Connect with us

Social

Lucruri de care sa tii cont cand iti alegi sa porti perucile din păr natural

Publicat

pe

Pentru multe femei care suferă de alopecia areata, modelele noi de peruci din păr natural sunt cu siguranță ceva de gândit. Alegerea de a purta o perucă poate face minuni pentru imaginea de sine și pentru încrederea în sine. Atunci când multe femei se uită în oglindă, părul le face să se simtă complet și pe măsură vor să se privească mai mult.

Fie că purtați ani de zile o perucă, fie că începeți să faceți cercetări pentru a găsi peruca din păr natural potrivită pentru dvs., știm că veți avea multe întrebări.

Acesta este începutul unei serii în curs de desfășurare în care vă adresăm câteva dintre întrebările cele mai frecvente producătorilor de peruci de păr din industrie.

Din ce regiuni și țări (exact) provin părul? Este diferit de acum 5 sau 10 ani?

În general, cele 4 surse principale de păr natural sunt Asia (China și Mongolia), India, Europa de Est (Rusia și Ucraina) și America de Sud. Cu cinci până la zece ani în urmă, perucile de păr natural de la capătul superior și piese de păr erau făcute exclusiv din părul din Europa de Est și opțiuni mai prietenoase din punct de vedere bugetar au fost făcute mai ales cu părul indian. Peisajul s-a schimbat de atunci, iar părul din America de Sud ocupă un rol proeminent în piața de vârf, în timp ce părul asiatic a făcut mari inoculări la capătul inferior al spectrului.

Trecerea la părul din America de Sud se datorează în principal creșterii prețului și reducerii disponibilității părului est-european. Prețurile au crescut datorită cererii crescute de extensii pentru păr, care sunt vândute la un procentaj mai mare decât părul și costă mai puțin pentru a fi produse. Chiar și atunci când banii nu sunt un obiectiv, părul din Europa de Est este mai greu de intrecut. Datorită bogăției sporite a populațiilor locale, mai puține femei sunt dispuse să-și taie părul în totalitate.

Confluența creșterii cererii create de piața extinderii părului și scăderea ofertei globale a provocat o schimbare spre părul sud-american, care este mult mai ușor disponibil.

Motivul schimbarii spre sursele asiatice pentru părul uman este mult diferit. Disponibilitatea și costul părului asiatic și indian sunt foarte asemănătoare. Aproximativ zece ani în urmă, a devenit cunoscut în cercurile evreiești ortodoxe, că o mare parte din părul indian de pe piață a fost vândut de templele hinduse, unde femeile ar dona părul ca un sacrificiu religios.

Legea evreiască interzice să beneficieze de închinarea idolilor. Deoarece multe autorități evreiești au interzis utilizarea perucilor făcute cu păr indian, mulți producători evrei nu mai folosesc părul indian.

Ce se înțelege prin expresia  Parul european ?

„Parul european”, după termenii din industrie, înseamnă pur și simplu părul tăiat de pe capul unei persoane decente din Europa. O mare parte a „părului european” disponibil astăzi provine din America de Sud.

Exclusiv

Bomba cu ceas de la Vamă: Parcare fără autorizație și hala de documente în stil „Bună Ziua”!

Publicat

pe

De

Cisterne versus Fast-Food: Judecata în parcul “Gărilor” (aici)

Într-o dimineață la Vama Ploiești, imaginează-ți un peisaj de poveste: camioane colorate, cisterne „pline de viață” și un fast-food improvizat sub cabina de pază – un combinat perfect între statutul de funcționar și cel de „chef” de restaurante! Aici, sub ochii neatenți ai legii, se scrie o nouă carte de bucate: „Cum să conduci o afacere fără să respecți măcar o autorizație”.

Parcarea fantomelor: Cu autorizare sau nu?

La intrarea în parcarea „supersecretă”, un om îmbrăcat în uniformă de paznic și casier simultan veghează la liniștea furioasă a vehiculelor. Dar nu trebuie să te îngrijorezi dacă parcarea nu are aviz de la poliție sau ISU; un „Bună ziua!” spus de un paznic e suficient să rezolve orice problemă! Și dacă te întrebi de ce cisternele sunt parcate una peste alta, îți răspundem: pentru că la noi nu e nevoie de fire! Spune „parcare” și legile fizicii se pun pe „mute”.

Un festin de explozii: Cisternele tot pe vârfuri!

Am aflat că peste 80% din parcarea aceasta ad-hoc e constituită din cisterne Lukoil, pline ochi de combustibil, dar fiecare se simte în siguranță… pentru că nu există un plan de evacuare! Aici, singura schemă de siguranță este să te rogi la Divinitate, căci în caz de incendiu, tot ce poți spera e să-ți bei cafeaua în liniște, în timp ce aștepți cu emoție să explodeze ceva.

AVR: Vama care se joacă cu focul!

Cei de la Autoritatea Vamală din România au decis să facă un joc de-a v-ați ascunselea, obligând toate camioanele să intre în parcul „neautorizat”. Care e truismul? Fără un bon de parcare, nu primești acte! Sună a mafia, nu-i așa? Trecută de curând prin strania încercare de a se încadra în norma „Hai la film!”, parcarea devine punct de atracție pentru aventurieri, căci ușile se închid pe dinăuntru și, în caz de „foc la free wi-fi”, n-ai șanse de evadare!

Sprijin de la “vârful” piramidei: Misiunea secretă a fostului ministru

Și acum vine marea „revelatione”: se pare că fostul ministru de finanțe, Misu, a intervenit pentru a permite aceste abuzuri, asigurându-se că parcarea este folosită ilegal pentru a spori profiturile firmei! De ce, te întrebi? Pentru că aceștia intenționează să vândă compania cu fabuloasa sumă de 6 milioane de euro! Pam, pam, suspansul crește, iar sărăcia și legalitatea sunt puse în balanță ca o farsă de prost gust!

Birourile în stil “haos artistic”

În acea hală de birouri, documentele sunt așezate pe jos, într-o manieră artistică, gen „stați să vedem ce ne rezervă soarta”. Trecători prin acest labirint de nelegalitate, angajații sunt curajoși, dar cum trag linie la sfârșitul zilei? Să nu te sperii, au învățat bine arta supraviețuirii în jungla urbană!

Ultimul show de comedie: Cine va interveni?

Ce trebuie să ne întrebăm? Oare când va interveni și Poliția ca să ne spună că, de fapt, nu trăim într-o comedie, ci într-o dramă tragicomică? Oare vor mai dura mult în spatele cortinei de neoprene, cu povești despre parcări „de ocazie” și birouri ce nu au autorizații ISU? Cât de multă nebunie poate suporta un “parc industrial”. (Cristina T.).

Citeste in continuare

Anchete

Statul iși crește veniturile prin supraimpozitarea salariaților: Analiză a Blocului Național Sindical

Publicat

pe

De

Deficiențe în piața muncii și impactul fiscalității

Un studiu coordonat de Blocul Național Syndical (BNS) relevă că statul român obține majoritatea veniturilor sale din supraimpozitarea muncii, evitând o taxare similară a profitului. Spre exemplu, încasările din contribuțiile sociale obligatorii în România sunt de 5,27 ori mai mari decât cele din impozitul pe profit, conform unei analize publicate de Cotidianul Național de către jurnalista Claudia Marcu. Astfel, 52,55% din veniturile bugetare provin din impozitarea salariilor, în timp ce impozitul pe profit generează doar 12,3%.

Un sistem de supraimpozitare?

Raportul sugerează că aproape jumătate din veniturile obținute din muncă sunt absorbite de stat, contribuind la un dezechilibru major între taxarea muncii și cea a capitalului. Contribuțiile de asigurări sociale constituie cea mai semnificativă pondere a veniturilor bugetare curente, ajungând la 35,74% în 2024. Această situație nu doar că încarcă fiscal angajații și angajatorii, dar descurajează și angajările formale, stimulând munca “la negru” și sub-declarată.

Consecințele politicii fiscale

Aceste deficiențe generează dezechilibre pe piața forței de muncă și scad competitivitatea României la nivel internațional. Impozitul pe salarii și venit, deși important, se află mult sub nivelul contribuțiilor de asigurări sociale, având o pondere maximă de 16,81%, ceea ce subliniază presiunea fiscală ridicată pe muncă comparativ cu cea pe profit.

Estimări financiare si impactul muncii nedeclarate

Potrivit BNS, dacă un milion de persoane care desfășoară muncă nedeclarată ar fi impozitate conform salariului minim brut, s-ar putea genera un plus de 18,7 miliarde de lei la buget, reprezentând 10% din totalul contribuțiilor de asigurări sociale prevăzute pentru 2024. Această sumă ar putea facilita o reducere a cotei contribuțiilor sociale de la 35% la 31,5% fără a afecta negativ bugetul.

Concluzie: Un sistem necesită reformă

Studiul BNS subliniază dilema fiscală în care se află România, evidențiind nevoia unei reforme care să echilibreze impozitarea muncii, în detrimentul unei presiuni fiscale excesive asupra angajaților. Aceasta sugerează o oportunitate de revizuire a politicilor fiscale, astfel încât să se sprijine formalizarea muncii și să se îmbunătățească sănătatea economică a țării.

Citeste in continuare

Featured

Schimbări de lideri în justiție: Numiri unanime în cadrul parchetelor

Publicat

pe

De

Unanimitate în CSM după revenirea Catalinei Sintion

Absența procuroarei Catalina Sintion din Consiliul Superior al Magistraturii a generat, inițial, o indecizie în privința numirii fostei procuroare DNA Dana Belciug la conducerea Secției judiciare a Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, proces amânat din cauza unui vot egal: două voturi pentru și două împotrivă. Conform publicației Lumea Justiției, situația s-a schimbat dramatic odată cu revenirea procuroarei Sintion, generând nu doar o majoritate, ci o unanimitate. Dana Belciug a fost numită la conducerea secției, decizia devenind efectivă de la 1 aprilie 2025.

Puterea unanimității: Alte numiri semnificative

Alături de Belciug, mai mulți procurori au fost instalați în noi poziții de conducere, toți beneficiind de sprijin unanim din partea secției pentru procurori a CSM. Printre aceștia se numără Dumitru Alexandru Daniel, Cocoveica Ioana Catalina, Ivanus Camelia Laura, Olaru Camelia și Badea Răducu Cătălin, toți fiind confirmați pentru un mandat de trei ani în diverse parchete din București și Râmnicu Vâlcea.

Interogații și interpretări

Această evoluție ridică întrebări despre influența Catalinei Sintion asupra colegilor săi și metodele care au condus la obținerea consensului. Momentul subliniază, de asemenea, dinamica internă a Consiliului Superior al Magistraturii și modalitățile prin care deciziile sunt influențate de prezența liderilor cheie. Este un punct de reflecție pentru transparentizarea și asigurarea independenței proceselor de numire în structurile de putere judiciară. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România. Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național? Garantăm confidențialitatea! Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503 Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com Departament Investigații - Secția Anticorupție

Știri calde

Exclusiv14 ore ago

Bomba cu ceas de la Vamă: Parcare fără autorizație și hala de documente în stil „Bună Ziua”!

Cisterne versus Fast-Food: Judecata în parcul “Gărilor” (aici) Într-o dimineață la Vama Ploiești, imaginează-ți un peisaj de poveste: camioane colorate,...

Exclusiv2 zile ago

Bombă ecologică cu ceas la Vama Ploiești: Ilegalități, corupție și un risc de dezastru iminent! (I)

Dezvăluiri șocante despre o rețea de interese obscure care pune în pericol vieți omenești și mediul înconjurător. O investigație jurnalistică...

Exclusiv2 zile ago

Pamflet: Cătălin Luncașu, de la adjunct la… ajutor de birou

Tragedia tonerului secat și a loialității evaporate În lumea fermecată a Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), unde favoritismul înflorește asemenea...

Exclusiv2 zile ago

Acuzații grave de corupție și abuz în cadrul Poliției Române: Sindicatul Diamantul denunță un sistem parazitar

Emil Pascut acuză conducerea Poliției de incompetență, favoritism și exploatare a personalului. Emil Pascut de la Sindicatul Diamantul a lansat...

Exclusiv2 zile ago

Fost subsecretar de stat în MAI pledează pentru modernizarea echipamentelor forțelor de ordine

O conferință organizată la Senatul României a adus în discuție necesitatea dotării polițiștilor români cu dispozitive cu electroșocuri, o măsură...

Exclusiv3 zile ago

Vălenii de Munte: Dovada video expune caracatița corupției – Un sistem putred până la maduvă

Vălenii de Munte: Caracatița corupției expusă – Dovada video socantă! CORUPȚIE ȘI ABUZURI ÎN VĂLENII DE MUNTE: O CARACATIȚĂ CU...

Exclusiv3 zile ago

Escrocheria White Tower & City Gate: „Cei Trei Muschetari Notariali” și rețeaua de corupție

Dezvăluiri șocante despre implicarea unui notar public în mega-frauda imobiliară (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), etc. Scandalul imobiliar White...

Exclusiv3 zile ago

DSDRP: O direcție între îndrumare și haos – cazul Ilie și Spătaru

Îndrumare absentă, control obsesiv Direcția Siguranța Deținerii și Regim Penitenciar (DSDRP) a devenit un exemplu de management ineficient, caracterizat de...

Exclusiv4 zile ago

Poliția Română destructurează rețele infracționale în urma unor ample acțiuni de combatere a criminalității economice

Acțiuni de amploare  Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice au desfășurat 21 de acțiuni de amploare, rezultând instituirea de măsuri...

Exclusiv5 zile ago

Vălenii de Munte: Caracatița și „Blondul” – Show-ul corupției în prime time

Joc de culise în Vălenii de Munte Stimați telespectatori/cititori, faceți-vă comozi și pregătiți popcornul, căci telenovela corupției din Vălenii de...

Exclusiv5 zile ago

Decizie crucială a ICCJ: Lipsa retroactivității majorărilor salariale pentru specialiști

Clarificări legale privind drepturile salariale Prin Decizia 105 din 09.12.2024, publicată în Monitorul Oficial al României pe 14.02.2025, Înalta Curte...

Actualitate5 zile ago

Cum prinde glas copilăria: Jucăriile de plus personalizate și tainele învățării prin joacă/ursuletultau.ro

Dragă cititorule, ia loc și răsfață-te puțin, căci azi am să-ți povestesc ceva deosebit — o istorie despre copilărie, despre...

Actualitate5 zile ago

SEO în 2025: De Ce Strategia Ta Trebuie Să Evolueze sau Va Dispărea din SERP/seoclub.ro

„Dacă în 2024 încă mai jonglai cu cuvinte cheie și backlinks, în 2025 jocul s-a schimbat radical. SEO nu mai...

Exclusiv6 zile ago

Scandal la IPJ Mehedinți: Șef amendat, subalterni hărțuiți

Un comisar-șef amendat pentru nerespectarea regulilor de circulație declanșează un val de intimidare și hărțuire în cadrul IPJ Mehedinți. Sindicatul...

Exclusiv6 zile ago

Guvernul vrea să evite procesele privind salariile personalului din sistemul public de apărare, ordine publică și securitate

Un proiect de ordonanță de urgență, înregistrat la Consiliul Economic și Social la 20.03.2025, urmărește plata diferențelor salariale restante pentru...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv