Connect with us

Actualitate

„Întăriți-vă statul!”, dar nu-l lichidați pe avertizor!

Publicat

pe

Într-un gest de orgoliu, de infatuare, de maximă aroganță, dar și de maximă imprudență, Sorin Ovidiu Vântu a lansat pe piață faimoasa expresie: „Întăriți-vă statul!”. Se întâmpla după ce Traian Băsescu semnalizase ferm „Statul sunt eu!”. Și după ce, același Sorin Ovidiu Vântu, l-a susținut logistic și financiar pe Mircea Geoană în confruntarea acestuia cu Traian Băsescu pentru mandatul prezidențial. Traian Băsescu nu l-a iertat. Nici statul nu l-a iertat. Cu atât mai mult statul confundat cu sistemul. Statul subteran. Vântu înfundă pușcăria. Și a fost introdus pe faimosul „culoar al morții”.

Voi lămuri expresia din titlu. Sorin Ovidiu Vântu a fost un avertizor. În niciun caz însă un avertizor de integritate. Când a rostit propoziția faimoasă „Întăriți-vă statul!”, este posibil să se fi gândit la faptul că legile și instituțiile se dovediseră, până în acel moment, neputincioase în fața mega-infracționalității care atacase la rădăcină România. Un sistem creat de Ion Iliescu, cu sprijinul unei părți din fosta Securitate și a unor politicieni la vârf, pentru a-și adjudeca agresiv și ostil o parte cât mai importantă din avuția națională. Poate că asta a vrut Vântu să sugereze. Sau poate a făcut trimitere la Traian Băsescu și la sistemul de corupție pe care acesta l-a creat, mult mai sofisticat decât cel pentru care Iliescu și-a asigurat paternitatea. Sau poate că Vântu și-a bătut pur și simplu joc de autoritățile statului. Sugerând că sunt neputincioase în fața lui. Pentru că acest om are și o dimensiune megalomanică. Cum-necum, Băsescu a reușit, utilizându-și presa aservită, să pună accentul asupra ultimei ipoteze. Și așa a rămas.
Pare simplu. Sorin Ovidiu Vântu și-a bătut joc de sistem, iar sistemul l-a lovit în moalele capului. În acest scenariu, Băsescu scapă cu fața curată. Nu el este statul, nu el a fost vizat, nu el s-a răzbunat. Dar nu e chiar atât de simplu.
Sorin Ovidiu Vântu înfundă pușcăria pentru o pedeapsă cumulată de 10 ani de închisoare, cum a stabilit Tribunalul București făcând un calcul în conformitate cu legea, dar în realitate de 11 ani de închisoare după cum ulterior a hotărât Curtea de Apel. Prima infracțiune pentru care SOV a fost trimis după gratii este un șantaj pe care l-ar fi exercitat asupra lui Sebastian Ghiță, cu care se afla într-o dispută privind proprietatea asupra trustului Realitatea Media, care dispunea și de proprietatea Realitatea TV. După câțiva ani de la condamnarea sa definitivă, în timp ce-și ispășea pedeapsa în Penitenciarul de maximă siguranță Rahova, opinia publică a aflat chiar de la Sebastian Ghiță un fapt stupefiant. Și anume că șantajul a fost o înscenare. Săvârșită de Ghiță cu concursul doamnei Laura Codruța Kovesi, la acea dată personificând puternicul braț înarmat al Parchetului General al României. Iar înscenarea a fost pusă la cale pentru ca Sebastian Ghiță, considerat un intim al doamnei Kovesi și parte a statului subteran, să poată pune mâna pe televiziune. Ceea ce s-a și întâmplat. Neconstrâns de nimeni, Sebastian Ghiță, după ce a intrat în conflict cu o parte a statului subteran care s-a rupt în două, a mărturisit public, în mai multe rânduri, acest lucru. A avut acest autodenunț vreo consecință?
Într-un stat normal la cap, deîndată, Parchetul General ar fi trebuit să se autosesizeze și să solicite instanței un recurs în beneficiul legii. Pentru că dezvăluirea lui Ghiță demonstra că un om fusese condamnat pe nedrept. Nu s-a întâmlat nimic. Kovesi era încă la butoane, în calitate de șefă DNA. Dar nici după ce Kovesi a plecat tot nu s-a întâmplat nimic. Pentru că statul subteran a continuat și continuă să funcționeze.
Apoi Vântu a mai fost condamnat o dată. Știu în ce circumstanțe. Dar nu am argumente la fel de temeinice pentru a afirma că și în acest caz a fost vorba tot de o înscenare. Iar pentru demersul editorial de față este puțin important, până la urmă, în ce măsură Vântu e vinovat și a meritat să fie aruncat în temniță. Pentru că, de fapt, eu mă refer aproape exclusiv la „culoarul morții”.
La fel cum există – și s-a demonstrat – culoare ale statului subteran în Justiție, prin care sunt vizate diferite persoane, în general oponenți ai Puterii momentului cărora li se deschid dosare penale din te miri ce și apoi sunt dați pe mâna unor judecători dinainte aleși și niciodată trași la sorți, pentru a fi condamnați exemplar, astfel încât toți ceilalți adversari să tremure – și acest lucru a fost demonstrat prin mii de dezvăluiri – la fel există și „culoare ale morții”, utilizate în cazuri extreme. Cum a fost în cazul lui Dan Adamescu, al judecătorului Stan Mustață, al diplomatului Silviu Ionescu, al fostului ofițer SRI Sorin Crivăț și așa mai departe. Fiecare dintre aceștia, și exemplele pot continua, prin ceea ce știau, deveniseră extrem de periculoși pentru supraviețuirea statului suberan. Și, sub diverse aparențe, au fost lichidați. Literalmente. Nu au fost executați cu un glonț, nu au fost ghilotinați, nu au fost spânzurați, nu au fost înjunghiați ci au fost eliminați prin mijloace ceva mai subtile. Dar nu îndeajuns de subtile.
Cu scuzele de rigoare pentru familia lui Sorin Ovidiu Vântu, afirm acum, cât se poate de răspicat, că și acesta a fost împins pe un „culoar al morții” și este pe cale să fie lichidat. Mai mult decât atât, are loc a treia tentativă. Prima tentativă s-a consumat în cel de-al doilea mandat al lui Traian Băsescu, când Vântu, sub anchetă fiind, pentru falsul șantaj împotriva lui Ghiță, a primit interdicție de a părăsi România. Și puțin a lipsit ca din acest motiv să moară. Infirm fiind din copilărie, căzuse și își făcuse praf un genunchi, contactase o infecție extrem de periculoasă și, întrucât suferise mai multe by-passuri, pentru că și inima omului este în pioneze, a solicitat să-i fie permisă o operație la genunchi laViena, în clinica în care fusese operat și la inimă. Pentru că medicii austrieci au refuzat să facă această operație în România, invocând lipsa aparaturii necesare. I s-a refuzat acest drept elementar. Mai mult decât atât, Elena Udrea, aflată atunci pe cai mari, parteneră a lui Traian Băsescu, a și făcut o afirmație publică referindu-se a Vântu: Să-i fie țărâna ușoară”. Al doilea moment critic s-a petrecut relativ recent când, la fel cum s-a întâmplat cu diplomatul Silviu Ionescu, și el devenit extrem de incomod pentru sistem, a contactat în același penitenciar Rahova „de maximă siguranță” o pneumonie severă. A avut zile. Dar în continuare se află pe „culoarul morții” și nu se știe ce șanse va mai avea.
Vinovat sau nevinovat, sau mai mult sau mai puțin vinovat, fapt este că în conformitate cu decizia Curții de Apel București, la începutul lui decembrie 2019, Sorin Ovidiu Vântu a fost propus de către comisia prezidată de un judecător de drepturi și libertăți de la penitenciarul Rahova pentru eliberare condiționată. Constatând că a întrunit toate condițiile pentru aceasta. Și cauza a ajuns la Judecătoria Sectorului 5 București. Acolo s-a petrecut un fapt incredibil, încă nemotivat de judecător. Solicitarea de eliberare condiționată a fost respinsă ca neîntemeiată. S-a mai întâmplat și în cazul altora, numai că termenul în care penitenciarul și Sorin Ovidiu Vântu ar putea face o nouă solicitare a fost amânat, oameni buni, luați-vă de cap, pentru sfârșitul anului 2020.
Nu este deloc exclus ca peste câteva zile lui Sorin Ovidiu Vântu, om infirm, cu inima în pioneze, făcut praf după tuberculoză, să i se amputeze degetele de la un picior. Pentru că tot în penitenciarul de maximă siguranță a contactat o infecție.
Și acum îi rog să răspundă pe toți cei care invocă de dimineața până seara statul de drept, uitând cu desăvârșire de domnia legii. Este sau nu este Vântu plasat într-un „culoar al morții”? Și dacă da, până la urmă cine va răspunde dacă avertizorul va fi lichidat? Și o dată cu el toate informațiile pe care le deține Vântu, inclusiv despre finanțarea frauduloasă a campaniei lui Traian Băsescu pentru primul mandat și pe care numai Dumnezeu știe de ce nu le dezvăluie opiniei publice.
Sorin Rosca Stanescu

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Bianca Andreescu, prima canadiancă din istorie care a câștigat un turneu de Grand Slam. „Cred că ce am luat din România, este pasiunea mea pentru tenis”

Incisiv

Publicat

pe

De

”CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” vă prezintă, în fiecare zi, oameni remarcabili care au cunoscut excelența în diferite domenii precum educație, cercetare, cinematografie, teatru, muzică, afaceri, informatică, administrație sau sport.
”CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” se dorește a fi, cotidian, o întâlnire motivantă cu adevărate personalități ale țării. În cuprinsul acestei rubrici cu totul speciale veți face cunoștință cu oameni pentru care locul întâi al unui podium – fie el și metaforic – se transformă, de fiecare dată, într-o realitate palpabilă. Oameni pentru care un microscop devine o a doua natură, iar camera de luat vederi o prelungire, firească, a gândului și a sufletului.
”CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” nu este doar un laitmotiv jurnalistic, ci o întreagă lume adusă mai aproape și descifrată sub ochii cititorului, o ”scenă” unde ”actorii” își prezintă realizările extraordinare. În același timp, ei și sunt oamenii deciși să își îndeplinească visele și să își transforme propriile speranțe în certitudini, oamenii care impresionează, de altfel, și dincolo de granițele României.

Bianca Andreescu este o super jucătoare de tenis de origine română, născută pe pământ canadian. Cu toate că, în acte, nu este cetățean român și ca sportiv reprezintă frunza de arțar, Bianca este, fie și indirect, unul dintre cei mai buni ambasadori ai țării noastre.

De altfel, a și spus, într-un interviu pe care l-a acordat, în limba română, pentru Romanian Television of New York, că pasiunea pentru tenis a căpătat-o, de fapt, din România.

Și asta pentru că, deși că s-a născut în Canada, sportiva a început tenisul în țara noastră, iar primul antrenor are i-a inoculat dragostea pentru „sportul alb”, a fost un român.

Bianca Vanessa Andreescu s-a născut la data de 16 iunie 2000, în Canada, la Mississauga, unde se stabiliseră părinții săi. Al doilea nume mic, Vanessa, a fost inspirat de actrița și cântăreața Vanessa Williams.

Idolul Biancăi era Simona Halep

Când era încă mică, a revenit cu familia în țară iar la vârsta de șapte ani părinții au dat-o la tenis.
Acesta a fost, practic, punctul de plecare al Biancăi spre marea performanță.

Nu a rămas mult, însă, în țara noastră. Părinții săi au revenit pe pământ canadian și, pentru că erau conștienți de calitățile fiicei lor, au decis că aceasta trebuie să continue. Ca urmare, au înscris-o la Ontario Racquet Club, din Mississauga, unde a continuat să impresioneze.

La vârsta de unsprezece ani, a început să se pregătească la Centrul Național de Antrenament pentru copii sub 14 ani din Toronto, pentru sezonul 2011-2012, iar viitorul celei care avea să devină o mare campioană începea să prindă contur.

Iar așa cum spunea pe atunci, idolul ei era tot o româncă, fostul număr unu mondial, Simona Halep!
În ianuarie 2014, Bianca și-a trecut în palmares prima competiție. A câștigat Les Petits Ca, unul dintre cele mai prestigioase turnee din lume, dedicate copiilor sub 14 ani.

Șase luni mai târziu a trecut la copii la juniori și a câștigat un turneu de simplu la Havana și unul de dublu, la Nassau, săptămâna următoare.

În ianuarie 2019, la primul ei eveniment de la ASB Classic din Auckland s-a calificat pe tabloul principal și le-a învins pe Caroline Wozniacki și Venus Williams, două foste numărul unu mondial. Așa a ajuns Bianca Andreescu, canadianca de origine română, în prima ei finală WTA.

Finala pierdută a motivat-o și mai mult. Ca urmare, următoarea competiție, care a fost turneul U.S. Open, a câștigat finala după două seturi într-un meci jucat împotriva Serenei Williams devenind , la 19 ani , prima canadiancă care a câștigat, vreodată, un turneu de Grand Slam.

Cea mai bună poziție atinsă de Bianca a fost locul cinci în clasamentul WTA, pe care a obținut-o pe 9 septembrie 2019.

Jucătoarea de origine română a câștigat titlul la Indian Wells Masters și a devenit prima jucătoare posesoare a unui wild card care se impune la acest turneu.

La data de 11 august 2019 a câștigat și Canadian Open, la 50 de ani distanță de titlul obținut de Faye Urban, care își adjudecase acest titlu în 1969.

Pe 8 septembrie 2019 a câștigat US Open fiind prima jucătoare din Canada care câștigă un turneu de Grand Slam.

În octombrie 2019, Bianca și-a întâlnit, în sfârșit, pe teren, idolul din adolescență, la Turneul Campioanelor. Simona Halep nu i-a lăsat, însă, nicio șansă și a câștigat în trei seturi, 3-6, 7-6, 6-3.

Citeste in continuare

Actualitate

Dacia și Ford au produs luna trecută cu 19% mai puține mașini decât în iunie 2019

Incisiv

Publicat

pe

De

​În luna iunie au fost produse în România 35.121 autoturisme, o scădere de 19% față de iunie 2019 când totalul fusese 43.429 unități. Dintre acestea 22.149 au fost produse în uzina Dacia de la Mioveni și 12.972 unitati au fost produse de uzina Ford de la Craiova. La Dacia producția din iunie a scăzut cu 27% față de iunie anul trecut, iar la Ford scăderea procentuală a fost mai mică.

Pe primele 6 luni din 2020, producția totală de autoturisme în România se ridică la 187.717 unități, în scădere cu 28% față de perioada similară din 2019, respectiv 263.367 unități.

Pe modele, producția de autoturisme în primele șase luni ale anului 2020 se prezintă astfel:

DACIA Duster – 80.631 unități
FORD EcoSport & Puma – 75.556 unități
DACIA Logan – 15.059 unități
DACIA Sandero – 11.451 unități
DACIA Logan MCV – 5.020 unități

Citeste in continuare

Actualitate

Președintele USR, Dan Barna, și europarlamentarul PNL Rareș Bogdan, printre invitații Emmei Zeicescu la Gândul LIVE, pe 14 iulie, de la ora 11.30

Incisiv

Publicat

pe

De

Președintele USR, Dan Barna, și europarlamentarul PNL Rareș Bogdan se află printre invitații Emmei Zeicescu la ediția Gândul LIVE de marți, 14 iulie, de la ora 11.30. Printre invitați se mai află și: Alfred Simonis […]

Citeste in continuare

ParteneriHarmony Beauty Salon Ploiesti

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
- micropigmentare sprâncene
-extensii gene
- coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
- sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Aveti un Pont21 de ore ago

Promo/In curând vom publica stenograme incendiare cu sefi din Politia Locala Ploiesti

In curând, Incisiv de Prahova va publica o serie de stenograme incendiare cu sefi din Politia Locala Ploiesti. (Cerasela N.).

Aveti un Pont7 zile ago

Cititi si va minunati de emanatiile normative ale guvernantilor!/ Iata lucrul bine facut, pe jumatate doar!

Nu veti intelege ceva dar cred ca vor fi modificari in Parlament! Definitiile sunt ciudate, generale si fara logica normativa,...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Cetatenii trebuie sa se trezeasca din starile induse de guvernantii de azi si sa evalueze calitatea mentala a politicienilor puterii actuale, dar si a celor ce mimeaza opozitia virtuala fata de abuzurile institutionale din aceasta perioada trista a Romaniei

Acest ciudat al politicii PNL, fost jurnalist sustinator al sistemului binomial si campului tactic in justitie, se pare ca acesta...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Ma uimeste pasivitatea autoritatilor, altele decat politia, precum si a societatii civice, cu privire la abuzurile politiei locale/nationale fata de cetateni care nu “respecta” masurile instituite de starea de alerta si nu numai!

Legea 192/2019 instituie obligatii si pentru politie cum ar fi: “7. La articolul 31, după alineatul (2) se introduce un...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Cititi si veti intelege ce nemernicie au indus guvernantii liberari in societate, cu atat mai mult acestia insista si acum in stare de alerta prin masuri coercitive si limitative/restrictive de drepturi!

Motivare CCR privind carantina/izolarea… Din lecturarea si analiza considerentelor motivarii in cauza se poate constata ca tot ce declarat critic...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Procurorii respectivi trebuiau cercetați pentru infracțiuni contra umanității în cazul cărora nu operează prescripția răspunderii penale, motiv pentru care nu există în cauză posibilitatea clasării acestei cauze pe motivul prescripției

În lunile mai- iunie 1990, pe raza Municipiului București , în Piața Universității, a avut loc cea mai mare și...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Infracțiuni contra umanității săvârșite de funcționarii statului român în era comunistă și ignorate de justiție

In perioada 15-16 mai 2020 a avut loca la Bucuresti Conferinta Internationala de Drept, Studii Europene si Relatii Internationale cu...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Doar in mintea lui exista aceste restrangeri de drepturi constitutionale prin norme infralegale!

Ludovic Orban anunță că DECIZIA CCR cu privire la internare, carantinare și izolare NU se aplică în prezent. Ludovic al...

Aveti un Pont3 săptămâni ago

Valentin ,,Loază”, economist șef la Benereu, nu înțelege că deconspirarea turnătorului Manole nu e pentru el. Prin urmare, pozează în pedagog de școală nouă.

Despre Valentin Lazea – ,,economișche” șăf al BNR, am mai scris cu mai multe ocazii, atât în ianuarie 2008 când...

Aveti un Pont3 săptămâni ago

Gestionarea ,,responsabilă” a finanțelor țării de către guvernanți în perioada și ,,pentru prevenirea” pandemiei COVID-19 !!??

Gestionarea ,,responsabilă” a finanțelor țării de către guvernanți în perioada și ,,pentru prevenirea” pandemiei COVID-19 – dezvaluie Constantin Campeanu pe...

Aveti un Pont3 săptămâni ago

Nu mai mimati lupta anti-coruptie si mergeti dupa beneficiarii reali ai sifonarilor de bani publici, de la buget, la scutul pandemiei

Cat de lung este ,,bratul lung al legii”? Nu mai mimati lupta anti-coruptie si mergeti dupa beneficiarii reali ai sifonarilor...

Aveti un Pont3 săptămâni ago

Când eu vă spuneam că Ionel SRI e un hoț, ei vă spuneau textual că Ionel este un erou și un înger

Când eu vă spuneam că Ionel SRI e un hoț, ei vă spuneau textual că Ionel este un erou și...

Aveti un Pont3 săptămâni ago

Focar de infectie si o nepasare vadita fata de lege la o asociatie de proprietari din Ploiesti/Primaria, ISU si DSP PRAHOVA sunt in letargie

La nivelul redactiei noastre au fost obtinute date si informatii certe in baza numeroaselor sesizari primite conform carora la nivelul...

ANDREI PAVEL3 săptămâni ago

Mafia contraataca/Solicitare oficiala catre Comisarul şef de poliţie Marian IORGA – seful IPJ Prahova/Negulescu Mircea, atacul la judecatori si „homosexualii” sai din presa online

Ca urmare a informațiilor primite de la colegii noștrii ph-online.ro, în data de 10 iunie 2018 am publicat articolul: https://www.incisivdeprahova.ro/2018/06/10/exclusiv-negulescu-portocala-prins-cu-amanta-poiana-brasovamanta-este-politista-la-ipj-prahova/....

Aveti un Pont4 săptămâni ago

EXCLUSIV/Document/Avocatul Poporului: Sesizarea de neconstitutionalitate referitoare la prevederile Legii pentru completarea Legii nr 227/2015 privind codul fiscal

EXCLUSIV/Avocatul Poporului: Sesizarea de neconstitutionalitate referitoare la prevederile Legii pentru completarea Legii nr 227/2015 privind codul fiscal

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!