Connect with us

Diverse

3 lucruri de știut înainte de a renova pereții

Avatar

Publicat

pe

Dacă ai luat decizia de a-ți reamenaja locuința, probabil ai luat în calcul renovarea pereților. De cele mai multe ori, vopseaua fie se scorojește, fie pereții se crapă și capătă un aspect inestetic. Indiferent de motivul pentru care îți dorești să renovezi, procedurile încep odată cu îndreptarea pereților, la care se adaugă tencuirea și vopsirea lor. În articolul de mai jos, îți prezentăm care sunt lucrurile utile de știut înainte de a renova pereții, astfel încât să termini cu succes această activitate care transformă aspectul casei.

1. Pregătește corespunzător camera de lucru

Înainte de procesul de renovare a pereților, camerele în care îți desfășori activitatea trebuie să fie pregătite pentru îndreptarea, șlefuirea și vopsirea acestora. De aceea, începe cu îndepărtarea mobilierului din fiecare cameră. Mobila care nu poate fi scoasă din încăpere, trebuie să fie acoperită cu folii mari, pentru a fi protejată, începând cu patul, dulapul sau alte obiectele mari. Totodată, este indicat să îndepărtezi toate întrerupătoarele și prizele și să aplici bandă adezivă peste firele electrice. Abia apoi vei putea să cureți și să repari pereții, astfel încât să fie netezi, pentru a începe să aplici vopseaua.

2. Adună sculele și echipamentele necesare pentru renovare

Pentru a renova corespunzător pereții camerelor, nu trebuie să apelezi la echipe de specialiști în construcții. De aceea, cu îndemânare și cu ajutorul echipamentelor potrivite, vei reuși să te ocupi singur de acest lucru. Pentru ca treaba să meargă ca pe roate, vei avea nevoie de următoarele echipamente:

 • Haine confortabile, de care nu ai neapărată nevoie, deoarece petele de vopsea sau de glet pot fi greu de scos.
 • Nu uita de încălțămintea adecvată, cu o talpă stabilă și aderentă, pentru a evita orice posibilă accidentare.
 • O șapcă veche, pentru a-ți proteja capul în asemenea situații.

Totodată, vei avea nevoie și de unelte necesare pentru renovarea pereților, pe care le poți păstra în gospodărie mulți ani de acum înainte, pentru numeroase reparații:

 • O găleată
 • O scară, utilă pentru a ajunge în zonele mai înalte ale camerei
 • Un șpaclu, potrivit pentru curățarea pereților
 • Rotopercutoare, ideale pentru a găuri suprafețele dure sau de beton
 • Șmirghel, pentru a finisa suprafețele
 • Un trafalet și o pensulă pentru a aplica vopseaua
 • O gletieră pentru aplicarea gletului

Toate aceste unelte te vor ajuta să obții rezultate ca la carte, indiferent de tipul lucrărilor de renovare.

3. Pregătește-te pentru renovarea pereților

Dacă vrei să începi renovarea și vopsirea pereților, însă nu dorești să-i vopsești pe toți, trebuie să acoperi aceste spații cu ajutorul unor folii de plastic și bandă adezivă. Ulterior, vei începe să acoperi orice gaură, crăpătură sau altă imperfecțiune prezentă în pereți, cu ajutorul gletului. Cu toate acestea, este posibil ca fisurile să fie adânci, de aceea nu trebuie curățate superficial. O curățare superficială, urmată de aplicarea gletului, poate avea aceleași rezultate nefaste ca lucrarea inițială. În plus, poți folosi și plasă din fibră de sticlă, pe care o poți acoperi cu glet, astfel încât să previi apariția crăpăturilor. După ce gletul s-a uscat, nu uita că pereții trebuie să fie șlefuiți cu șmirghel fin. În urma acestui procedeu, camera se va umple de praf, de aceea va trebui să te ocupi și de curățarea spațiului, pentru a te pregăti de următoarea etapă, care este vopsirea suprafețelor.

 

Înainte de vopsirea suprafețelor, trebuie să te asiguri că ai ales vopseaua adecvată. În cazul pereților colorați, este ușor să te lași păcălit de achiziționarea nuanței corecte, iar această greșeală poate compromite întreaga renovare a pereților. Vopseaua lavabilă trebuie să fie aplicată în strat subțire, cu un trafalet de mici dimensiuni. După ce se usucă primul strat de vopsea, îl poți aplica și pe al doilea, pentru a obține un aspect neted și uniform.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Diverse

Autoevaluarea competențelor de limbă germană: Cum identifici corect nivelul la care te afli?

Avatar

Publicat

pe

Există numeroase oportunități de carieră în Germania. Cu toate acestea, vei avea nevoie nu numai de competențele specifice meseriei alese, ci și de un certificat B2, recunoscut și echivalat în Europa. Dacă ești vorbitor de limbă germană în căutare de loc de muncă, atunci cu siguranță îți va fi de folos un certificat care să-ți ateste competențele lingvistice. Descoperă cum să identifici corect nivelul la care te afli!

Nivelul A1

În cazul în care cunoști germană la nivelul A1, atunci ești capabil să înțelegi și să folosești expresii comune, poți pune și răspunde la întrebări personale (ca de exemplu, cum te cheamă, unde locuiești, pe cine cunoști etc.) De asemenea, ești capabil să porți o conversație simplă, cu condiția ca interlocutorul să reformuleze sau să repete frazele într-un ritm lent. Nu doar atât, dar poți citi și înțelege cuvinte și propoziții simple, poți completa formulare cu detalii personale, poți scrie o carte poștală și inclusiv informații referitoare la locul în care te afli sau la data calendaristică.

Nivelul A2

Dacă nivelul tău este A2, înseamnă că poți comunica în germană în situații care implică un schimb de informații simplu despre activități familiare. Poți susține discuții scurte, chiar dacă nu înțelegi suficient pentru a susține o conversație mai elaborată. Poți comunica despre lucruri precum familia, cunoscuții, studiile, condițiile de viață și activitatea profesională. De asemenea, poți citi și înțelege texte precum anunțuri, reclame, informații de pe ambalaje, orare, meniuri și scrisori personale în cuvinte din masa vocabularului. Nu doar atât, dar poți scrie inclusiv mesaje scurte și precise, așa cum ar fi o scrisoare personală.

Nivelul B1

Cunoștințele tale de limbă germană se află la nivelul B1 dacă te poți exprima corect atunci când descrii evenimente, experiențe, speranțe, vise și obiectivele tale personale. Ești capabil să-ți argumentezi pe scurt opiniile și planurile, ba chiar poți povesti pe scurt intriga unei cărți sau a unui film. Poți înțelege ideea principală a programelor TV, dacă acestea sunt redate într-o formă clară și lentă. În ce privește cititul, ești capabil să înțelegi textele referitoare la activitatea ta profesională, descrierea evenimentelor sau exprimarea de sentimente. De asemenea, poți redacta un text simplu și coerent pe o temă familiară, precum și scrisori în care descrii impresii și experiențe.

Nivelul B2

În cazul în care cunoștințele tale de limbă germană sunt de nivel B2, atunci poți să comunici cu un grad de fluență și de spontaneitate care fac posibilă conversația cu un vorbitor nativ. Poți realiza descrieri detaliate și clare pe un număr larg de subiecte din domeniul tău de interes și-ți poți exprima punctul tău de vedere despre un subiect de actualitate. În ce privește cititul, poți înțelege rapoarte pe articole și teme contemporane, ba chiar și literatura scrisă în germana contemporană. Nu doar atât, dar poți să scrii texte, rapoarte și eseuri în care transmiți informații și argumentezi un punct de vedere.

Nivelul C1

La nivelul C1 de cunoaștere a limbii germane, nu doar că te exprimi spontan și fluent, dar poți utiliza limba pentru a construi relații sociale și profesionale, fiind capabil să răspunzi la intervențiile interlocutorului tău. Poți înțelege texte lungi și complexe pe diverse teme (concrete sau abstracte), poți sesiza diferențele stilistice și poți parcurge chiar și articole specializate sau instrucțiuni tehnice. Scrisul în limba germană, pentru nivelul C1, presupune redactarea de texte clare, detaliate și bine structurate, cu un limbaj adecvat atât pentru scrisorile personale, cât și cele oficiale.

Nivelul C2

Un vorbitor de germană de nivel C2 poate participa la orice conversație și este familiar inclusiv cu expresiile idiomatice și colocviale. În cazul în care nivelul tău este C2, înseamnă că te exprimi fluent, cu precizie și ești capabil să îți nuanțezi foarte fin discursul. De asemenea, poți citi texte cu teme abstracte sau concrete, inclusiv pe cele cu un grad mare de complexitate, cum sunt operele literare, manualele și lucrările de specialitate. În ce privește scrisul, poți redacta scrisori, articole, rezumate, rapoarte sau recenzii, structurând informația logic și clar, astfel încât cititorul să poată identifica ușor aspectele esențiale.

Așadar, dacă ești un vorbitor de limbă germană în căutare de meserie, nu ezita și ia-ți un certificat de competențe lingvistice de nivel minim B2, care să fie recunoscut inclusiv în Germania. Mult succes!

Citeste in continuare

Diverse

Moduri de a decora casa de Craciun astfel incat sa fie unica si speciala

Avatar

Publicat

pe

De

ramuri-brazi-artificiali

Daca sunteti unul dintre acei oameni carora le place sa decoreze brazi de Craciun si sa monteze toate decoratiunile de Craciun atunci cand se apropie  decembrie, atunci exista o veste buna despre asta. In acest articol vom vorbi despre cum sa decorati casa de Craciun, in cativa pasi simpli.

Exista doua tipuri de oameni in aceasta lume: cei care abia asteapta sa-si acopere fiecare centimetru patrat al caselor lor in bucuriile sarbatorilor decembriene si cei care sunt exact opusul. Dar, se pare ca decorarea  casei in preajma Craciunului va poate face sa va simtiti mai fericiti si mai conectati la amintirile fericite din copilarie..

Intr-o lume plina de stres si anxietate, oamenilor le place sa se asocieze cu lucruri care ii fac fericiti, iar decoratiunile de Craciun evoca acele sentimente puternice ale copilariei. Decoratiunile sunt pur si simplu o ancora sau o cale catre acele emotii magice ale emotiilor copilariei vechi.

Studiile au constatat, de asemenea, ca atunci cand oamenii plaseaza decoratiuni exterioare, ei sunt vazuti ca oameni prietenosi si au o „sociabilitate mai mare” decat vecinii care nu decoreaza si adesea isi folosesc casele pentru a comunica atasamentul si, eventual, pentru a se integra in activitatile sociale ale cartierului. Asa ca puneti coroanele si aprindeti oamenii de zapada, acestea sunt un semn ca sunteti primitori.

Nu numai ca acest lucru ajuta la reamintirea vecinilor cat de prietenos esti, dar decorarea timpurie te poate face sa te simti mai pozitiv. Psihoterapeutii, au spus ca aceasta nostalgie  ajuta oamenii sa se conecteze la trecutul lor personal si ii ajuta pe oameni sa-si inteleaga identitatea. Pentru multi, plasarea decoratiunilor de Craciun inainte de timp, este o modalitate de a se reconecta cu copilaria lor.

Acest lucru va poate ajuta, de asemenea, sa va reconectati cu o persoana iubita pierduta si sa recuperati amintiri din vremuri mai fericite cu acea persoana. Decorarea din timp va poate ajuta sa va simtiti mai conectati cu acel individ. Adevarat, sarbatorile decembriene pot fi stresante, dar pot fi si unele dintre cele mai bune amintiri de familie.

Modalitati simple de a decora casa de Craciun

Decorarea poate fi o sarcina foarte simpla, nu in toate cazurile ar trebui sa petreceti ore si ore decorandu-va casa, deoarece exista stiluri de decoratiuni de Craciun foarte simple. O mare demonstratie a acestui lucru sunt urmatoarele idei pentru a decora casa  de Craciun, iar cel mai bun lucru este ca va vor face sa economisiti foarte mult:

 • Vechiul este nou: Puteti utiliza patine folosite care nu mai sunt functionale si le puteti oferi un nou scop: sa serveasca drept decor. Innodati sireturile patinelor si umpleti patinele cu ornamente de Craciun.. Dupa, atarna patinele undeva in casa ta cu un carlig. Asigura-te ca lamele patinelor sunt desfacute pentru a evita deteriorarea lemnului sau a deteriorarea locului unde le vei aseza.

brazi-artificiali-ieftini

 • Actualizati traditia: Extindeti-va stilul de Craciun in acest an cu o noua combinatie de accesorii. Unii brazi artificiali ieftini cu ramuri albe contrasteaza frumos cu vasele elegante de sticla, in timp ce florile verzi vibrante si panglica,  adauga o nota de culori foarte frumoase.
 • Soare decembrie: Da un decor de vacanta cu un pic de caldura, cu un dram de citrice. Asezati lamai luminoase, portocale pe o farfurie. Umpleti spatiile goale dintre fructe cu ornamente in  miniatura si ramuri de pin.
 • Castron de becuri: Pune in locul unei lumanari traditionale,  un vas incolor de sticla si inauntru  lumini de Craciun( activate pe baterii)  pentru un aspect festiv si simplu. Amesteca si combina culorile lumanarilor si becurilor pentru a da un efect mai sofisticat .

 

Citeste in continuare

Diverse

Vrei să ieși din mulțime? Alege tricouri amuzante cu imprimeuri!

Incisiv

Publicat

pe

De

Le vezi în fiecare zi și pot fi purtate pentru a te simți diferit. O imprimare bine aleasă pe un tricou poate salva ziua cuiva, poate aduce un zâmbet pe fața celor din jur și te poate face să te simți ca o celebritate, căci toate privirile vor fi îndreptate spre tine. Ești gata pentru asta?

Alege-ți tricouri amuzante pentru o ocazie specială sau doar pentru a crea o ținută zilnică ce te va ajuta să ieși din mulțime.

De ce să alegi tricourile amuzante cu imprimeuri?

Ceea ce porți mărturisește și spune ce fel de om ești, de multe ori este și un spectacol de interese și preferințe estetice. Deci, ce haine ar trebui să alegi? Acest lucru, desigur, depinde de fiecare persoană în parte și de ocazia pentru care le vei purta. Prin urmare, merită să cauți astfel de propuneri care să se potrivească preferințelor tale și să îți permită să te prezinți într-un mod plăcut în fața altora.

Tricourile cu imprimeuri amuzante pe care le vei găsi în oferta magazinului, desigur, nu vor fi potrivite pentru fiecare ocazie, dar dacă plănuiești o ieșire casual cu prietenii, un astfel de tricou va fi o idee grozavă. Vei găsi o mulțime de modele interesante care au o formă caracteristică, plină de umor. În multe cazuri, imprimarea de pe tricou este o combinație de elemente grafice amuzante cu text, potrivite corespunzător. Datorită acestui fapt, vei putea să-ți surprinzi prietenii cu o formă umoristică de ținută pe care o vei putea purta pentru a-i întâlni.

Tricourile pot avea diferite imprimeuri, iar adulții le aleg pentru a vorbi în locul lor și pentru a le reflecta personalitatea. Cu toate acestea, chiar dacă sunt potrivite pentru diferite persoane, acestea trebuie să corespundă caracterului, vârstei și circumstanțelor ( întâlniri informale sau ieșiri la un grătar cu prietenii).

 Cum alegi tricourile amuzante cu imprimeuri pentru a le oferi cuiva?

Există atât de multe magazine de haine care oferă o selecție largă de culori, dimensiuni și imprimeuri, încât este normal să te întrebi: ” Tricouri personalizate – care sunt cele mai populare printuri?, pe care le poți oferi cadou?

Inscripțiile amuzante de pe tricouri sunt motivul perfect, datorită căruia umorul nu îți va lipsi întreaga zi. Și nu numai ție!  Aceste produse sunt o opțiune excelentă de cadou pentru o persoană dragă – garanție satisfacție! Înainte de a oferi un cadou, însă, gândește-te la tema care ți se potrivește cel mai bine ție sau persoanei iubite. Tricourile haioase cu imprimeuri vin în multe variante și cu siguranță vei găsi ceva care să corespundă gusturilor tale. În plus, în magazinul Garibald vei găsi atât variante feminine, cât și masculine.

Astfel, dacă ești în căutarea unui cadou interesant, unic, pentru o persoană dragă și cunoști perfect simțul umorului unei astfel de persoane, tricourile amuzante cu imprimeuri vor fi soluția perfectă. Vor funcționa excelent pentru a fi oferite la diferite aniversări, iar cei care vor primi un astfel de cadou vor fi cu siguranță mulțumiți. Și amuzați!

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv18 ore ago

Fiul patronului fabricii de mezeluri Cris-Tim Filipestii de Padure-Prahova, arestat pentru trafic de droguri in Prahova/Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism-Serviciul Teritorial Craiova a actionat, prompt, pe raza judetului Prahova

Nu mai este o noutate ca pe raza judetului Prahova se consuma droguri si exista retele foarte dezvlotate privind traficul...

Exclusiv18 ore ago

Scumpirea asigurarilor RCA cu 40-70% de pe o saptamana pe alta nu este efectul City Insurance/Parchetul si Consiliul Concurentei sa se sesizeze.

Autoritatea de Supraveghere Financiară și șeful ei, contabilul de ocol silvic Nicu Marcu, asistă complice la distorsiunile pe care chiar...

Exclusiv2 zile ago

Deșeuri periculoase în care se identifică mercur in Prahova/ECOMASTER și OIL DEPOL beneficiaza de susținerea lui Florin Diaconu, șeful APM Prahova/Funcționarea depozitului de deșeuri periculoase in Prahova fără o autorizație de mediu valabilă/Autoritatea contractantă va transporta deșeurile peste 400 km, de la Cluj la Prahova, urmând să le trateze în depozitul deținut de ei în satul Târgșoru Nou, comuna Ariceștii Rahtivani, județul Prahova

Incisiv de Prahova a avut, din nou, DREPTATE!  Dezvaluiri pertinente si probate! E o luptă continuă cu mafiile. Sunt mai...

Exclusiv3 zile ago

Ziarul Incisiv de Prahova a sesizat organele de cercetare penala competente si a sesizat si solicitat OFICIAL sprijinul celor de la CENTRUL NATIONAL DE RASPUNS LA INCIDENTE DE SECURITATE CIBERNETICA – CERT-RO pentru ca vinovatii atacurilor cibernetice sa fie identificati si deferiti parchetului

Site-ul care sustine interfata ziarului Incisiv de Prahova a fost blocat catava zile (in weekend) prin atacuri de tip flood,...

Exclusiv4 zile ago

PROMO/In curand doamna Nicoleta Catalina Bozianu? In sfarsit?/Prea tarziu?!!!/ Slabe sperante/In curand vom publica episodul VII din „Motivele care au generat insuccesul electoral de la alegerile parlamentare din 2020 ale PMP/Tradari din interiorul partidului ale unor grupari care si-au luat partidul pe nume personal in schimbul primirii unor foloase necuvenite si… in interes imobiliar/Politica cu sechestrari, cu clanul lui Sadoveanu, numit si clanul Belgienilor si incalcari grave ale statutului”

In curand, ziarul Incisiv de Prahova va publica episodul VII din „Motivele care au generat insuccesul electoral de la alegerile...

Exclusiv4 zile ago

Ministrul de interne, ministrul justiției și ministrul transporturilor a fost surprins la UNTOLD fără mască de protecție

Ministrul de interne, ministrul justiției și ministrul transporturilor „wanna be”, Lucian Bode, unicul ministrul 3 în 1, a fost surprins...

Exclusiv7 zile ago

Vântul schimbării bate în Politia Locala Ploiesti

Zvonurile conform carora „Calaretului pe calb alb” i s-ar pregati “debarcarea”de la sefia Politiei Locale Ploiesti par sa se adevereasca,...

Exclusiv1 săptămână ago

Irina Alexe, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a fost eliberată din funcție ieri seară

Aceasta a devenit chestor de poliție la numai 35 ani și la doar 42 ani era un veritabil tânăr pensionar,...

Exclusiv1 săptămână ago

Vazand cum turbeaza cel care a subordonat justitia SRI-ului prin protocolul din 1998 dintre Ministerul Justitei si SRI, Florin Citu imi redevine nu numai simpatic ci foarte simpatic

Vazand cum turbeaza cel care a subordonat justitia SRI-ului prin protocolul din 1998 dintre Ministerul Justitei si SRI, in urma...

Exclusiv1 săptămână ago

,,Ministrii de la usereu si plus si-au scris demisiile/Speculatorii isi incarca armele”/Papusarii sunt aceiasii – Marionetele s-au schimbat

Leul este la minim istoric. Scriam in septembrie 2009: ,,Probabil că nu exista vreun moment mai prost pentru ca hormonii...

Exclusiv2 săptămâni ago

Polițisti amenințați și loviți cu parul/Ziua si ultrajul.

S-a întâmplat ieri după-amiază, unde colegii noștri din cadrul Postului de Poliție Drăguțești-IPJ Gorj au intervenit la un conflict în...

Exclusiv2 săptămâni ago

Steliane, ce demersuri ai facut pentru excluderea din magistratura a procurorilor de rang inalt sau nu, care au activat si eventual semnat protocoale cu SRI?/Drum bun, cale batuta Steliane!

Stelian Ion, ministru revocat al Justitiei (a carui revocare Iohannis o analizeaza). ,,Am primit semnale ca procedura de selectie a...

Exclusiv2 săptămâni ago

Sotia fostului cetatean ucrainean Eugen Tomac, numită de Guvern în Consiliul de Administrație al Engie/PMP in opozitie fata de guvernare cu mesaje transante sau la guvernare cu pacturi absconse?

„Motivele care au generat insuccesul electoral de la alegerile parlamentare din 2020 ale PMP/Tradari din interiorul partidului ale unor grupari...

Exclusiv2 săptămâni ago

Nu dau doi bani pe voi, cei care le platiti salariile

,Si ce o sa ne faca”? V-ati intrebat vreodata de ce turnatorul Securitatii Manole angajeaza in sinecuri pe alde Dancila...

Exclusiv2 săptămâni ago

„Noaptea, ca hoţii!”/Directorul general al Politiei Locale Ploiesti, Catalin Albu, schimba comisia de disciplina a institutiei/Actiunea a beneficiat de un nivel de secretizare – strict secret de importanţă deosebită, strict secret sau secret chiar fata de subordonati

In data de 24 iulie va dezvaluiam intentia celui „plantat” la conducerea Politiei Locale Ploiesti de a infiinta o noua...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!