Connect with us

Actualitate

Sefii MAI, sclavii DNA!

Incisiv

Publicat

pe

(Preluare National  – Catalin Tache):

Nu a trecut chiar atat de mult de cand delatiunea fusese transformata in Romania statului paralel intr-un adevarat sport national iar procurorii anuntau triumfalist depasirea periodica a ”planului cincinal” la denunturi pe baza carora, fara a mai fi probate in vreun fel se faceau dosare pe repede inainte si se paradeau  deja ”angro” destine…Au fost vremuri tulburi, cand nici macar denuntatorii nu mai sperau ca, odata intrati in ”hora stropelilor”  vor reusi sa se tina astfel departe de malaxorul justitiei. Iata insa ca exista si exceptii precum cea a ofiterului de politie judiciara Silviu Florin Topor. Cel care, din postura de om cheie al Diviziunii Autoprotectie din cadrul ”Doi s’ un sfert”, pe cand serviciul secret al MAI se numea inca DIPI a declansat un adevarat cutremur care era sa rada de pe fata organigramei guvernamentale nu doar structura informativa unde lucra, dar chiar intreg Ministerul de Interne.

Asta dupa ce ofiterul de la Autoprotectie a devenit martor denuntator in cele doua dosare prin care Directia Nationala Anticoruptie a ajuns sa  inculpe de-a valma de la sefi de servicii secrete sau de diverse Directii, pana la ministri de Interne cu privire la posibila deturnare a unor fonduri operative aflate la dispozitia Directiei de Informatii si Protectie Interna. Si chiar daca la inceput au iesit la iveala si ”fite” halucinante ale unora care gestionau aceste fonduri secrete, pe parcursul anchetei insa cele doua dosare instrumentate de acelasi procuror anticoruptie Florentina Mirica par sa fi fost deturnate ca la un consemn. Iar dupa ce martorul denuntator Silviu Florin Topor a ajuns sa-si denunte practic aproape toti colegii si sefii, cei de la Directia NationalaAnticoruptie au facut o mutare absolut surprinzatoare si fara precedent. Astfel ca, la doar cateva luni de la demararea anchetei, martorul lor denuntator, ofiter la Diviziunea Autoprotectie din cadrul ”Doi s’ un sfert” a fost transferat la DNA ca si politist judiciar chiar al Florentinei Mirica! Adica exact a procurorului de caz care instrumenta dosarul in care Topor facuse denunturile! Ajungandu-se la o situatie care i-a socat pana si pe initiatii sistemului, carora nu le trecuse nicicand prin cap posibilitatea ca un denuntator intr-un caz sa participe apoi activ la anchetarea celor denuntati! Insa acesta este doar inceputul ”Operatiunii Topor”, cea prin care ”nucleul dur” din DNA a folosit acelasi ofiter pentru a obtine si in continuare, din noua postura, denunturi de la alte persoane  impotriva sefilor de la DGPI. Si chiar ai Ministerului de Interne, pentru transformarea acestora intr-un fel de ”sclavi” care sa munceasca apoi ”benevol” pentru procuroarea Florentina Mirica in unele dosare mai mult decat controversate, dupa cum se dovedeste acum in instanta…

Baza de date si tehnica…

Odata cu constientizarea pierderii iminente a  avantajului de a zburda pe ”campurile tactice” ale generalului Dumbrava, capii ”Republicii Procurorilor” au avut nevoie urgenta de gasirea unui ”Plan B”, care sa le asigure totusi pastrarea avantajului ”logistic” asupra ”tintelor in miscare” ale Directiei Nationale Anticoruptie. Iar cum restul structurilor informative erau totusi inca prea puternice pentru a se incerca astfel de atacuri ”raider” asupra lor pentru preluarea bazelor de date si a tehnicii de monitorizare, ”fundamentalistii” DNA au declansat ”foc de voie” asupra fostei Directii de Informatii si Protectie Interna. Mai ales  ca misiunea parea una usoara, ”Doi s’ un sfert”-ul avand oricum parte de o atitudine publica si mai ales mediatica ostila. Iar cum atat cei aflati la conducerea serviciului secret al MAI, dar si sefii ministerului au declinat din start ”oferta de nerefuzat” de a pune la dispozitia procurorilor anticoruptie atat baza de date, cat si performanta tehnica de filaj aflata in dotare, s-a trecut direct la ”decaparea” rivalilor. Iar misiunea Florentinei Mirica, procurorul ales ”aleatoriu” de Laura Codruta Kovesi pentru a conduce asaltul asupra DIPI si MAI a fost serios inlesnita de punerea la dispozitia acesteia a unui martor denuntator de calibrul ofiterului de politie Silviu Florin Topor. Cel care din postura de om de incredere al sefului Diviziunii Autoprotectie din cadrul ”Doi s’ un sfert” avea acces la toate informatiile clasificate, inclusiv la cele compromitatoare despre chiar sefii Ministerului de Interne. Iar pe baza denunturilor lui Topor, Florentina Mirica a incropit la repezeala  dosarele prin care nu doar ca au fost decapate in doua randuri conducerile succesive ale ”Doi s’ un sfert” si chiar ale MAI, dar ”lotul” DIPI a ajuns sa ii contina cam pe toti cei cu functii de conducere in cadrul serviciului secret al Internelor . Iar tot Florentina Mirica a reusit astfel ”sa sape” pana la varful MAI, dupa prabusirile lui Nicolae Gheorghe si Rares Vaduva in neantul dosarelor DNA, inclusiv doi ministri de Interne ajungand sa se numere astfel printre ”trofeele” procuroarei aflata pe atunci intr-o ascensiune profesionala fulminanta la DNA.

Denuntatorul anchetator

Cum insa in ciuda rivalitatilor istorice dintre ”fratiile” care au macinat Ministerul de Interne atata amar de vreme, ”militienii” nu s-au predat si au refuzat sa puna pe tava DNA ”obolul” bazei proprii de date si mai ales a tehnicii de filaj s-a decis ”raderea de pe fata” MAI a intregii structuri informative a acestuia. Iar tehnocratul bruxellez Dragos Tudorache a fost cel care aproape ca a reusit aplicarea ”solutiei finale” in cazul fostei DIPI, ”reformarea” cu japca si in ”mars fortat”  fiind la un pas sa duca la disparitia totala a acesteia. Culmea este insa ca obsesia de a captura ”Doi s’un sfert”-ul a fost atat de mare, incat s-a recurs la miscari halucinante, precum ”extragerea” denuntatorului Silviu Florin Topor din cadrul DIPI  si aducerea sa la DNA, unde a primit pozitia cheie de ofiter de politie judiciara pe langa Florentina Mirica, exact procurorul care tocmai ancheta ”lotul DIPI”!!! Iar dupa cum reiese din notele contrainformative ajunse iata acum nu doar in posesia magistratilor actualei Sectii de Investigare a Infractiunilor din Justitie, denuntatorul devenit anchetator continua sa coordoneze operatiunea de obtinere, sub orice forma, a altor denunturi impotriva sefilor ”Doi s’ un sfert” si ai Ministerului de Interne. Care, astfel ar fi ajuns si ei la mana procurorului Florentina Mirica si ar fi primit alte ”oferte de nerefuzat” din partea DNA de a intretine infernala masinarie a ”sprijinului logistic”, una deja gripata de deciziile istorice ale Curtii Constitutionale…

 

 

Actualitate

Măsuri noi în domeniul programelor naţionale de sănătate

Incisiv

Publicat

pe

De

La solicitarea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat Hotărâre privind modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 155/2017 privind aprobarea programelor naţionale de sănătate pentru anii 2017 şi 2018, precum si pentru stabilirea unor măsuri în domeniul programelor naţionale de sănătate, în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-Cov – 2

Prin actul normativ se aprobă modificarea si completarea unor reglementări privind autorizarea, evaluarea, acreditarea furnizorilor care intră în contract cu casele de sănătate publică, precum şi decontarea serviciilor de dializă, reglementarea unor măsuri pentru preîntâmpinarea apariţiei unor disfuncţionalităţi majore în asigurarea accesului bolnavilor la medicamente în cadrul programelor naţionale de sănătate curative.

Astfel, în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2 se prevede ca:

a) Decontarea serviciilor de dializă, precum şi regularizarea trimestrială a acestora să se efectueze în limita sumelor alocate în bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate cu această destinaţie.

b) Medicii de familie să poată emită prescripţii medicale, pentru bolnavii cu schemă terapeutică stabilă, trataţi în cadrul programelor naţionale de sănătate curative, în baza documentelor medicale care au fost emise acestora de către medicii specialişti – scrisoare medicală şi/sau confirmarea înregistrării formularului specific de prescriere, şi pentru unele medicamente din Lista de medicamente aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 720/2008, republicata, cu modificările ulterioare, eliberate prin farmaciile cu circuit deschis care sunt prescrise de către medicii specialişti în conformitate cu limitările de prescriere prevăzute în Ordinul ministrului sănătăţii publice şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 1.301/500/2008 pentru aprobarea protocoalelor terapeutice privind prescrierea medicamentelor aferente denumirilor comune internaţionale prevăzute în Lista cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 720/2008, cu modificările şi completările ulterioare.

Citeste in continuare

Actualitate

Avertisment CERT-RO: România, atacată, pericolul este uriaș! Instituțiile publice, ținta Emotet! – VIDEO

Incisiv

Publicat

pe

De

Avertisment de ultim moment de la CERT-RO: România este atacată de un virus informatic extrem de puternic. Emotet țintește atât instituțiile publice, cât și entitățile private.

În ultimele zile, asupra României s-au declanșat valuri succesive de atacuri cibernetice, spun specialiștii CERT-RO.

Ce este Emotet

Emotet este un malware de tip bancar ce infectează computerele care folosesc sistemul de operare Microsoft Windows, prin intermediul link-urilor sau al ataşamentelor malspam infectate (ex.: PDF, DOC etc.). Malware-ul este un troian cunoscut, descoperit în urmă cu aproximativ şase ani, mai întâi în Europa şi mai apoi în SUA.

Conform experţilor CERT-RO, virusul se activează pe computerul unui utilizator cu intenţia de a fura date financiare.

CERT-RO a observat în ultimele luni o persistenţă, iar în ultimul timp o creştere a volumului atacurilor care vizează infectarea cu malware-ul de tip bancar Emotet. Atacurile nu au o ţintă clară prestabilită şi vizează atât utilizatori obişnuiţi, cât şi instituţii publice sau organizaţii private.

Ce face Emotet? Vorbim despre un troian care încearcă să extragă detalii financiare de pe dispozitivele infectate. Pentru că atacul se propagă prin e-mail, utilizatorii trebuie să fie vigilenţi, să verifice în sursa mesajului adresa exactă de unde provine, iar dacă încă au suspiciuni să verifice informaţia cu expeditorul. Totodată, utilizatorii trebuie să evite accesarea link-urilor şi ataşamentelor din mail-urile suspecte, înainte de a le scana cu o soluţie de securitate”, arată specialiștii CERT-RO.

Cum infectează un computer virusul Emotet

În acest moment, există trei modalităţi prin care se poate infecta PC-ul/reţeaua cu acest malware de tip bancar. În toate cazurile se începe de la un mail tip spam, cu un ataşament ce conţine macro-uri care descarcă malware, iar fişierul maliţios este inclus într-o arhivă cu parolă. O altă informaţie importantă este aceea că scanarea cu antivirus nu este suficientă pentru a preveni infectate terminalului cu Emotet. Malware-ul nu este uşor de identificat şi interceptat, deoarece eludează de multe ori soluţiile antivirus convenţionale.

Pentru a se proteja eficient împotriva Emotet, utilizatorilor le este recomandat să se concentreze în principal pe poarta principală de acces a malware-ului şi anume comunicarea prin e-mail. Totodată, orice actualizare de securitate implementată trebuie instalată imediat pentru sistemele de operare, programele antivirus, browserele web, clienţii de e-mail şi programele de tip Office.

La fel, este imperios necesară operaţiunea de backup regulat al datelor, în special a celor esenţiale, iar accesul la reţeaua companiei ar trebui monitorizat continuu de către cei responsabili din Departamentele IT, deoarece astfel se poate determina în timp util dacă a apărut o infecţie cu Emotet. În plus, se recomandă dezactivarea serviciilor inutile, inclusiv a Remote Desktop Protocol (RDP), tehnologia care ne permite lucrul de la distanţă, precum şi asigurarea routerelor, întrucât Emotet poate exploata reţele Wi-Fi nesigure pentru a răspândi malware-ul.

Citeste in continuare

Actualitate

Cetățenii sunt invitați să-și spună părerea

Incisiv

Publicat

pe

De

Ieri, 28 octombrie 2020, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei a lansat in consultare publică:
* Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea bugetului rectificat de venituri şi cheltuieli pe anul 2020 al Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, instituţie publică aflată sub autoritatea…

Citeste in continuare

Harmony Beauty Salon Ploiesti

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
- micropigmentare sprâncene
-extensii gene
- coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
- sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Aveti un Pont17 ore ago

Gruparea interlopa care “sustine” PNL Prahova/IPJ Prahova isi continua somnul si „straja”…de „veghe”…

La data de 21.10.2020, Incisiv de Prahova publica articolul “Unul dintre Ionești va avea, probabil, norocul să fie iarăși în...

Aveti un Pont1 zi ago

Aduceti izoleta/Romania nu a mai vazut asta niciodata!

Deficitul bugetar la 9 luni a urcat la 67,27 miliarde lei (14 miliarde de Euro), adică 6,4% după numai primele...

chirugie-estetica chirugie-estetica
Diverse2 zile ago

Cele mai frecvente operatii de chirurgie estetica

Complexul legat de aspectul fizic este extrem de raspandit motiv pentru care numeoase sunt persoanele care apeleaza la chirurgia estetica....

Aveti un Pont2 zile ago

De asta se ocupa DNA in tara asta, fratilor, de maruntisuri?/ De asta platim procurorii DNA cu 15-20.000 de lei pe luna

Ionut Cristache: „Ma stiti ca nu-s vreun fan Scripcaru, dar, TOTUSI, asa ceva? De asta se ocupa DNA in tara...

Aveti un Pont3 zile ago

Vă invit să lecturați această sinteză, iar dacă vă pasă de viitorul vostru vă propun să votați acel partid/candidat care va pune pe tapet această problemă GRAVISSIMĂ.

„STAREA NAȚIEI ÎN 2020”, DESCRISĂ PE SCURT ÎN 6 PUNCTE, AR PUTEA FI CEL MAI TARE SUBIECT DE CAMPANIE ELECTORALĂ....

Aveti un Pont6 zile ago

Editorial/Epidemia omoară oamenii sau „democrația”?/In plin „JIHAD” la PNL Prahova se utilizeaza varianta „EBa” la alegerile parlamentare: Mihai Apostolache

Voturile prahovenilor sunt tratate, din nou, cu partea „dorsala” de catre PNL Prahova! Asa se procedeaza cu nemaurile, nu se...

Aveti un Pont1 săptămână ago

IN GUVERNAREA PNL, IN PRAHOVA – GOLANI CHELIOSI SI INTERLOPI TRANSMIT MESAJE, PROBABIL, PUSE „IN GURA” EDILULUI (NOU ALES), DE SCHIMBARI IN CADRUL UNOR INSTITUTII DE SIGURANTA NATIONALA

Nu credeam să existe atîta golănie în Poliție! Si, inca nu cred! Cred ca exista cheliosi – interlopi, (chiar puscariasi...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Unul dintre Ionești va avea, probabil, norocul să fie iarăși în Parlament căci e perioada liberalismului ăla normal, educat și meritocratic (I)

PNL Prahova a propus un deputat condamnat pentru trafic de influență, pe locul III pe lista pentru Camera Deputaților si...

Exclusiv1 săptămână ago

Guvernul PNL = Guvern CRIMINAL

Pentru vremelnicii care conduc astăzi Romania, luați o foaie de hârtie și notați. Cea mai mare CRIMĂ pe care o...

Exclusiv1 săptămână ago

PNL Prahova a propus un deputat condamnat pentru trafic de influență, pe locul III pe lista pentru Camera Deputaților si pe locul I, un MINISTRU DE JUSTITIE care incalca legea/Cel de pe locul II va avea parte de o atentie „deosebita” din partea ziarului „Incisiv de Prahova”/In curand

Chiar ne-am „saturat” sa fim luati de „prosti”… Organizația PNL Prahova condusă de senatorul Iulian Dumitrescu, ajuns acum președinte al...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Coviduță nu se atinge de ștampile, saci, secții de vot/E un comunist, urăște alegerile și democrația/Cică e și foarte petrecăreț, îi plac mult cluburile, nunțile, botezurile, manelele, astea de distracție/Participă zi de zi, noapte de noapte, la pelerinaje și slujbe

Eram puțin îndoită, dar acum m-am convins: Coviduță nu se atinge de ștampile, saci, secții de vot. E un comunist,...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Obligativitatea purtarii mastii de protectie in spatii publice deschise nu exista in Legea nr 55/2020/Se instituie un abuz in serviciu al autoritatii fata de cetateni prin HG, norma secundara, infralegala in aplicarea legii

Prin HG nr.856/2020 se instituie in anexa 2 la art.3 si 4 masura purtarii mastii de protectie in spatii publice...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Incisiv de Prahova lanseaza, in curand, o platforma in care toti jurnalistii locali si/sau din presa centrala, toti „formatorii de opinie” si/sau toti detinatorii de site-uri sa isi dovedeasca „capacitatea” de formatori de opinie si sa prezinte diplomele reale obtinute care ii recomanda

Fiecare om e un „critic”. Viata e plina de „complimente surprinzatoare”, remarci dure, momente de „constienta de sine si de...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Se instituie un abuz in serviciu al autoritatii fata de cetateni prin HG, norma secundara, infralegala in aplicarea legii!

Prin HG nr.856/2020 se instituie in anexa 2 la art.3 si 4 masura purtarii mastii de protectie in spatii publice...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Breaking News/Alegeri parlamentare 2020/Bataie pe ciolan, in PNL/Surse: Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, pe pozitia numarul 1 la Senat in Prahova

Alegeri parlamentare 2020. Este tensiune mare în PNL. Liderii de filială fac pelerinaj la Ludovic Orban, pentru a-şi impune pe...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!