Connect with us

Actualitate

Primarul general al Capitalei vrea sa-l unga cetatean ,,de onoare” pe un fost turnator la Securitate

Incisiv

Publicat

pe

Mugur Isărescu nu a reacționat public la vestea acordării titlului de cetățean de onoare al Municipiului București, voci din vecinătatea BNR susținând fie că nu confirmă ideea ca la schimbul margelei oferite de doamna Firea să bată și el o monedă cu doamna Firea, fie că, la fel ca în anii ’70, când scria note informative despre ambasadorii statelor NATO la București (în principal era interesat despre ceea ce beau și ceea ce mănâncă ambasadorii), el pune în scris despre doamna Firea. Mai multe detalii, a oferit analistul Radu Teodor Soviani pe blogul sau personal.

Primarul general al Capitalei vrea sa-l unga cetatean ,,de onoare” pe un fost turnator la Securitate.

Primul punct pe ordinea de zi a sedintei de saptamana viitoare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti este conferirea titlului de cetatean de onoare al Municipiului Bucuresti, la propunerea primarului general, fostului turnator al Securitatii de dinainte de 1989, Mugur Isarescu, cel care isi turna colegii de la Institutul de Economie Mondiala sub numele de sursa – ,,Manole”.

  • Ințiativa conferirii acestui titlu apartine Primarului General al Capitalei, Gabriela Firea, fost subaltern al lui Mugur Isarescu in perioada 1999-2000, cand a fost secretar de stat in guvernul Isarescu (guvern format prin intreruperea detasarii, incepand cu 1990, in pozitia de guvenrator al Bancii Nationale a Romaniei a lui Mugur Isarescu si dizolvat dupa ce Mugur Isarescu a pierdut alegerile prezidentiale din anul 2000). Doamna Firea a făcut echipa atunci cu binecunoscutul consilier al guvernatorul BNR, domnul Adrian Vasilescu. Faptul că domnul Isărescu a înregistat la alegerile prezidențiale din anul 2000 un scor de sub 10% la nivel național și mult mai mic la nivelul municipiului București a fost pus de ganditorii vremii si pe seama faptului ca domnul Isarescu s-a pierdut cu firea si nu a intrat nici mcar in turul 2, fiind depășit semnificativ de Corneliu Vadim Tudor, autorul celebrului pamflet dedicat denominării leului: ,,în procesul de însănătoșire a monedei naționale, singurul zero care trebuie tăiat este Mugur Isărescu”.
  • Probabil că propunerea de ungere ca cetățean de onoare a fostului informator, aflata pe primul punct la ordinea de zi, este destinată înșelării vigilenței opiniei publice astfel încât să nu ajungă la punctul 17 de pe ordinea de zi, acolo unde doamna Firea vrea să mențină și să majoreze îndatorarea Primariei București, nefiind în stare să o reducă prin festivaluri și concerte, dorind contractarea unui nou împrumut de circa 575 de milioane de lei (120 de milioane de Euro).
  • Propunerea de Hotărâre privind conferirea titlului de cetățean de onoare al Municipiului Bucuresti fostului informator al Securitatii, Mugur Isarescu, este semnata in orb, ca primarul, de catre doamna Gabriela Firea, in propunere nefiind completate numarul si data Raportului Comisiei de Cultura si Culte si numarul si data Raportului Comisiei Juridice si de Disciplina, desi primarul general, care semneaza olograf popunerea, pretinde ca ,,le-a vazut”.
  • Legea prevede că pentru acordarea titlului de cetatean de onoare al Municipiului Bucuresti este necesar CV-ul in original al celui propus. Pe site-ul Primariei Capitalei nu este anexat CV-ul lui Isarescu, astfel incat, in acest moment este imposibil de demonstrat daca domnul Isarescu a trecut in CV activitatea sa de turnator al Securitatii sub numele Manole, nici daca aceata a fost incetata sau nu, in lipsa anului terminal al incheierii colaborarii si a precizarii exprese in CV, sub semnatura, neputand nicium exclude ca sursa Manole a fost preluata la SRI dupa 1989. Nefiind atasat CV-ul la proiectul de hotarare, nu putem stii nici daca academicianul a semnat CV-ul sub numele de ,,Manole”, Călin, Mugurel sau orice alt nume. Ceea ce știm însă cu siguranță este că Mugur Isărescu a fost re-eșapat în al șaselea mandat de guvernator BNR, potrivit propriilor declarații, de ,,oameni serioși”, pe care a refuzat să în nominalizeze.
  • În cuprinsul proiectului de Hotărâre se regăsește un laudatio tip ,,ciot” de pe wikipedia, in fapt o descriere coafata a fostului informator al Securității. Spre exemplu, doamna Firea zice:
  • Din punctul meu de vedere nu este nimic moral în faptul că șeful BNR și-a ascuns calitatea de turnător al Securității, iar doamna Firea greșește profund când spune că ,,renovarea palatului BNR reprezintă efort propriu al instituției conduse de Mugur Isărescu”, știut fiind a rolul BNR nu este de a face profit, iar în puțini ani în care nu a înregistrat pierdere operațională, profitul BNR a rezultat din DEPRECIEREA LEULUI față de Euro din rezerva valutară. Adică din inflație. Adică din confiscarea puterii de cumpărare a românilor, inclusiv a Bucureștenilor. Nu este nimic onorant sau moral nici în faptul că din aceleași surse (respectiv amputarea puterii de cumpărare a Românilor printr-o inflație mai mare decât cea țintită, deci prin ratarea obiectului BNR), domnul Isărescu și-a dat bonus de pensionare 100.000 de Euro, fără să se pensioneze, mințind populația inclusiv asupra nivelului venitului său salarial. Mecansimul ticălos, primitiv și păgubos prin care BNR sifonează putere de cumpărare de la populație prin depreciere și inflație a fost prezentat de Mugur Isărescu drept ,,brilianță” în cel mai impostoresc mod cu putință. Adevărul l-ați putut citi aici:

Despre Mugur Isărescu, ,,briliantul” de hârtie al ,,oamenilor serioși”

  • Referatul de specialitate se oprește în descrierea făcută cetățeanului Isărescu la nivelul anului 2007, ultimii 12 ani de activitate a acestuia nefiind nicidecum menționați, de parcă funcționarilor de la Primărie care au întocmit/semnat ,,ciotul” le e jenă să îl numească briliant pe unul dintre principalii vinovați ai faptului că recesiunea din 2009-2012 a fost mai lungă li mai dură decât ar fi trebuit. În perioada crizei, politica monetară a BNR a fost subsumată fie neștiinței fie dorinței de realegere a lui Mugur Isărescu, lipsită de  independență, folosind ca pârghii inclusiv mințirea populației (bucureșteni sau nu):  ,,nu este criză, este criză de nervi” ,,nu avem nevoie de acord cu FMI”,  ,,România crește economic de 10 ani cu 5% pe an (2008) și va mai crește economic încă 10 ani, cu 5% pe an”, ,,mai ușor cu criza pe scări”
  • Mugur Isărescu nu a reacționat public la vestea acordării titlului de cetățean de onoare al Municipiului București, voci din vecinătatea BNR susținând fie că nu confirmă ideea ca  la schimbul margelei oferite de doamna Firea să bată și el o monedă cu doamna Firea, fie că, la fel ca în anii ’70, când scria note informative despre ambasadorii statelor NATO la București (în principal era interesat despre ceea ce beau și ceea ce mănâncă ambasadorii), el pune în scris despre doamna Firea. Dar despre doamna Firea nu ar mai folosi tonul pe care îl folosea la Securitate despre fosta colegă de la Institutul de Economie mondială, despre care spunea că ,,enervează colegii și mai ales colegele”, este afectată de divorț, face comentarii despre transportul în comun sau ,,singurătatea în casă și lipsa preocupărilor casnice o împing spre dorința de a se etala exagerat la servici”. Aveți câteva exemple mai jos, olografe. (Sava N.).

 

Actualitate

Increngătura politică ascunsa a gunoaielor(XIII)/Fostul director al APM Prahova sub influenta bauturilor alcoolice in biroul sau

Publicat

pe

De

Cele mai noi escapade ale fostului director Florin Diaconu de la APM Prahova, pe ultima suta de metri, intre doua etape de sustragere de documente, seara, dupa orele de program evitand locatiile cunoscute, din capitala sau din Prahova, nenea’ a consimtit sa dea curs cererii finului doamnei Norica Nicolai de acum celebrul secretar general adjunct al ministerului Mediului, faimosul domn Teodor Dulceata, cu care Diaconu s-a intalnit acum doua zile, in conditii foarte discrete (dar monitorizate), intr-un restaurant situat la marginea Bucurestiului, pentru ca amandoi sa isi puna, la punct, in continuare, strategiile de protectie si de EXIT. Adica, cum sa iasa amandoi din situatia in care se afla si care i-a condus in atentia presei si a autoritatilor.

Desi au incercat sa fie echilibrati si rationali, domnul Teodor Dulceata, sub coordonarea unui inalt ofiter, care se lauda peste tot ca lucreaza si are influenta in cadrul unui Departament Specializat al administratiei Prezidentiale de la Cotroceni, cunoscut in Romania ca domnul Sandu, au consumat doar vinoase’ .
Totusi noi nu putem intelege chestia asta, pentru ca domnului „Dulceata” ii plac vinoasele’ iar Diaconu Florin ii place, mult, berea si, in special taria.
Va rog sa observati stimati cititori cum interesele de grup organizat ii aduc impreuna pe acesti stimabili „domni” desi valentele lor sunt diferite iar comuniunea de sisteme de valori infractionale ii conjuga.
Cat de puternic poate sa fie efectul lui BACHUS, astfel incat, chiar si astazi, vineri 28 februarie 2020, orele 10.30, domnul Diaconu Florin isi exercita, cu profesionalism, actul managerial-directorial, exceland in performanta evaluarii si semnand si rezolutionand probabil acte si documente ale agentiei sub efectul consumului de bauturi alcoolice.
Sa speram ca domnul „Dulceata” admirator al sporturilor de iarna, participant frecvent la agendele de taina Zaga-Zaga din judetul Vrancea nu va pasi pe urmele nasei sale doamna Norica Nicolai in locatiile secrete din judetul Prahova din zona Tohani cu conotatii si specific dacic. Uite ca acusi a venit si controlul de la minister…UPS. De la Corpul de Control, fiind mandatat, desemnat si imputernicit, oficial, sa preia/efectueze/coordoneze si sa conduca actul de control de fond respectabilul domn George Plotuna, specialist cu expertiza in domeniu, fost angajat MAI. Revenim (Cristina T.).

Citeste in continuare

Actualitate

Dr Bogdan Nica este noul director al APM Prahova/Dezvaluirile ziarului Incisiv de Prahova sunt din nou confirmate

Publicat

pe

De

Incisiv de Prahova a avut din nou dreptate. Astfel, ziarul nostru a dezvaluit in exclusivitate – in data de 26.02.2020 – ca noul director al APM Prahova va fi specialistul Bogdan Nica, dezvaluiri efectuate in serialul „Increngatura politica ascunsa a gunoaielor XII”, privind mafia din acest domeniu.

Increngătura politică ascunsa a gunoaielor(XII)/SURSE CONFIRMA/ Noul director al APM Prahova va fi numit dr Bogdan Nica


Specialist de anvergura, cu rezultate si performante corporatiste si manageriale, cat si directorale, care ar fi aceptat propunerile de la nivelulurile de decizii din cadrul ministerului de resort pentru a prelua nenorocirile si mostenirea dezastruoasa/penala lasata in urma de grupul clandestin organizat Florin Diaconu, Teodor Dulceata (din cadrul Ministerului, secretar general adjunct), Doina Gheorghe (Sef Serviciu Autorizari APM Prahova), Gabriela Munteanu (Director Garda de Mediu Prahova, fost sef serviciu al Directiei de Protectie Prahova), dna Corcodel (desi este economist a fost incadrata de Florin Diaconu pe o pozitie de referinta, in cadrul agentiei prahovene subminand continuu si sistematic fluxul de autorizare si de suspendare a autorizarii de mediu pentru agentii economici) si aghiotantul S.Ghe, de profesie „filor” (de la filaj) care extrage si transporta in conditii dubioase arhiva personala a lui Diaconu- sustrasa in ultima perioada din agentie. Acesta are un nas important care l-a sustinut in directia promovarii si angajarii pe functie bine platita in agentie desi este pensionar militar, pentru conferirea sistemelor de protectie structurii mafiote descrise.
Dinamica in speta se succede in cascada intrucat evenimentele din ultimale 24 de ore au generat un cutremur care a condus la numirea dr Bogdan Nica si la un control de amploare ce se deruleaza la APM Prahova, incepand de azi, de specialisti de la Centru.
Probabil doua persoane din aceasta institutie au intrat brusc in concediu (revenim pe aceasta tema).
Reamintim ca, in pofida solutiilor asumate de Guvern pentru inchiderea procedurilor de infringement declanşate de Comisia Europeană impotriva României in domeniul tăierilor ilegale de lemn şi pentru nefinalizarea Programului national de control al poluarii, au fost analizate recent, la Bruxelles, de catre ministrul Mediului, Costel Alexe, si comisarul european pentru mediu, oceane şi pescuit, Virginijus Sinkevičius, catastrofele de mediu in Judetul Prahova au continuat, sub ochii si cu acordul si sprijinul celor doi directori Florin Diaconu si Gabriela Munteanu.
Comisia Europeana i-a reprosat Romaniei nerespectarea obligaliilor nationale, asumate prin directiva privind evaluarea strategică de mediu:
„ In cazul Romaniei, autoritatile nationale nu au fost în masură sa verifice efectiv operatorii si sa aplice sanctiuni corespunzatoare. Inconsecventele din legislatia natională nu permit interventia ferma a autoritatilor romane.”
Prin urmare, Comisia a decis sa trimita Romaniei o scrisoare de punere în intarziere, acordandu-i un termen de o luna, pentru a lua masurile necesare în vederea remedierii deficientelor identificate de Comisie. In caz contrar, Comisia poate decide sa trimita autoritatilor romane un aviz motivat.
Comisarul european pentru mediu, Virginijus Sinkevičius, a subliniat ca apreciaza deschiderea pe care actuala conducere a Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor o manifesta catre societatea civila şi ca isi doreste sa viziteze cat mai curand România. Astfel, masurile nu au intarziat sa apara!
Vor fi luate la purificat TOATE autorizatiile de mediu emise ilegal de gasca lui F. Diaconu dar si toate avizele de suspendare. (Cristina T.).

Citeste in continuare

Actualitate

PNL Prahova intra in normalitate/Adrian Dobre nu mai este presedintele PNL Ploieşti/La şefia organizaţiei a fost numită interimar Roberta Anastase

Publicat

pe

De

Biroul politic permanent al PNL Ploieşti a fost dizolvat, joi seară, în urma unei şedinţe a Biroului Judeţean al PNL Prahova. Adrian Dobre nu mai este presedintele organizatiei. La şefia organizaţiei a fost numită interimar Roberta Anastase.

Prin această hotărâre se intra in normalitate.
Reamintim ca, Incisiv de Prahova a anticipat aceasta masura si a dezvaluit in exclusivitate ca primarul Adrian Dobre NU va mai apuca sa candideze la alegerile parlamentare de pe locul I, la Senat.
Conducerea PNL Prahova a fost iritata de sicanele repetate ale primarului care este „prea bun pentru urbea noastra”, sicane care au culminat cu filaje efectuate de consilierii sai pe anumiti functionari publici din institutiile subordonate si/sau de executarea unor functionari publici, in mod ilegal, doar din razbunarea personala a primarului si cu acordul si sprijinul conducerii Politiei Locale Ploiesti (prin celebra si ilegala Comisie de Disciplina).
Prin această hotărâre PNL Prahova pune STOP prejudicierii imaginii cauzata de primarul Adrian Dobre si gasca cu care s-a inconjurat in organizatia creata dupa chipul si asemanarea sa. (Cerasela N.).

Citeste in continuare

Parteneri


Harmony Beauty Salon Ploiesti

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
- micropigmentare sprâncene
-extensii gene
- coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
- sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Actualitate17 ore ago

Increngătura politică ascunsa a gunoaielor(XIII)/Fostul director al APM Prahova sub influenta bauturilor alcoolice in biroul sau

Cele mai noi escapade ale fostului director Florin Diaconu de la APM Prahova, pe ultima suta de metri, intre doua...

Actualitate1 zi ago

Dr Bogdan Nica este noul director al APM Prahova/Dezvaluirile ziarului Incisiv de Prahova sunt din nou confirmate

Incisiv de Prahova a avut din nou dreptate. Astfel, ziarul nostru a dezvaluit in exclusivitate – in data de 26.02.2020...

Actualitate1 zi ago

PNL Prahova intra in normalitate/Adrian Dobre nu mai este presedintele PNL Ploieşti/La şefia organizaţiei a fost numită interimar Roberta Anastase

Biroul politic permanent al PNL Ploieşti a fost dizolvat, joi seară, în urma unei şedinţe a Biroului Judeţean al PNL...

Actualitate1 zi ago

Gata, Vela a reorganizat Jandarmeria!

(Preluare National – Catalin Tache): Par să bată deja clopote de nuntă la vârful Ministerului de Interne, după ce seria...

Actualitate1 zi ago

„Nu e nicio problemă că acolo e viciu de legalitate, că legea aia n-o vedeți, să constatăm peste ani, când vouă nu vă mai convine nu știu ce sau când e pericol la bănișorii voștri”

Știu toate asociațiile de judecători că decretele au viciu. Dar știți ce zic? Nu e treaba noastră, e a procurorilor....

Actualitate1 zi ago

Agamita Dandanache si Farfuridi

Daca vreti sa ii vedeti pe Agamita Dandanache si pe Farfuridi, trebuie sa vedeti dialogul dintre demisul si refuzatul Ludovic...

Actualitate1 zi ago

GUVERNUL, PANDEMIA SI DOUA OBLIGATII ASUMATE DE PRESEDINTE PRIN STRATEGIA DE APARARE

(Preluare Inpolitics): Capitolul 1.3 care stabilește obiectivele naționale de securitate din Strategia de apărare a Țării elaborată de administrația prezidențială...

Actualitate2 zile ago

ANI este cea mai mica problema a primarului oraşului Băicoi- Marius Constantin/ In vizorul altor institutii ale statului

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în ceea ce-l priveşte pe Constantin Marius Ioan, primar al oraşului...

Actualitate2 zile ago

Primul caz de cornavirus confirmat în România/Arafat e singurul care stie ce vorbeste/ Costache e depasit din punct de vedere al comunicarii

Tot ceea ce au declarat Raed Arafat, Victor Costache si Marcel Vela despre primul caz de coronavirus confirmat in Romania…...

Actualitate2 zile ago

Din ”feisbuceală”, mama Daniela și băiatul Radu au fost băgați direct la guvernare. Și încă pe ce posturi!

(Preluare National – Catalin Tache): Deja Ludovic Orban face adevărate ”demonstrații de forță”, dovedind că este politicianul cel mai bun...

Actualitate2 zile ago

„Evident, o gluma precum Citu nu putea sa se nasca decit pe 1 aprilie!…”

Daca e dezastru, macar sa radem, ca doar rasul ne-a ramas, precizeaza cei de la Lumea Justitiei. Nu ne mai...

Actualitate2 zile ago

BOMBA DE LA BNR: 17 BANCI ANCHETATE PENTRU SPALARE DE BANI

(Preluare Inpolitics): O adevărată nucleară a fost detonată azi de Banca Națională, prin Nicolae Cinteză, director în Direcţia Supraveghere din...

Actualitate2 zile ago

Useristul Andrei Caramitru dorește închiderea bisericilor pe fondul apariției noului coronavirus și consideră Taina Sfântului Maslu ca fiind o practică medievală

Useristul Andrei Caramitru dorește închiderea bisericilor pe fondul apariției noului coronavirus și consideră Taina Sfântului Maslu ca fiind o practică...

Actualitate2 zile ago

Christine Lagarde, directoarea FMI de la aceea data: „Batranii traiesc prea mult si este un risc pentru economia globala, trebuie facut ceva”

La fiecare întâlnire semestrială, FMI supune analizei câte un subiect fierbinte. La întâlnirea de acest gen de la inceputul anului...

Actualitate2 zile ago

CUM NE-AM DAT CHILOȚII JOS ÎN FAȚA CRIZEI SCULATE ȘI A ISTERIEI GENERALIZATE

  Cu ocazia isteriei coronavirusului care plutește în aer și a proviziilor de sfârșitul lumii, am avut o revelație. Înainte...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!