Connect with us

Actualitate

Primarul general al Capitalei vrea sa-l unga cetatean ,,de onoare” pe un fost turnator la Securitate

Incisiv

Publicat

pe

Mugur Isărescu nu a reacționat public la vestea acordării titlului de cetățean de onoare al Municipiului București, voci din vecinătatea BNR susținând fie că nu confirmă ideea ca la schimbul margelei oferite de doamna Firea să bată și el o monedă cu doamna Firea, fie că, la fel ca în anii ’70, când scria note informative despre ambasadorii statelor NATO la București (în principal era interesat despre ceea ce beau și ceea ce mănâncă ambasadorii), el pune în scris despre doamna Firea. Mai multe detalii, a oferit analistul Radu Teodor Soviani pe blogul sau personal.

Primarul general al Capitalei vrea sa-l unga cetatean ,,de onoare” pe un fost turnator la Securitate.

Primul punct pe ordinea de zi a sedintei de saptamana viitoare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti este conferirea titlului de cetatean de onoare al Municipiului Bucuresti, la propunerea primarului general, fostului turnator al Securitatii de dinainte de 1989, Mugur Isarescu, cel care isi turna colegii de la Institutul de Economie Mondiala sub numele de sursa – ,,Manole”.

  • Ințiativa conferirii acestui titlu apartine Primarului General al Capitalei, Gabriela Firea, fost subaltern al lui Mugur Isarescu in perioada 1999-2000, cand a fost secretar de stat in guvernul Isarescu (guvern format prin intreruperea detasarii, incepand cu 1990, in pozitia de guvenrator al Bancii Nationale a Romaniei a lui Mugur Isarescu si dizolvat dupa ce Mugur Isarescu a pierdut alegerile prezidentiale din anul 2000). Doamna Firea a făcut echipa atunci cu binecunoscutul consilier al guvernatorul BNR, domnul Adrian Vasilescu. Faptul că domnul Isărescu a înregistat la alegerile prezidențiale din anul 2000 un scor de sub 10% la nivel național și mult mai mic la nivelul municipiului București a fost pus de ganditorii vremii si pe seama faptului ca domnul Isarescu s-a pierdut cu firea si nu a intrat nici mcar in turul 2, fiind depășit semnificativ de Corneliu Vadim Tudor, autorul celebrului pamflet dedicat denominării leului: ,,în procesul de însănătoșire a monedei naționale, singurul zero care trebuie tăiat este Mugur Isărescu”.
  • Probabil că propunerea de ungere ca cetățean de onoare a fostului informator, aflata pe primul punct la ordinea de zi, este destinată înșelării vigilenței opiniei publice astfel încât să nu ajungă la punctul 17 de pe ordinea de zi, acolo unde doamna Firea vrea să mențină și să majoreze îndatorarea Primariei București, nefiind în stare să o reducă prin festivaluri și concerte, dorind contractarea unui nou împrumut de circa 575 de milioane de lei (120 de milioane de Euro).
  • Propunerea de Hotărâre privind conferirea titlului de cetățean de onoare al Municipiului Bucuresti fostului informator al Securitatii, Mugur Isarescu, este semnata in orb, ca primarul, de catre doamna Gabriela Firea, in propunere nefiind completate numarul si data Raportului Comisiei de Cultura si Culte si numarul si data Raportului Comisiei Juridice si de Disciplina, desi primarul general, care semneaza olograf popunerea, pretinde ca ,,le-a vazut”.
  • Legea prevede că pentru acordarea titlului de cetatean de onoare al Municipiului Bucuresti este necesar CV-ul in original al celui propus. Pe site-ul Primariei Capitalei nu este anexat CV-ul lui Isarescu, astfel incat, in acest moment este imposibil de demonstrat daca domnul Isarescu a trecut in CV activitatea sa de turnator al Securitatii sub numele Manole, nici daca aceata a fost incetata sau nu, in lipsa anului terminal al incheierii colaborarii si a precizarii exprese in CV, sub semnatura, neputand nicium exclude ca sursa Manole a fost preluata la SRI dupa 1989. Nefiind atasat CV-ul la proiectul de hotarare, nu putem stii nici daca academicianul a semnat CV-ul sub numele de ,,Manole”, Călin, Mugurel sau orice alt nume. Ceea ce știm însă cu siguranță este că Mugur Isărescu a fost re-eșapat în al șaselea mandat de guvernator BNR, potrivit propriilor declarații, de ,,oameni serioși”, pe care a refuzat să în nominalizeze.
  • În cuprinsul proiectului de Hotărâre se regăsește un laudatio tip ,,ciot” de pe wikipedia, in fapt o descriere coafata a fostului informator al Securității. Spre exemplu, doamna Firea zice:
  • Din punctul meu de vedere nu este nimic moral în faptul că șeful BNR și-a ascuns calitatea de turnător al Securității, iar doamna Firea greșește profund când spune că ,,renovarea palatului BNR reprezintă efort propriu al instituției conduse de Mugur Isărescu”, știut fiind a rolul BNR nu este de a face profit, iar în puțini ani în care nu a înregistrat pierdere operațională, profitul BNR a rezultat din DEPRECIEREA LEULUI față de Euro din rezerva valutară. Adică din inflație. Adică din confiscarea puterii de cumpărare a românilor, inclusiv a Bucureștenilor. Nu este nimic onorant sau moral nici în faptul că din aceleași surse (respectiv amputarea puterii de cumpărare a Românilor printr-o inflație mai mare decât cea țintită, deci prin ratarea obiectului BNR), domnul Isărescu și-a dat bonus de pensionare 100.000 de Euro, fără să se pensioneze, mințind populația inclusiv asupra nivelului venitului său salarial. Mecansimul ticălos, primitiv și păgubos prin care BNR sifonează putere de cumpărare de la populație prin depreciere și inflație a fost prezentat de Mugur Isărescu drept ,,brilianță” în cel mai impostoresc mod cu putință. Adevărul l-ați putut citi aici:

Despre Mugur Isărescu, ,,briliantul” de hârtie al ,,oamenilor serioși”

  • Referatul de specialitate se oprește în descrierea făcută cetățeanului Isărescu la nivelul anului 2007, ultimii 12 ani de activitate a acestuia nefiind nicidecum menționați, de parcă funcționarilor de la Primărie care au întocmit/semnat ,,ciotul” le e jenă să îl numească briliant pe unul dintre principalii vinovați ai faptului că recesiunea din 2009-2012 a fost mai lungă li mai dură decât ar fi trebuit. În perioada crizei, politica monetară a BNR a fost subsumată fie neștiinței fie dorinței de realegere a lui Mugur Isărescu, lipsită de  independență, folosind ca pârghii inclusiv mințirea populației (bucureșteni sau nu):  ,,nu este criză, este criză de nervi” ,,nu avem nevoie de acord cu FMI”,  ,,România crește economic de 10 ani cu 5% pe an (2008) și va mai crește economic încă 10 ani, cu 5% pe an”, ,,mai ușor cu criza pe scări”
  • Mugur Isărescu nu a reacționat public la vestea acordării titlului de cetățean de onoare al Municipiului București, voci din vecinătatea BNR susținând fie că nu confirmă ideea ca  la schimbul margelei oferite de doamna Firea să bată și el o monedă cu doamna Firea, fie că, la fel ca în anii ’70, când scria note informative despre ambasadorii statelor NATO la București (în principal era interesat despre ceea ce beau și ceea ce mănâncă ambasadorii), el pune în scris despre doamna Firea. Dar despre doamna Firea nu ar mai folosi tonul pe care îl folosea la Securitate despre fosta colegă de la Institutul de Economie mondială, despre care spunea că ,,enervează colegii și mai ales colegele”, este afectată de divorț, face comentarii despre transportul în comun sau ,,singurătatea în casă și lipsa preocupărilor casnice o împing spre dorința de a se etala exagerat la servici”. Aveți câteva exemple mai jos, olografe. (Sava N.).

 

Actualitate

Ludovic Orban – președintele Partidului Național Liberal: Cel care este ales preşedintele PNL trebuie să fie un bun candidat la alegerile prezidenţiale, chiar dacă nu va candida el

Avatar

Publicat

pe

De

Cel care este ales preşedintele PNL trebuie să fie un bun candidat la alegerile prezidenţiale, chiar dacă nu va candida el, am transmis ieri liberalilor din Organizația Arad, unde mi-am prezentat viziunea despre viitorul PNL din moțiunea ”PNL-Forța Dreptei”.
Dacă nu m-aş fi măsurat şi dacă nu aş fi făcut analize, nu aş fi candidat la preşedinţia PNL, pentru că, dacă vrem să rămânem partid de primă linie, trebuie să ne fixăm ca obiectiv câştigarea alegerilor prezidenţiale. Partidul care dă preşedintele rămâne în jocurile puterii, este în prima linie şi poate să câştige toate alegerile.
Pe mine nu mă sprijină nimeni din exteriorul PNL. Şi nici nu am cerut sprijinul nimănui, pentru că eu am convingerea că preşedintele PNL nu trebuie să ceară sprijinul decât colegilor săi, membrilor, primarilor, viceprimarilor, consilierilor judeţeni, preşedinţilor de organizaţii locale, căuzaşilor PNL care duc greul bătăliei, la firul ierbii.
Preşedintele n-are voie să aibă o datorie faţă de nimeni din exteriorul PNL, ci să fie dator, atunci când este ales preşedinte, doar membrilor PNL.
Partidul Național Liberal trebuie să trăiască pe propriile picioare. Deciziile în partid trebuie să aparţină PNL şi trebuie luate în funcţie de interesele fundamentale ale PNL. Categoric că trebuie să fim într-un parteneriat cu preşedintele României, dar pe măsură ce trece timpul, acest parteneriat trebuie să fie pe picior de egalitate și în care să conteze în luarea deciziilor, prioritar, interesele PNL.

Citeste in continuare

Actualitate

Ludovic Orban, președintele PNL: „Au trecut deja patru ani de la plecarea într-o lume mai bună a marelui liberal care a fost Mircea Ionescu-Quintus”

Avatar

Publicat

pe

De

Timp de opt ani, plini de grele încercări, între 1993 și 2001, domnia sa a condus Partidul Național Liberal și l-a îndrumat în spiritul adevăratei democrații liberale.
Venind el însuși dintr-o mare tradiție politică interbelică, având exemplul tatălui său, care a servit timp de nouă mandate în Parlamentul României, Mircea Ionescu-Quintus aducea cu sine valori, principii și mai ales un comportament politic pe care rar îl mai putem vedea astăzi.
Spiritul său vivace, care nu a fost distrus nici măcar de suferința din lagărul comunist, dădea o savoare specială fiecărei conversații, fiecărei întâlniri și dezbateri pe care o prezida sau la care participa.
Partidul nostru îi datorează în bună măsură renașterea politică după 1989 și încă suntem mulți cei care știm că acela este adevăratul PNL, în care este posibilă dezbaterea, în care există solidaritate, respect și maturitate politică și nu putem uita aceste lecții.
Dumnezeu să îl odihnească și memoria să-i fie veșnică!”

Citeste in continuare

Actualitate

Maria Gabriela Horga, deputat PNL: „Am fost desemnată reprezentantul Comisiei pentru afaceri juridice și drepturile omului a APCE, la GRECO”

Avatar

Publicat

pe

De

Sunt membră a Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), iar parlamentarii din Comisia pentru afaceri juridice și drepturile omului m-au votat astăzi, la Strasbourg, pentru a reprezenta comisia la Grupul Statelor împotriva Corupției al Consiliului Europei (GRECO).
Obiectivul GRECO este de a îmbunătăți capacitatea membrilor săi de a lupta împotriva corupției prin monitorizarea respectării standardelor anticorupție ale Consiliului Europei. GRECO ajută statele să identifice deficiențe în politicile naţionale anticorupţie, declanşând reformele practice necesare din punct de vedere legislativ şi instituţional. GRECO are în prezent 50 de membri (48 de state europene, Kazahstan și Statele Unite ale Americii).
GRECO a publicat rapoarte prin care își exprima serioase îngrijorări asupra modificărilor aduse legilor justiției din România în perioada în care au existat abuzuri asupra sistemului de justiție românesc. În acest fel, a apărut un nou factor de presiune externă pentru stoparea abuzurilor, pe lângă mesajele ferme transmise de oficialii Uniunii Europene sau de Departamentul de Stat al SUA.
Pentru România, acele vremuri au trecut. Mi-am dorit să mă implic în activitatea GRECO, menită să sprijine lupta anticorupție, acolo unde este nevoie.”

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv3 zile ago

O afacere menită să umfle conturile băieților deștepți din Ploiești a fost trecută sub tăcere, instituțiile statului ignorând complet problema/Bozianca a semnat cele mai dubioase licitații

Vorbim despre reconstrucția stadionului Ilie Oană, templul fotbalului ploieștean, obiectiv care a devenit una dintre cele mai scumpe investiții din...

Exclusiv4 zile ago

Fiul patronului fabricii de mezeluri Cris-Tim Filipestii de Padure-Prahova, arestat pentru trafic de droguri in Prahova/Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism-Serviciul Teritorial Craiova a actionat, prompt, pe raza judetului Prahova

Nu mai este o noutate ca pe raza judetului Prahova se consuma droguri si exista retele foarte dezvlotate privind traficul...

Exclusiv4 zile ago

Scumpirea asigurarilor RCA cu 40-70% de pe o saptamana pe alta nu este efectul City Insurance/Parchetul si Consiliul Concurentei sa se sesizeze.

Autoritatea de Supraveghere Financiară și șeful ei, contabilul de ocol silvic Nicu Marcu, asistă complice la distorsiunile pe care chiar...

Exclusiv5 zile ago

Deșeuri periculoase în care se identifică mercur in Prahova/ECOMASTER și OIL DEPOL beneficiaza de susținerea lui Florin Diaconu, șeful APM Prahova/Funcționarea depozitului de deșeuri periculoase in Prahova fără o autorizație de mediu valabilă/Autoritatea contractantă va transporta deșeurile peste 400 km, de la Cluj la Prahova, urmând să le trateze în depozitul deținut de ei în satul Târgșoru Nou, comuna Ariceștii Rahtivani, județul Prahova

Incisiv de Prahova a avut, din nou, DREPTATE!  Dezvaluiri pertinente si probate! E o luptă continuă cu mafiile. Sunt mai...

Exclusiv5 zile ago

Ziarul Incisiv de Prahova a sesizat organele de cercetare penala competente si a sesizat si solicitat OFICIAL sprijinul celor de la CENTRUL NATIONAL DE RASPUNS LA INCIDENTE DE SECURITATE CIBERNETICA – CERT-RO pentru ca vinovatii atacurilor cibernetice sa fie identificati si deferiti parchetului

Site-ul care sustine interfata ziarului Incisiv de Prahova a fost blocat catava zile (in weekend) prin atacuri de tip flood,...

Exclusiv7 zile ago

PROMO/In curand doamna Nicoleta Catalina Bozianu? In sfarsit?/Prea tarziu?!!!/ Slabe sperante/In curand vom publica episodul VII din „Motivele care au generat insuccesul electoral de la alegerile parlamentare din 2020 ale PMP/Tradari din interiorul partidului ale unor grupari care si-au luat partidul pe nume personal in schimbul primirii unor foloase necuvenite si… in interes imobiliar/Politica cu sechestrari, cu clanul lui Sadoveanu, numit si clanul Belgienilor si incalcari grave ale statutului”

In curand, ziarul Incisiv de Prahova va publica episodul VII din „Motivele care au generat insuccesul electoral de la alegerile...

Exclusiv7 zile ago

Ministrul de interne, ministrul justiției și ministrul transporturilor a fost surprins la UNTOLD fără mască de protecție

Ministrul de interne, ministrul justiției și ministrul transporturilor „wanna be”, Lucian Bode, unicul ministrul 3 în 1, a fost surprins...

Exclusiv1 săptămână ago

Vântul schimbării bate în Politia Locala Ploiesti

Zvonurile conform carora „Calaretului pe calb alb” i s-ar pregati “debarcarea”de la sefia Politiei Locale Ploiesti par sa se adevereasca,...

Exclusiv2 săptămâni ago

Irina Alexe, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a fost eliberată din funcție ieri seară

Aceasta a devenit chestor de poliție la numai 35 ani și la doar 42 ani era un veritabil tânăr pensionar,...

Exclusiv2 săptămâni ago

Vazand cum turbeaza cel care a subordonat justitia SRI-ului prin protocolul din 1998 dintre Ministerul Justitei si SRI, Florin Citu imi redevine nu numai simpatic ci foarte simpatic

Vazand cum turbeaza cel care a subordonat justitia SRI-ului prin protocolul din 1998 dintre Ministerul Justitei si SRI, in urma...

Exclusiv2 săptămâni ago

,,Ministrii de la usereu si plus si-au scris demisiile/Speculatorii isi incarca armele”/Papusarii sunt aceiasii – Marionetele s-au schimbat

Leul este la minim istoric. Scriam in septembrie 2009: ,,Probabil că nu exista vreun moment mai prost pentru ca hormonii...

Exclusiv2 săptămâni ago

Polițisti amenințați și loviți cu parul/Ziua si ultrajul.

S-a întâmplat ieri după-amiază, unde colegii noștri din cadrul Postului de Poliție Drăguțești-IPJ Gorj au intervenit la un conflict în...

Exclusiv2 săptămâni ago

Steliane, ce demersuri ai facut pentru excluderea din magistratura a procurorilor de rang inalt sau nu, care au activat si eventual semnat protocoale cu SRI?/Drum bun, cale batuta Steliane!

Stelian Ion, ministru revocat al Justitiei (a carui revocare Iohannis o analizeaza). ,,Am primit semnale ca procedura de selectie a...

Exclusiv2 săptămâni ago

Sotia fostului cetatean ucrainean Eugen Tomac, numită de Guvern în Consiliul de Administrație al Engie/PMP in opozitie fata de guvernare cu mesaje transante sau la guvernare cu pacturi absconse?

„Motivele care au generat insuccesul electoral de la alegerile parlamentare din 2020 ale PMP/Tradari din interiorul partidului ale unor grupari...

Exclusiv3 săptămâni ago

Nu dau doi bani pe voi, cei care le platiti salariile

,Si ce o sa ne faca”? V-ati intrebat vreodata de ce turnatorul Securitatii Manole angajeaza in sinecuri pe alde Dancila...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!