Connect with us

Actualitate

Grătar pe gaz sau grătar electric? Tu ce preferi în localul tău?

Publicat

pe

Consumatorii români iubesc carnea la grătar. Mulți dintre ei o consideră cea mai bună mâncare ever, indiferent de anotimp sau de evenimentul la care participă.

Până și medicii spun că este mai bine a se mânca friptură la grătar, deoarece în acest mod cantitatea de grăsimi consumată este mai mică, iar proprietățile nutritive ale preparatelor se păstrează  în proporție mai mare.

Dacă toată lumea este de acord cu privire la faptul că există numeroși iubitori de friptură la grătar, disputele care apar se referă la echipamentul de frigere utilizat. Asta mai ales atunci când vorbim de o bucătărie profesională a unui restaurant sau la o terasă de vară.

Conflictul dintre diversele modele de grătare pe gaz profesionale și cele de grill electric nu se va stinge prea curând. Asta pentru că ambele prezintă atât avantaje, cât și dezavantaje.

Ideea este că fiecare proprietar de unitate de alimentație publică ar trebui să aleagă acel tip de grătar care se potrivește cel mai bine în localul său.

Avantajele grătarelor pe gaz profesionale

Această categorie de grill a fost extrem de utilizată de multă vreme în România, deoarece este mult mai comod de fript carnea la un astfel de grătar, decât la unul ce trebuie alimentat cu cărbune.

Grătarul este conectat la butelia care conține combustibil sau la o rețea de gaz. Eficiența energetică a acestui echipament horeca este aproape de 90%, de aceea va fi multă vreme folosit și de acum înainte.

Alimentele au un gust mai bun, mai apropiat de cele gătite pe grătarele pe cărbuni clasice, spre deosebire de produsele fripte pe grill-urile electrice, care nu pot să atingă această performanță de ordin organoleptic, oricât s-ar strădui.

Grătarele pe gaz sunt mai ieftine decât grătarele electrice și pot, de cele mai multe ori, ca să frigă mai rapid carnea decât echipamentele băgate în priză.

Pe piața de echipamente horeca se găsesc modele extrem de variate de grătare pe gaz profesionale dintre care cei interesați pot alege.

Întreținerea lor este mai simplă, ca să nu mai vorbim de faptul că toate componentele grătarului sunt lavabile, ceea ce nu se întâmplă cu unele dintre componentele unui grill electric.

Dezavantajele grătarelor pe gaz profesionale

Gazul este o sursă de combustibil rentabilă și mai puțin dăunătoare pentru mediu decât brichetele de cărbuni, dar tot poluează mediul ambiant.

De regulă, dacă se folosește o butelie, este necesar un spațiu mai mare și de aceea este un echipament ideal pentru a face fripturi mai degrabă pe terase, în aer liber.

Reglarea temperaturii se face mai dificil decât în cazul setării unui grill electric.

Trebuie luate niște măsuri de siguranță suplimentare, deoarece un astfel de grill care funcționează cu gaz nu poate să fie amplasat în apropierea materialelor inflamabile.

Chiar dacă toate componentele grătarului sunt lavabile, suprafața grill-ului pe gaz este mai greu de curățat.

Avantajele grătarelor electrice

Grătarele electrice sunt ultima noutatea în materie de grill-uri și se caracterizează prin faptul că folosesc curentul electric pentru încălzirea rezistențelor dătătoare de căldură.

Adevărul este că orice bucătărie profesională ar trebui ca să aibă un grill electric. Nici grătarul pe gaz nu trebuie ignorat, dat fiind faptul că se pot obține cu ajutorul lui preparate mai gustoase, dar unul electric este extrem de versatil.

Mai ales tinerele generații de bucătari le folosesc, pentru că înglobează o tehnologie de ultimă oră: au butoane termostat pentru controlul temperaturii, de aceea este mult mai ușor de lucrat cu ajutorul lor.

Un astfel de grătar electric se încălzește pe toată suprafața sa, nu doar acolo unde este flacăra, așa cum se întâmplă în cazul unui grill pe gaz, deși gustul nu este similar. Din acest motiv, unii profesioniști chiar adaugă mai nou așchii de lemn care afumă carnea pentru a da preparatelor o aromă deosebită.

Nu există scurgeri de gaz, așadar se diminuează posibilele accidente în cazul unei incendiu.

Se pot utiliza grill-uri electrice atât în interior, dar și în exterior, dacă se pot conecta corespunzător la o priză. Sunt ușor de montat,, așa încât se pot muta foarte simplu acolo unde este nevoie. Încălzirea este mai rapidă decât în cazul unui unui grătar pe gaz.

Dezavantajele unui grătar electric profesional

Gustul preparatelor făcute pe un grill electric este mai puțin autentic decât la fripturi preparate la un grătar pe gaz sau cărbune.

Există o limită până la care se poate crește temperatura unui grătar electric. În schimb, în cazul unui grill pe gaz, aceasta poate să urce până la valori foarte mari, chiar până la nivelul la care preparatele se pot arde dacă nu sunt supravegheate cu atenție de către bucătar.

Curățarea unui astfel de grătar electric este parțial posibilă deoarece nu se poate demonta în totalitate fără a distruge partea electrică a acestui echipament horeca, atât de răspândit în bucătăriile actuale.

Alege de la TC Romania Crown Cool modelele de grătar pe gaz și/sau electrice potrivite pentru unitatea al cărei proprietar ești!

Actualitate

Participarea Președintelui României, Klaus Iohannis, la evenimentul „Bune practici pentru mediu avansate de societatea civilă”, organizat la Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei Mondiale a ONG-urilor

Publicat

pe

De

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa marți, 27 februarie 2024, începând cu ora 12:00, la evenimentul „Bune practici pentru mediu avansate de societatea civilă”, organizat de Administrația Prezidențială la Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei Mondiale a ONG-urilor.

Organizațiile neguvernamentale s-au implicat în mod activ în ultimii ani în creșterea rezilienței României în fața unor provocări multiple sociale, economice, sanitare sau de mediu.

Evenimentul, la care vor participa și Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, și ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, oferă oportunitatea ONG-urilor să prezinte în special proiecte de mediu și încurajează sectorul guvernamental și mediul academic să preia bunele practici dezvoltate și promovate de societatea civilă în acest domeniu. Intervențiile la nivel înalt vor fi urmate de două sesiuni de prezentare a unor proiecte și bune practici privind educația pentru mediu și implicarea comunităților în tranziția verde.

La eveniment vor fi prezenți reprezentanți ai unor organizații neguvernamentale care au adus o contribuție esențială în ultimii ani la protecția mediului și limitarea schimbărilor climatice în România. Proiectele pilot prezentate în domeniile educației ecologice, biodiversității, economiei circulare și tranziției energetice au potențial de a fi replicate pentru un impact pozitiv extins.

Citeste in continuare

Actualitate

Mamasisotie.ro: Ghidul Complet pentru o Mamă și Soție Modernă din România

Publicat

pe

De

blog mamamasisotie.ro

Descoperă Universul Mamelor și Soțiilor pe Mamasisotie.ro: O Sursă Inovatoare de Inspirație și Sfaturi

Femeile din România, coloana vertebrală a societății, navighează cu dexteritate prin multiple roluri: mamă, soție, carieristă și membru activ al comunității. În universul lor plin de provocări și satisfacții, un spațiu virtual se remarcă prin lumină și sprijin: mamasisotie.ro. Mai mult decât o platformă, este un univers în sine, unde femeile găsesc nu doar informații, ci și o comunitate empatică, înțelegătoare și solidară.

blog mamamasisotie.ro

O oază creată de femei, pentru femei

Mamasisotie.ro se distinge în peisajul digital prin conținutul autentic și relevant pentru femeile din România. Abordând o varietate de subiecte care acoperă toate aspectele vieții femeii moderne, blogul devine o sursă de inspirație și informație, susținând și educând cititoarele sale într-un mod inedit și personalizat.

Darul Mamasisotie.ro pentru comunitatea femeilor din România:

1. Sfaturi Pragmatice pentru Mamă și Soție:

Mamasisotie.ro nu doar oferă sfaturi, ci construiește conexiuni autentice cu cititoarele. Fie că este vorba despre gestionarea timpului, organizarea familială sau rezolvarea conflictelor, blogul oferă soluții practice și aplicabile în viața de zi cu zi.

2. Articole Inspirationale despre Viața de Familie:

De la articole motivaționale la povești de succes ale mamelor și soțiilor, mamasisotie.ro hrănește sufletele cititoarelor cu încredere și determinare. Fiecare articol este o rază de lumină care le încurajează să-și urmeze visurile și aspirațiile, indiferent de obstacolele vieții.

3. Recenzii și Recomandări Utile:

În lumea dinamică a produselor și serviciilor dedicate femeilor, mamasisotie.ro este un ghid de încredere. Recenziile obiective și recomandările informate ajută cititoarele să ia decizii inteligente în privința sănătății, frumuseții, parenting-ului și multe altele.

4. Comunitate Empatică și Solidară:

Unul dintre cele mai valoroase aspecte ale mamasisotie.ro este comunitatea sa. Aici, femeile găsesc sprijin emoțional, consiliere și încurajare în momente dificile sau în luarea unor decizii importante.

Impactul Mamasisotie.ro:

Mamasisotie.ro nu este doar un blog, ci o forță care influențează și transformă viețile femeilor din România. Prin conținutul său autentic și diversificat, site-ul contribuie la ridicarea standardelor și la emanciparea femeilor în societatea contemporană.

1. Informație și Educație:

Cu articole bine documentate și expertiză autentică, mamasisotie.ro este o sursă de învățare continuă pentru femeile din toate domeniile vieții.

2. Solidaritate și Empatie:

Comunitatea mamasisotie.ro oferă un spațiu sigur și empatic unde femeile se simt acceptate, înțelese și susținute în drumul lor către echilibru și fericire personală.

3. Inspirație și Motivație:

Fie că este vorba despre carieră, creșterea copiilor sau echilibrul dintre viața profesională și cea personală, mamasisotie.ro oferă modele și exemple de succes care inspiră și motivează cititoarele să-și atingă potențialul maxim.

Mamasisotie.ro – Sursa de Putere și Inspirație pentru Femeile din România

Într-o lume plină de provocări și oportunități, femeile din România găsesc în mamasisotie.ro un aliat de nădejde și o sursă inepuizabilă de cunoștințe, inspirație și solidaritate. Prin conținutul său autentic și divers, blogul devine o voce puternică care împuternicește și transformă viețile femeilor, aducând lumină și speranță în fiecare zi.

Citeste in continuare

Actualitate

Simona Dolniceanu, candidatul surpriză la Primăria Ploiesti

Publicat

pe

Partidul România în Acțiune a produs soc în lumea politica ploiesteană prin anunțarea candidatului la funcția de primar al municipiului Ploiesti.

Simona Dolniceanu, directorul SPFL Ploiesti, va intra în cursa pentru sefia primăriei condusă în prezent de Andrei Volosevici.

Om cu o vastă experiență în administrația locală, dar si foarte pricepută în campaniile electorale, Dolniceanu spune că avantajul ei este că va putea lucra încă din prima zi. „Eu nu am nevoie să învăț, să înțeleg cum merg lucrurile. Eu voi putea munci pentru ploiesteni încă din prima zi”, a afirmat Simona Dolniceanu.

România în Acțiune este partidul înființat de profesorul universitar Mihai Apostolache, înaintea alegerilor trecute, fiind prima formațiune locală din țară care a reusit să prindă mai multe mandate de consilier judetean.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv8 minute ago

Grup de interese “organizat” aflat in proximitatea premierului Marcel Ciolacul

Prin targul municipiului Buzau circula fel si fel de vorbe de duh privitor la prietenia actualului premier si deputat de...

Actualitate11 ore ago

Simona Dolniceanu, candidatul surpriză la Primăria Ploiesti

Partidul România în Acțiune a produs soc în lumea politica ploiesteană prin anunțarea candidatului la funcția de primar al municipiului...

statuete personalizate statuete personalizate
Exclusiv18 ore ago

Cele mai potrivite idei de cadouri pentru șeful și colegii tăi de muncă

Cadourile reprezintă nu doar gesturi de generozitate, ci și modalități de a consolida relațiile profesionale și de a întări legăturile...

scoatere nerv masea scoatere nerv masea
Exclusiv19 ore ago

Cariile dentare: Simptome, cauze și opțiuni de tratament

Cariile dentare sunt una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate orală cu care se confruntă oamenii din întreaga lume....

Exclusiv23 de ore ago

UPDATE/CARACATIȚA WHITE TOWER (XVI)/Hidra care a terorizat Ploieștiul și care continuă să distrugă vieți/Totul sub acoperirea politistilor corupti din varful IPJ Prahova si varful M.A.I.

Gruparea infracțională care a terorizat Ploieștiul în perioada pseudo-procurorului Portocală, continuă și astăzi să distrugă viețile oamenilor. Șantaj, mită, mașini...

Exclusiv23 de ore ago

Cum a „facut” Statescu Ciprian Gh. primul milion de euro cand era primar al orasului Baicoi? (III)/PROMO/IN CURAND

Cum a „facut” Statescu Ciprian Gh. primul milion de euro cand era primar al orasului Baicoi? (III)/PROMO/IN CURAND Cum a...

Exclusiv23 de ore ago

Caracatita din sistemul penitenciar (I)/SERIAL

STEFAN TEOROC LIDER PENTRU EL! Din acest numar, ziarul Incisiv de Prahova va deschide, cu o serie de cateva articole,...

Exclusiv23 de ore ago

„Exista si principiul potrivit caruia un drept necontestat se prezuma ca a fost acordat corect”

“Ironia sortii este ca astia cu salarii de excelenta nu au fost niciodata in tabara ta. In randul suporterilor tai...

Exclusiv23 de ore ago

Polițiștii i-au identificat pe cei doi autori ai acestor acte de o cruzime inimaginabilă, documentându-le activitatea în cadrul dosarului penal constituit, fiind reținuți pentru rănirea cu intenție a animalelor

În epocile în care oamenii traversau procesul de evoluție, trebuiau să fie precauți pentru a nu fi atacați de animalele...

salon frizerie Bucuresti salon frizerie Bucuresti
Exclusiv3 zile ago

Cum să îți alegi tunsoarea perfectă pentru forma feței tale

Alegerea unei tunsori potrivite este esențială pentru exprimarea personalității și pentru îmbunătățirea aspectului general. La fel ca în cazul femeilor,...

Exclusiv3 zile ago

„Avem si noi la MAI, un Coldea mai mititel”

Referitor la subiectul excelentei, asa cum am banuit, Ministerul Muncii a fost sensibilizat sa tergiverseze comunicarea informatiilor solicitate prin petitiile...

Exclusiv3 zile ago

Șeful IPJ Neamț, comisar șef de poliție Osoianu Mihai Iulian, refuză să aplice prevederile acordului privind contracte de asigurare facultativă pentru mijloacele de mobilitate navală și terestră din dotarea IPJ Neamț.

Sindicatul Europol Neamț „Către, Ministerul Afacerilor Interne, Domnule Ministru, Conform Acordului Colectiv privind raporturile de serviciu ale funcționarilor publici cu...

Exclusiv4 zile ago

UPDATE/CARACATIȚA WHITE TOWER (XV)/Putregaiul acoperit de șefii poliției care stau la băute cu infractorii

Curg tone de cerneală dezvăluind mizeriile ascunse într-o afacere care dacă s-ar fi întâmplat într-un stat civilizat am fi avut...

Exclusiv4 zile ago

Sefii sunt obligați să raporteze până azi – 23 februarie (coincidența face că e chiar sărbătoarea Armatei Roșii) numărul polițiștilor care dețin pașapoarte

Am primit o semnalare și am simțit mâncărimi în palme, chiar dacă Emil Păscuț – și el incitat de subiect...

Exclusiv4 zile ago

Se conturează informatia ca SOLDA DE GRAD ȘI NORMĂ DE HRANĂ va fi cu aplicare de la 01.04.2024 si cu plată pe 10.05.2024!

La data de 23.01.2024, la intâlnirea dintre prim-ministrul României, ministra jusțiției și președinții federațiilor reprezentative din sistemul penitenciar, politicienii s-au...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!