Connect with us

Diverse

Migrena și terapia inovatoare care o poate trata

Publicat

pe

 

A existat şi există o multitudine de explicaţii pentru migrene. Încă, nu există nicio teorie globală, care să clarifice în mod satisfăcător diversitatea simptomelor. Anumite aspecte ale bolii sunt înţelese, dar până în prezent lipsesc legăturile dintre factorii declanşatori şi urmările unei crize de migrenă.

De exemplu, până la 18% dintre femei și 6% dintre bărbații din SUA suferă de migrenă.

Cu toate acestea, în ciuda frecvenței acestei afecțiuni dureroase, tratamentul rămâne adesea o provocare.

De ce?

Migrena este o afecțiune complexă și încă nu este înțeleasă complet. Anumite celule nervoase și substanțe chimice ale creierului joacă un rol în declanșarea ei. Când vasele de sânge din creier se inflamează și se umflă, aceasta determină multe alte modificări. În plus, față de acea durere care nu vă dă pace, puteți avea probleme cu vederea, să vă simțiți foarte sensibili la zgomot și la lumină, să aveți diaree,etc..Fiecare persoană cu migrenă are simptome diferite. De asemenea, factorii declanșatori sunt diferiți, deși unii sunt comuni și includ lipsa de somn, anumite alimente și stresul.

Cum poate fi tratată eficient migrena în prezent?

Persoanele care suferă de migrene pot întârzia simptomele (din faza incipientă a crizei, prin presiune sau masaj în zona rădăcinii nasului sau a sprâncenelor), dar nu le pot împiedica.

În această zonă, sprânceana susţine o terminaţie a nervului trigemen cu ajutorul unui muşchi. Muşchiul se numeşte corrugator şi cauzează formarea ridurilor dintre sprâncene. Tensionarea muşchiului, face presiune pe nerv şi îl inflamează. Rolul nervului trigemen în apariţia migrenei este dezbătut de mai bine de 30 de ani. Principala funcţie a acestui nerv este de a transmite informaţii despre senzaţii (de exemplu prin atingere) către creier. Între timp, este de notorietate faptul că această transmitere a nervului către sistemul nervos central, adică la creier, are o deosebită importanţă pentru senzaţia de durere. Deoarece acelaşi nerv transmite şi informaţii prin membranele cerebrale, o funcţionare defectuoasă în prelucrarea acestor semnale reprezintă o posibilă cauză a migrenei.

O metodă care funcționează

Dr. Adrian Alexandru, Medic Primar cu specializare în Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă și Doctor în Științe Medicale este cel care folosește un tratament inovator al acestei afecțiuni: terapia migrenei prin chirurgie.

Această terapie se bazează pe o eliberare a presiunii din mai multe terminaţii ale nervului trigemen. “Medicii din SUA au descoperit, din întâmplare, că această metodă funcţionează, în cadrul unui studiu care iniţial nu a avut nicio legătură cu migrena. În acest studio, s-a recurs la îndepărtarea muşchiului corrugator, adică a unui muşchi din zona sprâncenelor, pentru eliminarea aşa numitelor riduri glabelare. După ce 314 pacienţi au fost reexaminaţi, s-a constatat că înainte de intervenţie, 39 dintre pacienţi sufereau de migrenă. 31 din 39 de pacienţi au anunţat la un an de la operaţie că migrena a dispărut sau s-a diminuat dramatic”, spune Dr. Adrian Alexandru.

Acest rezultat din anul 2000 i-a determinat pe chirurgii plasticieni ai Clinicii Universitare din Cleveland (SUA) să studieze mai îndeaproape legătura dintre operaţia de muşchi corrugator şi migrenă. De atunci au apărut o sumedenie de studii despre terapia migrenei prin chirurgie şi s-au cercetat, pe lângă îndepărtarea muşchiului corrugator,şi alte zone de operare.

După cum explică Dr. Adrian Alexandru, muşchii corrugatori au o funcţie pur mimetică: folosesc exclusiv la formarea ridurilor glabelare şi nu au nicio legătură cu mişcarea pleoapelor.

Pentru a îndepărta muşchiul corrgator, medicul efectuează sub pleoapă o incizie de dimensiuni reduse, care mai târziu nu va mai fi vizibilă. Nervul din muşchi nu va fi îndepărtat sau deteriorat prin operaţie. Scopul este, ca prin îndepărtarea muşchiului, să se împiedice apariţia durerilor de migrenă prin iritarea nervului din zona de declanşare de deasupra sprâncenei. Punctele dureroase de la tâmple pot fi tratate prin operaţie aplicându-se acelaşi principiu. Prin „operaţie prin gaura cheii” – accesul se face prin partea acoperită de păr a tâmplei – se detensionează o altă terminaţie nervoasă.

Cea de-a treia posibilitate constă în expunerea unui nerv la gât. Este de o deosebită importanţă faptul că zonele respective sunt stabilite individual şi înainte de a lua în considerare operaţia se va face testul botox pentru fiecare caz, pentru a stabili eficienţa unei intervenţii chirurgicale.

Pași de urmat

Potrivit Dr. Adrian Alexandru, înaintea operaţiei de migrenă se aplică întotdeauna o procedură de selectare formată din mai multe etape pentru a descoperi dacă un pacient cu migrenă poate fi operat.

În principiu este vorba despre următorii paşi: prin completarea unui chestionar special cu informaţii despre migrenă se poate clasifica tipul de migrenă. După evaluarea acestor date pacientul este contactat şi se poate stabili o programare la unul din centrele de tratare chirurgicală a migrenei. Este foarte important să fie identificate aşa numitele puncte declanşatoare.

Demn de subliniat este faptul că, în cadrul acestei intervenții, botoxul reduce durerea, inclusiv de tip migrenă. Botox-ul blochează transferul impulsurilor nervoase la muşchi, care astfel nu mai poate fi contractat. Acesta va începe să acţioneze după două până la trei zile de la injectare. Prin injectare este posibilă apariţia unei senzaţii de scurtă durată de arsură în zona înţepăturii. La aproximativ 2 % dintre pacienţi este posibilă slăbirea temporară a musculaturii pleoapei sau apariţia unor mici sângerări sub piele sub forma unor vânătăi. Cantitatea de botox utilizată este atât de mică încât acesta va acţiona doar într-o zonă redusă din apropierea punctului de injectare. Agentul toxină botulinică nu poate fi sistematic identificat în corp şi nu există nici un raport sau indiciu de incompatibilitate cu alte medicamente. Pacientul nu „simte” botox-ul niciodată, efectele secundare, precum greaţă sau ameţeală, nu sunt posibile la doza utilizată. Injecţia nu presupune nicio restricţie.

După evaluarea datelor specificate în chestionar se va decide dacă poate fi aplicat tratamentul cu botox. Efectul de relaxare a muşchiului declanşat de botox va fi documentat timp de opt săptămâni într-un jurnal al migrenei. Modificările simptomelor migrenei trebuie să fie clare în această perioadă, adică trebuie să prezinte o îmbunătăţire de cel puţin 50 % în ceea ce priveşte frecvenţa şi intensitatea. Operaţia se face cu anestezie totală, iar examinările anterioare necesare pentru aceasta sunt incluse în costurile operaţiei. Operaţia se efectuează ambulatoriu, adică se poate părăsi spitalul după-amiaza. În cazul unei călătorii mai lungi, se recomandă internarea peste noapte în spital şi poate fi aranjată la cerere, fără nicio problemă.

Singura modificare vizibilă pentru pacient constă în faptul că nu mai face riduri glabelare între sprâncene. Dacă aceste riduri erau foarte accentuate înainte de operaţie, vor dispărea după operaţie sau vor fi vizibil mai mici.

După operaţie se recomandă o perioadă de odihnă de două săptămâni.

Prin urmare, dacă ați fost diagnosticați cu migrenă și aveți dureri de cap insuportabile, iată că, de data aceasta, puteți face ceva cu adevărat important pentru dumneavoastră: terapia migrenei prin chirurgie!

 

Citeste in continuare
Publicitate
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

De doua ori ,,a ars” Euro din rezerva BNR pentru ca leul sa nu iasa din ,,incinta” promisa

Incisiv

Publicat

pe

De

Foooaaarte atent este domnul Mugur Isarescu in promisiunea facuta sustinatorilor de lunga durata ai lui (si ai LUI) – in cazul lui Iohannis nu ma refer la votanti – si anume ca Euro-Leu nu va depasi nivelul de 4,8 lei pentru un Euro, cu orice pret. Alataieri nu a fost atat de atent si era cat pe ce sa fie urecheat pentru ca Euro-Leu s-a dus pana in buza lui 4,8, stabilind un nou maxim istoric pe piata valutara, de 4,796 lei! Ca sa nu mai pateasca asa, cand a fugit ca sa nu piarda avionul pe care deja il pierduse, ieri Isarescu a ales sa prapadeasca ALTFEL rezerva valutara, respectiv sa ii dea in cap cursului (cu cateva zeci de milioane de Euro prapaditi), dar intr-o incinta foarte stransa si chiar nemaivazuta la BNR: 4,770 – 4,777 lei (cam juma’ de ban). De doua ori ,,a ars” Euro din rezerva  BNR (ieri) pentru ca leul sa nu iasa din ,,incinta” promisa: in jurul orei 9.30 si in jurul orei 15.00, dar ulterior Euro tot s-a dus peste 4,78 de lei. Repet: ceea ce face Isărescu de la începutul lui noiembrie este risipa de rezerva valutara pentru ca scopul nu este protejarea unui nivel de curs optim pentru economie ci optim pentru el. Nivelul de 4,8 lei va fi depasit oricum, dar scopul jocului politic al rezervei valutare este ca sa nu vadă lumea un Euro peste 4,8 lei, INAINTE de 24 noiembrie 2019. Ca la alegerile parlamentare din 2008…. Aceiași oameni, aceleași greșeli, dezvaluie analistul Radu Teodor Soviani. (Cerasela N.).

Citeste in continuare

Actualitate

Aceeaşi întrebare: de ce nu aţi lăsat toată presa înăuntru? Acelaşi inexistent răspuns…

Incisiv

Publicat

pe

De

După Klaus Iohannis Împăratul, Conducătorul, Şeful, Bossu’, organizatorul, preşedintele, candidatul, moderatorul, întrebătorul, răspunzătorul, evitatorul, microfonistul, PRistul, Sine Însuşi, Factotum, the old Germany Guy, El pă pământ, Alina Gorghiu cea nervoasă, îl avem pe Ludovic Întâiul aka Sică cel voit surd.
Aceeaşi întrebare: de ce nu aţi lăsat toată presa înăuntru? Acelaşi inexistent răspuns. Un răspuns atât de greu, împovărat, adânc, irespirabil, profund, dificil, apăsător, foarte periculos şi grav cât tot chinul de pe lume al orchestrării seratei fake.

Cele 3 graţii

După Klaus Iohannis Împăratul, Conducătorul, Şeful, Bossu', organizatorul, preşedintele, candidatul, moderatorul, întrebătorul, răspunzătorul, evitatorul, microfonistul, PRistul, Sine Însuşi, Factotum, the old Germany Guy, El pă pământ, Alina Gorghiu cea nervoasă, îl avem pe Ludovic Întâiul aka Sică cel voit surd.Aceeaşi întrebare: de ce nu aţi lăsat toată presa înăuntru? Acelaşi inexistent răspuns. Un răspuns atât de greu, împovărat, adânc, irespirabil, profund, dificil, apăsător, foarte periculos şi grav cât tot chinul de pe lume al orchestrării seratei fake.#PierdutPresăGăsitEcusoaneDeJurnalist#CeleTreiGraţii

Publicată de Sorina Matei pe Miercuri, 20 noiembrie 2019

După ecusoanele nici măcar ridicate, abandonate, care ar trebui să fie date cetăţenilor, oamenilor simpli, dacă în ţara asta jurnaliştii şi-au abandonat meseria, aceea de câine de pază al democraţiei, am găsit aseară şi „lista” secretă şi impusă de la partid, control freak, cu ceva ce nu există în jobul nostru: „presa de gradenă”, jurnalistul spectator care n-are voie să întrebe nimic, presa cu security clearance. Asta pe lângă întrebătorii de serviciu. Au abandonat şi lista vieţii măreţii organizatori de dealuri subterane, au uitat-o practic, din plictiseală totală, disperare să plece şi să rupă uşa mai repede, că oricum nu mai interesa pe nimeni nimic şi se scorojiseră pereţii. Reţineţi că oameni din presă care au vrut să se acrediteze, care fac de peste 20 de ani meseria asta, n-au fost refuzaţi de nimeni niciodată, şi au insistat să fie pe această listă, au fost refuzaţi în mod constant şi definitiv, fără niciun fel de explicaţii de la PNL/Iohannis.De frică şi disperare totale ca nu cumva vreunuia să-i vină ideea să-şi facă meseria. Adică să pună întrebări, precizeaza Sorina Ruxandra Matei. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Actualitate

Rachetele Patriot, plătite în avans, cu banu’ jos

Incisiv

Publicat

pe

De

(Preluare National – Nicholas Cezar):

Câteva minute s-a plimbat Hans Klemm prin baza de la Deveselu, la braț cu noul ministru al Apărării, dar au fost suficiente pentru ca România să percuteze la ultima doleanță a „partenerului strategic”. America vrea plata în avans pentru sistemele Patriot! Banu’ jos, înainte, ca la curve, altfel nu pupați nicio rachetă, zice ambasadorul lui Donald Trump, cel mai tare afacerist dintre președinți.

Când vine vorba de business, Statele Unite nu cunosc ce-i aia aliați. Tocmai ce-au demonstrat-o în Siria, lăsându-i din brațe pe kurzii care le-au ținut avangarda în lupta cu Statul Islamic. Unchiul Sam are calcule cinice, iar dacă virgula trece de zerourile potrivite, atunci orice înțelegere se poate rescrie în termeni noi. România tot învață de 30 de ani ce-i aia șmecherie în politică și nu pricepe. Am schimbat guvernul, dar e degeaba, Casa Albă nu negociază cu oameni, ci cu instituția în sine. A cerut bani în avans, Palatul Victoria a acceptat pe loc, cu un „să trăiți, am înțeles!” executat în cel mai scurt timp.

România, vaca de muls a Occidentului

Din pământ, din piatră seacă, România trebuie să producă pentru Occident. Și-a cedat avuția națională, fenomenul „brain drain” riscă să prăbușească social țara, dar tot nu e suficient. Vestul cere mai mult și mai mult. Și Bucureștiul e obligat să plătească, doar a primit cadou o șapcă. Nu te joci cu așa ceva! Marți, la Baza Deveselu, 25 de ambasadori și atașați militari ai statelor membre NATO au fost invitații ministrului Nicolae Ciucă. Fiecare a cerut câte ceva pentru țara lui, firesc, doar n-au bătut atâta drum prin deșertul Olteniei ca să admire peisajele rurale deplorabile de la sud de Caracal. S-o fi răsturnat acolo căruța cu proști, dar în ea nu erau și emisarii Occidentului, asta-i cert! Primul care a lovit (și doar el ne interesează) a fost Hans Klemm. Ministrul Ciucă a fost informat că, nu contează de unde face rost, trebuie să plătească în avans sistemul de rachete Patriot. Și cât mai urgent! Zis și făcut, a răspuns românul obedient. „La sfârșitul săptămânii trecute a fost blocată ultima tranșă de bani pe care o vom folosi să plătim, în avans, sistemele Patriot”. Mai mult, Nicolae Ciucă plusează și le promite partenerilor (mai degrabă, de afaceri) americani că România va aloca și anul viitor 2% din buget pentru cheltuielile Armatei. „Din discuțiile pe care le-am avut cu premierul și cu ministrul Finanțelor, sunt toate garanțiile ca și în 2020 să avem alocat 2% din buget pentru Apărare”. Așadar, România are bani, iar America abia așteaptă să-și înnoiască „garderoba” militară.

 

 

 

Citeste in continuare

Parteneri

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Actualitate2 ore ago

De doua ori ,,a ars” Euro din rezerva BNR pentru ca leul sa nu iasa din ,,incinta” promisa

Foooaaarte atent este domnul Mugur Isarescu in promisiunea facuta sustinatorilor de lunga durata ai lui (si ai LUI) – in...

Actualitate2 ore ago

Aceeaşi întrebare: de ce nu aţi lăsat toată presa înăuntru? Acelaşi inexistent răspuns…

După Klaus Iohannis Împăratul, Conducătorul, Şeful, Bossu’, organizatorul, preşedintele, candidatul, moderatorul, întrebătorul, răspunzătorul, evitatorul, microfonistul, PRistul, Sine Însuşi, Factotum, the...

Actualitate2 ore ago

Rachetele Patriot, plătite în avans, cu banu’ jos

(Preluare National – Nicholas Cezar): Câteva minute s-a plimbat Hans Klemm prin baza de la Deveselu, la braț cu noul...

Actualitate2 ore ago

Cine este generalul lui Iohannis?

A facut istorie prestatia lui Ludovic Orban de acum 5 ani, cand actualul lider PNL il introducea pe Klaus Iohannis...

Actualitate2 ore ago

Videoul cu un ofițer rus și un agent sârb, dezvăluiri ale unui jurnalist bulgar

(Preluare FLUX 24): Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a ordonat miercuri o anchetă în legătură cu un videoclip care arăta că...

Actualitate2 ore ago

Prioritatile noilor ministri: ”rebranduiri” de milioane de euro

(Preluare Inpolitics): Se spune că pe vremea regimului comunist, cele cîteva tovarășe de rang înalt din conducerea PCR, gen Lina...

Actualitate2 ore ago

Rușinea multiplă. Penultimul act

Șezătoarea lui Iohannis s-a consumat. Ca de altfel și conferința de presă record a doamnei Viorica Dăncilă. Între cele două...

Actualitate1 zi ago

Parada militară de Ziua Națională a României creeaza nemultumiri si tensiuni in randul politistilor locali/Problemele din Politia Locala Ploiesti

La o întâlnire operativă, directorul general al Politiei Locale Ploiesti (Adrian Vaida) și-a luat angajamentul și a promis celor de...

Actualitate1 zi ago

S-a risipit orice dubiu in privinta faptului ca a existat și există nu numai justitie de protocol, presedinte de protocol, dar si presa de protocol.

Cum s-a desfasurat sezatoarea lui Klaus Iohannis? Pe pricipiul: Iohannis ii spune presei de protocol: SARI. Iar presa de protocol...

Actualitate1 zi ago

Vela, ce-ți mai plac și ție mascații!

(Preluare National – Catalin Tache): Noul ministru de Interne, ca toți politrucii de dinaintea lui de altfel a debutat la...

Actualitate1 zi ago

CSM a tinut la secret 6 luni doua hotarari prin care i-a reprimit in breasla pe doi judecatori condamnati cu suspendare

Conform celor de la Lumea Justitiei, un procuror a cerut degeaba sa fie pastrat in functie dupa condamnarea cu suspendare...

Actualitate1 zi ago

Fara mine, statul de drept s-ar fi rupt”

(Preluare Inpolitics): Candidatul prezidențial Klaus Iohannis a declarat ieri seară, la dezbaterea organizată fără adversari, că el este salvatorul statului...

Actualitate2 zile ago

N-am ajuns toţi ca presă ca să fim validaţi, clasificați pe specii de d’alde Hellvig, Mireille Rădoi, Pricopie, impostori, preşedinţi, candidaţi, politicieni, guvernanți, partide sau oricine altcineva

Azi, unde se desfăşoară sindrofia în mod exclusiv pe security clearance pe mai multe categorii de presă, specii inventate în...

Actualitate2 zile ago

Încă o zi în care Mugur Isărescu a jucat politic rezerva valutară a României

Ieri Euro a testat nivelul de 4,8 lei pentru un Euro, sugerând că Isărescu i-a garantat lui Iohannis, pe banii...

Actualitate2 zile ago

Mossad a arătat duba Serviciilor!

(Preluare National – Catalin Tache): Posibilitatea ca poliția cipriotă să destructureze cea mai secretă celulă a Mossad și să mai...

Partener media exclusiv

stiri actualizate

Top Articole Incisiv