Connect with us

Actualitate

Atac mafiot la varful MApN!

Publicat

pe

(Preluare National – Catalin Tache):

Continuam astazi publicarea mai multor fragmente din raportul contrainformativ intrat in posesia noastra si in care se aduc acuzatii grave privind presiunile absolut halucinante exercitate asupra unor inalti demnitari ai statului roman pentru ”deturnarea” atribuirii contractului de1,6 miliarde euro privind  achizitia a patru corvete multifunctionale necesare modernizarii Marinei Militare a Armatei Romane. Si dupa cum scrie negru pe alb in documentul aflat inclusiv pe masa de lucru a premierului si presedintelui Romaniei, dar aflat totodata si in analiza principalilor parteneri straini ai Romaniei, pretul ar fi fost pur si simplu ”umflat” cu nu mai putin de 150 milioane euro pentru fiecare corveta! Fiind vorba astfel despre un prejudiciu de 600 milioane de euro, ceea ce si explica in mare masura miza financiara uriasa a ”Listei de Programe de Inzestrare Esentiale”.

Ca si faptul ca inalti demnitari ai sistemului de siguranta nationala, de la secretari de stat si generali comandanti de structuri vitale ale Armatei  au ajuns sa fie amenintati pe fata, in stil mafiot, inclusiv de ofiteri de informatii a caror misiune era tocmai sa-I protejeze de astfel de presiuni! Insa pana cand itele intregii afaceri vor iesi la iveala in urma anchetei penale declansata in urma sesizarii nr. A-272 din 11.01.2019, inaintata sefului Parchetului Militar de pe langa Curtea Militara de Apel, procurorul militar general de brigada magistrat Adrian Cornel Nicolau, ample operatiuni contrainformative se afla in plina derulare pentru documentarea ”Dosarului Corveta”. Iar implicarea intempestiva in acest caz a ”fantomelor” contrainformative este pe deplin justificata tocmai de ”jocul dublu” de care sunt suspectate anumite cercuri de influenta din servicii…

”Gaura” din CV-ul lui Les

De asemenea, raportul scoate in relief graba suspecta cu care a fost data Hotararea de Guvern nr. 906 din 29.11.2016, ”fara ca mai intai sa fie obtinuta aprobarea prealabila pentru initierea procedurii de atribuire”! Asta desi ”avand in vedere faptul ca valoarea estimata a contractului fara TVA este mai mare decat echivalentul in lei a 100 milioane euro, Ministerul Apararii Nationale a transmis Parlamentului Romaniei, in data de 18 octombrie 2016, scrisorile prin care se solicita aprobarea prealabila pentru initierea procedurii de atribuire, asa cum prevede art. 51, alin. 2 din OUG 114/2011 privind atribuirea anumitor contracte de achizitii publice in domeniile apararii si securitatii”. Numai ca exista suspiciuni ca tocmai pentru a se ”acoperi” astfel uriasa ”diferenta de pret” pe corveta, ”HG nr.906 din 29.11.2016 a fost adoptata fara respectarea cerintei obligatorii ca mai intai  sa fie obtinuta aprobarea prealabila pentru initierea procedurii de atribuire”. Mai mult, ”in cazul HG 906/29.11.2016  initiator a fost Ministerul Apararii Nationale prin Departamentul pentru Armamente, tocmai in perioada in care acesta era condus de Gabriel Beniamin Les, persoana care spre deosebire de alte mentiuni din CV-ul pe care il are postat pe pagina oficiala a MApN, la perioada in care a ocupat respectiva functie are inscrisa fara referire exacta, perioada octombrie 2015 – octombrie 2016. In timp ce pentru perioada in care a ocupat si ocupa functia de ministru are inscrisa cu exactitate perioadele de ocupare a functiei, respectiv 5 ianuarie 2017 – 29 iunie 2017 si 20 noiembrie 2018 –prezent, ceea ce nu pare deloc intamplator” se mai scrie in raport.

”Frontieristul” lui Fifor!

In ordine cronologica, raportul contrainformativ atrage atentia si ca ”o preocupare deosebita privind aprobarea circumstantelor si procedurii specifice aferente programului de inzestrare cu corvete a manifestat ulterior si Mihai Viorel Fifor in perioada in care a ocupat functia de ministru al Apararii Nationale, in acea perioada fiind initiata si Hotararea Guvernului nr.48/2018. Act normativ care contine prevederi incorecte privind atribuirea acordului cadru destinat achizitiei celor patru corvete multifunctionale, in conditiile satisfacerii interesului esential de securitate. In vederea gestionarii acestei probleme extrem de complexe din multe puncte de vedere, Mihai Viorel Fifor a transferat de la Politia de Frontiera pe comisarul sef de politie Cosmin David Isaila, desi acesta obtinuse la data de 23.08.2017 nota de 5,57 la concursul organizat pentru incadrarea functiei de sef serviciu la Serviciul de Supraveghere si Control Naval, Directia de Supraveghere si Controlul Trecerii Frontierei. Acesta a fost totusi transferat la MApN si i-a fost echivalat gradul profesional de comisar sef de politie cu cel de comandor, apoi a fost imputernicit sa exercite atributiile functiei de comanda de director al Directiei Management Contracte, structura care are in responsabilitate marile contracte de inzestrare ale MApN, derulate prin intermediul Departamentului pentru Armamente.  Criteriile ce au fost avute in vedere, motivele oficiale si/sau utilitatea pentru transferarea la MApN a ofiterului de politie nu au putut fi identificate, insa exista suspiciuni rezonabile ca acestea au avut legatura cu programul de achizitie a corvetelor. De pe pozitia pe care o ocupa acesta a convocat Consiliul de Achizitii, deciziile luate vizand tocmai acest program de inzestrare cu corvete”.  O alta suspiciune a mandatului de ministru a lui Mihai Fifor se refera si la faptul ca ”in intreaga perioada in care a ocupat functia de ministru al Apararii, Mihai Viorel Fifor a avut la sediul Ministerului Apararii Nationale un numar important de intalniri cu ambasadoarea Frantei la Bucuresti, pentru care in mod cert nu a avut acordul prealabil al primului ministru si pe care nu l-a informat despre continutul discutiilor purtate. Desi informatiile noastre arata ca tema centrala a discutiilor a fost tocmai pe tema programului de inzestrare a Armatei”. Intersanta este si referirea despre ”preferinta  acordata la MApN pentru selectia furnizorilor de produse si servicii militare in foarte multe cazuri, in conditiile stabilite arbitrar  si care descalifica ab initio agentii economici israelieni, desi ofertele acestora sunt mai avantajoase decat cele selectate”.

Plangerea la Parchetul Militar!

In data de 11.01.2019, Departamentul pentru Armamente din cadrul MApN depunea la Parchetul Militar de pe langa Curtea Militara de Apel plangerea  bazata pe raportul de audit prin care fusesera identificate ”mai multe vicii de procedura, care pot conduce la vulnerabilizarea actului decizional : au fost impuse restrictii tehnice prin documentatia descriptiva; modul in care s-au formulat anumite solicitari de clarificari si raspunsurile primite de la ofertanti; limitarea accesului la procedura prin impunerea de cerinte privind asocierea ofertantilor cu santiere navale din Romania, corelat cu natura capitalului acestora; diseminarea in mass- media a unor date si informatii clasificate secret de serviciu referitoare la caracteristici tehnice  si performante ale navei, sistemului de lupta, precum si ofertele confidentiale in publicatiile (…); modul de stabilire a valorii estimate a corvetelor la data initierii procedurilor, in conditiile in care solutia tehnica optima a fost identificata la finalul etapei de dialog”.

Constrangeri din partea lui Fifor si Les

Odata intrati in ”hora”, atat Mihai Fifor, cat si Gabriel Les se pare ca nu au mai putut da inapoi… Asta desi, dupa cum reiese dintr-un document  care va ”arunca in aer DNA”-ul, desi cei doi ministri au fost informati legal cu privire la ”vicierea procedurii de convocare a CODA, CSC si de luare a unei decizii cu impact major in vederea ocrotirii interesului public in aceasta situatie cu reale riscuri la adresa asigurarii capacitatii de aparare, cu potential de prejudiciere a bugetului MApN”. Numai ca in loc de informarea obligatorie a CSAT-ului s-a trecut la presiuni socante: ” in mod repetat s-a incercat constrangerea mea de catre conducerea ministerului care mi-a cerut sa fac abstractie despre aceste aspecte si in calitatea pe care o am sa procedez la atribuirea acordului cadru destinat achizitei celor patru corvete catre un anume candidat. In vederea realizarii scopului mentionat, mai intai a fost evocata posibilitatea de a fi eliberat din functie, iar apoi mi s-a comunicat in mod direct ca se va cere eliberarea mea din functie daca nu dau curs solicitarii de a face abstractie de aspectele negative constatate si nu procedez la atribuirea acordului cadru destinat achizitiei celor patru corvete multifunctioanle catre un anumit candidat”!!!

 

 

Actualitate

Participarea Președintelui României, Klaus Iohannis, la evenimentul „Bune practici pentru mediu avansate de societatea civilă”, organizat la Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei Mondiale a ONG-urilor

Publicat

pe

De

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa marți, 27 februarie 2024, începând cu ora 12:00, la evenimentul „Bune practici pentru mediu avansate de societatea civilă”, organizat de Administrația Prezidențială la Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei Mondiale a ONG-urilor.

Organizațiile neguvernamentale s-au implicat în mod activ în ultimii ani în creșterea rezilienței României în fața unor provocări multiple sociale, economice, sanitare sau de mediu.

Evenimentul, la care vor participa și Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, și ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, oferă oportunitatea ONG-urilor să prezinte în special proiecte de mediu și încurajează sectorul guvernamental și mediul academic să preia bunele practici dezvoltate și promovate de societatea civilă în acest domeniu. Intervențiile la nivel înalt vor fi urmate de două sesiuni de prezentare a unor proiecte și bune practici privind educația pentru mediu și implicarea comunităților în tranziția verde.

La eveniment vor fi prezenți reprezentanți ai unor organizații neguvernamentale care au adus o contribuție esențială în ultimii ani la protecția mediului și limitarea schimbărilor climatice în România. Proiectele pilot prezentate în domeniile educației ecologice, biodiversității, economiei circulare și tranziției energetice au potențial de a fi replicate pentru un impact pozitiv extins.

Citeste in continuare

Actualitate

Mamasisotie.ro: Ghidul Complet pentru o Mamă și Soție Modernă din România

Publicat

pe

De

blog mamamasisotie.ro

Descoperă Universul Mamelor și Soțiilor pe Mamasisotie.ro: O Sursă Inovatoare de Inspirație și Sfaturi

Femeile din România, coloana vertebrală a societății, navighează cu dexteritate prin multiple roluri: mamă, soție, carieristă și membru activ al comunității. În universul lor plin de provocări și satisfacții, un spațiu virtual se remarcă prin lumină și sprijin: mamasisotie.ro. Mai mult decât o platformă, este un univers în sine, unde femeile găsesc nu doar informații, ci și o comunitate empatică, înțelegătoare și solidară.

blog mamamasisotie.ro

O oază creată de femei, pentru femei

Mamasisotie.ro se distinge în peisajul digital prin conținutul autentic și relevant pentru femeile din România. Abordând o varietate de subiecte care acoperă toate aspectele vieții femeii moderne, blogul devine o sursă de inspirație și informație, susținând și educând cititoarele sale într-un mod inedit și personalizat.

Darul Mamasisotie.ro pentru comunitatea femeilor din România:

1. Sfaturi Pragmatice pentru Mamă și Soție:

Mamasisotie.ro nu doar oferă sfaturi, ci construiește conexiuni autentice cu cititoarele. Fie că este vorba despre gestionarea timpului, organizarea familială sau rezolvarea conflictelor, blogul oferă soluții practice și aplicabile în viața de zi cu zi.

2. Articole Inspirationale despre Viața de Familie:

De la articole motivaționale la povești de succes ale mamelor și soțiilor, mamasisotie.ro hrănește sufletele cititoarelor cu încredere și determinare. Fiecare articol este o rază de lumină care le încurajează să-și urmeze visurile și aspirațiile, indiferent de obstacolele vieții.

3. Recenzii și Recomandări Utile:

În lumea dinamică a produselor și serviciilor dedicate femeilor, mamasisotie.ro este un ghid de încredere. Recenziile obiective și recomandările informate ajută cititoarele să ia decizii inteligente în privința sănătății, frumuseții, parenting-ului și multe altele.

4. Comunitate Empatică și Solidară:

Unul dintre cele mai valoroase aspecte ale mamasisotie.ro este comunitatea sa. Aici, femeile găsesc sprijin emoțional, consiliere și încurajare în momente dificile sau în luarea unor decizii importante.

Impactul Mamasisotie.ro:

Mamasisotie.ro nu este doar un blog, ci o forță care influențează și transformă viețile femeilor din România. Prin conținutul său autentic și diversificat, site-ul contribuie la ridicarea standardelor și la emanciparea femeilor în societatea contemporană.

1. Informație și Educație:

Cu articole bine documentate și expertiză autentică, mamasisotie.ro este o sursă de învățare continuă pentru femeile din toate domeniile vieții.

2. Solidaritate și Empatie:

Comunitatea mamasisotie.ro oferă un spațiu sigur și empatic unde femeile se simt acceptate, înțelese și susținute în drumul lor către echilibru și fericire personală.

3. Inspirație și Motivație:

Fie că este vorba despre carieră, creșterea copiilor sau echilibrul dintre viața profesională și cea personală, mamasisotie.ro oferă modele și exemple de succes care inspiră și motivează cititoarele să-și atingă potențialul maxim.

Mamasisotie.ro – Sursa de Putere și Inspirație pentru Femeile din România

Într-o lume plină de provocări și oportunități, femeile din România găsesc în mamasisotie.ro un aliat de nădejde și o sursă inepuizabilă de cunoștințe, inspirație și solidaritate. Prin conținutul său autentic și divers, blogul devine o voce puternică care împuternicește și transformă viețile femeilor, aducând lumină și speranță în fiecare zi.

Citeste in continuare

Actualitate

Simona Dolniceanu, candidatul surpriză la Primăria Ploiesti

Publicat

pe

Partidul România în Acțiune a produs soc în lumea politica ploiesteană prin anunțarea candidatului la funcția de primar al municipiului Ploiesti.

Simona Dolniceanu, directorul SPFL Ploiesti, va intra în cursa pentru sefia primăriei condusă în prezent de Andrei Volosevici.

Om cu o vastă experiență în administrația locală, dar si foarte pricepută în campaniile electorale, Dolniceanu spune că avantajul ei este că va putea lucra încă din prima zi. „Eu nu am nevoie să învăț, să înțeleg cum merg lucrurile. Eu voi putea munci pentru ploiesteni încă din prima zi”, a afirmat Simona Dolniceanu.

România în Acțiune este partidul înființat de profesorul universitar Mihai Apostolache, înaintea alegerilor trecute, fiind prima formațiune locală din țară care a reusit să prindă mai multe mandate de consilier judetean.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv19 minute ago

Grup de interese “organizat” aflat in proximitatea premierului Marcel Ciolacul

Prin targul municipiului Buzau circula fel si fel de vorbe de duh privitor la prietenia actualului premier si deputat de...

Actualitate11 ore ago

Simona Dolniceanu, candidatul surpriză la Primăria Ploiesti

Partidul România în Acțiune a produs soc în lumea politica ploiesteană prin anunțarea candidatului la funcția de primar al municipiului...

statuete personalizate statuete personalizate
Exclusiv19 ore ago

Cele mai potrivite idei de cadouri pentru șeful și colegii tăi de muncă

Cadourile reprezintă nu doar gesturi de generozitate, ci și modalități de a consolida relațiile profesionale și de a întări legăturile...

scoatere nerv masea scoatere nerv masea
Exclusiv19 ore ago

Cariile dentare: Simptome, cauze și opțiuni de tratament

Cariile dentare sunt una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate orală cu care se confruntă oamenii din întreaga lume....

Exclusiv23 de ore ago

UPDATE/CARACATIȚA WHITE TOWER (XVI)/Hidra care a terorizat Ploieștiul și care continuă să distrugă vieți/Totul sub acoperirea politistilor corupti din varful IPJ Prahova si varful M.A.I.

Gruparea infracțională care a terorizat Ploieștiul în perioada pseudo-procurorului Portocală, continuă și astăzi să distrugă viețile oamenilor. Șantaj, mită, mașini...

Exclusiv23 de ore ago

Cum a „facut” Statescu Ciprian Gh. primul milion de euro cand era primar al orasului Baicoi? (III)/PROMO/IN CURAND

Cum a „facut” Statescu Ciprian Gh. primul milion de euro cand era primar al orasului Baicoi? (III)/PROMO/IN CURAND Cum a...

Exclusiv23 de ore ago

Caracatita din sistemul penitenciar (I)/SERIAL

STEFAN TEOROC LIDER PENTRU EL! Din acest numar, ziarul Incisiv de Prahova va deschide, cu o serie de cateva articole,...

Exclusiv23 de ore ago

„Exista si principiul potrivit caruia un drept necontestat se prezuma ca a fost acordat corect”

“Ironia sortii este ca astia cu salarii de excelenta nu au fost niciodata in tabara ta. In randul suporterilor tai...

Exclusiv23 de ore ago

Polițiștii i-au identificat pe cei doi autori ai acestor acte de o cruzime inimaginabilă, documentându-le activitatea în cadrul dosarului penal constituit, fiind reținuți pentru rănirea cu intenție a animalelor

În epocile în care oamenii traversau procesul de evoluție, trebuiau să fie precauți pentru a nu fi atacați de animalele...

salon frizerie Bucuresti salon frizerie Bucuresti
Exclusiv3 zile ago

Cum să îți alegi tunsoarea perfectă pentru forma feței tale

Alegerea unei tunsori potrivite este esențială pentru exprimarea personalității și pentru îmbunătățirea aspectului general. La fel ca în cazul femeilor,...

Exclusiv3 zile ago

„Avem si noi la MAI, un Coldea mai mititel”

Referitor la subiectul excelentei, asa cum am banuit, Ministerul Muncii a fost sensibilizat sa tergiverseze comunicarea informatiilor solicitate prin petitiile...

Exclusiv3 zile ago

Șeful IPJ Neamț, comisar șef de poliție Osoianu Mihai Iulian, refuză să aplice prevederile acordului privind contracte de asigurare facultativă pentru mijloacele de mobilitate navală și terestră din dotarea IPJ Neamț.

Sindicatul Europol Neamț „Către, Ministerul Afacerilor Interne, Domnule Ministru, Conform Acordului Colectiv privind raporturile de serviciu ale funcționarilor publici cu...

Exclusiv4 zile ago

UPDATE/CARACATIȚA WHITE TOWER (XV)/Putregaiul acoperit de șefii poliției care stau la băute cu infractorii

Curg tone de cerneală dezvăluind mizeriile ascunse într-o afacere care dacă s-ar fi întâmplat într-un stat civilizat am fi avut...

Exclusiv4 zile ago

Sefii sunt obligați să raporteze până azi – 23 februarie (coincidența face că e chiar sărbătoarea Armatei Roșii) numărul polițiștilor care dețin pașapoarte

Am primit o semnalare și am simțit mâncărimi în palme, chiar dacă Emil Păscuț – și el incitat de subiect...

Exclusiv4 zile ago

Se conturează informatia ca SOLDA DE GRAD ȘI NORMĂ DE HRANĂ va fi cu aplicare de la 01.04.2024 si cu plată pe 10.05.2024!

La data de 23.01.2024, la intâlnirea dintre prim-ministrul României, ministra jusțiției și președinții federațiilor reprezentative din sistemul penitenciar, politicienii s-au...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!