Connect with us

Actualitate

Dancila, evreii PSD si o manevra politica de maestru

Publicat

pe

COMENTARIU DE BOGDAN TIBERIU IACOB (PRELUARE INPOLITICS.RO):

Premierul Viorica Dăncilă a amorsat un scandal de proporții anunțînd decizia de a muta ambasada României în Israel la Ierusalim. Reacțiile de protest nu au întîrziat să apară, de la președinte la candidatul Cioloș, plust comentatorii dreptei de pe rețelele sociale. Vestea neplăcută pentru ei e că ”proasta Veorica” a făcut o manevră politică de excepție, în spatele căreia e greu să nu identifici consilierii israelieni ai PSD. Oameni care își merită, se pare, shekelii cu vîrf și îndesat.

Ce anunț a făcut premierul ieri, în cadrul Conferinţei Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC), care a avut loc în Statele Unite ale Americii:

„Guvernul României a iniţiat un proces de evaluare a oportunităţii mutării Ambasadei României la Ierusalim. De aceea sunt încântată să anunţ astăzi, în faţa audienţei AIPAC, că după finalizarea analizei de către toţi actorii constituţionali implicaţi în procesul decizional din ţara mea şi în deplin consens, eu, ca prim ministru al României şi Guvernul pe care îl conduc, vom muta ambasada României la Ierusalim, capitala Israelului”.

Și a mai anunțat Dăncilă a anunţat că preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, va promova în Parlament trei legi importante pentru comunitatea evreiască, cum ar fi acordarea cetăţeniei române pentru evreii ce au părăsit ţara sub comunism şi pensii pentru supravieţuitorii Holocaustului.

Premierul a mai declarat că România susţine comunitatea evreiască şi luptă „împotriva oricărei forme de antisemitism şi împotriva oricărei forme de discurs al urii”.
„Ne unesc valorile comune şi ne dorim să asigurăm o mai bună protecţie a comunităţilor evreieşti la nivel european. (…) România va rămâne acelaşi prieten loial şi cea mai puternică voce europeană în sprijinul poporului evreu şi al statului Israel”.

Fără doar și poate, vizita premierului în SUA nu a avut altă motivație decît exact aceste declarații, pe care adversarii PSD le iau în rîs ori le critică vehement de ieri încoace.
Reacția președintelui Klaus Iohannis: „Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, considera ca, prin declaratiile sustinute astazi referitoare la mutarea Ambasadei Romaniei la Ierusalim, prim-ministrul Viorica Dancila demonstreaza, inca o data, totala sa ignoranta in domeniul politicii externe si in ceea ce priveste luarea unor decizii importante ale statului roman. Din dorinta de a-si revendica o decizie care nu apartine doar Guvernului Romaniei, asa cum doreste sa lase impresia, prim-ministrul Viorica Dancila se grabeste sa faca anunturi publice fara sa existe o decizie in acest sens”, se arata intr-o declaratie remisa la solicitarea Ziare.com.

Candidatul prezidențial al PLUS-USR, Dacian Cioloş, acuză PSD de ipocrizie și consideră, și el, că, prin anunţul premierului Dăncilă privind mutarea Ambasadei României în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, România decide, fără nicio consultare prealabilă, să aibă o poziţie disonantă faţă de partenerii europeni, chiar în momentul în care exercită preşedinţia Consiliului UE.
PNL, prin Hilde Brandl, vorbește chiar de o nouă plîngere penală pentru trădare pe adresa Viorică Dăncilă.
Reacții similare au venit și vin și de la alte voci ale opoziției ori ale societății civile care o susține.
Desigur, se poate lua în calcul faptul că reacția de-a dreptul bădărănească a președintelui, care o face proastă în termeni mai diplomatici pe Dăncilă, e impusă de un potențial rol care i-a fost trasat: acela de a spune public ceea ce nu poate spune Germania, spre exemplu.
Din păcate pentru el, asta nu îl scutește de consecințe.

Declarațiile pro-Israel ale Vioricăi Dăncilă vin într-un moment fierbinte.
În Israel e campanie electorală, au mai rămas doar două săptămîni pînă la alegerile parlamentare. Transformarea Ierusalimului în capitală a Israelului reprezintă o miză electorală uriașă pentru premierul Netanyahu și al său partid, Likud, care se opun categoric existenței unui stat palestinian.
Anunțul premierului român reprezintă o mare mînă de ajutor întinsă lui Netanyahu, în aceste condiții.
Zilele trecute, un ajutor similar a venit și de la Donald Trump, care a anunțat că SUA recunoaște dreptul Israelului asupra înălțimilor Golan. Același Trump care azi repurtează o victorie istorică, ce îi va întări poziția, după punctul final în scandalul sprijinirii sale de către ruși, în alegeri.

Prin declarațiile sale, Dăncilă și PSD se poziționează solid pe o axă extrem de puternică și influentă SUA-Israel.
Lovitura este dublă, însă: anunțurile sale au scos din bîrlog oponenții politici și i-au momit să se poziționeze sever anti-Israel. Faptul că, ulterior, Dăncilă a creat impresia că bate în retragere întărește impresia de joc abil la ofsaid: adversarii apucaseră deja să se bulucească la atac.
O greșeală care ar putea să-i coste scump, în special dacă Netanyahu cîștigă alegerile de peste cîteva zile.

Și mai interesant e faptul că unicul argument plauzibil pe care l-ar putea invoca Iohannis, PNL, USR & comp, cel al deteriorării relațiilor României cu arabii, e anihilat de campania anti-Dăncilă a opoziției de zilele trecute, cînd șeful guvernului a semnat un memorandum cu președintele Dubai Ports, Vămi și Zona Liberă și președinte al Autorității Maritime a orașului Dubai, Sultan Ahmed Bin Sulayem, pentru investiții în portul Constanța. Ne amintim cum tuna și fulgera un senator PNL pe motiv că guvernul Dăncilă face, astfel, jocurile Omanului și ale Emiratelor Arabe.

Ar rezulta de aici că opoziția habar nu are ce vrea, și nu îi convine nimic, niciodată, în timp ce guvernul Dăncilă reușește, iată, să aibă relații excelente cu ambele seminții, cea arabă și cea israeliană.
Deocamdată, președintele Klaus Iohannis e tăvălit în presa israeliană, care punctează din nou opoziția sa la mutarea ambasadei. Vor urma și alte ecouri, mai ample.
Greu de crezut că manevra lui Dăncilă e opera altcuiva decît a consilierilor israelieni de campanie ai PSD.
Lucru care nu îl va încălzi deloc, totuși, pe Iohannis, un politician care se fixează, încet-încet, pe lista neagră a unor cancelarii extrem de influente. (Bogdan Tiberiu Iacob)

foto: israelnationalnews.com

 

Actualitate

Incompetență, minciuni și dezinformare marca PSD cu privire la situația din Slănic.…

Publicat

pe

De

Adevărul despre situația de la Slănic:

Dumitru Tudone, vicepreședinte CJ Prahova: „Este inadmisibil ca PSD sa arunce minciuni in spatiul public profitand de un dezastru natural care ii afecteaza pe locuitorii Slanicului”
 Am vorbit ieri, în ședința Consiliului Județean Prahova, despre campania de dezinformare a PSD Prahova și a lui Virgiliu Nanu cu privire la situatia de la Slanic.
Am arătat că  lucrurile la reteaua de gaze de pe Valea Slanicului s-au desfasurat in conformitate cu legea și că, la baza aprobărilor emise pentru aceste lucrări, au stat doua studii geotehnice”.

 

Citeste in continuare

Actualitate

PSD Prahova nici nu știi, cât de mic începi să fii! (III)/In acest moment PSD nu MAI are candidat de primar NICI la comuna Șotriile

Publicat

pe

De

PNL Prahova dă o NOUA lovitura de grație celor de la PSD Prahova!

Din surse politice a reiesit ca, PNL Prahova se pregătește   să-i dea lovitura de grație PSD-ului local la ALEGERI LOCALE din 2024!

Asistam la un scenariu care „îngroapă” definitiv PSD Prahova! „Pas cu pas”!

Într-un mediu puternic corupt şi haotic al conducerii acestui partid , PSD Prahova a devenit scena spectacolului politic permanent al eternilor păpușari care inca mai spera ca vor reveni la butoane!

Sa ne aducem aminte ce a declarat deputatul PNL Mircea Roşca:”Vom câștiga pentru că anumite grupuri de interese, împreună cu echipa de păpușari cu notorietate deja a celor de la PSD Prahova ce aruncă în față marionete necarismatice și rigide, știu că au pierdut lupta. Singura miză determinantă în calculul lor era aceea de a reuși ca prin presiunea media pusă pe Iulian să îl facă să nu candideze”.

O noua  contestație la legea electorală, depusă de PNL – Filiala Prahova, a fost astăzi admisă de instanță. (aici si (aici).

Primarul comunei prahovene Șotriile, Daniel Bogdan Davidescu, intenționa să obțină un nou mandat pe listele PSD!

Soluția pe scurt: „Admite cererea având ca obiect contestație la legea electorală, formulată de petentul Partidul Național Liberal – Filiala Prahova împotriva Hotărârii nr. 3/27.04.2024 emisă de Biroul Electoral de Circumscripție nr 91 Șotriile. Anulează Hotărârea nr. 3/27.04.2024 privind admiterea propunerii de candidatură pentru funcția de primar al comunei Șotriile a domnului Davidescu Daniel Bogdan, propunere înregistrată sub nr.1 din data de 26.04.2024, formulată de Partidul Social-Democrat, la alegerile locale din data de 9 iunie 2024. Respinge propunerea de candidatură pentru funcția de primar al comunei Șotriile a numitului Davidescu Daniel Bogdan, propunere înregistrată sub nr.1 din data de 26.04.2024, formulată de Partidul Social-Democrat, la alegerile locale din data de 9 iunie 2024. Cu drept de apel în termen de 24 de ore de la pronunțare. Cererea de apel se va depune la Tribunalul Prahova , sub sancțiunea nulității acesteia.”

Bogdan Davidescu, primar al comunei Şotrile timp de două mandate, a fost condamnat definitiv, în noiembrie 2019, de Curtea de Apel Ploieşti la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru pornografie infantilă, pedeapsa fiind redusă faţă de cea pronunţată de instanţa de fond – doi ani și două luni de închisoare cu suspendare.

La alegerile din septembrie 2020, Davidescu a candidat ca independent și a fost ales cu 41,22% din voturi, conform AEP, dar mandatul său a fost invalidat de Judecătoria Câmpina, iar Tribunalul Prahova a menţinut decizia instanţei de fond.

„Dragi cetăţeni, dragi prieteni! În urma alegerilor care au avut loc în data de 27 septembrie, am fost ales primarul comunei Şotrile. Candidatura a fost aprobată, dar invalidată de către un judecător ”drept”, neţinând cont de opinia dvs. În urma aceste hotărâri vor avea loc noi alegeri locale şi vă anunţ pe această cale că voi candida încă o dată cu încrederea că voi avea din nou susţinerea dvs.”, scria Davidescu, la vremea respectivă, pe pagina sa de Facebook.

Recent, Tribunalul Prahova a respins „ca prematură” cererea de reabilitare formulată de Davidescu.

Solutia pe scurt: „În temeiul art. 532 alin. (1) lit. a) Cod procedură penală, respinge ca prematură cererea de reabilitare formulată de petentul Davidescu Daniel Bogdan, În temeiul art. 275 alin. (2) Cod procedură penală, obligă petentul la plata sumei de 500 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de contestaţie în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia petentului şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei astăzi, 26.04.2024.
Document: Hotarâre  97/2024  26.04.2024.”

(Cerasela N.).

Citeste in continuare

Actualitate

Rămâne istoricilor literari să evalueze scrierile lui Nicolae Iliescu şi să îi găsească locul în constelaţia de valori a prozei româneşti.

Publicat

pe

De

„Martie în casă, cu flori şi soare şi cu sănătate tuturor!”. Aşa ne-a urat, la intrarea în luna mărţişorului, Nicolae Iliescu, prozatorul şi publicistul de aleasă ţinută, iar noi i-am mulţumit şi am dorit să îi întoarcem însutit bunele gânduri.

Ştiam, dintr-o tabletă publicată în coloanele ziarului „Naţional”, că el traversa o perioadă de grele încercări, fiind internat „cinci săptămâni în salon, nu în balon”. Era, acesta, un mesaj de încurajare şi de speranţă pe care ni-l transmitea nouă, prietenilor şi cititorilor săi, Conul Nic (după cum îmi plăcea să îl apelez). Mesaj pe care am dorit, din tot sufletul, să îl vedem adeverit de faptă!

Dar iată că, şi de această dată, Doamna cu Coasa şi-a luat tributul. Sau, poate, scârbit şi revoltat de „ridicolul nostru local” pe care l-a stigmatizat în multe dintre tabletele sale, demne să intre într-o foarte necesară antologie a pamfletului românesc, Conul Nic s-a hotărât să dea curs invitaţiei pe care el o adresase nechemaţilor scenei publice: „Sunt şi trăsuri, poţi să şi pleci!”. Din păcate, de data asta, Nic Iliescu a luat nedrept de repede trăsura către lumea de dincolo de nori!

Odată cu Nicolae Iliescu pleacă din această lume sufocată de impostură agresivă şi de veleitari cu patalamale căpătate la apelul de seară al bocancilor un membru marcant al Generaţiei `80. Generaţie efervescentă, formată şi afirmată la cele două cenacluri literare studenţeşti, care au avut ca mentori pe Ov. S. Crohmălniceanu şi pe Nicolae Manolescu. La rândul său, prozatorul şi publicistul Nicolae Iliescu i-a avut ca mentori în arta slovelor cu tâlc pe Fănuş Neagu şi pe D.R. Popescu. Clasici ai literaturii române şi oameni de admirabilă verticalitate morală de care – spre cinstea sa! – Nicolae Iliescu nu s-a dezis la vremea când nişte autoproclamaţi vardişti de bune moravuri politice şi culturale le cereau scoaterea din viaţa literară şi poate chiar din viaţa cetăţii.

Aşa după cum, tot spre cinstea sa, Nicolae Iliescu, deşi un vremelnic ministru ceruse mazilirea celui ce a scris ,,Singur printre poeţi”, nu s-a dezis nici de Marin Sorescu, alături de care a pus piatra de temelie a revistei „Literatorul”, una dintre cele mai importante publicaţii de profil apărute, după 1990, în România. Publicaţie pe care, după retragerea lui Marin Sorescu, Nicolae Iliescu a condus-o cu devoţiune şi cu pricepere. Devoţiune şi pricepere de care a dat dovadă şi în calitate de director al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti, precum şi în îndeplinirea unor importante atribuţii în instituţii culturale şi academice. Situaţii în care, acest neînduplecat „găsitor de idei enervante” care a fost şi rămâne Nicolae Iliescu a trebuit să facă faţă unor cabale ale bigoţilor capitalismului de cumetrie din ţara lui Caragiale şi Urmuz.

Aşa după cum istoria jurnalismului românesc are piese de referinţă în articolele pe care de-a lungul anilor, Nicolae Iliescu le-a publicat în „Amfiteatru”, în SLAST, în „Cotidianul”, în „Timpul-7 zile” şi în alte cotidiene şi reviste culturale. Nouă, celor care l-am cunoscut şi care ne-am bucurat de încrederea şi de înţelepciunea sa ne rămâne datoria să apărăm şi să continuăm nobila misiune de „colecţionari de cuvinte”. Misiune căreia prozatorul şi publicistul Nicolae Iliescu i s-a dedicat cu o admirabilă ştiinţă şi conştiinţă a datoriei.

Şerban Cionoff

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv13 ore ago

Ce spune Curtea de Conturi despre hoțiile gestionate de Ștefăniță Munteanu, săgeata lui Miță Ciolacu și finul premierului Marcel Ciolacu

Transelectrica este condusă de Ștefăniță Munteanu, finul lui Marcel Ciolacu și apropiat al nepotului său, Miță Ciolacu. Miță Ciolacu este...

Exclusivo zi ago

SGR RETURO încalcă flagrant legea/ SGR nu livrează ce a promis (I)

RetuRO, administratorul SGR, funcționează cu finanțare exclusiv privată și are rolul de a asigura transparența asupra cantităților de ambalaje pentru...

Exclusivo zi ago

Un caz halucinant/În ce țară UE mai vezi șeful de secție să îi fie șofer subalternului, adică șefului de birou?

Chestorul principal Bogdan Berechet, a dispus cercetarea disciplinară a unui agent de ordine publică de la Secția 5 care a...

Exclusivo zi ago

Primarul Volosevici ar urma să fie reținut de DNA/Virgiliu Nanu, fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD și candidat la postul de șef al Consiliului Județean Prahova este implicat în tot felul de escrocherii care mai de care mai colorate

Virgiliu Nanu, implicat direct în intabularea Fermei Dacilor și escrocheria White Tower/Primarul Volosevici ar urma să fie reținut de DNA....

Exclusiv2 zile ago

WHITE TOWER (XXXI – b)/Sub protectia politistilor corupti, gruparea de criminalitate economico-financiar organizata (din dosarul WHITE TOWER) a pus „laba” si pe Termo Ploiesti!

Muresan Catalin de la Recop Recycling SRL (cel cu Bomba ecologica de la Pleasa) – forțează obținerea de lucrari (aici)...

Exclusiv3 zile ago

SECURITATEA PENITENCIARELOR ROMANESTI,  ESTE  GESTIONATĂ DE UN DIRECTOR CU O VECHIME DE DOAR TREI LUNI, INTR- O FUNCȚIE DE CONDUCERE, IN CADRUL UNUI PENITENCIAR !

Doar 3 luni a ocupat funcția de Director Adjunct Siguranța Deținerii și Regim Penitenciar, domnul cms șef Ilie Marian, la...

Exclusiv3 zile ago

Lanțul slabiciunilor între poliție, parchet și instanță, breșa creată în sistemul polițienesc prin neresponsabilizarea celor aflați în funcții de conducere

Vă spuneam cum procurorul Vieriu Tudor Ionuț și judecătorul Apetri Robert Valerian au dat și menținut soluția de renunțare la...

Exclusiv4 zile ago

Avem multe locuri libere și la ISU, pline de ”salarii nesimțite”, ”privilegiați”, ”necontributivi”, locuri ce abia așteaptă să fie umplută cu cetele asmuțate odinioară de USR si PLUS (REPER)

Încă de la finele anului trecut am întreprins demersuri pentru a obține cifrele exacte privind dinamica pensionărilor în Poliția Română...

Exclusiv4 zile ago

Prim-Procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman a dat fix doi bani pe solicitarea polițistului Cănărău Ioan

Zilele trecute vă dezvaluiam cum procurorul Vieriu Tudor Ionuț și judecătorul Apetri Robert Valerian au dat și menținut soluția de...

Actualitate5 zile ago

PSD Prahova nici nu știi, cât de mic începi să fii! Candidatura lui Nicolae Drăgan la Primăria Târgsoru Vechi respinsă de Judecătorie! Se caută un nou candidat!

Lovitură usturătoare pentru PSD-ul condus de Virgiliu Nanu! După ce au anunțat cu surle si trâmbițe și au mers cu...

Exclusiv5 zile ago

Un eşec anunţat: ancheta „Mineriada“/Motivele pentru care dosarul Mineriadei s-a întors la Parchetul General pentru refacerea de la zero a anchetei/ANALIZA

Procurorii au început audierile în Dosarul Mineriadei din 1990, la 34 de ani distanță de la violentul incident. Ion Iliescu,...

Exclusiv5 zile ago

Europa, zguduită de cazuri de spionaj rusesc/România este ținta unor încercări de penetrare informativă

Raportul Consiliului Suprem de Apărare a Țării pentru 2023, aflat în dezbaterea parlamentarilor, evidențiază că România este ținta unor acțiuni...

Exclusiv6 zile ago

Descoperă Excelența în Servicii pentru Acoperișuri și Renovări cu AcoperisuriLaCheie.eu

Când vine vorba de acoperișuri, renovări și îmbunătățiri pentru locuința ta, nu există compromisuri. Ai nevoie de o echipă de...

Exclusiv6 zile ago

Mafia lui Portocala ajunge la alt nivel, procurori falși,  firme de paza, politisti corupti, totul în mijlocul „urbei lui Caragiale”/ Orasul acaparat de mafie (I)

Bătăi, santaje, tepe, politisti corupti si falsi procurori Daca avem politisti dansatori cu interlopi, care acopera si alti interlopi ce...

Exclusiv7 zile ago

Dupa protestele lucrătorilor poștali ies la iveala ERORI GRAVE ALE MANAGERULUI GENERAL de la Compania Națională POȘTA ROMÂNĂ S.A.

Situația de fapt Managementul poștei și administratorii sunt numiți în majoritate prin Oug 109, pe mandat de 4 ani, membri...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!