Connect with us

Uncategorized

Cosa Nostra, citeşte şi plângi!/ Opriți abuzurile la Școala de Poliție din Cluj-Napoca

Incisiv

Publicat

pe

(Preluare Incisiv National):

In vorbirea curentă, când se folosește termenul de „mafie” se subînțelege orice „organizație criminală”, lucru greșit. Trebuie făcută o diferențiere între termenul istoric al mafiei care nu are nicio legătură cu alte organizații criminale care caută să ocupe o poziție economică și politică în societate, ca de exemplu „mafia rusă” sau „mafia turcă”.

În secolul al XVII-lea, „mafia” definea un fel de vrăjitoare care practica magia albă. Mai târziu s-a descoperit într-un dicționar al dialectului sicilian, termenul maffia care avea mai multe semnificații ca tâlhărie sau mizerie crâncenă.

În lucrarea Mafioții din Vicaria semnată de Galtano Mosca și Giuseppe Rizzoto publicată în anul 1863, termenului „mafia” i se atribuie pentru prima dată sensul cunoscut astăzi.

În opera Confesiunile unui cap al Mafiei (2008), scrisă de Philip Carlo, acesta afirma că termenul „mafia”, scris cu „m” mic, înseamnă bărbat de onoare, cineva care merge mândru, cu capul sus și privirea înainte, pe când, cuvântul „Mafia”, scris cu „M” mare, avea să fie asociat, cu timpul, familiilor de crimă organizată, cunoscute și în prezent.

Va prezentam un caz tipic de “Mafie” din Romania, Mafie cu “M” mare!

Subsemnatul Ivanciuc Iustinian, născut în Cluj-Napoca la data de ____, fiul lui ____ și _____, domiciliat în mun. Lupeni, str. _____, bl. ___, ap. ___, jud Hunedoara, CNP 17______2, CI seria ___ nr. ____, angajat al INSPECTORATULUI DE POLIȚIE JUDEȚEAN HUNEDOARA, din data de 22.12.2006 în funcția de agent de poliție – Biroul Ordine Publică – Poliţia Municipiului Lupeni, număr de telefon 077____0, 0254-560-334 – telefon de serviciu Poliția Mun. Lupeni,
În conformitate cu Legea nr. 571/2004 privind protecția personalului din autoritățile publice, instituțiile publice şi din alte unități care semnalează încălcări ale legii, vă aduc la cunoștință următoarele aspecte deosebit de grave referitoare la activitatea agresorului Dumitru Liviu Gabriel – directorul Școlii de Agenți de Poliție din Cluj Napoca:
Iată cum s-a distrat agresorul Dumitru Liviu Gabriel cheltuind bani publici, adică și banii dumneavoastră, stimați cetățeni, jurnaliști, procurori, guvernanți, stimate domnule ministru al M.A.I. și stimați colegi:

*****

În perioada 2010-2019 din dispoziția scrisă a agresorului Dumitru, la comanda sa mafiotă, potrivit imaginației sale bolnave, sau, pur și simplu, în baza acelorași rezoluții infracționale (pe care le-a copiat de la politicianul Mircea Moloț și de la fostul șef al IPJ Gorj, Viorel Caragea), s-au comis următoarele:
– În ianuarie 1998, locotonentul Liviu Gabriel Dumitru emite, ilegal și abuziv, un ordin de reţinere pentru 24 de ore ILEGAL pe numele avocatului Pompiliu Bota. Ordinul fraudulos al lui Dumitru a costat Statul Român 5.000 de euro, bani care la vremea aceea erau O AVERE, avere care s-a plătit din BANI PUBLICI:
https://www.gandul.info/stiri/curtea-de-apel-bucuresti-a-decis-ca-statul-roman-sa-i-dea-lui-pompiliu-bota-5-000-euro-daune-pentru-detentie-timp-de-2-ani-8124009
http://www.zvj.ro/articole-5625-Av++Bota+se+al++tur+++luptei+cu+grupurile+de+interese+de+la+varful+IPJ+Hunedoara.html
– Dumitru a deținut calitatea de șef al CISPOL – Corpul Inspectorilor Șefi din Poliția Română, un ONG care a produs ceva bani, ONG sub umbrela căruia s-au pus la cale cele mai subtile metode de a executa incomozii de care se temea cel mai mult Dumitru: avertizorii de integritate !
– în 14.06.2011 – Înalta Curte de Casație și Justiție dispune începerea urmăririi penale împotriva lui Dumitru Liviu Gabriel prin Hotarârea 2386/2011 din 14.06.2011 în dosar nr. 1012/57/2010:
https://www.scj.ro/1094/Detalii-dosar?customQuery%5B0%5D.Key=id&customQuery%5B0%5D.Value=100000000240974
…dar nu se întâmplă nimic: pentru că relațiile de prietenie între Dumitru și parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba sunt mult prea ,,masonice”!

Astfel, în 20.07.2011, Mesagerul Hunedorean avertizează public:
https://www.mesagerulhunedorean.ro/s-a-cerut-urmarirea-penala-a-sefului-ipj-hunedoara/
– începând cu 2011, agentul de poliție Ivanciuc Iustinian (subsemnatul) a fost cercetat de acoliții lui Dumitru, din ordinul său pentru 12 (douăsprezece) fapte imaginare în anii 2012 și 2017, fapte de natură închipuit disciplinară, toate aceste cercetări fiind clasate ulterior, dovedindu-se nevinovăția subsemnatului; comisarul șef r. Pitulescu Mircea afirma în anul 2012: ,,Ivanciuc este nevinovat, dar ăsta e ordinul, măi… (…) îl dăm afară din Poliție”. Ivanciuc a fost destituit din poliție – nevinovat ! Abuzul comis de Dumitru împotriva lui Ivanciuc, avea să coste, din nou Statul Român: Ivanciuc primește de la Statul Român, în 2013, suma de 320 milioane lei vechi, bani pe care ar fi trebuit să-i plătească agresorul Dumitru:
https://www.mesagerulhunedorean.ro/un-politist-a-castigat-procesul-cu-inspectoratul-de-politie/
– 02.12.2013 – la sediul IPJ Hunedoara, lui Ivanciuc i se comunică faptul că, printre altele, a fost destituit de către Dumitru ,,mai mult pentru că erai vice-președinte la PRO-DEMOCRAȚIA Hunedoara, și știi că Șefu (Dumitru) nu prea suportă astea…acuma dacă tot te-ai reîncadrat las-o și tu mai moale…”.
– 01.12.2014 – Dumitru defilează pe străzile Devei, în uniforma neagră de reprezentare a Poliției, dând onorul celui de la care a învățat, pe de-o parte, tacticile de poliție politică și, pe de altă parte, metodele subtile, juridice, de execuție masonică.

Îi dădea onorul celui de la care, în 07.11.2014, procurorii și mascații ridică un metru cub de bancnote: baronul mason al Hunedoarei, cel care a dus Hunedoara în prăpastia infracțiunilor; baronul care avea să-i faciliteze accesul la fondurile prefecturii/consiliului județean, la firma căpușă care asigura paza complexului arheologic cunoscut sub denumirea ,,Cetatea Sarmizegetusei” din munții Orăștiei și la fantoma denumită Asociația Sportivă Parângul, aflată sub umbrela Masoneriei;
– ofițerul de poliție, criminalistul Jurca a fost cercetat de acoliții lui Dumitru pentru fapte imaginare, Jurca fiind amenințat (el și alți apropiați). Mașina de executat polițiști a lui Dumitru s-a mișcat mult prea repede pentru colegul nostru Jurca. Însă victimele care au urmat după Jurca, au avut multe de învățat din cercetările lui Jurca, de aceea ,,Mașina lui Dumitru” a început să se erodeze, mai ales că, după incidentul Jurca, au început să curgă informații din interiorul ,,Mașinii”, de la foști acoliți care nu mai voiau să fie parte din ,,Mașină”. Articolul din 28.08.2012 relatează modul în care fost hărțuit și executat criminalistul Florin Ioan Jurca de către Dumitru Liviu Gabriel:
https://www.puterea.ro/dezvaluiri/comisar_incomod_declarat_nebun_cu_acte-52505.html
– ofițerul de poliție Ionescu Claudiu a fost cercetat de acoliții lui Dumitru pentru 6 (șase) fapte imaginare, de natură închipuit disciplinară, toate aceste cercetări fiind clasate ulterior, dovedindu-se nevinovăția lui Ionescu; mai jos, un articol din mass-media și un reportaj expun pe larg, concret cine este Monstrul Dumitru: prietenul Serviciilor (relativ) Secrete Hunedorene:
https://adevarul.ro/locale/hunedoara/exclusiv-audio-discutii-spatele-usilor-inchise-ipj-hunedoara-fara-berbeceanu-nu-dreptater-interventii-favoarea-unui-ofiter-sri-1_58288f075ab6550cb8793993/index.html
și:
ABUZURI LA IPJ HUNEDOARA – DOSARE CARE TREBUIE REZOLVATE CU PRIORITATE PENTRU SEFUL SRI HD:
https://www.youtube.com/watch?v=NP8cQqNytns
– agentul de poliție Sucilă Dan Adrian a fost cercetat de acoliții lui Dumitru pentru mai multe fapte imaginare, de natură închipuit disciplinară, multe din  aceste cercetări fiind clasate ulterior, dovedindu-se nevinovăția lui Sucilă. În data de 04.08.2013 apare articolul: Lovitură de teatru: secretele lui Sucilă au cutremurat sistemul. Poliţistul a primit neînceperea urmăririi penale:
http://www.zvj.ro/articole-19811-Strict+autentic++Lovitur+++de+teatru++secretele+lui+Sucil+++au+cutremurat+sistemul++Poli++istul+a+pr.html
– 2012 – 2013 – Dumitru declanșează Jihadul împotriva Medicilor hunedoreni: sunt cercetați penal din ordinul lui Dumitru. Acesta a făcut presiuni asupra polițiștilor încadrați atunci la SIC – IPJ Hunedoara: Dumitru, falsul doctor, își permitea nesimțirea crasă de a pune sub semnul îndoielii acte ce privesc sănătatea; printre acești medici, o doamnă doctor din cadrul IPJ Hunedoara, care a fost determinată să-și dea demisia !
– 26.05.2015 – Comunitatea internațională cere demisia lui Dumitru Liviu Gabriel. Agresorul Dumitru devine cunoscut drept ,,complicele atacului din Retezat”, unicul responsabil pentru incidentele dramatice de pe Râul Alb (dosarul ,,microcentrala”). Vorbim despre intimidarea în masă a celor care au semnat petiția, o operațiune monstru condusă de către Dumitru, pagubele financiare și risipa de resurse umane fiind inestimabile:
https://www.declic.ro/campanie/mafia-lemnului-loveste-cu-pumnul-autoritatile-raman-pasive-demite-le
și:
https://www.thepetitionsite.com/936/056/545/help-saving-the-last-undisturbed-river-in-romanian-carpathians/?src=referrer&campaign=http%3A%2F%2Fwww.romaniacurata.ro%2Foperatiunea-monstru-mobilizare-fara-precedent-a-politiei-romane-zeci-de-audieri-pe-intreg-teritoriul-romaniei-baaai-chiar-ati-semnat%2F
– 15.11.2016 – Reporterii Adevărul ne explică modul în care se răzbună Dumitru pe jurnaliștii incomozi:
https://adevarul.ro/locale/hunedoara/dezvaluiri-biroul-oval-sefului-ipj-hunedoara-ascunde-spatele-imaginii-fardate-inspectoratului-adunat-12500-dosare-an-1_582b309c5ab6550cb888675b/index.html
– Dumitru declanșează un blitz-krieg (război fulger) împotriva avertizorului de integritate care a semnalat situația dezastruoasă a autospecialelor MAI din cadrul IPJ Hunedoara: un set de cinci cercetări prealabile, cu scopul de a-l intimida, hărțui și destitui din Poliție pe avertizor.
– 24.09.2017 – Dumitru pornește un război personal împotriva jurnalistului de investigații Robert Vagner și îi cere daune morale de 200.000 euro. Motivul: jurnalistul a făcut publice managementul dezastruos al IPJ Hunedoara, abaterile grave și infracțiunile săvârșite de către Dumitru:
https://observatorulnational.ro/atentia-dna-dga-mai-igpr-parchetului-general-jurnalist-executat-abuz-fara-margini-din-partea-ipj-hunedoara/
și:
https://observatorulpress.ro/afaceri-ilegale-la-ipj-hunedoara-sub-comanda-inspectorului-sef-video/
dar și:
https://adevarul.ro/locale/hunedoara/jurnalist-greva-foamei-fata-ipj-luat-misto-seful-politiei-mama-n-are-cratima-ma-ta-cratima-1_59cb84695ab6550cb895087d/index.html
– 07.01.2018 – Dumitru presimte că va pierde războiul de orgoliu pe care l-a declarat împotriva jurnalistului Vagner și transmite amenințări extrem de voalate și bine ascunse împotriva tuturor polițiștilor și jurnaliștilor pe care nu i-a putut executa ca pe Jurca:
https://liviugabrieldumitru.ro/2018/01/07/inventatori-de-monede-sau-oportunisti-de-doi-bani/
– 04.12.2018 – agresorul Dumitru pierde războiul pe care l-a declanșat pe nedrept împotriva jurnalistului de investigații Robert Vagner:
https://adevarul.ro/locale/hunedoara/fostul-sef-inspectoratului-politie-cerut-daune-morale-100000-euro-unui-reporter-decis-magistratii-1_5c06afeddf52022f751e9e8b/index.html
– 18.11.2019 – am ajuns la momentul actual: Dumitru (agresorul) continuă hărțuirile.

De data aceasta, în Cluj-Napoca: îl trimite forțat la psiholog pe liderul sindical Marius Gheorghe Bărbulescu (avertizorul de integritate) pentru că dezvăluie abuzurile și faptele penale din instituție.

Dumitru declanșează război de exterminare și inventează abateri inexistente pe care le pune în cârca lui Bărbulescu.
Comisarul de poliție Marius Bărbulescu trebuie executat. DAR NU CU ORICE PREȚ:
PREȚUL ESTE (bineînțeles, ca întotdeauna, exprimat în…) BANI PUBLICI:
https://gazetadecluj.ro/sefii-scolii-de-politie-septimiu-muresan-cluj-napoca-il-trimit-la-psiholog-pe-liderul-sindical-pentru-ca-dezvaluie-abuzurile-din-institutie

*****

Agresorul Dumitru a fost cercetat și sancționat, în repetate rânduri, după cum urmează:
– 18.02.2010 – Cosa Nostra, citeşte şi plângi! Şeful IPJ Hunedoara, comisarul şef Liviu-Gabriel Dumitru, sancţionat cu 20% pe zi din salariul minim brut pe economie pentru neexecutarea unei sentinţe:
http://www.zvj.ro/articole-30961-Cosa+Nostra++cite++te+++i+plangi++++eful+IPJ+Hunedoara++comisarul+++ef+Liviu+Gabriel+Dumitru++sanc++.html
– 2014 – La DNA Alba-Iulia este înregistrat dosarul nr. 809/VIII-1/2014 care are ca obiect retragerea avizului privind accesul la informații clasificate și punerea la dispozitia unității, fapte comise împotriva unui subaltern, care avea, la data respectivă calitatea de avertizor de integritate – ofițerul de poliție Ionescu Claudiu;
– decembrie 2016 – Dumitru este cercetat atât la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – dosar penal 329/P/2016 (dosarul ,,plagiatul lui Dumitru”) – cât și la CDATCU (la solicitarea U.E.F.I.S.C.D.I.) întrucât procesul-verbal ce trebuia ,,încheiat” la data de 07.02.2014 când a susținut teza doctorală, NU EXISTĂ ! Pe lângă cercetarea penală, implicit, conform Legii 360/2002, Dumitru ar fi trebuit retras din funcția deținută și pus la dispoziția unității. LUCRU CARE NU S-A ÎNTÂMPLAT !
https://www.mediafax.ro/social/exclusiv-sesizare-la-cnatdcu-si-dosar-la-parchetul-general-pentru-doctoratul-sefului-ipj-hunedoara-16027944
– perioada februarie-august 2016: Dumitru a fost a fost mutat disciplinar de la conducerea IPJ Hunedoara, la Centrul Chinologic Sibiu;
– în calitate de ordonator de credite, Dumitru a ordonat, în mod fraudulos, construcția ilicită, din fonduri dubioase, a unui heliport și a unui paraclis. Dumitru a fost cercetat la Parchetul Curții de Apel Alba, acolo unde ,,organele de cercetare” i-au executat pe cei declarați incomozi de către Dumitru ! A mai fost cercetat și de către comisii ale IGPR !
– în calitate de ordonator de credite, Dumitru, a fost cercetat pentru ,,abuz în serviciu și neglijență” constând în aceea că, prin ,,schema celor trei contabili”/,,audit financiar pe dindărăt”, prin intermediul baronului mason Mircea Moloț/al Prefecturii HD/al Consiliului Județean Hunedoara, a accesat fonduri norvegiene din care a achiziționat două autoturisme (tip Jeep), cu care se plimba după bunul plac, la evenimente precum parastase, chefuri private (sursa: ofițer DCI – IGPR, informație ,,schimbată” cu subsemnatul în luna martie 2017, în municipiul Lupeni);
– a fost cercetat pentru protocolul ,,verbal” (inexistent, fraudulos) încheiat cu șeful Serviciul Medicină Legală Hunedoara, privind conducerea autoturismelor S.M.L. de catre polițiști, în vederea transportării celor decedați;
– a fost cercetat pentru abuzul în serviciu comis în data de 08.02.2014, când acesta a chemat, din toată țara, inspectori șefi și comandanți pentru a le face cinste, în calitate de proaspăt ,,DOCTOR” la un restaurant din București, respectivii fiind, în mare parte, în timpul serviciului;
– a fost cercetat pentru sesizările făcute de 21 de polițiști de la Poliția Lupeni care au reclamat managementul defectuos al comandantului de la acea vreme al acestei unități de poliție – perioada 06-17.03.2017;
– 10.05.2017 – Ziarul Libertatea expune pe larg managementul defectuos al lui Dumitru Liviu Gabriel. Acesta face apoi un drum de București, cu Jeep-urile, pe BANI PUBLICI, pentru a da cu subsemnatul. A fost una din cercetările care nu i-au prea ,,convenit” lui Dumitru:
https://www.libertatea.ro/stiri/situatie-rusinoasa-la-ipj-hunedoara-1833644
– 01.11.2017 – Dumitru, după ce spre rușinea lui, pierde toate războaiele pe care le-a dus pe BANI PUBLICI în județul Hunedoara, pleacă la scuteală, pentru a-și pierde urma. Ajunge în Cluj-Napoca. Noi știm că de fapt a fost o mutare disciplinară. Câte mai urmează ? Reporterii de la Adevărul (probabil acei reporteri sictiriți de Dumitru) anunțau:
https://adevarul.ro/locale/hunedoara/liviu-dumitru-plecat-conducerea-inspectoratului-politie-aproape-deceniu-sef-Scoala-agenti-1_59f985e75ab6550cb8b11c90/index.html

*****

ALTE OBSERVAȚII:
– teza de doctorat a lui Dumitru are titlul: ,, Managementul investigării fraudelor în domeniul piețelor de capital” (2014 – Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza);
– Dumitru a petrecut Revelionul 2007/2008, la o pensiune privată din munții Parâng, împreună cu un interlop (a se citi ,,mafiot”) care a fost cercetat de către Dumitru în perioada când acesta din urmă era ofițer operativ.

CONCLUZII:
1. toate abaterile și cercetările survenite, indiferent cine a fost cel cercetat (agresorul sau victima) s-au concretizat în cheltuirea nejudicioasă, frauduloasă, a banului public și a resurselor umane ale Poliției Române, paguba produsă astfel fiind inestimabilă, singurul care se face vinovat pentru acestea fiind falsul doctor Dumitru Liviu Gabriel – directorul școlii din Cluj-Napoca;
2. dacă stăm nepăsători și privim cum agresorul Dumitru îl va destitui din poliție pe Marius Gheorghe Bărbulescu, pentru ca, apoi, tot Statul Român să plătească din BANI PUBLICI 15.000 – 20.000 euro, înseamnă că suntem lași și acceptăm să plătim distracțiile unui psihopat periculos !

Anexez în atașament răspunsul de la grefa Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj și grefa Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, ambele în referire la denunțul pe care l-am depus, recent, împotriva agresorului Dumitru Liviu Gabriel.

SOLICITĂRI:
1. Solicit demiterea lui Dumitru Liviu Gabriel din funcția de director al Școlii de Agenți de Poliție Septimiu Mureșan din Cluj-Napoca ! Consider că viitorii polițiști, nu numai că nu au ce învăța, dar nu au ce căuta în prezența unui agresor de teapa lui Dumitru !
2. Solicit audierea în regim de urgență a agresorului Dumitru Liviu Gabriel, pentru toate faptele susmenționate, tragerea la răspundere penală, verificarea stadiului în care se află dosarele penale și trimiterea sa în judecată pentru toate infracțiunile care se vor dovedi a fi comise de către acesta !
3. Solicit în mod public apărarea comisarului de poliție Marius Gheorghe Bărbulescu , precizeaza agentul principal de poliție
IVANCIUC IUSTINIAN. (Gabriela Muntean).

 

 

 

 

 

Uncategorized

Top 25 cele mai frumoase plaje exotice

Publicat

pe

De

Cu atat de multe plaje grozave in lumea intreaga este greu de ales. Toate listele care cuprind topuri cu aceste plaje ale lumii reprezinta, de fapt o compilatie. A celor mai bune plaje bazate pe clasamente in domeniul turistic si experti in calatorii. In nicio ordine anume, plajele organizate si prietenoase cu bugetul, sunt cele mai bune plaje pentru vacanta. In orice moment al anului. Mai jos figureaza doar 25 dintre cele mai bune plaje ale lumii. Care sunt minunate de vizitat in orice moment al anului. Majoritatea plajelor cele mai bune sunt cele care nu au parte de gramezi de turisti. Asa ca este foarte posibil sa aflati acum despre bijuterii ascunse.

1. Matira Beach, Bora Bora, Polinezia Franceza

Pe plaja Matira puteti experimenta topirea apusului in apele turcoaz. Daca ati ajus aici, inseamna ca va aflati pe una dintre cele mai bune plaje din lume. Veti gasi aici un paradis minuscul, dar plin de activitati atat pentru stiluri de viata aventuroase, cat si pentru cele relaxate. Fie ca stati intr-un bungalow pe apa, sau stati la un hotel mai traditional, aceasta insula minuscula poate fi generoasa cu bugetul vostru.

Matira Beach, Polinezia Franceza

2. Playa Norte, Isla Mujeres, Mexic

Despre insula din Mujures se crede ca a fost candva sanctuarul pentru zeita maya Ixchel. Astazi, gazduieste una dintre cele mai bune plaje din apropierea Cancunului, Mexic. Aici puteti hrani rechini, balene sau puteti explora insula prin golf. Viata de noapte este activa si mancarea este din abundenta.

Playa Norte, Mexic

3. Fort James Beach, Fort Bay, Antigua

Situata pe coasta de nord-vest a Antigua, James Beach este un loc popular atat pentru localnici cat si pentru calatori. Aceasta datorita frumusetii sale de o puritate incredibila. Si a abundentei de activitati. Pe insula poti sa-ti incerci norocul la un cazinou, sa mananci in bucataria locala si sa faci cumparaturi. De la bijuterii fine si pana la olaritul local, totul e facut sa te binedispuna.

Fort James Beach, Fort Bay, Antigua

4.Seven Mile Beach, Negril, Jamaica

Aceasta portiune de nisip alb si apa limpede de sapte mile reprezinta o priveliste magnifica in timpul zilei. Dar nimic nu surprinde esenta Negrilului cum o face apusul. Ar fi bine sa privesti aici cum apusul se topeste la orizont in apa, pe Adeasupra stancii de la Rick. Negril este renumit pentru scufundari, ape limpezi si plaje intinse.

Seven Mile Beach, Negril, Jamaica

5. Paradise Beach, Insula Royal Davui, Fiji

Aceasta plaja gazduieste statiunea Royal Davui Island. Este…un loc de joaca pentru adulti, inconjurat de Laguna Beqa. Pe Insula Royal Davui, va puteti incepe ziua cu un mic dejun cu sampanie. Sau puteti savura un pranz lenes sub un copac banyan si puteti termina noaptea cu cina pe plaja.

Paradise Beach, Insula Royal Davui, Fiji

6. El Nido, Palawan, Filipine

El Nido este considerata cea mai buna plaja din Filipine de multe surse. Adesea numita ultima frontiera din Filipine, El Nido gazduieste stanci de marmura. De asemenea are lagune pline cu apa cristalina si pesti colorati stralucitori. In largul plajei, veti gasi paduri luxuriante de mangrove, cascade superbe si pesteri care dateaza din 2680 i.Hr.

El Nido, Palawan, Filipine

7. Hopkins Village Beach, Garifuna, Belize

In timp ce te plimbi pe plaja cu nisip alb din satul Hopkins, tobele umplu aerul. Ritmul este o parte importanta a culturii Garafuna. Aceste persoane prietenoase reprezinta aproximativ patru procente din populatia din Belize. Dar se simt ca Aacasa, desigur, pe aceasta cea mai spectaculoasa plaja din aceasta tara… minuscula. Garafuna vorbeste propria limba, isi sustine propria cultura si transmite traditii ancestrale din generatie in generatie.

Hopkins Village Beach, Garifuna, Belize

8. MahaiaEula Beach, Hawaii

Aceasta plaja neatinsa face parte din parcul de stat Kekaha Kai. Acesta se afla la nord de Kona si este accesat printr-un drum cam greoi. Dupa ce ajungeti la plaja, sunteti intampinati de nisip alb, apa limpede si o multime de copaci. Urmati traseul de coastaa pentru a vizita si plaja Makalewena. Nu veti gasi obisnuitele atractii turistice de top pe aceasta plaja, dar asta face parte din atractia sa.

MahaiaEula Beach, Hawaii

9. Plaja Ofu, Insula Ofu, Samoa Americana

La fel ca plaja din Hawaii din Mahai, plaja Ofu din Samoa Americana este cam cu teren accidentat si nelocuita. Accesibila doar cu avionul, aceasta insula indepartata este o atractie de top pentru turisti si localnici. Plaja Ofu ofera privelisti inedite din varful stancilor sale masive. Si conditii excelente pentru inot si snorkeling. Este locul perfect de aventura si drumetii.

Plaja Ofu, Insula Ofu, Samoa Americana

10. Baja do Sancho, Fernando de Noronha, Brazilia

Baja do Sancho este adesea denumita una dintre cele mai frumoase plaje din Brazilia. Aceasta plaja va intampina cu nisip alb si apa verde smarald pentru cat vedeti ochiul. In zona golfului, veti gasi stanci inalte, unde vizitatorii se bucura sa priveasca delfinii. Stancile din jurul acestei plaje o fac un loc perfect pentru a vedea delfinii care se invart si se scufunda in apa. Daca se intampla sa fii pe insula in perioada ploioasa dintre lunile februarie si iunie, vei avea o surpriza placuta. Deoarece Baia do Sancho prinde viata cu cele mai frumoase doua cascade.

Baja do Sancho, Fernando de Noronha, Brazilia

11. Anakena Beach, Insula Pastelui, Chile

Inconjurata de cocotieri si de apa cristalina, aceasta plaja este una preferata pentru scafandri. In lunile de iarna, este obisnuit sa vedem colibe amenajate de-a lungul plajei, unde localnicii isi vand marfa calatorilor. Anakena este considerat locul unde a debarcat regele Hotu Matua.

Anakena Beach, Insula Pastelui, Chile

12. Galapagos Beach, Golful Tortuga, Puerto Ayora, Ecuador

Cei mai multi calatori descopera acest paradis secret in timp ce calatoresc la Galapagos. Odata ce calatorii au ajuns aici gasesc hoteluri pe litoral, mancare fantastica si fiecare sport nautic pe care ti-l poti imagina. Cei mai multi stau un timp destul de indelungat pentru a se bucura de seninatatea acestui loc magic.

Galapagos Beach, Golful Tortuga, Puerto Ayora, Ecuador

13. Flamenco Beach, Culebra, Puerto Rico

Plaja Flamenco, numita de Discovery Channel drept a doua cea mai frumoasa plaja din lume este situata intr-un…camping. Plaja este lunga si continua prin golf. Vizitatorii inoata, fac drumetii, picnicnicuri si focuri de tabara in timp ce sunt inconjurati de una dintre cele mai frumoase privelisti din lume. Totul e sa faceti rezervari din timp pentru acest loc magnific.

Flamenco Beach, Culebra, Puerto Rico

14. Grace Bay, Providenciales, Turks si Caicos

Providenciales, numit „Provo” de catre localnici, este renumit pentru scufundarile de clasa mondiala. Zona de cinci mile de plaja a inceput dezvoltarea, in stilul „Club Med”, in anii 1980 si este acum plina de hoteluri si resorturi de lux. Provo a Acastigat premiile World Travel Awards cativa ani la rand. Zona este unica datorita dealurilor, zonelor nelocuite si a kilometrilor de recifuri de corali, aproape de tarm si in asteptarea explorarii.

Grace Bay, Providenciales, Turks si Caicos

15. MajoraEs Bay Beach, St. Kitts, West Indes

St. Kitts este un potpuriu de traditii si arhitectura engleza si franceza. Deocamdata, este inca o bijuterie ascunsa, dar se intentioneaza sa fie dezvoltata in continuare. Aici, veti gasi sporturile nautice obisnuite, dar pentru iubitorii de animale, acest paradis insular ofera un tratament special. Abundenta…
Mai multe informatii pe b24fun

Citeste in continuare

Uncategorized

Multe activitati sunt simplificate de catre smartwatch-uri

Publicat

pe

De

Multe activitati sunt simplificate de catre smartwatch-uri

Ceasurile inteligente sunt niste dispozitive menite sa ne faca viata mai usoara intr-o multime de contexte astfel ca merita sa apelam la iUni intrucat aici avem acces la o gama foarte variata de produse. Cum te ajuta un asemenea device? Vei descoperi mai jos cateva dintre cele mai importante functii si, cu siguranta, iti vei dori si tu un smartwatch Android mai apoi.

Conexiune rapida cu telefonul

Nu dureaza mai mult de cateva secunde sa iti conectezi smartwatch-ul cu Android la telefon prin intermediul Bluetooth-ului si e nevoie de efectuarea setarilor doar prima data pentru ca mai apoi cele doua dispozitive se conecteaza automat pentru a-ti fi cat mai comod, asa ca de ce sa nu iti cumperi chiar acum un asemenea device de la iUni?

Pentru orice sport

Daca iti place sportul, cu siguranta, ai nevoie de un smartwatch pentru ca prin intermediul acestuia ai sansa de a-ti monitoriza performantele si de a le imbunatati. Poate preferi fotbalul, baschetul, tenisul, handbalul, voleiul, fitness-ul, atletismul si nu numai, merita sa incluzi in arsenalul tau un asemenea device.

Esti la curent cu noutatile de pe social media

Ai ocazia si de a fi la curent cu toate noutatile de pe retelele de socializare asa ca oricand poti sa vezi noutatile de pe Facebook, Instagram, Pinterest, Tumblr si oricare dintre cele care iti plac si pe care le navighezi adesea.

Foarte bun in vacante

Cine obisnuieste sa calatoreasca des, cu siguranta, merita sa includa in arsenalul sau si un asemenea device pentru ca acesta dispune de GPS prin intermediul caruia e mult mai simplu sa ne pregatim itinerariile de la care sa nu ne abatem pentru ca suntem ghidati prin simple vibratii la nivelul incheieturii si astfel nu mai e nevoie sa verificam periodic traseul pe telefon.

Ideal la volan

De asemenea, cine conduce mult are nevoie de un ceas inteligent pentru ca apelurile pot fi preluate si initiate direct de la incheietura mainii, ceea ce presupune ca soferii nu mai ating telefonul si astfel nu mai sunt expusi riscului de a fi amendati.

Te odihnesti mai bine

Pentru ca somnul este important pentru fiecare dintre noi e utila si functia de monitorizare a somnului intrucat prin intermediul acesteia avem ocazia de a invata mai multe despre obiceiurile noastre din cursul noptii si gasim solutiile prin care sa dormim mai bine.

Nu il ratacesti

Nu in ultimul rand, un smartwatch cu Android dispune si de functie antifurt care iti garanteaza ca nu il ratacesti niciodata. Ceasul se conecteaza la telefon prin Bluetooth, iar de fiecare data cand intervine o distanta mai mare de cativa metri intre cele doua dispozitive se emite automat o alarma.

Citeste in continuare

Uncategorized

10 accesorii pe care orice femeie ar trebui sa le aiba in dulap

Publicat

pe

De

De ce un accesoriu poate fi atat de important? Simplu, un element simplu este suficient pentru ca tinuta ta sa se schimbe complet. In toate acele momente in care nu ai stiut ce sa porti, problema nu au fost hainele din garderoba ta , ci accesoriile pe care nu le-ai folosit. Cu siguranta, aveti accesorii in arsenalul vostru, dar nu ati profitat din plin de ele, pentru ca nimeni nu ne spune cum sa o facem. Nu conteaza daca aveti doar cinci articole in dulap , daca aveti accesoriile potrivite, puteti crea sute de tinute si veti arata mereu diferit si incredibil.

De asemenea, indiferent de ocazie, accesoriile vor seta tonul, deoarece puteti utiliza acelasi aspect pentru zi sau noapte si doar schimband bijuteriile, pantofii si geanta, iti vei transforma complet stilul . Este posibil sa aveti deja cele pe care le vom mentiona pe aceasta lista, dar modul in care le utilizati va face diferenta.

O geanta eleganta din piele. Cu totii avem nevoie de o geanta, asa ca alegeti una intr-o culoare neutra, intr-o dimensiune care sa se potriveasca celor mai mari nevoi ale dvs., cum ar fi laptopul, folderele, revista, sticla de apa si umbrela.

Ochelari de soare. Nu numai ca te vor proteja de soare, cu atat de multe modele diferite, incat sunt accesoriul ideal pentru fata ta.

Esarfe. Daca este rece si daca nu, de asemenea. Esarfele sunt un plus excelent la tinuta ta; Puteti folosi intr-o culoare care contrasteaza cu restul si exersati cu diferite noduri si stiluri.

Bijuterii. Bijuteriile sunt un accesoriu care adauga o atingere senzuala si feminina tinutei tale. Purtati-le in diferite dimensiuni si modele in consecinta si indrazniti sa incercati diferite lucruri.

Curele. Poate unul dintre cele mai uitate accesorii. Curelele nu numai ca iti impiedica pantalonii sa cada, dar iti ascutesc silueta si poti adauga o nota de culoare tinutei tale.

Coliere. Un colier poate indeparta simplitatea oricarei tinute. Indrazniti sa folositi mai multe in acelasi timp, de diferite dimensiuni si stiluri.

Ceas. Ceasul a incetat sa fie doar pentru a privi ora. Exista multe modele care vor arata uimitor pe incheietura mainii. Adaugarea unui ceas la aspectul tau este sofisticata si, de asemenea, te ajuta sa fii la timp. Exista doua tipuri de ceasuri de baza pe care le puteti purta: casual si elegant. Cei doi iti vor satisface toate nevoile. Ceasurile casual sunt cele cu curea din piele, le puteti combina cu bratari metalice. In timp ce ceasurile elegante pot fi in aur sau argint. Pe Foxi va sta la dispozitie un top ceasuri dama de unde va puteti alege favoritele in functie de stilul si personalitatea dvs.

Palarii. Palarii sunt un accesoriu elegant. Incercati diferite stiluri si alegeti-l pe cel care vi se potriveste cel mai bine.

Bratari. Uitam ca mainile sunt o parte foarte senzuala a corpului, iar decorarea lor cu bratari le face si mai mult. Puteti utiliza unul sau mai multe altele in acelasi timp.

Inele. In ceea ce priveste inelele, putem gasi doua categorii: inele de cocktail, care sunt mari si izbitoare, care ar trebui utilizate doar la ocazii speciale. A doua categorie este inelele delicate, pe care le poti purta oricand, deoarece sunt simple. Nu uitati sa aveti inele midi, pe care sa le folositi pe varful degetului inelar.

Palarii. O palarie face o diferenta mare in tinuta ta . Puteti cauta unul specific daca doriti sa purtati un aspect boho, boem sau preppy.

Citeste in continuare

ParteneriHarmony Beauty Salon Ploiesti

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
- micropigmentare sprâncene
-extensii gene
- coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
- sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Aveti un Pont23 de ore ago

Promo/In curând vom publica stenograme incendiare cu sefi din Politia Locala Ploiesti

In curând, Incisiv de Prahova va publica o serie de stenograme incendiare cu sefi din Politia Locala Ploiesti. (Cerasela N.).

Aveti un Pont7 zile ago

Cititi si va minunati de emanatiile normative ale guvernantilor!/ Iata lucrul bine facut, pe jumatate doar!

Nu veti intelege ceva dar cred ca vor fi modificari in Parlament! Definitiile sunt ciudate, generale si fara logica normativa,...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Cetatenii trebuie sa se trezeasca din starile induse de guvernantii de azi si sa evalueze calitatea mentala a politicienilor puterii actuale, dar si a celor ce mimeaza opozitia virtuala fata de abuzurile institutionale din aceasta perioada trista a Romaniei

Acest ciudat al politicii PNL, fost jurnalist sustinator al sistemului binomial si campului tactic in justitie, se pare ca acesta...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Ma uimeste pasivitatea autoritatilor, altele decat politia, precum si a societatii civice, cu privire la abuzurile politiei locale/nationale fata de cetateni care nu “respecta” masurile instituite de starea de alerta si nu numai!

Legea 192/2019 instituie obligatii si pentru politie cum ar fi: “7. La articolul 31, după alineatul (2) se introduce un...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Cititi si veti intelege ce nemernicie au indus guvernantii liberari in societate, cu atat mai mult acestia insista si acum in stare de alerta prin masuri coercitive si limitative/restrictive de drepturi!

Motivare CCR privind carantina/izolarea… Din lecturarea si analiza considerentelor motivarii in cauza se poate constata ca tot ce declarat critic...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Procurorii respectivi trebuiau cercetați pentru infracțiuni contra umanității în cazul cărora nu operează prescripția răspunderii penale, motiv pentru care nu există în cauză posibilitatea clasării acestei cauze pe motivul prescripției

În lunile mai- iunie 1990, pe raza Municipiului București , în Piața Universității, a avut loc cea mai mare și...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Infracțiuni contra umanității săvârșite de funcționarii statului român în era comunistă și ignorate de justiție

In perioada 15-16 mai 2020 a avut loca la Bucuresti Conferinta Internationala de Drept, Studii Europene si Relatii Internationale cu...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Doar in mintea lui exista aceste restrangeri de drepturi constitutionale prin norme infralegale!

Ludovic Orban anunță că DECIZIA CCR cu privire la internare, carantinare și izolare NU se aplică în prezent. Ludovic al...

Aveti un Pont3 săptămâni ago

Valentin ,,Loază”, economist șef la Benereu, nu înțelege că deconspirarea turnătorului Manole nu e pentru el. Prin urmare, pozează în pedagog de școală nouă.

Despre Valentin Lazea – ,,economișche” șăf al BNR, am mai scris cu mai multe ocazii, atât în ianuarie 2008 când...

Aveti un Pont3 săptămâni ago

Gestionarea ,,responsabilă” a finanțelor țării de către guvernanți în perioada și ,,pentru prevenirea” pandemiei COVID-19 !!??

Gestionarea ,,responsabilă” a finanțelor țării de către guvernanți în perioada și ,,pentru prevenirea” pandemiei COVID-19 – dezvaluie Constantin Campeanu pe...

Aveti un Pont3 săptămâni ago

Nu mai mimati lupta anti-coruptie si mergeti dupa beneficiarii reali ai sifonarilor de bani publici, de la buget, la scutul pandemiei

Cat de lung este ,,bratul lung al legii”? Nu mai mimati lupta anti-coruptie si mergeti dupa beneficiarii reali ai sifonarilor...

Aveti un Pont3 săptămâni ago

Când eu vă spuneam că Ionel SRI e un hoț, ei vă spuneau textual că Ionel este un erou și un înger

Când eu vă spuneam că Ionel SRI e un hoț, ei vă spuneau textual că Ionel este un erou și...

Aveti un Pont3 săptămâni ago

Focar de infectie si o nepasare vadita fata de lege la o asociatie de proprietari din Ploiesti/Primaria, ISU si DSP PRAHOVA sunt in letargie

La nivelul redactiei noastre au fost obtinute date si informatii certe in baza numeroaselor sesizari primite conform carora la nivelul...

ANDREI PAVEL3 săptămâni ago

Mafia contraataca/Solicitare oficiala catre Comisarul şef de poliţie Marian IORGA – seful IPJ Prahova/Negulescu Mircea, atacul la judecatori si „homosexualii” sai din presa online

Ca urmare a informațiilor primite de la colegii noștrii ph-online.ro, în data de 10 iunie 2018 am publicat articolul: https://www.incisivdeprahova.ro/2018/06/10/exclusiv-negulescu-portocala-prins-cu-amanta-poiana-brasovamanta-este-politista-la-ipj-prahova/....

Aveti un Pont4 săptămâni ago

EXCLUSIV/Document/Avocatul Poporului: Sesizarea de neconstitutionalitate referitoare la prevederile Legii pentru completarea Legii nr 227/2015 privind codul fiscal

EXCLUSIV/Avocatul Poporului: Sesizarea de neconstitutionalitate referitoare la prevederile Legii pentru completarea Legii nr 227/2015 privind codul fiscal

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!