Connect with us

Actualitate

NON-INDEPENDENȚĂ DE ZIUA NAȚIONALĂ

Publicat

pe

Nu putea exista unire fără independență. Și nici independență fără unire. Cele două valori supreme ale unei națiuni sunt inseparabile. După ce, timp de 50 de ani, Ziua Națională a României a fost sărbătorită în 9 mai, în baza unui decret a lui Ion Iliescu, data a fost fixată la 1 decembrie. Ar fi bine și așa. Pentru că unirea în independență se cuvine să fie celebrată în oricare zi. Dar pentru a nu ne rezuma la o paradă militară la care, caz unic în lume, Armata a scos toate efectivele de care dispune în stradă, e bine să ne uităm cu atenție la noi înșine și să aflăm cum stăm.

S-a afirmat frecvent în ultima vreme că niciodată în istorie suveranitatea României nu a fost mai puternic garantată ca acum. Iar argumentul forte utilizat este că facem parte din cea mai puternică alianță care a existat vreodată pe planetă. Alianța NATO. Și , în plus, ne aflăm într-un parteneriat consolidat cu cea mai mare putere militară a lumii. Cu Statele Unite. Ca să nu mai vorbim despre faptul că România a devenit membru al Uniunii Europene. Uniune care este cea mai puternică asociere economică a unor state suverane. Ca atare, independența României e de neatins.
Nu există nimic mai fals, nimic mai amăgitor, decât aserțiunile de mai sus. Acestea pot fi ușor demontate, chiar și cu argumente istorice. În cei peste 150 de ani în care ne-am aflat sub cizma romană, e drept, doar cu o optime din teritoriul și populația țării, se spunea la fel. Și anume că suntem aliați și asociați ai celei mai mari puteri militare, politice și economice din lume. Și din istorie știu că au existat destui geto-daci care s-au amăgit cu această păcăleală. În realitate, ne aflam sub ocupație. Iar bogățiile noastre luau zi de zi drumul Romei.
Să renunțăm însă la acest tip de analogie. Să vedem în mod realist, tocmai pentru că vorbim despre Ziua Națională, cât de independenți suntem.
Ca să încep cu sfârșitul, atrag atenția asupra unei realități cel puțin bizare. Un stat în care se spune că suveranitatea este garantată, partidele și mișcările suveraniste sunt puse la zid. Puțin lipsește să fie incluse în strategia națională de securitate și asimilate unor mișcări de tip terorist. Atât de suverani suntem!
Dar să începem cu capitala. Care este capitala economică a României? Răspunsul scurt pare șocant. Dar e adevărat. Capitala economică a României este Viena. Acolo se învârt marile afaceri ale statului independent numit România. Dar care este, la sfârșitul anului de grație 2019, capitala politică a României? Răspunsul scurt este următorul: capitala politică a României este Berlinul. Pentru că la Berlin, nu la București, se iau cele mai importante decizii, care vizează acest stat. Iar Klaus Iohannis este vasal al Berlinului. Un fel de guvernator, care o reprezintă aici pe Angela Merkel. Și care este capitala militară a României? Răspunsul scurt este următorul: capitala militară a României este Washingtonul. Toate deciziile legate de apărare, de poziționarea geo-strategică a României se iau nu la București, ci pe malul Potomacului. Și fără consultarea oficialilor români.
Independența unui stat este dată, între altele, și de certitudinea viitorului. În ce măsură ne croim noi înșine viitorul? Așa cum vrem? Cât de siguri suntem că această țară neîntregită nu este supusă riscului unei secesiuni? În ce măsură ne putem garanta noi înșine integritatea statului din care facem parte? Cât de siguri suntem că va exista o zi, când harta României va fi întregită? Cât de siguri suntem că nu va exista o zi în care, din nou, această hartă să fie, așa cum s-a mai întâmplat, ruptă? Toate răspunsurile la întrebrile de mai sus nu ni le poate da decât rezolvarea pozitivă a unei dileme elementare. Cât de puternici suntem și în ce măsură suntem capabili să facem față provocărilor externe? Cât de puternici suntem noi înșine? Nu cât de puternici am fi, bazându-ne pe alții. Să încercăm să răspundem, de ziua Națională, la această elementară întrebare.
A opta țară ca mărime din Europa, tocmai trece printr-o apocalipsă. România cunoaște cel mai mare exod de populație din istoria lumii, în absența unui război ori al unei calamități naturale. Niciodată în istoria lumii, un stat nu a fost depopulat cu o viteză mai mare. Bunul cel mai de preț al unui stat este reprezentat de cetățenii săi. Cetățenii României pleacă zi de zi în bejanie.
Alte bunuri de preț ale unei națiuni sunt reprezentante de bogățiile naturale pe care le are. România este una dintre cele mai bogate țări. De două mii de ani se fură din România și nu se mai termină. În prezent, doar cu excepția depozitelor subterane de sare, a unei părți dintre acestea, România este deposedată de tot ceea ce i-a lăsat Dumnezeu. Toate bogățiile naturale ale subsolului și solului și platformei continentale a României sunt destinate altor beneficiari decât cetățenii acestei țări.
Un stat al secolului 21 se mai poate mândri și cu o populațe rămasă în interiorul granițelor și având un nivel ridicat de cultură. În România zilelor noastre, procentul analfabeților funcționali este de 40%. În „România bine educată”, în „România normală” în care trăim, într-un număr înspăimântător de mare de școli, copiii își fac nevoile în curte. Și, deși există de mulți ani de zile o lege, care bate în cuie alocarea a 6% din PIB învățământului, niciodată și de către niciun Guvern nu a fost respectată această prevedere. Și nu va fi nici în acest an.
Un stat independent are o infrastructură proprie, pe care nu o înstrăinează nimănui, dispune de un sistem bancar național, capabil să finanțeze afacerile capitalului românesc. Sistem bancar național în România nu există. Infrastructura este în bună măsură înstrăinată. Iar capitalului românesc i-a luat locul capitalul străin.
În fine și nu în ultimul rând, o națiune independentă presupune existența unui sistem puternic de apărare. Niciodată în istorie, Armata Română nu a fost mai slabă din punct de vedere uman și tehnic, raportat la ceea ce există pe piață, decât acum. Și asta în condițiile în care o bună parte din avuția țării este irosită pentru achiziționarea de așa zis echipament militar modern. Direct din cimitirele de armament ale marilor puteri.
Să ne mai mirăm în aceste condiții că încă o dată parada militară se desfășoară sub un arc de triumf așezat fix pe un bulevard numit Kiseleff? Știți cine a fost generalul conte Pavel Kiseleff? Un fel de Hans Klemm al vremurilor de mult apuse, care a avut titlul de guvernator al Țării Românești, întrucât reprezenta ocupantul rus. Acest conte Pavel Kiseleff, după ce a fost retras din post, din Sankt Petersburg, a scris tuturor marilor cancelarii din lume, solicitând ca României să nu-i fie recunoscută independența. Iar noi îl cinstim și acum pe contele general Pavel Kiseleff. Aceasta este independența pe care o sărbătorim azi. (Sorin Roșca Stănescu)

Citeste in continuare
Publicitate
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Delonghi, electrocasnice de calitate italienească

Publicat

pe

De

Delonghi a fost înființată în 1902 de către familia cu același nume, ca un atelier de fabricare a diverselor piese sau componente industriale. Cu sediul în Treviso, Italia, aceasta a devenit un mare producător de aparate de aer condiționat și aparate portabile de înălzire, extinzându-se, ulterior, în aproape toate categoriile de electrocasnice.

Delonghi sunt în special cunoscuți pentru seria de espressoare Artista, aparatele de înghețată Delonghi și pentru aparatul portabil de aer condiționat, Pinguino. Design-ul produselor companiei Delonghi este cel ce le face unice. Linia Esclusivo de electrocasnice de bucătărie a câștigat premiul pentru design Red Dot în 2007, iar Directorul de Design, Giocomo Borin a fost recunoscut de către Home Furnishing News drept unul dintre cei mai influenți designeri în 2006.

În 2017, 5 dezumidificatoare Delonghi au primit Certificatul Asthma and Allergy Friendly de la Asthma and Allergy Foundation of America și Allergy Standards Limited. Acesta au fost primele dezumidificatoare ce au primit acest titlu din partea progamului.

Compania este prezentă și în România din 2013, când a început să producă espressoare de cafea în parcul industrial Tetarom din Cluj. În acel an, firma avea deja 213 angajați și înregistra o cifră de afaceri de 139 milioane de lei.

Dacă doriți să vă achiziționați un espressor Delonghi, aveți la alegere dintr-o gamă variată de modele disponibile pe site-ul eMAG. Puteți opta pentru:

  1. Esspresor manual Delonghi EC221.B

Delonghi

espressor Delonghi

Acest espressor are o putere de 1100 W și o presiune a pompei de 15 bari. Capacitatea rezervorului de apă este de 1 litru. Acesta prepară espresso, dar și Cappuccino System care îți permite să îți faci manual un cappuccino prin mixarea aburului, aerului și a laptelui într-o spumă cremoasă și bogată. Acest aparat poate fi folosit atât cu cafea măcinată cât și cu pods. Are două duze de cafea, sistem anti-picurare, oprire automată, sistem eco și indicatoare luminoase.

  1. Espressor automat Delonghi Caffe Magnifica ESAM4000-B

Cu o putere de 1450 W și o presiune a pompei de 15 bari, acest espressor poate prepara atât clasicul espresso cât și cappuccino. Sistemul de spumare al laptelui este de această dată unul automat. Poate fi alimentat atât cu cafea măcinată cât și cu cafea boabe. Rezervorul de apă măsoară 1.8 litri, iar cel de cafea 200 de grame. Poți prepara 2 cafele simultan. Printre funcțiile acestui espressor Delonghi se mai numără și oprirea automată, curățarea automată, sistemul eco, sistem de decalcifiere, setare temperatură, setare cantitate cafea, setare grad de măcinare, menținerea la cald a cănii și râșnița. Tehnologia CRF cu care este dotat constă într-un sistem compact, fără tuburi, boabele fiind măcinate instat, cafeaua fiind astfel una plină de savoare.

Dacă sunteți un iubitor al cafelelor și doriți să aveți parte de o cafea de calitate în fiecare zi, în interiorul propriei case, un espressor Delonghi este o alegere minunata. Sunt aparate de calitate, cu performanțe foarte bune și sunt create de părinții espresso-ului, italienii. Dacă vei alege cafeaua potrivită, alături de un espressor Delonghi, te vei bucura de cea mai bună cafea în fiecare dimineață.

Citeste in continuare

Actualitate

Un prahovean a fost numit consilierul prim-ministrului pe probleme de ordine publică și siguranța cetățeanului

Publicat

pe

De

Președintele Organizației Județene Dâmbovița a PNL, Virgil Guran, a fost numit consilier de stat pentru ordine publică și siguranța cetățeanului în cadrul Cancelariei prim-ministrului.

Decizia de numire a fost publicată în Monitorul Oficial 982/5 decembrie 2019.
Virgil Guran a fost președinte al PNL Câmpina si a fost si vicepreședinte al Organizației Județene a PNL Prahova, iar din octombrie 2018 este președinte al PNL Dâmbovița. În același timp, este vicepreședinte PNL la nivel național.
Totodata, Virgil Guran a fost deputat în mandatul 2012-2016. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Actualitate

5 motive sa utilizezi echipamente si robineti electrici de la Bartom

Incisiv

Publicat

pe

De

In sectorul de produse industriale in domeniul controlului fluidelor, seriozitatea si calitatea sunt doua constante extrem de importante. Fie ca doresti sa dezvolti un proiect mic, fie ca vrei sa realizezi unul de amploare calitate, precizia si seriozitatea sunt aspectele care asigura reusita. Astfel ca alegerea partenerului care furnizeaza robineti electrici, solutii pentru preparare aer, cuple, conectori, fitinguri, dispozitive de control al fluidelor dar si solutii de implementare si mentenanta pentru acestea este o sarcina importanta. Specialistii din domeniu si numerosii clienti multumiti recomanda Bartrom. In randurile urmatoare ne propunem sa descoperim motivele pentru care acestia sunt partenerii de incredere indiferent de anvergura proiectului.

1. Bartrom  – varietate de produse, diversitate

Cand alegi Bartrom nu alegi o singura solutie, ci un numar mare de optiuni care sa se plieze perfect proiectului dezvoltat. Compania specializata in comercializare de dispozitive pneumatice si control al fluidelor vine cu o gama foarte variata de produse, accesorii si instrumente menite sa faciliteze realizarea proiectelor pe acest segment. Propun un numar mare de echipamente si accesorii care sa ofere solutii viabile si de durata atat pentru lucrari rezidentiale cat si pentru cele industriale.

2. Bartrom – eficienta ridicata

Un alt aspect care nu trebuie neglijat in domeniul controlului fluidelor este automatizarea. Proiectele care se dezvolta pe aceasta linie sunt mai usor de gestionat, sunt realizate pe termen lung si ofera randament imediat, fara costuri suplimentare. Instrumentele propuse de Bartrom sunt de durata. Pot fi implementate cu succes in diferite arii industriale si nu numai. Investitia in dispozitive si elemente recomandate de consilierii Bartrom, reprezinta o investitie inteligenta in eficienta, randament si contribuie la optimizarea activitatii.

3. Bartrom  –  solutii sustenabile

Intrucat Bartrom inseamna eficienta, echipamentele propuse de acestia sunt durabile, sustenabile si prietenoase cu mediul inconjurator. Toate elementele si accesoriile furnizate au amprenta calitatii si garanteaza lucrurile bine facute. Un alt detaliu important de care vei beneficia este legat de cel de consiliere. Colaborand cu specialistii vei beneficia de informatii utile astfel ca vei putea alege cea mai buna solutie pentru businessul pe care il desfasori sau pentru proiectul pe care il derulezi. Consilierea, mentenanta si logistica sunt detalii importante in acest domeniu atat de specializat.

4. Bartrom  – optiuni numeroase de control

In domeniul industrial componenta de control este la fel de importanta ca cea de automatizare. Elementele de siguranta, elementele de actionare si cele ce executie bine implementate sunt esentiale pentru realizarea unor proiecte de amploare. In aceasta nisa optiunile de verificare si control sunt esentiale pentru buna functionare a sistemelor dar si pentru siguranta personalului. In vederea optimizarii si eficientizarii activitatii de control fluide, Bartrom vine cu numeroase instrumente ce ajuta la imbunatatirea activitatii, atat pentru cei cu planuri mari cat si pentru antreprenorii cu businessuri mici.

5. Bartrom  – profesionalism, experienta, promptitudine

Ca si in alte domenii si in cel de pneumatica si control al fluidelor profesionalismul, experienta si promptitudinea sunt atuuri importante. Orice business durabil incepe cu oameni dornici de a ajuta, de aceea specialisti Bartrom iti stau la dispozitie cu sfaturi, informatii si solutii potrivite. Aceste aspecte sunt confirmate de sutele de clienti multumiti care continua sa se dezvolte cu ajutorul profesionistilor din aceasta echipa!

Citeste in continuare

Parteneri

Harmony Beauty Salon Ploiesti

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
- micropigmentare sprâncene
-extensii gene
- coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
- sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Actualitate21 de ore ago

OPINIE/Suntem slugile hoților ce controlează societatea!!!

Analiza efectelor ne ocupă majoritatea timpului în care am putea acumula experiență reală, cultură și civilizație și am putea îndrepta...

Actualitate21 de ore ago

„Au trecut totusi 135 de ani de la Farfuridi si Catavencu, si totusi, doamna Turcan, domnu’ Orban, ne aratati si noua de ce sunteti diferiti?”

Gata. M-am lamurit. Este a 35-a zi a guvernului de restauratie si am inteles, fara sa pot accepta, ca in...

Actualitate21 de ore ago

„Obositoriiph.ro”

„Raspuns la santajul facut de „obositorii”: Dupa ce unii din redactia „obositorii” erau slugi pe plantatie la „monitorii” si se...

Actualitate21 de ore ago

E groasă! Putin, scos din sărite de Ciucă!

(Preluare National – Catalin Tache): Iată că în timp ce clasa politică românească este în continuare cuprinsă de aceeași isterie...

Actualitate21 de ore ago

Guvernul Orban, lovitură pentru Hidroelectrica, Nuclearelectrica și Complexurile Energetice Oltenia și Hunedoara: PLUS 23%

(Preluare FLUX 24): Ministerul Mediului vrea să majoreze cu 23% contribuțiile specifice de gospodărire a resurselor de apă încasate de...

Actualitate21 de ore ago

Orban, prea periculos pentru România

Intenția anunțată de Ludovic Orban de a trece la o privatizare masivă a activelor statului român este extrem de periculoasă....

Actualitate21 de ore ago

DECORAREA LUI KLEMM SAU CUM A AJUNS STEAUA ROMANIEI O ”AFACERE” AMERICANA

(Preluare Inpolitics): Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, va fi decorat azi de către președintele Klaus Iohannis, în cadrul unei...

Actualitate2 zile ago

Incompetenta conducerii Politiei Locale Ploiesti taxata de instanta

Despre crasa incompetenta a conducerii Politiei Locale Ploiesti am mai scris. Despre abuzurile si incompetenta acesteia am mai dezvaluit, actiuni...

Actualitate2 zile ago

Alinso Group, a contribuit semnificativ ca judetul Prahova sa fie pe locul 4 în 2018 în ceea ce privește PIB-ul realizat (I)

De la intrarea României în UE în 2007, PIB-ul țării a crescut constant de la 123,7 miliarde de euro la...

Actualitate2 zile ago

„Sper ca ministrul Finantelor nu a dorit sa inceapa a spune adevarul mintind prin omisiune”

Ministrul finantelor, Florin Cîțu, ne promite o premieră: ,,luni, 9 decembrie 2019, va fi pentru prima oara in ultimii 3...

Actualitate2 zile ago

Caracatița Ministrului Mediului

(Preluare FLUX 24): Știrea de Iași face dezvăluiri explozive despre ministrul mediului Costel Alexe. DEZVĂLUIRILE DIN ȘTIREA DE IAȘI: International...

Actualitate2 zile ago

Felicitări domnului Iohannis!

(Preluare Incisiv National): Acum, pentru ca i-ati decorat pe domnii Helvigh și R. Ionescu, foarte bine, comparatia cu predecesorii acestora...

Actualitate2 zile ago

Una dintre victimele “Unitatii Haules” DNA Ploiesti pleaca din magistratura

Si pleaca dupa ce a fost aruncat dupa gratii si hartuit ani de zile de gasca lui Lucian Onea si...

Actualitate2 zile ago

Captivii de la conducerea României

A fost generat din nou un scandal uriaș. În urmă cu câteva zile. Când sute de oameni s-au călcat în...

Actualitate2 zile ago

Orice ”rezervist” trebuie să decidă ce alege : ori pensia ori leafa de la stat!

(Preluare National – Catalin Tache): Prevederea ar urma să se aplice inclusiv tuturor rezerviștilor din sistem, indiferent dacă au ieșit...

Partener media exclusiv

stiri actualizate

Top Articole Incisiv