Connect with us

Actualitate

Anihilarea agentului electoral Rareș Bogdan

Publicat

pe

Demonstrația a fost făcută. Cel mai eficient agent electoral al PNL și implicit al campaniei lui Klaus Iohannis mai ales în turul doi este Rareș Bogdan. Dar pentru a acționa, are nevoie de instrumentele pe care numai partidul i le poate pune la dispoziție. Nu se va mai afla în postura de candidat la europarlamentare. Și nici în poziția convenabilă de cap de listă, susținut de aproape întreg partidul. Dacă nu poate accesa o funcție de comandă, Rareș Bogdan va fi legat de mâini și de picioare. Adică devine un agent electoral anihilat.

Această putere executivă, indispensabilă pentru ca susținerea lui Klaus Iohannis să fie eficientă, nu și-o poate lua decât din interiorul partidului pe care îl reprezintă. În acest moment, nu-i mai stă la dispoziție niciuna dintre televiziunile de știri, unde ar putea juca rolul de „number one”. Nu dispune decât de propriile puteri și de propria poziție în angrenajul politic. Din această perspectivă, Rareș Bogdan este în acest moment un cal mort. Degeaba are în tolbă bastonul de mareșal, dacă este ținut la mare distanță de linia de front. Nu exista nimic mai logic, în măsura în care PNL chiar intenționează să-l susțină cu toată forța pe Klaus Iohanis pentru un a doilea mandat, decât ca Rareș Bogdan să poate accesa o poziție dificilă, dar totuși atractivă și eficientă, cum este cea de președinte al celei mai importante și vulnerabile în același timp organizații PNL din țară. Iar membrii PNL București, peste 600 dintre ei, i-au întins o mână, astfel încât logic, în acest moment, el ar fi trebuit să fie președinte interimar, urmând ca mai târziu statutul său să fie bătut în cuie. Nu ar fi avut prea mult timp. Ar fi trebuit să se miște cu maximă viteză. Și să refacă până în luna noiembrie întreaga arhitectură a ceea ce a fost briliantul de pe coroana PNL. Organizația de București. Și abia dacă ar fi reușit în această grea încercare, Rareș Bogdan ar fi dovedit pe deplin că poate da examenul final. Acela de a deveni princialul vector al campaniei electorale a lui Klaus Iohannis. Dar nu s-a întâmplat așa.

Ludovic Orban a făcut o mișcare aparent uluitoare și stupidă. În sensul că a barat accesul lui Rareș Bogdan la un instrument, care l-ar fi putut face mult mai eficient în lupta pe două fronturi pe care PNL urmează să o dea în următoarele trei campanii electorale, începând cu cea prezidențială. Dacă ne gândim însă mai bine, dacă încercăm să aflăm de ce a acționat astfel Ludovic Orban, descoperim care este adevăratul măr al discordiei. Este neîncrederea.

Klaus Iohannis i-a promis lui Ludovic Orban că va acționa în tandem cu acesta. În sensul că în timp ce el se va bate pentru un nou mandat de președinte și va fi susținut de Orban în întreaga campanie, la rândul său va promova imaginea lui Ludovic Orban de viitor premier, angajându-se în fața electoatului că, dacă va beneficia de un al doilea mandat, se va face luntre și punte ca PNL să obțină rezultate bune la parlamentare, astfel încât să poată forma în jurul său viitorul Executiv, în fruntea căruia se va afla nimeni altul decât Ludovic Orban. Un pact destul de fragil, dacă ne gândim la faptul că, în trecut, în mod repetat președintele Klaus Iohannis i-a promis același lucru lui Cătălin Predoiu, iar când a trebuit să se țină de cuvânt l-a preferat pe Dacan Cioloș. De altfel, pentru mai multă siguranță, Ludovc Orban a smuls și un angajament al partidului sub forma unui vot democratic dat pentru susținerea lui în funcția de premier. Nu avea în mintea lui Orban ce să caute o a treia persoană în proximitatea acestui tandem. Rareș Bogdan i-ar fi stricat jocurile. Astfel încât a fost numit într-o funcție simbolică, lipsită de absolut orice putere și relevanță în plan intern. A fost numit șef al grupului europarlamentarilor PNL, poziție din care poate fi măturat la un singur semn al lui Ludovic Orban.

Procedând astfel, Ludovic Orban l-a izolat pe Klaus Iohannis, l-a făcut dependent de el și a rupt cordonul ombilical dintre acesta și Rareș Bogdan. Și-a asumat, desigur, un risc fantastic. Riscul de a nu-l scoate pe Iohannis președinte, știut fiind faptul că bătălia principală, bătălia relevantă se va da abia în al doilea tur, unde Ludovic Orban nu are nicio capacitate de negociere. Dar acest risc este totuși mai mic decât acela de a pierde puterea și funcția în partid, în favoarea unui nou venit, e adevărat pe un cal alb și susținut activ de către Klaus Iohannis.

De fapt, Ludovic Orban este autorul unei reușite operațiuni de șantaj. Dacă Iohannis nu se conformează deciziei politice de anihilare a agentului electoral care este Rareș Bogdan, atunci și mâinile lui Ludovic Orban vor fi dezlegate în campania prezidențială. El îl va putea acuza pe președinte că nu i-a dat mână liberă. Iar Klaus Iohannis, până la urmă, ce ar putea să mai facă în raport cu acest afront? Să aștepte. Și să spere că treaba începută de el va fi dusă la bun sfârșit de alții. Adică de cei peste 600 de membri PNL București, care se arată deciși să acționeze pe toate căile pentru aducerea lui Rareș Bogdan în fruntea lor. Dar asta nu se poate întâmpla decât printr-un conflict deschis între aceștia și Ludovic Orban. Din această perspectivă, iată, și Rareș Bogdan e cu mâinile legate. Pentru că a promis unitate. În niciun caz război intern.

După cum se vede, se joacă la fel ca la rugby. Mingea nu este pasată în față, ci în spate. Tot mai în spate. Iar mingea este răspunderea de a acționa. Dacă președintele nu acționează, cedând șantajului lui Orban, dacă Rareș Bogdan nu reacționează, pentru că nici președintele nu reacționează, și nu dorește singur să-și asume răspunderea pentru un război intern, atunci cine sunt acei kamikaze, care ar putea resuscita agentul electoral al lui Klaus Iohannis?

Sorin Rosca Stanescu

 

Actualitate

Mamasisotie.ro: Ghidul Complet pentru o Mamă și Soție Modernă din România

Publicat

pe

De

blog mamamasisotie.ro

Descoperă Universul Mamelor și Soțiilor pe Mamasisotie.ro: O Sursă Inovatoare de Inspirație și Sfaturi

Femeile din România, coloana vertebrală a societății, navighează cu dexteritate prin multiple roluri: mamă, soție, carieristă și membru activ al comunității. În universul lor plin de provocări și satisfacții, un spațiu virtual se remarcă prin lumină și sprijin: mamasisotie.ro. Mai mult decât o platformă, este un univers în sine, unde femeile găsesc nu doar informații, ci și o comunitate empatică, înțelegătoare și solidară.

blog mamamasisotie.ro

O oază creată de femei, pentru femei

Mamasisotie.ro se distinge în peisajul digital prin conținutul autentic și relevant pentru femeile din România. Abordând o varietate de subiecte care acoperă toate aspectele vieții femeii moderne, blogul devine o sursă de inspirație și informație, susținând și educând cititoarele sale într-un mod inedit și personalizat.

Darul Mamasisotie.ro pentru comunitatea femeilor din România:

1. Sfaturi Pragmatice pentru Mamă și Soție:

Mamasisotie.ro nu doar oferă sfaturi, ci construiește conexiuni autentice cu cititoarele. Fie că este vorba despre gestionarea timpului, organizarea familială sau rezolvarea conflictelor, blogul oferă soluții practice și aplicabile în viața de zi cu zi.

2. Articole Inspirationale despre Viața de Familie:

De la articole motivaționale la povești de succes ale mamelor și soțiilor, mamasisotie.ro hrănește sufletele cititoarelor cu încredere și determinare. Fiecare articol este o rază de lumină care le încurajează să-și urmeze visurile și aspirațiile, indiferent de obstacolele vieții.

3. Recenzii și Recomandări Utile:

În lumea dinamică a produselor și serviciilor dedicate femeilor, mamasisotie.ro este un ghid de încredere. Recenziile obiective și recomandările informate ajută cititoarele să ia decizii inteligente în privința sănătății, frumuseții, parenting-ului și multe altele.

4. Comunitate Empatică și Solidară:

Unul dintre cele mai valoroase aspecte ale mamasisotie.ro este comunitatea sa. Aici, femeile găsesc sprijin emoțional, consiliere și încurajare în momente dificile sau în luarea unor decizii importante.

Impactul Mamasisotie.ro:

Mamasisotie.ro nu este doar un blog, ci o forță care influențează și transformă viețile femeilor din România. Prin conținutul său autentic și diversificat, site-ul contribuie la ridicarea standardelor și la emanciparea femeilor în societatea contemporană.

1. Informație și Educație:

Cu articole bine documentate și expertiză autentică, mamasisotie.ro este o sursă de învățare continuă pentru femeile din toate domeniile vieții.

2. Solidaritate și Empatie:

Comunitatea mamasisotie.ro oferă un spațiu sigur și empatic unde femeile se simt acceptate, înțelese și susținute în drumul lor către echilibru și fericire personală.

3. Inspirație și Motivație:

Fie că este vorba despre carieră, creșterea copiilor sau echilibrul dintre viața profesională și cea personală, mamasisotie.ro oferă modele și exemple de succes care inspiră și motivează cititoarele să-și atingă potențialul maxim.

Mamasisotie.ro – Sursa de Putere și Inspirație pentru Femeile din România

Într-o lume plină de provocări și oportunități, femeile din România găsesc în mamasisotie.ro un aliat de nădejde și o sursă inepuizabilă de cunoștințe, inspirație și solidaritate. Prin conținutul său autentic și divers, blogul devine o voce puternică care împuternicește și transformă viețile femeilor, aducând lumină și speranță în fiecare zi.

Citeste in continuare

Actualitate

Simona Dolniceanu, candidatul surpriză la Primăria Ploiesti

Publicat

pe

Partidul România în Acțiune a produs soc în lumea politica ploiesteană prin anunțarea candidatului la funcția de primar al municipiului Ploiesti.

Simona Dolniceanu, directorul SPFL Ploiesti, va intra în cursa pentru sefia primăriei condusă în prezent de Andrei Volosevici.

Om cu o vastă experiență în administrația locală, dar si foarte pricepută în campaniile electorale, Dolniceanu spune că avantajul ei este că va putea lucra încă din prima zi. „Eu nu am nevoie să învăț, să înțeleg cum merg lucrurile. Eu voi putea munci pentru ploiesteni încă din prima zi”, a afirmat Simona Dolniceanu.

România în Acțiune este partidul înființat de profesorul universitar Mihai Apostolache, înaintea alegerilor trecute, fiind prima formațiune locală din țară care a reusit să prindă mai multe mandate de consilier judetean.

Citeste in continuare

Actualitate

Messi și Djokovic în cursa pentru prestigiosul premiu Laureus 2024: Cine va domina la Oscarul Sportiv?

Publicat

pe

De

Lionel Messi, Novak Djokovic, și Max Verstappen sunt printre elitele nominalizate la Premiul Laureus, adesea etichetat ca Oscarul sportiv. Această distinsă ceremonie de premii va fi ospătată în Madrid pe 22 aprilie. Să explorăm candidații pe categorii:

Sportivul Anului:

  • Lionel Messi: Starul argentinian a triumfat cu Cupa Mondială în 2022, a obținut cel de-al optulea Balon d’Or în 2023, și a ghidat Inter Miami spre succes în Leagues Cup, marcând trofeul său cu numărul 44, un nou record.
  • Erling Haaland: Formidabilul atacant al Manchester City, originar din Norvegia.
  • Novak Djokovic: Magnatul tenisului sârb, cu trei titluri de Grand Slam în 2023, egalând recordul istoric de 24 de titluri majore al lui Margaret Court.
  • Max Verstappen: Pilotul de Formula 1 din Olanda, renumit pentru cele 10 victorii consecutive la Marele Premiu în 2022 și 19 victorii într-un sezon, înregistrând al treilea său titlu de campion.
  • Mondo Duplantis: Deținătorul recordului mondial la săritura cu prăjina.
  • Noah Lyles: Campion mondial la sprint, victorios la probele de 100m, 200m, și 4x100m.

Atleta Femeie a Anului:

  • Aitana Bonmati: Fotbalistă de excepție.
  • Mikaela Shiffrin: Stea a schiului alpin.
  • Iga Swiatek: Campioană la tenis, cu al treilea titlu la Roland Garros în 2023.
  • Sherika Jackson, Sha’Carri Richardson, și Faith Kipyegon: Ilustre alergătoare.

Alte distincții includ Echipa Anului, Descoperirea Anului, Revenirea Anului, Sportivul Anului cu Dizabilități, Sport for Good și Atletul Anului cu Sporturi Extreme.

Premiul Laureus se acordă din 2000, iar laureații sunt onorați cu o statuetă de 30 de centimetri de la Cartier, confecționată din aur și argint. Printre sportivii de seamă distinși se numără Roger Federer, care a acumulat mai multe premii Laureus, incluzând Sportivul Anului și Revenirea Anului.

Sursa informatii si foto: F5XMedia.ro

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Actualitate10 ore ago

Simona Dolniceanu, candidatul surpriză la Primăria Ploiesti

Partidul România în Acțiune a produs soc în lumea politica ploiesteană prin anunțarea candidatului la funcția de primar al municipiului...

statuete personalizate statuete personalizate
Exclusiv18 ore ago

Cele mai potrivite idei de cadouri pentru șeful și colegii tăi de muncă

Cadourile reprezintă nu doar gesturi de generozitate, ci și modalități de a consolida relațiile profesionale și de a întări legăturile...

scoatere nerv masea scoatere nerv masea
Exclusiv18 ore ago

Cariile dentare: Simptome, cauze și opțiuni de tratament

Cariile dentare sunt una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate orală cu care se confruntă oamenii din întreaga lume....

Exclusiv22 de ore ago

UPDATE/CARACATIȚA WHITE TOWER (XVI)/Hidra care a terorizat Ploieștiul și care continuă să distrugă vieți/Totul sub acoperirea politistilor corupti din varful IPJ Prahova si varful M.A.I.

Gruparea infracțională care a terorizat Ploieștiul în perioada pseudo-procurorului Portocală, continuă și astăzi să distrugă viețile oamenilor. Șantaj, mită, mașini...

Exclusiv22 de ore ago

Cum a „facut” Statescu Ciprian Gh. primul milion de euro cand era primar al orasului Baicoi? (III)/PROMO/IN CURAND

Cum a „facut” Statescu Ciprian Gh. primul milion de euro cand era primar al orasului Baicoi? (III)/PROMO/IN CURAND Cum a...

Exclusiv22 de ore ago

Caracatita din sistemul penitenciar (I)/SERIAL

STEFAN TEOROC LIDER PENTRU EL! Din acest numar, ziarul Incisiv de Prahova va deschide, cu o serie de cateva articole,...

Exclusiv22 de ore ago

„Exista si principiul potrivit caruia un drept necontestat se prezuma ca a fost acordat corect”

“Ironia sortii este ca astia cu salarii de excelenta nu au fost niciodata in tabara ta. In randul suporterilor tai...

Exclusiv22 de ore ago

Polițiștii i-au identificat pe cei doi autori ai acestor acte de o cruzime inimaginabilă, documentându-le activitatea în cadrul dosarului penal constituit, fiind reținuți pentru rănirea cu intenție a animalelor

În epocile în care oamenii traversau procesul de evoluție, trebuiau să fie precauți pentru a nu fi atacați de animalele...

salon frizerie Bucuresti salon frizerie Bucuresti
Exclusiv3 zile ago

Cum să îți alegi tunsoarea perfectă pentru forma feței tale

Alegerea unei tunsori potrivite este esențială pentru exprimarea personalității și pentru îmbunătățirea aspectului general. La fel ca în cazul femeilor,...

Exclusiv3 zile ago

„Avem si noi la MAI, un Coldea mai mititel”

Referitor la subiectul excelentei, asa cum am banuit, Ministerul Muncii a fost sensibilizat sa tergiverseze comunicarea informatiilor solicitate prin petitiile...

Exclusiv3 zile ago

Șeful IPJ Neamț, comisar șef de poliție Osoianu Mihai Iulian, refuză să aplice prevederile acordului privind contracte de asigurare facultativă pentru mijloacele de mobilitate navală și terestră din dotarea IPJ Neamț.

Sindicatul Europol Neamț „Către, Ministerul Afacerilor Interne, Domnule Ministru, Conform Acordului Colectiv privind raporturile de serviciu ale funcționarilor publici cu...

Exclusiv4 zile ago

UPDATE/CARACATIȚA WHITE TOWER (XV)/Putregaiul acoperit de șefii poliției care stau la băute cu infractorii

Curg tone de cerneală dezvăluind mizeriile ascunse într-o afacere care dacă s-ar fi întâmplat într-un stat civilizat am fi avut...

Exclusiv4 zile ago

Sefii sunt obligați să raporteze până azi – 23 februarie (coincidența face că e chiar sărbătoarea Armatei Roșii) numărul polițiștilor care dețin pașapoarte

Am primit o semnalare și am simțit mâncărimi în palme, chiar dacă Emil Păscuț – și el incitat de subiect...

Exclusiv4 zile ago

Se conturează informatia ca SOLDA DE GRAD ȘI NORMĂ DE HRANĂ va fi cu aplicare de la 01.04.2024 si cu plată pe 10.05.2024!

La data de 23.01.2024, la intâlnirea dintre prim-ministrul României, ministra jusțiției și președinții federațiilor reprezentative din sistemul penitenciar, politicienii s-au...

Exclusiv5 zile ago

Caracatita WHITE TOWER (XIV) /Neregurile de la Urbanismul Primariei cunoscute de primarul PSD-ist Andrei Volosevici

Țeapa imobiliară de la WHITE TOWER nu înseamnă doar cea mai mare fraudă din istoria Ploieștiului, acoperita de politisti corupti...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!