Actualitate
Domnilor polițiști din cadrul Biroului Control Intern de la IPJ Ilfov, dumneavoastră ce părere aveți?

Sub sintagma ” nimic nu-i de mirare” de ceea ce se întâmplă la Brănesti, vă prezentăm o sumedenie de fapte petrecute în preajma sfintelor sărbători de paști, fapte ce nu au nicio legătură cu smerenia specifică în perioada acestor sărbători și nu numai. Trecem rapid cu vederea peste altercațiile din noaptea de Florii unde la cârciuma Primarului Cismaru Niculae (în fapt, aparținând familiei acestuia) s-a „servit ” pumni și picioare la propriu, protagonistul principal fiind chiar domnia sa căci de….cuvintele sunt de prisos în acest caz. Speram că, de această dată lucrătorii din cadrul Poliției Pantelimon să-și desfășoare activitatea fără să țină seama de “funcția” domnului Primar. Așa cum v-am prezentat în materialul anterior, restaurantul se află în pădurea Pustnicul, zona fiind arondata Primăriei orașului Pantelimon, județul Ilfov. În zona adiacentă parcării acestui restaurant, se află o zonă de agrement specific picnicului destinată publicului, după ce ai plătit taxa la intrare, aceasta fiind prevăzută cu barieră și „taxator la purtător „.
Ceea ce ne-a atras atenția în mod excepțional a fost prezența unui grup numeros din comuna Brănesti, în frunte cu nelipsitul „polițist cu vocabular de cocalar, mai nou si lăutar amator” (finul edilului de la Brănești) aceștia au „arborat ” boxele din care răsuna muzica la o intensitate foarte ridicată, monopolizând practic toată zona de agrement. Se pare că de acest comportament nu a fost deranjat nici edilul din Brănești dar nici cel din Pantelimon. Oare unde se aflau organele de ordine și siguranță publică? Dorim să facem precizarea expresă că, această petrecere a grupului din Brănești a durat până târziu în noapte cu aceeași intensitate ridicată în ceea ce privește muzica de toate felurile, am concluziona noi. Din punct de vedere legal putem vorbi de tulburarea ordinii și liniștii publice conform legii 61/1991 dar cine să o aplice? De ce in cazul grupului de la Brănești nu s-a luat nicio măsură legală, doar că, în acest grup se aflau o parte din apropiații Primarului de la Brănești, cum i-am numit în materialele anterioare ” Noi ai noștri „…
Și acum, vă surprindem dacă mai este cazul, cu derapajele comportamentului de „cocalar „al cunoscutului Anghel Mihai zis ” nea’ Mișu ” de la Brănești, proaspăt pensionar MAI la adresa polițistului local Serban Victoria, echipată în ținuta Poliției Locale Branesti iar mai ” marii comunei ” nu au niciun cuvânt de spus, căci autoritatea de pe meleagurile Branistene am observat ca nu prea își fac simțită prezența. Și cum am precizat, fără a ține cont de sfintele sărbători domnul în cauză a găsit de cuviință ca este normal sa posteze pe rețeaua publică de socializare Facebook imagini și mesaje cu conotații sexuale la adresa polițistului local . Ceea ce am observat este dezgustător de-a dreptul și așa cum puteti observa si dumneavoastră și pe bună-dreptate opinia publică este oripilata, iar intrebarea unor cetățeni din comuna Branesti aceea că ” Dacă nu era vorba de finul Primarului și era altcineva care făcea așa ceva, era ridicat de mult? Cu siguranță această întrebare este una legitimă!
Că acest individ are probleme de comportament , putem observa și înțelege totodată, rămâne în atenția organelor de cercetare penală până la finalizarea cercetărilor, dar nu putem înțelege cum domnul polițist ASP TEODORESCU STELIAN ADRIAN șeful Postului de Poliție Branesti din cadrul IPJ Ilfov sa dea like la așa ceva. Să înțelegem că și acest domn are probleme de comportament? Domnilor polițiști din cadrul Biroului Control Intern de la IPJ Ilfov, dumneavoastră ce părere aveți? (Irinel I.).
Actualitate
Australia achiziționează torpile MK-48 pentru modernizarea flotei sale submarine
Actualitate
Forțele Spațiale ale SUA: Priorități aliniate cu administrația Trump în fața unor reduceri bugetare
Actualitate
UE exclude SUA din pachetul de finanțare SAFE de 150 de miliarde de euro: drumul spre autonomia strategică

Inițiativa SAFE, parte a programului Readiness 2030, marchează o schimbare semnificativă în politica de apărare europeană, prioritizând reînarmarea și reducerea dependenței de Washington.
Uniunea Europeană a exclus Statele Unite din accesul la noul pachet de finanțare de 150 de miliarde de euro (163 de miliarde de dolari) pentru acțiuni de securitate în Europa (SAFE), demonstrând angajamentul său față de autonomia strategică, reînarmarea accelerată și o mai mică dependență de Statele Unite pentru armament. Inițiativa SAFE face parte din programul mai amplu Readiness 2030, anunțat de Comisia Europeană. Finanțarea se va realiza prin intermediul piețelor de capital, iar fondurile vor fi redistribuite statelor membre sub formă de împrumuturi, în funcție de cerere și de planurile naționale de înarmare.
Autonomie strategică și achiziții comune
SAFE va permite statelor membre să își mărească semnificativ investițiile în apărare prin achiziții comune din industria europeană de apărare, concentrându-se pe capabilitățile prioritare. Acest lucru va contribui la interoperabilitate, predictibilitate și reducerea costurilor pentru o bază industrială europeană de apărare puternică. Achizițiile comune SAFE necesită implicarea a cel puțin două țări, una dintre acestea fiind membră UE. Pe lângă statele membre UE, sunt eligibile Ucraina, țările Asociației Europene a Liberului Schimb (EFTA) – Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția – și țările Spațiului Economic European (SEE). SUA și Regatul Unit sunt excluse.
Îndoieli privind dependența de sistemele de armament americane
Decizia de a exclude SUA reflectă îngrijorările legate de independența operațională a unor sisteme de armament americane, precum avioanele de luptă F-35. Vicepreședintele Comisiei Europene, Kaja Kallas, a subliniat necesitatea ca armata să aibă „mâini libere” în situații de criză, sugerând limitări impuse de utilizarea armelor străine.
Pachetul ReArm Europe și noul document alb de apărare
SAFE reprezintă o parte importantă din pachetul ReArm Europe de 800 de miliarde de euro, restul urmând să fie alocat în patru ani printr-o clauză de excepție pentru bugetele naționale de apărare, până la maximum 1,5% din PIB. Noul document alb de apărare al UE se concentrează pe închiderea decalajelor de capacitate, consolidarea bazei industriale de apărare, sprijinirea Ucrainei și creșterea rapidă a gradului de pregătire până la sfârșitul deceniului. Documentul evidențiază ritmul accelerat al retragerii aliaților tradiționali, inclusiv SUA, de pe scena europeană, subliniind decizia ca fiind mai rapidă decât anticipat. Acest lucru este corelat cu declarațiile pro-ruse ale președintelui Donald Trump, precum și cu suspendarea ajutorului militar și a schimbului de informații cu Ucraina.
Priorități și proiecte viitoare
Printre decalajele de capacitate vizate se numără sistemele de apărare aeriană și antirachetă, munițiile, sistemele anti-drone, dronele, echipamentele de război electronic și tehnologiile emergente precum inteligența artificială și calculul cuantic. Documentul propune o serie de proiecte comune de apărare, detaliile urmând a fi stabilite ulterior de statele membre. Comisarul european pentru apărare și spațiu, Andrius Kubilius, a menționat că Consiliul European își propune să prezinte opțiuni pentru proiecte comune de apărare statelor membre în jurul lunii iunie. Documentul subliniază importanța programelor collaborative pentru a accelera livrarea echipamentelor și pentru a spori capacitatea de producție a industriei europene de apărare. Kubilius a evitat să ofere ținte precise pentru cheltuielile de apărare ale statelor membre, sugerând totuși că o cotă de peste 2% din PIB este în concordanță cu un „nou nivel de ambiție”.
-
Exclusivacum 4 zile
Scandal electoral în penitenciar: Acuzații grave de manipulare și presiuni
-
Exclusivacum 2 zile
Haos și bădărănie în Penitenciarul Botoșani: un ofițer ANP jignit de colegi
-
Exclusivacum 3 zile
Ministrul Justiției, Radu Marinescu, vizită inedită la Penitenciarul Deva: un semnal puternic pentru reforma sistemului penitenciar
-
Exclusivacum 2 zile
Un milion de euro pentru plimbări în parc: Luxul de la ANP în contrast cu realitatea din penitenciare
-
Exclusivacum 4 zile
Muntele corupției: Iepuri și capcane în Vălenii de Munte
-
Exclusivacum 2 zile
Castelul de cărți de joc in scandalul White Tower & City Gate-Rețeaua de corupție imobiliară: Milioane furate, acte fără număr
-
Exclusivacum 4 zile
Scenariul fraudelor imobiliare: Figuri si umbre în dosarul White Tower & City Gate
-
Exclusivacum 3 zile
Mandat eșuat al ANP în asigurarea siguranței penitenciarelor