Connect with us

Actualitate

Poliția politică a lui Victor Ponta

Incisiv

Publicat

pe

În 2013, prim-ministru fiind și președinte al PSD, un om politic pe cai foarte mari, Victor Ponta și-a creat o poliție politică proprie. Cu acordul și cu sprijinul sistemului, condus la acea dată de Traian Băsescu. Parte a înțelegerii cu acesta rămasă în istoria recentă sub numele de „Pactul de coabitare”. Instrumentul de luptă a fost disimulat în interiorul Agenției Naționale de Administrare Fiscală. Împănată cu ofițeri SRI.

Să ne amintim contextul. În 2013, Ponta decisese să-l înlăture discret pe partenerul său Crin Antonescu din competiția prezidențială. Avea în acest sens susținerea deplină a lui George Maior și Gabriel Oprea, persoane apropiate, cu care se înrudise religios, beneficia și de concursul generalului Florian Coldea și de o înțelegere în acest sens cu președintele de atunci, Traian Băsescu. Înțelegere perfectată formal sub forma „Pactului de coabitare”, care a stat la baza algoritmului de la conducerea Parchetelor. Tiberiu Nițu, adus de Victor Ponta, a devenit procuror general iar, la schimb, Victor Ponta, care preluase și interimatul Justiției de la PNL, după ce i-a făcut vânt Monei Pivniceru, a propus-o pe Laura Codruța Kovesi șefă la DNA. Ce mai lipsea acum era o poliție secretă proprie. Dar cum să o facă fără a călca în picioare autoritatea încă de nezdruncinat a lui Traian Băsescu?

Ei bine, în timp ce Victor Ponta, om format de sistem și propulsat de sistem proclama „dreptatea până la capăt”, angajându-se în fața electoratului propriu, dar și a electoratului PNL, că va lupta împotriva mizeriilor create de sistemul ticălos conceput de Traian Băsescu, el transpira de zor, cu sprijinul celor enunțați mai sus, pentru a-și construi propriul sistem represiv. Prin care să-și urmărească, să-și hăituiască și să-și distrugă adversarii politici și, la nevoie, să șantajeze și să-și identifice aliați în taberele politice concurente. Oficial, această structură asupra căreia m-am mai oprit de câteva ori, s-a denumit Grupul Interministerial Strategic, care funcționează și în prezent pe lângă Guvernul României și care include colective mixte, adunate practic din toate structurile serviciilor de informații din România, structură nășită și coordonată de Gabriel Oprea, care, după preluare președinției de către Ponta, urma să devină directorul Serviciului Român de Informații, Maior la rândul său fiind recompensat cu poziția de prim-ministru.

În această săptămână, în fine, printr-un comunicat oficial, Federația Sindicatelor din Finanțe dezvăluie dedesubturile unei operațiuni din 2013, pe cât de tenebroase, pe atât de periculoase pentru statul român. În 2013, grupul de interese condus de Victor Ponta a decis să-și creeze propriile batalioane de asalt, de control, de teroare și de șantaj, aparent sub forma reorganizării Agenției Naționale de Administrație Fiscală. Adică ANAF. Având la bază un protocol de colaborare, pe care tocmai l-a recunoscut azi, între SRI și ANAF, care a prevăzut înființarea unor colective mixte alcătuite din procurori, ofițeri SRI și inspectori ANAF. Aparent, pentru a se întări astfel pe cale unui schimb eficient de informații, lupta împotriva evaziunii fiscale. Adică a marii corupții din domeniu. În acest scop, Ponta a desemnat un ofițer acoperit în persoana lui Gelu Diaconu, pe care l-a numit șef al acestei structuri, care în scurt timp a înglobat nu mai puțin de 250 de ofițeri SRI. Transformați cu acte în regulă în inspectori ANAF, veniți în instituție cu sarcini precise, trasate de Florian Coldea, fiecare dintre aceștia având ținte în persoana unor oameni politici sau oameni de afaceri și a unor societăți comerciale. Câți vor vorbi oare, dintre oamenii de afaceri șantajați în acea perioadă și aduși la mâna lui Victor Ponta? Azi dimineață, cu obținuitul său tupeu, Victor Ponta a susținut că obiectivul a fost perfect legitim, de luptă împotriva marilor fraude, contrar acuzațiilor pe care tocmai i le-a adus Federația Sindicatelor din Finanțe. Gelu Diaconu, instalat la vârful acestei structuri, fusese „școlit” în Vest, în Belgia, în perioada comunistă, după care, în anii ’84-’90 fusese parcat la Vaslui, într-o poziție constant utilizată de Securitate, ca președinte al uniunii județene al cooperativelor de consum. După ce și-a instalat omul în funcție, ANAF a fost reorganizat din temelii pentru a corespunde noilor exigențe. În esență, nu mai puțin de 1950 de inspectori au fost dați afară din Direcția de antifraudă fiscală și a fost desființată Autoritatea Națională a Vămilor. Consecința a fost distrugerea arhivelor acestora, vizând activitatea tuturor duty-free-urilor din România din perioada în care noua stea a antifraudei, Gelu Diaconu, le coordonase. A fost desființată Garda Fiscală, evident având drept consecință distrugerea bogatei arhive a acesteia vizând produse accizabile – tutun, alcool și petrol.

În scurt timp, această infernală mașinărie s-a pus pe treabă. Mii de oameni de afaceri, care susțineau alte partide politice decât PSD sau chiar susținători ai PSD, care nu erau pe placlul lui Ponta și trebuiau aduși urgent la ascultare, și-au văzut afacerile periclitate și libertatea în mare pericol. Instrumentul creat de Ponta și condus de Gelu Diaconu funcționa implacabil. Blestematele protocoale, în epicentrul cărora se găsea Serviciul Român de Informații, erau rele atunci când erau utilizate de adversarii sau concurenții politici ai lui Victor Ponta, dar bune atunci când erau aplicate în interesul exclusiv al grupului său de interese. Cea mai simplă dovadă a faptului că am avut de-a face cu un instrument în esența lui politic, de poliție și de represiune politică, este faptul că, în perioada respectivă, nici corupția nici evaziunea fiscală nu au fost diminuate. Dimpotrivă. În timp ce noul ANAF, în complicitate cu SRI și cu o mână de procurori închideau afaceri și aruncau oameni după gratii, alte afaceri de tip evazionist prosperau, beneficiind de umbrela de protecție a noii poliții politice.

Rămân fără răspuns, cel puțin pentru moment, trei întrebări. 1). În ce măsură au fost implicate fostul PNL sau persoane din conducerea fostului PNL în această operațiune criminală marca Victor Ponta; 2). Cu ce intensitate s-a exercitat teroarea la nivelul ANAF, astfel încât abia acum, după atâta timp, Federația Sindicatelor din Finanțe sesizează opinia publică asupra celor întâmplate cu subiect și predicat. 3). Cât de hotărât este Liviu Dragnea de a merge, cum spune, cu dreptatea până la capăt și de a demantela întreaga urzeală țesută începând din 2013 de Victor Ponta? Firește, în măsura în care nu a fost și el parte a aceste operațiuni.

Sorin Rosca Stanescu

 

Actualitate

Revenirea lui Gabriel Oprea pe scena politica, da roade!/UNPR, surpriza alegerilor/Analiza

Incisiv

Publicat

pe

De

“Zilele astea toată lumea se concentrează pe soarta partidelor mari. Când, de fapt, adevăratele surprize se întâmplă în cazul celorlalte partide, în partea a doua a clasamentului.

Până acum două săptămâni, sondajele indicau o tendință de creștere pentru PMP. Eu personal eram din ce în ce mai convins că va trece pragul de 5%, la fel cum a făcut și la alegerile parlamentare din 2014: pe ultima sută de metri, la mustață.

Apoi însă a venit dezvăluirea cu Petrov, numele de cod sub care Băsescu a colaborat cu Securitatea. Se pare că utilitatea publică a acestuia s-a epuizat și atunci s-a scos dosarul.

Această dezvăluire a provocat deja consecințe. Măsurarea cea mai recentă arată că PMP a scăzut înapoi la loc, mult sub 5%, irosindu-și tot ce acumulase până acum de la începutul anului. Concluzia: PMP nu va intra în Parlamentul European.

În schimb, sunt semne că voturile se mută către un alt partid din aceeași zonă a clasamentului electoral: UNPR.

În cel mai recent sondaj Sociopol, terminat la sfârșitul săptâmănii trecute, UNPR a trecut deja de 3% și e pe creștere.

Din ce se întâmplă, trag concluzia că că temele legate de zona militară și de securitate i-au priit UNPR-ului în această campanie, ca și recentele subiecte de dezbatere publică: acoperirea crucilor eroilor români cu saci de gunoi în cimitirul miliar din Valea Uzului, demontarea statuii lui Mihai Viteazu la Oradea, scoaterea drapelului României la Miercurea Ciuc, folosirea imnului Ungariei și a imnului secuiesc în secuime.

La asta se adaugă probabil și efortul de campanie: din ce am auzit, Oprea a bătut toată țara, vizitând toate județele în ultimele trei luni.

Avem o campanie în care, pe lângă bazinele mari de vot, lupta electorală se duce inclusiv pe bazine foarte bine definite, punctuale, la nivel de categorii profesionale.

Iată că zona militarilor își îndreaptă votul spre UNPR. Va trece pragul de 5%? Urmează o ultimă săptămână de campanie foarte interesantă în această privință”, precizeaza renumitul sociolog intr-o analiza pertinenta, precizeaza recunoscutul sociolog,  Mirel Palada. (Sava N.).

 

Citeste in continuare

Actualitate

Comunicat de presă/Se solicită intervenția Guvernului României pentru soluționarea situației privind îndepărtarea monumentului ecvestru al Domnitorului Mihai Viteazul din Piața Unirii din Oradea

Incisiv

Publicat

pe

De

20.05.2019

Președintele UNPR Gabriel Oprea a transmis, luni, Primului-ministru Viorica Dăncilă o scrisoare deschisă în care solicită intervenția Guvernului României pentru soluționarea situației privind îndepărtarea monumentului ecvestru al Domnitorului Mihai Viteazul din Piața Unirii din Oradea. Scrisoare este însoțită de documentele și avizele care atestă pașii privind edificarea și legitimitatea amplasării monumentului.

UNPR solicită repunerea de urgență a statuii marelui Voievod român Mihai Viteazul pe locul în care a fost realizată și amplasată, prin contribuția personală a militarilor români.

Redăm, în continuare, conținutul integral al scrisorii:

Stimată Doamnă Prim-Ministru,

Asociația Culturală Mihai Viteazul”, instituție cu personalitate juridică, a solicitat sprijinul UNPR în legătură cu situația monumentului ecvestru al Voievodului Mihai Viteazul de la Oradea, în calitate de partid care a sprijinit întotdeauna instituțiile de apărare, ordine publică și siguranță națională și care are un respect profund, dovedit, pentru valorile și simbolurile naționale.

Așa cum știți, primarul municipiului Oradea a decis și a pus în aplicare decizia de îndepărtare a monumentului, edificat prin contribuții proprii ale cadrelor militare active și în rezervă și amplasată legal, în urma obținerii tuturor avizelor necesare, în Piața Unirii din Oradea. Acestă acțiune a creat o emoție negativă în inimile militarilor și în inimile tuturor românilor patrioți.

Asociația contestă, pe bună dreptate, iar UNPR sprijină cu toată convingerea și cu toate forțele acest protest, legitimitatea hotărârii de înlocuire, prin îndepărtare a monumentului închinat Domnitorului Mihai Viteazul, cu statuia Regelui Ferdinand, pe același soclu.

Departe de noi să contestăm meritele Regelui Ferdinand Întregitorul sau oportunitatea instalării unui monument al său oriunde în municipiul Oradea, chiar și în Piața Unirii.

Dar eliminarea statuii Domnitorului Mihai Viteazul, simbol al națiunii române, al Unirii, al Statului Unitar, care are ca proprietar de drept Asociația ce poartă numele marelui Voievod român, reprezintă o acțiune ilegală, un act injust și imoral, o formă de manifestare directă a unui atac la adresa valorilor, a simbolurilor naționale și a istoriei României.

România a sărbătorit recent Centenarul Marii Uniri, iar acțiunea primăriei municipiului Oradea, mai ales în acest context istoric, este nu doar nejustificată, ci și condamnabilă și periculoasă. 

Vă rugăm, stimată doamnă prim-ministru, să acordați atenția și sprijinul dumneavoatră soluționării acestei situații și să întreprindeți orice demers este necesar pentru ca această nedreptate săvârșită la adresa istoriei și a neamului românesc, dar și a noastră, a tuturor românilor, de ieri, de azi, de mâine, să fie reparată.

Cu deosebită considerație,

Gabriel OPREA

Președintele UNPR”

Biroul de presă

Citeste in continuare

Actualitate

SRI nu are competente teritoriale în exterior/ Cât de incompetent profesional ca lucrător pe informatii/contrainformații este Coldea?

Incisiv

Publicat

pe

De

Cât de incompetent profesional ca lucrător pe informatii/contrainformații de securitate nationala si lipsit de cunoștințe juridice poate fi un general lt. cu trei stele, fost prim adjunct al SRI!!!! Doar CINCI motive identificate:

  1. SRI nu are competenta materiala de a efectua acte procedurale efective, prin lucratorii sai, care implică extradarea unui cetățean român,
    dar legal are nu dreptul, ci obligatia, de a furniza informatii, dacă le cunoaste, care sa ajute la actiunea JURIDICO-JUDICIARA SI POLITIENEASCA (INTERPOL sau EUROPOL) a MJ, MAI și MAE cu elemente de extraneitate specifice dreptului international (public-ca raporturi juridice intre cele doua state si privat- fiind vorba de drepturile procesual penale ale cetateanului roman care are si un anumit statut juridic, din câte am înțeles, pe teritoriul acelui alt stat;
  2. SRI nu are investigatori sub acoperire (a se vedea C. pr. pen. );
  3. SRI nu are competente teritoriale în exterior („la extern”), pentru a obține aceste informații fiind, funcție de natura/obiectul lor SIE sau DGIA – Direcția de informații externe a Apărării;
  4. Nu l-a compromis niciun terț pe col. Dumitrescu Marian, ci chiar SRI-ul prin trimiterea intr-o misiune ilegala; mai ales ca acoperirea de interpret/ translator este hilara și nu rezista la verificări, în condițiile în care MJ, MAI, MAE și SIE au proprii cunoscători de limbi străine de circulație internationala (Dumitrescu cunoaște rromgleza);
  5. Ce acte cu „alta identitate” dintre cele instituțional -procedurale cu efecte juridice mai putea incheia Dumitrescu?!!! Cui i-ar fi fost opozabile acestea?! Iar îl punea SRI sa săvârșească infracțiuni de fals privind identitatea, fals intelectual, uz de fals, uzurparea de calități oficiale??!! (Paula Stan).

Citeste in continuare

Parteneri


Știri calde

Actualitate5 ore ago

Revenirea lui Gabriel Oprea pe scena politica, da roade!/UNPR, surpriza alegerilor/Analiza

“Zilele astea toată lumea se concentrează pe soarta partidelor mari. Când, de fapt, adevăratele surprize se întâmplă în cazul celorlalte...

Actualitate15 ore ago

Comunicat de presă/Se solicită intervenția Guvernului României pentru soluționarea situației privind îndepărtarea monumentului ecvestru al Domnitorului Mihai Viteazul din Piața Unirii din Oradea

20.05.2019 Președintele UNPR Gabriel Oprea a transmis, luni, Primului-ministru Viorica Dăncilă o scrisoare deschisă în care solicită intervenția Guvernului României...

Actualitate1 zi ago

SRI nu are competente teritoriale în exterior/ Cât de incompetent profesional ca lucrător pe informatii/contrainformații este Coldea?

Cât de incompetent profesional ca lucrător pe informatii/contrainformații de securitate nationala si lipsit de cunoștințe juridice poate fi un general...

Actualitate1 zi ago

Ramane sa reflectati cine este si cum se repliaza sistemul paralel!

Iata cum se poate obtine un consens politic absolut in Parlamentul Romaniei, mai ales in Senat, unde cu 104 de...

Actualitate1 zi ago

A dispărut un dosar/denunţ din DNA: pe fostul şef SRI

În decembrie 2015, un om de afaceri, reţinut şi ulterior trimis în judecată de DNA, denunţă la DNA pe fostul...

Actualitate1 zi ago

Sunt primar mă doare în…PARCUL NAȚIONAL…Mă apără judecătorul!

Cum poți construi ilegal într-o arie protejată cu voie de la Romsilva și Tribunal? O fâneață dintr-o zonă protejată dintr-un...

Actualitate1 zi ago

Primarul PSD din municipiul Orșova, Marius Stoica este un PENAL

Primarul municipiului Orşova, social-democratul Marius Stoica, a fost trimis în judecată într-un dosar penal pentru comiterea mai multor infracţiuni, precum...

Actualitate1 zi ago

Editorial/Scrisoarea unui subaltern!

„Chiar dacă umbli năuc zi și noapte ești mai singur și mai marginalizat ca niciodată! Toți te mint, toți îți...

Actualitate1 zi ago

De ce a rupt-o Dragnea cu Carmen Dan!

(Preluare National  – Catalin Tache): Liviu Dragnea i-a dat interzis lui Carmen Dan in campania electorala! Masura radicala, fara precedent...

Actualitate1 zi ago

In legatura cu furnizarea de apa din Comuna Calugareni/Judetul Prahova/Clientii sunt satui de atata minciuna si invarteala in jurul cozii

De aproape 2 saptamani si jumatate in 95% din timp cei din Comuna Calugareni/Judetul Prahova nu au avut apa furnizata...

Actualitate1 zi ago

„Ce spune teoria jocurilor despre ,,reduta’’ Dragnea și ,,soldații’’ CCR și DNA-ICCJ”.

Edna Ullman, în lucrarea ,,Apariția moralei’’, explică o situație cu doi soldați care operează o mitralieră într-o redută împotriva inamicului...

Actualitate1 zi ago

Putin versus Erdogan, lovitură de maestru

Din cel puțin două mișcări consecutive de mare maestru, țarul Rusiei, Vladimir Putin l-a extras pe sultanul Turciei Recep Erdogan...

Actualitate1 zi ago

Liderul PNL, luat peste picior: Orban, lupul, magarul si miorita

(PRELUARE INPOLITICS.RO): ”Aflu că domnul Ludovic Orban a mers azi la sărbătoarea ”Măsurișul oilor de la Pria”, în Sălaj, de...

Actualitate4 zile ago

BOMBA ZILEI/Directorul Ziarului Incisiv de Prahova intra in politica/Vicepresedinte UNPR si presedinte UNPR Organizatia Municipiului Ploiesti

O bomba in adevaratul sens al cuvantului  a intrat chiar in redactia ziarului Incisiv de Prahova. Ofiterul SRI, in rezerva,...

Actualitate4 zile ago

Comunicat de Presa

Vineri, 17.05.2019, începând cu ora 11:30, va avea loc la HOTEL CENTRAL Ploiești, sala ALFA (etaj 2), ședința de lucru...

Partener media exclusiv

stiri actualizate

Top Articole Incisiv