Actualitate
MESAJ. Medicul Virgil Musta, bilanț după prima fază de relaxare: Virusul nu a dispărut și este nevoie de responsabilitate individuală. Să înțelegem și să folosim tot ce am învățat
Medicul Virgil Musta, şef de secţie la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara le-a transmis un mesaj romțnilor la două săptămâni de la încheierea primei faze de relaxare a măsurilor restrictive de prevenire a răspândirii coronavirului.
Medicul care a contribuit la vindecarea numeroși bolnavi de COVID-19 a realizat un bilanț al lunilor de pandemie pentru a putea să înțelegem mai bine amploarea răspândirii bolii.
Deși țara noastră nu a fost la fel de puternic lovită de pandemie precum alte țări europene, medicul ne sfătuiește să fim atenți, responsabili și să nu renunțăm la metodele de prevenție, pentru ca pandemia să contiune pe curba descendentă pe care ne aflăm în acest moment.
Virgil Musta a postat mesajul pe grupul City Doctors, de pe Facebook.
Virgil Musta: Virusul nu a dispărut și este nevoie de responsabilitate individuală
„Să facem bilanțul, să înțelegem și să folosim tot ce am învățat!
Au trecut două săptămâni de la „relaxarea” măsurilor restrictive de prevenire a răspândirii Covid-19. Această perioadă, cât și tot ceea ce urmează înseamnă de fapt pași spre revenirea la o viață normală.
Au fost 3 luni de zile, în care întreaga lume a trecut printr-o experiență dramatică, care a lăsat urme adânci la toate nivelurile, de la colaborări internaționale, politici și organisme naționale și până la „trăirile” individuale ale fiecăruia dintre noi.
Toate acestea vor redefini „normalitatea” spre care încercăm să ne întoarcem acum, depinde de noi (organisme internaționale, naționale și indivizi) modul în care reușim să învățăm din această experiență și să includem în noul „normal” tot ceea ce ne poate ajuta să prevenim fie apariția, fie cel puțin explozia și impactul devastator al unor astfel de epidemii care vor mai apărea.
Pentru a ajuta în acest sens, mi-am propus să fac un scurt bilanț al acestei perioade care părea că nu se mai termină, dar înainte, aș dori să precizez încă de la început faptul că virusul nu a dispărut și că este nevoie de responsabilitate individuală în perioada următoare pentru ca pandemia să continue curba descendentă și să rămână controlabilă!
Vă mulțumesc fiecăruia, pentru că eu sunt convins că principalul motiv pentru care la noi pandemia a rămas sub control este atitudinea extrem de responsabilă de care ați dat dovadă majoritatea dintre voi. Altfel, am fi avut mult mai multe victime, oricât ne-am fi străduit noi medicii, autoritățile și multe alte categorii profesionale care au participat direct la această luptă.
Și ca sa fiu sincer, voi ați reprezentat un imbold extraordinar în activitatea mea din toată această perioadă. Prin atitudinea și energia voastră m-ați ținut și mai motivat și mai determinat.
În continuare, nu o să insist pe multe cifre globale sau naționale, pe care le regăsiți în mass-media, o să punctez doar câteva repere, să înțelegem mai bine amploarea acestei pandemii și apoi o să vă explic situația locală, făcând trecerea spre ceea ce este necesar să învățăm și să aplicăm în lunile care vin.
La nivel mondial:
· peste 6 milioane de cazuri de Covid-19 confirmate
· aproape 370 de mii de persoane decedate care au avut Covid-19
· 2,5 milioane de persoane vindecate
· 3,1 milioane de cazuri încă active
În Europa:
· peste 2 milioane de cazuri confirmate
· peste 176 de mii de persoane decedate care au avut Covid-19
Cazuri confirmate/decese în cele mai afectate țări:
· SUA – 1,7 milioane/ 103 mii
· Brazilia – 498 mii/ 28 mii
· Rusia -405 mii/ 4,5 mii
· Marea Britanie -274 mii/ 38 mii
· Spania -239 mii/27 mii
· Italia -232 mii /33 mii
· Franta -188 mii/28 mii
· Germania -183 mii/8,5 mii
În România:
· 19.257 cazuri confirmate/ 1262 persoane decedate care au avut Covid-19
· 13.256 persoane vindecate
· 4.739 cazuri încă active
· aproape 100 de mii de persoane aflate în izolare la domiciliu (în mare parte sosite din alte țări în aceste zile)
În Timiș:
· 505 cazuri confirmate/ 53 persoane decedate care au avut Covid-19
La Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara:
· din 22.03 pana in 21.05 au fost 497 de pacienți. În săptămâna 15.05.2020-21.05.2020 s-au mai internat 8 cazuri, iar din 21.05-28.05, alte 5 cazuri. La finalul acestei săptămâni mai erau 18 cazuri internate cu Covid-19 si nici unul la terapie intensivă.
Din aceste date statistice se poate vedea clar amplitudinea globală al pandemiei. Acum suntem pe o pantă descendentă în multe zone, inclusiv la noi, dar nu în toate, vezi situația din Brazilia și nu numai.
În România am reușit să limităm impactul pandemiei, cel puțin comparativ cu multe țări din vestul Europei, țări mult mai dezvoltate ca noi din punct de vedere al infrastructurii medicale, dar care au fost depășite de situație și au înregistrat foarte mulți morți.
Mai mult decât atât, mulți români din aceste țări sau întors acasă chiar atunci, înainte de închiderea granițelor, fapt ce a sporit și mai mult riscul exploziei epidemiei și la noi.
Discutând zilele trecute acest aspect, într-o întâlinre online cu specialiști, s-a concluzionat că cel mai probabil acest lucru se datorează măsurilor corecte, deși dure, luate la timp, dar și modulului în care cea mai mare parte a populației le-a înțeles și respectat.
Pentru a înțelege și mai bine impactul pandemiei și modul în care vom putea acționa pe viitor, iată câteva statistici importante asupra cazurilor de decese din Europa:
· 97% din totalul deceselor au fost persoane care au avut cel putin o boală asociată
· 65% au prezentat boli cardiovasculare (cea mai prezentă afecțiune asociată)
· 94% au fost persoane peste 60 ani
· 59% au fost bărbați.
Iar ca să fiu mai concret, statistica în clinica noastră din Timișoara arată că toți cei care au decedat au avut cel puțin o boală asociată, cel mai frecvent fiind o boala cardiovasculară, apoi diabet și obezitate.
În România, vârsta medie de deces a fost mai mică decât cea din țările vestice, ceea ce ne arată faptul că populația noastră prezintă numeroase boli cronice la vârste nu așa de înaintate ca în acele țări.
Acest lucru se cunoștea deja, dar într-un context ca acesta a devenit automat un factor de risc major pentru toate acele persoane.
Această situație de la noi se datorează mai multor factori, eu menționez aici în primul rând lipsa programelor reale personalizate de prevenție a apariției acestor boli, precum și educația pentru sănătate deficitară.
Ce înseamnă educație pentru sănătate? În mare, toată lumea știe, dar puțini aplică: alimentație sănătoasă și rațională, sport, mișcare, controlul stresului, igiena personală, dar și prevenția bolilor prin vaccinare și prin monitorizarea constantă a factorilor de risc personali.
Ar mai fi multe de spus, dar pentru că deja este un text prea lung, ar fi important să rețineți deocamdată cel puțin măsurile de mai sus, pe care să le conștientizați la nivel personal și să le faceți parte integrantă din viața de zi cu zi, a voastră și a familiei. O să revin și pe tema programelor de prevenție.
Virgil Musta. Care sunt cele mai importante concluzii ale acestei analize după 3 luni
Un alt aspect important pentru sănătatea noastră în perioada următoare, care se leagă de monitorizarea continuă, de care spuneam mai sus a bolilor pe care deja știm că le avem, este acela de a reveni să facem controalele sau la investigațiile pe care poate le-am amânat în aceste 3 luni. Altfel, bolile pe care deja le avem, necontrolate, ne pot aduce mai multe necazuri decât am avut până acum cu noul coronavirus.
Va trebui să găsim în continuare echilibrul între tratarea la timp a oricăror probleme de sănătate pe care le avem și protejarea în continuare (cel puțin până la apariția unui vaccin sigur și eficient) de posibila infecție cu SARS-CoV-2, care nu va dispărea curând.
Dar, cea mai bună soluție este prevenția, așa că vă recomand să acționați cu responsabilitate în acest sens.
Cele mai importante concluzii ale acestei analize după 3 luni de pandemie le-aș rezuma în două direcții: importanța respectării și în continuare a câtorva reguli de igienă personală și distanțare pe care le știm deja, dar și să avem grijă de sănatatea noastră constant, de la vârste fragede, pentru că astfel vom fi mai puțin vulnerabili în fața oricăror amenințări.
În plus, am remarcat o solidaritate extraordinară sub diverse forme, care a contribuit enorm la depășirea mai ușoară a situației. Sunt profund impresionat și recunoscător pentru aceasta tuturor. O să revin și pe această temă.
Împreună am depășit cu bine ce a fost greu, dar e nevoie tot de „împreună” și pe mai departe!
Numai împreună vom reuși!
Dr. Virgil Musta”, este mesajul transmis de medicul de la Timişoara pe Facebook.
Actualitate
Cum să profiți de o ciocolată caldă delicioasă, dar și de alte delicatese de pe AlimenteAcasa.ro
În anotimpul rece, felul în care ne hrănim trebuie să fie cât mai diversificat, cu accent pe alimente de calitate. Și ne referim aici nu doar la produse proaspete, ci și la cele bio, care câștigă teren în preferințele multor persoane.
Chiar și lichidele calde merită să fie încercate, mai ales cele livrate de AlimenteAcasa.ro. Aici, un sortiment variat de produse alimentare este pus la dispoziția clienților. Iată ofertele acestui site.
Ciocolată caldă și alte bunătăți
Și alimentația corespunzătoare lunilor de iarnă este, cu siguranță, diferită de ceea ce mâncăm de obicei. Organismul uman are nevoie de anumite alimente, dar și de odihnă sau băuturi calde.
De exemplu, un ceai sau o cafea aromată se pot bea oricând în timpul zilei, înainte sau după masă. Iar o ceașcă de ciocolata calda va fi delicioasă și binevenită, mai ales la desert. Sortimentele de ciocolată caldă sunt variate și îmbogățite cu diverse arome, tocmai pentru a fi pe placul mai multor categorii de vârstă. Inclusiv copiii se pot bucura de gustul savuros cu arome diverse.
Adulții vor putea alege din mai multe sortimente prezente site-ul AlimenteAcasa.ro, fie ciocolată albă, fie cea clasică. Ciocolata caldă are o densitate mai mare și este îmbogățită cu arome precum portocala și scorțișoară, arome specifice iernii. Cu caramel, cu nuci de cocos sau cu alune de pădure, această ciocolată densă merită neapărat testată.
Categorii de produse disponibile pe site-ul AlimenteAcasa.ro
Atât clienții fideli, cât și cei noi care descoperă produsele de aici prima oară, pot comanda o diversitate din ceea ce le este necesar. Astfel, toate categoriile de produse de aici sunt importate direct de la producător, ceea ce le dă un plus de autenticitate. Mai apoi, tot de aici se pot comanda produse vegane, fără gluten și fără zahăr, pentru persoanele care au diverse intoleranțe.
Bunătățile italiene prezente aici pot fi combinate în fel și chip, atât pentru prânz, cât și pentru cină. Mai mult, cu ajutorul unor condimente sau specialități gourmet, mesele în familie vor căpăta o savoare diferită.
Snacks-uri sănătoase și mic dejun, sosuri, ulei de măsline, celebrele paste italiene, dar și brânzeturi românești completează coșul de cumpărături. Toate produsele de aici pot fi comandate și în cantități mai mari, pentru cei care activează în HoReCa. Se acordă reduceri substanțiale.
Află mai multe despre beneficiile de client, din pagina oficială
Cu o disponibilitate imediată și cu un transport rapid în țară, aceste produse alimentare vor deveni rapid preferatele familiei. Clienții vor aprecia și produsele cadou primite la comenzi mai mari de 75 de lei. Oricând cu aceste produse se poate pregăti o gustare sau o pizza în autenticul stil italian.
Branduri de renume sunt prezente, aici pentru a aduce un strop din însorita Italie, direct la domiciliu. Inclusiv deserturi, dar și produse de patiserie sau înghețate, totul poate fi cumpărat de aici. Detalii, dar și comenzi, doar pe site-ul oficial pot fi făcute și anume AlimenteAcasa.ro.
Sursa foto: AlimenteAcasa.ro
Contact: contact@alimenteacasa.ro
Actualitate
Marketing Digital pentru Afaceri Mici: Soluții Eficiente pentru Succesul Online
Marketingul digital este esențial pentru succesul oricărei afaceri, chiar și pentru cele mici. Dacă ești proprietar al unei afaceri mici și vrei să îți crești vizibilitatea online, marketingul digital poate fi cheia.
În acest articol, îți vom prezenta cele mai bune soluții de marketing digital pentru afaceri mici, pentru a te ajuta să atingi succesul online. Vom explora strategiile de marketing digital care sunt accesibile și eficiente, indiferent de bugetul afacerii tale.
Cum poate Marketingul Digital să ajute Afacerea Ta Mică
Marketingul digital este mai accesibil ca niciodată pentru afaceri mici. Cu instrumente și platforme online ușor de folosit, afacerea ta poate ajunge rapid la un public țintit. Iată cum marketingul digital poate aduce beneficii afacerii tale.
Câștigă Vizibilitate cu Ajutorul SEO
SEO (Search Engine Optimization) este o componentă crucială în marketingul digital. Prin optimizarea site-ului pentru motoarele de căutare, afacerea ta poate atrage trafic organic și poate ajunge în fața unui public larg fără a investi în reclame plătite. Implementarea unei strategii eficiente de SEO te ajută să îți crești vizibilitatea pe Google și să ajungi la mai mulți clienți potențiali.
Publicitate Plătită pe Rețele Sociale
Campaniile de publicitate pe rețelele sociale sunt o modalitate excelentă de a atrage clienți pentru afacerea ta mică. Platformele precum Facebook și Instagram oferă posibilitatea de a targeta audiențe foarte precise, ceea ce înseamnă că poți ajunge direct la clienții care sunt cel mai probabil interesați de produsele sau serviciile tale.
Marketingul de Conținut – Cheia Succesului Online
Crearea de conținut valoros este o metodă esențială în marketingul digital. De la bloguri și postări pe rețelele sociale, până la ghiduri și videoclipuri informative, marketingul de conținut ajută afacerea ta să atragă și să angajeze publicul.
Soluții de Marketing Digital pentru Afaceri Mici
Pentru afaceri mici, este important să găsești soluții de marketing digital care să fie eficiente, dar și accesibile din punct de vedere financiar. În această secțiune, îți vom prezenta câteva soluții specifice care pot face diferența pentru afacerea ta.
Email Marketing: O Soluție Economica și Eficientă
Email marketingul este o metodă de marketing digital eficientă și accesibilă. Poți crea campanii de email personalizate pentru clienții tăi și îi poți informa despre oferte speciale, produse noi sau evenimente importante. Acesta este un mod excelent de a menține legătura cu clienții existenți și de a atrage noi abonați.
Optimizarea pentru Mobil: Esențială pentru Succesul Afacerii Tale Mici
Odată cu creșterea utilizării dispozitivelor mobile pentru navigarea pe internet, este esențial ca afacerea ta să fie optimizată pentru mobil. Un site web care se încarcă rapid și este ușor de utilizat pe telefon poate face diferența între câștigarea unui client și pierderea acestuia.
Colaborarea cu Profesioniști în Marketing Digital
Pentru a maximiza impactul strategiilor tale de marketing digital, colaborează cu experți care îți pot oferi soluții personalizate pentru afacerea ta. Specialiștii în marketing digital pot să îți creeze campanii eficiente care să răspundă nevoilor specifice ale afacerii tale mici, ajutându-te să obții cele mai bune rezultate.
Transformă-ți Afacerea cu Marketing Digital Eficient
Marketingul digital oferă afacerilor mici oportunități excelente pentru a crește și a se dezvolta pe piața online. Fie că este vorba de SEO, publicitate pe rețelele sociale sau marketing de conținut, fiecare dintre aceste strategii poate fi adaptată la nevoile afacerii tale. Cu ajutorul unor soluții eficiente de marketing digital, afacerea ta mică poate ajunge rapid la succesul dorit.
Actualitate
Troy Meink, noua alegere pentru Secretarul Forțelor Aeriene
-
Exclusivacum 4 zile
Amânări letale: Între incertitudine și posibile motivări ascunse – Judecătoarea Apostu Lavinia Nusa și dosarul 727 / 42 / 2024
-
Exclusivacum 2 zile
O nouă escrocherie imobiliară: blocul de apartamente de pe strada Mărășești nr. 178 în centrul controverselor din Ploiești
-
Exclusivacum o zi
Secretele dosarului White Tower/De ce informațiile sensibile din dosarul White Tower „transpirau” la gruparea de criminalitate economico-financiar organizată?
-
Exclusivacum 9 ore
Inculpatul Cătălin Stavri: Pseudojurnalistul care a ingenuncheat justiția și a santajat afacerile locale/ Cazul White Tower și abuzurile din Ploiești
-
Exclusivacum o zi
Afacerile clandestine ale lui Cătălin Mureșan: O poveste de corupție și interlopi
-
Exclusivacum 2 zile
Corupție în sistemul penitenciar: Nemulțumiri și apeluri la acțiune
-
Exclusivacum 3 zile
Plângere penală și proteste impotriva Directorului Penitenciarului Spital Rahova, Bogdan Puianu
-
Exclusivacum 5 zile
Protestul polițiștilor pentru RESPECT