Connect with us

Actualitate

Capcana pentru judecatori si procurori

Publicat

pe

Printr-un ordin secret al Laurei Codruta Kovesi, document descoperit si dezvaluit abia ieri, de Antena 3, la 31 ianuarie 2014, deci in urma cu circa cinci ani, a fost creata in interiorul DNA o sectie pentru anchetarea judecatorilor si procurorilor. Si au fost vizati peste 3.000 dintre acestia, cei mai multi fiind judecatori. La sfarsitul anului trecut, in mare viteza, urmele au putut fi acoperite prin clasare in cazul unei treimi dintre aceste dosare. Celelalte au fost predate noii sectii infiintate prin lege si care este subordonata Parchetului General. Sa asezam asa cum se cuvine in balanta cele doua institutii. Cea veche si cea noua.

Cum spuneam, ordinul semnat de Laura Codruta Kovesi nu a fost facut public decat ieri. Pentru opinia publica a functionat ca un document secret. In schimb, in lumea judecatoriilor si procurorilor s-a stiut de ca functioneaza o sectie in DNA cu toata ierarhia si cu toate dotarile necesare, care, vezi Doamne, asigura combaterea coruptiei in randul acestora. Nimeni nu a cunoscut insa proportiile fenomenului. Proportii care tin de numarul imens de mare de judecatori si de procurori deasupra capului carora a stat sabia lui Damocles. Dar si de destinatia ca atare a sectiei speciale. De scopul urmarit.

Dosare penale pentru peste 3.000 de magistrati, cei mai multi judecatori si toate pentru coruptie – pentru ca prin fisa postului asta combatea sectia speciala – reprezinta o realitate care ne-ar putea duce cu gandul la cateva concluzii pripite.

1). Ca fenomenul coruptiei in randul judecatorilor si procurorilor s-ar fi ridicat la cote inspaimantatoare.

2). Ca sectia speciala ar fi transpirat din greu timp de cinci ani, fiind silita sa administreze rand pe rand un numar disproportionat de mare de cauze, de care s-au ocupat in definitiv doar cativa bieti procurori nedesemnati in acest scop de CSM in baza unui concurs, ci numiti puur si simplu pe baza de fler de catre Laura Codruta Kovesi.

3). Daca este vorba doar despre combaterea coruptiei in randul judecatorilor si procurorilor, asa cum scrie in ordinul semnat de Laura Codruta Kovesi si conform atributiilor DNA, atunci ar trebui sa ne imaginam ca grosul faptelor infractionale ale magistratilor ar trebui regasit in alta parte. Dar nu a mai existat o sectie similara sau macar asemanatoare in interiorul vreunui alt parchet.

Sa incepem cu aceasa ultima constatare. Care, asa cum spuneam, este inselatoare. Teoretic, judecatorii si procurorii, daca sunt pusi pe rele, pot savarsi si alte incalcari ale legii decat cele circumscrise actelor de coruptie. De pilda represiunea nedreapta. Sau tortura. Sau abuzul indreptat impotriva celor anchetati. Ori obtinerea deliberata de marturii mincinoase. Sau confectionarea cu rea credinta a unor probe false. Sau chiar abuzuri sexuale pe parcursul anchetelor. si asa mai departe. Toate prevederile Codului penal, altele decat cele vizand coruptia in sensul strict sau larg al termenului, teoretic cel putin, ar putea fi savarsite atat de procurori, cat si de catre judecatori. Dar iata ca realitatea cruda din politica penala a ultimilor ani ne demonstreaza ca, teoretic cel putin, nu a existat o preocupare decat pentru combaterea unei singure categorii de infractiuni.

De ce s-a intamplat acest lucru? De ce nu au fost vizate toate posibilele fapte infractionale, daca tot s-a dorit a se exercita un control asupra judecatorilor si procurorilor? Si de ce, timp ce cinci ani, nimeni nu a observat acest lucru? Raspunsul este pe cat de simplu, pe atat de socant. Nimeni nu a intentionat sa combata vreun fenomen infractional din interiorul celor doua profesii. Si nici macar coruptia. Singurul obiectiv urmarit a fost acela de a fi creat un instument de presiune. Un instrument prin care procurorii sa fie tinuti intr-o stare de totala ascultare, in caz contrar riscand oricand supunerea in fata unor anchete, cu toate consecintele administrative si chiar penale si, in acelasi timp, un instrument prin care judecatorilor sa li se arate pisica. Ori de cate ori conduita acestor in instanta era neconvenabila procurorilor DNA, ei puteau fi supusi unei anchete. Facute tot de DNA.

Aceasta sectie, asa cum a fost conceputa si prin faptul ca a functionat nu sub palaria Parchetului General, ci sub palaria DNA, a fost de tip represiv, avand drept rezultat afectarea grava a independentei judecatorilor si procurorilor. In acelasi timp, ea urma sa-i protejeze pe procurorii DNA in baza principiului “corb la corb nu-si scoate ochii”.

Cum altfel s-ar putea explica informatia absolut senzationala ca in mai putin de o luna, la sfarsitul anului precedent, odata cu crearea prin lege a noii sectii pentru investigarea procurorilor si judecatorilor, o treime dintre dosare au putut fi solutionate si clasate? Nu este clar pentru toata lumea ca, cel putin acea treime, care reprezinta peste 1000 de dosare, a reprezentat o operatiune masiva de intimidare si santaj?

Abia acum, eu unul am inteles de ce exista cateva sute de procurori si judecatori care au reactionat furibund in raport cu noua sectie de investigare, care este creata transparent, in baza unei legi dezbatute si votate in Parlament, trecute prin fitrul CSM si Curtii Constitutionale, promulgate de presedintele Romaniei si alcatuita exclusiv in baza unui concurs organizat de CSM. Cu procurori numiti nu de un sef de parchet, nu de un procuror general, nu de ministrul Justitiei, nu de vreun alt om politic ci direct si in totalitate de catre CSM. Au reactionat doua categorii de procurori si judecatori. Au reactionat cei care s-au lasat santajati, care au viciat dosarele unor oameni si i-au condamnat pe nedrept ca urmare a unor presiuni si indicatii. Cei care s-au lasat folositi ca instrument al unei politii politice. Cei care au colaborat la greu cu Serviciul Roman de Informati si si-au oferit pe tava cariera in beneficiul asa-numitului camp tactic. Iar a doua categorie de tip reactiv este alcatuita dintre cei care au savarsit abuzuri extrem de grave si impotriva carora exista probe in acest sens, si, ca atare, se asteapta ca mai devreme sau mai tarziu sa fie investigati.

Iar corul de aplaudaci si de sustinatori iresponsabili din politica, din presa si din societatea civila a unui asemenea tip de reactie si a unei asemenea conduite este alcatuit din cei care se tin cu dintii de acest instrument rasarit din mizeria regimului Traian Basescu si care fost utilizat cu precadere in transarea disputelor politice.

Intrucat acum a devenit clar si faptul ca prin modul de operare, atat la DNA central, cat si in directiile teritoriale, au fost elaborate liste cu tinte precise vizand politicieni romani, oameni de afaceri romani si reprezentanti ai presei romane, prin excluderea cu desavarsire a mediului de afaceri care functioneaza cu capital strain, este clar ca si din aceasta directie, a celor care protejeaza acest proiect de mentinere in stare de servitute a Romaniei, exista un interes pentru ca ceea ce s-a intamplat in DNA sa nu se afle, si ceea ce s-a intamplat in DNA sa se intample si in continuare. (Sorin ROSCA-STANESCU ).

 

Sursa: Corectnews.com

 

Actualitate

Participarea Președintelui României, Klaus Iohannis, la evenimentul „Bune practici pentru mediu avansate de societatea civilă”, organizat la Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei Mondiale a ONG-urilor

Publicat

pe

De

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa marți, 27 februarie 2024, începând cu ora 12:00, la evenimentul „Bune practici pentru mediu avansate de societatea civilă”, organizat de Administrația Prezidențială la Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei Mondiale a ONG-urilor.

Organizațiile neguvernamentale s-au implicat în mod activ în ultimii ani în creșterea rezilienței României în fața unor provocări multiple sociale, economice, sanitare sau de mediu.

Evenimentul, la care vor participa și Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, și ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, oferă oportunitatea ONG-urilor să prezinte în special proiecte de mediu și încurajează sectorul guvernamental și mediul academic să preia bunele practici dezvoltate și promovate de societatea civilă în acest domeniu. Intervențiile la nivel înalt vor fi urmate de două sesiuni de prezentare a unor proiecte și bune practici privind educația pentru mediu și implicarea comunităților în tranziția verde.

La eveniment vor fi prezenți reprezentanți ai unor organizații neguvernamentale care au adus o contribuție esențială în ultimii ani la protecția mediului și limitarea schimbărilor climatice în România. Proiectele pilot prezentate în domeniile educației ecologice, biodiversității, economiei circulare și tranziției energetice au potențial de a fi replicate pentru un impact pozitiv extins.

Citeste in continuare

Actualitate

Mamasisotie.ro: Ghidul Complet pentru o Mamă și Soție Modernă din România

Publicat

pe

De

blog mamamasisotie.ro

Descoperă Universul Mamelor și Soțiilor pe Mamasisotie.ro: O Sursă Inovatoare de Inspirație și Sfaturi

Femeile din România, coloana vertebrală a societății, navighează cu dexteritate prin multiple roluri: mamă, soție, carieristă și membru activ al comunității. În universul lor plin de provocări și satisfacții, un spațiu virtual se remarcă prin lumină și sprijin: mamasisotie.ro. Mai mult decât o platformă, este un univers în sine, unde femeile găsesc nu doar informații, ci și o comunitate empatică, înțelegătoare și solidară.

blog mamamasisotie.ro

O oază creată de femei, pentru femei

Mamasisotie.ro se distinge în peisajul digital prin conținutul autentic și relevant pentru femeile din România. Abordând o varietate de subiecte care acoperă toate aspectele vieții femeii moderne, blogul devine o sursă de inspirație și informație, susținând și educând cititoarele sale într-un mod inedit și personalizat.

Darul Mamasisotie.ro pentru comunitatea femeilor din România:

1. Sfaturi Pragmatice pentru Mamă și Soție:

Mamasisotie.ro nu doar oferă sfaturi, ci construiește conexiuni autentice cu cititoarele. Fie că este vorba despre gestionarea timpului, organizarea familială sau rezolvarea conflictelor, blogul oferă soluții practice și aplicabile în viața de zi cu zi.

2. Articole Inspirationale despre Viața de Familie:

De la articole motivaționale la povești de succes ale mamelor și soțiilor, mamasisotie.ro hrănește sufletele cititoarelor cu încredere și determinare. Fiecare articol este o rază de lumină care le încurajează să-și urmeze visurile și aspirațiile, indiferent de obstacolele vieții.

3. Recenzii și Recomandări Utile:

În lumea dinamică a produselor și serviciilor dedicate femeilor, mamasisotie.ro este un ghid de încredere. Recenziile obiective și recomandările informate ajută cititoarele să ia decizii inteligente în privința sănătății, frumuseții, parenting-ului și multe altele.

4. Comunitate Empatică și Solidară:

Unul dintre cele mai valoroase aspecte ale mamasisotie.ro este comunitatea sa. Aici, femeile găsesc sprijin emoțional, consiliere și încurajare în momente dificile sau în luarea unor decizii importante.

Impactul Mamasisotie.ro:

Mamasisotie.ro nu este doar un blog, ci o forță care influențează și transformă viețile femeilor din România. Prin conținutul său autentic și diversificat, site-ul contribuie la ridicarea standardelor și la emanciparea femeilor în societatea contemporană.

1. Informație și Educație:

Cu articole bine documentate și expertiză autentică, mamasisotie.ro este o sursă de învățare continuă pentru femeile din toate domeniile vieții.

2. Solidaritate și Empatie:

Comunitatea mamasisotie.ro oferă un spațiu sigur și empatic unde femeile se simt acceptate, înțelese și susținute în drumul lor către echilibru și fericire personală.

3. Inspirație și Motivație:

Fie că este vorba despre carieră, creșterea copiilor sau echilibrul dintre viața profesională și cea personală, mamasisotie.ro oferă modele și exemple de succes care inspiră și motivează cititoarele să-și atingă potențialul maxim.

Mamasisotie.ro – Sursa de Putere și Inspirație pentru Femeile din România

Într-o lume plină de provocări și oportunități, femeile din România găsesc în mamasisotie.ro un aliat de nădejde și o sursă inepuizabilă de cunoștințe, inspirație și solidaritate. Prin conținutul său autentic și divers, blogul devine o voce puternică care împuternicește și transformă viețile femeilor, aducând lumină și speranță în fiecare zi.

Citeste in continuare

Actualitate

Simona Dolniceanu, candidatul surpriză la Primăria Ploiesti

Publicat

pe

Partidul România în Acțiune a produs soc în lumea politica ploiesteană prin anunțarea candidatului la funcția de primar al municipiului Ploiesti.

Simona Dolniceanu, directorul SPFL Ploiesti, va intra în cursa pentru sefia primăriei condusă în prezent de Andrei Volosevici.

Om cu o vastă experiență în administrația locală, dar si foarte pricepută în campaniile electorale, Dolniceanu spune că avantajul ei este că va putea lucra încă din prima zi. „Eu nu am nevoie să învăț, să înțeleg cum merg lucrurile. Eu voi putea munci pentru ploiesteni încă din prima zi”, a afirmat Simona Dolniceanu.

România în Acțiune este partidul înființat de profesorul universitar Mihai Apostolache, înaintea alegerilor trecute, fiind prima formațiune locală din țară care a reusit să prindă mai multe mandate de consilier judetean.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Actualitate11 ore ago

Simona Dolniceanu, candidatul surpriză la Primăria Ploiesti

Partidul România în Acțiune a produs soc în lumea politica ploiesteană prin anunțarea candidatului la funcția de primar al municipiului...

statuete personalizate statuete personalizate
Exclusiv18 ore ago

Cele mai potrivite idei de cadouri pentru șeful și colegii tăi de muncă

Cadourile reprezintă nu doar gesturi de generozitate, ci și modalități de a consolida relațiile profesionale și de a întări legăturile...

scoatere nerv masea scoatere nerv masea
Exclusiv19 ore ago

Cariile dentare: Simptome, cauze și opțiuni de tratament

Cariile dentare sunt una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate orală cu care se confruntă oamenii din întreaga lume....

Exclusiv23 de ore ago

UPDATE/CARACATIȚA WHITE TOWER (XVI)/Hidra care a terorizat Ploieștiul și care continuă să distrugă vieți/Totul sub acoperirea politistilor corupti din varful IPJ Prahova si varful M.A.I.

Gruparea infracțională care a terorizat Ploieștiul în perioada pseudo-procurorului Portocală, continuă și astăzi să distrugă viețile oamenilor. Șantaj, mită, mașini...

Exclusiv23 de ore ago

Cum a „facut” Statescu Ciprian Gh. primul milion de euro cand era primar al orasului Baicoi? (III)/PROMO/IN CURAND

Cum a „facut” Statescu Ciprian Gh. primul milion de euro cand era primar al orasului Baicoi? (III)/PROMO/IN CURAND Cum a...

Exclusiv23 de ore ago

Caracatita din sistemul penitenciar (I)/SERIAL

STEFAN TEOROC LIDER PENTRU EL! Din acest numar, ziarul Incisiv de Prahova va deschide, cu o serie de cateva articole,...

Exclusiv23 de ore ago

„Exista si principiul potrivit caruia un drept necontestat se prezuma ca a fost acordat corect”

“Ironia sortii este ca astia cu salarii de excelenta nu au fost niciodata in tabara ta. In randul suporterilor tai...

Exclusiv23 de ore ago

Polițiștii i-au identificat pe cei doi autori ai acestor acte de o cruzime inimaginabilă, documentându-le activitatea în cadrul dosarului penal constituit, fiind reținuți pentru rănirea cu intenție a animalelor

În epocile în care oamenii traversau procesul de evoluție, trebuiau să fie precauți pentru a nu fi atacați de animalele...

salon frizerie Bucuresti salon frizerie Bucuresti
Exclusiv3 zile ago

Cum să îți alegi tunsoarea perfectă pentru forma feței tale

Alegerea unei tunsori potrivite este esențială pentru exprimarea personalității și pentru îmbunătățirea aspectului general. La fel ca în cazul femeilor,...

Exclusiv3 zile ago

„Avem si noi la MAI, un Coldea mai mititel”

Referitor la subiectul excelentei, asa cum am banuit, Ministerul Muncii a fost sensibilizat sa tergiverseze comunicarea informatiilor solicitate prin petitiile...

Exclusiv3 zile ago

Șeful IPJ Neamț, comisar șef de poliție Osoianu Mihai Iulian, refuză să aplice prevederile acordului privind contracte de asigurare facultativă pentru mijloacele de mobilitate navală și terestră din dotarea IPJ Neamț.

Sindicatul Europol Neamț „Către, Ministerul Afacerilor Interne, Domnule Ministru, Conform Acordului Colectiv privind raporturile de serviciu ale funcționarilor publici cu...

Exclusiv4 zile ago

UPDATE/CARACATIȚA WHITE TOWER (XV)/Putregaiul acoperit de șefii poliției care stau la băute cu infractorii

Curg tone de cerneală dezvăluind mizeriile ascunse într-o afacere care dacă s-ar fi întâmplat într-un stat civilizat am fi avut...

Exclusiv4 zile ago

Sefii sunt obligați să raporteze până azi – 23 februarie (coincidența face că e chiar sărbătoarea Armatei Roșii) numărul polițiștilor care dețin pașapoarte

Am primit o semnalare și am simțit mâncărimi în palme, chiar dacă Emil Păscuț – și el incitat de subiect...

Exclusiv4 zile ago

Se conturează informatia ca SOLDA DE GRAD ȘI NORMĂ DE HRANĂ va fi cu aplicare de la 01.04.2024 si cu plată pe 10.05.2024!

La data de 23.01.2024, la intâlnirea dintre prim-ministrul României, ministra jusțiției și președinții federațiilor reprezentative din sistemul penitenciar, politicienii s-au...

Exclusiv5 zile ago

Caracatita WHITE TOWER (XIV) /Neregurile de la Urbanismul Primariei cunoscute de primarul PSD-ist Andrei Volosevici

Țeapa imobiliară de la WHITE TOWER nu înseamnă doar cea mai mare fraudă din istoria Ploieștiului, acoperita de politisti corupti...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!