Connect with us

Actualitate

Poliția politică a lui Victor Ponta

Publicat

pe

În 2013, prim-ministru fiind și președinte al PSD, un om politic pe cai foarte mari, Victor Ponta și-a creat o poliție politică proprie. Cu acordul și cu sprijinul sistemului, condus la acea dată de Traian Băsescu. Parte a înțelegerii cu acesta rămasă în istoria recentă sub numele de „Pactul de coabitare”. Instrumentul de luptă a fost disimulat în interiorul Agenției Naționale de Administrare Fiscală. Împănată cu ofițeri SRI.

Să ne amintim contextul. În 2013, Ponta decisese să-l înlăture discret pe partenerul său Crin Antonescu din competiția prezidențială. Avea în acest sens susținerea deplină a lui George Maior și Gabriel Oprea, persoane apropiate, cu care se înrudise religios, beneficia și de concursul generalului Florian Coldea și de o înțelegere în acest sens cu președintele de atunci, Traian Băsescu. Înțelegere perfectată formal sub forma „Pactului de coabitare”, care a stat la baza algoritmului de la conducerea Parchetelor. Tiberiu Nițu, adus de Victor Ponta, a devenit procuror general iar, la schimb, Victor Ponta, care preluase și interimatul Justiției de la PNL, după ce i-a făcut vânt Monei Pivniceru, a propus-o pe Laura Codruța Kovesi șefă la DNA. Ce mai lipsea acum era o poliție secretă proprie. Dar cum să o facă fără a călca în picioare autoritatea încă de nezdruncinat a lui Traian Băsescu?

Ei bine, în timp ce Victor Ponta, om format de sistem și propulsat de sistem proclama „dreptatea până la capăt”, angajându-se în fața electoratului propriu, dar și a electoratului PNL, că va lupta împotriva mizeriilor create de sistemul ticălos conceput de Traian Băsescu, el transpira de zor, cu sprijinul celor enunțați mai sus, pentru a-și construi propriul sistem represiv. Prin care să-și urmărească, să-și hăituiască și să-și distrugă adversarii politici și, la nevoie, să șantajeze și să-și identifice aliați în taberele politice concurente. Oficial, această structură asupra căreia m-am mai oprit de câteva ori, s-a denumit Grupul Interministerial Strategic, care funcționează și în prezent pe lângă Guvernul României și care include colective mixte, adunate practic din toate structurile serviciilor de informații din România, structură nășită și coordonată de Gabriel Oprea, care, după preluare președinției de către Ponta, urma să devină directorul Serviciului Român de Informații, Maior la rândul său fiind recompensat cu poziția de prim-ministru.

În această săptămână, în fine, printr-un comunicat oficial, Federația Sindicatelor din Finanțe dezvăluie dedesubturile unei operațiuni din 2013, pe cât de tenebroase, pe atât de periculoase pentru statul român. În 2013, grupul de interese condus de Victor Ponta a decis să-și creeze propriile batalioane de asalt, de control, de teroare și de șantaj, aparent sub forma reorganizării Agenției Naționale de Administrație Fiscală. Adică ANAF. Având la bază un protocol de colaborare, pe care tocmai l-a recunoscut azi, între SRI și ANAF, care a prevăzut înființarea unor colective mixte alcătuite din procurori, ofițeri SRI și inspectori ANAF. Aparent, pentru a se întări astfel pe cale unui schimb eficient de informații, lupta împotriva evaziunii fiscale. Adică a marii corupții din domeniu. În acest scop, Ponta a desemnat un ofițer acoperit în persoana lui Gelu Diaconu, pe care l-a numit șef al acestei structuri, care în scurt timp a înglobat nu mai puțin de 250 de ofițeri SRI. Transformați cu acte în regulă în inspectori ANAF, veniți în instituție cu sarcini precise, trasate de Florian Coldea, fiecare dintre aceștia având ținte în persoana unor oameni politici sau oameni de afaceri și a unor societăți comerciale. Câți vor vorbi oare, dintre oamenii de afaceri șantajați în acea perioadă și aduși la mâna lui Victor Ponta? Azi dimineață, cu obținuitul său tupeu, Victor Ponta a susținut că obiectivul a fost perfect legitim, de luptă împotriva marilor fraude, contrar acuzațiilor pe care tocmai i le-a adus Federația Sindicatelor din Finanțe. Gelu Diaconu, instalat la vârful acestei structuri, fusese „școlit” în Vest, în Belgia, în perioada comunistă, după care, în anii ’84-’90 fusese parcat la Vaslui, într-o poziție constant utilizată de Securitate, ca președinte al uniunii județene al cooperativelor de consum. După ce și-a instalat omul în funcție, ANAF a fost reorganizat din temelii pentru a corespunde noilor exigențe. În esență, nu mai puțin de 1950 de inspectori au fost dați afară din Direcția de antifraudă fiscală și a fost desființată Autoritatea Națională a Vămilor. Consecința a fost distrugerea arhivelor acestora, vizând activitatea tuturor duty-free-urilor din România din perioada în care noua stea a antifraudei, Gelu Diaconu, le coordonase. A fost desființată Garda Fiscală, evident având drept consecință distrugerea bogatei arhive a acesteia vizând produse accizabile – tutun, alcool și petrol.

În scurt timp, această infernală mașinărie s-a pus pe treabă. Mii de oameni de afaceri, care susțineau alte partide politice decât PSD sau chiar susținători ai PSD, care nu erau pe placlul lui Ponta și trebuiau aduși urgent la ascultare, și-au văzut afacerile periclitate și libertatea în mare pericol. Instrumentul creat de Ponta și condus de Gelu Diaconu funcționa implacabil. Blestematele protocoale, în epicentrul cărora se găsea Serviciul Român de Informații, erau rele atunci când erau utilizate de adversarii sau concurenții politici ai lui Victor Ponta, dar bune atunci când erau aplicate în interesul exclusiv al grupului său de interese. Cea mai simplă dovadă a faptului că am avut de-a face cu un instrument în esența lui politic, de poliție și de represiune politică, este faptul că, în perioada respectivă, nici corupția nici evaziunea fiscală nu au fost diminuate. Dimpotrivă. În timp ce noul ANAF, în complicitate cu SRI și cu o mână de procurori închideau afaceri și aruncau oameni după gratii, alte afaceri de tip evazionist prosperau, beneficiind de umbrela de protecție a noii poliții politice.

Rămân fără răspuns, cel puțin pentru moment, trei întrebări. 1). În ce măsură au fost implicate fostul PNL sau persoane din conducerea fostului PNL în această operațiune criminală marca Victor Ponta; 2). Cu ce intensitate s-a exercitat teroarea la nivelul ANAF, astfel încât abia acum, după atâta timp, Federația Sindicatelor din Finanțe sesizează opinia publică asupra celor întâmplate cu subiect și predicat. 3). Cât de hotărât este Liviu Dragnea de a merge, cum spune, cu dreptatea până la capăt și de a demantela întreaga urzeală țesută începând din 2013 de Victor Ponta? Firește, în măsura în care nu a fost și el parte a aceste operațiuni.

Sorin Rosca Stanescu

 

Actualitate

Participarea Președintelui României, Klaus Iohannis, la evenimentul „Bune practici pentru mediu avansate de societatea civilă”, organizat la Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei Mondiale a ONG-urilor

Publicat

pe

De

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa marți, 27 februarie 2024, începând cu ora 12:00, la evenimentul „Bune practici pentru mediu avansate de societatea civilă”, organizat de Administrația Prezidențială la Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei Mondiale a ONG-urilor.

Organizațiile neguvernamentale s-au implicat în mod activ în ultimii ani în creșterea rezilienței României în fața unor provocări multiple sociale, economice, sanitare sau de mediu.

Evenimentul, la care vor participa și Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, și ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, oferă oportunitatea ONG-urilor să prezinte în special proiecte de mediu și încurajează sectorul guvernamental și mediul academic să preia bunele practici dezvoltate și promovate de societatea civilă în acest domeniu. Intervențiile la nivel înalt vor fi urmate de două sesiuni de prezentare a unor proiecte și bune practici privind educația pentru mediu și implicarea comunităților în tranziția verde.

La eveniment vor fi prezenți reprezentanți ai unor organizații neguvernamentale care au adus o contribuție esențială în ultimii ani la protecția mediului și limitarea schimbărilor climatice în România. Proiectele pilot prezentate în domeniile educației ecologice, biodiversității, economiei circulare și tranziției energetice au potențial de a fi replicate pentru un impact pozitiv extins.

Citeste in continuare

Actualitate

Mamasisotie.ro: Ghidul Complet pentru o Mamă și Soție Modernă din România

Publicat

pe

De

blog mamamasisotie.ro

Descoperă Universul Mamelor și Soțiilor pe Mamasisotie.ro: O Sursă Inovatoare de Inspirație și Sfaturi

Femeile din România, coloana vertebrală a societății, navighează cu dexteritate prin multiple roluri: mamă, soție, carieristă și membru activ al comunității. În universul lor plin de provocări și satisfacții, un spațiu virtual se remarcă prin lumină și sprijin: mamasisotie.ro. Mai mult decât o platformă, este un univers în sine, unde femeile găsesc nu doar informații, ci și o comunitate empatică, înțelegătoare și solidară.

blog mamamasisotie.ro

O oază creată de femei, pentru femei

Mamasisotie.ro se distinge în peisajul digital prin conținutul autentic și relevant pentru femeile din România. Abordând o varietate de subiecte care acoperă toate aspectele vieții femeii moderne, blogul devine o sursă de inspirație și informație, susținând și educând cititoarele sale într-un mod inedit și personalizat.

Darul Mamasisotie.ro pentru comunitatea femeilor din România:

1. Sfaturi Pragmatice pentru Mamă și Soție:

Mamasisotie.ro nu doar oferă sfaturi, ci construiește conexiuni autentice cu cititoarele. Fie că este vorba despre gestionarea timpului, organizarea familială sau rezolvarea conflictelor, blogul oferă soluții practice și aplicabile în viața de zi cu zi.

2. Articole Inspirationale despre Viața de Familie:

De la articole motivaționale la povești de succes ale mamelor și soțiilor, mamasisotie.ro hrănește sufletele cititoarelor cu încredere și determinare. Fiecare articol este o rază de lumină care le încurajează să-și urmeze visurile și aspirațiile, indiferent de obstacolele vieții.

3. Recenzii și Recomandări Utile:

În lumea dinamică a produselor și serviciilor dedicate femeilor, mamasisotie.ro este un ghid de încredere. Recenziile obiective și recomandările informate ajută cititoarele să ia decizii inteligente în privința sănătății, frumuseții, parenting-ului și multe altele.

4. Comunitate Empatică și Solidară:

Unul dintre cele mai valoroase aspecte ale mamasisotie.ro este comunitatea sa. Aici, femeile găsesc sprijin emoțional, consiliere și încurajare în momente dificile sau în luarea unor decizii importante.

Impactul Mamasisotie.ro:

Mamasisotie.ro nu este doar un blog, ci o forță care influențează și transformă viețile femeilor din România. Prin conținutul său autentic și diversificat, site-ul contribuie la ridicarea standardelor și la emanciparea femeilor în societatea contemporană.

1. Informație și Educație:

Cu articole bine documentate și expertiză autentică, mamasisotie.ro este o sursă de învățare continuă pentru femeile din toate domeniile vieții.

2. Solidaritate și Empatie:

Comunitatea mamasisotie.ro oferă un spațiu sigur și empatic unde femeile se simt acceptate, înțelese și susținute în drumul lor către echilibru și fericire personală.

3. Inspirație și Motivație:

Fie că este vorba despre carieră, creșterea copiilor sau echilibrul dintre viața profesională și cea personală, mamasisotie.ro oferă modele și exemple de succes care inspiră și motivează cititoarele să-și atingă potențialul maxim.

Mamasisotie.ro – Sursa de Putere și Inspirație pentru Femeile din România

Într-o lume plină de provocări și oportunități, femeile din România găsesc în mamasisotie.ro un aliat de nădejde și o sursă inepuizabilă de cunoștințe, inspirație și solidaritate. Prin conținutul său autentic și divers, blogul devine o voce puternică care împuternicește și transformă viețile femeilor, aducând lumină și speranță în fiecare zi.

Citeste in continuare

Actualitate

Simona Dolniceanu, candidatul surpriză la Primăria Ploiesti

Publicat

pe

Partidul România în Acțiune a produs soc în lumea politica ploiesteană prin anunțarea candidatului la funcția de primar al municipiului Ploiesti.

Simona Dolniceanu, directorul SPFL Ploiesti, va intra în cursa pentru sefia primăriei condusă în prezent de Andrei Volosevici.

Om cu o vastă experiență în administrația locală, dar si foarte pricepută în campaniile electorale, Dolniceanu spune că avantajul ei este că va putea lucra încă din prima zi. „Eu nu am nevoie să învăț, să înțeleg cum merg lucrurile. Eu voi putea munci pentru ploiesteni încă din prima zi”, a afirmat Simona Dolniceanu.

România în Acțiune este partidul înființat de profesorul universitar Mihai Apostolache, înaintea alegerilor trecute, fiind prima formațiune locală din țară care a reusit să prindă mai multe mandate de consilier judetean.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusivo oră ago

Grup de interese “organizat” aflat in proximitatea premierului Marcel Ciolacul

Prin targul municipiului Buzau circula fel si fel de vorbe de duh privitor la prietenia actualului premier si deputat de...

Actualitate12 ore ago

Simona Dolniceanu, candidatul surpriză la Primăria Ploiesti

Partidul România în Acțiune a produs soc în lumea politica ploiesteană prin anunțarea candidatului la funcția de primar al municipiului...

statuete personalizate statuete personalizate
Exclusiv19 ore ago

Cele mai potrivite idei de cadouri pentru șeful și colegii tăi de muncă

Cadourile reprezintă nu doar gesturi de generozitate, ci și modalități de a consolida relațiile profesionale și de a întări legăturile...

scoatere nerv masea scoatere nerv masea
Exclusiv20 de ore ago

Cariile dentare: Simptome, cauze și opțiuni de tratament

Cariile dentare sunt una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate orală cu care se confruntă oamenii din întreaga lume....

Exclusiv24 de ore ago

UPDATE/CARACATIȚA WHITE TOWER (XVI)/Hidra care a terorizat Ploieștiul și care continuă să distrugă vieți/Totul sub acoperirea politistilor corupti din varful IPJ Prahova si varful M.A.I.

Gruparea infracțională care a terorizat Ploieștiul în perioada pseudo-procurorului Portocală, continuă și astăzi să distrugă viețile oamenilor. Șantaj, mită, mașini...

Exclusiv24 de ore ago

Cum a „facut” Statescu Ciprian Gh. primul milion de euro cand era primar al orasului Baicoi? (III)/PROMO/IN CURAND

Cum a „facut” Statescu Ciprian Gh. primul milion de euro cand era primar al orasului Baicoi? (III)/PROMO/IN CURAND Cum a...

Exclusiv24 de ore ago

Caracatita din sistemul penitenciar (I)/SERIAL

STEFAN TEOROC LIDER PENTRU EL! Din acest numar, ziarul Incisiv de Prahova va deschide, cu o serie de cateva articole,...

Exclusiv24 de ore ago

„Exista si principiul potrivit caruia un drept necontestat se prezuma ca a fost acordat corect”

“Ironia sortii este ca astia cu salarii de excelenta nu au fost niciodata in tabara ta. In randul suporterilor tai...

Exclusiv24 de ore ago

Polițiștii i-au identificat pe cei doi autori ai acestor acte de o cruzime inimaginabilă, documentându-le activitatea în cadrul dosarului penal constituit, fiind reținuți pentru rănirea cu intenție a animalelor

În epocile în care oamenii traversau procesul de evoluție, trebuiau să fie precauți pentru a nu fi atacați de animalele...

salon frizerie Bucuresti salon frizerie Bucuresti
Exclusiv3 zile ago

Cum să îți alegi tunsoarea perfectă pentru forma feței tale

Alegerea unei tunsori potrivite este esențială pentru exprimarea personalității și pentru îmbunătățirea aspectului general. La fel ca în cazul femeilor,...

Exclusiv3 zile ago

„Avem si noi la MAI, un Coldea mai mititel”

Referitor la subiectul excelentei, asa cum am banuit, Ministerul Muncii a fost sensibilizat sa tergiverseze comunicarea informatiilor solicitate prin petitiile...

Exclusiv3 zile ago

Șeful IPJ Neamț, comisar șef de poliție Osoianu Mihai Iulian, refuză să aplice prevederile acordului privind contracte de asigurare facultativă pentru mijloacele de mobilitate navală și terestră din dotarea IPJ Neamț.

Sindicatul Europol Neamț „Către, Ministerul Afacerilor Interne, Domnule Ministru, Conform Acordului Colectiv privind raporturile de serviciu ale funcționarilor publici cu...

Exclusiv4 zile ago

UPDATE/CARACATIȚA WHITE TOWER (XV)/Putregaiul acoperit de șefii poliției care stau la băute cu infractorii

Curg tone de cerneală dezvăluind mizeriile ascunse într-o afacere care dacă s-ar fi întâmplat într-un stat civilizat am fi avut...

Exclusiv4 zile ago

Sefii sunt obligați să raporteze până azi – 23 februarie (coincidența face că e chiar sărbătoarea Armatei Roșii) numărul polițiștilor care dețin pașapoarte

Am primit o semnalare și am simțit mâncărimi în palme, chiar dacă Emil Păscuț – și el incitat de subiect...

Exclusiv4 zile ago

Se conturează informatia ca SOLDA DE GRAD ȘI NORMĂ DE HRANĂ va fi cu aplicare de la 01.04.2024 si cu plată pe 10.05.2024!

La data de 23.01.2024, la intâlnirea dintre prim-ministrul României, ministra jusțiției și președinții federațiilor reprezentative din sistemul penitenciar, politicienii s-au...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!