Connect with us

Diverse

De ce este recomandată autorizarea și mentenanța centralelor termice?

Publicat

pe

Dacă deții sau îți dorești să achiziționezi o centrală termică sau un cazan de apă caldă, în acest articol vei înțelege de ce este recomandată autorizarea și mentenanța acestora.

De ce este importantă autorizarea centralei?

În principal pentru funcționarea perfectă și în siguranță a acesteia, și pentru reducerea costurilor de exploatare și prevenirea unor defecțiuni ulterioare ale centralei termice.

Acest lucru este stabilit prin lege (Prescripțiile tehnice A1 2010, C9 2010 si C11 2010 ale ISCIR), și aceasta prevede că, pentru toate sistemele de încălzire pe gaz, combustibil solid și lichid este obligatorie autorizarea.

Ce presupune această autorizație de funcționare?

Autorizația de funcționare cuprinde toate verificările obligatorii pentru a confirma că centrala termică funcționează în siguranță. Aceasta presupune în mare parte o serie de măsurători, teste și verificări efectuate la fața locului de specialiștii autorizați de ISCIR să îndeplinească aceste operațiuni și să stabilească dacă centrala poate funcționa în continuare, în condiții optime și fără riscuri.

Când se realizează autorizarea?

Aceasta se realizează la început, după montarea, instalarea și punerea în funcțiune a centralei urmând ca firma specializată să ofere autorizația de funcționare cu un termen de valabilitate de 2 ani, aceasta atestând furnizorului de gaze că centrala nu este considerată a fi un pericol și că funcționează în siguranță.

După 2 ani trebuie să prelungiți această autorizare printr-o VTP (Verificare tehnică periodică) care se va efectua de către o societate autorizată ISCIR.

Datorită prevederilor legale (conform Monitorului Oficial 513 din 23/07/2010, art.21) este obligatoriu să se efectueze în continuare din 2 în 2 ani.

Ce înseamnă un VTP la centrale termice?

În urma acesteia ți se aduce la cunoștință siguranța funcționării în parametrii normali ai centralei.

Verificarea centralelor termice este o tehnică periodică cuprinde mai multe aspecte, cum ar fi:

 • verificarea integrității aparatului și a menținerii condițiilor inițiale de instalare;
 • verificarea existenței „Livretului aparatului”, aflat la deținător;
 • verificarea și reglarea instalației de ardere în scopul realizării unei arderi complete, cu eficiența indicată de producător;
 • activități de curățare a aparatului, dacă este necesar;
 • verificarea funcționării corecte a dispozitivelor de control, reglare și siguranță;
 • analiza gazelor arse și verificarea încadrării valorilor în limitele admise;
 • efectuarea verificărilor aplicabile în conformitate cu condițiile tehnice prevăzute în livretul aparatului precum și în instrucțiunile producătorului.

Ca și autorizarea, verificarea tehnică periodică este obligatorie pentru funcționarea în condiții legale a unei centrale termice.

Ce se poate întâmplă dacă centrala nu este autorizată?

În cazul în care centrala termică nu prezintă autorizația de funcționare valabilă, riști punerea sigiliului pe gaze și sistarea furnizării, până în momentul în care toate actele vor fi la zi.

Aceasta implică atât punerea în pericol a salariaților cât și creșterea costurilor deoarece firma trebuie să plătească și rebranșarea utilităților pe lângă costurile de autorizare.

Cu cine se face?

Autorizarea, mentenanța și reparațiile se realizează doar de către firmele aprobate de ISCIR, care în urma verificării și constatării îndeplinirii condițiilor de siguranță emit livretul de aparat sub forma a două exemplare, acesta conținând rezultatele măsurătorilor cât și al verificărilor.

Un exemplar ramâne la tine, iar cel de al doilea urmând a fi trimis către ISCIR pentru a confirma efectuarea verificării tehnice periodice.

Una dintre companiile pe care o recomandăm pentru aceste servicii este ABC Control. Ei se ocupă în principal cu gama de produse Buderus, Bosch, Viessmann, ICI Caldaie, Ferolli, Ariston sau Protherm.

Citeste in continuare
Publicitate
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Diverse

5 cele mai comune greșeli în optimizarea SEO

Publicat

pe

SEO este, cel mai probabil, o noţiune complet necunoscută pentru mulţi oameni, însă pentru cei care lucrează în domeniul IT a devenit un termen indispensabil în munca de zi cu zi.

Cuvântul SEO (Search Engine Optimization) vine din limba engleză şi reprezintă un proces de creştere a vizibilităţii site-urilor în urma ordonării rezultatelor făcută de motorul de căutare. În România şi Republica Moldova principalul motor de căutare este Google cu peste 95% din piaţă.  SEO este o subcategorie a marketing-ului online SEM, practică apărută în anul 1990, odată cu apariţia primelor site-uri pe Internet. Aceasta reprezintă totalitatea tehnicilor prin care un site web este propulsat cât mai sus în lista de rezultate date de un motor de căutare pentru diverse cuvinte-cheie, astfel mărindu-se traficul site-ului. Dacă activezi în domeniul marketingului online ştii cât de important este să-ţi creşti numărul vizitatorilor pe site, şi respectiv, să-ţi vinzi mai uşor produsele/serviciile. Există însă unele greşeli în materie de SEO care te împiedică să-ţi atragi potenţialii clienţi şi care te fac să pierzi teren în raport cu site-urile concurente.

 • Industria SEO este una relativ nouă, iată de ce pentru rezultate palpabile apelează la o agenţie SEO de încredere, care are expertiza şi experienţa necesară pentru a-ţi spori vizibilitatea site-ului sau a paginii web. În Chişinău poţi apela cu încredere la agenţia SEO SEOlium, care se va ajuta să devii vizibil pe piaţa enormă online şi graţie cuvintelor-cheie relevante domeniului tău de activitate îţi va ridica business-ul pe o poziţie de top. Deşi pare o operaţiune banală, optimizarea SEO de calitate poate fi realizată doar de agenţiile SEO specializate, cu renume în acest sens. Nu te aventura să-ţi promovezi site-ul singur decât dacă ai studiile şi expertiza necesară în acest sens.
 • Identificarea cuvintelor-cheie în baza cărora să-ţi promovezi site-ului este esenţială în realizarea unei optimizări SEO de succes. Asigură-te că toate cuvintele-cheie pe care le foloseşti sunt suficient de relevante pentru specificul site-ului tău. De asemenea, evită sa foloseşti cuvinte-cheie sau expresii foarte căutate, extrem de accesibile în tot spaţiul online pentru că şi în acest caz rezultatele de creştere a vizibilităţii site-ului vor întârzia să apară.
 • Nu te aştepta la rezultate vizibile prin prima zi. Roadele unor servicii SEO de calitate le poţi culege abia după luni bune, în condiţiile în care ai apelat la o agenţie SEO serioasă al carei scop este de a-ţi mări vizibilitatea site-ului/produselor printr-o strategie bine pusă la punct. Oricât de mult efort în optimizarea SEO ai depune, trebuie să ştii că o poziţie de top în clasamentul căutărilor nu se obţine peste noapte.
 • Accesarea rapidă a site-ului. Oricât de performantă ar fi strategia de optimizare SEO, aceasta devine inutilă dacă vizitatorul site-ului nu-şi poate găsi uşor informaţiile/serviciile/produsele de care are nevoie. Dacă site-ul prezintă erori de accesare sau paginile se încarcă greu, orice efort de creştere a vizibilităţii site-ului devine inutil.
 • O altă greşeală care-ţi menţine site-ul invizibil pe piaţă este lipsa conţinutului de calitate. Dacă ai câteva texte de o calitate proastă, cu greşeli gramaticale sau copiate din alte surse, nu te aştepta la o creştere a vizibilităţii site-ului. Consumatorii de informaţii online nu au încredere in site-urilor cu conţinut îndoielnic, care nu răspund prompt la întrebările şi nevoile lor. Asigură-te că ai texte de calitate, cu conţinut relevant domeniului tău de activitate şi asigură-te că îmbunătăţeşti constant informaţiile accesibile pe site-ul tău.

Citeste in continuare

Diverse

Covoare profesionale pentru afaceri de succes

Publicat

pe

V-ati intrebat vreodata de ce marile corporatii sau lanturi hoteliere au asa mare succes? Secretul il reprezinta covoarele rosii! Este o forma de a numi, intr-o maniera mai voalata, acele covorase HORECA profesionale, care sunt amplasate la intrarea / iesirea principala din cladire. In ziua de azi, aceste covoare exterior sunt foarte apreciate, mai ales daca acestea sunt realizate si pe comanda, in care sunt reprezentate fie numele firmelor, fie logo-ul acestora. Este un fel de carte de vizita, care parca te indeamna sa treci pragul acelor companii / hoteluri. Bineinteles, la fel de bine sunt utilizate si acele covorase interior, care vin in completarea primelor si care ofera un look mai rafinat incaperii.

De ce folosesc astfel de produse? In primul rand, deoarece acestea au o mare capacitate de absorbtie si retin murdaria de pe talpile pantofilor. In al doilea rand, impiedica murdarirea podelei, datorita proprietatilor mentionate. Iar acest lucru va ajuta la mentinerea curateniei pe o perioada mult mai lunga de timp. Nu ati fost impresionati de curatenia care va intampina, la intrarea unui hotel de lux? Ganditi-va ca o buna parte din merite se vor adresa acestor covoare profesionale! Da, stiu, este surprinzator – probabil nu multi v-ati gandit ca un astfel de produs poate sa faca o asa mare diferenta.

Daca va doriti afaceri de succes, atunci va trebuie parteneri de afaceri pe masura. Stiti de unde achizitioneaza marile companii covorase profesionale? De pe Covoare-profesionale.ro – magazin online care pune la dispozitia clientilor lor produse profesionale din gamele: covoare exterior, covoare interior, covoare HORECA, covoare dezinfectante, mochete de birou la preturi mai mult decat accesibile. Cu o experienta de 12 ani in domeniu, site-ul este unul dintre brand-urile puternice de pe piata din Romania. Dedicat solutiilor complete si inteligente, aceste vine cu produse variate si profesionale, dedicate oricarui tip de afacere, astfel incat sa va ofere un start bun.

Avand o echipa puternica de specialisti in spate, tehnicienii lor va pot ajuta sa alegeti cele mai potrivite solutii, indiferent de tipul afacerii pe care o dezvoltati. Astfel, puteti fi linistiti ca oferiti angajatilor si clientilor cele mai bune conditii pentru desfasurarea activitatilor. Vreti sa aflati mai multe detalii despre produsele si serviciile lor? Atunci vizitati-le site-ul chiar azi, caci acolo veti gasi toate informatiile de care aveti nevoie. Sunt detalii complete si corecte pe care le puteti folosi, in vederea alegerii celor mai bune produse, in functie de nevoile personale sau de nevoile firmei pe care o manageriati.

Covoarele profesionale sunt trecute cu vederea de catre persoanele din exterior, dar pentru personal, indiferent de afacere / domeniu in care activezi, acestea pot reprezenta un boost pozitiv. Este vorba despre detalii – acestea fac diferenta in cele mai multe dintre cazuri si merita sa va axati uneori si pe acestea. Si indiferent de preferinte, covoarele de interior / exterior mereu vor oferi un aer mai rafinat oricarei intrari. De aceea sunt atat de utilizate la institutiile publice sau de stat, pentru ca si-au dovedit utilitatea si continua sa si-o dovedeasca in fiecare zi.

 

Citeste in continuare

Actualitate

Despre Euro-Leu si scenariile pentru perioada urmatoare

Incisiv

Publicat

pe

De

Intervenția mea de ieri, de la TVR1, despre Euro-Leu si scenariile pentru perioada urmatoare:

Publicată de Radu Teodor Soviani pe Joi, 21 noiembrie 2019

De doua ori ,,a ars” Euro din rezerva astazi BNR pentru ca leul sa nu iasa din ,,incinta” promisa: in jurul orei 9.30 si in jurul orei 15.00, dar ulterior Euro tot s-a dus peste 4,78 de lei. Repet: ceea ce face Isărescu de la începutul lui noiembrie este risipa de rezerva valutara pentru ca scopul nu este protejarea unui nivel de curs optim pentru economie ci optim pentru el. Nivelul de 4,8 lei va fi depasit oricum, dar scopul jocului politic al rezervei valutare este ca sa nu vadă lumea un Euro peste 4,8 lei, INAINTE de 24 noiembrie 2019. Ca la alegerile parlamentare din 2008…. Aceiași oameni, aceleași greșeli, preciza analistul Radu Teodor Soviani si a avut o ntervenție, la TVR1, pe aceasta tema. (Irinel I.).

 

Citeste in continuare

Parteneri

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Actualitate15 ore ago

Despre Euro-Leu si scenariile pentru perioada urmatoare

Intervenția mea de ieri, de la TVR1, despre Euro-Leu si scenariile pentru perioada urmatoare: Publicată de Radu Teodor Soviani pe...

Actualitate15 ore ago

Primul care calcă ”pe becul” președintelui este chiar ministrul de Interne!/Vela, retras de la MAI!

(Preluare National – Catalin Tache): Iată că, în ciuda avertismentelor fără echivoc ale lui Klaus Iohannis, cel care de altfel...

Actualitate15 ore ago

Exxon a scos la vânzare participația în Marea Neagră

(Preluare FLUX 24): În timp ce la București președintele Klaus Iohannis speră ca Exxon să se răzgândească și să nu...

Actualitate15 ore ago

„Un sul de hârtie igienică pentru #suckerii lui Maus, #ruşinea #presei #româneşti”

Aşa era şi acum 30 de ani #ŞtergeţiVăGura #MarşDinPresă… “Am văzut foarte mulţi dintre cei care au luat cuvântul până...

Actualitate15 ore ago

Bye, bye, Klemm!

Hai ca am primit o veste excelenta din SUA. Enervantul ambasador american Hans Klemm trebuie sa inceapa sa isi stranga...

Actualitate15 ore ago

PNL, acuzatie grava: ”Iohannis a batut palma cu PSD pentru interese personale”

(Preluare Inpolitics): PNL se mîndrește azi că are un candidat prezidențial mare dușman al PSD, atît de mare încît a...

Actualitate15 ore ago

Iohannis reclamă un atentat la siguranța națională

Nici mai mult, nici mai puțin. Președinte în funcție fiind și șef al Consiliului Suprem de Apărare al Țării, domnul...

Actualitate2 zile ago

De doua ori ,,a ars” Euro din rezerva BNR pentru ca leul sa nu iasa din ,,incinta” promisa

Foooaaarte atent este domnul Mugur Isarescu in promisiunea facuta sustinatorilor de lunga durata ai lui (si ai LUI) – in...

Actualitate2 zile ago

Aceeaşi întrebare: de ce nu aţi lăsat toată presa înăuntru? Acelaşi inexistent răspuns…

După Klaus Iohannis Împăratul, Conducătorul, Şeful, Bossu’, organizatorul, preşedintele, candidatul, moderatorul, întrebătorul, răspunzătorul, evitatorul, microfonistul, PRistul, Sine Însuşi, Factotum, the...

Actualitate2 zile ago

Rachetele Patriot, plătite în avans, cu banu’ jos

(Preluare National – Nicholas Cezar): Câteva minute s-a plimbat Hans Klemm prin baza de la Deveselu, la braț cu noul...

Actualitate2 zile ago

Cine este generalul lui Iohannis?

A facut istorie prestatia lui Ludovic Orban de acum 5 ani, cand actualul lider PNL il introducea pe Klaus Iohannis...

Actualitate2 zile ago

Videoul cu un ofițer rus și un agent sârb, dezvăluiri ale unui jurnalist bulgar

(Preluare FLUX 24): Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a ordonat miercuri o anchetă în legătură cu un videoclip care arăta că...

Actualitate2 zile ago

Prioritatile noilor ministri: ”rebranduiri” de milioane de euro

(Preluare Inpolitics): Se spune că pe vremea regimului comunist, cele cîteva tovarășe de rang înalt din conducerea PCR, gen Lina...

Actualitate2 zile ago

Rușinea multiplă. Penultimul act

Șezătoarea lui Iohannis s-a consumat. Ca de altfel și conferința de presă record a doamnei Viorica Dăncilă. Între cele două...

Actualitate3 zile ago

Parada militară de Ziua Națională a României creeaza nemultumiri si tensiuni in randul politistilor locali/Problemele din Politia Locala Ploiesti

La o întâlnire operativă, directorul general al Politiei Locale Ploiesti (Adrian Vaida) și-a luat angajamentul și a promis celor de...

Partener media exclusiv

stiri actualizate

Top Articole Incisiv