Connect with us

Actualitate

ȘOC! De ce pleacă Birchall în Luxemburg!

Incisiv

Publicat

pe

(Preluare National – Catalin Tache):

Acum, că ”revocata” păstrată încă de Klaus Iohannis ”în vitrina” Ministerului Justiției va reprezenta România la Consiliul JAI care urmează să aibă loc în Luxemburg  aproape că nu mai miră pe nimeni. Că șeful statului doar ne-a obișnuit să aibă doar două viteze, ”încet” și ”foarte încet” atunci când vine vorba de răspunsurile interinstituționale pe care trebuie să le dea Guvernului, chiar și atunci când este obligat prin decizii definitive ale Curții Constituționale. Astfel că normal că până și liderii pesediști poate s-au blazat, ridicând neputinicoși din umeri și întrebându-se ce ”mare scofală” dacă se mai duce o dată Ana Birchall la Bruxelles, într-o ultimă deplasare oficială.

O va sprijini Birchall pe Kovesi?

Numai că prin această participare Ana Birchall are mandat și cu siguranță va angaja România în probleme mai mult decât importante, precum cele care urmează să fie discutate la JAI. Unde se anunță unul dintre cele mai ”sensibile” Consilii de Justiție și Afaceri Interne din ultima vreme, ”pe agenda reuniunii  fiind subiecte de maxim interes pentru consolidarea spațiului de justiție, libertate și securitate al Uniunii Europene”, după cum precizează oficial Ministerul Justiției. Numai că printre aceste ”subiecte de maxim interes” sunt și unele pentru care opțiunea României poate  ar fi trebuit să fie luată și exprimată de cu totul altcineva decât de un ministru revocat, indiferent de numele acestuia…

Anticorupția și Parchetul European…

Fie și pentru simplul fapt că principalele două subiecte care vor fi discutate în Luxemburg la Consiliul JAI la care Guvernul României va fi reprezentat de ministrul revocat al Justiției vor fi măsurile Uniunii Europene împotriva corupției și instituirea Parchetului European! Adică două subiecte vitale pentru Laura Codruța Kovesi, cea care va conduce Parchetul European și care are nevoie de un mandat cât mai ”larg” în lupta împotriva corupției… Dar oare îi va întinde Ana Birchall această nesperată mână de ajutor din partea României? Că doar lucrurile ar fi stat cu totul altfel dacă în Luxemburg ar fi ajuns un cu totul alt ministru al Justiției…

 

 

Actualitate

Agenţia Europeană pentru Medicamente analizează rapoartele legate de tulburările nervoase rare apărute în urma vaccinării cu AstraZeneca

Incisiv

Publicat

pe

De

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a transmis vineri că examinează rapoartele despre o tulburare rară de degenerare a nervilor la persoanele care au primit vaccinul anti-Covid de la AstraZeneca. De asemenea, EMA a solicitat companiei date mai detaliate despre aceste cazuri, scrie Reuters.

Ca un demers care face parte dintr-o serie de revizuiri periodice a rapoartelor de siguranță pentru vaccin, comitetul de siguranță al EMA analizează datele furnizate cu privire la cazurile de sindrom Guillain-Barre, a spus autoritatea de reglementare.

Sindromul Guillain-Barré este o afecțiune neurologică rară în care sistemul imunitar al corpului atacă stratul protector al fibrelor nervoase. Majoritatea cazurilor urmează o infecție bacteriană sau virală și se dezvoltă în decursul unor zile sau săptămâni.

Riscul este foarte rar, cunoscut, asociat cu infecții respiratorii și intestinale, dar și cu unele vaccinări din trecut.

Ministrul francez al Sănătății s-a vaccinat cu Moderna, după ce la prima doză primise AstraZeneca

Olivier Véran, ministrul francez al Sănătății, și-a făcut luni, 3 mai, doza de rapel, din procesul de imunizare, cu vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de Moderna, după ce, la prima doză, la începutul lunii februarie, fusese vaccinat cu serul dezvoltat de AstraZeneca.

Demnitarul francez s-a vaccinat în orașul Melun, prefectura departamentului Seine-et-Marne, în regiunea Île-de-France. Oficialul în vârstă de 41 de ani a primit un vaccin ARN mesager „potrivit recomandările făcute de Înalta Autoritate de Sănătate”, potrivit informațiilor citate de Le Figaro.

Franța a ales să imunizeze persoanele vaccinate la prima doză cu AstraZeneca, cu un alt vaccin la doza de rapel. Despre acest tip de imunizare a vorbit recent și Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 din România, care a punctat faptul că Organizația Mondială a Sănătății nu recomandă amestarea vaccinurilor bazate pe tehnologii diferite întrucât AstraZeneca este bazat pe adenovirus iar Moderna și Pfizer sunt bazate pe tehnologia ARN mesager.

„Nu există date adecvate pentru a spune dacă se poate acest lucru. Schimbarea vaccinurilor nu este un lucru pe care specialiștii îl pot recomanda în acest stadiu”, a anunțat, Margaret Harris, o purtătoare de cuvânt a OMS, într-o conferință de presă susținută la Geneva.

Citeste in continuare

Actualitate

„Aproape nu mai găseam locuri pentru noii pacienți care se prezentau în urgență”

Incisiv

Publicat

pe

De

Într-o intervenție la emisiunea Gândul Live, medicul Virgil Musta a explicat de ce este important ca oamenii să se vaccineze, acesta amintind și de situația cu care s-a confruntat Timișoara în urmă cu câteva săptămâni, atunci când „aproape că nu se mai găseau locuri pentru noii pacienți care se prezentau în urgență”.

Potrivit lui Musta, în urmă cu trei săptămâni, cazurile ușoare și medii de Covid-19 din Timișoara nu mai erau internate, acestea beneficiind de oxigen la domiciliu, din cauza presiunii puse de valul trei asupra sistemului de terapie intensivă.

„Am avut o situație foarte complicată”

„Am avut o situație foarte complicată, în urmă cu trei săptămâni. Aproape nu mai găseam locuri pentru noii pacienți care se prezentau în urgență. Atât spitalul nostru cât și spitalele suport erau pline cu pacienți cu forme medii și severe. Formele ușoare și unele dintre cele medii nici nu mai erau internate în spital, ci erau monitorizate de medicii de familie prin programul „Oxigen pentru Timișoara”. Așa aveau parte de o terapie asemănătoare cu cea din spital. Din fericire, această presiune a scăzut”, a spus medicul Virgil Musta, la Gândul Live.

„Cifrele sunt sub așteptări”

„Cifrele sunt sub așteptările noastre. Este păcat pentru că cu cât ne vaccinăm mai rapid și într-un număr mai mare, scădem riscul de a apărea tulpini care să creeze probleme și să ducă la un al patrulea val. Și așa economia merge foarte greu. Depinde de noi dacă vom putea scapă de acest val patru. Dacă ne vaccinăm și dacă avem grijă să respectăm regulile, eu cred că vom scăpa. Dacă nu, puțin probabil să scăpăm. Cel puțin, sperăm că nu va fi de intensitatea celui de-al treilea val, care a făcut că secțiile de terapie intensivă să ajungă aproape toate la saturație”, a explicat Musta.

Despre evenimentele dedicate persoanelor vaccinate

 „Eu cred că e important să ai siguranța că nu te duci la un concert și te îmbolnăvești. Atunci se găsesc soluții pentru evitarea acestor incidente, precum certificatele de vaccinare sau testele negative. Cred că este important să fim în siguranță. Cu toții dorim să ducem o viață normală, dar trebuie să înțelegem că această viață normală se duce în niște condiții speciale pentru că suntem într-o situație specială. Cred că este important să avem o înțelegere mai mare din partea ambelor tabere. Să nu mai existe această încrâncenare, ci împreună să găsim soluțiile cele mai bune ca să putem merge mai departe și să terminăm cu această pandemie care ne-a distrus viața tuturor de un an de ziele”, a mai spus medicul.

Citeste in continuare

Actualitate

S-a dat startul celui mai mare maraton de vaccinare din România

Incisiv

Publicat

pe

De

Emma Zeicescu vă prezintă în fiecare seară, de luni până vineri, de la ora 20:30, cele mai importante știri ale zilei, la GÂNDUL NEWS.

Astfel, de la ora 20:30, Emma Zeicescu prezintă GÂNDUL NEWS, o emisiune digitală menită să îți aducă în față cele mai importante cinci subiecte ale zilei.

Emisiunea are o durată medie de 5 minute, fiind alternativa perfectă de consum pentru a te informa la sfârșitul zilei cu cele mai importante subiecte din actualitatea românească și internațională.

1. S-a dat startul celui mai mare maraton de vaccinare din România

Trei zile și trei nopți, în București, la Sala Palatului și la Biblioteca Națională, cei dornici să se vaccineze o pot face fără nicio programare. Este de ajuns să se prezinte cu buletinul și vor fi imunizați cu ser Pfizer. Patru linii de autobuze vor circula non-stop către cele două locații, iar cei care se vor deplasa noaptea au nevoie de declarație pe propria răspudere. (Mai multe detalii aici…)

2. Ajutor pentru Republica Moldova

România a trimis peste Prut 100.000 de doze de vaccin AstraZeneca . Ajutorul umanitar format din vaccinuri și echipamente medicale împotriva Covid-19 vine în urma sprijinului anunțat de președintele Klaus Iohannis, după vizita din luna decembrie de la Chișinău. Maia Sandu, președintele republicii Moldova s-a vaccinat astăzi într-un cabinet din Chișinău cu vaccin Astra Zeneca. (Mai multe detalii aici…)

3. Declarație controversată!

Femeile nasc in durere pentru ca poarta vina pacatului! Arhiepiscopul Tomisiului, Teodosie spune totusi ca NU există discriminare pentru că femeia nu deține roluri importante în biserică, iar motivul ține de condiția slăbiciunilor sale. (Mai multe detalii aici…)

4. Acțiune ca-n filme, în Ferentari!

Un bărbat de 47 de ani care amenințase călătorii dintr-un autobuz cu un cuțit, a fost luat de luptătorii antitero, iar polițitii l-au dus la audieri. Serviciul Român de Informații a anunțat că suspectul nu are un profil terorist, iar până în acest moment nu sunt dovezi care să lege acest incident de un posibil act terorist. (Mai multe detalii aici…)

5. Capitala are buget

Proiectul propus de Nicușor Dan a fost aprobat în decursul acestei zile, iar bugetul va fi cu un miliard de lei mai mic față de cel care în urmă cu 10 zile a fost respins de partenerii de coaliție, consilierii generali USR Plus. Noul buget ajunge în total la aproximativ 6 miliarde de lei, bani care ar putea debloca marile proiecte de infrastructură. Consiliul General al Municipiului București s-a întrunit vineri, iar modificarea a venit la proiectele care sunt finanțate din fonduri europene, de unde se vor tăia aproape 600 de milioane de lei. (Mai multe detalii aici…)

Știrile continuă pe site-ul nostru, gândul.ro, pe Facebook.com/Gândul și pe canalul nostru de Youtube!

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv20 de ore ago

PARAFRAZÂND ÎNTREBAREA POPULARĂ CU PĂMÂNTUL, NE ÎNTREBĂM: “CÂT L-O MAI RĂBDA POLIȚIA PE COMISARUL ȘEF ZĂBAVĂ ?”

 Tovarășul militian șef Zăbavă, Sebi pe numele de scenă, nu a înțeles nici până astăzi, anul de grație 2021, care...

Exclusiv2 zile ago

Emoții mari pentru Cezar Dan Stoichiciu – fost „militian” in cadrul IPJ Prahova si fost functionar in cadrul Politiei Locale Ploiesti/Curtea de Apel Ploiesti se va pronunta azi pentru prejudicierea bugetului Politiei Locale/ Cezar Dan Stoichiciu este cercetat/urmarit penal si pentru prejudicierea bugetului local din calitatea de director al Clubului Sportiv Municipal Ploieşti

Emoții mari pentru Cezar Dan Stoichiciu – fost „militian” in cadrul IPJ Prahova si fost functionar in cadrul Politiei Locale...

Exclusiv2 zile ago

La ora asta, frumosul King Arthur este mai mare decât ei/Se viralizează instant pe Twitter, este în toată presa – global

Tatăl print-braconierului care a impuscat ursul in Covasna este Nikolaus von Liechtenstein, preşedintele unei societăţi care l-a decorat pe Klaus...

Actualitate2 zile ago

Noile anvelope Nokian Seasonproof C oferă siguranță deplină pe tot parcursul anului

Nokian Tyres, producătorul scandinav de anvelope premium, introduce anvelopele Seasonproof C, pentru uz profesional. Aceste anvelope all-seasons sunt concepute pentru...

Exclusiv2 zile ago

Mainile curate sunt mai sigure!

Curatenia si igiena sunt lucruri cheie de care depindem mai ales cand suntem confruntati cu o pandemie sau epidemie de...

Exclusiv4 zile ago

Fara un Plan de ordine si siguranta publica ce trebuia elaborat si actualizat pana la data de 15 aprilie (conform prevederilor legale), Sectorul Ordine Publica din cadrul Politiei Locale Ploiesti a „picat” pe „bec”?

In Legea 155/2010 de infiintare a Politiei Locale, Capitolul III – Atribuțiile poliției locale,  la Articolul 6, lit a), se...

Exclusiv4 zile ago

Cezar Dan Stoichiciu – fost „militian” in cadrul IPJ Prahova si fost politist local- cercetat/urmarit penal si pentru prejudicierea bugetului local din calitatea de director al Clubului Sportiv Municipal Ploieşti (CSM)/DOCUMENTE

La data de 23.04.2021, ziarul Incisiv de Prahova publica articolul „Curtea de Apel Ploiesti poate pune bugetul local pe butuci...

Exclusiv5 zile ago

Sorina Ruxandra Matei: PNRR Shaorma Plus

PNRR-ul României, prezentat de ministrul Cristian Ghinea la Bruxelles: „tabloul negru”, încrederea în ONG-uri este după Armată și preluări din...

Exclusiv1 săptămână ago

Fie ca Sfanta Sarbatoare Pascala sa ne apropie de taina Invierii Domnului si sa ne aduca in suflet pace si bucurie

Cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paște, redactia ziarului Incisiv de Prahova,  urează tuturor colaboratorilor, clienților și cititorilor, sănătate, liniște sufletească...

Exclusiv1 săptămână ago

„PNRR, această Șaorma manglită cu de toate/Ghinea a băgat toate bullshiturile în PNRR, inclusiv ideea ca Iohannis să devină notarul sau poștașul secției de procurori a CSM”

Aviz conform sau consultativ al CSM pe numirea șefilor de Parchete? Cine vrea să reducă puterile președintelui României? Cine vrea...

Actualitate1 săptămână ago

Decorează, protejează mediul și câștigă un televizor Neo QLED cu Samsung Free The Box

Campania #SamsungFreeTheBox îți arată cât de simplu este să dai o nouă viață cutiilor de televizoare Samsung. Mai mult decât...

Exclusiv1 săptămână ago

„Gaura Neagra” de la S.C. Brazi Industrial Parc Negoieşti si modul de sifonare a banilor publici/Mafia gunoaielor (I)

La data de 27.04.2021, ziarul Incisiv de Prahova publica articolul „Conducerile S.C. Brazi Industrial Parc Negoieşti si Parc Industrial Ploiesti...

Exclusiv1 săptămână ago

Incompetenta deriva si din faptul ca desi Romania are alocate 29 de miliarde de Euro (ne-negociabil), Ghinea vine si spune ca noi am trimis propuneri de 41 de miliarde, ca sa avem de unde negocia

Ghinea, un fel de Valcov. Cu siguranta alde Barna (vicepremier) si Cristian Ghinea (ministrul investitiilor si fondurilor europene) cand au...

Exclusiv1 săptămână ago

PNRR-ul României se prezintă ca o ciorbă proastă, în care Ghinea a băgat de toate, inclusiv sondaje, nenică/O rușine

Am citit toate PNRR urile gata până acum. Știu sigur că în România mai există un ziarist care le-a citit...

Exclusiv2 săptămâni ago

Conducerile S.C. Brazi Industrial Parc Negoieşti si Parc Industrial Ploiesti luate în vizor de procurorii de la Ministerul Public/DOSAR – MAMUT

Conform unor surse din mediul judiciar, recent, procurorii de la Ministerul Public au deschis un dosar-mamut cu privire la ilegalitatile...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!