Connect with us

Actualitate

”Zburat” din MAI, 5.400 euro pe luna!

Publicat

pe

(Preluare National  – Catalin Tache):

Asa dupa cum anticipam, Rares Vaduva nu a facut multi purici nici dupa salutara retragere de urgenta a detasarii sale din fruntea Ministerului de Interne. Pentru ca, dincolo de pozitia oficiala de director general adjunct al Directiei Generale de Protectie Interna, acesta se instalase practic la butoanele intregului minister, Carmen Dan ajungand sa fie catalogata pana si de ceilalti lideri ai propriului partid doar ”blonda de la Interne”. Toata lumea stiind ca strategul din umbra al amplei operatiuni de preluare a controlului sau chiar de ”destructurare” a unor intregi structuri fiind de fapt nimeni altul decat acelasi Rares Vaduva.

Cel care, retras de urgenta ”la depou” dupa seria noastra de dezvaluiri a primit o oferta pe care, tinand cont de orgoliul profesional al acestuia, Vaduva nu avea cum sa o accepte. Iar dupa ce a refuzat tragerea pe o linie moarta de director al unei structuri neoperative, acesta s-a vazut nevoit sa-si caute singur un alt loc de munca. Si fie ca si-a gasit! Si intr-un timp record, si in niste conditii financiare ce cu siguranta vor isca un nou scandal, mai mare chiar decat cel de la MAI. Pentru ca, dupa cum reiese din informatiile de ultima ora intrate in posesia noastra au fost deja declansate ample verificari despre cum s-a negociat angajarea lui Rares Vaduva la EXIMBANK, pe ”caldutul” post de consilier juridic si unde ar primi nu mai putin de 5.400 euro! Lunar! La stat! Pentru ca EXIMBANK nu este totusi ”mosia” presedintelui Traian Halalai, fie acesta si unul dintre cei mai buni camarazi ai lui Victor Ponta, ci o banca de stat!

Una sustinuta generos de la buget si in care Ministerul Finantelor pompeaza noi si noi sume ametitoare! Si pentru ce? Pentru ca Rares Vaduva sa incaseze 5.4000 de uro inca din prima zi dupa ce sistemul s-a debarasat de el in urma unei operatiuni de ”autocuratire”, grabita cel mai probabil  probabil de noul dosar in care acesta continua a fi cap de lista! Cu sau fara stiinta lui, inca…

”Raiul” de la EXIMBANK

O ”alerta” informativa de ultima ora de la chiar varful sistemului nu mai tine cont de nicio confidentialitate si solicita verificarea de urgenta a informatiei ca fostul sef al ”Doi s’ un sfert”, Rares Vaduva tocmai ce si-ar fi negociat un salariu de 5.400  euro lunar, la EXIMBANK, unde urmeaza sa preia postul de consilier juridic. Iar interesul fata de acest subiect este explicat atat de faptul ca EXIMBANK este totusi o companie de stat in care Ministerul Finantelor continua sa bage bani la greu. Cat mai ales faptului ca, dupa cum sustin sursele noastre, Rares Vaduva a ramas totusi ”agatat” intr-un dosar… Astfel ca structurile contrainformative isi fac  datoria si continua sa-i monitorizeze, cel putin o perioada de timp, pe cei retrasi din sistem, dupa ce au ocupat importante functii de conducere, cu acces nelimitat la secrete de stat ce tin de siguranta nationala. Iar  cum Rares Vaduva tocmai ce a fost pana in urma cu doar cateva zile primul adjunct al serviciului secret al Ministerului de Interne, normal ca unora nu le poate fi indiferent ce cale urmeaza acesta in viata, mai ales ca pare a fi fost ”ejectat” cam cu totul din sistem, chiar daca decizia de a nu accepta postul de conducere de la o structura neoperativa i-a apartinut in totalitate. Tot la fel cum este monitorizata si ”aterizarea” unui alt fost secretar de stat din MAI in ”ograda” unei companii care, chiar daca este una privata cel putin, are totusi actionariat suta la suta rusesc! Dar pana atunci insa, cand este vorba de ”raiul” de la EXIMBANK lucrurile devin cu atat mai interesante cu cat Directia Nationala Anticoruptie a tot ”amusinat” de-a lungul timpului acest obectiv strategic al Guvernului Romaniei, din moment ce sutine politica de export a Romaniei.

Halalai, omul lui Ponta!

Seria de dezvaluiri din ”National” privind ”misterioasele” imprumuturi totale de aproape un milion de euro luate pe persoana fizica si fara nicio dobanda de catre presedintele bancii romanesti de stat EXIMBANK de la doi dintre directorii ”Bancii Romanesti” din cadrul bancii grecesti de stat National Bank of Greece a dus la dechiderea unei explozive anchete a DNA. Totul dupa ce am publicat la acea data inclusiv contractele originale prin care cetatenii greci Kouninis Efstatios si Kitsopanos Alexandros, directori la ”Banca Romaneasca”  ii  imprumutau cetateanului roman Traian Sorin Halalai suma de 250.000  euro si respectiv 550.000  euro. Fara a cere nici macar un eurocent dobanda, Halalai punand gaj doar un teren oarecare de pe strada Mariuca din Sectorul 4. Iar la scurt timp dupa aceste imprumuturi a caror valoare totala par sa fi ajuns la un milion de euro, Guvernul Ponta il numea pe Halalai, in ciuda amenzilor profesionale primite de bancher in trecut drept presedinte al EXIMBANK. Iar in Consiliul de Administratie era numit nimeni altul decat bunul sau prieten Vlad Stoica, seful Cancelariei premierului. Ceea ce a condus la ”suspiciunile rezonabile” ale procurorilor anticoruptie privind posibilitatea ca imprumutul de un milion de euro luat putin inainte de numirea sa in functie sa fi fost luat de Halalai tocmai in acest scop. Oricum, uite insa ca Halalai, cel recunoscut in sistem ca fiind ”omul lui Ponta” nu doar ca este inca pe functie, dar el isi intareste ”brigada” de consilieri, pe bani grei, de la bugetul de stat, cu alti ”specialisti bancari” precum Rares Vaduva. Cel a carui revenire in fruntea ”Doi s’un sfert” oricum ii luase prin surprindere pe Liviu Dragnea si ceilalti lideri pesedisti, care nici azi nu isi pot explica acea stranie decizie a lui Carmen Dan. Dar uite ca ”masochismul politic” pare a fi la ordinea zilei pentru pesedistii lui Dragnea, din moment ce sinecurile cele mai ravnite continua sa le revina tot oamenilor lui Ponta sau ai altor rivali politici de moarte…

 

 

Actualitate

Participarea Președintelui României, Klaus Iohannis, la evenimentul „Bune practici pentru mediu avansate de societatea civilă”, organizat la Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei Mondiale a ONG-urilor

Publicat

pe

De

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa marți, 27 februarie 2024, începând cu ora 12:00, la evenimentul „Bune practici pentru mediu avansate de societatea civilă”, organizat de Administrația Prezidențială la Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei Mondiale a ONG-urilor.

Organizațiile neguvernamentale s-au implicat în mod activ în ultimii ani în creșterea rezilienței României în fața unor provocări multiple sociale, economice, sanitare sau de mediu.

Evenimentul, la care vor participa și Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, și ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, oferă oportunitatea ONG-urilor să prezinte în special proiecte de mediu și încurajează sectorul guvernamental și mediul academic să preia bunele practici dezvoltate și promovate de societatea civilă în acest domeniu. Intervențiile la nivel înalt vor fi urmate de două sesiuni de prezentare a unor proiecte și bune practici privind educația pentru mediu și implicarea comunităților în tranziția verde.

La eveniment vor fi prezenți reprezentanți ai unor organizații neguvernamentale care au adus o contribuție esențială în ultimii ani la protecția mediului și limitarea schimbărilor climatice în România. Proiectele pilot prezentate în domeniile educației ecologice, biodiversității, economiei circulare și tranziției energetice au potențial de a fi replicate pentru un impact pozitiv extins.

Citeste in continuare

Actualitate

Mamasisotie.ro: Ghidul Complet pentru o Mamă și Soție Modernă din România

Publicat

pe

De

blog mamamasisotie.ro

Descoperă Universul Mamelor și Soțiilor pe Mamasisotie.ro: O Sursă Inovatoare de Inspirație și Sfaturi

Femeile din România, coloana vertebrală a societății, navighează cu dexteritate prin multiple roluri: mamă, soție, carieristă și membru activ al comunității. În universul lor plin de provocări și satisfacții, un spațiu virtual se remarcă prin lumină și sprijin: mamasisotie.ro. Mai mult decât o platformă, este un univers în sine, unde femeile găsesc nu doar informații, ci și o comunitate empatică, înțelegătoare și solidară.

blog mamamasisotie.ro

O oază creată de femei, pentru femei

Mamasisotie.ro se distinge în peisajul digital prin conținutul autentic și relevant pentru femeile din România. Abordând o varietate de subiecte care acoperă toate aspectele vieții femeii moderne, blogul devine o sursă de inspirație și informație, susținând și educând cititoarele sale într-un mod inedit și personalizat.

Darul Mamasisotie.ro pentru comunitatea femeilor din România:

1. Sfaturi Pragmatice pentru Mamă și Soție:

Mamasisotie.ro nu doar oferă sfaturi, ci construiește conexiuni autentice cu cititoarele. Fie că este vorba despre gestionarea timpului, organizarea familială sau rezolvarea conflictelor, blogul oferă soluții practice și aplicabile în viața de zi cu zi.

2. Articole Inspirationale despre Viața de Familie:

De la articole motivaționale la povești de succes ale mamelor și soțiilor, mamasisotie.ro hrănește sufletele cititoarelor cu încredere și determinare. Fiecare articol este o rază de lumină care le încurajează să-și urmeze visurile și aspirațiile, indiferent de obstacolele vieții.

3. Recenzii și Recomandări Utile:

În lumea dinamică a produselor și serviciilor dedicate femeilor, mamasisotie.ro este un ghid de încredere. Recenziile obiective și recomandările informate ajută cititoarele să ia decizii inteligente în privința sănătății, frumuseții, parenting-ului și multe altele.

4. Comunitate Empatică și Solidară:

Unul dintre cele mai valoroase aspecte ale mamasisotie.ro este comunitatea sa. Aici, femeile găsesc sprijin emoțional, consiliere și încurajare în momente dificile sau în luarea unor decizii importante.

Impactul Mamasisotie.ro:

Mamasisotie.ro nu este doar un blog, ci o forță care influențează și transformă viețile femeilor din România. Prin conținutul său autentic și diversificat, site-ul contribuie la ridicarea standardelor și la emanciparea femeilor în societatea contemporană.

1. Informație și Educație:

Cu articole bine documentate și expertiză autentică, mamasisotie.ro este o sursă de învățare continuă pentru femeile din toate domeniile vieții.

2. Solidaritate și Empatie:

Comunitatea mamasisotie.ro oferă un spațiu sigur și empatic unde femeile se simt acceptate, înțelese și susținute în drumul lor către echilibru și fericire personală.

3. Inspirație și Motivație:

Fie că este vorba despre carieră, creșterea copiilor sau echilibrul dintre viața profesională și cea personală, mamasisotie.ro oferă modele și exemple de succes care inspiră și motivează cititoarele să-și atingă potențialul maxim.

Mamasisotie.ro – Sursa de Putere și Inspirație pentru Femeile din România

Într-o lume plină de provocări și oportunități, femeile din România găsesc în mamasisotie.ro un aliat de nădejde și o sursă inepuizabilă de cunoștințe, inspirație și solidaritate. Prin conținutul său autentic și divers, blogul devine o voce puternică care împuternicește și transformă viețile femeilor, aducând lumină și speranță în fiecare zi.

Citeste in continuare

Actualitate

Simona Dolniceanu, candidatul surpriză la Primăria Ploiesti

Publicat

pe

Partidul România în Acțiune a produs soc în lumea politica ploiesteană prin anunțarea candidatului la funcția de primar al municipiului Ploiesti.

Simona Dolniceanu, directorul SPFL Ploiesti, va intra în cursa pentru sefia primăriei condusă în prezent de Andrei Volosevici.

Om cu o vastă experiență în administrația locală, dar si foarte pricepută în campaniile electorale, Dolniceanu spune că avantajul ei este că va putea lucra încă din prima zi. „Eu nu am nevoie să învăț, să înțeleg cum merg lucrurile. Eu voi putea munci pentru ploiesteni încă din prima zi”, a afirmat Simona Dolniceanu.

România în Acțiune este partidul înființat de profesorul universitar Mihai Apostolache, înaintea alegerilor trecute, fiind prima formațiune locală din țară care a reusit să prindă mai multe mandate de consilier judetean.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusivo oră ago

Grup de interese “organizat” aflat in proximitatea premierului Marcel Ciolacul

Prin targul municipiului Buzau circula fel si fel de vorbe de duh privitor la prietenia actualului premier si deputat de...

Actualitate12 ore ago

Simona Dolniceanu, candidatul surpriză la Primăria Ploiesti

Partidul România în Acțiune a produs soc în lumea politica ploiesteană prin anunțarea candidatului la funcția de primar al municipiului...

statuete personalizate statuete personalizate
Exclusiv20 de ore ago

Cele mai potrivite idei de cadouri pentru șeful și colegii tăi de muncă

Cadourile reprezintă nu doar gesturi de generozitate, ci și modalități de a consolida relațiile profesionale și de a întări legăturile...

scoatere nerv masea scoatere nerv masea
Exclusiv20 de ore ago

Cariile dentare: Simptome, cauze și opțiuni de tratament

Cariile dentare sunt una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate orală cu care se confruntă oamenii din întreaga lume....

Exclusivo zi ago

UPDATE/CARACATIȚA WHITE TOWER (XVI)/Hidra care a terorizat Ploieștiul și care continuă să distrugă vieți/Totul sub acoperirea politistilor corupti din varful IPJ Prahova si varful M.A.I.

Gruparea infracțională care a terorizat Ploieștiul în perioada pseudo-procurorului Portocală, continuă și astăzi să distrugă viețile oamenilor. Șantaj, mită, mașini...

Exclusivo zi ago

Cum a „facut” Statescu Ciprian Gh. primul milion de euro cand era primar al orasului Baicoi? (III)/PROMO/IN CURAND

Cum a „facut” Statescu Ciprian Gh. primul milion de euro cand era primar al orasului Baicoi? (III)/PROMO/IN CURAND Cum a...

Exclusivo zi ago

Caracatita din sistemul penitenciar (I)/SERIAL

STEFAN TEOROC LIDER PENTRU EL! Din acest numar, ziarul Incisiv de Prahova va deschide, cu o serie de cateva articole,...

Exclusivo zi ago

„Exista si principiul potrivit caruia un drept necontestat se prezuma ca a fost acordat corect”

“Ironia sortii este ca astia cu salarii de excelenta nu au fost niciodata in tabara ta. In randul suporterilor tai...

Exclusivo zi ago

Polițiștii i-au identificat pe cei doi autori ai acestor acte de o cruzime inimaginabilă, documentându-le activitatea în cadrul dosarului penal constituit, fiind reținuți pentru rănirea cu intenție a animalelor

În epocile în care oamenii traversau procesul de evoluție, trebuiau să fie precauți pentru a nu fi atacați de animalele...

salon frizerie Bucuresti salon frizerie Bucuresti
Exclusiv3 zile ago

Cum să îți alegi tunsoarea perfectă pentru forma feței tale

Alegerea unei tunsori potrivite este esențială pentru exprimarea personalității și pentru îmbunătățirea aspectului general. La fel ca în cazul femeilor,...

Exclusiv3 zile ago

„Avem si noi la MAI, un Coldea mai mititel”

Referitor la subiectul excelentei, asa cum am banuit, Ministerul Muncii a fost sensibilizat sa tergiverseze comunicarea informatiilor solicitate prin petitiile...

Exclusiv3 zile ago

Șeful IPJ Neamț, comisar șef de poliție Osoianu Mihai Iulian, refuză să aplice prevederile acordului privind contracte de asigurare facultativă pentru mijloacele de mobilitate navală și terestră din dotarea IPJ Neamț.

Sindicatul Europol Neamț „Către, Ministerul Afacerilor Interne, Domnule Ministru, Conform Acordului Colectiv privind raporturile de serviciu ale funcționarilor publici cu...

Exclusiv4 zile ago

UPDATE/CARACATIȚA WHITE TOWER (XV)/Putregaiul acoperit de șefii poliției care stau la băute cu infractorii

Curg tone de cerneală dezvăluind mizeriile ascunse într-o afacere care dacă s-ar fi întâmplat într-un stat civilizat am fi avut...

Exclusiv4 zile ago

Sefii sunt obligați să raporteze până azi – 23 februarie (coincidența face că e chiar sărbătoarea Armatei Roșii) numărul polițiștilor care dețin pașapoarte

Am primit o semnalare și am simțit mâncărimi în palme, chiar dacă Emil Păscuț – și el incitat de subiect...

Exclusiv4 zile ago

Se conturează informatia ca SOLDA DE GRAD ȘI NORMĂ DE HRANĂ va fi cu aplicare de la 01.04.2024 si cu plată pe 10.05.2024!

La data de 23.01.2024, la intâlnirea dintre prim-ministrul României, ministra jusțiției și președinții federațiilor reprezentative din sistemul penitenciar, politicienii s-au...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!