Connect with us

Actualitate

Generalul Coldea, cantecul de lebada si ,,curioasa” medalie acordata de ,,CIA”, Kovesi si … interviurile in “exclusivitate” de la ziare.com

Incisiv

Publicat

pe

Sssssttt! La scutul noptii, ziarepunctcom publica ,,primul interviu in calitate de procuror sef european acordat in exclusivitate ziare.com”, potrivit anuntului promotional de pe site. Surse bine informate sustin ca lu’ ziarepunctcom dupa episodul Cucului și avioanelor Tarom ,,la sol” exista un soi de teama prin unitatile de presa ca Grindeanu le-ar putea trage Internetu’ din priza, si astfel exclusivitatea si in premiera pe galaxie a ziarepunctcom, care, nu-i asa, pentru prima oara ar reusi sa o intervieveze pe LCK, s-ar pierde printre meandrele concretului. Eu mi-as fi luat o imprimanta in cap, metaforic vorbind, de la domnul Vasas (odihneasca-se in pace, ii multumesc mult pentru tot ceea ce m-a invatat) daca as fi indraznit sa alatur cuvantului ,,interviu” ideea de ,,exclusivitate”. Pentru ca, prin definitie, orice interviu este EXCLUSIV. Cu exceptia situatie de neregasit in presa independenta, in care interviul este luat de altcineva si diseminat ,,in exclusivitate” de o terta sursa. Retin insa ca ziare.com va reusi, in ciuda lui Grindeanu si in dauna Financial Times, Euobserver si chiar The Telegprah – cei care o numeau ,,cel mai nepotrivit candidat” pe doamna LCK sa disemineze interviul exclusiv. Nu este pentru prima data cand ziarepunctcom da totusi o asemenea lovitura de presa. In 19 septembrie 2017, ziarepunctcom mai batea o data la fund toata presa internationala reusind ,,un interviu in exclusivitate” cu un general SRI, pensionat. Cu aceeasi savoare si atentie acordata interviului ,,in exclusivitateȚȚ cu-Coldea vori urmari si interviul cu-Kovesi. Pentru ca in cazul ,,exclusivitatii” pe line cu Coldea, am putut trage concluzia ca in fapt nu era vorba despre niciun interviu, ci despre un cantec de lebada. Asa cum am scris, in urma cu 2 ani, precizeaza analistul Radu Teodor Soviani.

https://soviani.com/…/generalul-coldea-cantecul-de-lebada-…/

<<Generalul Coldea, cantecul de lebada si ,,curioasa” medalie acordata de ,,CIA” (lucruri neștiute). Ce imi spune interviul acordat ziare.com.>>

Potrivit dictionarului urban, cantecul de lebada este un ,,termen derivat din legenda ca o lebada este muta pana chiar inaintea mortii, moment in care canta, o singura data, exceptional”.

Din raspunsurile oferite de generalul Coldea in interviul publicat azi nu de digi24, nu de hotnews.ro ci de ziare.com, nu pot concluziona ferm ca este cantecul de lebada a lui Florian Coldea.

Și asta măcar pentru motivul ca nu este nimic exceptional in raspunsurile lui, unele chiar ma amuza teribil, dar există indicii, prin raționamente alternative, de desprindere a unor lucruri excepționale

Din mentiunea pe care Florian Coldea a simtit nevoia sa o faca, respectiv ca a fost medaliat ,,de CIA” in luna mai 2017 (singurul lucru notabil din răspunsuri, așa cum voi detalia), am motive sa cred ca prin Florian Coldea, care nu a cantat nici macar in corul bisericii, se confirma ceea ce va anunt de ceva timp: traim cantecul de lebada al fostei Securitati – lustratia a inceput.

In doua situatii sunt amuzanti cei care care au scris raspunsurile validate de Florian Coldea in propriul interviu:

(i) nu exista ofiteri acoperiti in Justitie – m-am tavalit pe jos razand – recrutarea judecatorilor, grefierilor, procurorilor nefiind nicicum încă o infractiune din partea SRI ci din partea judecatorilor si grefierilor care accepta sa fie cel putin furnizori sau colaboratori ai SRI, bazandu-se ca SRI nu ii va desconspira (bazandu-se fals, pentru avantaje materiale directe sau prin intermediul partenerilor de viață – ofițeri activi SRI – au fost lăsați din brațe alții mai grei, așa cum veți putea vedea). Acesta este un semnal transmis, involuntar, în opinia mea, clar de către Florian Coldea, ceea ce face realmente interviul prețios nu prin ceea ce a spus Coldea (repet, nimic excepțional) ci prin ceea ce i-a scăpat.

Da, chiar cred că domnul Coldea e genul care face greșeli involuntare pentru că pur și simplu manifestă o anumită indiferență derivată din faptul că, pe bune, cine ar putea să îl facă pe el responsabil de ceva. Iar ca argument al indiferenței, mă întreb și acum: tocmai pe Ghiță l-a găsit generalul să îi fie partener de concediu? Așa cum m-am întrebat de ceva timp: tocmai cu Gabriel Oprea a ales domnul Maior să fie ,,prieten de familie”?

Florian Coldea ține să precizeze, în clar, că atunci când se îngroașă gluma, chiar și după 26 de ani, SRI îi varsă (cel puțin la nivel de aparențe), pe colaboratorii săi, exemplificând în interviu: ,,în dosarul mineriadei au fost solicitate SRI astfel de date după 26 de ani”.

Cu alte cuvinte, SRI a ținut ascunse astfel de date, timp de 26 de ani, iar când nu a mai putut să îi acopere pe infractori decât cu riscul deovoalării acestui scut, i-a vărsat.

Este oricum senzațional că pe baza datelor vărsate de SRI, procurorii, care nu-i așa, nu sunt nici ofițeri acoperiți, nici cadre de încredere, au reușit să instrumenteze acest dosar pentru crime împotriva umanității, în premieră mondială, cu inculpați pentru crime împotriva umanității cercetați în stare de libertate, care, pe ultima sută de metri își donează proprietățile copiilor, pentru a nu răspunde și patriomonial.

Recunosc, mai tare decât SRI care a ținut ascunse datele 26 de ani, a fost nora lui Virgil Măgureanu, care l-a dat în gât și pe el și pe Mugur Isărescu.

Scăparea involuntară a lui Coldea se adaugă lăsării din brațe recente chiar de către SRI (pentru a încerca să inactiveze impresia generalizată de ,,scut” în fața partenerilor trans-atlantici) a unor alte cadre de încredere, spre exemplu Mugur Isărescu și Mișu Negrițoiu.

Spre exemplu apariția intempestivă la CNAS a documentelor legate de turnătorul Manole,  care demonstrează  că Mugur Isărescu era interesat încă dinainte de 1989 cu precădere despre ce beau diplomații și mai ales despre ce mănâncă, în egală măsură despre divorțuri în egală măsură este un semnal pe care l-am decriptat aici: Scrisoare de la felcerul Radu Soviani pentru sicofantul Mugur Isarescu. Și un telefon de la Washington.)

Sau spre exemplu, lăsarea din brațe a lui Mișu Negrițoiu (aici:Mișu Negrițoiu: ,,Prefer să fiu scos din ASF de politicieni decât scos de DNA”. Cazul Digi.)

(ii) al doilea lucru: degradarea, în lumina reflectoarelor, în paleriul de turnători, a celor văzuți în biroul său de șef operativ SRI a unor persoane asupra cărora plana suspiciunea cel puține de cadre de încredere. Zice generalul: ,,la mine in birou nu au fost ofiteri acoperiti. Este regula elementara a oricarui serviciu de informatii din lume, nici eu nu m-am abatut de la ea: cu ofiterii acoperiti nu se pot realiza intalniri operative in sediul central al institutiei. De aceea insist sa spun ca acestea sunt minciuni inabil ticluite.”

Vreau să subliniez în primul rând că nimeni nu a relatat vreodată că la domnia sa în Birou ar fi fost vreodată alde Isărescu sau alde Negrițoiu. În niciun caz.

Daniel Dragomir a menționat doar 4 nume de jurnaliști, pe care nu i-am văzut negând vizitele. Atât. Vorba lui Mihai Răzvan Ungureanu la instalarea ca premier pentru 72 de zile: ,,pe mulți îi cunosc personal de ani buni, după lupte grele (…) Pe alții îi cunosc însă după semnătură” (VIDEO incredibil aici: Ungureanu: ”sa ne mearga bine sub noua conducere!” What???)

Despre vizite în biroul lui Florian Coldea a relatat în trecut și Cristian Sima, povestind episodul în care a mers cu Daniel Dăianu și cu Cătălin Predoiu la domnul Coldea, la SRI. Întrebându-l atunci, în direct pe domnul Daniel Dăianu (care nu cunoștea declarația lui Sima obținută de mine), am obținut unul dintre cele mai simpatice răspunsuri vreodată, ca jurnalist: ,,domnul Soviani, nu e frumos să mă întrebați asta’‘, mi-a replicat Daniel Dăianu în direct la Realitatea TV, în octombrie 2012, atunci când l-am întrebat dacă a fost cu domnul Sima la SRI (vezi VIDEO cu Cristian Sima aici:(Exclusiv) Va mai merge Cătălin Predoiu la SRI dacă va deveni Primar General?). Ceea ce mă face să mă întreb: de ce a simțit nevoia generalul Coldea să îi degradeze, la nivel public, pe cei care au fost văzuți la domnia sa în birou?

Evident, asta poate răspunde doar generalul Coldea. Eu pot să fac doar o speculație (fiind o speculație admit că pot greși), dar  o fac, legat chiar în legătură cu distincția cu care se laudă generalul: ,,am fost decorati de catre directorul Michael Pompeo, eu cu medalia „Alben W. Barkley”-fost vice-presedinte al SUA si Dl. Ambasador Maior cu ordinul „Earl Warren”.

ESENȚIAL:

Înainte de a se lăuda cu premiul ,,oferit de CIA”, ar fi fost bine ca fostul director operativ al SRI să își fi instruit angajații să se documenteze nu doar cine a fost Alben W. Barkley (dacă la fel ca în acest caz s-au documentat și în cazul privatizărilor furate, vai de steaua noastră), ci mai ales ce este cu medalia aceasta, acordată de ,,CIA”, ba chiar de directorul Michael Pompeo.

Ar fi aflat generalul că prima oară a fost instituită și oferită această medalie în 1991, de Statele Unite ale Americii, lui George Vicent Lacy, post-mortem, după ce acesta și-a pierdut viața într-o misiune operativă (în 1989), practic la 2 ani după tragedie. Medalia a fost trimisă prin poștă mamei sale (1991), Mildred Lacy, purtând inscripția 1989, cu următoarele mențiuni scrise: ,,Statele Unite ale Americii oferă distincția Alben W Barkley lui George V. Lacy, în recunoașterea serviciilor publice excepționale în serviciul și beneficiul poporului american și scopurilor SUA. Se oferă această distincție post-mortem domnului Lacy în urma sacrificiului său suprem, la datorie, servindu-și țara. Contribuțiile sale individuale nu vor putea fi uitate iar spiritul său va supraviețui ca un standard de excelență ce va fi asimilat de viitori funcționari publici. Dedicația, altruismul și angajamentul cu care și-a servit țara reflectă conștiința datoriei față de sine, față de familie și față de SUA”.

În cartea ,,The Book of Honor: the secret lives and deaths of CIA operatives” este descris și contextul acordării acestei distincții, pentru prima dată:

,,Ceea ce a făcut această medalie atât de curioasă a fost nu doar faptul că nu menționa misiunea CIA sau a lui Lacy, dar, potrivit a ceea ce a spus Mildred Lacy (mama lui George), era pentru prima dată și ultima dată când se acordă această distincție, doar pentru cei șase nefericiți ai sorții care se aflau la bordul zborului Gray Ghost (fantoma gri) – singurii care o vor primi vreodată”. De ce a fost numită după Alben Barkley (vicepreședintele lui Harry Truman) – nu a fost explicat niciodată familiei. Și era o ironie ciudată în sugerarea faptului că, contribuțiile lui Lacy nu vor fi vreodată uitate și că ,,vor deveni un standard de excelență pentru viitori funcționari publici, având în vedere că numele său, soarta sa și misiunea sa erau toate învăluite în secret”.

Cartea citată mai subliniază ceva: ,,nu se regăsea nimic în certificate sau medalii care să arate că CIA se afla în spatele acestora. Era ca și cum cei îndoliați, care au făcut un sacrificiu excepțional, nu puteau fi informați de nimic care ar  fi relevat adevărul”

,,Nicio medalie nu îl va aduce pe fiul meu și pe ceilalți băieți înapoi”, a declarat Mildred Lacy, în ,,Cartea de onoare: viețile secrte și morțile operativilor CIA”. ceea ce în opinia mea, arată prețul real pus pe medalie de către mama agentul George Vincent Lacy. Evident, domnul Coldea care ține să menționeze că a fost decorat de către CIA, personal de către directorul CIA (și nu de către Statele Unite ale Americii), pune alt preț pe medalii. De unde se nasc mai multe întrebări decât răspunsuri a vrut să dea generalul Coldea:

  1. De ce a simțit nevoia generalul Coldea să se laude cu medalia primită ,,de la CIA”? Răspunsul în baza speculațiilor mele este fie pentru a se vopsi, fie pentru a se detona, fie pentru a arăta că are o anumită protecție (pe care în opinia mea nu o mai are), fie pentru a arăta că există motive certe pentru a fi decorat ,,de CIA”. Vă las pe dumneavoastră să alegeți variantele de răspuns, pot fi și mai multe.
  2. De ce l-ar fi decorat ,,CIA” pe generalul Coldea cu o distincție pe care Statele Unite promitea mamei îndoliate a lui George Lacy că nu o vor mai acorda niciodată? Răspunsurile sunt mixate: fie s-au distrat pe seama ditamai generalul Coldea, fie în eventualitatea în care domnul Coldea va fi vreodată găsit răspunzător de ceva de vreun Parchet Militar, Statele Unite să se afle într-o situație grozavă. pot fi acuzați că au medeliat un general SRI cu o medalie scoasă din uz chiar după prima decernare (reamintesc, potrivit cărții, medalia se acorda pentru prima și ultima dată operativilor din zborul Gray Ghost)
  3. Și dacă ,,CIA” nu s-a distrat pe seama generalului Coldea și nici nu s-au amuzat oferindu-i o medalie scoasă din uz (pe care generalul a privit-o ca pe o mărgea), cum ar fi ca generalul Coldea să aibă merite reale pentru acordarea unei distincții de către ,,CIA”?

Întrebarea este complexă, iar răspunsul nu exclud a fi pozitiv. Așa cum SRI a ținut ascunse față de Parchetul General date privind indiciile de infracțiuni contra umanității în dosarul mineriadei timp de 26 de ani, este posibil ca SRI să se fi jurat imediat după 1989, că ceea ce a transmis serviciilor rusești, să fi transmis și americanilor. Doar că să fi uitat să transmită americanilor lista completă a fostelor cadre conspirate ale Securității statului, cadre de încredere, și INCOMPATIBILE cu statutul de stat membru NATO al României, măcar pentru motivul că au spionat SUA înainte de 1989.

Poate că după 26 de ani, pus în fața unor evidențe și în scopul propriei protecții, pentru a nu fi acuzat că face scut față de infractori aflați în poziții cheie ale statului român așa cum SRI recunoaștea public în raportul pe anul 2014 publicat în anul 2015: ,,grupări de criminalitate organizată au reușit penetrarea instituțiilor publice la nivel înalt, funcționari sau demnitari fiind semnalați ca membri ori chiar coordonatori ai unor rețele de criminalitate organizată”, Coldea o fi dat americanilor ceea ce americanii documentaseră deja: legăturile indisolubile dintre persoanele cheie ,,funcționari sau demnitari semnalați ca membri ori chiar coordonatori ai unor rețele de criminalitate organizată” și corespondentul lor nominal ca și cadre ale fostei Securități, spioni anti-NATO, preocupați primordial de ce mânâncă și mai ales ce beau diplomații străini. Iar aceste cadre INCOMPATIBILE, sunt lustrate sau în proces de lustrație: Mugur Isărescu speră să își încheie ultimul mandat ca Guvernator al BNR, după 27 de ani (chiar, SRI o transmite după 27 de ani și informațiile pe care le deține despre activitatea de guvernator al lui Mugur Isărescu), iar Mișu Negrițoiu a fost deja lustrat.

Iar decorarea lui Coldea îmi arată că lustrația continuă, după lustrarea unor manivele ca cele descrise mai sus,  cu lustrarea nucleului dur al fostei Securități, așa cum avertizam încă din ianuarie 2017 în articolul:

Despre servicii, judecatori si generali in contextul dezvaluirilor lui Sebastian Ghita

Spuneam în ianuarie 2017: ,,Cred că în curând, societatea va ,,descoperi” cine a coordonat mâna lui Ghiță, Elan, Mișu Negrițoiu și a altora, mână care intră până peste cot în bugetul statului și al cetățeanului, mână care savârșește mare parte din Codul Penal. Iar atunci, vor fi bani și de pensii majorate și de salarii mărite și de stradă, școală și spital. Da, ,,corupția este lipiciul care tine impreuna multe regimuri autoritare, care denatureaza caracterul celor care conduc in sensul de a favoriza sau a crea oportunitati de e expune ,,mizeria” amicilor de lunga durata, daca se dovedesc neloaiali.”. Cine ar putea coordona mâinile astea? Oare cine?”. A fost decorat Coldea de ,,CIA” pentru singurul motiv pentru care merita decorat și anume pentru faptul că societatea este pe cale să descopere ,,mâna care intră până peste cot în bugetul statului și al cetățeanului, mâna care săvârșește mare parte din Codul Penal”?

Încolțit de defectarea lui Ghiță și Dragomir, în opinia mea, Coldea a reușit să transmită public nucleului dur al fostei Securități care conduce încă România, dar este în disoluție, că întrebarea lui Dan Condrea în cazul Hexipharma :.,,de ce doar eu” are și o continuare ,,vă iau cu mine”. Un motiv real pentru care Coldea merita medaliat de ,,CIA”. 

Cel puțin asta cred eu, în urma raționamentului alternativ detaliat în acest articol. Desigur, dacă sunt opinii diferite de la persoanele care au frecventat biroul domnului Coldea, dar mai ales de la cele care nu au frecventat, le voi citi cu tot interesul, fără să am pretenția ca Mihai Răzvan Ungureanu că ,,pe unii vă recunosc după semnătură”. Așa cum am citit și interviul lui Coldea de pe ziare.com, voi citi și alte opinii.

Concluzia la care am ajuns citind interviul de azi al Generalului Coldea este că răspunsurile pot fi parte ale unui cântecul de lebădă, parte interpretată de generalul Coldea (46 de ani) dar cu certitudine este cântecul de lebădă al fostei securități. Poate că generalul Coldea ,,a cântat” o singură dată, EXCEPȚIONAL, motiv pentru care merită medaliat, însă în mod cert  lucrurile dezvăluite, involuntar, de domnia sa, anunță preludiul cântecului de lebădă al nucleului dur – fosta securitate. Da, este GAME OVER. Vom vedea dacă mă înșel. Dacă nu mă înșel, cel mai interesant Parchet în următoarea perioadă nu va fi DNA, ci Parchetul Militar. Pentru că ,,medalierea” domnului Coldea de către ,,CIA” mie îmi spune muuuuuulte.

Și poate că domnul Coldea nu mai așteaptă 26 de ani să transmită Parchetului modul în care, la scutul SRI, a fost devalizată Bancorex după puciul de bancă din 1997 (și nu numai), cum a fost privatizată BCR (fără reevaluare de active) și eventual ce s-a întâmplat cu cei din SRI  care au fost avertizați în privința eminentei distrugeri a Bancorex (cum au valorificat ei informația). Sau poate că Parchetele, inclusiv cel militar, văzând că SRI are chef să mai ascundă vreo 26 de ani adevarată istorie a privatizărilor din România, la scutul SRI/SIE, vizionează emisiunea asta, din decembrie 2015:

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Premierul Orban, în ședința de guvern: Prefer să izolăm virusul decât să ajungem în situația să-i izolăm pe români 

Incisiv

Publicat

pe

De

Premierul Ludovic Orban a cerut joi după-amiază mobilizarea generală a tuturor instituțiilor pentru punerea în aplicare a regulilor anti-COVID. El a cerut controale la sânge și sancțiuni. „În acest moment, prioritate zero e controlul respectării normelor de protecție sanitară”, a subliniat șeful executivului. Vă reamintim că astăzi s-a înregistrat un nou record de infectări cu coronavirus: 614 cazuri noi în ultimele 24 de ore.

„Transmit un mesaj foarte serios. Creșterea numărului de cazuri, de persoane diagnosticate pozitiv trebuie să ne pună în gardă. Vă solicit să sunați mobilizare generală. Toate ministerele implicate trebuie să fie mobilizate la maximum și să utilizeze toate instrumentele pentru a putea reduce numărul de persoane infectate. Marea majoritate a cetățenilor sunt corecți, respectă regulile. Din păcate, avem o sumă de agenți economici, instituții și cetățeni care, poate și datorită unei campanii de o agresivitate fără precedent de negare a virusului și de nesocotire a pericolului, au ajuns în situația de a ignora. Vă cer să fiți fără milă față de cei care încalcă legea”, a declarat Ludovic Orban în debutul ședinței de guvern.

El a solicitat instituțiilor cu atribuții „să controleze la sânge” și să îi sancționeze pe cei care încalcă regulile.

„În acest moment, prioritate zero e controlul respectării normelor de protecție sanitară”, a subliniat Orban.

„Prefer să izolăm virusul decât să ajungem în situația să-i izolăm pe români sau, Doamne ferește, să fim izolați de alte țări”, a declarat premierul.

Șeful executivului a anunțat că împreună cu ministrul de Interne, Marcel Vela, a convocat pentru sâmbătă o conferință cu prefecții și cu toate instituțiile cu atribuții în gestionarea epidemiei de coronavirus. „Vom stabili modalitatea de acțiune în teren, vom discuta de implicarea administrațiilor locale în respectarea regulilor”, a precizat Orban.

El a subliniat că este foarte important în acest moment ca autoritățile să aibă alături toți actorii instituționali, atât din public, cât și din privat.

Premierul Ludovic Orban i-a cerut și ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, să pregătească o întâlnire cu toții șefii direcțiilor de sănătate publică, pentru a discuta în detaliu despre acțiunile ce se impun în actualul context epidemiologic.

Joi la prânz, președintele Klaus Iohannis a făcut apel la Parlament să adopte cadrul legal care ar permite autorităților să protejeze populația în această criză sanitară.

Șeful statului a anunțat că a transmis legislativului o informare privind starea de urgență instituită pe întregul teritoriu al României prin cele două decrete, semnate pe 16 martie și, respectiv, 14 aprilie. „Documentul prezintă în mod sintetic și transparent acțiunile și inițiativele pe care le-am avut pe perioada stării de urgență pentru a atinge obiectivele prioritare urmărite, respectiv protejarea sănătății cetățenilor, limitarea efectelor pandemiei, protejarea și relansarea economiei. Totodată, documentul propune și o serie de măsuri menite să îmbunătățească în viitor capacitatea de răspuns din partea statului în fața unor provocări similare„, a declarat Klaus Iohannis.

Citeste in continuare

Actualitate

SCENARIU SUMBRU. Medicul Musta, despre riscul de a nu mai avea locuri în spitale pentru bolnavii de Covid: „Foarte probabil să ajungem la situația primul venit, primul servit și oamenii să moară la domiciliu”

Incisiv

Publicat

pe

De

Medicul Virgil Musta de la Timișoara atrage atența asupra posibilității pericolului ca pacienții bolnavi de Covid-19 să nu mai aibă locuri în spitale. „Foarte probabil să ajungem la situația primul venit, primul servit”, spune medicul-șef al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, care menționează că vom putea ajunge în situația cumplită ca pacienții în stare gravă să fie trimiși la domiciliu, unde ar putea deceda. 

În contextul creșterii accelerate a numărului de noi cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus, medicul face apel la populație să respecte regulile de distanțare și de protecție, pentru că în momentul în care numărul pacienților va depăși capacitatea spitalelor, va fi o mare problemă:

„Din păcate, numărul de cazuri crește pe zi ce trece și ne așteptăm să crească în continuare. Problema este că la la un moment dat numărul de cazuri va depăși capacitatea spitalelor din țara noastră și a secțiilor de terapie intensivă. Atunci vom avea o problemă”, a declarat Virgil Musta.

Medicul Musta: Cei care vor fi în stare gravă, vor fi trimiși la domiciliu cu riscul de a deceda

Medicul Virgil Musta nu crede că starea de urgență este necesară, dacă oamenii respectă regulile de igienă, distanțare și de purtare a măștilor.

„Eu fac din nou un apel la populație să înțeleagă că există virusul și că, dacă nu se respectă regulile, vom avea o problemă foarte serioasă de sănătate publică.

Nu știu dacă vom ajunge în stare de urgență sau nu, nu cred că ar fi necesar, dacă la nivelul diferitelor colectivități se respectă regulile”, a afirmat medicul timișorean”, a declarat Musta.

Medicul Musta avertizează că cel mai negru scenariu pe care l-am putea trăi în perioada următoare este trierea pacienților în spitale.

“Riscul este să ajungem în situația Italiei, Franței, Spaniei. Pacienții nu au mai avut locuri să se interneze în spitale. Numărul este limitat. Cei care vor fi în stare gravă, vor fi trimiși la domiciliu, pentru că nu vom avea locuri în spitale. Cu riscul de a deceda la domiciliu. Foarte probabil să ajungem la situația ‘primul venit, primul servit’ pentru că în continuare nu putem externa un pacient care este grav sau în formă severă, pentru a primi altul în stare gravă. Evaluarea va fi foarte dificilă de făcut”, a spus pentru B1 TV medicul Musta.

 

Citeste in continuare

Actualitate

Firea inaugurează cel mai mare proiect de infrastructură din Capitală

Incisiv

Publicat

pe

De

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, anunță finalizarea celui mai mare proiect de infrastructură rutieră din București. Sâmbătă se va deschide circulației toată zina Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu.

Citește și: Victor Ponta a dat o lovitură de proporții în fieful lui Niculae Bădălău: a transferat primarul din Giurgiu

”Misiune indeplinita! Am finalizat cea mai mare lucrare de infrastructura rutiera din Bucuresti! De sâmbătă se va deschide circulatia pe toata zona Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu. Avem, asadar, un pasaj nou de 2 km si jumatate, 2 poduri peste Dambovita, supralargire la 3 benzi pe sens. Legatura intre cartierele Titan (sectorul 3) si Berceni (sectorul 4) din Capitala.

In aceste zile au loc ultimele teste dinamice ale podului peste râul Dâmbovița, folosind camioane de mare tonaj.

Acest obiectiv de investitii se numara printre proiectele de infrastructura pe care le-am gasit, in 2016, complet blocate! Sambata, 11 iulie, acesta va fi deschis traficului rutier!

Lucrările au început în urma cu zece ani, dar primele intentii legate de acest proiect dateaza de acum 13 ani.

Finalizam toate marile proiecte pe care le-am preluat în 2016.
În anul 2016, pentru acest obiectiv de investitii nu erau făcute exproprierile necesare, iar studiul de fezabilitate era prost întocmit și nu ținea cont de toate condițiile din teren. Nu s-au luat în calcul nici măcar liniile de înaltă tensiune din zonă.

Am dispus relocarea tuturor rețelelor, finalizarea exproprierilor, întocmirea unui studiu de coexistență între Enel și Transelectrica și încheierea unui contract de proiectare și execuție prin care să se înalțe liniile de tensiune.

De asemenea, având în vedere că din proiectul tehnic lipseau semaforizarea și iluminatul public am contractat și finalizat aceste lucrări. Prin deschiderea traficului pe acest pasaj mai facem un pas în ce ne-am propus: să unim Nordul cu Sudul Capitalei.

Străpungerea Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu a presupus lărgirea bulevardului Nicolae Grigorescu la trei benzi pe sens, construirea unui pasaj peste Dâmbovița și a două poduri la nivelul solului peste râu. Proiectul are o lungime totală de 2,4 kilometri, numai podul de 141 de metri fiind cel mai lung existent peste râul Dâmbovița.

Lucrările la prima etapă au fost realizate de asocierea Delta ACM – Eurovia – Search și au costat aproape 20 de milioane de euro.

Consilierul Primarului General, Marius Coaje: „Pentru a fi complet, acest proiect are nevoie și de etapa a doua care înseamnă lărgirea la trei benzi pe sens a străzii Iuliu Hațeganu, între pasaj și Calea Vitan. A fost întocmit studiul de fezabilitate, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici și s-a stabilit culoarul de exproprieri. Avem proiectul tehnic și așteptăm predarea unui teren de la Ministerul Apărării Naționale”.

Noua arteră va avea o lungime de 1,3 kilometri, 6 benzi și 3 stații de autobuz. Lucrările se estimează că vor costa aproape 15 milioane de euro.

Ionel Pirpiliu, Delta ACM: „Primaria Capitalei ne-a ajutat foarte mult in deblocarea acestui proiect, in relatia cu celelalte institutii, cum ar fi Transelectrica. As vrea sa mentionez ca, de la Revolutie, dupa pasajul Basarab, acest proiect e cel mai amplu realizat in Bucuresti: compus din doua poduri si un pasaj peste Dambovita si creioneaza un inel sud-est, vizavi de inelul sud-vest, facut de Pasajul Basarab”.

Eugen Ghiță, reprezentantul Consitrans, consultantul proiectului: „Pe langa cele mentionate de constructor au fost alte probleme ale retelelor de utilitati din zona si anume RADET, Enel care au avut o retea de cabluri care a necesitat relocare.

Obiectul principal a fost suprainaltarea retelei Transelctrica, pe care, cu ajutorul Primariei Capitalei, am reusit sa il realizam! Am facut si studiul de coexistenta intre Enel si Transelectrica, astfel incat, in decurs de 6 luni s-a realizat suprainaltarea, lucru care a permis finalizarea rampei pasajului si darea in folosinta a a intregului obiectiv”.”, scrie Gabriela Firea.

Citeste in continuare

ParteneriHarmony Beauty Salon Ploiesti

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
- micropigmentare sprâncene
-extensii gene
- coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
- sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Aveti un Pont3 zile ago

Cititi si va minunati de emanatiile normative ale guvernantilor!/ Iata lucrul bine facut, pe jumatate doar!

Nu veti intelege ceva dar cred ca vor fi modificari in Parlament! Definitiile sunt ciudate, generale si fara logica normativa,...

Aveti un Pont4 zile ago

Cetatenii trebuie sa se trezeasca din starile induse de guvernantii de azi si sa evalueze calitatea mentala a politicienilor puterii actuale, dar si a celor ce mimeaza opozitia virtuala fata de abuzurile institutionale din aceasta perioada trista a Romaniei

Acest ciudat al politicii PNL, fost jurnalist sustinator al sistemului binomial si campului tactic in justitie, se pare ca acesta...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Ma uimeste pasivitatea autoritatilor, altele decat politia, precum si a societatii civice, cu privire la abuzurile politiei locale/nationale fata de cetateni care nu “respecta” masurile instituite de starea de alerta si nu numai!

Legea 192/2019 instituie obligatii si pentru politie cum ar fi: “7. La articolul 31, după alineatul (2) se introduce un...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Cititi si veti intelege ce nemernicie au indus guvernantii liberari in societate, cu atat mai mult acestia insista si acum in stare de alerta prin masuri coercitive si limitative/restrictive de drepturi!

Motivare CCR privind carantina/izolarea… Din lecturarea si analiza considerentelor motivarii in cauza se poate constata ca tot ce declarat critic...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Procurorii respectivi trebuiau cercetați pentru infracțiuni contra umanității în cazul cărora nu operează prescripția răspunderii penale, motiv pentru care nu există în cauză posibilitatea clasării acestei cauze pe motivul prescripției

În lunile mai- iunie 1990, pe raza Municipiului București , în Piața Universității, a avut loc cea mai mare și...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Infracțiuni contra umanității săvârșite de funcționarii statului român în era comunistă și ignorate de justiție

In perioada 15-16 mai 2020 a avut loca la Bucuresti Conferinta Internationala de Drept, Studii Europene si Relatii Internationale cu...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Doar in mintea lui exista aceste restrangeri de drepturi constitutionale prin norme infralegale!

Ludovic Orban anunță că DECIZIA CCR cu privire la internare, carantinare și izolare NU se aplică în prezent. Ludovic al...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Valentin ,,Loază”, economist șef la Benereu, nu înțelege că deconspirarea turnătorului Manole nu e pentru el. Prin urmare, pozează în pedagog de școală nouă.

Despre Valentin Lazea – ,,economișche” șăf al BNR, am mai scris cu mai multe ocazii, atât în ianuarie 2008 când...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Gestionarea ,,responsabilă” a finanțelor țării de către guvernanți în perioada și ,,pentru prevenirea” pandemiei COVID-19 !!??

Gestionarea ,,responsabilă” a finanțelor țării de către guvernanți în perioada și ,,pentru prevenirea” pandemiei COVID-19 – dezvaluie Constantin Campeanu pe...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Nu mai mimati lupta anti-coruptie si mergeti dupa beneficiarii reali ai sifonarilor de bani publici, de la buget, la scutul pandemiei

Cat de lung este ,,bratul lung al legii”? Nu mai mimati lupta anti-coruptie si mergeti dupa beneficiarii reali ai sifonarilor...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Când eu vă spuneam că Ionel SRI e un hoț, ei vă spuneau textual că Ionel este un erou și un înger

Când eu vă spuneam că Ionel SRI e un hoț, ei vă spuneau textual că Ionel este un erou și...

Aveti un Pont3 săptămâni ago

Focar de infectie si o nepasare vadita fata de lege la o asociatie de proprietari din Ploiesti/Primaria, ISU si DSP PRAHOVA sunt in letargie

La nivelul redactiei noastre au fost obtinute date si informatii certe in baza numeroaselor sesizari primite conform carora la nivelul...

ANDREI PAVEL3 săptămâni ago

Mafia contraataca/Solicitare oficiala catre Comisarul şef de poliţie Marian IORGA – seful IPJ Prahova/Negulescu Mircea, atacul la judecatori si „homosexualii” sai din presa online

Ca urmare a informațiilor primite de la colegii noștrii ph-online.ro, în data de 10 iunie 2018 am publicat articolul: https://www.incisivdeprahova.ro/2018/06/10/exclusiv-negulescu-portocala-prins-cu-amanta-poiana-brasovamanta-este-politista-la-ipj-prahova/....

Aveti un Pont3 săptămâni ago

EXCLUSIV/Document/Avocatul Poporului: Sesizarea de neconstitutionalitate referitoare la prevederile Legii pentru completarea Legii nr 227/2015 privind codul fiscal

EXCLUSIV/Avocatul Poporului: Sesizarea de neconstitutionalitate referitoare la prevederile Legii pentru completarea Legii nr 227/2015 privind codul fiscal

Aveti un Pont3 săptămâni ago

Avand in vedere afectarea unor drepturi ale militarilor pensionari, afectarea bugetului de pensii al caselor sectoriale din domeniul militar ar fi trebuit sa se obtina si un aviz al institutiilor din domeniul apararii nationale, ordine publica si securitate nationala, respectiv de la CSAT

Revin la tampenia taxarii pensiilor de serviciu ale militarilor si amintesc parlamentarilor si celor interesati ca in regimul Ciolos s-a...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!