Connect with us

Actualitate

OMERTA privind afacerea Bechtel in Romania/Scheletii din dulapurile institutiilor abilitate ale statului si ale premierului desemnat Ludovic Orban

Incisiv

Publicat

pe

Premierul desemnat Ludovic Orban ca politician respectabil are si dansul scheleti in dulapuri bine dosite de catre institutiile abilitate ale statului, scheleti despre care cu siguranta dansul cunoaste dar ca politician cu experienta stie ca nu ar fi de dorit sa i se aminteasca, sa isi aminteasca despre aceste aspecte din trecutul sau.

Deci politicianul respectiv cand detinea functia de demnitate publica de ministru al Ministerului transporturilor, perioada 2007 -2008, a decis   intr-un moment de “responsabilitate” sa efectueze un control la CNADNR, compania nationala de drumuri, pentru a afla adevarul despre afacerea Bechtel in Romania.

Controlul a fost initiat prin mandatul de control nr.798/LO/25.02.2008, cu putere de ordin si de act administrativ, s-a derulat in perioada 21.02.2008 – 18.04.2008, fiind numita o echipa de profesionisti ca membrii ai comisiei in cauza formata din urmatoarele persoane:  Gabriel Stefanescu dir gen DGMC – MT, care dupa finalizarea controlului a mai stat putin in minister dupa care l-a parasit spre zone mai putin discutabile; Niculina Cristea sef serviciu DGIAC – MT; Cristina Arjocan sef serviciu DGEB – MT; Titus Giurcaneanu consilier superior DGITR – MT, iar semnarea acestuia dupa finalizare a mai introdus doua persoane din conducerea de la accea vreme a CNADNR cum ar fi Dorin Debucean – dir.general din 18.042008, anterior fusese dir.general Mihai Grecu si Ionut Laurentiu Masala – dir. financiar.

Obiectivele actului de control erau cu privire la a se constata existenta de abateri de la prevederile legale in vigoare, respectiv : – verificarea modului de derulare al contractelor de executie si consultanta la obiectivul „Autostrada Braşov-Cluj-Borş ”; – verificarea modului de efectuare a platilor pentru lucrarile realizate contractual; – verificarea modului de indeplinire a masurilor dispuse prin controalele anterioare si identificarea deficientelor in consecinta etc…

Evident ca in timpul actiunii de control au fost solicitate factorilor responsabili din cadrul CNADNR o serie de date si informatii cu referire concreta la obiectivele mandatului de control, solicitandu-se referinte, clarificari si precizari, puncte de vedere referitoare la contractul de executie al autostrzaii Brasov-Cluj-Bors, de la Serviciul Informatii Clasificate si Probleme Speciale, de la Directia Generala Juridica – dir. Alin Goga, foarte vocal pe televiziuni in anii trecuti dar despre acest control nu a suflat nicio vorba, respectiv alte departamente ale MT.

Actul de controlul a fost finalizat undeva prin luna mai 2008, dupa 10.05.2008, act ce a fost inaintat ministrului transporturilor de atunci, actualul premier desemnat Ludovic Orban cu toate constatarile efectuate si observatiile/masurile oportune desprinse a fi aplicate, document ce ar fi trebuit printre altele sa devina act de sesizare al organelor si institutiilor publice abilitate a intreprinde demersurile legale in consecinta!

Ce constatam post factum este ca despre un astfel de document de interes public cu o singura exceptie din iunie 2008 – http://www.autostrada-transilvania.ro/articole/inf_cj/inf_15.htm, nu s-a relevat nimic in spatiul public si nici organele de urmarire penala nu au comunicat ceva despre vreun demers instututional in contextul controlului generat printr-un mandat al ministrului transporturilor de la aceea vreme. Dar in timp am constata o serie de dezbateri publice cu privire la disfunctii cu privire la derulalrea contractului Bechtel in Romania, dar despre consemnarile echipei de control sus citate nimic, nu s-a vorbit etc…

Oare stie cineva motivele ascunse ale inexistentei publice de referinte despre controlul respectiv si cine a dorit sa acopere rezultatul documentului respective? Poate astazi cineva din institutiile publice de referinta ale statului va cerceta stadiul actului de control efectuat in 2008 cu privire al neregulile de derulare ale contractului incheiat de catre Guvernul Romaniei cu compania americana Bechtel, privind proiectarea si construirea autostrazii Brasov-Cluj-Bors…..

Poate va raspunde si actualul premier desemnat Ludovic Orban pe acest subiect, respectiv poate vor pune intrebari si parlamentarii in comisiile de audiere a viitorilor membrii ai cabinetului Orban despre situatia actului de control anterior referit pentru aflarea adevarului si eliminarea suspiciunilor de ascundere a deficientelor contractuale mentionate.

Astfel, scheletii din diverse dulapuri ai premierului desemnat de azi pot prinde viata si urmarile ar trebui sa fie cunoscute de intraga societate civica din Romania, pana la validarea acestuia in importanta functie de interes public major.

Ca o simpla constatare amara. Informatia de Cluj publica, la 09 iunie 2008, articolul „Afacerea Autostrada Transilvania puricată de Ministerul Transporturilor” semnat de Anca unde se semnalau grave nereguri semnalate de echipa de control pe Tronsonul 2B.

La vremea respectiva, CNADR a dat un drept la replica conform caruia cele publicate face parte dintr-un „Proiect al Actului de Control” si nu este Raportul Final – neputand nega realitatile prezentate si dezvaluite.

“Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România S.A.
Drept la Replică
09 Iunie 2008
Informaţiile prezentate în articolul „Afacerea Autostrada Transilvania puricată de Ministerul Transporturilor” semnat de Anca Giurgiu şi publicat astăzi 09 iunie 2008, sunt prezentate tendenţios şi ne exprimăm dezaprobarea faţă de gestul ziarului pe care îl conduceţi de a prezenta informaţii denaturate cititorilor dumneavoastră.
Astfel, controlul pe care comisia Ministerului Transporturilor l-a efectuat la CNADNR prin Mandatul de Control 798/LO/25.02.2008 nu a fost finalizat, în prezent existând doar un „Proiect al Actului de Control”. După analizarea proiectului se va formula un raport final care va fi prezentat conducerii Ministerului Transportului.
Direcţia Comunicare
Ştefan Sebastian SZOBOTKA

10 iun”

Ulterior s-a instaurat OMERTA, exact ca în organizațiile de tip mafiot, RAPORTUL final de control fiind “pitulat” printre scheletii din dulapurile bine dosite de catre institutiile abilitate ale statului si ale noului premier “desemnat”. Va mai mira desemnarea acestuia in aceasta functie? (Ec Adrian Radu).

Arjocan-Cristina-Liliana_2017-05-30
Cristea-Niculina_2
Giurcaneanu-Titus-Sergiu_5

https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwi79_6knrnlAhVmsIsKHe-9Ca8QFjABegQIABAB&url=http%3A%2F%2Fwww.autostrada-transilvania.ro%2Farticole%2Finf_cj%2Finf_15.htm&usg=AOvVaw0f6JsRaCOaBhyX7FNpSUPg

 

https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwi79_6knrnlAhVmsIsKHe-9Ca8QFjAAegQIARAB&url=http%3A%2F%2Fwww.autostrada-transilvania.ro%2Farticole%2Finf_cj%2Finf_14.htm&usg=AOvVaw3PVITui7HY2nfLu5uP8QZ_

Citeste in continuare
Publicitate
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

De doua ori ,,a ars” Euro din rezerva BNR pentru ca leul sa nu iasa din ,,incinta” promisa

Incisiv

Publicat

pe

De

Foooaaarte atent este domnul Mugur Isarescu in promisiunea facuta sustinatorilor de lunga durata ai lui (si ai LUI) – in cazul lui Iohannis nu ma refer la votanti – si anume ca Euro-Leu nu va depasi nivelul de 4,8 lei pentru un Euro, cu orice pret. Alataieri nu a fost atat de atent si era cat pe ce sa fie urecheat pentru ca Euro-Leu s-a dus pana in buza lui 4,8, stabilind un nou maxim istoric pe piata valutara, de 4,796 lei! Ca sa nu mai pateasca asa, cand a fugit ca sa nu piarda avionul pe care deja il pierduse, ieri Isarescu a ales sa prapadeasca ALTFEL rezerva valutara, respectiv sa ii dea in cap cursului (cu cateva zeci de milioane de Euro prapaditi), dar intr-o incinta foarte stransa si chiar nemaivazuta la BNR: 4,770 – 4,777 lei (cam juma’ de ban). De doua ori ,,a ars” Euro din rezerva  BNR (ieri) pentru ca leul sa nu iasa din ,,incinta” promisa: in jurul orei 9.30 si in jurul orei 15.00, dar ulterior Euro tot s-a dus peste 4,78 de lei. Repet: ceea ce face Isărescu de la începutul lui noiembrie este risipa de rezerva valutara pentru ca scopul nu este protejarea unui nivel de curs optim pentru economie ci optim pentru el. Nivelul de 4,8 lei va fi depasit oricum, dar scopul jocului politic al rezervei valutare este ca sa nu vadă lumea un Euro peste 4,8 lei, INAINTE de 24 noiembrie 2019. Ca la alegerile parlamentare din 2008…. Aceiași oameni, aceleași greșeli, dezvaluie analistul Radu Teodor Soviani. (Cerasela N.).

Citeste in continuare

Actualitate

Aceeaşi întrebare: de ce nu aţi lăsat toată presa înăuntru? Acelaşi inexistent răspuns…

Incisiv

Publicat

pe

De

După Klaus Iohannis Împăratul, Conducătorul, Şeful, Bossu’, organizatorul, preşedintele, candidatul, moderatorul, întrebătorul, răspunzătorul, evitatorul, microfonistul, PRistul, Sine Însuşi, Factotum, the old Germany Guy, El pă pământ, Alina Gorghiu cea nervoasă, îl avem pe Ludovic Întâiul aka Sică cel voit surd.
Aceeaşi întrebare: de ce nu aţi lăsat toată presa înăuntru? Acelaşi inexistent răspuns. Un răspuns atât de greu, împovărat, adânc, irespirabil, profund, dificil, apăsător, foarte periculos şi grav cât tot chinul de pe lume al orchestrării seratei fake.

Cele 3 graţii

După Klaus Iohannis Împăratul, Conducătorul, Şeful, Bossu', organizatorul, preşedintele, candidatul, moderatorul, întrebătorul, răspunzătorul, evitatorul, microfonistul, PRistul, Sine Însuşi, Factotum, the old Germany Guy, El pă pământ, Alina Gorghiu cea nervoasă, îl avem pe Ludovic Întâiul aka Sică cel voit surd.Aceeaşi întrebare: de ce nu aţi lăsat toată presa înăuntru? Acelaşi inexistent răspuns. Un răspuns atât de greu, împovărat, adânc, irespirabil, profund, dificil, apăsător, foarte periculos şi grav cât tot chinul de pe lume al orchestrării seratei fake.#PierdutPresăGăsitEcusoaneDeJurnalist#CeleTreiGraţii

Publicată de Sorina Matei pe Miercuri, 20 noiembrie 2019

După ecusoanele nici măcar ridicate, abandonate, care ar trebui să fie date cetăţenilor, oamenilor simpli, dacă în ţara asta jurnaliştii şi-au abandonat meseria, aceea de câine de pază al democraţiei, am găsit aseară şi „lista” secretă şi impusă de la partid, control freak, cu ceva ce nu există în jobul nostru: „presa de gradenă”, jurnalistul spectator care n-are voie să întrebe nimic, presa cu security clearance. Asta pe lângă întrebătorii de serviciu. Au abandonat şi lista vieţii măreţii organizatori de dealuri subterane, au uitat-o practic, din plictiseală totală, disperare să plece şi să rupă uşa mai repede, că oricum nu mai interesa pe nimeni nimic şi se scorojiseră pereţii. Reţineţi că oameni din presă care au vrut să se acrediteze, care fac de peste 20 de ani meseria asta, n-au fost refuzaţi de nimeni niciodată, şi au insistat să fie pe această listă, au fost refuzaţi în mod constant şi definitiv, fără niciun fel de explicaţii de la PNL/Iohannis.De frică şi disperare totale ca nu cumva vreunuia să-i vină ideea să-şi facă meseria. Adică să pună întrebări, precizeaza Sorina Ruxandra Matei. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Actualitate

Rachetele Patriot, plătite în avans, cu banu’ jos

Incisiv

Publicat

pe

De

(Preluare National – Nicholas Cezar):

Câteva minute s-a plimbat Hans Klemm prin baza de la Deveselu, la braț cu noul ministru al Apărării, dar au fost suficiente pentru ca România să percuteze la ultima doleanță a „partenerului strategic”. America vrea plata în avans pentru sistemele Patriot! Banu’ jos, înainte, ca la curve, altfel nu pupați nicio rachetă, zice ambasadorul lui Donald Trump, cel mai tare afacerist dintre președinți.

Când vine vorba de business, Statele Unite nu cunosc ce-i aia aliați. Tocmai ce-au demonstrat-o în Siria, lăsându-i din brațe pe kurzii care le-au ținut avangarda în lupta cu Statul Islamic. Unchiul Sam are calcule cinice, iar dacă virgula trece de zerourile potrivite, atunci orice înțelegere se poate rescrie în termeni noi. România tot învață de 30 de ani ce-i aia șmecherie în politică și nu pricepe. Am schimbat guvernul, dar e degeaba, Casa Albă nu negociază cu oameni, ci cu instituția în sine. A cerut bani în avans, Palatul Victoria a acceptat pe loc, cu un „să trăiți, am înțeles!” executat în cel mai scurt timp.

România, vaca de muls a Occidentului

Din pământ, din piatră seacă, România trebuie să producă pentru Occident. Și-a cedat avuția națională, fenomenul „brain drain” riscă să prăbușească social țara, dar tot nu e suficient. Vestul cere mai mult și mai mult. Și Bucureștiul e obligat să plătească, doar a primit cadou o șapcă. Nu te joci cu așa ceva! Marți, la Baza Deveselu, 25 de ambasadori și atașați militari ai statelor membre NATO au fost invitații ministrului Nicolae Ciucă. Fiecare a cerut câte ceva pentru țara lui, firesc, doar n-au bătut atâta drum prin deșertul Olteniei ca să admire peisajele rurale deplorabile de la sud de Caracal. S-o fi răsturnat acolo căruța cu proști, dar în ea nu erau și emisarii Occidentului, asta-i cert! Primul care a lovit (și doar el ne interesează) a fost Hans Klemm. Ministrul Ciucă a fost informat că, nu contează de unde face rost, trebuie să plătească în avans sistemul de rachete Patriot. Și cât mai urgent! Zis și făcut, a răspuns românul obedient. „La sfârșitul săptămânii trecute a fost blocată ultima tranșă de bani pe care o vom folosi să plătim, în avans, sistemele Patriot”. Mai mult, Nicolae Ciucă plusează și le promite partenerilor (mai degrabă, de afaceri) americani că România va aloca și anul viitor 2% din buget pentru cheltuielile Armatei. „Din discuțiile pe care le-am avut cu premierul și cu ministrul Finanțelor, sunt toate garanțiile ca și în 2020 să avem alocat 2% din buget pentru Apărare”. Așadar, România are bani, iar America abia așteaptă să-și înnoiască „garderoba” militară.

 

 

 

Citeste in continuare

Parteneri

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Actualitate1 oră ago

De doua ori ,,a ars” Euro din rezerva BNR pentru ca leul sa nu iasa din ,,incinta” promisa

Foooaaarte atent este domnul Mugur Isarescu in promisiunea facuta sustinatorilor de lunga durata ai lui (si ai LUI) – in...

Actualitate1 oră ago

Aceeaşi întrebare: de ce nu aţi lăsat toată presa înăuntru? Acelaşi inexistent răspuns…

După Klaus Iohannis Împăratul, Conducătorul, Şeful, Bossu’, organizatorul, preşedintele, candidatul, moderatorul, întrebătorul, răspunzătorul, evitatorul, microfonistul, PRistul, Sine Însuşi, Factotum, the...

Actualitate1 oră ago

Rachetele Patriot, plătite în avans, cu banu’ jos

(Preluare National – Nicholas Cezar): Câteva minute s-a plimbat Hans Klemm prin baza de la Deveselu, la braț cu noul...

Actualitate1 oră ago

Cine este generalul lui Iohannis?

A facut istorie prestatia lui Ludovic Orban de acum 5 ani, cand actualul lider PNL il introducea pe Klaus Iohannis...

Actualitate1 oră ago

Videoul cu un ofițer rus și un agent sârb, dezvăluiri ale unui jurnalist bulgar

(Preluare FLUX 24): Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a ordonat miercuri o anchetă în legătură cu un videoclip care arăta că...

Actualitate1 oră ago

Prioritatile noilor ministri: ”rebranduiri” de milioane de euro

(Preluare Inpolitics): Se spune că pe vremea regimului comunist, cele cîteva tovarășe de rang înalt din conducerea PCR, gen Lina...

Actualitate1 oră ago

Rușinea multiplă. Penultimul act

Șezătoarea lui Iohannis s-a consumat. Ca de altfel și conferința de presă record a doamnei Viorica Dăncilă. Între cele două...

Actualitate1 zi ago

Parada militară de Ziua Națională a României creeaza nemultumiri si tensiuni in randul politistilor locali/Problemele din Politia Locala Ploiesti

La o întâlnire operativă, directorul general al Politiei Locale Ploiesti (Adrian Vaida) și-a luat angajamentul și a promis celor de...

Actualitate1 zi ago

S-a risipit orice dubiu in privinta faptului ca a existat și există nu numai justitie de protocol, presedinte de protocol, dar si presa de protocol.

Cum s-a desfasurat sezatoarea lui Klaus Iohannis? Pe pricipiul: Iohannis ii spune presei de protocol: SARI. Iar presa de protocol...

Actualitate1 zi ago

Vela, ce-ți mai plac și ție mascații!

(Preluare National – Catalin Tache): Noul ministru de Interne, ca toți politrucii de dinaintea lui de altfel a debutat la...

Actualitate1 zi ago

CSM a tinut la secret 6 luni doua hotarari prin care i-a reprimit in breasla pe doi judecatori condamnati cu suspendare

Conform celor de la Lumea Justitiei, un procuror a cerut degeaba sa fie pastrat in functie dupa condamnarea cu suspendare...

Actualitate1 zi ago

Fara mine, statul de drept s-ar fi rupt”

(Preluare Inpolitics): Candidatul prezidențial Klaus Iohannis a declarat ieri seară, la dezbaterea organizată fără adversari, că el este salvatorul statului...

Actualitate2 zile ago

N-am ajuns toţi ca presă ca să fim validaţi, clasificați pe specii de d’alde Hellvig, Mireille Rădoi, Pricopie, impostori, preşedinţi, candidaţi, politicieni, guvernanți, partide sau oricine altcineva

Azi, unde se desfăşoară sindrofia în mod exclusiv pe security clearance pe mai multe categorii de presă, specii inventate în...

Actualitate2 zile ago

Încă o zi în care Mugur Isărescu a jucat politic rezerva valutară a României

Ieri Euro a testat nivelul de 4,8 lei pentru un Euro, sugerând că Isărescu i-a garantat lui Iohannis, pe banii...

Actualitate2 zile ago

Mossad a arătat duba Serviciilor!

(Preluare National – Catalin Tache): Posibilitatea ca poliția cipriotă să destructureze cea mai secretă celulă a Mossad și să mai...

Partener media exclusiv

stiri actualizate

Top Articole Incisiv