Connect with us

Actualitate

In apărarea lui Klaus Iohannis

Incisiv

Publicat

pe

O importantă instituție autonomă a statului român și-a încălcat statutul și a intervenit în plină campanie electorală printr-o decizie politică, ce îl favorizează pe Klaus Iohannis. Este vorba de Consiliul Națonal pentru Combaterea Discriminării. Acuzația pe care o aduc este gravă. Mi-o asum integral. Iar în cele ce urmează voi face și demonstrația că așa stau lucrurile. Cu o întârziere înadins planificată și bine ticluită, reprezentanții unui post de televiziune, analiști și istorici sunt condamnați la grămadă pentru vina de a fi dezvăluit și comentat adevăruri istorice de necontestat, care îl incriminează pe Klaus Iohannis.

Concret, în urma unei dezbateri organizate în studiourile România TV, Andreea Crețulescu, Radu Golban, Bogdan Ficeac, Albion Marinescu și Ovidiu Zara au fost reclamați la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, instituție care, conform statutului, ar trebui să fie autonomă. Reclamația a fost făcută în numele Forumului Democrat al Germanilor din România. Fiecare dintre cei menționați a primit în final aceeași sancțiune. O amendă de 2.000 de lei. Se presupune, prin urmare, că poartă aceeași vină. Dar care este vina? Ne-o spune motivarea acestei sentințe făcută cu o întârziere plină de tâlc, la zece luni de la judecarea presupuselor fapte. Deci în aceste zile. Când ne aflăm în plină campanie electorală prezidențială. Persoana apărată este unul dintre principalii competitori. Klaus Iohannis. În comentariile lor, junaliștii și analiștii au făcut referiri la o decizie controversată a judecătoriei din Sibiu din anul 2007. Prin respectiva decizie, a fost dat un răspuns pozitiv la o solicitare a Forumului Democrat al Germanilor din România condus la acea dată de Klaus Iohannis. Care între altele era și primar al Municipiului Sibiu. Conform acestei decizii, Forumul Democrat al Germanilor din Româna a fost declarat succesorul în drepturi al unei organizații naziste. Grupul Etnic German. Care funcționase în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Și care dobândise o avere uriașă, constituită în special din imobile. Prin Tratatul de Pace și prin Convenția de Armistițiu, această organizație a fost declarată fascistă, de tip criminal, ceea ce a impus autorităților de la București scoaterea ei în afara legii prin dizolvare și confiscarea averii. Faptul s-a produs printr-un decret semnat în mod constituțional de Regele Mihai I al României. Acestea sunt fapte istorice. Documentate oficial. Asupra cărora nu ar trebui să planeze niciun semn de întrebare. Dar tot documete oficiale și fapte istorice sunt și cele la care mă voi referi în continuare.

Forumul Democrat al Germanilor din România condus de Klaus Iohannis, nu a solicitat întâmplător să-i fie recunoscută succesiunea în drepturi față de o organizație criminală. Nu și-ar fi asumat nimeni acest risc, dacă în contrapartidă nu ar fi existat bunuri în valoare de miliarde de euro, răspândite în toată România, în special sub forma unor imobile, licee, școli, spitale, muzee ș.a.m.d., care numai pe această cale ar fi putut intra în posesia FDGR. O organizație aparent civică, care dacă mai numără vreo 30.000 de membri și care, prin statut și prin activitatea ei din ultimii ani, s-a implicat cât se poate de oficial în politică, având filiale în întreaga Românie și participând la alegeri. De altfel, în această calitate, Klaus Iohannis a devenit primar al Municipiului Sibiu.

Un alt fapt ținând de istoria recentă și pe care nimeni nu-l poate contesta și nici nu l-a constestat vreodată, este că puternicul cancelar al Germaniei, doamna Angela Merkel a intervenit de cel puțin două ori în disputa legată de această succesiune. O dată în 2011, când s-a aflat în România și când a insistat ca sentința Judecătoriei Sibiu să fie pusă în operă în sensul restituirii către FDGR și alte comunități germane a bunurilor confiscate în trecut de statul român, motiv pentru care Guvernul României a și semnat un protocol în acest sens cu FDGR. A doua oară, mai recent, când s-a aflat din nou în România, cancelarul Angela Merkel a făcut o declarație explozivă, în care pentru a doua oară a intervenit în viața politică a unui stat independent. Ea i-a amenințat pur și simplu cu represalii din partea autorităților de la Berlin pe toți cei care critică FDGR. Numai că singurele critici aduse FDGR se referă la preluarea patrimoniui care cândva a aparținut organizației naziste.

Un alt adevăr și el istoric, și el de necontestat, este că Ministerul Public, prin Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, a formulat o cerere de revizuire a hotărârii instanței de judecată care stabilise succesiunea. Iar această cerere a fost respinsă ca fiind tardivă.

Și, în fine, trebuie consemnat și faptul că retrocedările s-au făcut. Iar statul român a fost deposedat de bunuri cu o valoare inestimabilă, cum ar fi de pildă Palatul și Muzeul Brukenthal, care în trecut a aparținut pur și simplu orașului Sibiu, în urma actului de donație făcut de faimosul baron cu același nume.

Cei prezenți în studioul România TV în urmă cu un an nu au făcut altceva decât să-și exprime opiniile, unele de tip jurnalistic, altele de tip analitic, altele de tip istoric asupra faptelor mai sus expuse. Doi dintre aceștia, Radu Golban și Ovidiu Zara nici măcar nu se aflau în studio, ci au comentat telefonic. În paranteză fie spus, Radu Golban este cetățean german și, conform legilor germane, este de naționalitate germană. Cum ar fi putut el să discrimineze etnia din care face parte?

Sunt de reținut câteva informații, dincolo de cea legată de momentul ales de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru a-i pedepsi pe jurnaliști, analiști și istorici pentru o vină pe care nu o au. Din conținutul sentinței reiese că toți se fac vinovați de aceeași faptă și în aceeași măsură. Ca și când ar fi vorbit în cor. Ori în realitate așa ceva nu s-a întâmplat. Fiecare dintre ei a abordat subiectul dintr-o altă perspectivă. Și atunci cum de sunt sancționați fiecare în același fel? Să nu fi auzit această autoritate autonomă de individualizarea pedepselor?

Un alt fapt semnificativ și care și el întărește supoziția că asistăm de fapt la o decizie politică, de fapt la un act de discriminare săvârșit chiar de instituția care trebuie să combată acest fenomen, este acela că faptele expuse mai sus au fost relatate și argumentate în România de un număr foarte mare de jurnlaitști și analiști, precum și de numeroși oameni politici, fără ca în cazul acestora să se fi pus vreodată problema unui act de discriminare care ar putea fi sancționat. Printre ei, cu titlu de exemplu, mă număr și eu. Am publicat zeci de comentarii pe această temă. Și m-am exprimat de nenumărate ori în studiourile tuturor televiziunilor la care am avut acces. Și nu am fost sancționat de către nimeni. Dintre nenumăratele exemple de acest fel mă mai opresc și la domnul Adrian Severin, un specialist de primă mărime în politică externă, dar și în drept internațional. Chiar în urmă cu o săpămână, acesta a publicat un comentariu exploziv după multe alte intervenții de-a lungul acestui deceniu. În acest comentariu, domnul Adrian Severin afirmă că până acum a crezut că domnul Klaus Iohannis s-a luptat doar din lăcomie și că singurul scop al solicitării unei sentințe judecătorești de succesiune este legat de dorința accesului la retrocedări. Iar acum domnia sa crede că realitate este alta. Și anume că domnul Klaus Iohannis chiar se crede succesor al unei organizații naziste.

De ce niciun alt analist, istoric sau jurnlaist, cu excepția celor care în urmă cu un an s-au aflat într-un studio al României TV, nu a fost cercetat de Consiliul Național pentru Combatrea Discriminării și nu a fost sancționat? Cred că răspunsul la această întrebare merită toți banii. Pentru că sunt foarte mulți oameni în această situație. Iar CNCD a vrut să dea doar câteva exemple. Și să treacă la execuții sumare înaintea campaniei electorale. Pentru a le închide tuturor gura. Și pentru a restricționa libertatea televiziunilor de a dezbate acest caz absolut revoltător.

Și o ultimă observație. Eu unul nu aduc nicio acuzație autorităților statului român, cu excepția CNCD, Primăriei din Sibiu și judecătoriei din aceeași localitate care a stabilit succesiunea. Din acel moment al actului de justiție, Guvernul nu mai avea încotro. Și a retrocedat în draci. În schimb, îl rog cu toată fermitatea pe ministrul Finanțelor, domnul Eugen Teodorovici să facă imediat demersurile necesare pentru ca românii să afle dintr-o sursă oficială dimensiunea grozăviei.

Sorin Rosca Stanescu

 

Actualitate

Schimbare majoră în algoritmul de căutări Google prin update-ul Google Bert

Publicat

pe

Schimbare majoră în algoritmul Google. Una din 10 căutări va fi afectată.

Ce impact are/va avea Google BERT aspra SERP?

Datorită accesului la device-uri din ce în ce mai practice și a modalităților de interacțiune cu acestea cât mai facile, inclusiv prin interogări verbale, multe căutări capătă forma unor interogări conversaționale. Astfel și rezultatele ce trebuie să fi oferite utilizatorilor, trebuie să țină pasul cu trend-ul și să răspundă cât mai bine acestei modalități de informare.

În mod tradițional, computerele nu puteau să „înțeleagă” textele. Ele puteau să stocheze texte și permiteau căutări în texte după anumite cuvinte sau expresii. De aceea dezvoltarea unor modele de înțelegere a textelor este o adevărată revoluție pentru modul de operare a computerelor. Modalitatea lor de interacțiune cu textele este uimitoare, fiind programate să recunoască, clasifice, analizeze, să sesizeze intenția sau direcția de comunicare.

În acest sens BERT este conceput ca o tehnica neuronală folosită de rețea pentru a obține o înțelegere cât mai bună a limbajului natural. Pentru a clarifica mai bine lucrurile putem spune că „rețea neuronală” ( neural network) înseamnă „recunoașterea modelului” ( pattern recognition) de limbaj uman. Cu alte cuvinte NLP sau Natural Language Processing, așa cum este numit, este de fapt un sistem care ajută calculatoarele să înțeleagă mai bine cum comunică ființele umane. Astfel BERT ne ajută, prin recunoașterea modelului de vorbire, să ne informăm într-o manieră cât mai apropiată de cea în care oamenii comunică în mod natural.

Fiind vorba despre cea mai recentă updatare Google, există foarte multe întrebări și nelămuriri în legătură cu ce modificări aduce ea și ce trebuie făcut pentru a optimiza paginile pentru a răspunde cât mai bine noii provocări. Chiar dacă oficialii companiei au oferit câteva detalii, rămâne ca cei care se ocupă de procesele SEO să vadă și singuri care este impactul acestor modificări și ce înseamnă să creezi conținut de cea mai bună calitate pentru utilizatori. Cu timpul lucrurile vor deveni mai clare și vor fi identificate cele mai adecvate metode pentru a obține cele mai relevante rezultate.

Citește articolul complet: Schimbare majoră în algoritmul de căutări Google prin update-ul Google Bert.

Citeste in continuare

Actualitate

Despre Euro-Leu si scenariile pentru perioada urmatoare

Incisiv

Publicat

pe

De

Intervenția mea de ieri, de la TVR1, despre Euro-Leu si scenariile pentru perioada urmatoare:

Publicată de Radu Teodor Soviani pe Joi, 21 noiembrie 2019

De doua ori ,,a ars” Euro din rezerva astazi BNR pentru ca leul sa nu iasa din ,,incinta” promisa: in jurul orei 9.30 si in jurul orei 15.00, dar ulterior Euro tot s-a dus peste 4,78 de lei. Repet: ceea ce face Isărescu de la începutul lui noiembrie este risipa de rezerva valutara pentru ca scopul nu este protejarea unui nivel de curs optim pentru economie ci optim pentru el. Nivelul de 4,8 lei va fi depasit oricum, dar scopul jocului politic al rezervei valutare este ca sa nu vadă lumea un Euro peste 4,8 lei, INAINTE de 24 noiembrie 2019. Ca la alegerile parlamentare din 2008…. Aceiași oameni, aceleași greșeli, preciza analistul Radu Teodor Soviani si a avut o ntervenție, la TVR1, pe aceasta tema. (Irinel I.).

 

Citeste in continuare

Actualitate

Primul care calcă ”pe becul” președintelui este chiar ministrul de Interne!/Vela, retras de la MAI!

Incisiv

Publicat

pe

De

(Preluare National – Catalin Tache):

Iată că, în ciuda avertismentelor fără echivoc ale lui Klaus Iohannis, cel care de altfel și-a și asumat sarcina prezidențială de a ține ”guvernul meu” la frâiele guvernării, deja primii miniștri liberali au și început să dea cu oiștea intereselor personale în gardul interesului public. Iar primul care calcă ”pe becul” președintelui este chiar ministrul de Interne! La Cotroceni ajungând deja îngrijorătoarea informație de ultimă oră – la fel ca și la unii dintre ceilalți lideri liberali mai bine conectați la realitățile sistemului de altfel –  că  Marcel Vela și-ar pregăti intens terenul pentru a prelua din primăvară Președinția Consiliului Județean Caraș -Severin! Aceasta fiind de fapt adevărata sa țintă politică! Iar pentru a ajunge ”baronul” județului unde este de altfel atât de bine ancorat după cele nu mai puțin de trei mandate de primar al orașului Caransebeș, normal că Marcel Vela va trebui să facă  pasul înapoi de la conducerea Ministerului Afacerilor Interne, cel mai probabil undeva la începutul lunii martie… Chiar înainte de declanșarea campaniei electorale pentru alegerile locale.

De ce l-a ”executat” Marcel Vela  pe comisarul șef Viorel Avram…

Ceea ce și explică de altfel în mare parte dezinteresul tot mai fățiș afișat față de adevăratele probleme stringente cu care se confruntă un minister de forță ai cărui polițiști au ajuns să fie bătuți ziua în amiaza mare, ca în Vestul Sălbatic, dezarmați și umiliți cu ”execuții false” cu pistolul la tîmplă de către membrii clanurilor interlope! Cele care, ghinion, habar nu au că ministrul Vela le-a declarat oficial război… În schimb, chiar în ziua în care doi polițiști erau maltratați la Vâlcea iar o polițistă era călcată în picioare la propriu la Alba Iulia, ministrul de Interne lua o decizie parcă desprinsă de pe vremea ”Miliției” lui Stănică! Și cu care nici măcar cadriștii MAI nu s-au mai întîlnit de atâta amar de vreme… Astfel că șeful IPJ Caraș Severin a fost detașat, de îndată, începând chiar cu data de 22 noiembre, la IPJ Botoșani! Și uite cum Vela deja își ”curăță culoarul” pentru președinția Consiliului Județean, prin execuția sumară și fără cea mai mică explicație tocmai a inspectorului șef de la Caraș Severin, Viorel Avram! Adică exact același șef de Poliție pe care pesedista Carmen Dan l-a ”tocat” cât a putut, cel mai probabil în urma refuzului acestuia de a executa ordinele ”furiei roșii”. Iar acum, noul ministru liberal nu a avut nicio altă prioritate a începutului de mandat decât ”decaparea” cu orice preț a aceluiași inspector șef, din informațiile intrate în posesia noastră reieșind că în locul acestuia ar urma să fie numit un ”executant” girat de cuplul Grigore Stolojescu – Marian Tutilescu! Numai că dacă trio-ul Vela – Tutilescu – Stolojescu chiar crede că ”ce a fost în Clisură, rămâne doar în Clisură” se înșeală amarnic… Mai ales că ”falanga iohannistă” din guvern chiar a dat alarma cu privire la iminenta ”dezertare” a lui Vela înspre administrația locală! Strategie pe care sunt semnale că vor mai încerca să o adopte în primăvară și alți doi-trei actuali miniștri! Totul în cadrul ”remanierii de primăvară” gândită ca o supapă care să mai elimine din nemulțumirile publice ce urmează să fie acumulate până atunci și pentru a dejuca astfel moțiunea de cenzură pregătită de pesediști.

”Săgețile” Tutilescu și Stolojescu

”Lovitura” prin care dezvăluiam impunerea lui Marian Tutilescu și Grigore Stolojescu drept principalii consilieri ai noului ministru de Interne i-a făcut pe cei doi să bată în retragere, sub diverse pretexte personale, bineînțeles. Numai că asta nu înseamnă că au renunțat la ”onorarea promisiunii” făcute lui Marcel Vela de a-i netezi calea pentru ”recucerirea” Caraș -Severinului! Acum, de ce o vrea Marcel Vela să renunțe la postul de ditamai ministrul de Interne pentru un simplu ”baron” de provincie, poate doar prin ”hățișul” conturilor bancare ale mamei sale să se mai limpezească socotelile… Cert este însă că zilele acestea se agită tot mai mult apele politice din Caraș -Severin, păcat fiind însă că astfel ”tsunami”-ul epurării lovește și alte instituții apolitice, precum Inspectoratul Județean de Poliție. Acolo unde, la doar câteva ore după ce a încercat un ”atac cu talpa”, parcă la intimidare, declarând public că ”șeful IPJ a fost ținut în palmă și apărat politic”, Marcel Vela a decis să apeleze direct la ”soluția finală”, dacă tot nu a vrut să priceapă ”mesajul subliminal” comisarul șef Viorel Avram. Cel care practic peste noapte s-a trezit detașat la… Botoșani! Pentru a putea face astfel loc unui înlocuitor despre care informațiile noastre arată că a fost deja supus ”casting”-ului girat de Grigore Stolojescu și Marian Tutilescu. Și uite cum, deși mediatizata ”depesedizare” galopantă a Ministerului de Interne, una asumată chiar de către premier o fi ea sublimă, dar lipsește cu desăvârșire, ministrul Vela a decis să declanșeze războiul doar cu șeful Poliției din județul său natal! Și acolo unde se pare că deja ”s-au aruncat zarurile” pentru ca Vela să se avânte pe un culoar cât mai favorabil în cursa din primăvară pentru președinția Consiliului Județean Caraș-Severin…

Grigore Stolojescu și Marian Tutilescu ”nu dorm”…

Internele, lăsate fără chestori!

”Fără chestori de 1 Decembrie” titram pe 20 octombrie, avertizând că președintele României nu va avea practic ce decrete de avansare să semneze cu ocazia Zilei Naționale din 1 Decembrie, din moment ce listele cu propuneri nu au fost încă întocmite, astfel că nu va mai exista timpul necesar avizării! Și uite că deși între timp MAI are un ministru plin, Internele tot vor fi lăsate fără chestori anul acesta! Pentru că preocupat de propriul război personal din Caraș-Severin, ministrul Marcel Vela nu a mai avut timp până acum și de procedurile pentru trimiterea către Administrația Prezidențială a listelor cu nominalizări pentru avansarea în grad. Așa că se anunță o defilare tristă de 1 Decembrie la MAI…

 

 

Citeste in continuare

Parteneri

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Actualitate15 ore ago

Despre Euro-Leu si scenariile pentru perioada urmatoare

Intervenția mea de ieri, de la TVR1, despre Euro-Leu si scenariile pentru perioada urmatoare: Publicată de Radu Teodor Soviani pe...

Actualitate15 ore ago

Primul care calcă ”pe becul” președintelui este chiar ministrul de Interne!/Vela, retras de la MAI!

(Preluare National – Catalin Tache): Iată că, în ciuda avertismentelor fără echivoc ale lui Klaus Iohannis, cel care de altfel...

Actualitate15 ore ago

Exxon a scos la vânzare participația în Marea Neagră

(Preluare FLUX 24): În timp ce la București președintele Klaus Iohannis speră ca Exxon să se răzgândească și să nu...

Actualitate15 ore ago

„Un sul de hârtie igienică pentru #suckerii lui Maus, #ruşinea #presei #româneşti”

Aşa era şi acum 30 de ani #ŞtergeţiVăGura #MarşDinPresă… “Am văzut foarte mulţi dintre cei care au luat cuvântul până...

Actualitate15 ore ago

Bye, bye, Klemm!

Hai ca am primit o veste excelenta din SUA. Enervantul ambasador american Hans Klemm trebuie sa inceapa sa isi stranga...

Actualitate15 ore ago

PNL, acuzatie grava: ”Iohannis a batut palma cu PSD pentru interese personale”

(Preluare Inpolitics): PNL se mîndrește azi că are un candidat prezidențial mare dușman al PSD, atît de mare încît a...

Actualitate15 ore ago

Iohannis reclamă un atentat la siguranța națională

Nici mai mult, nici mai puțin. Președinte în funcție fiind și șef al Consiliului Suprem de Apărare al Țării, domnul...

Actualitate2 zile ago

De doua ori ,,a ars” Euro din rezerva BNR pentru ca leul sa nu iasa din ,,incinta” promisa

Foooaaarte atent este domnul Mugur Isarescu in promisiunea facuta sustinatorilor de lunga durata ai lui (si ai LUI) – in...

Actualitate2 zile ago

Aceeaşi întrebare: de ce nu aţi lăsat toată presa înăuntru? Acelaşi inexistent răspuns…

După Klaus Iohannis Împăratul, Conducătorul, Şeful, Bossu’, organizatorul, preşedintele, candidatul, moderatorul, întrebătorul, răspunzătorul, evitatorul, microfonistul, PRistul, Sine Însuşi, Factotum, the...

Actualitate2 zile ago

Rachetele Patriot, plătite în avans, cu banu’ jos

(Preluare National – Nicholas Cezar): Câteva minute s-a plimbat Hans Klemm prin baza de la Deveselu, la braț cu noul...

Actualitate2 zile ago

Cine este generalul lui Iohannis?

A facut istorie prestatia lui Ludovic Orban de acum 5 ani, cand actualul lider PNL il introducea pe Klaus Iohannis...

Actualitate2 zile ago

Videoul cu un ofițer rus și un agent sârb, dezvăluiri ale unui jurnalist bulgar

(Preluare FLUX 24): Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a ordonat miercuri o anchetă în legătură cu un videoclip care arăta că...

Actualitate2 zile ago

Prioritatile noilor ministri: ”rebranduiri” de milioane de euro

(Preluare Inpolitics): Se spune că pe vremea regimului comunist, cele cîteva tovarășe de rang înalt din conducerea PCR, gen Lina...

Actualitate2 zile ago

Rușinea multiplă. Penultimul act

Șezătoarea lui Iohannis s-a consumat. Ca de altfel și conferința de presă record a doamnei Viorica Dăncilă. Între cele două...

Actualitate3 zile ago

Parada militară de Ziua Națională a României creeaza nemultumiri si tensiuni in randul politistilor locali/Problemele din Politia Locala Ploiesti

La o întâlnire operativă, directorul general al Politiei Locale Ploiesti (Adrian Vaida) și-a luat angajamentul și a promis celor de...

Partener media exclusiv

stiri actualizate

Top Articole Incisiv