniei Traian Basescu a intervenit in presa: „Hai sa ne intelegem cu urmatorul lucru: unde-i crima lui Popoviciu ca a facut o investitie de cateva miliarde in Bucuresti? Este o crima? Se pare ca asta-i abordarea publica si e foarte gresita. Problema, daca exista, este in zona legalitatii transferului terenului, dar de aici pana la a blama o investitie de asemenea dimensiuni consider ca este o eroare

Deci nu e nicio crima, a spus Basescu, dar ar fi “probleme” cu titlul de proprietate, a aruncat-o fostul presedinte! Exact afirmatia asta te face sa crezi, cunoscand personajul, ca Basescu nu era strain deloc de dosar, caci el nu avea de unde sa stie acest amanunt judiciar cu “problema” titlului de proprietate, care nu fusese pusa pe tapert in public si nici macar inculpatii din dosar nu o stiau la momentul declaratiei.

Asta cu atat mai mult cu cat fiica cea mare a lui Basescu, Ioana, cumparase pe jumatate de milion de euro (in acte) un penthouse intr-unul din blocurile ridicate de Baneasa Investment si isi deschisese biroul notarial intr-o cladire de pe cele 221 de hectare, la o azvarlitura de bat de Ambasada SUA. Fapte pe care s-a facut mare tam-tam in presa. Probabil ca asa a inteles Basescu sa justifice de unde a avut atatia bani fiica lui, dupa stilul lui de a se uita cum sunt nenorociti toti cei despre care in presa au aparut informatii ca l-ar fi ajutat intr-un fel sau altul. Pe principiul: daca a ajuns la beci pe timpul meu, cine mai poate crede ca eu am avut vreo legatura?!

Iata de ce cred ca omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost executat cu stiinta lui Basescu de catre Binomul SRI – DNA, care din aprilie 2009 semnase prin Kovesi – Maior – Coldea protocolul secret de colaborare SRI – PICCJ, protocol declarat ilegal de Curtea Constitutionala ani mai tarziu. Jocurile politico-judiciare au fost mai mari de atat, intrucat in dosar a fost inculpat si seful serviciului secret al Internelor de atunci – Cornel Serban, silit sa demisioneze, moment dupa care DIPI, singurul serviciu secret care nu se afla in 2009 sub controlul Sistemului mafiot creat de Basescu, a fost impanzit de sefi numiti cu girul generalului Florian Coldea, seful operativ al SRI, devenind practic un serviciu controlat de SRI. Ironia sortii, Cornel Serban semnase ordinul de misiune pentru investigarea lui Mircea Basescu (fratele presedintelui) in scandalul armelor de la Valcea.

 

Revenim la prestatia procurorilor DNA. Procurorul DNA de caz Nicolae Marin este un magistrat problema, plin de achitari. Care a actionat cu brutalitate, generand condamnarea Romaniei la CEDO pentru ancheta din dosarul Baneasa. 7 ani mai tarziu – ce folos? – CEDO de la Strasbourg avea sa constate prin Decizia din 1 martie 2016 (Dosar 52942/09) ca mandatul de aducere din 23 martie 2009 emis de procurorul Nicolae Marin pe numele lui Puiu Popoviciu nu continea niciunul dintre motivele prevazute de lege – art. 183 alin. (2) vechiul CPP – care sa justifice masura. „Curtea concluzioneaza ca, prin omisiunea precizarii motivelor pe care s-a intemeiat, mandatul procurorului a incalcat dispozitiile procesual penale interne aplicabile”. Instanta europeana a stabilit ca omul de afaceri fost privat de libertate in mod nelegal in intervalul de timp cuprins intre momentul aducerii sale la sediul DNA si momentul emiterii ordonantei de retinere. CEDO a constatat ca Puiu Popoviciu a fost escortat la sediul DNA pe 24 martie 2009, in jurul orei 15:00, fiind tinut in custodia politiei pana la ora 23:30, fara ca privarea de libertate in cele 8 ore si jumatate sa aiba o baza legala: „Reclamantul nu a fost privat de libertate in conformitate cu o procedura prevazuta de legislatia interna, ceea ce face ca privarea de libertate de la ora 15:00 la ora 23:30, in data de 24 martie 2009, sa fie incompatibila cu exigentele Art. 5.1 din Conventie”. 

A patit ceva procurorul Nicolae Marin pentru ca a generat condamnarea Romaniei la CEDO? Nimic. Si-a dus treaba pana la capat, caci era parte a Sistemului creat in 2009. Uneltele sistemului represiv sunt protejate. Gratie acelorasi protocoale secrete dintre Serviciul Roman de Informatii si Parchetul General, declarate ilegale de Curtea Constitutionala. In ce tara oamenii de afaceri care au realizat investitii remarcabile, care au adus profituri uriase bugetului de stat, sunt arestati si condamnati la inchisoare?

 

A urmat judecata. In 2012, procurorul Nicolae Marin a emis Rechizitoriul in dosarul 206/P/2006 din 17.12.2012Dosarul Mall Baneasa (9577/2/2012) a fost repartizat judecatorului Bogdan Corneliu Ion Tudoran, de la Sectia I penala a Curtii de Apel Bucuresti, un individ care a baleiat in cariera intre politica si magistratura, fiind in trecut secretar de stat la Aparare. Cu un trecut dubios. Cu un fiu cu mari probleme judiciare.

La 23.06.2016, judecatorul Bogdan Corneliu Ion Tudoran, fara sa tina cont de facaturile din dosar, condamna tot lotul Popoviciu la pedepse extrem de dure – 9 ani de inchisoare pentru Puiu Popoviciu s.a.m.d.

Judecatorul face insa un lucru care nu are de-a face cu justitia. Desi infractiunea de abuz e una de prejudiciu, i-a condamnat pe acuzati pentru abuz fara sa stabileasca prejudiciul!!! A dat condamnarile si a disjuns cauza penala, de cea civila, formand un nou dosar (4445/2/2016) in care ulterior sa se decida problema prejudiciului din dosarul 9577/2/2012. O aberatie judiciara unica in analele justitiei. Va dati seama? Daca s-ar fi stabilit ulterior ca nu exista prejudiciu, ce s-ar alege de condamnari? Va dati seama de risc? Tudoran stia insa ce facea, pentru ca si-a repartizat siesi dosarul cu latura civila, cu de la sine putere. A refuzat sa se abtina si nu s-a reusit recuzarea lui.

Sistemul lucra in ascuns, caci fara sa se astepte solutionarea larturii civile, Inalta Curte a respins apelul acuzatilor din dosarul Baneasa, reducand pedeapsa aplicata lui Popoviciu la 7 ani inchisoare. Este motivul pentru care omul de afaceri, aflat la Londra, s-a predat autoritatilor britanice si a cerut sa nu fie extradat pe motiv ca a fost condamnat abuziv de un sistem politico-judiciar corupt. Dosarul de extradare se afla in prezent pe rolul instantelor britanice.

In Bucuresti, urmeaza minunile. In lant. Judecatorul Tudoran face cerere de pensionare. Apar informatii ca e rupt cu plangeri penale din partea a diverse victime, care se afla in lucru la SIIJ, ca urmare a unor legaturi cu lumea interlopa.

In 28 decembrie 2018 emite sentinta nr. 267/F (4445/2/2016), in care constata existenta unui prejudiciu si dispune ca tot terenul sa se aduca la starea initiala!!! Adica sa se demoleze tot Mall Baneasa??? Inclusiv sa fie evacuata Ambasada SUA? Cum s-ar putea aplica o asemenea hotarare?

La 19 septembrie 2019 este pensionat prin Decretul Presedintelui Romaniei nr. 704 publicat in MO nr 764 din 20 septembrie 2019. Numai ca judecatorul a disparut la pensie, fara sa motiveze sentinta pe latura civila. Pe care judecatorii de la Inalta Curte asteapta sa-i fie trimisa in apel in forma motivata. Imposibil, judecatorul nu e de gasit. Il sunau in draci grefierele de la Curtea de Apel Bucuresti. In presa se afla ca judecatorul Tudoran se afla internat la diverse spitale de boli nervoase. Ar avea probleme psihiatrice cica. Bolnav real sau confectionat pentru a se sustrage raspunderii penale, o mare parte a presei abordeaza cazul.

Lumea Justitiei dezvaluie in premiera ca la 4 noiembrie 2019, in timp ce judecatorul Bogdan Corneliu Ion Tudoran se afla internat la psihiatrie, fiul sau s-a prezentat la grefa Curtii de Apel Bucuresti si a predat pe un memory stick, in format electronic, motivarea sentintei civile din 28 decembrie 2018. Motivarea in forma semnata nu mai putea fi acceptata, caci Tudoran nu mai era judecator, fusese pensionat oficial. Nu mai avea drept de semnatura.

Colegiul de Conducere al Curtii de Apel Bucuresti a constatat oficial, in scris, “imposibilitatea redactarii hotararii nr. 267/F din 28.12.2018”, astfel incat la 12 iunie 2020, Inalta Curte a decis: “Desfiinteaza sentinta penala apelata si trimite cauza spre rejudecare la aceeasi instanta, respectiv la Curtea de Apel Bucuresti“. S-a facut partial dreptate!

Ramane uriasa problema: statutul judecatorului Tudoran. Cercetat penal de SIIJ. Pe care procuroarea de caz Mihaela Iorga Moraru nu-l poate aduce la audieri pe motiv ca e internat medical de mai bine de un an… asa sa fie? Apar filmari incendiare in presa. Tudoran a avut o vizita de taina la SIIJ in august 2019. A fost fotografiat si filmat. Si el si fi-su. Se aude ca a fost in vizita la Nicolae Marin, actualul sef al Sectiei de Investigare a Infractiunilor din Justitie, sa bea cafea – (CLICK AICI PENTRU A CITI).

Te doare capul! Procurorul sef Nicolae Marin e autorul rechizitoriului. Tudoran cel care l-a confirmat prin sentinta. Zeci de pagini au fost copiate cuvant cu cuvant. Copy-paste!

Amandoi pot raspunde pentru ce au facut, in legatura cu cea mai mare investitie din Capitala!

Procurorul de caz de la SIIJ Mihaela Iorga Moraru, colega lui Nicolae Marin cu care amandoi au plecat cu scandal din DNA la finalul erei Kovesi. Ce mica e lumea!

Chiar sa fie bolnav Tudoran? De cand a debutat boala lui? Cum ar fi putut sa fie sanatos la cap la momentul judecatii pe partea penala, si incapabil sa mai motiveze cand a ars-o pe latura civila? Asistam cumva la un aranjament in care procurorul si judecatorul se scot unul pe altul?

Cum a ajuns sef la SIIJ un individ care a generat condamnarea Romaniei la CEDO?

Individ despre a carui prestatie, judecatorii CEDO au statuat: “Lupta impotriva coruptiei nu poate justifica recurgerea la samavolnicie atunci cand in joc este privarea de libertate a oamenilor” 

Individiul asta nu si-a luat niciodata gradul profesional de procuror de parchet de inalta curte prin concurs, ci urmare a unui simplu interviu. O smecherie. Se aude ca din cauza lui la SIIJ sunt tinute pe loc dosarele penale ale inculpatei Laura Kovesi, pe care le instrumenteaza procuroarea Adina Florea si pe care Marin nu ar vrea sa le confirme.

Sa nu uitam ca Nicolae Marin a fost trimis sef la DNA Ploiesti in perioada 1028 – 2019, dupa izbucnirea scandalului cu procurorii-derbedei de la aceasta structura de “elita”, care nenoroceau oameni pe banda rulanta, amenintau, santajau si torturau… niciunul dintre tortionari nu a fost inca arestat… desi li s-au deschis multe dosare penale.

La SIIJ sunt blocate toate dosarele penale (zeci la numar) facute impotriva Laurei Kovesi, Augustin Lazar si a fostilor sefi ai SRI care au semnat in 2009 si 2016 ilegalele protocoale de colaborare SRI – PICCJ – ICCJ. Pai, Nicolae Marin a lucrat pe protocoalele abuzive! Cum de a ajuns unul ca el sa pastoreasca asemenea dosare sensibile a unor indivizi care au nenorocit elitele Romaniei, stiut fiind ca DNA a incasat statistic peste 1000 de achitari in dosare de rasunet cu politicieni, oameni de afaceri, magistrati si patroni de trusturi de presa?

Casarea de catre Inalta Curte a sentintei data de la psihiatrie a judecatorului Tudoran reprezinta dovada suprema a modului sfidator in care sunt judecati oameni care au realizat ceva notabil in aceasta tara.

La ora actuala, in dosarul Baneasa numerosi oameni zac in inchisoare ca urmare a sentintei lui Tudoran. Singurul care nu e in inchisoare e Popoviciu pentru ca s-a predat autoritatilor britanice acuzand ca este o victima in tara lui. Dar sta consemnat la un domiciliu stabilit, cu bratara de monitorizare la picior. Sentinta penala a lui Tudoran trebuie casata, pe calea revizuirii. Oamenii trebuie pusi imediat in libertate pana se va stabili daca Tudoran nu avea afectiuni psihice si cand a dat condamnarile. Orice persoana are dreptul la un proces echitabil, ceea ce implica si dreptul la un judecator cu toate tiglele pe casa! Pentru ca in acelasi dosar, ca judecator nu poti fi OK pe latura penala si internat la psihiatrie pe latura civila!

Autor: Răzvan Savaliuc

Actualitate

Troy Meink, noua alegere pentru Secretarul Forțelor Aeriene

Publicat

pe

De

Nominalizarea lui Meink de către președintele ales Donald Trump
Președintele ales Donald Trump l-a desemnat pe Troy Meink, în prezent director adjunct principal al Oficiului Național de Recunoaștere, pentru a ocupa funcția de secretar al Forțelor Aeriene. Trump a declarat pe platforma sa socială, Truth Social: „Troy va colabora cu incredibilul nostru nominalizat Secretar al Apărării, Pete Hegseth, pentru a se asigura că Forțele Aeriene ale Națiunii noastre sunt cele mai eficiente și mortale din lume, în timp ce ne asigurăm PACEA PRIN FORȚĂ.”

Experiența vastă a lui Meink în serviciul public
Meink are o experiență lungă în serviciul guvernamental, inclusiv în Forțele Aeriene, unde a intrat prin programul ROTC în 1988. Spre deosebire de alți candidați pentru funcția de secretar, Meink este o figură bine cunoscută în cercurile politice din Washington, având în vedere că a servit ca subsecretar adjunct al Forțelor Aeriene pentru spațiu în administrația Obama și a fost numit în funcția actuală de la NRO în 2020.

Concentrarea asupra domeniului spațial
Alegerea lui Meink, raportată inițial de Aviation Week, sugerează că spațiul va fi o prioritate pentru următoarea administrație, urmând avertismentele din partea secretarului Forțelor Aeriene în exercițiu, Frank Kendall, conform căruia cerul a devenit un domeniu de luptă. Meink a colaborat strâns cu Forța Spațială în timpul mandatului său la NRO, inclusiv în cadrul programului comun SILENTBARKER pentru conștientizarea domeniului spațial și în chestiuni legate de achiziția de imagini comerciale din spațiu.

Reacții la nominalizare
Meink nu a răspuns imediat la o solicitare de comentariu, iar un purtător de cuvânt al NRO a afirmat că agenția de spionaj nu avea „informații de oferit” privind nominalizarea lui Meink.

Finalizarea nominalizărilor pentru serviciile secrete
Dacă toți nominalizații vor fi confirmați, Trump a finalizat acum completarea funcțiilor de secretar pentru serviciile armate. Pentagonul urmează să fie condus de Hegseth, fost prezentator Fox News și ofițer în Garda Națională, în ciuda unei audieri de confirmare controversate.

Decizii cruciale în domeniul apărării
În calitate de cel mai înalt civil responsabil de Forțele Aeriene și Forța Spațială, Meink va moșteni decizii importante, cum ar fi soarta unui avion de vânătoare invizibil de nouă generație, precum și presiunea de a crește cheltuielile pentru programele spațiale. De asemenea, va supraveghea contracte lucrative pentru eforturi critice în domeniul spațial, unde SpaceX, aliatul apropiat al lui Trump, domină.

Informații suplimentare despre viitorul secretar adjunct
Deși Trump nu a menționat acest lucru în postarea despre Meink, Aviation Week și Defense One au raportat că președintele incoming îl consideră pe Matthew Lohmeier pentru funcția de subsecretar al Forțelor Aeriene. Lohmeier, fost locotenent-colonel în Forța Spațială, a fost demis din funcție în mai 2021 după ce a scris o carte care susținea că ideologiile „marxiste” se răspândesc în armată. Această alegere controversată ridică întrebări privind longevitatea actualului comandant al Comandamentului Spațial al SUA, generalul Stephen Whiting, care l-a destituit pe Lohmeier din funcția de comandant al 11th Space Warning Squadron de la Baza Aeriană Buckley. Lohmeier ar urma să-l înlocuiască pe Melissa Dalton, confirmată ca a doua oficialitate a serviciului în mai 2024.

Citeste in continuare

Actualitate

China trimite o delegație militară în Japonia după cinci ani

Publicat

pe

De

O vizită semnificativă

Pentru prima dată în cinci ani, China a trimis o delegație militară substanțială în Japonia pentru o vizită de o săptămână. Scopul vizitei delegației din cadrul Comandamentului Teatrului Estic, conform unei declarații de luni a armatei chineze, este de a „întări înțelegerea și încrederea reciprocă, conturând în același timp schimburile de apărare între cele două țări.” De asemenea, un oficial japonez de rang înalt, Yoshimasa Hayashi, a declarat reporterilor că „promovarea înțelegerii și încrederii reciproce prin comunicarea deschisă la nivelul comandanților va contribui la construirea unor relații constructive și stabile între Japonia și China.”

Implicații regionale

Hayashi, care ocupă funcția de secretar șef al cabinetului, a menționat că „considerăm această vizită drept un contribuție la pacea și stabilitatea regiunii.” Totuși, analiștii sugerează că acest moment rar ar putea să semnaleze o încercare a liderului chinez Xi Jinping de a îmbunătăți relațiile cu rivalul său asiatic, în contextul transferului de putere din Statele Unite, pe măsură ce atât Beijingul, cât și Tokyo se pregătesc pentru posibile modificări semnificative ale tarifelor sub noul președinte american, Donald Trump.

Relații economice interdependente

„Aceasta este o chestiune relativ importantă. Atât Japonia, cât și China ar trebui să se gândească la cum să se poziționeze în cea mai bună situație în fața creșterii iminente și probabile a tarifelor”, a afirmat John Blaxland, șeful biroului de la Washington al Universității Naționale Australiene, într-un email. Acesta a menționat că China și Japonia au „economii profund interdependente și au motive clare să se concentreze pe calmarea lucrurilor și pe gestionarea lui Trump.”

Stabilizarea relațiilor în contextul schimbărilor politice

Bonnie Glaser, expert în China la German Marshall Fund, a fost de acord că, deși delegația este una militară, problemele economice sunt în fundal. „Din motive economice și strategice, China ar putea spera să folosească oportunitatea oferită de tranziția politică din SUA pentru a stabiliza legăturile cu Japonia”, a scris Glaser. În plus, aceasta a menționat că Beijingul ar putea încerca „să sapă o prăpastie între Japonia și SUA. Beijingul speră probabil că Tokyo îi va oferi lui Xi Jinping o vizită de stat în acest an.”

Comunicare între comandanți

Menționarea de către Hayashi a comunicării la „nivelul comandanților” este demnă de remarcat, deoarece acesta este nivelul de comunicare pe care oficialii americani l-au solicitat timp de mulți ani cu Armata Populară de Eliberare, în pofida răspunsurilor uneori rece. Deși SUA și Japonia sunt aliați strânși, Blaxland a avertizat să nu se „interpreteze prea mult” întâlnirea ca un semn că relația militară dintre China și SUA se va îmbunătăți.

Tensiuni și colaborări în domeniul apărării

Malcolm Davis, expert în China la Institutul Australian pentru Strategii și Politici, a fost de acord, prezicând că „va exista o comunicare obișnuită între cele două mari puteri pe probleme de apărare, dar relația rămâne extrem de competitivă și contestată.” Un semn recent al acestei competiții este că China a dezvăluit recent ceea ce părea a fi două avioane avansate, ceea ce a determinat un oficial superior al forțelor aeriene să declare că Beijingul ar putea „să ne ia înainte” în cursa pentru un avion de vânătoare de generația a șasea.

Provocările legate de prezența militară

Într-o altă chestiune fierbinte, generalul Eric Smith, comandantul Corpului Marin, a menționat prezența trupelor americane în Japonia și acordul cu Tokyo pentru mutarea multora dintre acestea din Okinawa în Guam în anii următori—o măsură care este probabil binevenită de Beijing, deoarece reduce prezența trupelor americane mai aproape de ceea ce Smith a numit „teatrul de criză”. „Aceasta este, evident, o problemă internă pentru japonezi de decis, dar ceea ce știu este că de fiecare dată când îi dai Chinei un deget, ea va lua toată mâna”, a declarat Smith reporterilor la un eveniment al Grupului de Scriitori pentru Apărare din Washington.

Intensificarea competiției China-SUA

Davis a afirmat că competiția dintre China și SUA „se va intensifica doar în cadrul administrației Trump, mai ales având în vedere determinarea lui Trump de a impune tarife cuprinzătoare asupra Beijingului.” Cu toate acestea, a adăugat el, „unele forme de dialog vor continua, chiar dacă este doar pentru a minimiza riscurile de neînțelegere și interpretare greșită care ar putea duce la o criză sau un conflict în zone precum Marea Chinei de Sud.”

Concluzii despre întâlniri

În concluzie, seria de întâlniri din această săptămână, din perspectiva securității naționale, ar putea depinde de modul în care China își va schimba comportamentul în jurul insulelor care formează Japonia. În august anul trecut, o aeronavă chineză a pătruns pe scurt în spațiul aerian japonez, generând alerte în întreaga regiune. Navele gardienilor de coastă chinezi au trecut frecvent aproape de insulele Senkaku, iar navele de război chineze navighează adesea în apropierea Okinawa. „Ceea ce contează este dacă operațiunile PRC și desfășurările din apropierea Japoniei se schimbă și în ce mod”, a scris Ian Chong, profesor asociat la Universitatea Națională din Singapore, într-un email. „Momentan nu există informații despre acest aspect.”

Citeste in continuare

Actualitate

Cum să alegi salonul de evenimente perfect în 2025 – Ghid complet pentru viitori miri

Publicat

pe

De

Cum să alegi salonul de evenimente perfect în 2025 - Ghid complet pentru viitori miri

Te pregătești pentru cel mai important eveniment din viața ta și știi că locația poate face diferența dintre o experiență memorabilă și una obișnuită? Alegerea salonului potrivit pentru nuntă poate părea copleșitoare. Dar nu-ți face griji – am pregătit ghidul definitiv care te va ajuta să iei cea mai bună decizie pentru evenimentul tău special.

În 2025, când opțiunile par infinite și fiecare salon de evenimente promite experiența perfectă, decizia poate părea intimidantă. Statisticile arată că 7 din 10 cupluri consideră că alegerea locației a fost cea mai stresantă parte a planificării nunții lor. Și pe bună dreptate – locația nu este doar un cadru fizic, ci fundamentul pe care se construiește întreaga poveste a evenimentului tău.

Pregătește-te să descoperi secretele profesioniștilor din industrie, criteriile esențiale de care trebuie să ții cont și întrebările vitale pe care puțini știu să le adreseze. În următoarele minute, vei afla exact cum să transformi căutarea salonului perfect într-un real succes.

De ce este estențial să alegi salonul de nuntă potrivit?

Așa cum am menționat anterior, evenimentului tău reprezintă mai mult decât un simplu spațiu. Este cadrul în care vor prinde viață toate momentele speciale, unde se vor crea amintiri de neuitat și unde invitații tăi vor petrece ore întregi. Un salon de nunți bine ales poate transforma orice ceremonie într-o experiență extraordinară, în timp ce o alegere neinspirată poate umbri până și cele mai atent planificate detalii. În ultimii ani, tendințele în materie de săli de evenimente s-au schimbat dramatic, iar așteptările invitaților au crescut considerabil.

Criterii esențiale în alegerea salonului perfect

1. Capacitatea și configurația spațiului

Când vine vorba despre alegerea unui salon pentru evenimente, unul dintre cele mai importante aspecte este dimensiunea și configurația spațiului. Un salon de nunți trebuie să ofere nu doar locuri suficiente pentru toți invitații, ci și spațiul necesar pentru ca aceștia să se simtă confortabil. Multe cupluri fac greșeala de a alege o locație de evenimente bazată doar pe numărului de locuri la mese, fără să ia în calcul spațiul necesar pentru dans sau zone de socializare.

  • Verifică capacitatea maximă a salonului de evenimente;
  • Asigură-te că există suficient spațiu pentru dans și entertainment;
  • Evaluează aranjarea meselor și flexibilitatea amenajării sălii;
  • Analizează zonele auxiliare (terasă, grădină, foaier).

Cum să alegi salonul de evenimente perfect în 2025 - Ghid complet pentru viitori miri

2. Locație și accesibilitate

Alegerea unei săli de evenimente într-o zonă accesibilă te ajută să eviți scuzele de ultim moment ale invitaților. Un salon de nunți ideal ar trebui să fie ușor de găsit și să ofere multiple opțiuni de transport pentru invitați. 

  • Poziționare ușor de găsit pentru invitați, cu acces facil la arterele principale;
  • Disponibilitatea unui număr generos de locuri de parcare;
  • Acces adaptat pentru persoane cu dizabilități (dacă este cazul)
  • Proximitatea față de alte puncte de interes (biserică, hotel pentru invitații din alte orașe).

3. Facilități și dotări tehnice

Dotările tehnice ale unei săli de evenimente pot face diferența dintre un eveniment memorabil și unul mediocru. Tehnologia joacă un rol important în crearea atmosferei perfecte, mai ales atunci când vorbim despre o nuntă.

  • Sistem de sonorizare profesional cu acustică optimizată;
  • Sitem de iluminat ambiental cu multiple posibilități de personalizare;
  • Sistem de climatizare performant pentru confortul invitaților;
  • Generatoare de rezervă pentru situații neprevăzute;
  • Toalete moderne.

4. Design și ambianță

Un salon de nunți elegant trebuie să impresioneze încă de la prima vedere. În acest context, serviciile de design florar oferite de Avantgarde Maison pot transforma radical aspectul oricărui spațiu. Cu o experiență vastă în domeniu, echipa de profesioniști creează aranjamente florale pentru nunți spectaculoase care completează perfect arhitectura și stilul locației.

Cum să alegi salonul de evenimente perfect în 2025 - Ghid complet pentru viitori miri

  • Stil arhitectural distinctiv și decor interior sofisticat;
  • Potențial ridicat de personalizare pentru diverse teme;
  • Lumină naturală abundentă și ferestre generoase;
  • Vedere panoramică și împrejurimi amenajate într-un mod inedit.

Servicii și facilități complementare

1. Logistică și echipamente

Organizarea unui eveniment perfect necesită mai mult decât o locație frumoasă. Avantgarde Maison înțelege această nevoie și vine în întâmpinarea mirilor cu servicii complete de închiriere logistică pentru evenimente. O sală de evenimente trebuie să fie întotdeauna echipată corespunzător ca să ofere o experiență premium atât pentru miri, cât și pentru invitați.

  • Mobilier elegant și versatil;
  • Veselă și tacâmuri de înaltă calitate pentru servire impecabilă;
  • Echipamente profesionale pentru catering și zone de bufet;
  • Elemente decorative și accesorii pentru personalizarea spațiului.

2. Aspecte financiare și contractuale

Buget și costuri

Transparența financiară este esențială când vine vorba de închirierea unui salon pentru nuntă. Un salon de evenimente profesionist va oferi o defalcare clară a tuturor costurilor implicate, fără surprize neplăcute de ultim moment.

  • Prețul de închiriere al locației cu toate serviciile incluse;
  • Pachete personalizabile în funcție de necesități;
  • Politică clară privind costurile adiționale;
  • Condiții flexibile de plată și returnare a avansului.

3. Disponibilitate și rezervare

Procesul de rezervare a unui salon pentru evenimente trebuie să fie unul transparent și bine organizat. Cele mai căutate săli evenimente se rezervă adesea cu luni sau chiar ani în avans, mai ales pentru sezoanele de vârf.

  • Verificarea detaliată a calendarului de evenimente;
  • Proces de rezervare simplu și clar definit;
  • Flexibilitate pentru modificări ulterioare ale detaliilor evenimentului;
  • Durata standard de închiriere cu posibilități de prelungire.

Sfaturi practice pentru vizitarea salonului

Vizitarea unui salon de nunți este un pas important în procesul de selecție. Experiența directă cu spațiul îți va oferi o perspectivă mult mai clară asupra potențialului locației pentru evenimentul tău.

  1. Programează vizita la aceeași oră cu evenimentul tău planificat;
  2. Verifică acustica sălii și sistemul de sonorizare;
  3. Testează calitatea aerului și eficiența sistemului de ventilație;
  4. Observă cu atenție starea generală a facilităților și curățenia;
  5. Solicită referințe și feedback de la clienți anteriori.

Întrebări esențiale pe care să le adresezi managerului salonului

Când vizitezi un salon evenimente, nu uita să adresezi toate întrebările importante care te vor ajuta să iei decizia corectă. Un salon de nunți profesionist va avea răspunsuri clare la toate aceste întrebări.

  • Care este experiența în organizarea evenimentelor similare cu al tău?
  • Ce furnizori recomandă și cu ce parteneri colaborează frecvent?
  • Care sunt restricțiile privind decorațiunile și programul muzical?
  • Este disponibil un coordonator dedicat în ziua evenimentului?

Alegerea salonului perfect pentru evenimentul tău este o decizie care necesită timp, cercetare și atenție la detalii. Acest ghid te va ajuta să iei cea mai bună decizie privind alegerea salonului perfect pentru nuntă în 2025. Cu ajutorul serviciile premium oferite de Avantgarde Maison pentru design floral și logistică, ești mai aproape de organizarea evenimentului perfect. Nu uita că fiecare detaliu contează în crearea unei experiențe memorabile pentru tine și invitații tăi.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România. Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național? Garantăm confidențialitatea! Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503 Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com Departament Investigații - Secția Anticorupție

Știri calde

Exclusiv14 ore ago

Inculpatul Cătălin Stavri: Pseudojurnalistul care a ingenuncheat justiția și a santajat afacerile locale/ Cazul White Tower și abuzurile din Ploiești

Poluarea și corupția în Prahova: Un sistem complex de abuz și infracțiuni O problematică endemică Poluarea și corupția au fost...

Exclusiv16 ore ago

Emil Pascut: Sondajul polițiștilor asupra activității conducerii a fost manipulat

Experiența cu Google Forms Emil Pascut, reprezentant al Sindicatului Diamantul, a relatat dificultățile întâmpinate în realizarea unui sondaj pentru polițiști,...

Exclusiv16 ore ago

Polițiștii din intreaga tară protestează pentru drepturi salariale

Avertismente și apeluri la acțiune Sindicatul Sidepol a anunțat că polițiștii din toată țara continuă să își exprime nemulțumirile sub...

Exclusiv16 ore ago

Plângere penală impotriva adjunctului Penitenciarului Spital Rahova

FSANP denunță abuzurile și haosul din sistem Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) a formulat o plângere penală...

Exclusiv2 zile ago

Secretele dosarului White Tower/De ce informațiile sensibile din dosarul White Tower „transpirau” la gruparea de criminalitate economico-financiar organizată?

Transformarea Poliției și Impactul asupra Justiției în România Originea și Evoluția Miliției Populare La 22 ianuarie 1949, Poliția a fost...

Exclusiv2 zile ago

Afacerile clandestine ale lui Cătălin Mureșan: O poveste de corupție și interlopi

Miliardarul de carton și afacerile cu deșeuri Povestea din spatele afacerii „Bomba ecologică de la Pleașa” este demnă de un...

Exclusiv2 zile ago

Emil Pascut de la Sindicatul Diamantul denunță manipulările din cadrul MAI și îndeamnă la proteste

Creșterea nemulțumirii în rândul polițiștilor Emil Pascut, reprezentant al Sindicatului Diamantul, a observat o creștere exponențială a videoconferințelor cu conducerea...

Exclusiv2 zile ago

Sindicatul Național Decus anunță proteste împotriva eliminării drepturilor salariale

 Eliminarea drepturilor salariale prin OUG „TRENULȚUL” Sindicatul Național Decus a semnalat că Ordonanța de Urgență cunoscută sub numele de „trenulețul”...

Exclusiv2 zile ago

Polițiștii protestează împotriva tăierilor salariale

Mobilizare în rândul polițiștilor Sindicatul SIDEPOL a anunțat că polițiștii nu renunță la drepturile lor și îndeamnă la proteste naționale....

Exclusiv3 zile ago

O nouă escrocherie imobiliară: blocul de apartamente de pe strada Mărășești nr. 178 în centrul controverselor din Ploiești

Contextul escrocheriilor imobiliare în Ploiești Scandalul imobiliar ce a afectat comunitatea din Ploiești continuă să dezvăluie nereguli, iar blocul de...

Exclusiv3 zile ago

Corupție în sistemul penitenciar: Nemulțumiri și apeluri la acțiune

Ofițer acuzat de luare de mită La Penitenciarul-Spital Mioveni, ofițerul Răzvan Octavian Radu, apreciat anterior de Administrația Națională a Penitenciarelor...

Exclusiv3 zile ago

Nemulțumirile polițiștilor: Declarații ale comisarului Vitalie Josanu

Protestul Sindicatului Diamantul Președintele sindicatului polițiștilor Diamantul, comisarul de poliție Vitalie Josanu, a detaliat recent nemulțumirile fundamentale ale polițiștilor într-o...

Exclusiv3 zile ago

Protest al polițiștilor și polițiștilor de frontieră în Caraș-Severin

Nemulțumiri față de tăierile salariale Peste 200 de polițiști și polițiști de frontieră au protestat ieri în fața sediului IPJ...

Exclusiv4 zile ago

Plângere penală și proteste impotriva Directorului Penitenciarului Spital Rahova, Bogdan Puianu

Plângerea penală și acuzațiile Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) a formulat o plângere penală împotriva directorului Penitenciarului...

Exclusiv4 zile ago

Sibiul fără polițiști în weekend: O situație alarmantă pe fundalul surmenajului

Lipsa polițiștilor în serviciu Sindicatul Europol anunță o situație fără precedent în municipiul Sibiu, unde duminica trecută, dintre cei 14...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv