Uncategorized
Ciclul de viață al anvelopelor de iarnă

Anvelopele de iarnă nu se uzeaza mai repede în timpul iernii în comparație cu anvelopele all season. Cauciucul este diferit, dar comparabil în ceea ce privește durabilitatea. Puteți să le instalati devreme pentru a beneficia de avantajele maxime.
Când trebuie să le înlocuiesc?
După 5 ani de utilizare, trebuie să vă asigurați că acestea sunt inspectate temeinic cel puțin o dată pe an.
Cost și valoare
Costul anvelopelor de iarnă este in general mai ridicat decat cel al anvelopelor de vara.
Pe durata de viață a vehiculului dvs., va trebui probabil să achiziționați cel puțin un set nou de anvelope. Echiparea autovehiculului cu anvelope de iarnă Dunlop Winter SPT 5XL în timpul primului sezon de iarnă va reprezenta în același timp același cost, dar va optimiza performanța în condiții de conducere ingreunata, beneficiind de siguranță suplimentară.
Puneți anvelope de iarnă pe toate patru roți
Pentru siguranța maximă și controlul asupra vehiculului în condiții de vreme rece, potriviți anvelopele de iarnă pe toate roțile.
De ce nu numai două anvelope?
Montarea anvelopei de iarnă doar pe puntea față, in situatia unui autoturism cu tractiune fata, creste riscul pierderii controlului in viraje sau in situatia franarii, datorinta aderentei diferite dintre cele doua punti.
Aveți nevoie de anvelope de iarnă pe 4WD (AWD)
Transmisia pe 4 roți asigură o livrare optimizată a puterii pe cele 4 roti, dar oferă asistență minimă în situații de manevrare transversală și de frânare. Cu anvelope de iarnă, puteți simți nivele optimizate de tracțiune în timpul tuturor manevrelor de acceleratie sau franare.
Anvelopele cu șuruburi metalice introduse în banda de rulare pentru a crește aderența pe gheață, făcând mai ușoară pornirea și oprirea pe suprafete rutiere mai puin prietenoase.
Anvelopele cu cuie nu sunt ideale pentru a conduce pe drumuri care nu sunt acoperite de gheață, deoarece pot mări distanța de frânare, zgomotul rutier și uzura. Multe dintre acestea sunt acceptate doar in tarile nordice, unde asfaltul are o compozitie diferita.
Exclusiv
Sinfonia corupției – Blondu’, primarul și lemnul putred: O comedie neagră prahoveană – PAMFLET
Exclusiv
Primarul și tunul de zăpadă: O iarnă fierbinte si o primavara plina de dezvăluiri

O operațiune de dezapezire… cu arome de corupție
Domnule Primar, dumneavoastră, eroul nostru local, cel ce dormiți pe o pernă de beton turnat cu bani publici, vă felicităm pentru ingeniozitatea dumneavoastră! Ați reușit să transformați zăpada, un element al naturii, într-o sursă nesecată de îmbogățire. Degeaba a nins, degeaba a viscolit, că dumneavoastră ați profitat, cu o eficiență de invidiat.
CNAIR, furnizorul preferat al primarului inventiv
O firmă de casă, aleasă cu grijă, ca o mireasă la nuntă, a obținut de la CNAIR – da, chiar de la CNAIR! – agregate, nisip și clorură de potasiu, suficiente pentru a dezapezi de cel puțin zece ori orașul. Bravo, domnule Primar! Ați dat un tun financiar care i-ar face invidioși și pe cei mai pricepuți pirați.
Protecție de fier, dezvăluiri de foc
Dar nu vă grăbiți să vă bucurați de prada dumneavoastră. Credeți că sunteți protejat de o armată invizibilă de polițiști corupți, procurori și judecători? Vă înșelați. Ziarul Incisiv de Prahova este pe urmele dumneavoastră. Și noi nu dormim. Noi lucrăm. Noi cercetăm.
Iarna s-a sfârșit, dar ancheta abia începe…
Și vom dezvălui, într-un viitor foarte apropiat, detaliile acestui tun financiar, detalii care vă vor lăsa fără aer. Nu vă faceți griji, domnule Primar, nu vă vom dezvălui acum secretele. Ar fi prea simplu. Ar fi prea plictisitor.
Pregătiți-vă pentru un război al zăpezii… cu multă mizerie
Vrem să vă oferim o experiență de neuitat, o revelație care vă va face să vă întoarceți pe dos. Vor urma dezvăluiri senzationale, detalii care vă vor lăsa fără cuvinte, fără scuze și fără scăpare. Pregătiți-vă pentru un articol incendiar, care va depăși limitele pamfletului. Așteptările sunt mari, domnule Primar. Și ele vor fi pe deplin satisfăcute. (Cerasela N.).
Exclusiv
Vălenii de Munte: Caracatița corupției – Noi dezvăluiri socante despre rețeaua de polițiști, procurori și judecători

De la amenințări la furt de lemn și mandate la comandă: Incisiv de Prahova dezvăluie o rețea complexă de corupție care se întinde de la Poliție la Justiție (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), etc
Ancheta jurnaliștilor de la Incisiv de Prahova continuă să dezvăluie noi aspecte ale rețelei de corupție din Vălenii de Munte. Dincolo de afacerile dubioase și amenințările la adresa unui fost consilier local, investigația noastră aduce la lumină un sistem de protecție complex, cu implicarea unor personaje cheie din poliție, parchet și sistemul judiciar. Dezvăluirile care urmează si vor urma scot la iveală o rețea de corupție care pare să fi funcționat ani de zile, protejată de la nivel local până la nivel național.
Poliția Vălenii de Munte: Un nodus al corupției
Alexandru Valentin: „Blondul” și imperiul său de microbuze
Agentul șef de poliție Alexandru Valentin, primul pe listă și cunoscut sub porecla de „Blondul”, este o piesă cheie într-o rețea complexă de corupție. Protecția sa provine din relațiile strânse cu șeful său direct și cu primarul, legături consolidate printr-o serie de aranjamente dubioase. Sora sa, fosta fină a actualului primar și amanta acestuia, este beneficiara unei mașini de lux, primită cadou, și a „obținut” cu mare „cantec” recent un post la ISU Ploiești. Aceste legături subliniază influența extinsă a rețelei.
Sub masca unui agent de poliție, Valentin operează o afacere profitabilă cu microbuze, profitând de ruta dintre Poienile și Vălenii de Munte pentru a amenda abuziv șoferii. El își extinde veniturile prin preluarea unor pasageri suplimentari de la vecinii acestora. Pentru a-și masca activitatea ilegală, Valentin utilizează două microbuze: PH 19 GKX, condus de șoferul Tomiță (angajat recent), și PH 19 GEE, ținut în rezervă și parcat strategic lângă Direcția Fito-Sanitară Valenii de Munte, pentru a proiecta o imagine falsă de respectabilitate. Cu mașinile expuse strategic în fața sediului Poliției, Valentin menține o aparență de legalitate, în timp ce recurge la intimidări și amenințări pentru a-și proteja interesele. Comportamentul său, asemănat cu cel al unui câine credincios, demonstrează loialitatea sa față de rețeaua de corupție și determinarea sa de a-și menține impunitatea.
Madalina Carstocea: Amenzi abuzive și intimidare
Madalina Carstocea, un alt adjunct șef de poliție, folosește amenzi abuzive pentru a intimida micii întreprinzători din piața din Maneciu și de la Muntele Roșu. Ea își desfășoară activitățile ilegale chiar sub acoperirea legii, folosind o parcare strategică a sa, denumită colocvial „La Gaboru”, de pe barajul Maneciu, unde se servesc mici și băuturi. Un incident recent a demonstrat cruditatea metodelor sale: un șofer de TIR, martor la abuzurile polițiștilor, a făcut infarct în timp ce aceștia se delectau cu mâncare.
Elena Mihaita: Luxul discreției și sala de fitness secretă
Elena Mihaita, subcomisar de poliție, duce o viață de lux, nejustificată de salariul său. Ea deține în secret o sală de fitness în Maneciu, fapt pe care îl afișează cu nonsalanță, demonstrând cu aroganță relațiile ei suspecte și o impunitate evidentă.
Ovidiu Ciobanu: De la furtul de lemne la „spălare” disciplinară
Ovidiu Ciobanu, agent principal de poliție, fost șef al Poliției din Izvoarele, a fost implicat într-un furt de lemne. Pentru a scăpa nepedepsit, el a fost mutat disciplinar, o perioadă scurtă, la Poliția din comuna Valcănești, pentru a fi apoi reintegrat la Poliția din comuna Posești.
Adrian Tranca: Manipularea probelor și intimidarea martorilor
Adrian Tranca, agent șef de poliție, este responsabil pentru manipularea probelor și intimidarea martorilor. Când cineva contestă o amendă în instanță, Tranca șterge imaginile de pe body-cam sau le editează, scurtând înregistrările pentru a elimina dovezile compromițătoare. El contactează martorii, influențându-le declarațiile în favoarea sa.
Complicitatea instituțională: IPJ Prahova, Parchet și Justiție
Toți polițiștii menționați sunt cunoscuți de conducerea IPJ Prahova, care a transmis o listă cu numele lor Parchetului din Vălenii de Munte, pentru cercetare. Cu toate acestea, procurorul și judecătorul, evident implicați, claseaza dosarele cu o ușurință revoltătoare. Această complicitate demonstrează că rețeaua de corupție se întinde dincolo de Poliție, ajungând până la cele mai înalte niveluri ale justiției.
Concluzie:
Rețeaua de corupție din Vălenii de Munte este un sistem complex, intricat, care operează cu impunitate, protejat de la nivelul poliției, parchetului și justiției. Ancheta Incisiv de Prahova va continua să dezvăluie noi informații și probe, luptând pentru transparență și aducerea la răspundere a tuturor celor implicați. Această situație necesită o intervenție urgentă și independentă a autorităților competente pentru a curăța mlaștina corupției care a cuprins Vălenii de Munte. Vom reveni. (Cristina T.).
-
Exclusivacum 4 zile
Scandal electoral în penitenciar: Acuzații grave de manipulare și presiuni
-
Exclusivacum 2 zile
Haos și bădărănie în Penitenciarul Botoșani: un ofițer ANP jignit de colegi
-
Exclusivacum 3 zile
Ministrul Justiției, Radu Marinescu, vizită inedită la Penitenciarul Deva: un semnal puternic pentru reforma sistemului penitenciar
-
Exclusivacum 2 zile
Un milion de euro pentru plimbări în parc: Luxul de la ANP în contrast cu realitatea din penitenciare
-
Exclusivacum 4 zile
Muntele corupției: Iepuri și capcane în Vălenii de Munte
-
Exclusivacum 2 zile
Castelul de cărți de joc in scandalul White Tower & City Gate-Rețeaua de corupție imobiliară: Milioane furate, acte fără număr
-
Exclusivacum 4 zile
Scenariul fraudelor imobiliare: Figuri si umbre în dosarul White Tower & City Gate
-
Exclusivacum 3 zile
Mandat eșuat al ANP în asigurarea siguranței penitenciarelor