Connect with us

Actualitate

ISIS nu este un grup musulman/ Este doar unul terorist

Incisiv

Publicat

pe

Ma numesc Elena Nutu si am fost gazda dumneavoastra luni, dezbatand tema “Organizatiile teroriste in contextul secolului XXI. Studiu de caz: Organizatia Stat Islamic”. I-am invitat la emisiune pe: redactorul sef al radioului Zidul, Cristian Bodnarescu, licentiat in istoria religiilor (facultatea de filosofie a universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi, coordonator proiect: prof. universitar doctor decan Nicu Gavriluta) si pe Ali, care este luptator in trupele comando din Pakistan.

Va invit sa urmariti acest articol si sa ascultati una din putinele emisiuni romanesti care analizeaza Statul Islamic si terorismul pe glob, realizata la studiourile noastre din Iasi si din Islamabad, Pakistan.

I – CRISTIAN BODNARESCU DESPRE ISIS, INTERVIU REALIZAT DE ELENA NUTU

1- Distinse domn Cristian Bodnarescu, cum influenteaza orientarile religioase sistemele sociale? Poate duce o neintelegere la acte de terorism?
Un sistem religios poate influenta si unul social. Putem afirma ca in trecut biserica avea painea si cutitul in stat, referindu-ne la unele tari din actualul occident. Liderii religiosi au reusit sa schimbe si conducatori de state, in functie de interesele urmarite, ajungandu-se chiar la razboaie. Biserica catolica incerca sa isi impuna punctele de vedere in toate domeniile, trecand de la religie la stiinta. In multitudinea de savanti ucisi ori discriminati, imi vine in minte cazul lui Galileo Galilei. Psalmii 93:1 și 96:10, precum si Cronici 16:30 includ un text ce afirma ca „lumea este intarita, si nu se clatina”. In traducerea lui Cornilescu a bibliei, Psalm 104:5, este scris: „Tu ai asezat pamantul pe temeliile lui, si niciodata nu se va clatina”. Mai mult, in Eclesiastul 1:5 este mentionat ca „Soarele rasare, apune si alearga spre locul de unde răsare din nou.”
Galileo a aparat heliocentrimsul si a sustinut ca nu este contrar acestor pasaje din Scriptura. El a adoptat pozitia lui Augustin asupra Scripturii: ca nu trebuie luat fiecare pasaj literal, mai ales cand respectiva scriptura este o carte de poezii si de cantece, si nu o carte de instructiuni asupra istoriei. Cei ce au scris Scriptura au facut-o din perspectiva lumii terestre, si din acel punct de vedere Soarele rasare si apune.
Biserica a adus si prosperitate in planurile social-econimic atunci cand nu a interpretat denaturat Biblia, clericii reusind a se si apropia de Dumnezeu.

2- Cum a aparut Statul Islamic?
Aceasta organizatie teroristo-oportunista a profitat de conjunctura neintelegerilor politice si sociale din Siria si Iraq, facandu-i loc sa apara, precum un virus ori o carie. Organizatia isi extinde tentaculele in unele zone, cum ar fi si teritorii din Libia.
ISIS imbratiseaza fragmentar anumite idei ale istoriei, luand doar ce ii convine si reinterpretand-o. Astfel, ii numeste pe occidentali a fi “cruciati”, nemaipomenind de atacurile barbarilor din Orient asupra Occidentului. Media de varsta a adeptilor acestei organizatii de tip sectar este mica, ei neavand oportunitatea de a si studia un manual de istorie.
Occidentul este acuzat, profitandu-se de anumite probleme legate de coruptie, lipsa de onestitate/ a viziunilor spirituale, libertati oferite homosexualilor etc. Libertatea presei prost inteleasa si aplicata in occident permite oricarui agramat sa calomnieze un profet, fara o analiza ampla. Oricine poate scrie ce doreste despre oricine. Este firesc sa se aduca si argumente unei calomnieri iar libertatea ta inceteaza in momentul in care o incalca pe cea de care dispune aproapele tau. Aceasta mare ignoranta a occdientalilor a invitat islamistii sa ucida si jurnalisti. Organizatia aduna o serie de indivizi paranoici ori frustrati din Occident, carora le ofera sclave sexual si o serie de beneficii obtinute prin varsare de sange. Textele ce incita la violenta sunt desprinse din Coran si aplicate spre a ucide copiii care se uita la un meci de fotbal ori indivizi care au alte idei spirituale. Si in Vechiul Testament sunt prezente astfel de obscenitati imorale, in special in Cartile lui Moise, in care se incuraja uciderea de copii cu pietre doar pentru lipsa de ascultare. Un copil se poate si educa, nu trebuie numaidecat ucis pentru o nimica toata.
Nu putem analiza insa aceasta miscare satanista de tip sectar doar din prisma logicii occidentale.
ISIS a aparut ca o alternative sociala intr-un sistem saracit si stors de resurse. Dupa razboiul din Iraq spre exemplu, SUA a lasat putini militari in functie, restul ajungand saraci, depravati si fara un respect social. Ajunsi in incapacitatea de a-si mai putea intretine familiile sub semnul unei capitalizari bruste, multi dintre militari s-au alatruat Statului Islamic. Analizand premisele celui de-al doilea rm, multe societati au fost prinse intre clestele alegerii Hitler-Stalin, istoria repetandu-se in acest fel. De altfel, nu a fost o idee buna nici inlocuirea brutala a unui sistem fara a oferi o alternativa adaptata etno-istoric regiunii.
Este adevarat ca umanitatea nu mai poate accepta un sistem primitiv si depasit valoric, de tip medieval, deoarece trecerea mileniilor isi pune amprenta. Insa aceasta trecere trebuie sa fie gradata, gasindu-se un sistem viabil, care poate inlocui treptat organizarea precedenta.

3- Domnule Bodnarescu, ce sanse de supravietuire are Statul Islamic?
Nule! Problema se pune cand vom asista la sfarsitul ISIS si cum se va intampla acest deznodamant. ISIS a luat fiinta din hazard, fara sansele unei finalizari propriu-zise a planurilor sale malefic de a conduce lumea. Este adevarat ca acesta organizatie este flexibila si adopta un terorism modern- putandu-se muta cu provizii peste noapte, fara sa poata supravietui pe un anumit teritoriu propriu-zis, dar si atunci cand caracatita isi extinde tentaculele, lipsa unei unitati entice, spirituale ori lingvistice duce la prabusirea unui pseudo-stat.
Pentru a nu avea o forma fictiva, un stat necesita: un teritoriu, o politica, un context istoric, relatii militare si de schimburi economice cu vecinii, un dialect. Lipsindu-i toate acestea, ISIS este doar un stat non-static, obtinand bani din piata neagra a vanzarilor de antichitati, jefuind banci, rafinarii si oameni. Dar puturile petroliere le-au fost distruse in urma bombardamentelor si comertul la negru nu poate fi intreprins la infinit. La, fel, nu poti fugi si nici nu te poti multimplica la infinit- chiar daca beneficiezi de unele zone desertice extinse.
Statu Islamic este de tip evul mediu, cu o conducere religioasa, care controleaza oamenii prin frica, permitand executii, decapitari, crucificari etc. si reanalizand textile religioase ancestral, in functie de interese. Acest sistem nu mai este potrivit vremurilor prezente, deoarece nici oamenii locului nu mai pot accepta. Este nevoie de o schimbare, problemele aparand tocmai legate de natura acestei schimbari.
Biserica trebuie sa iasa din sistemele statului, in ele intrand inclusiv cele de tip politic ori economico-social sau de cercetare stiintifica. Este nevoie de partide politice alese pe cale democratica de popoulatie. In sens contrar, se va ajunge la totalitarism si iarasi nu mai este bine. Drepturile femeii si cele ale copiilor trebuie sa fie garantate de stat!
ISIS nu are parteneri startegici militari ori economici pentru a rezista ca stat si nici nu are vreo sansa sa aiba, el nu va fi vreodata recunoscut drept stat de o alta tara din lume.
SIRIA, IRAQ, LIBIA, IRAN, ARABIA SAUDITA, RUSIA, SUA, AUSTRALIA, ROMANIA, NATO si toate tarile din lume vad in ISIS un dusman, pana si mafiotii locului I se impotrivesc. Doar o miscare de tip sectar/ terorist ar putea recunoaste acest pseudo-stat.

4- Ce poate face umanitatea pentru a preintampina aceste manifestari teroriste?
Aceste manifestari obscure pot fi intrerupte prin intelegere, iubire, acceptare iar practic, in planul social, prin: schimburi economice, de resurse, de gaze, administrative, de programe culturale, umanitare si de colaborare strategica. Intelegerea corecta a istoriei si educatia pot preintampina aceste manifestari de tip terorist, insa nu cred ca ele vor disparea vreodata, in totalitatea.

5- Domnule Cristian Bodnarescu, ce facem cu valul de emigranti care vine in Occident?
Voi incepe raspunsul la aceasta intrebare cu un citat din Biblie: Aduceți apă celor însetați, voi, locuitori ai ținutului Tema, întâmpinați cu pâine pe cei fugari,
Că ei au fugit dinaintea sabiei, din fața sabiei scoase din teacă, de arcul întins și de grozăviile războiului!
(Isaia 14 cu 15- Cap. 21, Biblia)
Datorită situației tensionate din Orient – declanșată de gruparea Stat Islamic în Siria si Iraq, ne confruntăm cu un val mare de emigranți.
Voi analiza aspectele pozitive și pe cele negative ale emigrării. Opinia publică este divizată în Europa, invocând argumente împotriva venirii oamenilor din orient, pe care le voi analiza în cele ce urmează:
1- suprapopularea continentului
Oamenii se tem că deja continentul este plin cu oameni și nu mai sunt posibilități pentru noii veniți;
2- resurse de hrană limitate
Este adevărat că hrana ar putea constitui o problemă, mai ales că deja ea conține unii conservanți. Insă cu o distribuire conștiincioasă ea ar putea fi suficientă pentru toți oamenii (pământul este populat doar pe anumite arii);
3 – migratia oamenilor din locurile natale
Și care ar fi problema? Oamenii din cele mai vechi timpuri au emigrat spre alte ținuturi, unde cu timpul s-au acomodat mediului (geografic, socio-economic și cultural). America a fost astfel populată (inițial fiind acolo doar o colonie britanică) și în toate timpurile mase de oameni au plecat din țările cu probleme, în care nu se regăseau spiritual ori nu se descurcau financiar.

Apostolii mergeau în orient să răspândească creștinismul, noi de ce să nu îl promovăm la noi acasă?
4 – diferența de religie/ tentația spre lumea musulmană
Care tentație? Dacă avem o puternică orientare spirituală, de ce să nu îi aducem pe ei spre creștinism?
5 – posibilitatea infiltrării de teroriști
La această întrebare ne răspunde Claude Moniquet, fost agent al serviciilor de informații franceze, citat de Reuters: ”Statul Islamic nu trebuie să exporte militanți de vreme ce importă luptători din Europa. Sunt între cinci și șase mii de europeni care au fost în Siria și alții care pleacă. Este greu de priceput ce ar câștiga Statul Islamic exportând sirieni și irakieni – oameni care vorbesc araba și de care au nevoie în Irak și în Siria”.
Într-adevăr, îndemnul acestui nou stat este ca adepții să încerce a ajunge la ei, pe locul 2 fiind atentatele de acasă, individuale.
În cele ce urmează, analizăm și aspectele pozitive pentru ajungerea valului de emigranți:
1- integrarea oamenilor în societate
Un model democratic este mereu binevenit spre a înlocui un altul dictatorial/conservator. Dacă oamenii nu se adaptează aici, oricând pot pleca. Nu cred într-o avalanșă de răfăcători fără a putea fi controlați;
2 – insuflarea creștinismului
Îl putem oferi pe Dumnezeu din prisma creștină fără să plecăm spre orient;
3 – ajutorarea celor aflați în dificultate
Aduceți apă celor însetați, voi, locuitori ai ținutului Tema, întâmpinați cu pâine pe cei fugari,
Că ei au fugit dinaintea sabiei, din fața sabiei scoase din teacă, de arcul întins și de grozăviile războiului!
(Isaia 14 cu 15- Cap. 21, Biblia)
Este adevărat că o parte din noii veniți nu sunt săraci, presa chiar prezentând tineri cu mușchi și bine îmbrăcați. Este excelent! De ce ar trebui să plece toți ca niște calici, fără studii recunoscute, să presteze munci de jos și culturiștii ori intelectualii să nu poată prospera într-o altă țară? Poate nu toți sunt părinți de la 20 de ani, fără studii, care doresc doar să ajungă badante;
4 – oferirea de oameni pentru forța de muncă
Estimările indică o criză în piața locurilor de muncă, datorată îmbătrânirii populației Europei. Dacă oamenii au ajuns să devină snobi și avari astfel încât să nu se mai căsătorească ori să nu dorească a munci, tinerii din orient pot soluționa situația;
5 – întinerirea populației
Europa are nevoie de un nou suflu pentru tinerii dornici să lucreze, în vederea reorientării sociale și a regăsirii spirituale;
6 – schimburi socio-culturale
Nu este obligatoriu ca un om să fie convertit spre religia partenerului său ori dacă se mută într-o țară cu o altă orientare religioasă. Dumnezeu este universal și oamenii civilizați pot respecta un punct de vedere ce diferă față de al lor;
7 – pregatirea unei armate
Știu că în zilele noastre este greu de realizat această idee. Oricine se poate înrola unde dorește, fără a fi somat. Însă nu era rău ca emigranții patrioți să fie antrenați în occident și apoi trimiși cu aparatură modernă înapoi spre a-și putea apăra ținuturile natale;
8 – o palmă pentru extremistii xenofobi
În stările de criză provocate de situația globală ori de incapabilitatea unei clase politice, societatea a început dezvoltarea unui segment al xenofobilor. Persoanele neintegrate social, având probleme de personalitate și predispoziții pentru o sectă discriminează și urăsc o altă rasă/ un alt neam. Deja Hitler este sfânt față de Stalin și partenerii săi care au împușcat oameni pe stradă sunt acum mari sfinți ai închisorilor. Mereu în situații de criză va exista și acest segment al oamenilor dezorientați (să nu utilizez termini mai duri).

II – ALI DESPRE ISIS, INTERVIU REALIZAT DE CRISTIAN BODNARESCU

1- Cum vezi Statul Islamic?
Vad ISIS a fi un grup terorist, nu unul islamic. Luptatorii sai sunt condamnati de toti musulmanii. Ei violeaza drepturile umanitatii si pe cele ale islamistilor.
2- Cum reuseste sa se organizeze Statul Islamic?
Isis isi atrage adeptii oferindu-le dolari. Aceasta organizatie nu respecta drepturile omenirii, deci o condamnam si suntem impotriva ei!
3- Analizeaza acest fenomen- statul islamic- in functie de semnificatiile sale spiritualo-religioase.
ISIS nu este un grup al musulmanilor, ci unul terorist. ISIS nu respecta drepturile oamenilor, incalcandu-le in special pe cele ale femeilor si copiilor. Este o organizatie nociva si raspandita pe intreg globul.
4- Are acest stat de-a face cu islamismul?
Isis nu are nimic de-a face cu islamismul. Nu face decat sa distruga toata pacea lumii. Noi condamnam ISIS si actiunile sale, deoarece toate sunt indreptate impotriva islamului. Islamul ne ofera o importanta lectie de pace si implinire. Islamul protejeaza drepturile femeilor si pe cele ale copiilor. Islamistii ii considera pe toti oamenii acestei lumi drept frati.

5- Cum pot oamenii dizolva acest stat?
Asistam la o mare provocare a omenirii, armata noastra intentionand sa distruga ISIS. Intr-o zi cu totii vom asista la disparitia ISIS, deoarece este o organizatie intunecata. Membrii ISIS sunt rai, nici nu pot fi considerati oameni.
6- Ce pot intreprinde alte armate din lume, inclusiv NATO? Ar trebui sa ajute mai mult oamenii?
Cerem ca NATO si ONU, laolalta cu restul tarilor, sa vina pentru a elimina ISIS. Cred ca intr-o zi vom asista la distrugerea ISIS.
7- Ce impresii impartasesc musulmanii si prietenii tai/ pakistanezii legat de Statul Islamic?

Toti musulmanii si pakistanezii doresc sfarsitul ISIS si agendei sale proaste. Noi cu totii condamnam politica malefica a ISIS impotriva lumii si a musulmanilor! Asteptam ca ONU si NATO sa puna capat acestei organizatii. ISIS nu este un grup musulman, doar unul terorist.

Va multumesc intregii echipe, inginerilor si in special lui Cristian Bodnarescu! (preluare Radio Zidul).

Citeste in continuare
Publicitate
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Mutarea în casă nouă: cum să te organizezi pas cu pas

Publicat

pe

mutari-firme-sprintmove.ro

 

Mutarea într-o nouă locuință (sau la un nou sediu) poate fi destul de obositoare dacă nu te organizezi bine. În plus, lipsa atenției poate fi costisitoare în cazul în care unele lucruri se pierd sau sunt distruse. Tocmai de aceea o trecere prin cei mai importanți pași atunci când vine vorba de mutări este extrem de importantă înainte de a te apuca de strâns lucurile.

Pasul 1: organizarea ca la carte

Așa cum era de așteptat, organizarea este unul dintre cei mai importanți factori atunci când te apuci de strâns în vederea unei mutări. Poți începe totul cu o listă și poți inventaria obiectele așa cum vor fi ele organizate în cutii. Pune totul la îndemână și pregătește-te să notezi pe fiecare cutie ce conține. Acest lucru te va ajuta atât cu organizarea în timpul transportului, cât și cu despachetatul atunci când ajungi la destinație.

Când să apelăm la firme de mutări?

Pentru obiectele grele de mobilier poți apela la firme de mutari care te vor ajuta atât cu logistica și cu organizarea acestora, cât și cu protecția și garanția în timpul transportului.

Pasul 2: împachetarea obiectelor

Împachetarea tuturor obiectelor din casă este procesul de cea mai lungă durată, însă acesta este extrem de important pentru mutare, tocmai de aceea este absolut necesar să îl faci cât se poate de bine. Încearcă să faci totul din timp și nu lăsa totul pe ultima sută de metri, eventual poți împărți mutarea pe mai multe etape, astfel încât să poți împacheta totul cu răbdare.

Îți recomandăm să ai totul pregătit din timp: cutii, hârtii, eventual bureți sau alte materiale care să amortizeze șocul în timpul transportului. Poți începe împachetarea cu vesela pentru că la început vei avea mai multă răbdare și vei pune totul cu grijă în cutii. Nu lăsa lucrurile complicate în ultima parte a procesului de împachetare, s-ar putea să devină un haos.

Poți apela la firme mutari Bucuresti pentru a ajunge cu brio la destinație. Astfel vei beneficia de consultanța unui expert în logistică, dar și de alte servicii precum:

  • demontarea pieselor de mobilier;
  • protejarea acestora pe durata manipulării și a transportului;
  • transportul la destinație, fie ea reședința sau sediul;
  • asamblarea mobilierului și plasarea pe poziția finală la destinație;
  • despachetarea și reciclarea materialelor folosite în urma procesului de mutări mobila.

În unele cazuri, precum cel al comodelor sau al corpurilor de mobilier cu sertare, poți lăsa obiectele chiar acolo unde le este locul și poți împacheta ceva mai bine. Acest truc îți va scuti din timp și te va ajuta la despachetare, pentru că vei avea totul pregătit, chiar acolo unde trebuia să se afle.

Pasul 3: Transportul și despachetarea

După ce totul este pus la loc în cutii, nu mai rămâne decât să fie organizat în vehiculul cu care vei transporta obiectele dintr-un loc în altul. Ai grijă cum aranjezi totul în maișină astfel încât să nu existe niciun risc de distrugere în cazul unui șoc. Chiar și cu firme mutari Bucuresti care au echipe de experti, nu poți miza pe traficul din capitală atunci când transporți ceva fragil.

De asemenea, transportarea de la mașină la destinație sunt la fel de importante. Vei vedea că o bună organizare te va ajuta să despachetezi mult mai ușor. Gruparea tuturor obiectelor în cutii și aranjarea lor în mod organizat în dubă sau mașină vor face totul mult mai simplu. În plus, alegând firme de mutari vei beneficia de despachetarea și plasarea în poziția dorită a obiectelor transportate.

Ține cont de acești pași și vei vedea că mutarea e mai simplă decât pare. Iar dacă te gândești că serviciile unor firme de mutari sunt extrem de costisitoare, nu-ți face griji, costurile sunt calculate în funcție de volumul și complexitatea mobilierului/al documentelor/obiectelor personale, existența sau absența liftului, distanța dintre locațiile de preluare și de destinație, dar și materialele de protecție necesare. Poți contacta chiar acum un specialist pentru a face o treabă excepțională la următoarea ta mutare.

Ce mai aștepți?

Citeste in continuare

Actualitate

„Vataful” de la conducerea APM Prahova, interesul personal si favorizarea unor operatori economici in detrimentul altora

Incisiv

Publicat

pe

De

Florin Diaconu a fost pentru cei de la Incisiv de Prahova o figura „pitoreasca”, la nivelul redactiei noastre sosind zeci de sesizari. Nu dorim sa intram in can-canuri si nu ne vom lega in acest articol de vila pe care o construieste pe la Constanta (intelegem ca este la nivelul de mobilare, inclusiv cu tablouri-speram sa nu ajunga la performanta lui Darius Valcov cu o galerie de 180 de tablouri din bani negri) si/sau cum ii barfeste pe toti din Ministrul Mediului, de la secretari de stat in sus. Este problema lor daca il tin, inca, in “brate”.

Florin Diaconu a intrat, insa, in atentia noastra prin aceea ca isi utilizeaza functia si institutia in interese personale si/sau de grup.

Spicuim dintr-o plangere a unei societati comerciale:

Utilizarea atribuţiilor funcţiei dar si resurselor unei instituţii publice (APM Prahova) de către dl. Florin Diaconu – director executiv, in interes personal, cu favorizarea in mod explicit a unor operatori economici

Cu privire la promovarea intereselor personale ale dlui Florin Diaconu înţelegem sa probam starea de fapt astfel :

Prin adresa 15465/23.10.2018 a APM PRAHOVA, semnata doar de dl. Florin Diaconu, comunicata Ministerului dar si ANPM prin corespondenta anterioara, eram somaţi sa indicam date de colaborare cu dr.ing Viorica Avram care intocmeste documentarii de obţinere si /sau revizuire a autorizaţiilor de mediu, conform acestei adrese.

“ Îngrijorarea” dlui. Florin Diaconu cu privire la potenţialul conflict de interese coroborata cu cererile mai mult sau mai puţin voalate de revizuire a autorizaţiilor de mediu in cazul ALLIED GREEN CO SRL si KLT CO INDUSTRIES SRL, ne fac sa credem ca o eventuala documentaţie de revizuire va fi acceptata de dl. Florin Diaconu – director al APM PRAHOVA doar daca este intocmita de o persoana si / sau companie, care NU este intr-un “ eventual conflict de interese “ cu interésele personale ale dlui Diaconu Florin.

La data prezentei APM PRAHOVA NU poate furniza nici o autorizaţie de mediu emisa strict pentru un sistem mobil tip pompa cu furtun si / sau furtun echipamente utilizate la descărcarea unor fluide inclusiv uleiuri uzate , produse petroliere, din autovehiculele utilizate la transport ( inclusiv.

La data prezentei APM PRAHOVA, in mandatul dlui Florin Diaconu au fost emise cel puţin 5 autorizaţii de mediu posesorilor de centrale pe ulei uzat – ELCANI SRL, NAIROM SERV COM SRL, IATSA CAMPIÑA SA, INDECO GRUP SRL, PEX SRL.

Nici o autorizaţie nu are inclusa analiza parametrilor prevăzuţi de legea nr.278/2013 Anexa 6 partea a 3 a punctul 1, inclusiv metale grele. De remarcat faptul ca INDECO GRUP SRL pentru punctul de lucru din localitatea Bucov, sat Pleasa, jud. Prahova deţine autorizaţia de mediu nr. PH 61/20.04.2015 revizuita in mandatul dlui. Diaconu Florin – 29.08.2017 – autorizaţie care la fila 17 include o centrala pe ulei uzat. Evident ca nu sunt incluse analizele prevăzute de ANEXA 6 partea a 3 apunctul 1 din legea 278/2013.

Agenţia Naţionala de Protecţia Mediului, dar si persoanelor implicate, indicate in mod explicit in prezenta, care, folosindu-se de atribuţiile funcţiei, fara a indica insa vreo prevedere legala/ text de lege refuza aprobarea ANEXA 1 formular de transport, generator SOCEP SA, RATB , ECOMOCAR SRL,colector ALLIED GREEN CO SRL si valorificator societatea noastra”.

Intelegem din aceasta plangere ca sunt  destule elemente constitutive pentru savarsirea a mai multor infractiuni prevazute in legea penala. Poate se va sesiza si adormitele noastre organe de cercetare penala….

Chiar daca a fost un „control” al Directiei Corp Control Integritate si Antrifrauda din cadrul Ministerului Mediului- rezultatul acestuia a ramas „secret” chiar si pentru petitionari (probabil si pentru conducerea Ministerului Mediului).

Interesele economice ale  „vatafului” Florin Diaconu se pare ca NU se opresc aici.Nu ne vom referi in acest numar nici la NAC INDUSTRY, ca ar fi prea mult din primul articol, vom reveni cu acest subiect si promitem ceva cutremure!

Recent, un alt operator economic a intrat in linia sa de „ochire” (nu facem o referire la o probabila apartenta a sa la un serviciu secret, nu de altceva, specificam sa nu avem probleme in instanta).

Astfel, chiar daca  in Comisia de Analiza Tehnica s-a ajuns la o alta concluzie, „vataful” nostru a publicat pe site-ul institutiei o alta hotarare a sa, aceea de inchidere a operatorului in cauza.

In numarul viitor vom publica inregistrarea audio a sedintei Comisiei de Analiza Tehnica si decizia sa personala contrara celor stabilite in aceasta comisie, ca doar e „vataf” si institutia pe care o conduce este personala. Nu? (Cristina T.).

 

Citeste in continuare

Actualitate

Traficul de influenta, Serviciul Juridic al Politiei Locale Ploiesti si instanta

Incisiv

Publicat

pe

De

La data de 05.03.2019, Incisiv de Prahova publica articolul “EXCLUSIV/TRAFICUL DE INFLUENTA SI NESIMTIREA CELEBRULUI JURIST AL PRIMARIEI PLOIESTI, ADRIAN ANDRONE”

Va dezvaluiam ca, un caz incredibil s-a petrecut in Ploiesti, caz care denota aroganta si nesimtirea juristului Adrian Androne de la Primaria Ploiesti.

Celebrul jurist Adrian Androne a parcat masina personala, in mod neregulamentar, pe str CD Gherea din Ploiesti.

Ghinionul arogantului jurist a fost ca in apropiere se afla echipajul de la circulatie al Politiei Locale Ploiesti, echipaj format din politistii locali Mariana Buzia si Mateescu Adrian care i-au solicitat actele, conform procedurilor legale.

Cu un tupeu si o nesimtire iesita din comun, celebrul jurist Adrian Androne l-a contactat telefonic pe directorul general “interimar” al Politiei Locale Ploiesti, Adrian Vaida si, citam conform surselor noastre “este un prost de la tine care m-a oprit”.

In urma apelului primit, Adrian Vaida a contactat telefonic pe membrii echipajului de politie pentru a le solicita sa nu incheie proces-verbal de contraventie.

Din nefericire pentru jurist, politistii locali sus mentionati nu “au pus botul” la traficul de influenta si l-au sanctionat pe arogantul jurist pentru injurii si parcare neregulamentara, cu maximul prevazut de lege.

Date noi ne indica ca “tupeul” juristului nu are limite. Astfel, de frica plangerii penale pe numele sau, celebrul jurist a atacat in instanta procesul-verbal de contraventie, pe rolul judecatoriei Ploiesti fiind dosarul nr 7288/281/2019.

Interesant este ca unele informatii ajunse déjà la organele de cercetare penala conform surselor noastre releva faptul ca, juristul a contactat pe directorul general adjunct Pitariu Paula Maria care  l-a sunat pe Adrian Vaida pentru a interveni (nu cum am precizat noi in articol, in hora penala intrand si alte “personalitati” din conducerea institutiei) si faptul ca, intampinarea celebrului jurist s-a efectuat se pare chiar de catre Serviciul Juridic din cadrul Politiei Locale Ploiesti conform unor declaratii déjà date, adica chiar de catre cei care ar fi trebuit sa apere institutia. Dar, despre non-combatul celor de la Serviciul Juridic si profesionalismul acestora am mai scris. Vom reveni. (Sava N.).

Nr. unic (nr. format vechi) : 7288/281/2019
Data inregistrarii 27.03.2019
Data ultimei modificari: 16.04.2019
Sectie: Secţia Civilă
Materie: Civil
Obiect: plângere contravenţională PL 051616/26.02.2019
Stadiu procesual: Fond

 

Părţi

Nume Calitate parte
ANDRONE ADRIAN EDUARD Petent
POLIŢIA LOCALĂ PLOIEŞTI Intimat

 

 

Şedinţe

Nu există informaţii.

 

Căi atac

Nu există informaţii.

 

 

Citare prin publicitate

 

 

 

 

Citeste in continuare

Parteneri

Știri calde

Actualitate4 ore ago

„Vataful” de la conducerea APM Prahova, interesul personal si favorizarea unor operatori economici in detrimentul altora

Florin Diaconu a fost pentru cei de la Incisiv de Prahova o figura „pitoreasca”, la nivelul redactiei noastre sosind zeci...

Actualitate4 ore ago

Traficul de influenta, Serviciul Juridic al Politiei Locale Ploiesti si instanta

La data de 05.03.2019, Incisiv de Prahova publica articolul “EXCLUSIV/TRAFICUL DE INFLUENTA SI NESIMTIREA CELEBRULUI JURIST AL PRIMARIEI PLOIESTI, ADRIAN...

Actualitate4 ore ago

Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice din IPJ Prahova este locul “optim” unde se “ingroapa” dosare/FALSURI-DOCUMENTE

DJFP PRAHOVA  a emis  avizul de inspectie fiscala nr . F-PH 122 DIN 29.10.2014  sub doua forme, unul cu 10...

Actualitate4 ore ago

Ministerul de Interne cu “parfum” de femeie/Amante, abuzuri si banii publici

Politisti platiti sa o terorizeze pe amanta unui sef din Ministerul de Interne, titrau colegii de la SPY News. Astfel,...

Actualitate4 ore ago

Puterea judecatoreasca este furata de la statul de drept si folosita de mafie

Mafia din justitie a cauzat atrocitati mai mari oamenilor normali decat Al Capone si toti gansterii impotriva gansterilor pe toata...

Actualitate4 ore ago

S-a detonat Hapau! Soc in sistem!

(Preluare National  – Catalin Tache): Cu toate ca a fost constant clamat drept inamicul public numarul unu al noii Puteri...

Actualitate4 ore ago

In paralel, a ramas si polițistă, de-asta, cu zurgălăi, și face ”cercetări”

Ce-avem noi aici? O polițistă care trebuia dată de mult timp afară din poliție, cercetată penal și condamnată. De ce?...

Actualitate4 ore ago

O PIEDICA IN CALEA UITARII/Lista lui Soros: colaboraționiștii care au trădat România

Lista lui Soros. Cine sunt oamenii care au schimbat România, cu sau fără voia noastră: miniștri, demnitari de rang înalt,...

Actualitate4 ore ago

De ce nu voia #rezistenta din justitie infiintarea Sectiei Speciale?

Şeful Inspecţiei Judiciare, Lucian Netejoru, a declarat, vineri seară, că instituţia pe care o conduce a finalizat controlul la DNA...

Actualitate4 ore ago

Liviu Dragnea a declanșat o bombă cu ceas

Bomba remanierii. Pe care mai întâi a trimis-o la Cotroceni. Ultimativ. Președintele a avut la dispoziție doar două zile. Termenul...

Actualitate3 zile ago

Protejarea sefilor SRI/Dosarul nr 104/P/2017, tergiversat la DNA Structura Centrala – Serviciul pentru Combaterea Infractiunilor savarsite de militari

V-am promis in articolele precedente ca vom mai publica extrase din petitiile, sesizarile, plangerile etc. celor doi ofiteri SRI de...

Actualitate3 zile ago

George Maior a lezat interesele partidelor politice si/sau ale persoanelor fizice ori juridice/A MINTIT Comisia de control

Preluare FLUX 24 Fostul director SRI George Maior a angajat instituţia, în perioada 2012 – 2015, în acţiuni “reprobabile”, care...

Actualitate3 zile ago

Iohannis, lovit in punctual slab…/Gata, acum i-o pot salta pe Carmen!

(Preluare National  – Catalin Tache): Dupa cum dezvaluiam chiar ieri, Klaus Iohannis a facut o mutare cel putin surprinzatoare prin...

Actualitate3 zile ago

A ignorat si nu a actionat concret pentru eliminarea efectelor toxice in justitie produse de SRI in campul tactic al justitiei

Cred ca “profesionistul” T.T, acum la sfarsitul mandatului sau de ministru, ramane un zero al justitiei intrucat nu a facut...

Actualitate3 zile ago

Recalcularea corecta a sporului pentru Semnul Onorific (Meritul Militar)!

Recalcularea corecta a sporului pentru Semnul Onorific ( Meritul Militar)! Dupa stabilirea pensiei, in procent din pensie si nu cum...

Partener media exclusiv

stiri actualizate

Top Articole Incisiv