Connect with us

Actualitate

Bă, ăştia de la SRI, aţi ştiut că de ani de zile localizarea de la STS merge ca curu’?

Incisiv

Publicat

pe

Adică, mă gândesc că trebuia să ştiţi… Aţi informat pe cineva, pe Preşedinte că e tata vostru, pe primul ministru, pe pizda mă-sii pe cineva că nu merge ca lumea 112? Că era între atribuţiile voastre, mă. Sau între atribuţiile voastre intră doar să ascultaţi telefoanele la mii de judecători?”

Avocatul clujean Radu Chiriță, specializat în drept penal, instigat de cazul din Caracal, a relatat pe blogg-ul personal un articol acid la adresa statului român, scrie Gazeta de Cluj, conform celor de la FLUX 24.

„Tocmai mi-am plătit impozitul pe venit pe 2018 şi mi-e rău de nervi. În consecinţă, mă aştept ca în rândurile care urmează să folosesc un limbaj extrem de licenţios. Cine are urechile sensibile, precum şi minorii sunt rugaţi să nu citească mai departe.

Am plătit statului român o grămadă de bani. Ca să fim bine înţeleşi, datorită faptului că statul consideră ca dacă folosesc hârtie igienică să mă şterg la cur asta nu e o activitate desfăşurată în scopul obţinerii de venituri, nu pot să îmi deduc toate cheltuielile pe care le-am făcut. În consecinţă, cei 10% din veniturile nete nu sunt, de fapt, 10% ci mai mult. Acum câteva zile, am plătit şi TVA-ul pe luna asta, o altă grămadă de bani. Ştiu că, tehnic, nu eu datorez acei bani. TVA-ul este o sumăa de bani pe care orice client care vrea să apeleze la serviciile firmei noastre de avocatură trebuie să îi achite statului român pentru privilegiul de a avea un avocat. Statul român s-a gândit că sună ca dracu’ să îi spună clientului că trebe’ să dea 19% taxă la stat dacă vrea să ne plătească vreun onorariu, astfel încât şi-a băgat pe om: pe mine şi alţii care încă îşi înregistrează veniturile. Pe scurt, m-a pus pe mine să îi spun omului că mie îmi trebe 100 lei onorariu, dar trebe să îmi dea 119 că şi lu’ statul român îi trebe’ 19 lei să-i spargă pe prostii. Şi că îi iau eu banii şi îi dau mai departe, că, no, aşa o zis statul. Deci, chiar dacă nu eu datorez banii tehnic, practic tot eu îi dau mai ales dacă omul îşi achită factura până luna următoare, aşa că mă simt violat în fiecare 25 a lunii când plătim TVA-ul.

Jur că nu aş avea nimic împotriva plăţii acestor sume de bani, chiar şi a furtului pe faţă care se cheamă TVA, dacă aş primi ceva în schimb de banii ăia. Cică din banii pe care îi plătesc eu statul îmi asigură educaţia copiilor (care merg la grădiniţă şi şcoală privată, pentru că alea publice au ajuns de căcat), îmi asigură tratament medical mie şi familie (pentru motive ştiiute, am mers tot timpul la clinici private, după ce ultimele vizite la un spital public ale mele sau ale familiei s-au finalizat prost), îmi asigură transport în comun (nu am niciun autobuz pe raza de un kilometru, deşi stau în mijlocul oraşului), îmi asigură alte servicii pe care nu le folosesc niciodată pentru că sunt fie inexistente, fie oribil de proaste.

Tot statul îmi asigură siguranţa, ordinea etc. Nu vreau să intru în interminabila şi, pe alocuri, abominabila discuţie legate de povestea de la Caracal, că mi se pare inutil. Oricum, fiecare citeşte ce vrea şi acuză pe cine oricum are boală. Nu mă pot totuşi abţine să nu pun nişte întrebări instituţiilor statului român pe care tocmai le-am plătit regeşte. Şi cât timp ceva bani din cei pe care i-am muncit eu ajung la ele cred că am dreptul şi să primesc un răspuns. Deci:

  1. Bă, ăştia de la SRI, aţi ştiut că de ani de zile localizarea de la STS merge ca curu’? Adică, mă gândesc că trebuia să ştiţi… Aţi informat pe cineva, pe Preşedinte că e tata vostru, pe primul ministru, pe pizda mă-sii pe cineva că nu merge ca lumea 112? Că era între atribuţiile voastre, mă. Sau între atribuţiile voastre intră doar să ascultaţi telefoanele la mii de judecători? Domnu preşedinte (oricare aţi fost), domnu prim ministru (oricare aţi fost) v-aţi întrebat vreodată dacpă merge 112 bine? V-aţi întrebat dacă poliţiştii de pe sate ştiu ce să facă cu drăcia aia? V-aţi întrebat vreodată cine trebe dat afară pentru că avem sute sau mii de oameni dispăruţi pe care nu îi caută decât familiile pe facebook? Bine că aveţi vreme să vă bateţi în şosete murdare şi să daţi dume greşite din Matrix.
  2. Ăştia de la STS, aţi spun cuiva că nu merge căcatul ăla? Aţi făcut scandal, că din 2014 de când o mers perfect prin Apuseni şi până acum o trecut ceva timp…
  3. Ăştia de la miliţie, aţi spus cuiva că sistemul ăla vă trimite numa’ prin porumb? Aţi făcut scandal?
  4. Ăştia de la parchete, de ce îl apăraţi pe nesimţitul ăla ordinar de la Caracal pe care l-o durut în cur? Dacă credeţi că o acţionat corect, dacă credeţi că în locul lui făceaţi exact la fel, căraţi-vă din magistratură. Urgent. Dacă nu, dacă credeţi că ăla e un bou, de ce îl apăraţi? Că e din casta voastră şi sunteţi toţi pentru unul? Ia, imaginaţi-vă că era nu procuror, ci om politic. Că primarul nu ar fi lăsat poliţiştii să intre în casa aia, nu era demult la puşcărie? Că aţi trimis oameni în judecată pentru abuz pentru mult mai puţin de atât.
  5. Pentru toţi, miliţieni, procurori, securişti, băieţi care ascultă telefoane vouă vi se pare că sistemul în care lucraţi, care e destinat să asigure ordinea şi siguranţa, este unul funcţional? De la anuţul dispariţiei, până aţi făcut voi dosar penal o trecut 20 de ore. E ok aşa? Dacă ăla care dispărea era un poliţist dura tot atât. Nu rupeau uşile jumate din poliţiştii din ţară după el? Numa’ întreb. Aveţi de gând să faceţi ceva cu asta?
  6. Acum 2 ani jumate, o femeie a fost ucisă la Tg. Mureş pentru că poliţia nu a făcut nimic şi pentru că la 112 i-au închis telefonul. Am scris mai demult despre dosarul ăla. Nimeni nu a fost nici măcar cercetat disciplinar, nimeni. Niciun procuror plin de stat de drept nu s-a sesizat că operatorul de la 112 a închis telefonul unei persoane care era agresată. Suntem în recurs cu dosarul ăla, iar miliţia susţine în continuare că 7 zile de la ameninţarea cu moartea până la omor e un timp prea scurt ca să facă ceva. O să public cândva alea, să vomitaţi împreună cu mine. STS-ul susţine că nu răspunde pentru operatorul era la primărie, nu de la ei. Şi cer în continuare să se constate că nimeni nu e de vină. Că deşi îmi plătesc impozitele pentru ei, ei, de fapt, nu trebuie să facă nimic să îmi apare viaţa. Iar procurorii susţin că aşa e, boss, nimeni nu o greşit cu nimic. Când o să vă schimbaţi? Când o să plece toţi şi nu o să mai aibă cine să îşi plătească salariile, aşa că pensiile de serviciu pe care le luaţi toţi, de la parchete la serei şi setese, or să rămână să fi le plăţiţi între voi?

Mă opresc că îmi creşte tensiunea şi nu am bani de cardiolog în Austria, că tocmai mi-am plătit impozitele. Până la urmă, eu şi toţi ăia care suntem cinstiţi şi ne plătim impozitele corect sunt nişte donatori. Şi prost e cine dă, nu cine cere, aşa că…

  1. Da, nimic din astea nu s-ar fi întâmplat dacă nu futea CCR-ul protocolul cu SRI. În 2017, în povestea de care aminteam mai sus, era protocoul cu SRI. Iar operatorul de la 112 i-a spus femeii care a fost omorâtă că dacă nu poate să spună adresa unde e, atunci să revină când află. Noroc cu protocolul, aşa e securiştilor? La fel, nimic din toate astea nu s-ar fi întâmplat dacă procurorul de la Caracal nu se căca pe el de frica secţiei speciale de investigare a infracţiunilor din justiţie. Şi ăia de la Mureş acum doi ani, de ani nu or făcut nimic, că ştiau că se va înfiinţa secţia şi le afecta independenţa şi ei nu pot lucra în condiţiile astea. Nu vă e ruşine, mă? Jur că m-aş băga la o evaziune mică, măcar să nu mai scuipaţi oamenii în gură pe banii mei, dar mă tem că aici instituţiile ar funcţiona perfect: aştia ar ştii ce facturi fac şi nu fac, parchetul şi miliţia s-ar mişca cu talent etc. Sunt un om cu spirit civic, dar jur că îmi plătesc taxele doar de frică. Altfel, nu v-aş mai da niciun ban, că i-am muncit nu i-am câştigat la loto”, arată avocatul Radu Chiriță. (Irinel I.).

 

Actualitate

Studiul care va arăta gradul de răspândire a infecției SARS-CoV- 2, derulat în 156 de laboratoare. Lista INSP

Incisiv

Publicat

pe

De

Institutul Național de Sănătătate Publică (INSP) a publicat lista celor 156 de laboratoare, selectate pe bază de voluntariat, în care persoanele care vin la analizele de rutină își pot da consințământul pentru a participa la studiul pentru identificarea proporției din populație infectate cu SARS-CoV-2.

Institutul Național de Sănătate Publică a demarat, din iulie, studiul național de seroprevalență cu scopul de a identifica proportia persoanele ce au fost infectate cu SARS-CoV-2, după ce ordinul Ministrului Sănătății care reglementa acest demers a fost elaborat și publicat în Monitorul Oficial la începutul lunii iunie.

Astfel, persoanelele sănătoase care se prezintă la laborator pentru efectuarea analizelor de rutină pot participa la studiu dacă își dau consimțământul să fie folosit serul rezidual după recoltarea de sânge.

Persoanele participante nu ajung în izolare sau carantină

Testarea este gratuită și voluntară, nu presupune recoltarea repetitivă sau deplasarea suplimentară la laborator, a precizat INSP. Instituția precizează că nu se folosește metoda RT-PCR aceasta fiind metoda de determinare a prezenței virusului, de diagnostic pentru Covid-19.

Potrivit comunicatului INSP, publicat pe site-ul instituției, studiul are ca scop detectarea anticorpilor dezvoltați în urma infectării, care apar la personele care au avut boala. „Prin urmare, testarea nu detectează prezența virusului și nu are drept consecinte internarea sau impunerea unor măsuri restrictive precum izolarea sau carantinarea persoanelor care prezintă anticorpi”, precizează reprezentații INSP.

„Luăm trei laboratoare din diferite județe, acolo unde oamenii se prezintă pentru recoltarea de analize pentru diverse patologii, pentru diverse boli, pentru evaluarea periodică. Serul rezidual care rămâne după ce s-au efectuat aceste analize,  noi îl solicităm, cu avizul posesorului, pentru a fi folosit în acest studiu de prevelență”, explica ministrul Sănătății, în iunie, la Gândul Live.

Conform informațiilor de Ministerul Sănătății, studiul de seroprevalență are loc loc în perioada iunie – septembrie 2020, când sunt așteptate primele rezultate. Conform estimărilor, un număr de 29.019 de seruri reziduale urmează să fie colectate și investigate și, în acest sens, ministrul anunța alocarea pentru institut a sumei 1,6 milioane de lei pentru achiziția de kituri, reactivi.

Laboratoarele de analize medicale în care se desfasoara studiul au fost selectate pe baza de voluntariat, în București și toate județele țării.

Lista laboratoarelor participante la studiul de seroprevalență, publicată de INSP: Lista Laboratoarelor – studiu seroprevalenta (1)

Citeste in continuare

Actualitate

AURSF salută decizia ASF de modificare a Normei RCA solicitată săptămâna trecută. Veste bună pentru șoferi

Incisiv

Publicat

pe

De

Asociația Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF) a luat act că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a dat curs solicitării de modificare a Normei 20/2017. Norma modificată privește amenzile primite de șoferii care, deși au încheiat asigurarea RCA, nu aveau asupra lor exemplarul original al acesteia atunci cand erau opriți pentru control de reprezentanții Poliției Rutiere, informează site-ul Financialintelligence.

ASF a modificat norma într-un timp scurt. Veste bună pentru șoferi

In cadrul ședinței Consiliului ASF de astăzi, a fost aprobată punerea în dezbatere publică a modificării Normei 20/2017, în vederea rezolvării acestei probleme, arată un comunicat AURSF.

În ședința de astăzi a fost aprobată o procedură simplificată de dezbatere publică, cu un termen redus. Noua procedură va permite adoptarea modificărilor în una dintre următoarele ședințe ale Consiliului ASF din cursul lunii august și intrarea lor în vigoare imediat după publicarea în Monitorul Oficial al României.

“O prevedere care a afectat în mod nedrept și absurd foarte mulți proprietari de autovehicule corecți dispare din legislație, într-un interval de timp record, în urma unei colaborări excelente între AURSF, asociație care reprezintă interesele consumatorilor utilizatori de servicii financiare și ASF, autoritatea care reglementează și supraveghează funcționarea  piețelor financiare nebancare.

Nu este o coincidență că acest lucru se întâmplă la doar câteva săptămâni de la momentul în care ASF are un nou președinte, după o perioada de aproape un an de vacanță a acestei funcțîi și țin să îi mulțumesc în mod public pentru implicarea decisivă în rezolvarea acestei probleme noului președinte al ASF, Nicu Marcu.

De asemenea, se cuvin adresate mulțumiri și celorlalți responsabili din cadrul ASF, vicepreședintelui Cristian Roșu și colegilor săi din cadrul Sectorului Asigurări, dar și reprezentanților mass-media care au adus în ultima vreme în atenția opiniei publice situația rezolvată acum.

Sperăm ca, împreună și cu ceilalți stakeholderi, să reușim să schimbăm într-un interval de timp cât mai scurt și alte articole ale Normei RCA 20/2017 care creează probleme unei funcționari corecte și eficiente a pieței RCA și, de asemenea, să promovăm activ în legislația primară și în cea secundară digitalizarea, care este de natură să aducă importante avantaje tuturor celor implicați – asigurați, păgubiți, societăți de asigurare, unități reparatoare, etc”, a spus Alin Iacob, președintele Asociației Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF).

Asociația Utilizatorilor Români de Servicii Financiare a transmis în dată de 05.08.2020 o scrisoare conducerii ASF în care a solicitat modificarea alin. (11) al articolului 10 din Normă 20/2017, pentru a permite prezentarea poliței RCA sub formă digitală în cazul controlului realizat de reprezentanții Poliției Rutiere.

Citeste in continuare

Actualitate

Parlamentarii au omagiat azi un coleg inexistent. Gafa lui Marcel Ciolacu

Incisiv

Publicat

pe

De

Ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului a debutat miercuri cu un moment de reculegere în memoria lui Oliviu Gherman, la propunerea lui Marcel Ciolacu. Liderul camerei inferioare a Parlamentului a greșit însă prenumele fostului coleg.

Fostul parlamentar de stânga Oliviu Gherman a fost omagiat în Parlament, joi, la propunerea lui Marcel Ciolacu.

„Stimați colegi, permiteți-mi să vă propun să păstrăm un moment de reculegere în memoria domnului Ovidiu Gherman, fost parlamentar și președinte al Senatului”, a spus Marcel Ciolacu, la debutul ședinței comune, transmisă online.

Oliviu Gherman a murit marți, la vârsta de 90 de ani. Anunțul decesului a fost făcut de fostul lider PSD, Adrian Năstase. Oliviu Gherman, fizician, politician, profesor universitar și diplomat, a fost președinte al Senatului (1992-1996), ambasador la Paris și președinte al FDSN,  transformat apoi în PSD. Oliviu Gherman a fost senator de Dolj pentru patru mandate.

Ion Iliescu: „Am pierdut un prieten și un camarad”

Și fostul președinte al României, Ion Iliescu, a transmis un mesaj de condoleanțe. „A fost un exemplu pentru o întreagă generație de oameni de stânga, care au găsit în Oliviu Gherman un model și un sprijin. Am pierdut un prieten și un camarad în efortul nostru de reconstrucție democratică a României, pentru modernizarea ei, pentru afirmarea stângii moderne într-o țară care se confruntă și acum cu sărăcia și cu inechitățile economice și sociale. Dumnezeu să-l odihnească! Transmit sincerele mele condoleanțe familiei lui Oliviu Gherman”, a scris Iliescu, pe blogul său.

„Am aflat cu tristețe despre dispariția dintre noi a lui Oliviu Gherman, unul dintre diplomații și policitienii de stânga marcanți de după Revoluție. Fost președinte al PDSR și al Senatului, Oliviu Gherman va rămâne în amintirea noastră ca un om echilibrat, care a slujit întotdeauna idealurile și valorile social-democrate în strânsă concordanță cu obiectivele României. Dumnezeu să-l odihnească în pace”, a scris, miercuri, pe pagina sa de Facebook, Marcel Ciolacu.

Citeste in continuare

ParteneriHarmony Beauty Salon Ploiesti

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
- micropigmentare sprâncene
-extensii gene
- coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
- sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Aveti un Pont16 ore ago

UE a anticipat pandemia generată de coronavirus: l-a finanțat pe PINTOIU de România cu fonduri europene pentru lumânări, coșciuge și colivă/Nu a anticipat panica si boala ce se propaga cu repeziciune in jurul Grațielei Gavrilescu, incepand chiar cu Pintoiu Toma

În condițiile în care, în România, corupția e un fenomen generalizat, iar corupții sunt mai numeroși decât ciupercile după ploaie,...

Aveti un Pont2 zile ago

Du-te, bre, Raede și te caută!/ Oprește-te odată, ești ridicol!

Du-te, bre, Raede și te caută! Auzi voci, simți respirația vrăjmașului în ceafă, te persecută oamenii răi. Vorbești despre tine...

Actualitate3 zile ago

Patru ani de la reluarea aparitiei in mediul on-line a Ziarului „Incisiv de Prahova”

Cu cerbicie, am zice, am reusit sa reconstruim Ziarul „Incisiv de Prahova” in august 2016, pe ruinele fostei publicatii si...

Aveti un Pont6 zile ago

Oare așa a negociat și la Bruxelles miliardele alea multe și de hârtie?

Pentru milioane de copii si părinți, redeschiderea școlilor în pademie este o chestiune vitală. Și totuși… ,,Formula de calcul nu...

Aveti un Pont7 zile ago

Modelul de administratie liberala/Slanic – Prahova

Domnul Rizea Cocuță din Slănic, Str Piatra Verde, este in greva foamei în fața Primăriei! Rizea Cocuța susține că a...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Modelul de candidat PNL la primarie/ Dorian Botoaca – „omul” lui „Portocala” si Kovesi – falsuri si furturi grosolane din bani publici/Inregistrari audio-video/documente (II)

In articolul anterior precizam ca NU putem incepe dezvaluirile din serialul „Operatiunea BOLOVANUL „PIETROS” de pe strada Malul Luncii/Amantul, serviciile...

Aveti un Pont1 săptămână ago

O noua eroare juridica!/Nu exista nicio norma expresa in Legea nr.55/2020 prin care se sanctioneaza nepurtarea mastii! Avocatul Poporului ar trebui sa sesizeze CCR

Poate cineva sa spuna care este articolul si din ce lege un cetatean poate fi amendat pentru nepurtarea mastii de...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Modelul de candidat PNL la primarie/ Dorian Botoaca – „omul” lui „Portocala” si Kovesi – falsuri si furturi grosolane din bani publici/Inregistrari audio-video

Nu putem incepe dezvaluirile din serialul „Operatiunea BOLOVANUL „PIETROS” de pe strada Malul Luncii/Amantul, serviciile secrete, barlogul „Zeitei” de unde...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

PROMO/Luni, Incisiv de Prahova va va dezvalui cine este „Tura”, „regele din spatele PNL Prahova”, „marionetele” procurorului Negulescu Mircea si „cetatenii” din PNL Prahova (oameni de afaceri, „formatori de opinie” de proasta calitate, sefi din administratia locala ai PNL) – din spatele denunturilor si elimnarii concurentilor politici si/sau economici

ASALT LA JUSTITIE, la „baioneta” a gruparii Nergulescu  Mircea – DNA ST Ploiesti. Crima organizata ataca magistratii….in curand „Rocada” smecherilor...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

PROMO/Staţia de epurare a municipiului Ploiești, reteaua prin care s-au sifonat zeci de milione de euro, politicieni locali implicati

Peste o luna, se împlinesc sapte ani de când stația de epurare zace nefinalizată în zona de est a municipiului...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

„Taci că şi-a făcut Maus un tabel în care scrie că PSD a făcut o criză sanitară sau ceva, cred că a inventat şi covidul în Wuhan, nu că ei şi el n-aveau lege pe covid de 4 luni şi guvernau prin ordine ilegale de ministru”

Taci că şi-a făcut Maus un tabel în care scrie că PSD a făcut o criză sanitară sau ceva, cred...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Se va sesiza CCR si pe aceasta tema de incalcare a protectiei datelor cu caracter personal precum si a drepturilor pacientului!

Acum 9 zile Avocatul Poporului a trimis o solicitare cu privire la transmiterea bazei de date cu pacienti, existenta la...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

PROMO/Operatiunea BOLOVANUL „PIETROS” de pe strada Malul Luncii/Amantul, serviciile secrete, barlogul „Zeitei” de unde se dictau „paradelile”, ziaristi si oameni de afaceri

In curand, ziarul Incisiv de Prahova va publica o investigatie cutremuratoare privind tenebrele „Statului Paralel” si ramificatiile acestuia, in mai...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Amenintarile lui „Portocala” sunt pe cale sa produca un tsunami in SRI mai mare decat cel produs de dezvaluirile lui Sebastian Ghita care s-au soldat cu ejectarea din sistem al generalului de carton, Florian Coldea

In data de 15.07.2020 cand Negulescu Mircea a fost in arestul Central acesta a urlat si a amenintat si a...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Testeaza masiv! Costa?! Ghinion! E pandemie mi-ai spus, BAGA TOTI BANII IN TESTARE!

Nu testam nimic, nu stim nimic! Stam si ne uitam cum ne infectam! Ni se spune ca e posibil sa...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!