Connect with us

Actualitate

Spitalul județean de urgență Drobeta Turnu Severin are probleme grave, iar politicul îi îngroapă definitiv!

Publicat

pe

Secția ATI a spitalului județean din Drobeta Turnu Severin, din cauza microbilor și bacteriilor ce au omorât 4 oameni RĂMÂNE ÎNCHISĂ!!!

Chiar daca, Aladin Georgescu, spune:

,,În cadrul ședinței  Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) convocată  de prefectul județului, domnul Nicolae Drăghiea, s-a dezbătut problema infecțiilor asociate actului medical în Spitalul Județean Drobeta Turnu Severin, subiect care a reținut atenția tuturor reprezentanților instituțiilor implicate în gestionarea acestor situații, în ultimele zile.

Medicii din spitalul județean au fost trimiși de Aladin Georgescu, președintele PSD Mehedinți, în campanie electorală în comunele județul Mehedinți, cu sarcinii clare și amenințări precise – DACĂ PSD-UL PIERDE ALEGERILE ÎN MEHEDINȚI VĂ DAU AFARĂ PE TOȚI!… PSD a câstigat în Mehedinți alegerile…Sistemul MEDICAL  continuă să ucidă!

Spitalul Judeţean Drobeta-Turnu Severin, are cel puțin  4 morți infectați într-o lună, raportează infecții de 0,3% pe an!

Ministerul Sănătăţii este informat de DSP Mehedinţi că, în secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta-Turnu Severin, la finalul lunii aprilie 2019 au fost înregistrate 4 cazuri de infecţii nosocomiale cu Acinetobacter. Toţi cei patru pacienţi, susţine DSP, au murit însă ”din cauza afecţiunilor preexistente”.

ZIARIȘTII au luat cazurile la mână și au descoperit că spitalul își subraportează numărul infecțiilor.

,,Cele patru cazuri de infecţii cu Acinetobacter raportate recent de Direcția de Sănătate Publică Mehedinţi sunt doar cele pe care medicii și spitalul nu au reușit să le ascundă. În spatele lor se află numeroase alte infecții cu bacterii multirezistente la tratamentele cu antibiotice și care nu sunt asumate de Spitalul Judeţean din Drobeta-Turnu Severin. Chiar şi raportările oficiale arată un număr mult mai mare de infecţii intraspitaliceşti, pe lângă cele patru ajunse în presă. Potrivit datelor obţinute de ZIARIȘTI de la DSP Mehedinţi, în primele patru luni ale anului, 39 de pacienţi internaţi la Spitalul Judeţean Drobeta-Turnu Severin au luat din spital cel puţin o infecţie. Dintre aceştia, 6 au fost infectaţi cu Acinetobacter, iar 11 au luat Klebsiella, două dintre cele mai rezistente bacterii în faţa antibioticelor. Sunt microbi care se regăsesc aproape exclusiv în mediul spitalicesc. Au fost raportate şi 25 de infecţii cu Clostridium difficile. Rata infecţiilor nosocomiale raportate de Spitalul Judeţean Drobeta-Turnu Severin este de 0,3%, ceea ce arată că medicii și spitalele continuă să ascundă dimensiunea reală a fenomenului. Pacienţi internaţi pentru intervenţii banale mor cu zile, din cauza minciunilor sistemului. Realitatea este de cel puţin 20 de ori mai sumbră Raportările oficiale cu care unitatea medicală obţine anual o rată nerealistă a infecţiilor nosocomiale este de numai 0,3% (0,35% în 2018, 0,3% în 2017, potrivit DSP Mehedinți). Dacă această cifră ar fi una reală ar însemna că spitalul din Drobeta-Turnu Severin, dar şi alte spitale din România sunt cele mai curate din întreaga lume. În realitate, o ţară vestică precum Germania înregistrează o rată a infecţiilor nosocomiale de 8%, deşi are un sistem mult mai bine pus la punct pentru controlul infecţiilor. Iar numărul real al infecţiilor nosocomiale în spitalele din România este de cel puţin 5,9%, după cum arată cel mai recent studiu de prevalenţă de moment, care a inclus 100 de spitale din ţară. Adică realitatea este de cel puţin 20 de ori mai sumbră decât rata raportată de Spitalul din Drobeta-Turnu Severin. Deşi DSP Mehedinţi anunţa la începutul lunii mai cele patru infecţii din aprilie, conducerea nu informa publicul și în legătură cu cele două infecţii cu Acinetobacter raportate la DSP în martie. Pentru că aici, la Drobeta-Turnu Severin, problema e mai veche!, declara  jurnalistul Alin Ghiciulescu

Problema este departe de a fi rezolvată!

,,Surse din cadrul Spitalului Județean de Urgență susțin că patru medici cardiologi nu vor mai efectua gărzi în cadrul spitalului , după ce, astăzi, aceștia și-ar fi dat demisia. Deși nimeni nu a dorit să vorbească despre motivele acestor demisii în masă, nemulțumirea pare să fie una colectivă, legată de modul în care sunt obligați să-și desfășoare activitatea și presiunile politice asupra celor ce nu au susținut PSD, spune jurnalistul Alin Ghiciulescu

Oamenii au murit din cauza afecţiunilor preexistente -DSP și Spitalul Județean Drobeta-Turnu Severin Spitalul Județean Drobeta-Turnu Severin Chiar şi la infecţiile raportate, vina este aruncată pe pacient. Când spitalele raportează infecţiile intraspitaliceşti, responsabilitatea este asumată doar pe jumătate, iar vina pentru deces este aruncată tot pe pacient.

„Cei patru pacienţi au decedat din cauza afecţiunilor preexistente”, spune sec comunicatul din 6 mai al Ministerului Sănătăţii. Iar rudele celor care au murit cu zile povestesc cum pacienţilor li s-a spus că „au venit cu virusul din afara spitalului”. La începutul lunii mai, spitalul a închis pentru câteva zile secţia ATI, pentru că nu puteau depista sursa infecţiei. Testele de autocontrol nu indicaseră prezenţa Acinetobacter în spital, deşi alte două infecţii cu Acinetobacter fuseseră înregistrate şi în luna martie. Nimeni nu s-a gândit însă să închidă secţia atunci, deşi această măsură poate că ar fi salvat alte vieţi.

În timp ce…

Conducerea Direcției de Sănătate Publică Mehedinți a dat asigurări că în această perioadă, toate eforturile sunt direcționate către eliminarea bacteriei depistată, se prelevează probe la intervale scurte de timp, atât din sectorul septic al Secției de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului, cât și din celelalte secții, astfel încât situația să fie ținută sub control, iar bacteria să fie eliminată…

Medicii secției de cardiologie refuză să mai facă gărzi!

Vina o poartă liberul PSD Mehedinți,  care a făcut o vizită fulger în zilele campanie electorale, în satul Isverna și le-a transmis unor cadre medicale,  ce au refuzat să facă campanie PSD,  că îl va pune responsabil de zonă,  pe directorului lor Victor Maliborschi, și după alegerile europarlamentare, partidul va decide soarta medicilor! PSD,  a pierdut alegerile în Isverna,  (Mehedinți), iar astăzi din cauza presiunii politice,  patru medici,  printre care și medicul amenințat și-au dat demisia înbloc!

Ca și cum usturoi nu a mâncat ,,Mesajul pe care am ținut să îl transmit conducerii Spitalului Județean din Drobeta Turnu Severin, prezentă la ședința CJSU, dar și personalului medical, este legat de responsabilitatea fiecăruia pentru atribuțiunile pe care le are. Noi, la Consiliul Județean Mehedinți, am alocat de mai multe ori fonduri pentru igienizare, pentru achiziția de aparatură și ne implicăm în mod direct în îmbunătățirea condițiilor din spital, prin proiectele cu finanțare europeană pe care le implementăm. Ceea ce se întâmplă în interior, ține de munca fiecăruia, de felul în care personalul înțelege să își facă treaba și să urmărească zi de zi situația, astfel încât să nu ne confruntăm cu infecții. Noi nu putem interveni aici!, precizeaza jurnalistul Aladin Georgescu

Sectorul septic al Secției ATI rămâne închis până ce analizele prelevate cu o frecvență ridicată, vor arăta că bacteria a dispărut. (Sava N.).

 

Actualitate

Cu un geniu și o conștiință a neamului ca Puric e imposibil să negociezi idei, conștiințe, suferințe de neam și mai ales credința strămoșească.

Publicat

pe

De

O ieșire de colecție a maestrului Dan Puric în emisiunea de aseara de la Mihai Gâdea, una care, în opinia mea, a zguduit serios sistemul politic românesc, ce se află în mare impas. „Mai-marile” partide reprezentate în parlament, nu au candidați la nimic, nu numai la președinție. Scena politică românească e o mare mocirlă în care Ciolacu și Ciucă sunt un fel de șopârle care își mănâncă din coadă „când nimic nu au a spune”. Firește că într-un atare context, anunțul că Dan Puric va candida la președinția României a căzut ca un trăznet!Ca și alții, Mihai Gâdea și-a etalat întrebările din politică, educație, dar, mai ales, din zona religioasă și de conștiință. Mihai Gâdea e un jurnalist care nu a încercat, precum ceilalți, să-l tamponeze pe conștiința națională pe Dan Puric. În aparițiile anterioare ale lui Puric s-au găsit tot felul de prăpădiți care au apăsat pe „latura” așa-zis rusofilă. Le-a ieșit pe ochi când filosoful Puric le-a replicat: „Toți ai mei au fost prigoniți de sovietici, acum Ardealul nostru strămoșesc e într-o mare primejdie, la confluența marilor bestii istorice!” I-a ghici cine sunt bestiile?

E un mare diplomat de sorginte creștină, un fel de toreador pentru demonii care ne atacă frontal din toate zonele satanice. Îl ataci furibund cu armele progresismului cretin și constați că-ți alunecă mâna pe mâner. Îl ataci pe la spate cu hangerul idiotului (in)util și pentru o fracțiune de secundă constați că focul adevărului îți arde mâna. Vrei să-i bagi o sabie în conștiință și te dărâmă instantaneu îngerul păzitor al neamului românesc!

Ultima sa ieșire publică de la A3 nu face altceva decât să confirme faptul că toate partidele, dar toate, sunt în trepidații! Sistemul „ticăloșit” – cum i-a zis Băsescu, e în comă. Mai ales că maestrul Puric a spus un lucru total neașteptat. „Mă identific cu un singur om de stat. Cu Domnitorul Brâncoveanu. Și dacă am să mor ce? Pentru România nici un sacrificiu nu e prea mare”! Prin această ieșire Dan Puric a dărmat barierele dintre români și n-a făcut decât să ne reamintească ancestral ce a spus Mihai Viteazul în urmă cu 423 de ani: „Dacă noi, românii, am fi uniți, în zece ani am cuceri Europa!”

Marian Gârleanu

Citeste in continuare

Actualitate

Treziți oamenii din letargie, cu inteligență și spirit, cu bunătate și răbdare, că iubirea pare, deja, desuetă….

Publicat

pe

De

Pentru o națiune ce plutește în derivă de prea mult timp, gâlceava intelectualilor poate fi lovitura fatală. Căci ce altceva îi mai lipsește poporului, care se încaieră din cauza buzelor Dragușancei sau operațiilor Prodancei, decât o ceartă ca la ușa cortului între cei chemați să lumineze nația?

Este trist să vezi că oameni de o erudiție dincolo de orice dubiu, culți, cu doctorate făcute pe bune și la timp, se pot încăiera în spațiul public ca niște chivuțe florărese, numai pentru că nu pot să își armonizeze convingerile. Și, mai ales, nu pot să fie de acord că nu sunt de acord… Zânzania intelectualilor, aducătoare doar de prejudicii, are la bază, întotdeauna, promisiunile amăgitoare ale politicienilor, codița băgată de dracul cel degrabă promițător de fală și glorie efemeră.

Făcând pactul cu diavolul, oamenii de cultură ai cetății dau impresia că s-au vândut pe 30 de arginți unor neaveniți, care au știut, la vremea potrivită, să șmecherească tot ce mișcă și să își asigure un trai luxos. Pentru că pe politicienii de pretutindeni nu îi interesează omul, ci puterea și banul. Or, omul de cultură nu asta ar trebui să țintească. O națiune nu poate fi salvată decât prin educație. Iar oamenii politici sunt ultimii interesați să o facă, pentru că ei nu își doresc o națiune salvată ci o adunătură de oameni schilodiți sufletește și intelectual, masă bună de manevră și prosteală.

Ca un popor ce a experimentat Piteștiul și Sighetul, suntem specialiști în a ne distruge elitele, a promova subcultura și a ridica prostia la rang de virtute. Dihonia oamenilor de cultură ne va îngropa orice speranță de schimbare a unui popor ce se transformă, pe zi ce trece, într-o gașcă de creatori de conținut și influenceri ce nu știu a bălmăji alfabetul. Alături de ea, transformarea preoților, altădată esența comunității, în saci de box, chemați doar la nunți și înmormântări, buni de plimbat pentru a arăta ce cool poate fi Isus, va duce țara atât de jos încât nici Lucifer nu o va mai recunoaște.

E trist că țara care l-a avut pe Titulescu ministrul de externe mai poate oferi Europei doar culegători de căpșuni, interlopi și macete, dame de companie și copii de vânzare. Și vina este a noastră, a tuturor. De aceea, rogu-vă, nu vă mai certați. Mergeți și scrieți, vorbiți, arătați oamenilor că lumea înseamnă mult mai mult decât un meci de fotbal la care scuipi semințe și încerci să calculezi ce ai face cu banii dați pe un jucător ce nu își poate silabisi numele.

Vorbiți-le copiilor și adulților deopotrivă, despre cărți și muzică, despre artă. Despre frumos și firesc. Ieșiți în cetate și spuneți oamenilor că banii și puterea nu înseamnă nimic, dar pot distruge totul, în lipsa educației. Iar voi, preoți, ridicați-vă și strigați cât vă țin puterile că lumea este creația Lui, nu a omului și că fără El viața asta, așa cum o știm, va deveni curând amintire. Treziți oamenii din letargie, cu inteligență și spirit, cu bunătate și răbdare, că iubirea pare, deja, desuetă…. Eu asta voi face, cât voi putea.

Adriana Stoicescu

Citeste in continuare

Actualitate

Descoperă Stirispeciale.ro: Ghidul tău complet către jurnalismul autentic

Publicat

pe

De

stirispeciale.ro

Într-o lume dominată de fake news și informații neverificate, Stirispeciale.ro se impune ca o oază de jurnalism autentic și de încredere. Mai mult decât un simplu site de știri, Stirispeciale.ro este o platformă dedicată adevărului, transparenței și responsabilității în media.

Ce face Stirispeciale.ro unic?

 • Verificarea Riguroasă a Informațiilor: Echipa noastră de jurnaliști experimentați verifică cu atenție toate sursele și prezintă doar informații verificate și de încredere.
 • Diversitate Tematică: De la politică și economie la cultură și sport, Stirispeciale.ro acoperă o gamă largă de subiecte, oferind o perspectivă completă asupra lumii din jurul tău.
 • Analize Profunde și Interpretări Relevante: Nu ne limităm la relatarea faptelor, ci oferim analize detaliate și interpretări semnificative ale evenimentelor, ajutându-te să înțelegi mai bine contextul și implicațiile acestora.
 • Focus Pe Comunitate: Ne pasă de problemele locale și de impactul lor asupra comunităților, oferind o platformă pentru a le explora și a găsi soluții.

Stirispeciale.ro: Mai mult decât un site de știri:

 • Comunitate Interactivă: Alătură-te discuțiilor, exprimă-ți opinia și conectează-te cu alți cititori interesați de jurnalismul de calitate.
 • Evenimente și Reportaje Speciale: Descoperă o gamă variată de materiale multimedia, de la interviuri exclusive la reportaje si investigatii, care te vor informa și te vor inspira.
 • Resurse Educaționale: Găsește articole și materiale informative despre media și despre cum să discerni între informații verificate și fake news.

De ce să alegi Stirispeciale.ro?

 • Autenticitate: Ne angajăm să oferim informații veridicate și imparțiale, fără influențe politice sau comerciale.
 • Transparență: Suntem o platformă transparentă, care își asumă responsabilitatea pentru conținutul publicat.
 • Calitate: Echipa noastră de jurnaliști profesioniști este dedicată producerii de materiale informative de cea mai înaltă calitate.

Stirispeciale.ro este mai mult decât un simplu site de știri, este o voce puternică pentru jurnalismul autentic și o platformă esențială pentru o societate informată și democratică. Te invităm să descoperi o lume a informațiilor verificate și a jurnalismului de calitate, alăturându-te comunității Stirispeciale.ro!

Nu rata:

 • Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi zilnic o selecție a celor mai importante știri.
 • Urmărește-ne pe Facebook, Instagram și Twitter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.
 • Implică-te activ: scrie comentarii, participă la sondaje și trimite-ne sugestii pentru a ne îmbunătăți platforma.

Împreună, construim o lume mai bine informată !

Stirispeciale.ro: Adevărul contează!

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv25 de minute ago

Tupeu de borfaș al celui care are in mana POLITIA ROMANA: BMW-ul primit șpagă la santajele media la un pas de a lovi o femeie pe trecerea de pietoni!

Scene halucinante în centrul municipiului Ploiesti, ziua în amiaza mare, ieri la cateva minute dupa publicarea articolului nostru „Caracatita WHITE...

Exclusiv2 ore ago

Ubi eadem est ratio, eadem solutio esse debet = Unde se aplica acelasi rationament, se aplica aceeasi solutie

Ati auzit de REPER si de marele lor proiect legislativ, intreaba Emil Pascut de la sindicatul Diamantul? In 2022, o...

Exclusiv2 ore ago

Drumurile naționale din județul Giurgiu, din nou fără polițiști rutieri

Pe DN 6 din localitatea Mihăilești s-a produs un nou accident rutier soldat cu o victimă. La acel moment pe...

Exclusiv20 de ore ago

Caracatita WHITE TOWER (XIII – A) scoate la iveala putregaiul din IPJ Prahova si din varful MAI

Procurorii continuă să facă ample investigații într-o afacere imobiliară suspectă. Vorbim despre un dosar penal deschis în urma perchezițiilor care...

Exclusivo zi ago

Cica MAI ar avea un ofiter detasat (sau se zice infiltrat ?) la Ministerul Muncii si care a terminat facultatea de popi

Cica MAI ar avea un ofiter detasat (sau se zice infiltrat ?) la Ministerul Muncii si care a terminat facultatea...

Exclusivo zi ago

Cetățenii au fost nevoiți să aștepte până când la locul accidentului sa soseasca un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Giurgiu, de la o distanță de peste 60 km

Șeful IPJ Giurgiu a lăsat drumurile naționale fără polițiști rutieri, dezvaluie cei de la sindicatul Europol Pe DN 6 ce...

Exclusiv2 zile ago

Caracatita WHITE TOWER (XIII) scoate la iveala putregaiul din IPJ Prahova si din varful MAI – adeverinte false pentru credite pe numele unor politisti, mai rau ca la ultimii infractori! Maine, orele 13.00

“LA PIOVRA” Prahoveana din varful IPJ Prahova si din varful MAI Alt prejudiciu de aproximativ 1 milion de euro! Am...

Exclusiv2 zile ago

Politistii, fie activi sau pensionari, ghinionisti sa fie contemporani cu narcisistul sef al DGF, sufera consecintele

Despre erori si umbre la DGF! Despre narcisistul sef al DGF, salariul de excelenta si sporul de izolare!, dezvaluie Emil...

Exclusiv3 zile ago

Nu e logic ca lipsa de transparenta a Directiei Generale Financiara din MAI ascunde o greseala?

Aspectul care deranjeaza cel mai mult la Directia Generala Financiara din MAI este lasitatea, lipsa de barbatie. A fost si...

Exclusiv3 zile ago

Federatia Politistilor de Penitenciare pune in discutie interpretarea diferită din unități, cu privire la decontarea serviciilor turistice pentru cei care au efectuat concediu de odihnă anul trecut și au depus documentele justificative decontării in acest an

In data de 16.02.2024, incepând cu ora 10.30, a avut loc ședinta dintre conducerea ANP- federatii sindicale și conducerile unităților...

Exclusiv5 zile ago

Compromisul (in)justitiei prahovene pentru “albirea” procurorilor paraditori Onea, Portocala si Reileanu

Ne intrebam intr-un articol, pe buna dreptate, cat de impartiala poate fi judecata intr-un dosar in care inculpatii au ajuns...

Exclusiv5 zile ago

Pensionările cele mai multe se remarcă în rândul polițiștilor/MAI este total debusolat în privința măsurilor pe care ar urma să le ia în privința evitării dezastrului

Mai bine de un an în urmă, eram singura voce sindicală care a avertizat că majorarea vârstei de pensionare în...

Exclusiv5 zile ago

Conducerea IGPR nu a consultat organizațiile sindicale pentru acordarea majorărilor polițiștilor din subordine, în special pentru structurile DOS, DCCO

În data de 08.02.2024, începând cu ora 15:45 la sediul IGPR a avut loc o întâlnire între conducerea instituției și...

Exclusiv6 zile ago

Caracatița WHITE TOWER in orasul (Republica) lui Caragiale (XII)/Funcționarii Primăriei rămân în arest la domiciliu!/Noi plangeri penale!

Vorbim despre cea mai mare fraudă imobiliară din istoria Ploiestiului, cu un prejudiciu de peste un milion de euro. Investigaţiile...

Exclusiv6 zile ago

Cu mașina de serviciu și la Tribunal! Martorii care au mintit la comanda procurorului „Portocala” intr-un dosar fabricat

Imagini incredibile ne-au fost trimise pe adresa redacției de un cititor. Angajații Direcției Silvice Prahova folosesc mașinile instituției și pentru...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!