Connect with us

Actualitate

Procurorul Negulescu Mircea si increngaturile sale cu fratele lui Kovesi (I)

Publicat

pe

Adriana Lascu, cumnata fostei şefe a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, lucrează, începând cu anul trecut, pentru una dintre companiile conectate la cele mai grele contracte ale Transgaz şi Romgaz SA. Asta, în condiţiile în care unul dintre directorii Transgaz este chiar soţul Adrianei Lascu, Sergiu Lascu, fratele lui Kovesi.

Firma care îi plăteşte Adrianei Lascu venituri salariale, SC Sutech SRL, patronată de cunoscutul om de afaceri Gabriel Bucur, din Mediaş, a început să deruleze contracte cu Transgaz în 2017, ca o coincidenţă, în perioada în care soţia lui Sergiu Lascu a început să lucreze pentru această firmă. Până în prezent, SC Sutech SRL a încheiat cu această societate de stat contracte în valoare de aproximativ 27,4 milioane de lei. De altfel, firma lui Bucur a derulat, în ultimii 12 ani, contracte publice exclusiv cu Romgaz, de unde a încasat aproape 200 de milioane de lei.

CONSTANTIN RAZVAN ANGHEL, fost ofiter DIPI Prahova, mana dreapta a procurorului Negulescu Mircea si-a folosit influenta pe langa lucratorii de politie din cadrul IPJ Prahova pentru ca acestia sa nu dispuna ori, dupa caz, sa nu ia masurile legale intr-un accident rutier in care a fost implicat tatal sau, Constantin Stefan, in cursul anului 2012, disjunse si declinate la Parchetul Judecatoriei Ploiesti, conform unei plangeri penala musamalizata de procurorii din Prahova.

CONSTANTIN RAZVAN ANGHEL este consilierul lui Sergiu Lascu, fratele lui Kovesi, unul dintre directorii Transgaz.

Reamintim ca, una dintre uneltele procurorului “Portocala” este Constantin Sorin zis “Cireasa”, fratele lui CONSTANTIN RAZVAN ANGHEL , fost lucrator la DIPI si ulterior mana dreapta a procurorului la DNA –ST Ploiesti.
La inceputul anului 2018, Constantin Sorin a spalat putina de la DNA ST Ploiesti pentru a nu fi prins in “morisca” penala cercetata in prezent de Secţia pentru investigarea magistraţilor din Parchetul General.
Astfel, Constantin Sorin s-a “transferat” in regim de urgenta la Serviciul Inmatriculari Auto din cadrul IPJ Prahova, unde a facut “purici” doar 3-4 luni de zile.
Pentru a isi pierde “urma” in fata anchetatorilor, Constantin Sorin s-a pensionat, in mod dubios, ilegal din punctul nostru de vedere, ajutat de sefi din DIPI.
Astfel, chiar daca nu indeplinea conditiile de varsta si vechime, Constantin Sorin a reusit sa se pensioneze in aprilie 2018 ca “urmare a reorganizarii DIPI, reorganizare care insa se finalizase pana la finele anului 2017.
Pentru cunoscatori facem precizarea ca ofiterul Constantin Sorin fusese detasat la DNA ST Ploiesti fiind trecut pe un stat de plata asa zis “M”, in care MAI nu mai era obligat sa ii pastreze postul iar in aprilie 2018 acesta s-a pensionat beneficiind ilegal de “precizarea” reorganizarii DIPI care se finalizase cu mult timp in urma.
Cum a fost posibila o astfel de pensionare ilegala?
Fratele lui Constantin Sorin este Constantin Aurel Razvan, “lucrator” la DIPI care s-a pensionat si acesta, tot in mod subit, dar legal.
De remarcat este faptul ca, fratii Constantin au fost utilizati de procurorul periculos pentru fabricarea de probe ilegale chiar impotriva impotriva procurorilor Aurelian Mihaila (procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești la aceea data), Liviu Tudose (procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești la aceea data) si/sau impotriva fostului sef al IPJ Prahova, Viorel Dosaru etc.
Interferenta DIPI si a SRI in aceste executari efectuate de procurorul “minune” Negulescu Mircea a fost devoalata de ziarul Incisiv de Prahova, de mai multe ori.

Ce este interesant in aceasta retea?

CONSTANTIN RAZVAN ANGHEL, unul din ceir doi frati “minune”-uneltele procurorului Negulescu Mircea l-a rugat pe  Sergiu Lascu sa il angajeze pe procurorul Negulescu Mircea, chiar la Transgaz.Conform declaratiei sale in mediul intim (acesta s-a laudat ca este comsilierul fratelui lui Kovesi si ca a intervenit la acesta pentru angajarea lui Negulescu Mircea),

Momentan, fratele lui Kovesi a refuzat doar pana se asterne “praful” pe scandalul ce sta sa izbucneasca in legatura cu angajarea sotiei sale, Adriana Lascu, la SC Sutech SRL exact in perioada in care societatea in cauza a încheiat cu unitatea de stat contracte în valoare de aproximativ 27,4 milioane de lei.

Reamintim ca, fosta șefă DIICOT Alina Bica a declarat că Florian Coldea i-a spus să decline dosarul fratelui lui Kovesi de la DIICOT la DNA:

„Am simțit o ostilitate crescândă în ceea ce o privește pe doamna Kovesi. Lucrurile acestea s-au accentuat coroborate cu o lipsă de cooperare cu ceea ce a însemnat domnul Coldea (Florian Coldea, fostul prim-adjunct al SRI, n.r.) la SRI. M-am aflat prinsă în două focuri, pe de o parte doamna Kovesi, pe de alta domnul Coldea, urmare a refuzului meu de a cooperare în termenii doriți de dumnealui. Discuția s-a purtat la sediul general al SRI cu domnul Coldea. Acest dosar (dosarul care îl viza pe fratele lui Kovesi, n.r.), înainte de a îmi parveni cuprindeau niște aspecte ce țineau de mandate de siguranță națională. Da (în biroul lui Coldea n.r.), la o discuție operativă. Mi-a sugerat că ar trebui să verific competența DIICOT și să iau decizia de declinare a dosarului”…

Morala? Alina Bica arestata si fratele lui Kovesi zburda si acum pe banii publici.

Vom reveni. (Cristina T.).

 

 

Actualitate

Lockheed Martin iși numeste un nou director financiar: Evan Scott preia misiunea

Publicat

pe

De

Un veteran la timona finanțelor

Lockheed Martin, gigantul din domeniul apărării, a anunțat astăzi numirea lui Evan Scott ca nou director financiar, efectiva imediat. Scott va prelua funcția de la Jesus “Jay” Malave, care a decis să își caute alte oportunități.

Experiență vastă în finanțe

Cu o carieră de 26 de ani la Lockheed Martin, Scott a ocupat în mare parte funcții în domeniul financiar, inclusiv aceea de trezorier al companiei și director financiar al două unități de afaceri. În prezent, el era CFO al diviziei de rachete și controlul focului, rol pe care l-a început în ianuarie 2024, conform profilului său de LinkedIn.

Încrederea conducerii

„Evan a câștigat respectul maxim ca lider experimentat în finanțe și operațiuni, având o înțelegere profundă a afacerii și misiunii noastre. Sunt sigur că este alegerea potrivită pentru a susține creșterea continuă a companiei și pentru a conduce organizația financiară cu excelență,” a declarat CEO-ul Lockheed, Jim Taiclet.

Schimb Ariate în conducere

Jay Malave a fost numit CFO în februarie 2022 și, spre deosebire de Scott, a venit din afara Lockheed, unde a ocupat ultima dată funcția de CFO la L3Harris.

Perspectivele financiare ale companiei

Lockheed Martin va face publice rezultatele financiare pentru primul trimestru din 2025 pe 22 aprilie. Investitorii care așteaptă detalii despre cum perspectiva financiară a companiei a fost afectată de pierderile înregistrate în programul de avion de luptă de generație a VI-a al Forțelor Aeriene și de tarifele impuse de fostul președinte Donald Trump ar putea fi dezamăgiți, deoarece executivii Lockheed „vor reafirma estimările pentru 2025, fără a include impactul evolutiv al tarifelor și anunțul recent privind Next Generation Air Dominance”, se arată într-un comunicat al companiei.

Citeste in continuare

Actualitate

Avertisment pentru Industria de Apărare: Tarifele impuse de Trump pun în pericol capacitatea de achiziție a Pentagonului

Publicat

pe

De

Efecte devastatoare asupra micilor companii din sectorul apărării

Senatoarea Jeanne Shaheen, membră senior a Comitetelor pentru Servicii Armate și Aprobatări din Senat, a tras un semnal de alarmă cu privire la impactul pe care tarifele impuse de administrația Trump îl pot avea asupra industriei de apărare. Aceasta avertizează că prețurile mai mari ar putea slăbi puterea de cumpărare a Departamentului Apărării, afectând în special micile firme din domeniu.

Într-o scrisoare adresată secretarului apărării, Pete Hegseth, Shaheen subliniază că tarifele vor amplifica presiunile financiare cu care se confruntă deja Pentagonul, ceea ce ar putea duce la o creștere a bugetului fără a aduce beneficii suplimentare în ceea ce privește capabilitățile.

Costuri în creștere pentru lanțul de aprovizionare în apărare

„Tarifele anunțate vor crește pe termen scurt costurile pentru companiile din lanțul de aprovizionare al apărării din SUA,” a declarat aceasta în scrisoare. „Companiile din sectorul apărării și furnizorii lor ar putea fi nevoiți să suporte aceste costuri, ceea ce ar putea determina mai multe companii și locuri de muncă să iasă din acest lanț de aprovizionare, sufocând astfel inovația.” Pe termen lung, tarifele vor duce la creșterea costurilor de contractare și achiziție ale Pentagonului, limitând puterea de cumpărare a acestuia și afectând pregătirea militară.

Senatoarea a pus la îndoială capacitatea Pentagonului de a evalua impactul complet al acestor tarife asupra lanțului său de aprovizionare, având în vedere că aproximativ 12.000 de companii din SUA fac parte din sectoare secundare și terțiare ale industriei aerospațiale, multe dintre ele situate în afara Statelor Unite.

Incertitudini în rândul industriei

Scrisoarea lui Shaheen a fost trimisă în contextul desfășurării conferinței anuale Sea Air Space, unde discuțiile despre tarifele anunțate pe 2 aprilie au fost intense. Reacțiile din industrie au fost timide, iar specialiștii din domeniu se străduiesc să înțeleagă impactul real al acestor măsuri asupra sănătății industriei și asupra puterii de cumpărare a miliție americane.

Pe parcursul conferinței, a fost anunțată o suspendare de 90 de zile a tuturor tarifelor reciproce, cu excepția celor aplicate Chinei, ceea ce a amplificat confuzia în rândul planificatorilor din industrie. „Este încă totul nou,” a afirmat George Whittier, CEO al Fairbanks Morse Defense. „Nimeni nu va accepta să suporte costurile și tarifele. Totul se va răsfrânge asupra Navy, care va cheltui mai mult.”

Perspectiva unei soluții în cadrul contractelor

Unii experți din industrie sunt de părere că tarifele ar putea activa clauze de ajustare economică a prețului în cadrul contractelor, forțând Pentagonul să compenseze costurile mai mari. Ei speră, de asemenea, că administrația Trump va introduce o excepție care să scutească produsele de apărare de sub incidența acestor tarife.

„Avem protecție în contractele noastre împotriva tarifelor,” a declarat un executiv din industria de apărare. „Există contracte cu preț fix afectate, dar în majoritate nu suntem foarte îngrijorați.” Deși constrângerile din lanțul de aprovizionare în sectorul de apărare par să se reducă, tarifele adaugă un strop de incertitudine.

În concluzie, chiar dacă acțiunile lui Trump au suscitat anxietăți în industrii precum aerospațiala comercială și automotive, în sectorul apărării acțiunile de pe piață s-au comportat relativ bine, iar perspectivele bugetare favorabile ar putea oferi un refugiu în mijlocul riscurilor macroeconomice și tarifelor.

Citeste in continuare

Actualitate

Guardienii Gheaței: US Coast Guard iși caută parteneri pentru construirea noilor Ghețari

Publicat

pe

De

Recent, US Coast Guard (USCG) a lansat un apel către industrie — atât națională cât și internațională — privind capacitatea și disponibilitatea de a construi ghețari de dimensiuni medii, subliniind o fereastră de 36 de luni pentru lansarea navei în urma semnării contractului.

Obiectivul apelului: Informații cruciale pentru proiectare

Conform anunțului publicat pe 11 aprilie, scopul acestei solicitări de informații (RFI) este de a crește înțelegerea USCG cu privire la stadiul actual și capacitatea bazelor industriale maritime din SUA și din întreaga lume în ceea ce privește vasele capabile de spargere a gheții. Autoritatea caută în mod specific informații privind vasele existente sau design-urile de nave care sunt pregătite pentru construcție sau deja în producție.

Specificațiile Ghețarului: Cerințe tehnice stricte

Ambarcațiunile solicitate trebuie să respecte specificații precise, inclusiv o lungime maximă de 360 de picioare, o lățime de 78 de picioare, un pescaj de 23 de picioare, o hangar pentru elicoptere și capacitatea de a sparge gheața de 3 picioare la o viteză continuă de 3 noduri. De asemenea, navă trebuie să aibă o autonomie de 6,500 de mile marine la 12 noduri și o rezistență de 60 de zile. Toate răspunsurile sunt așteptate până pe 25 aprilie, informația fiind difuzată pentru prima dată de publicația „Sixty Degrees North”, condusă de fostul comandant al Marinei SUA, Peter Rybski.

Unghiul de viziune: Programul arctic Security Cutter

Ghețarii sunt clasificați în funcție de dimensiunea lor, ceea ce se corelează aproximativ cu capacitatea lor de a sparge gheața în cele mai dure condiții. Programul principal al USCG, Polar Security Cutter, urmărește construirea a patru sau cinci ghețari de clasă grea capabili să opereze în aproape orice climă, tot anul. În contrast, RFI-ul recent se referă la programul Arctic Security Cutter, destinat dezvoltării ghețarilor de dimensiuni medii care vor opera alături de PSC-uri, asigurând astfel accesul fiabil al USCG și al marinei militare în regiunile Arctic și Antarctic.

USCG deține în prezent două ghețari polari, 18 ghețari domestici și 16 tenderi capabili de a opera în condiții de gheață, conform afirmațiilor unui purtător de cuvânt al serviciului.

Cercetarea pieței și planificarea viitoare

“USCG efectuează în mod regulat cercetări de piață pentru a se asigura că are informații actualizate referitoare la capacitățile bazei industriale maritime. Acest RFI oferă agențiilor interne și internaționale oportunitatea de a trimite informații despre vasele existente sau design-urile ce pot fi construite”, a declarat un purtător de cuvânt al USCG. “Răspunsurile vor fi utilizate pentru a informa activitățile viitoare ale programului, în vederea dezvoltării Arctic Security Cutters care să îndeplinească cerințele operaționale în ceea ce privește capacitatea de spargere a gheții în regiunile polare.”

Emiterea RFI-ului vine în urma mai multor apeluri din partea fostului președinte Donald Trump de a spori semnificativ numărul ghețarilor din SUA, USCG exprimând dorința de a dobândi patru sau cinci ghețari grei din programul Polar Security Cutter și, ulterior, un număr similar din programul Arctic Security Cutter.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România. Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național? Garantăm confidențialitatea! Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503 Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com Departament Investigații - Secția Anticorupție

Știri calde

Exclusiv3 ore ago

Procurorul „aruncat”: Mâna nevăzută a senatorului „Melcilor” asupra justiției

Teatrul absurdității în afacerile cu deșeuri Un circ în jurul gunoaielor (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), etc Într-o...

Exclusiv15 ore ago

Analiză juridică asupra inaplicabilității interdicțiilor din proiectul de lege privind mercenariatul pentru polițiștii suspendați

Considerații preliminare Analiza se concentrează asupra aplicabilității interdicțiilor incluse în proiectul de lege ce modifică diverse acte normative din domeniul...

Exclusiv15 ore ago

Mușamalizarea organizată: Răspunsuri insălătoare și coordonate de la vârful IGPR

Context și scopul analizei În ultimele luni, Sindicatul Polițiștilor “Diamantul” a identificat un model sistematic de dezinformare și disimulare a...

Exclusiv15 ore ago

Alerta roșie: FSANP cere acțiuni imediate pentru siguranța penitenciarelor din România

Context internațional și precedent alarmant Recenta serie de atacuri asupra închisorilor din Franța a generat un semnal de alarmă în...

Exclusiv15 ore ago

Destructurarea unei rețele internaționale de inșelăciune în domeniul suplimentelor alimentare

Sprijin internațional în combaterea infracționalității Poliția Română, în colaborare cu specialiști din cadrul EUROPOL, a oferit asistență ofițerilor de investigație...

Exclusiv15 ore ago

Percheziții în Pogoanele: Trei persoane reținute pentru inșelăciune în domeniul relațiilor online

Acțiune coordonată împotriva infracțiunilor economice Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Buzău, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pogoanele, au...

Exclusiv2 zile ago

CSM acordă certificat de bună purtare foștilor procurori de la DNA Ploiești/„Dezvăluiri de noaptea minții”

Secția pentru procurori în materie disciplinară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a emis un nou certificat de bună...

Exclusiv3 zile ago

Corupția în sistem: Legătura dintre inculpatul pseudo-jurnalist spagar si santajist Cătălin Stavri și forțele de ordine

Corupția în sistem: Legătura dintre INFRACTORUL – INCULPAT spagar si santajist Cătălin Stavri și forțele de ordine Cum site-ul de...

Exclusiv3 zile ago

Corupția în justiție: Cazul inculpatului pseudo – jurnalist spagar si santajist  Cătălin Stavri și murdăriile din White Tower

Scandalul White Tower: Între escrocherii și complicități neimaginabile Miza imobiliară care scoate la iveală colapsul moral al justiției Într-un nou...

Exclusiv3 zile ago

Suspiciuni în IGPR: Director cercetat pentru o afacere discretă cu Bolt?

Emil Pascut de la Sindicatul Diamantul a dezvăluit informații intrigante privind un director din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române...

Exclusiv3 zile ago

Sindicatul Europol răspunde IGPR: Dovada lipsei de carburant este adevărată

Sindicatul Europol reamintește reacția inițială a IGPR în legătură cu acuzațiile privind lipsa de carburant. Atunci, conducerea Poliției Române a...

Exclusiv4 zile ago

Cătălin Stavri: Pseudo-jurnalistul infractor al sit-ului de denigrare și șantaje Incomod.ro – Dezvăluiri explozive și inregistrări despre corupție

Cazul Cătălin Stavri: Pseudo-jurnalistul implicat în santaj și corupție – Dezvăluiri explozive și inregistrări revelatoare Un infractor sub presiune: Revelații...

Exclusiv4 zile ago

„Adio, Halchin!”. Ieri, a fost ultima zi a Directorului General al ANP/Urmeaza Valentin Matei de la Penitenciarul Ploiesti?

Pe 14 aprilie 2025, la ora 16:00, Dan Halchin si-a încheiat mandatul în funcția de director general al Administrației Naționale...

Exclusiv4 zile ago

Provocarea consumului de combustibil: Poliția Capitalei își regândește patrularea

Într-o situație tensionată, agentii se confruntă cu o autonomie redusă Cei de la Sindicatul Europol aduc în discuție o problemă...

Exclusiv5 zile ago

Vlad Nichita: Între corupție și evaziune – O nouă fază a scandalului WHITE TOWER

O judecată controversată Pe data de 15 aprilie 2025, Vlad Nichita se va afla din nou în fața instanței, contestând...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv