Connect with us

Actualitate

Capcana pentru judecatori si procurori

Incisiv

Publicat

pe

Printr-un ordin secret al Laurei Codruta Kovesi, document descoperit si dezvaluit abia ieri, de Antena 3, la 31 ianuarie 2014, deci in urma cu circa cinci ani, a fost creata in interiorul DNA o sectie pentru anchetarea judecatorilor si procurorilor. Si au fost vizati peste 3.000 dintre acestia, cei mai multi fiind judecatori. La sfarsitul anului trecut, in mare viteza, urmele au putut fi acoperite prin clasare in cazul unei treimi dintre aceste dosare. Celelalte au fost predate noii sectii infiintate prin lege si care este subordonata Parchetului General. Sa asezam asa cum se cuvine in balanta cele doua institutii. Cea veche si cea noua.

Cum spuneam, ordinul semnat de Laura Codruta Kovesi nu a fost facut public decat ieri. Pentru opinia publica a functionat ca un document secret. In schimb, in lumea judecatoriilor si procurorilor s-a stiut de ca functioneaza o sectie in DNA cu toata ierarhia si cu toate dotarile necesare, care, vezi Doamne, asigura combaterea coruptiei in randul acestora. Nimeni nu a cunoscut insa proportiile fenomenului. Proportii care tin de numarul imens de mare de judecatori si de procurori deasupra capului carora a stat sabia lui Damocles. Dar si de destinatia ca atare a sectiei speciale. De scopul urmarit.

Dosare penale pentru peste 3.000 de magistrati, cei mai multi judecatori si toate pentru coruptie – pentru ca prin fisa postului asta combatea sectia speciala – reprezinta o realitate care ne-ar putea duce cu gandul la cateva concluzii pripite.

1). Ca fenomenul coruptiei in randul judecatorilor si procurorilor s-ar fi ridicat la cote inspaimantatoare.

2). Ca sectia speciala ar fi transpirat din greu timp de cinci ani, fiind silita sa administreze rand pe rand un numar disproportionat de mare de cauze, de care s-au ocupat in definitiv doar cativa bieti procurori nedesemnati in acest scop de CSM in baza unui concurs, ci numiti puur si simplu pe baza de fler de catre Laura Codruta Kovesi.

3). Daca este vorba doar despre combaterea coruptiei in randul judecatorilor si procurorilor, asa cum scrie in ordinul semnat de Laura Codruta Kovesi si conform atributiilor DNA, atunci ar trebui sa ne imaginam ca grosul faptelor infractionale ale magistratilor ar trebui regasit in alta parte. Dar nu a mai existat o sectie similara sau macar asemanatoare in interiorul vreunui alt parchet.

Sa incepem cu aceasa ultima constatare. Care, asa cum spuneam, este inselatoare. Teoretic, judecatorii si procurorii, daca sunt pusi pe rele, pot savarsi si alte incalcari ale legii decat cele circumscrise actelor de coruptie. De pilda represiunea nedreapta. Sau tortura. Sau abuzul indreptat impotriva celor anchetati. Ori obtinerea deliberata de marturii mincinoase. Sau confectionarea cu rea credinta a unor probe false. Sau chiar abuzuri sexuale pe parcursul anchetelor. si asa mai departe. Toate prevederile Codului penal, altele decat cele vizand coruptia in sensul strict sau larg al termenului, teoretic cel putin, ar putea fi savarsite atat de procurori, cat si de catre judecatori. Dar iata ca realitatea cruda din politica penala a ultimilor ani ne demonstreaza ca, teoretic cel putin, nu a existat o preocupare decat pentru combaterea unei singure categorii de infractiuni.

De ce s-a intamplat acest lucru? De ce nu au fost vizate toate posibilele fapte infractionale, daca tot s-a dorit a se exercita un control asupra judecatorilor si procurorilor? Si de ce, timp ce cinci ani, nimeni nu a observat acest lucru? Raspunsul este pe cat de simplu, pe atat de socant. Nimeni nu a intentionat sa combata vreun fenomen infractional din interiorul celor doua profesii. Si nici macar coruptia. Singurul obiectiv urmarit a fost acela de a fi creat un instument de presiune. Un instrument prin care procurorii sa fie tinuti intr-o stare de totala ascultare, in caz contrar riscand oricand supunerea in fata unor anchete, cu toate consecintele administrative si chiar penale si, in acelasi timp, un instrument prin care judecatorilor sa li se arate pisica. Ori de cate ori conduita acestor in instanta era neconvenabila procurorilor DNA, ei puteau fi supusi unei anchete. Facute tot de DNA.

Aceasta sectie, asa cum a fost conceputa si prin faptul ca a functionat nu sub palaria Parchetului General, ci sub palaria DNA, a fost de tip represiv, avand drept rezultat afectarea grava a independentei judecatorilor si procurorilor. In acelasi timp, ea urma sa-i protejeze pe procurorii DNA in baza principiului “corb la corb nu-si scoate ochii”.

Cum altfel s-ar putea explica informatia absolut senzationala ca in mai putin de o luna, la sfarsitul anului precedent, odata cu crearea prin lege a noii sectii pentru investigarea procurorilor si judecatorilor, o treime dintre dosare au putut fi solutionate si clasate? Nu este clar pentru toata lumea ca, cel putin acea treime, care reprezinta peste 1000 de dosare, a reprezentat o operatiune masiva de intimidare si santaj?

Abia acum, eu unul am inteles de ce exista cateva sute de procurori si judecatori care au reactionat furibund in raport cu noua sectie de investigare, care este creata transparent, in baza unei legi dezbatute si votate in Parlament, trecute prin fitrul CSM si Curtii Constitutionale, promulgate de presedintele Romaniei si alcatuita exclusiv in baza unui concurs organizat de CSM. Cu procurori numiti nu de un sef de parchet, nu de un procuror general, nu de ministrul Justitiei, nu de vreun alt om politic ci direct si in totalitate de catre CSM. Au reactionat doua categorii de procurori si judecatori. Au reactionat cei care s-au lasat santajati, care au viciat dosarele unor oameni si i-au condamnat pe nedrept ca urmare a unor presiuni si indicatii. Cei care s-au lasat folositi ca instrument al unei politii politice. Cei care au colaborat la greu cu Serviciul Roman de Informati si si-au oferit pe tava cariera in beneficiul asa-numitului camp tactic. Iar a doua categorie de tip reactiv este alcatuita dintre cei care au savarsit abuzuri extrem de grave si impotriva carora exista probe in acest sens, si, ca atare, se asteapta ca mai devreme sau mai tarziu sa fie investigati.

Iar corul de aplaudaci si de sustinatori iresponsabili din politica, din presa si din societatea civila a unui asemenea tip de reactie si a unei asemenea conduite este alcatuit din cei care se tin cu dintii de acest instrument rasarit din mizeria regimului Traian Basescu si care fost utilizat cu precadere in transarea disputelor politice.

Intrucat acum a devenit clar si faptul ca prin modul de operare, atat la DNA central, cat si in directiile teritoriale, au fost elaborate liste cu tinte precise vizand politicieni romani, oameni de afaceri romani si reprezentanti ai presei romane, prin excluderea cu desavarsire a mediului de afaceri care functioneaza cu capital strain, este clar ca si din aceasta directie, a celor care protejeaza acest proiect de mentinere in stare de servitute a Romaniei, exista un interes pentru ca ceea ce s-a intamplat in DNA sa nu se afle, si ceea ce s-a intamplat in DNA sa se intample si in continuare. (Sorin ROSCA-STANESCU ).

 

Sursa: Corectnews.com

 

Actualitate

Revenirea lui Gabriel Oprea pe scena politica, da roade!/UNPR, surpriza alegerilor/Analiza

Incisiv

Publicat

pe

De

“Zilele astea toată lumea se concentrează pe soarta partidelor mari. Când, de fapt, adevăratele surprize se întâmplă în cazul celorlalte partide, în partea a doua a clasamentului.

Până acum două săptămâni, sondajele indicau o tendință de creștere pentru PMP. Eu personal eram din ce în ce mai convins că va trece pragul de 5%, la fel cum a făcut și la alegerile parlamentare din 2014: pe ultima sută de metri, la mustață.

Apoi însă a venit dezvăluirea cu Petrov, numele de cod sub care Băsescu a colaborat cu Securitatea. Se pare că utilitatea publică a acestuia s-a epuizat și atunci s-a scos dosarul.

Această dezvăluire a provocat deja consecințe. Măsurarea cea mai recentă arată că PMP a scăzut înapoi la loc, mult sub 5%, irosindu-și tot ce acumulase până acum de la începutul anului. Concluzia: PMP nu va intra în Parlamentul European.

În schimb, sunt semne că voturile se mută către un alt partid din aceeași zonă a clasamentului electoral: UNPR.

În cel mai recent sondaj Sociopol, terminat la sfârșitul săptâmănii trecute, UNPR a trecut deja de 3% și e pe creștere.

Din ce se întâmplă, trag concluzia că că temele legate de zona militară și de securitate i-au priit UNPR-ului în această campanie, ca și recentele subiecte de dezbatere publică: acoperirea crucilor eroilor români cu saci de gunoi în cimitirul miliar din Valea Uzului, demontarea statuii lui Mihai Viteazu la Oradea, scoaterea drapelului României la Miercurea Ciuc, folosirea imnului Ungariei și a imnului secuiesc în secuime.

La asta se adaugă probabil și efortul de campanie: din ce am auzit, Oprea a bătut toată țara, vizitând toate județele în ultimele trei luni.

Avem o campanie în care, pe lângă bazinele mari de vot, lupta electorală se duce inclusiv pe bazine foarte bine definite, punctuale, la nivel de categorii profesionale.

Iată că zona militarilor își îndreaptă votul spre UNPR. Va trece pragul de 5%? Urmează o ultimă săptămână de campanie foarte interesantă în această privință”, precizeaza renumitul sociolog intr-o analiza pertinenta, precizeaza recunoscutul sociolog,  Mirel Palada. (Sava N.).

 

Citeste in continuare

Actualitate

Comunicat de presă/Se solicită intervenția Guvernului României pentru soluționarea situației privind îndepărtarea monumentului ecvestru al Domnitorului Mihai Viteazul din Piața Unirii din Oradea

Incisiv

Publicat

pe

De

20.05.2019

Președintele UNPR Gabriel Oprea a transmis, luni, Primului-ministru Viorica Dăncilă o scrisoare deschisă în care solicită intervenția Guvernului României pentru soluționarea situației privind îndepărtarea monumentului ecvestru al Domnitorului Mihai Viteazul din Piața Unirii din Oradea. Scrisoare este însoțită de documentele și avizele care atestă pașii privind edificarea și legitimitatea amplasării monumentului.

UNPR solicită repunerea de urgență a statuii marelui Voievod român Mihai Viteazul pe locul în care a fost realizată și amplasată, prin contribuția personală a militarilor români.

Redăm, în continuare, conținutul integral al scrisorii:

Stimată Doamnă Prim-Ministru,

Asociația Culturală Mihai Viteazul”, instituție cu personalitate juridică, a solicitat sprijinul UNPR în legătură cu situația monumentului ecvestru al Voievodului Mihai Viteazul de la Oradea, în calitate de partid care a sprijinit întotdeauna instituțiile de apărare, ordine publică și siguranță națională și care are un respect profund, dovedit, pentru valorile și simbolurile naționale.

Așa cum știți, primarul municipiului Oradea a decis și a pus în aplicare decizia de îndepărtare a monumentului, edificat prin contribuții proprii ale cadrelor militare active și în rezervă și amplasată legal, în urma obținerii tuturor avizelor necesare, în Piața Unirii din Oradea. Acestă acțiune a creat o emoție negativă în inimile militarilor și în inimile tuturor românilor patrioți.

Asociația contestă, pe bună dreptate, iar UNPR sprijină cu toată convingerea și cu toate forțele acest protest, legitimitatea hotărârii de înlocuire, prin îndepărtare a monumentului închinat Domnitorului Mihai Viteazul, cu statuia Regelui Ferdinand, pe același soclu.

Departe de noi să contestăm meritele Regelui Ferdinand Întregitorul sau oportunitatea instalării unui monument al său oriunde în municipiul Oradea, chiar și în Piața Unirii.

Dar eliminarea statuii Domnitorului Mihai Viteazul, simbol al națiunii române, al Unirii, al Statului Unitar, care are ca proprietar de drept Asociația ce poartă numele marelui Voievod român, reprezintă o acțiune ilegală, un act injust și imoral, o formă de manifestare directă a unui atac la adresa valorilor, a simbolurilor naționale și a istoriei României.

România a sărbătorit recent Centenarul Marii Uniri, iar acțiunea primăriei municipiului Oradea, mai ales în acest context istoric, este nu doar nejustificată, ci și condamnabilă și periculoasă. 

Vă rugăm, stimată doamnă prim-ministru, să acordați atenția și sprijinul dumneavoatră soluționării acestei situații și să întreprindeți orice demers este necesar pentru ca această nedreptate săvârșită la adresa istoriei și a neamului românesc, dar și a noastră, a tuturor românilor, de ieri, de azi, de mâine, să fie reparată.

Cu deosebită considerație,

Gabriel OPREA

Președintele UNPR”

Biroul de presă

Citeste in continuare

Actualitate

SRI nu are competente teritoriale în exterior/ Cât de incompetent profesional ca lucrător pe informatii/contrainformații este Coldea?

Incisiv

Publicat

pe

De

Cât de incompetent profesional ca lucrător pe informatii/contrainformații de securitate nationala si lipsit de cunoștințe juridice poate fi un general lt. cu trei stele, fost prim adjunct al SRI!!!! Doar CINCI motive identificate:

  1. SRI nu are competenta materiala de a efectua acte procedurale efective, prin lucratorii sai, care implică extradarea unui cetățean român,
    dar legal are nu dreptul, ci obligatia, de a furniza informatii, dacă le cunoaste, care sa ajute la actiunea JURIDICO-JUDICIARA SI POLITIENEASCA (INTERPOL sau EUROPOL) a MJ, MAI și MAE cu elemente de extraneitate specifice dreptului international (public-ca raporturi juridice intre cele doua state si privat- fiind vorba de drepturile procesual penale ale cetateanului roman care are si un anumit statut juridic, din câte am înțeles, pe teritoriul acelui alt stat;
  2. SRI nu are investigatori sub acoperire (a se vedea C. pr. pen. );
  3. SRI nu are competente teritoriale în exterior („la extern”), pentru a obține aceste informații fiind, funcție de natura/obiectul lor SIE sau DGIA – Direcția de informații externe a Apărării;
  4. Nu l-a compromis niciun terț pe col. Dumitrescu Marian, ci chiar SRI-ul prin trimiterea intr-o misiune ilegala; mai ales ca acoperirea de interpret/ translator este hilara și nu rezista la verificări, în condițiile în care MJ, MAI, MAE și SIE au proprii cunoscători de limbi străine de circulație internationala (Dumitrescu cunoaște rromgleza);
  5. Ce acte cu „alta identitate” dintre cele instituțional -procedurale cu efecte juridice mai putea incheia Dumitrescu?!!! Cui i-ar fi fost opozabile acestea?! Iar îl punea SRI sa săvârșească infracțiuni de fals privind identitatea, fals intelectual, uz de fals, uzurparea de calități oficiale??!! (Paula Stan).

Citeste in continuare

Parteneri


Știri calde

Actualitate5 ore ago

Revenirea lui Gabriel Oprea pe scena politica, da roade!/UNPR, surpriza alegerilor/Analiza

“Zilele astea toată lumea se concentrează pe soarta partidelor mari. Când, de fapt, adevăratele surprize se întâmplă în cazul celorlalte...

Actualitate14 ore ago

Comunicat de presă/Se solicită intervenția Guvernului României pentru soluționarea situației privind îndepărtarea monumentului ecvestru al Domnitorului Mihai Viteazul din Piața Unirii din Oradea

20.05.2019 Președintele UNPR Gabriel Oprea a transmis, luni, Primului-ministru Viorica Dăncilă o scrisoare deschisă în care solicită intervenția Guvernului României...

Actualitate1 zi ago

SRI nu are competente teritoriale în exterior/ Cât de incompetent profesional ca lucrător pe informatii/contrainformații este Coldea?

Cât de incompetent profesional ca lucrător pe informatii/contrainformații de securitate nationala si lipsit de cunoștințe juridice poate fi un general...

Actualitate1 zi ago

Ramane sa reflectati cine este si cum se repliaza sistemul paralel!

Iata cum se poate obtine un consens politic absolut in Parlamentul Romaniei, mai ales in Senat, unde cu 104 de...

Actualitate1 zi ago

A dispărut un dosar/denunţ din DNA: pe fostul şef SRI

În decembrie 2015, un om de afaceri, reţinut şi ulterior trimis în judecată de DNA, denunţă la DNA pe fostul...

Actualitate1 zi ago

Sunt primar mă doare în…PARCUL NAȚIONAL…Mă apără judecătorul!

Cum poți construi ilegal într-o arie protejată cu voie de la Romsilva și Tribunal? O fâneață dintr-o zonă protejată dintr-un...

Actualitate1 zi ago

Primarul PSD din municipiul Orșova, Marius Stoica este un PENAL

Primarul municipiului Orşova, social-democratul Marius Stoica, a fost trimis în judecată într-un dosar penal pentru comiterea mai multor infracţiuni, precum...

Actualitate1 zi ago

Editorial/Scrisoarea unui subaltern!

„Chiar dacă umbli năuc zi și noapte ești mai singur și mai marginalizat ca niciodată! Toți te mint, toți îți...

Actualitate1 zi ago

De ce a rupt-o Dragnea cu Carmen Dan!

(Preluare National  – Catalin Tache): Liviu Dragnea i-a dat interzis lui Carmen Dan in campania electorala! Masura radicala, fara precedent...

Actualitate1 zi ago

In legatura cu furnizarea de apa din Comuna Calugareni/Judetul Prahova/Clientii sunt satui de atata minciuna si invarteala in jurul cozii

De aproape 2 saptamani si jumatate in 95% din timp cei din Comuna Calugareni/Judetul Prahova nu au avut apa furnizata...

Actualitate1 zi ago

„Ce spune teoria jocurilor despre ,,reduta’’ Dragnea și ,,soldații’’ CCR și DNA-ICCJ”.

Edna Ullman, în lucrarea ,,Apariția moralei’’, explică o situație cu doi soldați care operează o mitralieră într-o redută împotriva inamicului...

Actualitate1 zi ago

Putin versus Erdogan, lovitură de maestru

Din cel puțin două mișcări consecutive de mare maestru, țarul Rusiei, Vladimir Putin l-a extras pe sultanul Turciei Recep Erdogan...

Actualitate1 zi ago

Liderul PNL, luat peste picior: Orban, lupul, magarul si miorita

(PRELUARE INPOLITICS.RO): ”Aflu că domnul Ludovic Orban a mers azi la sărbătoarea ”Măsurișul oilor de la Pria”, în Sălaj, de...

Actualitate4 zile ago

BOMBA ZILEI/Directorul Ziarului Incisiv de Prahova intra in politica/Vicepresedinte UNPR si presedinte UNPR Organizatia Municipiului Ploiesti

O bomba in adevaratul sens al cuvantului  a intrat chiar in redactia ziarului Incisiv de Prahova. Ofiterul SRI, in rezerva,...

Actualitate4 zile ago

Comunicat de Presa

Vineri, 17.05.2019, începând cu ora 11:30, va avea loc la HOTEL CENTRAL Ploiești, sala ALFA (etaj 2), ședința de lucru...

Partener media exclusiv

stiri actualizate

Top Articole Incisiv