Connect with us

Actualitate

Hăineală, pusă de Pahonțu la DIICOT!

Incisiv

Publicat

pe

(Preluare National –  Catalin Tache):

Pe 30 ianuarie titram ”Hăineală  șterge urmele trădării la DIICOT”! Și uite că nu apucă să se sfârșească bine anul și planul Oanei Schmidt Hăineală de a reveni și de facto la butoanele DIICOT- acolo unde l-a lăsat temporar pe ”iepurașul” Felix Bănilă, adus de la Bacău tocmai de ea ca să-i țină locul cald- este gata de a intra în faza finală. Și uite cum din nou rivala de moarte a Laurei Codruța Kovesi în ceea ce privește recunoașterea calității de ”doamna de fier a Justiției” cade în picioare după ce a fost magistral extrasă printr-o veritabilă  operațiune specifică din mijlocul guvernării pesediste. Una pe care a fost la doar un pas să o răstoarne cu totul, după ce Guvernul a fost la un pas de implozie după strategia adoptării nefericitei OUG 13, ”noaptea, ca hoții”. Prea puțini inițiați ai sistemului știind însă că artizana din umbră a respectivului ”avorton” legislativ  asumat oficial de nefericitul Florin Iordache a fost tocmai Oana Schmidt Hăineală. Cea de al cărui ”sprijin” acceptat s-a căit apoi atât de tare și Liviu Dragnea, dar când era deja prea târziu…

Cu Kovesi procuror șef la Bruxelles și Hăineală la DIICOT, războiul contnuă…

Și după ce ”lovitura” din 30 ianuarie se termina cu avertismentul că relațiile mai mult decât strânse, inclusiv pe persoană fizică, dintre șeful SPP, generalul Lucian Pahonțu și ”stratega” pesedistă pe atunci a resetării Justiției o va face pe cea din urmă să joace din nou la cel mai înalt nivel, iată că lucrurile s-au și pus încă de atunci în mișcare. Hăineală a cerut mai întâi încetarea detașării la Ministerul Justiției, unde era ditamai șeful Corpului de control și întoarcerea pe un post de ”simplu procuror” la DIICOT. Acolo unde a învățat, a dat concurs și l-a câștigat. Iar după o scurtă ”adormire”, pe 11 iunie era deja numită procuror-șef adjunct, preluând astfel și efectiv frâiele structurii de la bietul Bănilă. Cel care, așa după cum îl avertizam în urmă cu puțin timp, odată ce și-a luat pe cap asumarea anchetei de la Caracal va fi nevoit să-i facă loc Oanei Schmidt Hăineală.

Iar după ce șeful statului a citit ascultător ”bilețelul” primit cu cererea ca Felix Bănilă să-și dea demisia ”imediat”, generalul Pahonțu aproape că poate deschide șampania! Pentru că, într-adevăr, de acum este la un singur pas de a-și vedea visul cu ochii și a de a dispune și de propriul organ de urmărire penală, după ce și-a transformat serviciul  pe care îl conduce încă din 2005 într-una din cele mai teribile mașinării de ”informații paralele” existente vreodată în România. Numai că, stranie ironie a sorții, mai ales pentru cei care o cunosc atât de bine pe Hăineală, dar mai ales puternicele ”resorturi” externe care au propulsat-o întotdeauna în carieră, tocmai acest succes poate fi începutul sfârșitului pentru Pahonțu… Căci, odată ajunsă în fruntea DIICOT este greu de crezut că Hăineală se va mai apleca să ”coabiteze” cu șeful SPP, mai ales că va dispune de cea mai teribilă armă la care visează deopotrivă Klaus Iohannis și marii jucători de pe piața de intelligence : exclusivitatea marilor dosare economice…

Deschide Pahonțu șampania?

Au ”spart buboiul”! 

Cum a pus-o Tonel Pop pe jar pe Ana Birchall…

După cum dezvăluiam chiar zilele trecute, deja este pregătit proiectul prin care CSAT-ul să gireze revenirea la vechile proiecte dintre instituțiile de forță și structurile informative, dar într-o variantă mult mai ”soft”, ce-i adevărat. Iar pretextul revenirii la protocoalele secrete este tocmai ”panarama” de anchetă de la Caracal, una ”otevizată” parcă expres de aproape trei luni, tocmai pentru forțarea opiniei publice și a partenerilor externi de a ”înghiți”  concluzia că ”fără protocoale, securitatea cetățeanului de rând este grav amenințată”. Și culmea este că după ce a asistat cu tradiționala-i pasivitate la dramele celor implicați în tragediile de la Caracal, Klaus Iohannis a fost pus ”să spargă buboiul” tocmai acum, prin intempestiva cerere de demitere a lui Felix Bănilă, în chiar ” buza” moțiunii de cenzură. Iar la doar câteva ore după ce atotprezentul avocat Tonel Pop a tunat și fulgerat că mama Luizei Melencu a fost pusă să dea o probă de salivă cerută chiar de FBI, ”suveica” autorităților s-a pus în mișcare cu o celeritate halucinantă: primire la procurorul general, la ministrul Justiției și apoi ieșirea șoc a lui Klaus Iohannis. Care a avut loc de-abia în momentul în care ”maura” Anca Birchall ar fi dat asigurări că își va duce misiunea până la bun sfârșit și va cere ea însăși revocarea lui Bănilă, dacă provincialul nu se va supune ordinelor primite. Într-o operațiune prin care se încearcă astfel și o lovitură de imagine pentru Birchall cea ”înghesuită” tot mai mult de premierul Viorica Dăncilă.

 

DIICOT distruge DNA!

Bănilă, prea mic pentru un război atât de mare

Pe 23 septembrie titram ”Dosare paralele : DIICOT distruge DNA”, dezvăluind că la structura a cărui conducere totală urmează a fi preluată total de către Oana Schmidt Hăineală sunt gata ”fezandate” unele spețe economice care au fost anchetate ”în paralel” cu dosare gata trimise în judecată de procurorii anticorupție. Și tot atunci puneam întrebarea cheie la care iată că acum Iohannis tocmai ce a dat răspunsul, cel puțin pentru cei care știu atât de bine că ”monstrul se va întoarce” : ” Dincolo de nenumăratele curiozități ale acestui paralelism apărut chiar în jurul unora dintre cele mai importante anchete din vremea de glorie a statului paralel, de parcă procurorii DIICOT nici măcar nu se uitau la televizor ca să vadă că și DNA instrumentează exact aceleași spețe, rămâne marea întrebare despre ce se întâmplă dacă se dă drumul acum în instanță la dosarele paralele? Pentru că, totuși, cineva le-a ținut cu un scop până acum…” Și uite cum cu Hăineală pusă ”jupână” peste toate marile dosare economice ținute în sertarele DIICOT, Iohannis chiar că trage speranțe că va putea prelua cu totul controlul sistemului și va fi adevăratul ”mascul alfa” pentru următorii cinci ani.  Pentru a nu mai avea emoții ca în actualul mandat, care a debutat cu ”avertismentele” Scutaru și Motreanu…

Iohannis a citit ”bilețelul” lui Pahonțu

 

 

Actualitate

Bianca Andreescu, prima canadiancă din istorie care a câștigat un turneu de Grand Slam. „Cred că ce am luat din România, este pasiunea mea pentru tenis”

Incisiv

Publicat

pe

De

”CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” vă prezintă, în fiecare zi, oameni remarcabili care au cunoscut excelența în diferite domenii precum educație, cercetare, cinematografie, teatru, muzică, afaceri, informatică, administrație sau sport.
”CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” se dorește a fi, cotidian, o întâlnire motivantă cu adevărate personalități ale țării. În cuprinsul acestei rubrici cu totul speciale veți face cunoștință cu oameni pentru care locul întâi al unui podium – fie el și metaforic – se transformă, de fiecare dată, într-o realitate palpabilă. Oameni pentru care un microscop devine o a doua natură, iar camera de luat vederi o prelungire, firească, a gândului și a sufletului.
”CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” nu este doar un laitmotiv jurnalistic, ci o întreagă lume adusă mai aproape și descifrată sub ochii cititorului, o ”scenă” unde ”actorii” își prezintă realizările extraordinare. În același timp, ei și sunt oamenii deciși să își îndeplinească visele și să își transforme propriile speranțe în certitudini, oamenii care impresionează, de altfel, și dincolo de granițele României.

Bianca Andreescu este o super jucătoare de tenis de origine română, născută pe pământ canadian. Cu toate că, în acte, nu este cetățean român și ca sportiv reprezintă frunza de arțar, Bianca este, fie și indirect, unul dintre cei mai buni ambasadori ai țării noastre.

De altfel, a și spus, într-un interviu pe care l-a acordat, în limba română, pentru Romanian Television of New York, că pasiunea pentru tenis a căpătat-o, de fapt, din România.

Și asta pentru că, deși că s-a născut în Canada, sportiva a început tenisul în țara noastră, iar primul antrenor are i-a inoculat dragostea pentru „sportul alb”, a fost un român.

Bianca Vanessa Andreescu s-a născut la data de 16 iunie 2000, în Canada, la Mississauga, unde se stabiliseră părinții săi. Al doilea nume mic, Vanessa, a fost inspirat de actrița și cântăreața Vanessa Williams.

Idolul Biancăi era Simona Halep

Când era încă mică, a revenit cu familia în țară iar la vârsta de șapte ani părinții au dat-o la tenis.
Acesta a fost, practic, punctul de plecare al Biancăi spre marea performanță.

Nu a rămas mult, însă, în țara noastră. Părinții săi au revenit pe pământ canadian și, pentru că erau conștienți de calitățile fiicei lor, au decis că aceasta trebuie să continue. Ca urmare, au înscris-o la Ontario Racquet Club, din Mississauga, unde a continuat să impresioneze.

La vârsta de unsprezece ani, a început să se pregătească la Centrul Național de Antrenament pentru copii sub 14 ani din Toronto, pentru sezonul 2011-2012, iar viitorul celei care avea să devină o mare campioană începea să prindă contur.

Iar așa cum spunea pe atunci, idolul ei era tot o româncă, fostul număr unu mondial, Simona Halep!
În ianuarie 2014, Bianca și-a trecut în palmares prima competiție. A câștigat Les Petits Ca, unul dintre cele mai prestigioase turnee din lume, dedicate copiilor sub 14 ani.

Șase luni mai târziu a trecut la copii la juniori și a câștigat un turneu de simplu la Havana și unul de dublu, la Nassau, săptămâna următoare.

În ianuarie 2019, la primul ei eveniment de la ASB Classic din Auckland s-a calificat pe tabloul principal și le-a învins pe Caroline Wozniacki și Venus Williams, două foste numărul unu mondial. Așa a ajuns Bianca Andreescu, canadianca de origine română, în prima ei finală WTA.

Finala pierdută a motivat-o și mai mult. Ca urmare, următoarea competiție, care a fost turneul U.S. Open, a câștigat finala după două seturi într-un meci jucat împotriva Serenei Williams devenind , la 19 ani , prima canadiancă care a câștigat, vreodată, un turneu de Grand Slam.

Cea mai bună poziție atinsă de Bianca a fost locul cinci în clasamentul WTA, pe care a obținut-o pe 9 septembrie 2019.

Jucătoarea de origine română a câștigat titlul la Indian Wells Masters și a devenit prima jucătoare posesoare a unui wild card care se impune la acest turneu.

La data de 11 august 2019 a câștigat și Canadian Open, la 50 de ani distanță de titlul obținut de Faye Urban, care își adjudecase acest titlu în 1969.

Pe 8 septembrie 2019 a câștigat US Open fiind prima jucătoare din Canada care câștigă un turneu de Grand Slam.

În octombrie 2019, Bianca și-a întâlnit, în sfârșit, pe teren, idolul din adolescență, la Turneul Campioanelor. Simona Halep nu i-a lăsat, însă, nicio șansă și a câștigat în trei seturi, 3-6, 7-6, 6-3.

Citeste in continuare

Actualitate

Dacia și Ford au produs luna trecută cu 19% mai puține mașini decât în iunie 2019

Incisiv

Publicat

pe

De

​În luna iunie au fost produse în România 35.121 autoturisme, o scădere de 19% față de iunie 2019 când totalul fusese 43.429 unități. Dintre acestea 22.149 au fost produse în uzina Dacia de la Mioveni și 12.972 unitati au fost produse de uzina Ford de la Craiova. La Dacia producția din iunie a scăzut cu 27% față de iunie anul trecut, iar la Ford scăderea procentuală a fost mai mică.

Pe primele 6 luni din 2020, producția totală de autoturisme în România se ridică la 187.717 unități, în scădere cu 28% față de perioada similară din 2019, respectiv 263.367 unități.

Pe modele, producția de autoturisme în primele șase luni ale anului 2020 se prezintă astfel:

DACIA Duster – 80.631 unități
FORD EcoSport & Puma – 75.556 unități
DACIA Logan – 15.059 unități
DACIA Sandero – 11.451 unități
DACIA Logan MCV – 5.020 unități

Citeste in continuare

Actualitate

Președintele USR, Dan Barna, și europarlamentarul PNL Rareș Bogdan, printre invitații Emmei Zeicescu la Gândul LIVE, pe 14 iulie, de la ora 11.30

Incisiv

Publicat

pe

De

Președintele USR, Dan Barna, și europarlamentarul PNL Rareș Bogdan se află printre invitații Emmei Zeicescu la ediția Gândul LIVE de marți, 14 iulie, de la ora 11.30. Printre invitați se mai află și: Alfred Simonis […]

Citeste in continuare

ParteneriHarmony Beauty Salon Ploiesti

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
- micropigmentare sprâncene
-extensii gene
- coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
- sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Aveti un Pont20 de ore ago

Promo/In curând vom publica stenograme incendiare cu sefi din Politia Locala Ploiesti

In curând, Incisiv de Prahova va publica o serie de stenograme incendiare cu sefi din Politia Locala Ploiesti. (Cerasela N.).

Aveti un Pont7 zile ago

Cititi si va minunati de emanatiile normative ale guvernantilor!/ Iata lucrul bine facut, pe jumatate doar!

Nu veti intelege ceva dar cred ca vor fi modificari in Parlament! Definitiile sunt ciudate, generale si fara logica normativa,...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Cetatenii trebuie sa se trezeasca din starile induse de guvernantii de azi si sa evalueze calitatea mentala a politicienilor puterii actuale, dar si a celor ce mimeaza opozitia virtuala fata de abuzurile institutionale din aceasta perioada trista a Romaniei

Acest ciudat al politicii PNL, fost jurnalist sustinator al sistemului binomial si campului tactic in justitie, se pare ca acesta...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Ma uimeste pasivitatea autoritatilor, altele decat politia, precum si a societatii civice, cu privire la abuzurile politiei locale/nationale fata de cetateni care nu “respecta” masurile instituite de starea de alerta si nu numai!

Legea 192/2019 instituie obligatii si pentru politie cum ar fi: “7. La articolul 31, după alineatul (2) se introduce un...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Cititi si veti intelege ce nemernicie au indus guvernantii liberari in societate, cu atat mai mult acestia insista si acum in stare de alerta prin masuri coercitive si limitative/restrictive de drepturi!

Motivare CCR privind carantina/izolarea… Din lecturarea si analiza considerentelor motivarii in cauza se poate constata ca tot ce declarat critic...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Procurorii respectivi trebuiau cercetați pentru infracțiuni contra umanității în cazul cărora nu operează prescripția răspunderii penale, motiv pentru care nu există în cauză posibilitatea clasării acestei cauze pe motivul prescripției

În lunile mai- iunie 1990, pe raza Municipiului București , în Piața Universității, a avut loc cea mai mare și...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Infracțiuni contra umanității săvârșite de funcționarii statului român în era comunistă și ignorate de justiție

In perioada 15-16 mai 2020 a avut loca la Bucuresti Conferinta Internationala de Drept, Studii Europene si Relatii Internationale cu...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Doar in mintea lui exista aceste restrangeri de drepturi constitutionale prin norme infralegale!

Ludovic Orban anunță că DECIZIA CCR cu privire la internare, carantinare și izolare NU se aplică în prezent. Ludovic al...

Aveti un Pont3 săptămâni ago

Valentin ,,Loază”, economist șef la Benereu, nu înțelege că deconspirarea turnătorului Manole nu e pentru el. Prin urmare, pozează în pedagog de școală nouă.

Despre Valentin Lazea – ,,economișche” șăf al BNR, am mai scris cu mai multe ocazii, atât în ianuarie 2008 când...

Aveti un Pont3 săptămâni ago

Gestionarea ,,responsabilă” a finanțelor țării de către guvernanți în perioada și ,,pentru prevenirea” pandemiei COVID-19 !!??

Gestionarea ,,responsabilă” a finanțelor țării de către guvernanți în perioada și ,,pentru prevenirea” pandemiei COVID-19 – dezvaluie Constantin Campeanu pe...

Aveti un Pont3 săptămâni ago

Nu mai mimati lupta anti-coruptie si mergeti dupa beneficiarii reali ai sifonarilor de bani publici, de la buget, la scutul pandemiei

Cat de lung este ,,bratul lung al legii”? Nu mai mimati lupta anti-coruptie si mergeti dupa beneficiarii reali ai sifonarilor...

Aveti un Pont3 săptămâni ago

Când eu vă spuneam că Ionel SRI e un hoț, ei vă spuneau textual că Ionel este un erou și un înger

Când eu vă spuneam că Ionel SRI e un hoț, ei vă spuneau textual că Ionel este un erou și...

Aveti un Pont3 săptămâni ago

Focar de infectie si o nepasare vadita fata de lege la o asociatie de proprietari din Ploiesti/Primaria, ISU si DSP PRAHOVA sunt in letargie

La nivelul redactiei noastre au fost obtinute date si informatii certe in baza numeroaselor sesizari primite conform carora la nivelul...

ANDREI PAVEL3 săptămâni ago

Mafia contraataca/Solicitare oficiala catre Comisarul şef de poliţie Marian IORGA – seful IPJ Prahova/Negulescu Mircea, atacul la judecatori si „homosexualii” sai din presa online

Ca urmare a informațiilor primite de la colegii noștrii ph-online.ro, în data de 10 iunie 2018 am publicat articolul: https://www.incisivdeprahova.ro/2018/06/10/exclusiv-negulescu-portocala-prins-cu-amanta-poiana-brasovamanta-este-politista-la-ipj-prahova/....

Aveti un Pont4 săptămâni ago

EXCLUSIV/Document/Avocatul Poporului: Sesizarea de neconstitutionalitate referitoare la prevederile Legii pentru completarea Legii nr 227/2015 privind codul fiscal

EXCLUSIV/Avocatul Poporului: Sesizarea de neconstitutionalitate referitoare la prevederile Legii pentru completarea Legii nr 227/2015 privind codul fiscal

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!