Connect with us

Uncategorized

Exintell: Generale, vorbește sau taci!

Publicat

pe

(Preluare National – Catalin Tache):
Pe 28 noiembrie titram ”Exintell – Intell, șantaj la președinte”, dezvăluind modalitatea prin care generalul rezervist Silviu Predoiu, cel care s-a aflat la butoanele operative ale Serviciului de Informații Externe timp de un deceniu ar fi ”interferat” în ultimele jocuri de culise politice, după înființarea firmei de consultanță Exintell Consult SRL. Și iată că pe 3 decembrie, starnie coincidență, într-o ieșire publică fără precedent, același general Silviu Predoiu suspectat a fi făcând parte din ”complotul rezerviștilor” sparge ”omerta” specifică foștilor șefi de servicii secrete.
Generalul Predoiu visează o presă fără ziariști…?
Astfel că la doar câteva zile după devoalarea ”afacerii Exintell”, generalul Predoiu acordă un interviu ”fluviu” pentru ”Europa Liberă”, dar care în ciuda lungimii sale poate fi caracterizat doar ca ”un joc de glezne” prin care acesta evită cu eleganță toate întrebările-cheie, prin răspunsuri stereotipe despre ”percepția amenințării ruse. ”Ambalate” într-o modalitate prin care nu își asumă nimic. Iată însă că generalul devine dintr-o dată combativ când i se ridică la fileu tocmai ”întrebarea care nu se pune niciodată : ” Credeți că există agenți străini în presa românească”? O întrebare cel puțin stranie, din moment ce în mod normal o astfel de eventuală vulnerabilitate ar privi în primul rând ”colegii” de la SRI. Astfel că ar fi fost de așteptat ca generalul Predoiu fost la SIE să se debaraseze foarte ușor de povara unui răspuns. Dar nu, generalul răspunde ”cu mantă”, începându-și ”contraatacul” cu un halucinant ”probabil că există și e foarte probabil ca nici măcar să nu fie conștienți de acest lucru”!!!
”Se vând mult mai ușor”!
Deci în loc să se vorbească despre agenții acoperiți ai serviciilor secrete românești din presă se trece la un ”next level”, cel al agenților străini din presa românească! Iar conform generalului rezervist Predoiu, nu doar că aceștia ”probabil există”, dar mai sunt și inconștienți! Adică sunt atât de bătuți în cap încât nici nu știu că sunt agenți străini! Sau or avea ”creierii spălați”, cu toate că la o altă întrebare jignitoare pentru întreaga presă din România cu privire la ”prețul corect” al racolării jurnaliștilor– ”Adică gratis. Ieșiți la cafea cu ziaristul și el vă dă informația fără să-și dea seama” – generalul Predoiu ”plusează” că ziaristul ”se vinde mult mai ușor decât ar putea”! Și aruncă anathema asupra întregii prese românești, aia despre care ”presupune” că ar ”colcăi” de oamenii ”agenturilor străini” cu afirmații de genul ”de cele mai multe ori, pentru că vorbim de presă, oamenii, chiar dacă nu sunt educați, sunt mult mai abili…” Bașca tot felul de baliverne despre cum ar bea șefii de servicii cafele cu ziariștii ”agenți străini”, ”pe care poți să îi folosești, pentru că sunt foarte mândri”… În schimb, nicio vorbă despre ”afacerea Exintell”… Așa că, domnule general, ori vorbești pe șleau, fără să ”presupui”, ori taci! Că uite cum pui degeaba presa în capul unor colegi, fie ei și foști, dar care sunt în activitate chiar au și altele pe cap decât ”poveștile de rezerviști” ale consilierului lui Ponta. Că doar se vede cât de bine a fost consiliat ”Motănelul”…

Uncategorized

Întreținerea corectă a bormașinii. Cum o păstrezi în stare bună cât mai mult timp

Publicat

pe

De la clasicele găuri în perete pentru montarea unor dibluri necesare dulapurilor de bucătărie și până la operațiuni ceva mai complexe, cum sunt găurile în lemn, plastic sau oțel, bormașina este probabil cel mai des folosit aparat de bricolaj.  

Nu este nevoie să investești într-un model profesional, mai ales că poți găsi bormașini ieftine aici. Probabil nu o vei folosi foarte des, dar cu siguranță vrei să o păstrezi într-o stare bună de funcționare, ca să nu fie nevoie să cumperi alta de fiecare dată. Iată ce trebuie să faci ca să te asiguri că păstrezi bormașina în stare bună cât mai mult timp.  

Mandrinele  

Înainte de toate este importantă o verificare periodică a mandrinelor (piese de care se atașează burghiul). Dacă acestea sunt lovite sau dezechilibrate, atunci va fi necesară înlocuirea lor. Precizia mașinii, dar și siguranța celui care o folosește pot fi afectate de o astfel de defecțiune. Elementele metalice precum mandrina trebuie lubrifiate corespunzător, însă fără să pătrundă uleiuri sau diferite substanțe specifice în fantele de răcire. 

Curățarea 

Curățarea minuțioasă și frecventă a bormașinii este foarte importantă. Se poate folosi o cârpă umedă pentru a înlătura eventualele depuneri de materiale și de praf. Apoi șterge cu o cârpă uscată, pentru a nu lăsa umezeala să rămână pe aparat. Acumularea de praf poate duce la supraîncălzirea motorului, care va scădea semnificativ durata de viață a aparatului.

Verificarea cablurilor  

Ca la orice unealtă care folosește curentul electric, cablul de alimentare trebuie verificat în mod constant. Orice fel de defecțiune poate crea probleme de alimentare și poate duce chiar la arderea motorului. În plus, trebuie să te asiguri că nu există niciun pericol de electrocutare.  

Bormașina cu acumulator 

Pe măsură ce tehnologia bateriilor avansează, modelul bormașinilor cu acumulatori este tot mai popular. Acestea sunt construite în funcție de cel puțin trei criterii esențiale: 

 • capacitatea – este măsurată în Amperi pe oră și arată ce cantitate de energie electrică poate fi înmagazinată
 • de tensiune – aceasta reglează puterea bormașinii 
 • de tipul acumulatorului: acesta poate fi Litiu-Ion, Nichel-Cadmiu sau Nichel-Metal-Hibrid. 

Acumulatoarele Litiu-Ion sunt cele mai recomandate, din două motive: nu au efect de memorie și au o rată redusă de auto-descărcare în comparație cu celelalte modele. Practic, capacitatea bateriei nu scade dacă încărcarea nu a fost completă. În plus, durata de viață este în general mai lungă.  

Bateriile Nichel-Cadmiu au un preț mai redus și nu ajung la descărcări profunde în cazul în care nu sunt utilizate pe perioade îndelungate. Au însă un nivel de toxicitate pentru mediu ridicat, dar și un număr redus de cicluri de încărcare.  

A treia categoria, Nichel-Metal-Hibrid, are o soluție cu auto-descărcare mai mică, dar și un cost mai scăzut, comparabil cu cel pe Nichel-Cadmiu. Această variantă este folosită mai ales la bormașinile mai mari, pentru că generează curenți mai mari – de până la 3 amperi pe oră. Dezavantajul lor este efectul de memorie ridicat.  

În funcție de tipologia acumulatorului, întreținerea bormașinii poate varia. În orice caz, însă, nefolosirea pe termen lung poate afecta durata de viață. Autodescărcarea este influențată în mod direct și de temperatură, de aceea se recomandă depozitarea lor la o temperatură în jur de 20 de grade Celsius. Totodată, trebuie evitată încărcarea necontrolată, cum este cea pe timpul nopții, mai ales dacă acumulatorul nu este Litiu-Ion.   

Citeste in continuare

Uncategorized

Cum scapi de apa din subsol

Publicat

pe

Apa acumulată în subsolul blocurilor din locuințe sau în beciurile caselor pe pământ este o problemă care trebuie rezolvată cât de repede posibil, pentru a evita o serie de alte neplăceri pe care le va genera ulterior.

Înainte de a afla cum putem scăpa de apa din subsol, haideți să vedem care sunt cauzele care pot duce la apariția unei astfel de situații, care vă vor ajuta să o preveniți cât mai bine!

 • Țevile fisurate – reprezintă o problemă cu care se confruntă în special asociațiile de proprietari din blocurile de locuințe. Din cauza vechimii, țevile ruginesc și se fisurează, apa menajeră sau cea reziduală scurgându-se astfel în subsol. În cazurile mai grave, țevile se sparg generând inundații care duc la umplerea subsolurilor cu apă.
 • Infiltrațiile – din cauza izolațiilor prost făcute sau prea vechi, apa acumulată în sol în urma precipitațiilor se poate infiltra prin fundația blocurilor sau a caselor pe pământ, acumulându-se în subsoluri și beciuri.
 • Precipitațiile abundente – ploile abundente din timpul verii sau zăpada acumulată care începe să se topească primăvara constituie o altă cauză a inundării subsolurilor. Din cauza debitului mare, apa ajunge la gurile de aerisire prin care se scurge în subsoluri, dând naștere deseori unor adevărate „lacuri subterane”. 

Care sunt efectele negative?

Apa acumulată în subsol trebuie evacuată cât mai rapid cu putință, pentru că altfel se va infiltra în pereți. Astfel, vor apărea igrasia și mucegaiul, care vor urca până la etajele superioare, iar în timp, structura clădirii se va slăbi.

În plus, apa acumulată în subsol este un mediu extrem de favorabil dezvoltării unor ciuperci și bacterii, precum și larvelor de țânțari. Locatarii unui imobil cu subsolul inundat riscă astfel să se îmbolnăvească, nemaivorbind de mirosul insuportabil care va începe să se degaje din cauza apei acumulate. 

Care sunt soluțiile?

În cazul în care ați pățit un astfel de necaz, soluția este una singură și anume evacuarea apei din subsol. Dacă ați avut noroc și cantitatea de apă nu este foarte mare, puteți face acest lucru cu ajutorul unor cârpe și găleți.

În cazurile mai grave, când vorbim deja de inundații, cârpele și gălețile nu fac față, fiind nevoie de un utilaj mult mai complex. Acesta se numește motopompă și reprezintă cea mai eficientă soluție pentru subsolurile inundate. Sunt folosite cu precădere pompele de apă electrice, care își fac foarte  bine treaba, având un debit suficient de mare pentru a goli în câteva minute un subsol inundat.

 

La cine apelăm?

De regulă, societățile locale care administrează rețelele de apă și canalizare dispun de astfel de motopompe și intervin la solicitarea proprietarilor. Mai sunt și instalatori sau firme de instalații care dețin motopompe, la care se poate apela în caz  de nevoie. De asemenea, Inspectoratele pentru Situații de Urgență sunt datate cu motopompe puternice, însă nu puteți să cereți ajutorul pompierilor decât în situații grave, care pot fi considerate urgențe.

Costurile pentru un astfel de serviciu sunt destul de piperate, iar dacă situația se repetă de mai multe ori, deja trebuie să vă gândiți să vă achiziționați propriul utilaj de evacuare a apei.

Pe piață se găsesc diferite modele de motopompe destinate acestui scop, iar dacă v-ați decis să faceți o astfel de achiziție, ar fi bine să aruncați o privire și pe oferta de la eurounelte.ro.

Ce facem după ce am evacuat apa?

După ce ați evacuat complet apa din subsol, asigurați o cât mai bună aerisire a spațiului, astfel încât umezeala să se usuce complet. Nu respirați ușurați după ce ați rezolvat problema, pentru că este posibil ca aceasta să fie doar o soluție temporară. Cu următoarea ocazie, necazul s-ar putea repeta, așa că trebuie să identificați și să eliminați cauza.

Dacă țevile de apă sunt uzate, schimbați-le! Refaceți hidroizolația dacă este învechită sau prezintă semne de deteriorare. De asemenea, dacă subsolul se inundă după fiecare ploaie mai puternică, încercați să găsiți o soluție pentru a înălța gurile de aerisire.  

Citeste in continuare

Uncategorized

Ai parte de o afacere la cheie cu Waterboyz si Start Up Nation

Publicat

pe

Recent, m-am gandit ca este cazul sa incep o afacere pe cont propriu. Nu aveam prea multe idei, nu stiam exact ce vreau sa fac, dar online am reusit sa gasesc solutia ideala pentru mine: am aflat ca pot sa achizitionez o afacere la cheie, cu ajutorul celor de la Waterboyz si Start Up Nation 2020. Am reusit sa gasesc suficiente informatii, care m-au convins ca merita sa imi incerc norocul cu ajutorul acestora. Daca v-am facut curiosi, atunci ramaneti pe aproape, ca sa aflati in randurile ce urmeaza ce am aflat eu si de ce m-am decis sa optez pentru aceasta solutie, care mi s-a ivit in cale la momentul oportul.

In primul rand, va voi spune cine sunt cei de la Waterboyz: este vorba despre o companie tanara si entuziasta din Constanta, reprezentata de oameni dinamici si pragmatici, care pun la dispozitie clientilor o gama variata de servicii profesionale de amenajari locuri de joaca pentru copii, de interior si exterior, plus echipamente gonflabile, trambuline, tobogane si asa mai departe si ofera toate astea la preturi accesibile, astfel incat sa te bucuri pe deplin de afacerea pe care o desfasori in aceasta nisa, destul de cautata si de banoasa in acelasi timp, as putea spune eu.

Pe cealalta parte, Start Up Nation este programul european prin care viitorii antreprenori pot primi fonduri europene nerambursabile, astfel incat sa isi deschida o afacere. Fondurile europene desemneaza instrumentele de finantare nerambursabila alocate Statelor Membre ale Uniunii Europene (UE), pentru a reduce decalajele de dezvoltare economica si sociala dintre acestea. Exista numeroase tipuri de astfel de fonduri, astfel incat sa puteti sa alegeti domeniul care va place cel mai mult. Asadar, avem parte de:

 • Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR);
 • Fondul Social European (FSE);
 • Fondul de Coeziune (FC);
 • Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR);
 • Fondul European pentru Pescuit si Afaceri Maritime (FEPAM).

De ce sa optati pentru afacerile la cheie, oferite de catre cei de la Waterboyz? Deoarece echipa acestora accepta plata la termen (adica prin cerere de plata), ceea ce scuteste clientul de costuri cu banca. Deci, din momentul in care dosarul depus la Start Up Nation va fost aprobat si ati primit deja fondurile necesare, puteti imediat sa achizitionati afacerea la cheie propusa de catre Waterboyz, in domeniul amenajarilor locurilor de joaca. In concluzie, va puteti pune pe picioare imediat si puteti incepe activitatea imediat, ca sa nu mai pierdeti nicio oportunitate care vi s-ar putea ivi in cale.

Cu ajutorul celor de la Waterboyz, plus ajutorul oferite de fondurile Start Up Nation, nu mai trebuie sa va faceti griji in legatura cu afacerea pe care vreti sa o construiti de la zero, deoarece aveti posibilitatea sa optati pentru un ‘’boost’’ cu adevarat util, in aceasta privinta. Veti stii ca porniti la sigur, deoarece aveti parte de tot ce aveti nevoie, inca de la inceput. Suna tentant, nu-i asa? Pe mine m-au convins ca merita sa incerc si mi-am depus deja dosarul pentru Start Up Nation 2020.

Citeste in continuare

Parteneri

Harmony Beauty Salon Ploiesti

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
- micropigmentare sprâncene
-extensii gene
- coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
- sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Actualitate21 de ore ago

OPINIE/Suntem slugile hoților ce controlează societatea!!!

Analiza efectelor ne ocupă majoritatea timpului în care am putea acumula experiență reală, cultură și civilizație și am putea îndrepta...

Actualitate21 de ore ago

„Au trecut totusi 135 de ani de la Farfuridi si Catavencu, si totusi, doamna Turcan, domnu’ Orban, ne aratati si noua de ce sunteti diferiti?”

Gata. M-am lamurit. Este a 35-a zi a guvernului de restauratie si am inteles, fara sa pot accepta, ca in...

Actualitate21 de ore ago

„Obositoriiph.ro”

„Raspuns la santajul facut de „obositorii”: Dupa ce unii din redactia „obositorii” erau slugi pe plantatie la „monitorii” si se...

Actualitate21 de ore ago

E groasă! Putin, scos din sărite de Ciucă!

(Preluare National – Catalin Tache): Iată că în timp ce clasa politică românească este în continuare cuprinsă de aceeași isterie...

Actualitate21 de ore ago

Guvernul Orban, lovitură pentru Hidroelectrica, Nuclearelectrica și Complexurile Energetice Oltenia și Hunedoara: PLUS 23%

(Preluare FLUX 24): Ministerul Mediului vrea să majoreze cu 23% contribuțiile specifice de gospodărire a resurselor de apă încasate de...

Actualitate21 de ore ago

Orban, prea periculos pentru România

Intenția anunțată de Ludovic Orban de a trece la o privatizare masivă a activelor statului român este extrem de periculoasă....

Actualitate21 de ore ago

DECORAREA LUI KLEMM SAU CUM A AJUNS STEAUA ROMANIEI O ”AFACERE” AMERICANA

(Preluare Inpolitics): Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, va fi decorat azi de către președintele Klaus Iohannis, în cadrul unei...

Actualitate2 zile ago

Incompetenta conducerii Politiei Locale Ploiesti taxata de instanta

Despre crasa incompetenta a conducerii Politiei Locale Ploiesti am mai scris. Despre abuzurile si incompetenta acesteia am mai dezvaluit, actiuni...

Actualitate2 zile ago

Alinso Group, a contribuit semnificativ ca judetul Prahova sa fie pe locul 4 în 2018 în ceea ce privește PIB-ul realizat (I)

De la intrarea României în UE în 2007, PIB-ul țării a crescut constant de la 123,7 miliarde de euro la...

Actualitate2 zile ago

„Sper ca ministrul Finantelor nu a dorit sa inceapa a spune adevarul mintind prin omisiune”

Ministrul finantelor, Florin Cîțu, ne promite o premieră: ,,luni, 9 decembrie 2019, va fi pentru prima oara in ultimii 3...

Actualitate2 zile ago

Caracatița Ministrului Mediului

(Preluare FLUX 24): Știrea de Iași face dezvăluiri explozive despre ministrul mediului Costel Alexe. DEZVĂLUIRILE DIN ȘTIREA DE IAȘI: International...

Actualitate2 zile ago

Felicitări domnului Iohannis!

(Preluare Incisiv National): Acum, pentru ca i-ati decorat pe domnii Helvigh și R. Ionescu, foarte bine, comparatia cu predecesorii acestora...

Actualitate2 zile ago

Una dintre victimele “Unitatii Haules” DNA Ploiesti pleaca din magistratura

Si pleaca dupa ce a fost aruncat dupa gratii si hartuit ani de zile de gasca lui Lucian Onea si...

Actualitate2 zile ago

Captivii de la conducerea României

A fost generat din nou un scandal uriaș. În urmă cu câteva zile. Când sute de oameni s-au călcat în...

Actualitate2 zile ago

Orice ”rezervist” trebuie să decidă ce alege : ori pensia ori leafa de la stat!

(Preluare National – Catalin Tache): Prevederea ar urma să se aplice inclusiv tuturor rezerviștilor din sistem, indiferent dacă au ieșit...

Partener media exclusiv

stiri actualizate

Top Articole Incisiv