Connect with us

Actualitate

Atenție la Dan Barna!

Incisiv

Publicat

pe

La fel cum Rareș Bogdan a devenit noua stea PNL, Dan Barna s-a transformat, aproape peste noapte, într-o personalitate remarcabilă a politicii românești. Președintele USR își înscrie în palmaresul intern și extern, una după alta, câteva performanțe remarcabile. Este cazul deci să fim cu ochii pe el.

USR-PLUS, fără a avea prea multe structuri în teritoriu, a devenit conform rezultatelor alegerilor pentru Parlamentul European al treilea mare partid din România, cu vocația certă de a ocupa chiar poziția a doua în viitor, iar în frontul anti-PSD devine primul concurent serios al PNL. Și, inevitabil, un rival al lui Klaus Iohannis. Posibil și un rival al lui Dacian Cioloș.

Până de curând, Dan Barna a fost o figură cvasi-necunoscută, chiar dacă până când a ajuns președinte făcea parte din staff-ul celui mai agitat – ca să nu zic opărit – partid parlamentar din România. La scurt timp însă după ce a preluat în mod ferm conducerea USR, Dan Barna a imprimat acestui partid aproape pe neobservate o nouă și benefică traiectorie. Care sunt asset-urile acestuia?

În plan extern, USR-PLUS s-a plasat în noua structură politică a partidelor europene, într-o poziție extrem de avantajoasă. Pentru moment, această nouă structură inventată de președintele Franței Emmanuel Macron se numește ALDE-Renaissance-USR-PLUS, urmând să fie botezată în curând într-o manieră mai succintă. Din această nouă structură, contrar informațiilor avansate până ieri, Victor Ponta cu Pro România nu fac parte, Dan Barna declarând că rămâne consecvent poziției adoptată în stradă în cursul demonstrațiilor care au precedat și au determinat retragerea de la guvernare a actualului lider Pro România. Probabil Dan Barna și USR-PLUS vor dobândi o poziție onorabilă și importantă în noua apăruta familie UE, care va face până la urmă diferența dintre populari și socialiști. Iar de aici încolo putem înțelege mai ușor și disputa internă.

În general, în politică rivalitățile se manifestă pe absolut toate fronturile. În alianța USR-PLUS există deja o dublă competiție. Mai întâi în interiorul USR, generată de nevoia lui Dan Barna de a-și consolida statutul și de a obține o mai mare legitimitate. A doua oară între acesta și Dacian Cioloș. pentru poziția de candidat la alegerile prezidențiale.

Să le luăm pe rând. Pentru a-și consolida poziția, acum la cald, imediat după spectaculoasa victorie la europarlamentare, Dan Barna a decis să copieze mecanismul care a consacrat în trecutul apropiat puterea lui Liviu Dragnea în interiorul PSD, făcându-l pe acesta aproape intangibil în calitate de lider al partidului. Alegerea sa prin referendum intern. Practic, Liviu Dragnea nu mai putea fi detronat din statutul de lider PSD decât în condiții cvasi-imposibile. În prezent, așa cum este organizată Uniunea Salvați România, președintele este ales printr-un vot ponderat. În sensul că desemnarea sa se face de către delegații la Congres, dar voturile acestora au o greutate inegală, determinată de rezultatul de la alegeri al fiecărei organizații. Dan Barna tocmai a schimbat statutul, astfel încât să fie consacrat drept lider maxim al acestui partid prin referendum. Fix după modelul lui Liviu Dragnea. Această măsură va pune capăt pentru o lungă perioadă de timp oricăror rivalități interne. Și îi va asigura acestui tânăr politician, care are doar 43 de ani, un spate politic dintre cele mai consistente.

A doua dispută este în interiorul alianței USR-PLUS. Până acum, s-a vorbit despre un singur contra-candidat al lui Klaus Iohanis la prezidențiale din interiorul frontului anti-PSD. Și acela este Dacian Cioloș. Care, în consecință, a și fost măsurat așa cum a fost măsurat de către institutele de cercetare de piață. Deodată însă, imediat după alegerile din 26 mai, mai avem un candidat potențial. În persoana lui Dan Barna. Desigur, acesta declară că în USR este multă democrație iar decizia în acest sens va fi luată în următoarele săptămâni de jos în sus. Ce altă decizie ar putea fi luată de jos în sus, decât aceea are vizează propria sa persoană? Dacă Dan Barna anunță că va candida, atunci Dacian Cioloș e spulberat. Și, eventual, se va mulțumi, dacă alianța politică rămâne în picioare, cu promisiunea de a redeveni în anumite circumstanțe destul de improbabile premier al României.

Iar dacă Dan Barna îl va concura pe Klaus Iohannis, cel de-al doilea mandat al acestuia din urmă va fi pus sub un semn de întrebare cât se poate de mare. În timp ce Barna va fi susținut, ca de altfel și Cioloș, în eventualitatea din ce în ce mai improbabilă în care va acesta va fi candidatul alianței, de Franța și de puternica și noua grupare inițiată de Macron, o grupare în plină ascensiune, Klaus Iohannis va fi susținut de puternicul partid al popularilor europeni, din poziția însă din ce în ce mai precară a Angelei Merkel.

Rareș Bogdan, care a încetat aproape peste noapte să mai fie o vedetă în jurnalistică, devenind o autentică vedetă politică și un jucător de forță, a sesizat primul pericolul generat de fulminanta ascensiune a lui Dan Barna. Și tocmai din acest motiv l-a avertizat pe liderul USR în legătură cu competiția pe care acesta o anunță cu Klaus Iohannis, că actualul președinte nu uită și nu iartă. Și nu-mi imaginez, date fiind legăturile dintre Rareș Bogdan și Klaus Iohannis, că acesta a vorbit de capul lui. Rareș Bogdan, în paranteză fie spus, a devenit atât de puternic prin rolul pe care l-a jucat la europarlamentare și la referendum încât, așa cum de altfel prognozam din capul locului, intră direct într-o competiție cu Ludovic Orban. Care nu știm cum se va sfârși. Dar putem intui. Atâta timp cât Rareș îl are în spate pe președintele Klaus Iohannis. Ei bine, începând din acest punct, se conturează cât se poate de clar o viitoare competiție între cei doi lupi tineri ai politicii românești.

Revenind la Dan Barna și încheind această primă încercare de analiză în ceea ce-l privește, voi concluziona astfel: Dan Barna va obține puterea absolută în USR, un partid care a debutat isteric, dar astăzi este bine strunit și bine așezat, și va deveni contracandidatul lui Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale. O competiție atipică, în care cel puțin pentru moment nu se profilează niciun contracandiat al frontului PSD. Iar dacă Barna va candida la prezidențiale, are toate șansele să câștige.

Sorin Rosca Stanescu

 

Actualitate

“Pentru a purta denumirea sursei Manole ar fi rămas străzile ,,Turnătorului” și ,,Unde am alergat după Ana”, zisă și UM 0195”

Incisiv

Publicat

pe

De

Vai de steaua ei de ce a mai rămas din presa economică din România. Inteleg că Ziarul Financiar (care nu este la primul tease mincinos prin intermediul Mediafax), anunță prin intermediul Mediafax : ,,Surpriză! Mugur Isărescu va prelua conducerea FMI, cea mai înaltă funcție din lumea finanțelor publice mondiale obținută de un român”. Evident este un tease mincinos ticălos, iar dacă urmezi link-ul cu titlu mincinos, ZF, prin directorul său editorial mai bagă în titlu: ,,Ce ar fi trebuit să scriem:’. Intersantă politica editorială a Ziarului Financiar din mai multe motive: (i) la Ziarul Financiar ,,trebuie” să scriem. Știam. Măcar să scrie corect. (ii) Articolul se vrea o limbă la adresa lui Mugur Isărescu, în esență Ziarul Financiar plângând pe umărul bătrânului turnător al Securității și concluzionând că: ,,Statul român, instituțiile care fac parte din statul român, nu descoperă nimic, nu promovează nimic în poziții externe relevante”. Nu merită să citiți articolul, în esență Hoștiuc se întreabă de ce în contextul în care Kristalina Georgieva (Bulgaria) preia conducerea FMI și de ce ,,în locul Kristalinei Georgieva nu este Mugur Isărescu, cel mai longeviv bancher central din lume”. Ca să îl luminez pe amicul pe Cristi și să îl potolesc de tease-uri false, o să îi spun doar atât: la conducere FMI nu va ajunge vreodată vreun sicofant al fostei securități comuniste. Un astfel de turnător va ajunge cel mult să fie propus ,,cetățean de onoare” al Municipiului București. De altfel, răspunzând argumentelor că domnia sa a făcut politică monetară prea târziu și prea puțin, Isărescu a declarat anticipat poziția sa: ,,nu am fost în spatele CURVEI”. Domnia sa nu a precizat la conferința de presă din iulie (clar anterioară propunerii care se va dezbate mâine în Consiliul General al Capitalei de acordare a titlului de ,,cetățean de onoare”) dacă totuși s-a aplecat asupra problemei și dacă nu cumva a rămas cu un gust amar… Oricum, având în vedere că politica monetară a lui Isărescu este guvernată de ,,prea puțin, prea târziu, prea ca la țară” (așa cum puteți citi în cel mai recent articol al meu pe blogul personal), este evident, o dată în plus, de ce alde Isărescu nu va ajunge vreodată în vreo poziție care să necesite acordare unei vize cu drept de muncă în SUA, domnia sa nemaiputând spera încă din 1990 la un astfel de privilegiu. Isărescu, Ziarul Financiar, Criti Hoștiuc și Gabriela Firea trebuie să se resemneze că fostul informator al Securității comuniste (sursa Manole) nu va fi numit vreodată în vreo funcție importantă, surse din interiorul primăriei generale confirmându-i că se pregătește, după ungerea de mâine, chiar schimbarea denumirii unei străzi din București. În cărți pentru a purta denumirea sursei Manole ar fi rămas străzile ,,Turnătorului” și ,,Unde am alergat după Ana”, zisă și UM 0195, precizeaza pe pagina sa de socializare analistul Radu Teodor Soviani. (Paul D.).

Citeste in continuare

Actualitate

Din pricina justiției impotente și corupte, un om a fost omorat, pe Soseaua Chitilei

Incisiv

Publicat

pe

De

O jagardea de bani gata, parazit bețiv, curvar și drogat, căpetenie de grup infracțional organizat, a omorât un șofer nevinovat.
Potrivit datelor din presa zilei, jagardeaua băuse ca porcul, se drogase, se certase cu iubita la finele unei partide păguboase de poker, după care a ieșit să se răcorească pe șosea cu 240 km/h, viteza la care i-a ramas înțepenit acul vitezometrului. Victima nu a avut nicio șansă.
Dar jagardeaua nu avea ce să caute nici cu iubita la poker, nici la volanul unui Aston Martin.
El trebuia să zacă la Jilava, pe paie ude.
Pentru că acum vreo doi ani, beizadeaua pușcariabilului Gino Iorgulescu (și acela infractor patentat) răpise un om cu care avea un diferend financiar, îl adusese acasă la el și dăduse ordin complicilor să-l bată pe datornic, metodic și în reprize, cu un ciocan de tocat șnițele, până scot banii de la el.
Fapte atat de evidente, încât echivocul e exclus.
În prima instanță, Mario Iorgulescu a fost achitat de Tribunalul Capitalei, în vreme ce complicii săi au primit pedepse cu închisoarea. A fost 30 de zile în arest, apoi sub control judiciar, apoi nimic. Pentru că a torturat cu sadism un om, degetul nemilos al legii i-a dat un bobârnac prietenos.
Dacă justiția nu ar fi fost cumpărată de banii și influența lui tat-su, feciorul ar fi fost nefericit, așteptând liberarea pe saltea de paie, dar teafar… Iar victima lui ar fi ajuns acasă vie si nevătămată.
Corupția ucide, uneori și cu manta.”
Știrile despre beizadeaua care a omorât pe șoseaua Chitilei un tânăr nevinovat, tatăl a două fetițe, se termina invariabil cu această abominație:

„Mario Iorgulescu a devenit cunoscut în presa mondenă datorită relațiilor sale amoroase cu diferite domnișoare din lumea bună a capitalei.”

Și urmează numele domnișoarelor din lumea bună. Ce să vezi, sunt enumerate curvele Bucureștiului, drojdia barurilor de noapte, pe care și le schimbă îndeobște ca pe jambiere fotbaliștii între ei.
Aș zice mai degrabă o lume mai proastă ca asta de care e vorba nu poți găsi: lumea minciunilor, drogurilor, preacurviei, puturoșeniei, inculturii și a manierelor groase.
Păi dacă iubita noastă presa numește „lumea bună” truditoarele din tractir, de ce vă mirați că aveți Guvern de analfabeti și parlament de hoți?”
Later edit:
Între timp, Iorgulescu-tatăl a declarat că putea ca situația victimei să fie inversată și celălalt să fie cel care a scăpat, iar fiul lui, oligofrenul care a provocat accidentul, să fie mort. Nici urmă de scuză, regret, empatie! Ăștia sunt monștri care ne hotărăsc destinele și care ne omoară pe capete. În fiecare zi. În accidente rutiere, în spitale, pe stradă, în haznalele closetelor din școli! Toata șleahta asta de criminali și analfabeti, de brute decerebrate. Cu odraslele lor cretine și cu curvele lor ordinare. Vă amintiți de nevasta lui Păunescu care a lăsat trei copii orfani și n-a pățit nimic? Dar de cretinul cu jeep de la Cronica Cârcotașilor , care e bine mersi? Cică conștiința îl supără din cand în cand!”. (Gabi Păcurariu).

 

Citeste in continuare

Actualitate

Bancile straine cumpara masiv pamint romanesc

Incisiv

Publicat

pe

De

(PRELUARE INPOLITICS.RO):

Străinii cumpără teren agricol românesc într-o veselie, alegîndu-l pe cel mai fertil şi caută să „acapareze” proprietăţi la preţ cât mai mic, achiziţionând mai ales de la ţărani în vârstă şi care nu îşi pot lucra singuri pământul. La loc de cinste, acuză PSD, se află băncile străine, care cumpără cu sutele de mii de hectare, în general pentru speculă.

”Instituţiile financiar-bancare au acumulat în ultimii ani peste 100.000 de hectare de teren arabil în România, fiind nume importante precum Rabobank, una dintre cele mai importante bănci olandeze, Grupul italian Generali şi Insight Investment din Marea Britanie. Se cumpără în general pentru a le arenda şi a le revinde peste câţiva ani, în contextul în care hectarul românesc este mult mai ieftin decât în alte state, iar valoarea lui creşte exponenţial. Instituţii bancare, fonduri de investiţii, agenţii imobiliare, fonduri de pensii şi companii de asigurare au ajuns de mulţi ani pe lista proprietarilor de terenuri arabile din România”. Acuzația a fost formulată în parlament de deputatul PSD Neculai Iftimie, care mai atrage atenția:

”Potrivit unor estimări ale asociaţiei EcoRuralis, împreună cu partenerii săi internaţionali, între două şi patru milioane hectare de terenuri agricole au fost „acaparate” de către diferiţi actori naţionali sau internaţionali. De asemenea, dintre cele 9,3 milioane de hectare de teren arabil din România, în jur de un milion ar fi în posesia cetăţenilor străini. Preţul terenurilor arabile a crescut de 25 de ori în ultimul deceniu, cu un ritm mediu de apreciere anuală de 40%”.

”În aceste condiţii, îmi pun întrebarea firească, pe care şi-o pune orice cetăţean român – de ce se tergiversează adoptarea Legii pentru modificarea şi completarea a Legii nr. 17/2014 privind vânzarea-cumpărarea terenurilor agricole?” mai punctează deputatul.

 

Citeste in continuare

Parteneri

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Actualitate1 oră ago

“Pentru a purta denumirea sursei Manole ar fi rămas străzile ,,Turnătorului” și ,,Unde am alergat după Ana”, zisă și UM 0195”

Vai de steaua ei de ce a mai rămas din presa economică din România. Inteleg că Ziarul Financiar (care nu...

Actualitate1 oră ago

Din pricina justiției impotente și corupte, un om a fost omorat, pe Soseaua Chitilei

O jagardea de bani gata, parazit bețiv, curvar și drogat, căpetenie de grup infracțional organizat, a omorât un șofer nevinovat....

Actualitate1 oră ago

Bancile straine cumpara masiv pamint romanesc

(PRELUARE INPOLITICS.RO): Străinii cumpără teren agricol românesc într-o veselie, alegîndu-l pe cel mai fertil şi caută să „acapareze” proprietăţi la...

Actualitate1 oră ago

Ce spunea Siegfried Mureșan (locul 3 pe lista PNL pentru europarlamentare) în 2014 despre Klaus Iohannis/VIDEO

“Klaus Iohannis a fost de partea celor care AU ÎNCĂLCAT STATUL DE DREPT!” “Deci pentru mine Klaus Iohannis NU e...

Actualitate1 oră ago

Iohannis, in magazinul de cruci

Din categoria de pe Facebook adunate: ca tot e campanie pentru prezidentiale si romanii sunt extrem de inventivi, observam o...

Actualitate1 oră ago

Teodorovici, unealta lui Ponta din Guvern!

(Preluare National –Catalin Tache): Iată că deși catalogat de liberali drept ”bichonul lui Dăncilă”, Teodorovici se dovedește a fi de...

Actualitate23 de ore ago

A fost un experiment pus la cale de spionajul german/Personajul central a fost un agent anglo-israelian pe numele său Mihail Gorbaciov

Prăbuşirea Uniunii Sovietice n-a fost – aşa cum se crede – un eveniment brusc, petrecut peste noapte. Chiar dacă noi,...

Actualitate23 de ore ago

CIRCULARA NENOROCITA/”Este necesar ca partea investigativ-operativa a activitatii sa fie armonizata… la aceste intalniri participarea ofiterilor SRI apare deosebit de utila”.

Laura Kovesi si-a pus oamenii sa instruiasca procurorii in spiritul colaborarii cu serviciile de informatii, dezvaluie Lumea Justitiei in exclusivitate....

Actualitate23 de ore ago

Protocolul PSD-ALDE nu a fost denunțat din punct de vedere legal

Gratiela Gavrilescu il mitraliaza pe Călin Popescu Tăriceanu, pe pagina sa de socializare: Dacă cineva mi-ar fi spus, acum 5...

Actualitate23 de ore ago

SE SOLICITA PUBLIC DESTITUIREA CONDUCERII DE LA ȘCOALA DE AGENȚI DE POLIȚIE „SEPTIMIU MUREȘAN” CLUJ-NAPOCA!

„DACĂ NU EȘTI MEMBRU C.N.P., NU EȘTI UN POLIȚIST COMPLET”… ➡️ DEZIDERAT „DOCTOR ȘEF”, ACUZAT ȘI RECLAMAT DE 3 ANI,...

Actualitate23 de ore ago

”Frăția căsuțelor” de la MAI blochează Pactul de Guvernare!

(Preluare National –Catalin Tache): Iată că în ciuda urmei de toleranță arătate în ultimele zile de clasa politică românească, pactul...

Actualitate2 zile ago

PLAN „CLOCIT” IN LABORATOARELE PNL PRAHOVA/OAMENI DE PARTID LA CONDUCEREA POLIȚIEI LOCALE PLOIEȘTI

Angajații Poliției Locale Ploiești au fost băgați în ședință de primarul Adrian Dobre, joi 12 septembrie 2019. Temele discuțiilor au fost...

Actualitate2 zile ago

Unitatea de elita de la Ploiesti se muta la Valcea

Se intampla lucruri interesante pe la Valcea, despre care auzim ca tinde sa devina noua unitate de elita in materie...

Actualitate2 zile ago

Ponta, nostalgic dupa epoca lui Coldea si Kovesi

(PRELUARE INPOLITICS.RO): Fostul premier Victor Ponta regretă vremurile cînd infractorii erau săltați și băgați la închisoare chiar cu încălcarea legilor...

Actualitate2 zile ago

La marele ospăț al spionilor

Traian Băsescu a fost președintele României timp de zece ani. Un cadru de nădejde al serviciilor secrete. Spion cu acte...

Partener media exclusiv

stiri actualizate

Top Articole Incisiv