Connect with us

Actualitate

EDITORIAL/DE CE NU AU FOST ȘI NICI NU VOR FI PEDEPSIȚI PENAL „GRIZONATUL” (de la whiskey afumat) FOST DIRECTOR AL SRI, MAIOR GEORGE CRISTIAN, ȘI FOSTUL SAU PRIM-ADJUNCT, BAGABONDUL DE GENERAL COLDEA MIHAIL FLORIAN

Publicat

pe

– Pentru cei care sunt indignați de impotenţa organelor și / sau mai speră într-o minune –

Doamnelor, domnișoarelor și domnilor, deşertăciunea este speranţa care încă mai speră în propria sa împlinire.
În cazul (pentru că, în realitate, este doar unul, nu două, chiar dacă unele nuanţe diferă, puţin, la fiecare) celor doi „onorabili” domni, acum unul ambasador al României la Washington (wow!, ce tare in cojones este, celălalt pensionar de lux de la nici 47 ani, această speranța împlinită NU VA EXISTA!
Ne referim, de exemplu (pentru ca sunt multi oameni si de buna credinta), la un magistrat integru si vertical, doamna judecator Madalina Afrasinie de la Tribunalul Bucuresti care a rabufnit pe contul sau de Facebook: „Din punctul meu de vedere toți cei care ați semnat protocoale, ați votat hotărâri CSAT, prin care ați legiferat, intruzionând în viețile oamenilor și ați transformat drepturile și libertățile fundamentale – într-un lux teoretic – trebuie să fiți aruncați – la groapa istoriei – … nu să vă cocoțați în funcții de decizie! România a pierdut de mult – războiul – care i-ar fi asigurat progresul … din acest motiv suntem unde suntem acum: noi, jos, trudim pentru voi … voi, cei care faceți jocurile altora! Iudelor !”
Ne-am gândit să publicăm acest scurt material pentru cititorii noștri necunoscători ai sferelor înalte de putere politică și, implicit, economico- financiară și pentru aceia care nu cred, ca si Sfântul Apostol Toma, în „statul paralel” motivând că ei… nu l-au văzut ! Se vor trezi din necredință întocmai ca Toma, când Mântuitorul l-a mustrat pentru puțina lui credință, zicând: „Pentru că m-ai văzut, Tomo, de aceea ai crezut? Fericiți cei ce n-au văzut și au crezut!“.
Articolul nu va relua fărădelegile abominabile săvârșite de cei doi foști demnitari timp de 12 ani, unul cu rang de ministru, celălalt de secretar de stat.
Acestea le puteți (re)citi dând căutare pe Google după cuvintele – cheie. Vă capacităm interesul doar cu niște cugetări de bun simț ale Contelui de Saint Germain (http://www.conteledesaintgermain.ro/coldea-intra-in-joc/05-11-2018)
Nu vom repetă ca papagalii-vorbitori truismul cu totala inutilitate a înființării și funcționării Comisiei parlamentare de control asupra activității SRI sau al neconstituționalității și nocivității pentru democrație ale multora dintre activitățile SRI (protocoalele secrete, trinomul SRI-DNA-Justiție, „câmpul tactic” al nefericitului general Dumbravă, totala ceață crepusculară privind legalitatea înființării și funcționarii Centrului Național Cyberint care acționează în SRI etc.).
Similar, pentru că ne este greață (am luat și cu lămâie, dar degeaba!) nu vom relua redundanta temă a „comisiilor interne de verificare specială” (AVS), care sunt niște parodii ale „comițiilor” din timpul lui Caragiale.
Vă vom spune, pe scurt, rațiunile (de securitate națională) pentru care Maior și Coldea suferă de impunitate (nu imunitate). Așadar, dacă cei doi ar fi urmăriți penal in personam, având calitatea de suspecți, apoi de inculpați și, by the way, de cea de trimiși în judecată (Doamne ferește !), s-ar naște certe și grave probleme de securitate națională:
1. S-ar duce în aia a mă-sii toată bruma de credibilitate externă care (încă) i se mai acordă SRI, iar Clubul de la Berna, un club exclusivist al celor mai puternice servicii de informaţii din lume, ar fi de domeniul duioaselor amintiri (a se vedea de ce ar fi o mare nenorocire in https://www.justitiarul.ro/tag/clubul-de-la-berna/).
2. Departamentul de Stat al SUA (mai pe șleau, FBI și, mai puțin, CIA) i-ar arată degetul mijlociu lui Edy.
Or, bietul băiat, n-ar merita încă o ofensă, că suficient îl necăjește doamna doctor, care este cam bâzdâcoasă, sclifosită și nevricoasă, de nu mai știu băieții aia de la K – protecție director, cum și pe unde să se mai ascundă pe stradă, ca să nu le mai strige lady „Securistilor!” și să le arate curul (op. cit. a regretatului filolog Alexandru Graur, „Capcanele limbii române”) printre zăbrelele gardului vilei de protocol.
3. Instituțiile interne, îndeosebi cele din Sistemul Național de Apărare și, mai ales, SIE și DGIA, ar lua un avans considerabil de încredere, Președintele (oricum s-ar numi el) fiind obligat în CSAT să nu mai plece urechea preferențial la informările SRI, care si asa sunt din ce in ce mai diluate si alaturi de drum.
4. Cu Maior și Coldea în haine vărgate, toate eșafodajele construite în penal „cu sprijinul Serviciului Român de Informații” (lăcrimezi, Luluțo?!), s-ar prăbuși fatalmente, spre disperarea actorilor – saltimbanci ai „statului paralel”.
5. Organizația militară cu pricina, decredibilizată, nu-și va mai îndeplini cu eficiență misiunile din Legea nr. 14/1992, ceea ce, să recunoaștem, nu este de dorit.
6. Nu în ultimul rând, cei doi făptuitori penali, ar „trage” după ei alți bezmetici nemernici care i-au propus, susținut și menținut în funcții, precum și pe cei care au lucrat cu ei la crime și delicte (că doar n-or fi acționat singuri și de capul lor!).
Deci, Justiția va fi la Paștele Cailor, că ăstălalt tocmai a trecut!
https://www.librariadelfin.ro/carte/despre-serviciile-de-intelligence-ganduri-perspective-opinii-pledoarie-pentru-incredere-florian-coldea–i46471?fbclid=IwAR2LqVO0t0uLF_eIAFPkhovwKrqgT48G8pnStJLs_CtuWwxIk0nbQult1xQ

Actualitate

AURSF salută decizia ASF de modificare a Normei RCA solicitată săptămâna trecută. Veste bună pentru șoferi

Incisiv

Publicat

pe

De

Asociația Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF) a luat act că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a dat curs solicitării de modificare a Normei 20/2017. Norma modificată privește amenzile primite de șoferii care, deși au încheiat asigurarea RCA, nu aveau asupra lor exemplarul original al acesteia atunci cand erau opriți pentru control de reprezentanții Poliției Rutiere, informează site-ul Financialintelligence.

ASF a modificat norma într-un timp scurt. Veste bună pentru șoferi

In cadrul ședinței Consiliului ASF de astăzi, a fost aprobată punerea în dezbatere publică a modificării Normei 20/2017, în vederea rezolvării acestei probleme, arată un comunicat AURSF.

În ședința de astăzi a fost aprobată o procedură simplificată de dezbatere publică, cu un termen redus. Noua procedură va permite adoptarea modificărilor în una dintre următoarele ședințe ale Consiliului ASF din cursul lunii august și intrarea lor în vigoare imediat după publicarea în Monitorul Oficial al României.

“O prevedere care a afectat în mod nedrept și absurd foarte mulți proprietari de autovehicule corecți dispare din legislație, într-un interval de timp record, în urma unei colaborări excelente între AURSF, asociație care reprezintă interesele consumatorilor utilizatori de servicii financiare și ASF, autoritatea care reglementează și supraveghează funcționarea  piețelor financiare nebancare.

Nu este o coincidență că acest lucru se întâmplă la doar câteva săptămâni de la momentul în care ASF are un nou președinte, după o perioada de aproape un an de vacanță a acestei funcțîi și țin să îi mulțumesc în mod public pentru implicarea decisivă în rezolvarea acestei probleme noului președinte al ASF, Nicu Marcu.

De asemenea, se cuvin adresate mulțumiri și celorlalți responsabili din cadrul ASF, vicepreședintelui Cristian Roșu și colegilor săi din cadrul Sectorului Asigurări, dar și reprezentanților mass-media care au adus în ultima vreme în atenția opiniei publice situația rezolvată acum.

Sperăm ca, împreună și cu ceilalți stakeholderi, să reușim să schimbăm într-un interval de timp cât mai scurt și alte articole ale Normei RCA 20/2017 care creează probleme unei funcționari corecte și eficiente a pieței RCA și, de asemenea, să promovăm activ în legislația primară și în cea secundară digitalizarea, care este de natură să aducă importante avantaje tuturor celor implicați – asigurați, păgubiți, societăți de asigurare, unități reparatoare, etc”, a spus Alin Iacob, președintele Asociației Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF).

Asociația Utilizatorilor Români de Servicii Financiare a transmis în dată de 05.08.2020 o scrisoare conducerii ASF în care a solicitat modificarea alin. (11) al articolului 10 din Normă 20/2017, pentru a permite prezentarea poliței RCA sub formă digitală în cazul controlului realizat de reprezentanții Poliției Rutiere.

Citeste in continuare

Actualitate

Parlamentarii au omagiat azi un coleg inexistent. Gafa lui Marcel Ciolacu

Incisiv

Publicat

pe

De

Ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului a debutat miercuri cu un moment de reculegere în memoria lui Oliviu Gherman, la propunerea lui Marcel Ciolacu. Liderul camerei inferioare a Parlamentului a greșit însă prenumele fostului coleg.

Fostul parlamentar de stânga Oliviu Gherman a fost omagiat în Parlament, joi, la propunerea lui Marcel Ciolacu.

„Stimați colegi, permiteți-mi să vă propun să păstrăm un moment de reculegere în memoria domnului Ovidiu Gherman, fost parlamentar și președinte al Senatului”, a spus Marcel Ciolacu, la debutul ședinței comune, transmisă online.

Oliviu Gherman a murit marți, la vârsta de 90 de ani. Anunțul decesului a fost făcut de fostul lider PSD, Adrian Năstase. Oliviu Gherman, fizician, politician, profesor universitar și diplomat, a fost președinte al Senatului (1992-1996), ambasador la Paris și președinte al FDSN,  transformat apoi în PSD. Oliviu Gherman a fost senator de Dolj pentru patru mandate.

Ion Iliescu: „Am pierdut un prieten și un camarad”

Și fostul președinte al României, Ion Iliescu, a transmis un mesaj de condoleanțe. „A fost un exemplu pentru o întreagă generație de oameni de stânga, care au găsit în Oliviu Gherman un model și un sprijin. Am pierdut un prieten și un camarad în efortul nostru de reconstrucție democratică a României, pentru modernizarea ei, pentru afirmarea stângii moderne într-o țară care se confruntă și acum cu sărăcia și cu inechitățile economice și sociale. Dumnezeu să-l odihnească! Transmit sincerele mele condoleanțe familiei lui Oliviu Gherman”, a scris Iliescu, pe blogul său.

„Am aflat cu tristețe despre dispariția dintre noi a lui Oliviu Gherman, unul dintre diplomații și policitienii de stânga marcanți de după Revoluție. Fost președinte al PDSR și al Senatului, Oliviu Gherman va rămâne în amintirea noastră ca un om echilibrat, care a slujit întotdeauna idealurile și valorile social-democrate în strânsă concordanță cu obiectivele României. Dumnezeu să-l odihnească în pace”, a scris, miercuri, pe pagina sa de Facebook, Marcel Ciolacu.

Citeste in continuare

Actualitate

O filmare video arată că un băiat de 8 ani cu dizabilități a fost arestat la școală de poliție

Incisiv

Publicat

pe

De

Poliția din Key West din Florida a arestat un băiat de 8 ani cu dizabilități de la o școala primară, în decembrie 2018, doar că si-a dat seama că încheieturile băiatului erau prea mici pentru cătușe.

Mama băiatului mic, Bianca N. Digennaro, a intentat un proces federal pentru drepturile civile în legătură cu incidentul. Ea crede că fiul ei a fost arestat și aproape cătușat după ce a trecut printr-o criză de sănătate mintală la școală. A fost diagnosticat cu tulburare opozantă, depresie, anxietate și ADHD.

„Refuz să îi las să-l facă criminal”, a spus ea într-o conferință de presă marți.

O parte din materialul video a fost lansat luni de avocatul drepturilor civile Ben Crump, care reprezintă mama băiatului.

În clipul polițiștilor pot fi văzuți făcând declarații precum „Înțelegeți că acest lucru este foarte grav, OK?” și „Știi unde te duci? Vei merge la închisoare. ”

Apoi, ofițerul de politie a fost instruit să se ridice și să pună mâinile pe un dulap metalic, pe holul școlii sale elementare. Înăbușindu-se in lacrimi, băiatul își pune mâinile în spate, dar încheieturile erau atât de mici încât cătușele au continuat să alunece.

Cazul fusese respins după ce a fost efectuată o evaluare a sănătății mentale pe băiat, împreună cu avocatul său, și asta a stabilit că este în interesul superior al copilului să respingă acuzațiile, pe baza vârstei și evaluării mentale a băiatului.

Departamentul de poliție Key West a apărat comportamentul ofițerilor săi într-o scurtă declarație.

„Pe baza raportului, au fost urmate procedurile standard de operare”, a declarat Sean T. Brandenburg, șeful de poliție din West West.

Clipul de două minute a acumulat peste 2 milioane de vizualizări încă de marți.

Citeste in continuare

ParteneriHarmony Beauty Salon Ploiesti

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
- micropigmentare sprâncene
-extensii gene
- coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
- sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Aveti un Pont16 ore ago

UE a anticipat pandemia generată de coronavirus: l-a finanțat pe PINTOIU de România cu fonduri europene pentru lumânări, coșciuge și colivă/Nu a anticipat panica si boala ce se propaga cu repeziciune in jurul Grațielei Gavrilescu, incepand chiar cu Pintoiu Toma

În condițiile în care, în România, corupția e un fenomen generalizat, iar corupții sunt mai numeroși decât ciupercile după ploaie,...

Aveti un Pont1 zi ago

Du-te, bre, Raede și te caută!/ Oprește-te odată, ești ridicol!

Du-te, bre, Raede și te caută! Auzi voci, simți respirația vrăjmașului în ceafă, te persecută oamenii răi. Vorbești despre tine...

Actualitate3 zile ago

Patru ani de la reluarea aparitiei in mediul on-line a Ziarului „Incisiv de Prahova”

Cu cerbicie, am zice, am reusit sa reconstruim Ziarul „Incisiv de Prahova” in august 2016, pe ruinele fostei publicatii si...

Aveti un Pont6 zile ago

Oare așa a negociat și la Bruxelles miliardele alea multe și de hârtie?

Pentru milioane de copii si părinți, redeschiderea școlilor în pademie este o chestiune vitală. Și totuși… ,,Formula de calcul nu...

Aveti un Pont7 zile ago

Modelul de administratie liberala/Slanic – Prahova

Domnul Rizea Cocuță din Slănic, Str Piatra Verde, este in greva foamei în fața Primăriei! Rizea Cocuța susține că a...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Modelul de candidat PNL la primarie/ Dorian Botoaca – „omul” lui „Portocala” si Kovesi – falsuri si furturi grosolane din bani publici/Inregistrari audio-video/documente (II)

In articolul anterior precizam ca NU putem incepe dezvaluirile din serialul „Operatiunea BOLOVANUL „PIETROS” de pe strada Malul Luncii/Amantul, serviciile...

Aveti un Pont1 săptămână ago

O noua eroare juridica!/Nu exista nicio norma expresa in Legea nr.55/2020 prin care se sanctioneaza nepurtarea mastii! Avocatul Poporului ar trebui sa sesizeze CCR

Poate cineva sa spuna care este articolul si din ce lege un cetatean poate fi amendat pentru nepurtarea mastii de...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Modelul de candidat PNL la primarie/ Dorian Botoaca – „omul” lui „Portocala” si Kovesi – falsuri si furturi grosolane din bani publici/Inregistrari audio-video

Nu putem incepe dezvaluirile din serialul „Operatiunea BOLOVANUL „PIETROS” de pe strada Malul Luncii/Amantul, serviciile secrete, barlogul „Zeitei” de unde...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

PROMO/Luni, Incisiv de Prahova va va dezvalui cine este „Tura”, „regele din spatele PNL Prahova”, „marionetele” procurorului Negulescu Mircea si „cetatenii” din PNL Prahova (oameni de afaceri, „formatori de opinie” de proasta calitate, sefi din administratia locala ai PNL) – din spatele denunturilor si elimnarii concurentilor politici si/sau economici

ASALT LA JUSTITIE, la „baioneta” a gruparii Nergulescu  Mircea – DNA ST Ploiesti. Crima organizata ataca magistratii….in curand „Rocada” smecherilor...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

PROMO/Staţia de epurare a municipiului Ploiești, reteaua prin care s-au sifonat zeci de milione de euro, politicieni locali implicati

Peste o luna, se împlinesc sapte ani de când stația de epurare zace nefinalizată în zona de est a municipiului...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

„Taci că şi-a făcut Maus un tabel în care scrie că PSD a făcut o criză sanitară sau ceva, cred că a inventat şi covidul în Wuhan, nu că ei şi el n-aveau lege pe covid de 4 luni şi guvernau prin ordine ilegale de ministru”

Taci că şi-a făcut Maus un tabel în care scrie că PSD a făcut o criză sanitară sau ceva, cred...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Se va sesiza CCR si pe aceasta tema de incalcare a protectiei datelor cu caracter personal precum si a drepturilor pacientului!

Acum 9 zile Avocatul Poporului a trimis o solicitare cu privire la transmiterea bazei de date cu pacienti, existenta la...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

PROMO/Operatiunea BOLOVANUL „PIETROS” de pe strada Malul Luncii/Amantul, serviciile secrete, barlogul „Zeitei” de unde se dictau „paradelile”, ziaristi si oameni de afaceri

In curand, ziarul Incisiv de Prahova va publica o investigatie cutremuratoare privind tenebrele „Statului Paralel” si ramificatiile acestuia, in mai...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Amenintarile lui „Portocala” sunt pe cale sa produca un tsunami in SRI mai mare decat cel produs de dezvaluirile lui Sebastian Ghita care s-au soldat cu ejectarea din sistem al generalului de carton, Florian Coldea

In data de 15.07.2020 cand Negulescu Mircea a fost in arestul Central acesta a urlat si a amenintat si a...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Testeaza masiv! Costa?! Ghinion! E pandemie mi-ai spus, BAGA TOTI BANII IN TESTARE!

Nu testam nimic, nu stim nimic! Stam si ne uitam cum ne infectam! Ni se spune ca e posibil sa...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!