Connect with us

Actualitate

Prin OUG 114 s-a încercat pentru prima dată chiar privatizarea ANAF

Publicat

pe

Prin OUG 114 s-a încercat pentru prima dată chiar privatizarea ANAF, în condițiile în care efectul global al OUG114 a fost transformarea în perceptori a companiilor care au poziții dominante în piață și chiar cvasi-monopol, în dauna urmăririi atente de către ANAF a ,,firului banilor’’. (…)Fiii patriei au renunțat la programul cu Banca Mondială privind eficientizarea ANAF și au privatizat activitatea de colectare de taxe, ascunse, nemergând pe firul banilor, evitându-l. Inclusiv prin schimbarea politicii de resurse umane a ANAF, pe modelul americanilor de la Hooter’s. Fetele de la Hooter’s nu au nevoie de multă experiență pentru a fi angajate. Anunțurile de angajare spun că trebuie să aibă minimum 18 ani și să aibă ,,capacitatea de a menține o imagine atractivă și să fie în formă’, precizeaza pe pagina sa de socializare jurnalistul  si analistul economic, Radu Teodor Soviani.

Am privit cu bucurie în urmă cu mai bine de un an vestea debarcării prin demisie a fostului premier Mihai Tudose, cel care, alături de ministrul său de finanțe, Ionuț Mișa, au consolidat statutul de știință respectabilă a cititului în stele vis-a-vis de politica fiscală.

Despre faptul că Ionuț Mișa s-a transformat în #nouaAmbramburica am scris în epocă arătând că Mișa este primul ministru de finanțe de istorie care ar fi trebuit demis chiar în ziua în care a fost audiat și înainte de depunerea jurământului pe motivul avansării ca program de guvernare a desfințării Pilonului 2 de pensii. Restul mandatului său a fost în aceiași linie.

Mihai Tudose și Ionuț Mișa au fost demni continuatori ai precedentului guvern PSD – Grindeanu/Viorel Ștefan, cei care și-au bătut joc de economie într-o perioadă în care trebuia să înceapă restructurarea sectorului bugetar, venind cu trăznăi gen impozitul pe gospodărie și angajarea în acest sens a 30.000 de consulanți fiscali, adică pe dos, doar pentru că nu știau cum să deghizeze mai bine mama infracțiunilor din România, care se cocea, respectiv spălarea de bani prin Cod Fiscal (impozitarea și spălarea averilor ,,nejustificate’’).

Încă înainte de desemnarea ca premier a anonimei dar cu lungă experiență de călătorii la Bruxelles – mă refer la Viorica Dăncilă și prezumtiv de bună credință, am subliniat un lucru esențial: viitorul cabinet este important prin ceea ce va face, dar mai ales prin ceea ce se va abțină să facă. Din acest punct de vedere am apreciat poziționarea odată cu desemnarea doamnei Dăncilă, în raport cu cele două lucruri: (i) ce va face – a anunțat că scoate SRI-ul din guvern, eliminând avizul SRI pentru miniștrii propuși ai cabinetului și (ii) a anunțat ceea ce se va abțină să facă: ,,cât timp voi fi eu prim ministru nu voi introduce nicio taxă nouă și nici nu le vom majora pe cele existente’’.

Am arătat la acel moment că istoric pare a fi angajamentul primar, de renunțare la ștampila ,,garantat de SRI’’, având în vedere pe de-o parte faptul că domnul Ponta făcea guverne la Cornu sub tutela SRI, iar pe de altă parte că Grindeanu și Tudose păreau să nu se poată dezlipi de ofițeri și ofițerași ai serviciului, Grindeanu fiind cel care, într-o altă operațiune istorica, prin care a încercat să captureze Palatul Victoria pentru a rămâne la butoane, l-a ales pe Ponta ca secretar general.

În mare parte, pare că Dăncilă a reușit doar parțial să scoată SRI din guvern din moment ce l-a ales ca ministru de finanțe pe Eugen Teodorovici (deținător de diplomă SRI, dar fără școală), care în trecut, când a fost Ponta premier, a avut avizul și ștampila ,,garantat de SRI’’. La rândul lui, Teodorovici și l-a ales ca șef al ANAF chiar pe Ionuț Mișa, celebru pentru faptul că plânge la televizor în timp ce se jură că e român și că își iubește țara. Nu în ultimul rând, doamnei Dăncilă i s-a dat drept consilier economic Darius Vâlcov, cel pe care încă din 2014 Liviu Dragnea îl supranumea ,,fiul patriei’’ și care la rândul lui a avut avizul SRI atunci când a fost ministru al bugetului/finanțelor în cabinetul lui Ponta.

Teodorovici-Mișa-Vâlcov reprezintă triunghiul economic care demonstrează, în opinia mea, că SRI poate accepta ieșirea din câmpul tactic când e vorba de ministerul afacerilor externe sau pentru românii de pretutindeni, dar nu a putut accepta ca în domeniul economic să fie numite persoane care în trecut  să nu fi fost avizate de el, de serviciu, respectiv ale căror vulnerabilități nu sunt în detaliu cunoscute și nu știm cum valorificate, de către SRI.

Cu aceste trei excepții ,,economice’’, pe tot parcursul anului 2018, Viorica Dăncilă s-a ținut de angajamentul scoaterii SRI din administrație făcând pași în topirea în primul rând a influenței SRI din justiție, unde, prin protocol, fosta securitate decidea prin ,,câmpul tactic’’ cine trebuie condamnat sau cine trebuie să piardă în civil și un aspect mai puțin dezbătut – cine trebuie protejat prin clasări subsumate dispozitivului ,,e fantoma noastră’’.

Chiar și în plan economic părea că discursul furat de consilierii doamnei Dăncilă din campania electorală din 1988 a primului Președinte Bush (,,read my lips. No new taxes’’) are șanse să se materializeze. Până în 19 decembrie 2018, când, pe rând, și arătând că nu înțeleg ce fac, patrioții garantați de SRI – Eugen Teodorovici și Darius Vâlcov s-au prezentat la Palatul Victoria, pe rând, pentru a își asuma ,,taxa pe lăcomie’’ devenită OUG 114.

Încă de la început am arătat aici, la psnews, în 19 decembrie 2018, că taxa pe ROBOR confirmă agenda anti-europeană a lui Teodorovici și că reprezintă o răzbunare pe populație. La acel moment nici BNR – care în afară de dat din gură și asta post-factum se pricepe în principal doar să dea vina pe alții atunci când economia merge prost – nu se gândea decât la sarmale și cozonaci, având în vedere declarațiile inițiale ale lui Isărescu și anume faptul că taxa pe ROBOR nu afectează ,,independența’’ BNR. Desigur, domnul Isărescu știa că independența BNR este ca tăria unui lanț – este la fel de tare cât de puternică este cea mai slabă verigă, iar domnul Isărescu știe că de 30 de ani conducerea BNR este majoritar o sumă de politruci slabi, care se bat să ajungă acolo pentru salarii grase pe care să le încaseze pentru a nu le păsa de economie.

Dar OUG114 reprezintă mult mai mult decât tot ceea ce s-a încercat până acum și anume taxarea întregii economii, deodată. Scopul? ,,Privatizarea profiturilor și naționalizarea pierderilor’’ – venituri discreționare de care să dispună administrația pentru a îi cheltui altfel decât eficient.

Prin OUG 114 s-a încercat pentru prima dată chiar privatizarea ANAF, în condițiile în care efectul global al OUG114 a fost transformarea în perceptori a companiilor care au poziții dominante în piață și chiar cvasi-monopol, în dauna urmăririi atente de către ANAF a ,,firului banilor’’.

Practic, ce înseamnă OUG114? Taxarea tuturor domeniilor care în acest moment reprezintă economia României, în cvasi-totalitatea sa: sistemul financiar-bancar și asigurările (Pilonul II), energia, comunicațiile și implicit, prin majorarea costului energiei urmare a taxei, și transporturile.

Oricât de fiu al patriei ar vrea să se dea Vâlcov arătând cu degetul către alți fii ai patriei care nu mai sunt patrioți (în esență, din același aluat ca și Vâlcov), OUG 114 nu este vreo idee genială și nici măcar nouă, inclusiv scopul ei: ,,taxa pe lăcomie’’. Pasionații de istorie pot merge în urmă cu 70 de ani, în 11 iunie 1948 când, printr-un alt ,,OUG’’ (legea 119/1948), Ziarul Scânteia titra: ,,Întreprinderile smulse din mâinile lacome ale exploatatorilor devin bun al întregului popor’’ atunci când partidul comunist viza prin naționalizare întreprinderile industriale, miniere, bancare, de asigurări și de transport. Vizează după 70 de ani alte domenii decât acestea, care reprezintă economia, OUG 114? Nu. Are un alt pretext decât ,,lăcomia’’ și reversul ei: ,,bun al întregului popor/înjumătățirea ratelor’’ OUG114/2018 decât Legea 119/1948? Nu.

Pentru naționalizarea din 1948, prețul plătit de populație continuă să crească și acum, după 70 de ani, el fiind amplificat inclusiv după căderea comunismului prin retrocedări frauduloase pe drepturi litigioase, unor moștenitori inventați, beneficiari ai capitalismului de cumetrie și corupției sub tutela protoacoalelor.

Pentru OUG114 însă, prețul taxării a tot ceea ce înseamnă economie și cedarea unor atribute ale ANAF, cu alte cuvinte a transformării neștiinței administrării economiei în taxe noi, a început să fie plătit de către populație chiar de a doua zi: Euro este peste 4,75 lei, dobânzile pentru creditele noi s-au majorat deja (băncile transferând deja pe populație și firme prin comisioane lunare de administrare noul impact al ,,taxei pe lăcomie’’ deși încă nu au plătit-o), gaze mai scumpe, curent mai scump, benzină mai scumpă, telefonie mai scumpă, internet mai scump – toate fiind efectele transformării companiilor dominante în perceptori naționali. Niciuna dintre aceste companii nu va suporta ,,taxa pe lăcomie’’, cum era de anticipat ci o transferă. Iar transferul se traduce deja în scăderea venitului disponibil al populației, a capacității de economisire, a investițiilor noi și în inflație.

In extenso, OUG 114 reprezintă privatizarea rolului ANAF – dacă companiile aduc taxe prin transferul lor către populație și companii, inspectorii fiscali, băgați în degringoladă (,,reorganizare’’) închid ochii la transferurile de bani la extern, fiind înlocuiți de către companii dominante în economie prin transferul sarcinii fiscale în facturile românilor și a perceperii de taxe noi prin intermediul companiilor.

Un singur lucru bun am identificat în intenția inițială a OUG114 și anume că taxa pe activele financiare va pune reflectorul pe evaziunea fiscală și spălarea de bani făcute inclusiv prin bănci din România (crede cineva că evaziune fiscală și spălaread de bani fac doar de băncile din Olanda, Austria, Germania, Elveția, Franța, multe dintre ele cu subsidiare în România?). Transferul de active financiare pentru a scăpa de taxă din partea băncilor nu ar mai fi dat pretextul inspectorilor de la ANAF, acum pensionați prin activitatea de perceptori pe care o vor Vâlcovii pentru companii dominante, să nu meargă pe firul banilor și ar fi fost stimulați să atragă răspunderea penală în ceea ce privește evaziunea.

Doar că, devine din ce în ce mai evident că punerea reflectorului pe spălarea de bani și evaziunea fiscală de către adevărații inițiatori ai unei taxe pe active (care nu sunt nici Vâlcov, nici Teodorovici) s-a încercat a fi neutralizată de către ,,fiii patriei’’ care nu au făcut decât să ofere pretextul și mijloacelor companiilor dominante de a supra-taxa populația. Fiii patriei au renunțat la programul cu Banca Mondială privind eficientizarea ANAF și au privatizat activitatea de colectare de taxe, ascunse, nemergând pe firul banilor, evitându-l. Inclusiv prin schimbarea politicii de resurse umane a ANAF, pe modelul americanilor de la Hooter’s. Fetele de la Hooter’s nu au nevoie de multă experiență pentru a fi angajate. Anunțurile de angajare spun că trebuie să aibă minimum 18 ani și să aibă ,,capacitatea de a menține o imagine atractivă și să fie în formă’’. Un criteriu care nu pare stărin nici Vâlcovilor, nici Teodorovicilor, consemneaza Radu Teodor Soviani pentru PS NEWS. (Cerasela N.).

 

 

Actualitate

Suedia alocă suma colosală de 30 miliarde de dolari pentru apărare, anticipând un nou prag NATO

Publicat

pe

De

Stockholm se pregătește să facă un salt uriaș în cheltuielile militare, țintind 3,5% din PIB, în contextul așteptărilor privind un nou obiectiv NATO.

Un nou prag NATO la orizont?

Premierul suedez, Ulf Kristersson, a declarat într-o conferință de presă că „presupunerea sa calificată” este că NATO va stabili ținta de 3,5% la summitul alianței din iulie. Suedia deja plănuiește să atingă această cifră „în următorii cinci ani”, a adăugat el.

Un efort financiar considerabil

Această mișcare vine cu un cost substanțial de 300 de miliarde SEK (30 miliarde de dolari), pe care țara intenționează să-i împrumute dacă propunerea este aprobată de parlament. Legislația va fi prezentată pe 15 aprilie și votată până pe 20 iunie, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului.

De la 2,4% la 3,5% din PIB

Cheltuielile actuale ale Suediei pentru apărare se ridică la 2,4% din PIB – deja peste ținta NATO de 2% – cu planuri de a le crește la 2,6% până în 2028. Deși Partidul Moderat de guvernământ are o coaliție cu Democrații Suedezi în parlament, intenționează să caute un sprijin larg pentru această inițiativă.

Motivații transatlantice

Kristersson a fost sincer cu privire la motivațiile sale, recunoscând că creșterea este parțial menită să mențină relații puternice cu Statele Unite.

„Nu vreau să acționăm într-un mod care să submineze posibilitatea cooperării transatlantice. Dar nu putem nici să presupunem sau să considerăm de la sine înțeles că Statele Unite vor continua să acționeze în Europa așa cum au făcut-o în ultimii 80 de ani”, a spus el, adăugând că unele declarații și mișcări ale administrației Trump sunt „destul de dificil de înțeles pentru noi în Europa în acest moment”.

„Acest lucru ar reprezenta o consolidare semnificativă a NATO europeană. Să nu uităm că NATO europeană este cea care este testată în acest moment”, a subliniat Kristersson.

Priorități de investiții

Este prea devreme pentru a specifica modul în care vor fi alocate fondurile, deși diapozitivele prezentate de Kristersson au inclus drone, sisteme de apărare aeriană și muniție. „Va fi vorba despre nevoile de capacitate ale NATO – ceea ce cere NATO. Pentru Suedia, o mare parte din aceasta se învârte în jurul Mării Baltice”, a explicat el.

Sprijin continuu pentru Ucraina

În plus, cadrul financiar aprobat pentru sprijinul militar acordat Ucrainei va crește de la 25 de miliarde SEK la puțin peste 40 de miliarde SEK în 2025, realizat prin aducerea în avans a investițiilor planificate inițial pentru 2026. Guvernul va revizui cadrul de finanțare pentru Ucraina pentru 2026 la o dată ulterioară.

De la invazia Rusiei în Ucraina, sprijinul militar al Suediei pentru Ucraina se ridică la aproximativ 61,9 miliarde SEK începând cu 30 ianuarie 2025, livrat prin 18 pachete de ajutor, conform fișei informative a guvernului.

Citeste in continuare

Actualitate

3 modele de scaune de bucătărie preferate de designerii de interior în acest an

Publicat

pe

De

Amenajarea bucătăriei pune accent pe combinația subtilă între estetică și funcționalitate, iar alegerea scaunelor potrivite poate transforma complet atmosfera acestui spațiu. În acest an, designerii de interior pun accent pe mobilier care îmbină confortul, materialele premium și liniile moderne, iar scaunele de bucătărie devin piese de design în sine. Fie că îți dorești un decor minimalist sau unul sofisticat, există modele care se potrivesc perfect în orice tip de amenajare.

Eleganță modernă cu scaune din plastic și picioare metalice

Dacă apreciezi un stil contemporan și aerisit, scaunele pentru bucătărie din plastic cu picioare metalice sunt o alegere inspirată. Designerii le preferă pentru versatilitatea lor, dar și pentru paleta variată de culori care se potrivește oricărei estetici. În tendințele acestui an domină nuanțele neutre, precum alb, gri și negru, dar și tonurile pastelate, care adaugă o notă delicată decorului.

Pe lângă aspectul modern, aceste scaune pentru bucătărie impresionează prin durabilitate și ușurința întreținerii. Materialul din care sunt fabricate este rezistent și permite curățarea rapidă, iar picioarele metalice, adesea realizate din oțel vopsit electrostatic, oferă stabilitate și un aspect sofisticat. Designul ergonomic asigură confort pe termen lung, iar dacă spațiul bucătăriei este unul compact, modelele empilabile devin un avantaj incontestabil.

Raffinament și confort cu scaune de bucătărie din catifea

Pentru un plus de lux și o atmosferă sofisticată sunt preferate scaune de bucătărie realizate din catifea, acestea se află în topul preferințelor designerilor. Textura elegantă transformă orice încăpere, oferind senzația de confort absolut. În acest an, se poartă tonurile intense, care creează impact vizual puternic și adaugă profunzime decorului.

Dincolo de estetică, aceste scaune sunt apreciate și pentru confortul lor. Spătarele ușor curbate și tapițeria moale fac din fiecare masă un moment de relaxare. În plus, modelele cu picioare metalice în finisaje aurii sau negre adaugă un aer sofisticat și se potrivesc perfect în interioarele elegante.

Design scandinav cu scaune din plastic și picioare din lemn

Stilul scandinav rămâne un reper important în amenajările interioare, iar scaunele de bucătărie din plastic cu picioare din lemn sunt o alegere preferată pentru un decor armonios și funcțional. Liniile curate, simplitatea și echilibrul dintre materialele naturale și cele moderne creează un efect vizual plăcut și relaxant.

Culorile predominante sunt cele inspirate din natură și contribuie la crearea senzații de spațialitate, ceea ce le face ideale pentru bucătăriile mai mici. Picioarele din lemn de fag sau stejar oferă un contrast elegant și asigură stabilitate, iar designul ergonomic adaugă un plus de confort. Aceste scaune pentru bucătărie sunt ușor de integrat atât în interioarele minimaliste, cât și în cele cu influențe boeme.

Tendințele actuale în designul bucătăriilor pun accent pe armonie, funcționalitate și estetică impecabilă. Alegerea perfectă ține de stilul tău personal, dar și de modul în care vrei să îți definești bucătăria – un spațiu de socializare, relaxare și inspirație zilnică.

 

Citeste in continuare

Actualitate

Armata SUA testează operațiuni mobile cu Unitatea Multi-Domeniu

Publicat

pe

De

Unitatea 1 Multi-Domeniu a Armatei SUA demonstrează capacitatea de a menține operațiunile în mișcare, cu ajutorul Collins Aerospace.

Dificultăți inițiale

Unitatea 1 Multi-Domeniu (MDTF) a Armatei SUA, operând dintr-o tabără improvizată, se confruntă cu provocări semnificative în ceea ce privește securitatea, software-ul complex și conectivitatea instabilă atunci când trebuie să se relocheze.

Soluția Collins Aerospace

Pentru a depăși aceste obstacole, Collins Aerospace a colaborat cu unitatea pentru a demonstra posibilitatea de a efectua misiuni în mișcare. În timpul unui exercițiu recent, au demonstrat capacitatea de a muta echipamentul și software-ul de misiune dintr-o locație fixă într-un vehicul echipat cu internet prin satelit și 5G, menținând operațiunile fără întreruperi.

Capacități imbunătățite

Sistemul, numit Next Generation Battle Management On The Move, integrează inteligența artificială și învățarea automată pentru a ajuta unitatea să analizeze rapid datele și să identifice amenințările.

Dezvoltare și testare intensivă

Echipa Collins a lucrat îndeaproape cu unitatea timp de două săptămâni pentru a rafina și testa sistemul, dezvoltând prototipuri și ajustând software-ul pentru a se asigura că tranziția de la o locație fixă la operațiuni mobile este perfectă.

Beneficii și perspective

Exercițiul a demonstrat viabilitatea conceptului, iar echipa Collins intenționează să reducă timpul de exercițiu la jumătate în versiunile viitoare. Dezvoltarea în faze permite unității să utilizeze tehnologia pe măsură ce se îmbunătățește, fără a aștepta un produs final.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România. Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național? Garantăm confidențialitatea! Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503 Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com Departament Investigații - Secția Anticorupție

Știri calde

Exclusiv20 de ore ago

O nouă proba de corupție: Caracatița de la Vălenii de Munte își dezvăluie tentaculele

Corupție și abuzuri în fața justiției După dezvăluirile anterioare ale ziarului nostru, Incisiv de Prahova, legate de corupția endemică de...

Exclusiv20 de ore ago

WHITE TOWER: Percheziții, audieri și rețineri la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești

Magnatul Daniel Ștefănescu, audiat în megaescrocheria imobiliară WHITE TOWER Ieri, magnatul Daniel Ștefănescu, recunoscut ca unul dintre cei mai mari...

Exclusiv20 de ore ago

Când legea devine opțională: FSANP îi prezintă nota de plată lui Halchin

10.000 lei daune morale pentru fuga de întrebări Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) nu mai tolerează discuțiile...

Exclusiv2 zile ago

Bomba cu ceas de la Vamă: Parcare fără autorizație și hala de documente în stil „Bună Ziua”!

Cisterne versus Fast-Food: Judecata în parcul “Gărilor” (aici) Într-o dimineață la Vama Ploiești, imaginează-ți un peisaj de poveste: camioane colorate,...

Exclusiv3 zile ago

Bombă ecologică cu ceas la Vama Ploiești: Ilegalități, corupție și un risc de dezastru iminent! (I)

Dezvăluiri șocante despre o rețea de interese obscure care pune în pericol vieți omenești și mediul înconjurător. O investigație jurnalistică...

Exclusiv3 zile ago

Pamflet: Cătălin Luncașu, de la adjunct la… ajutor de birou

Tragedia tonerului secat și a loialității evaporate În lumea fermecată a Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), unde favoritismul înflorește asemenea...

Exclusiv3 zile ago

Acuzații grave de corupție și abuz în cadrul Poliției Române: Sindicatul Diamantul denunță un sistem parazitar

Emil Pascut acuză conducerea Poliției de incompetență, favoritism și exploatare a personalului. Emil Pascut de la Sindicatul Diamantul a lansat...

Exclusiv3 zile ago

Fost subsecretar de stat în MAI pledează pentru modernizarea echipamentelor forțelor de ordine

O conferință organizată la Senatul României a adus în discuție necesitatea dotării polițiștilor români cu dispozitive cu electroșocuri, o măsură...

Exclusiv4 zile ago

Vălenii de Munte: Dovada video expune caracatița corupției – Un sistem putred până la maduvă

Vălenii de Munte: Caracatița corupției expusă – Dovada video socantă! CORUPȚIE ȘI ABUZURI ÎN VĂLENII DE MUNTE: O CARACATIȚĂ CU...

Exclusiv4 zile ago

Escrocheria White Tower & City Gate: „Cei Trei Muschetari Notariali” și rețeaua de corupție

Dezvăluiri șocante despre implicarea unui notar public în mega-frauda imobiliară (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), etc. Scandalul imobiliar White...

Exclusiv4 zile ago

DSDRP: O direcție între îndrumare și haos – cazul Ilie și Spătaru

Îndrumare absentă, control obsesiv Direcția Siguranța Deținerii și Regim Penitenciar (DSDRP) a devenit un exemplu de management ineficient, caracterizat de...

Exclusiv5 zile ago

Poliția Română destructurează rețele infracționale în urma unor ample acțiuni de combatere a criminalității economice

Acțiuni de amploare  Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice au desfășurat 21 de acțiuni de amploare, rezultând instituirea de măsuri...

Exclusiv6 zile ago

Vălenii de Munte: Caracatița și „Blondul” – Show-ul corupției în prime time

Joc de culise în Vălenii de Munte Stimați telespectatori/cititori, faceți-vă comozi și pregătiți popcornul, căci telenovela corupției din Vălenii de...

Exclusiv6 zile ago

Decizie crucială a ICCJ: Lipsa retroactivității majorărilor salariale pentru specialiști

Clarificări legale privind drepturile salariale Prin Decizia 105 din 09.12.2024, publicată în Monitorul Oficial al României pe 14.02.2025, Înalta Curte...

Actualitate6 zile ago

Cum prinde glas copilăria: Jucăriile de plus personalizate și tainele învățării prin joacă/ursuletultau.ro

Dragă cititorule, ia loc și răsfață-te puțin, căci azi am să-ți povestesc ceva deosebit — o istorie despre copilărie, despre...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv