Connect with us

Actualitate

ISIS nu este un grup musulman/ Este doar unul terorist

Incisiv

Publicat

pe

Ma numesc Elena Nutu si am fost gazda dumneavoastra luni, dezbatand tema “Organizatiile teroriste in contextul secolului XXI. Studiu de caz: Organizatia Stat Islamic”. I-am invitat la emisiune pe: redactorul sef al radioului Zidul, Cristian Bodnarescu, licentiat in istoria religiilor (facultatea de filosofie a universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi, coordonator proiect: prof. universitar doctor decan Nicu Gavriluta) si pe Ali, care este luptator in trupele comando din Pakistan.

Va invit sa urmariti acest articol si sa ascultati una din putinele emisiuni romanesti care analizeaza Statul Islamic si terorismul pe glob, realizata la studiourile noastre din Iasi si din Islamabad, Pakistan.

I – CRISTIAN BODNARESCU DESPRE ISIS, INTERVIU REALIZAT DE ELENA NUTU

1- Distinse domn Cristian Bodnarescu, cum influenteaza orientarile religioase sistemele sociale? Poate duce o neintelegere la acte de terorism?
Un sistem religios poate influenta si unul social. Putem afirma ca in trecut biserica avea painea si cutitul in stat, referindu-ne la unele tari din actualul occident. Liderii religiosi au reusit sa schimbe si conducatori de state, in functie de interesele urmarite, ajungandu-se chiar la razboaie. Biserica catolica incerca sa isi impuna punctele de vedere in toate domeniile, trecand de la religie la stiinta. In multitudinea de savanti ucisi ori discriminati, imi vine in minte cazul lui Galileo Galilei. Psalmii 93:1 și 96:10, precum si Cronici 16:30 includ un text ce afirma ca „lumea este intarita, si nu se clatina”. In traducerea lui Cornilescu a bibliei, Psalm 104:5, este scris: „Tu ai asezat pamantul pe temeliile lui, si niciodata nu se va clatina”. Mai mult, in Eclesiastul 1:5 este mentionat ca „Soarele rasare, apune si alearga spre locul de unde răsare din nou.”
Galileo a aparat heliocentrimsul si a sustinut ca nu este contrar acestor pasaje din Scriptura. El a adoptat pozitia lui Augustin asupra Scripturii: ca nu trebuie luat fiecare pasaj literal, mai ales cand respectiva scriptura este o carte de poezii si de cantece, si nu o carte de instructiuni asupra istoriei. Cei ce au scris Scriptura au facut-o din perspectiva lumii terestre, si din acel punct de vedere Soarele rasare si apune.
Biserica a adus si prosperitate in planurile social-econimic atunci cand nu a interpretat denaturat Biblia, clericii reusind a se si apropia de Dumnezeu.

2- Cum a aparut Statul Islamic?
Aceasta organizatie teroristo-oportunista a profitat de conjunctura neintelegerilor politice si sociale din Siria si Iraq, facandu-i loc sa apara, precum un virus ori o carie. Organizatia isi extinde tentaculele in unele zone, cum ar fi si teritorii din Libia.
ISIS imbratiseaza fragmentar anumite idei ale istoriei, luand doar ce ii convine si reinterpretand-o. Astfel, ii numeste pe occidentali a fi “cruciati”, nemaipomenind de atacurile barbarilor din Orient asupra Occidentului. Media de varsta a adeptilor acestei organizatii de tip sectar este mica, ei neavand oportunitatea de a si studia un manual de istorie.
Occidentul este acuzat, profitandu-se de anumite probleme legate de coruptie, lipsa de onestitate/ a viziunilor spirituale, libertati oferite homosexualilor etc. Libertatea presei prost inteleasa si aplicata in occident permite oricarui agramat sa calomnieze un profet, fara o analiza ampla. Oricine poate scrie ce doreste despre oricine. Este firesc sa se aduca si argumente unei calomnieri iar libertatea ta inceteaza in momentul in care o incalca pe cea de care dispune aproapele tau. Aceasta mare ignoranta a occdientalilor a invitat islamistii sa ucida si jurnalisti. Organizatia aduna o serie de indivizi paranoici ori frustrati din Occident, carora le ofera sclave sexual si o serie de beneficii obtinute prin varsare de sange. Textele ce incita la violenta sunt desprinse din Coran si aplicate spre a ucide copiii care se uita la un meci de fotbal ori indivizi care au alte idei spirituale. Si in Vechiul Testament sunt prezente astfel de obscenitati imorale, in special in Cartile lui Moise, in care se incuraja uciderea de copii cu pietre doar pentru lipsa de ascultare. Un copil se poate si educa, nu trebuie numaidecat ucis pentru o nimica toata.
Nu putem analiza insa aceasta miscare satanista de tip sectar doar din prisma logicii occidentale.
ISIS a aparut ca o alternative sociala intr-un sistem saracit si stors de resurse. Dupa razboiul din Iraq spre exemplu, SUA a lasat putini militari in functie, restul ajungand saraci, depravati si fara un respect social. Ajunsi in incapacitatea de a-si mai putea intretine familiile sub semnul unei capitalizari bruste, multi dintre militari s-au alatruat Statului Islamic. Analizand premisele celui de-al doilea rm, multe societati au fost prinse intre clestele alegerii Hitler-Stalin, istoria repetandu-se in acest fel. De altfel, nu a fost o idee buna nici inlocuirea brutala a unui sistem fara a oferi o alternativa adaptata etno-istoric regiunii.
Este adevarat ca umanitatea nu mai poate accepta un sistem primitiv si depasit valoric, de tip medieval, deoarece trecerea mileniilor isi pune amprenta. Insa aceasta trecere trebuie sa fie gradata, gasindu-se un sistem viabil, care poate inlocui treptat organizarea precedenta.

3- Domnule Bodnarescu, ce sanse de supravietuire are Statul Islamic?
Nule! Problema se pune cand vom asista la sfarsitul ISIS si cum se va intampla acest deznodamant. ISIS a luat fiinta din hazard, fara sansele unei finalizari propriu-zise a planurilor sale malefic de a conduce lumea. Este adevarat ca acesta organizatie este flexibila si adopta un terorism modern- putandu-se muta cu provizii peste noapte, fara sa poata supravietui pe un anumit teritoriu propriu-zis, dar si atunci cand caracatita isi extinde tentaculele, lipsa unei unitati entice, spirituale ori lingvistice duce la prabusirea unui pseudo-stat.
Pentru a nu avea o forma fictiva, un stat necesita: un teritoriu, o politica, un context istoric, relatii militare si de schimburi economice cu vecinii, un dialect. Lipsindu-i toate acestea, ISIS este doar un stat non-static, obtinand bani din piata neagra a vanzarilor de antichitati, jefuind banci, rafinarii si oameni. Dar puturile petroliere le-au fost distruse in urma bombardamentelor si comertul la negru nu poate fi intreprins la infinit. La, fel, nu poti fugi si nici nu te poti multimplica la infinit- chiar daca beneficiezi de unele zone desertice extinse.
Statu Islamic este de tip evul mediu, cu o conducere religioasa, care controleaza oamenii prin frica, permitand executii, decapitari, crucificari etc. si reanalizand textile religioase ancestral, in functie de interese. Acest sistem nu mai este potrivit vremurilor prezente, deoarece nici oamenii locului nu mai pot accepta. Este nevoie de o schimbare, problemele aparand tocmai legate de natura acestei schimbari.
Biserica trebuie sa iasa din sistemele statului, in ele intrand inclusiv cele de tip politic ori economico-social sau de cercetare stiintifica. Este nevoie de partide politice alese pe cale democratica de popoulatie. In sens contrar, se va ajunge la totalitarism si iarasi nu mai este bine. Drepturile femeii si cele ale copiilor trebuie sa fie garantate de stat!
ISIS nu are parteneri startegici militari ori economici pentru a rezista ca stat si nici nu are vreo sansa sa aiba, el nu va fi vreodata recunoscut drept stat de o alta tara din lume.
SIRIA, IRAQ, LIBIA, IRAN, ARABIA SAUDITA, RUSIA, SUA, AUSTRALIA, ROMANIA, NATO si toate tarile din lume vad in ISIS un dusman, pana si mafiotii locului I se impotrivesc. Doar o miscare de tip sectar/ terorist ar putea recunoaste acest pseudo-stat.

4- Ce poate face umanitatea pentru a preintampina aceste manifestari teroriste?
Aceste manifestari obscure pot fi intrerupte prin intelegere, iubire, acceptare iar practic, in planul social, prin: schimburi economice, de resurse, de gaze, administrative, de programe culturale, umanitare si de colaborare strategica. Intelegerea corecta a istoriei si educatia pot preintampina aceste manifestari de tip terorist, insa nu cred ca ele vor disparea vreodata, in totalitatea.

5- Domnule Cristian Bodnarescu, ce facem cu valul de emigranti care vine in Occident?
Voi incepe raspunsul la aceasta intrebare cu un citat din Biblie: Aduceți apă celor însetați, voi, locuitori ai ținutului Tema, întâmpinați cu pâine pe cei fugari,
Că ei au fugit dinaintea sabiei, din fața sabiei scoase din teacă, de arcul întins și de grozăviile războiului!
(Isaia 14 cu 15- Cap. 21, Biblia)
Datorită situației tensionate din Orient – declanșată de gruparea Stat Islamic în Siria si Iraq, ne confruntăm cu un val mare de emigranți.
Voi analiza aspectele pozitive și pe cele negative ale emigrării. Opinia publică este divizată în Europa, invocând argumente împotriva venirii oamenilor din orient, pe care le voi analiza în cele ce urmează:
1- suprapopularea continentului
Oamenii se tem că deja continentul este plin cu oameni și nu mai sunt posibilități pentru noii veniți;
2- resurse de hrană limitate
Este adevărat că hrana ar putea constitui o problemă, mai ales că deja ea conține unii conservanți. Insă cu o distribuire conștiincioasă ea ar putea fi suficientă pentru toți oamenii (pământul este populat doar pe anumite arii);
3 – migratia oamenilor din locurile natale
Și care ar fi problema? Oamenii din cele mai vechi timpuri au emigrat spre alte ținuturi, unde cu timpul s-au acomodat mediului (geografic, socio-economic și cultural). America a fost astfel populată (inițial fiind acolo doar o colonie britanică) și în toate timpurile mase de oameni au plecat din țările cu probleme, în care nu se regăseau spiritual ori nu se descurcau financiar.

Apostolii mergeau în orient să răspândească creștinismul, noi de ce să nu îl promovăm la noi acasă?
4 – diferența de religie/ tentația spre lumea musulmană
Care tentație? Dacă avem o puternică orientare spirituală, de ce să nu îi aducem pe ei spre creștinism?
5 – posibilitatea infiltrării de teroriști
La această întrebare ne răspunde Claude Moniquet, fost agent al serviciilor de informații franceze, citat de Reuters: ”Statul Islamic nu trebuie să exporte militanți de vreme ce importă luptători din Europa. Sunt între cinci și șase mii de europeni care au fost în Siria și alții care pleacă. Este greu de priceput ce ar câștiga Statul Islamic exportând sirieni și irakieni – oameni care vorbesc araba și de care au nevoie în Irak și în Siria”.
Într-adevăr, îndemnul acestui nou stat este ca adepții să încerce a ajunge la ei, pe locul 2 fiind atentatele de acasă, individuale.
În cele ce urmează, analizăm și aspectele pozitive pentru ajungerea valului de emigranți:
1- integrarea oamenilor în societate
Un model democratic este mereu binevenit spre a înlocui un altul dictatorial/conservator. Dacă oamenii nu se adaptează aici, oricând pot pleca. Nu cred într-o avalanșă de răfăcători fără a putea fi controlați;
2 – insuflarea creștinismului
Îl putem oferi pe Dumnezeu din prisma creștină fără să plecăm spre orient;
3 – ajutorarea celor aflați în dificultate
Aduceți apă celor însetați, voi, locuitori ai ținutului Tema, întâmpinați cu pâine pe cei fugari,
Că ei au fugit dinaintea sabiei, din fața sabiei scoase din teacă, de arcul întins și de grozăviile războiului!
(Isaia 14 cu 15- Cap. 21, Biblia)
Este adevărat că o parte din noii veniți nu sunt săraci, presa chiar prezentând tineri cu mușchi și bine îmbrăcați. Este excelent! De ce ar trebui să plece toți ca niște calici, fără studii recunoscute, să presteze munci de jos și culturiștii ori intelectualii să nu poată prospera într-o altă țară? Poate nu toți sunt părinți de la 20 de ani, fără studii, care doresc doar să ajungă badante;
4 – oferirea de oameni pentru forța de muncă
Estimările indică o criză în piața locurilor de muncă, datorată îmbătrânirii populației Europei. Dacă oamenii au ajuns să devină snobi și avari astfel încât să nu se mai căsătorească ori să nu dorească a munci, tinerii din orient pot soluționa situația;
5 – întinerirea populației
Europa are nevoie de un nou suflu pentru tinerii dornici să lucreze, în vederea reorientării sociale și a regăsirii spirituale;
6 – schimburi socio-culturale
Nu este obligatoriu ca un om să fie convertit spre religia partenerului său ori dacă se mută într-o țară cu o altă orientare religioasă. Dumnezeu este universal și oamenii civilizați pot respecta un punct de vedere ce diferă față de al lor;
7 – pregatirea unei armate
Știu că în zilele noastre este greu de realizat această idee. Oricine se poate înrola unde dorește, fără a fi somat. Însă nu era rău ca emigranții patrioți să fie antrenați în occident și apoi trimiși cu aparatură modernă înapoi spre a-și putea apăra ținuturile natale;
8 – o palmă pentru extremistii xenofobi
În stările de criză provocate de situația globală ori de incapabilitatea unei clase politice, societatea a început dezvoltarea unui segment al xenofobilor. Persoanele neintegrate social, având probleme de personalitate și predispoziții pentru o sectă discriminează și urăsc o altă rasă/ un alt neam. Deja Hitler este sfânt față de Stalin și partenerii săi care au împușcat oameni pe stradă sunt acum mari sfinți ai închisorilor. Mereu în situații de criză va exista și acest segment al oamenilor dezorientați (să nu utilizez termini mai duri).

II – ALI DESPRE ISIS, INTERVIU REALIZAT DE CRISTIAN BODNARESCU

1- Cum vezi Statul Islamic?
Vad ISIS a fi un grup terorist, nu unul islamic. Luptatorii sai sunt condamnati de toti musulmanii. Ei violeaza drepturile umanitatii si pe cele ale islamistilor.
2- Cum reuseste sa se organizeze Statul Islamic?
Isis isi atrage adeptii oferindu-le dolari. Aceasta organizatie nu respecta drepturile omenirii, deci o condamnam si suntem impotriva ei!
3- Analizeaza acest fenomen- statul islamic- in functie de semnificatiile sale spiritualo-religioase.
ISIS nu este un grup al musulmanilor, ci unul terorist. ISIS nu respecta drepturile oamenilor, incalcandu-le in special pe cele ale femeilor si copiilor. Este o organizatie nociva si raspandita pe intreg globul.
4- Are acest stat de-a face cu islamismul?
Isis nu are nimic de-a face cu islamismul. Nu face decat sa distruga toata pacea lumii. Noi condamnam ISIS si actiunile sale, deoarece toate sunt indreptate impotriva islamului. Islamul ne ofera o importanta lectie de pace si implinire. Islamul protejeaza drepturile femeilor si pe cele ale copiilor. Islamistii ii considera pe toti oamenii acestei lumi drept frati.

5- Cum pot oamenii dizolva acest stat?
Asistam la o mare provocare a omenirii, armata noastra intentionand sa distruga ISIS. Intr-o zi cu totii vom asista la disparitia ISIS, deoarece este o organizatie intunecata. Membrii ISIS sunt rai, nici nu pot fi considerati oameni.
6- Ce pot intreprinde alte armate din lume, inclusiv NATO? Ar trebui sa ajute mai mult oamenii?
Cerem ca NATO si ONU, laolalta cu restul tarilor, sa vina pentru a elimina ISIS. Cred ca intr-o zi vom asista la distrugerea ISIS.
7- Ce impresii impartasesc musulmanii si prietenii tai/ pakistanezii legat de Statul Islamic?

Toti musulmanii si pakistanezii doresc sfarsitul ISIS si agendei sale proaste. Noi cu totii condamnam politica malefica a ISIS impotriva lumii si a musulmanilor! Asteptam ca ONU si NATO sa puna capat acestei organizatii. ISIS nu este un grup musulman, doar unul terorist.

Va multumesc intregii echipe, inginerilor si in special lui Cristian Bodnarescu! (preluare Radio Zidul).

Citeste in continuare
Publicitate
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Cum apara statul roman interesul salariatilor acestui agent economic de interes public major? SRI “doarme” sau iar are alte interese “absconse”?

Incisiv

Publicat

pe

De

Dancila face parte din statul paralel intrucat nu a dat raspuns cu privire la protocolele incheiate intre SRI si institutiile. parte ale administratiei publice centrale. aflate in coordonarea sau subordinea Guvernului Romaniei!!!

Recent unul dintre sindicatele existente la nivelul operatorului de comunicatii electronice fixe si mobile – “Telekom Romania”, a trimis o scrisoare catre ministrul comunicatiilor si societatii informationale prin care il sesizeza de intentiile actionarului majoritar al companiei “Telekom Romania” de a  vinde actiunile detinute. Interesant este ca pe langa acest aspect actionarul majoritar OTE si DT are in vedere o serie de proceduri de externalizare a unor activitati interne ale operatorului catre terte parti interesate, dar fara se informeze salariatii posibili afectati de astfel de masuri de reorganizare manageriale situatie ce ar putea intra sub incidenta prevederilor Legii nr.67/2006 privind protecţia drepturilor salariaţilor în cazul transferului întreprinderii, al unităţii sau al unor părţi ale acestora.

Semnalam faptul ca, avand in vedere interesul public intrucat operatorul “Telekom Romania” este un agent economic de interes public major si mai mult infrastructura de comunicatii a acestuia face parte din infrastructura critica nationala conform OUG nr.98/2010 privind identificarea, desemnarea şi protecţia infrastructurilor critice, respectiv normelor infralegale aplicabile,  situatie in care organele abilitate ale statului roman (MCSI, ANCOM, MAI, SRI, MMJS etc.) comisiile ITC ale Parlamentului Romaniei) ar trebui sa analizeze si sa ofere publicului cel putin un raspuns competent cu privire la situatia de fapt sus precizata.

De altfel, sindicatele comenteaza intern faptul ca managementul grupului “TELEKOM ROMANIA” intentioneaza ca pana la finele lunii septembie sa reduca numarul salariatilor grupului din Romania cu cel putin 800 de salariati din toate structurile organizatinale proprii, pe langa actiunea de externalizare a activitatilor de IT catre firme interesate ce vor raspunde cereri de oferta efectuate acum cateva luni de catre departamentul de achizitii al “TELEKOM ROMANIA”.

Cum apara statul roman interesul salariatilor acestui agent economic de interes public major, respectiv cum apara acelasi stat roman interesul sau economic si financiar detinut prin actiunile proprii la aceast operator de comunicatii eletronice, care in mod relevant mai are si protocoale clasificate incheiate cu SRI, dupa cum rezulta din raspunsul la o interpelare adresata, in mai 2018, de catre un parlamentar catre MCSI, dar si catre Primul – ministru al Romaniei ce nu s-a obosit sa raspunda nici pana la aceasta data, chiar daca conform Constitutiei art.112 avea o obligatie legala de serviciu.

Asteptam cu nerabdare un raspuns oficial din parte autoritatilor in drept atat in contextul prevederilor legale ale Legii nr.544/2001 dar si in contextul interesului national fata de situatiile create de managementul strain al operatorului anterior referit. (Cristina T.).

BNS
CAZAN 1529 A protocoale
CAZAN 1529 C protocol prim ministru
2 05 CAZAN 1529 A protocoale

Citeste in continuare

Actualitate

DGIA : ”Semnezi sau pleci”! Si a plecat!

Incisiv

Publicat

pe

De

(Preluare National – Catalin Tache):

Dupa cum dezvaluiam ieri, dintr-un document incendiar aflat inclusiv pe masa de lucru a premierului Romaniei reiese ca inalti demnitari ai statului roman de la varful Ministerului Apararii Nationale si generali sefi de structuri vitale ale Armatei Romane ar fi fost amenintati fatis de catre cei doi ministri  Mihai Viorel Fifor si Gabriel Beniamin Les, dar si de un colonel din cadrul Directiei Generale de Informatii a Armatei! Totul in urma refuzului acestora de a ceda presiunilor privind semnarea contractului de 1,6 miliarde de euro pentru achizitionarea a patru corvete multifunctionale de la un ofertant indicat cu ”subiect si predicat” .

Si asta cu toate ca atat in plangerile penale aflate pe rolul Parchetului Militar de pe langa Curtea Militara de Apel, cat si a Directiei Nationale Anticoruptie nu doar ca erau prezentate probe privind vicierea procedurii de incredintare a acordului cadru, dar si suspiciunile rezonabile cu privire la faptul ca pretul ”ofertantului indicat” ar fi fost umflat cu nu mai putin de 150 milioane de euro pe corveta, ceea ce ”indica un posibil prejudiciu adus bugetului MApN de 600 milioane euro”! Iar astazi suntem in masura sa dezvaluim si identitatea a doi dintre conducatorii de la varful Ministerului Apararii Nationale care au fost supusi unor campanii agresive si, atentie, puternic sustinute financiar din strainatate pentru a ceda si a ”face abstractie de aspectele negative constatate”, dupa cum reiese din raportul contrainformativ intrat in posesia noastra. In care se mai noteaza si ca pe filiera oculta a ofiterilor de informatii militare li s-a atras atentia  ce repercursiuni ar putea suferi pentru  refuzul de a ”atribui acordul cadru destinat achizitiei celor patru corvete multifunctionale catre un anumit candidat”! Este vorba despre fostul secretar de stat pentru Armamente, Andrei Ignat si de generalul de brigada ing. Ionel Lotan, loctiitor al sefului Departamentului pentru Armamente! Cei care, la scurt timp dupa ce au refuzat ultimatumul DGIA privind ”cooperarea cu partea franceza” si  Ignat chiar a recurs la sesizarea oficiala a structurilor abilitate ale statului roman s-au trezit ”ejectati” de la virful MApN!

Ignat, ”mostenirea” lui Fifor pentru Les

Iar pentru ca umilinta inghitita de structuri informative care altfel se bat cu pumnul in piept cum apara ele tara de ”baietii rai” sa fie deplina, campania de satisfacere a unui partener extern prin plata unei adevarate ”taxe de smecherie” s-a derulat pe mandatul a doi ministri ai Apararii! Pentru ca, dupa cum se avertizeaza in raport, Mihai Fifor ar fi fost stopat la timp prin  nota informativa privind faptul ca ofertantul ”agreat” ar fi intarziat cu nu mai putin de cinci ani fabricarea si predarea catre Marina Armatei Australiene a corvetelor promise. Astfel ca, aflandu-se intre ”ciocanul” intalnirilor de taina cu ambasadoarea Frantei in Romania si ”rezistenta” unor demnitari si generali romani, totul sub nasul colaborationistei DGIA, fostul ministru a preferat in cele din urma politica ”strutului”, panicat fiind si de dezvaluirile de la acea vreme din ”National ”. ”Urmare a acestor discutii, ministrul Mihai Viorel Fifor nu a dat curs timp de mai multe luni unei note de informare referitoare la aspecte privind grave dificultati si probleme existente in activitatile competitorilor francezi”. Astfel ca ”avand in vedere ca pana la eliberarea sa din functie , ministrul Mihai Viorel Fifor nu a reusit sa impuna conducerii Departamentului pentru Armamente sa accepte atribuirea in conditii de incalcare a legii a acordului cadru destinat achizitiei celor patru corvete multifunctionale, demersurile efectuate in scopul satisfacerii prin metode incorecte a interesului unuia dintre competitorii inscrisi in cursa pentru atribuirea acordului cadru, demersurile sale au fost continuate de actualul ministru Gabriel Beniamin Les. Aceasta dupa ce in mod repetat a incercat sa il intimideze pe Andrei Ignat, secretar de stat si sef al Departamentului pentru Armamente la acea data , pentru a accepta ca in conditii de nelegalitate sa accepte atribuirea acordului cadru destinat achizitiei celor patru corvete catre un anume competitor a propus eliberarea din functie a acestuia”.

Generalul Lotan, victima colaterala

Numai ca amenintarile nu au incetat nici dupa ”decaparea” secretarului de stat, intrucat ” dupa eliberarea la data de 10.06.2019 a lui Andrei Ignat din functia de secretar de stat si sef al Departamentului pentru Armamente, eforturile ministrului Gabriel Beniamin Les de a determina atribuirea acordului cadru destinat achizitiei celor patru corvete multifunctionale catre un anume competitor au fost exercitate asupra generalului de brigada ing. Ionel Lotan, loctiitor in acea perioada al sefului Departamentului pentru Armamente. Astfel ca generalul Lotan a fost pus la randul sau in situatia in care s-a aflat si secretarul de stat Ignat, amenintat de ofiteri de informatii militare sa dea curs cererilor imperative si abuzive ale conducerii MApN sau de a fi eliberat din functia pe care o ocupa. Situatie in care generalul Lotan a refuzat si el sa incalce legea, preferand mai bine sa-si depuna raportul de pensionare, 20.06.2019  fiind ultima sa zi de activitate in Ministerul Apararii Nationale”.

Si uite cum MApN nu are conducere la Departamentul pentru Armamente, achizitia de corvete a fost suspendata prin incheierea nr. 883/C1/1061 din 14.06.2019 a CNSC iar ministrul Apararii nu face niciun demers legal desi  Curtea Constitutionala a decis ca prelungirea mandatului generalului Ionel Ciuca in fruntea Armatei Romane este ilegala! Colonelul Preda de la DGIA stie bine de ce…Dar si noi!

 

 

Citeste in continuare

Actualitate

DEMASCAREA SECURISTILOR INCURCATI DE SIIJ

Incisiv

Publicat

pe

De

La DNA dospeau pentru vremuri ‘oportune’ peste 4.000 de dosare… Santaj, amenintari, intimidari…

Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu (foto) ia pozitie in fata incercarilor disperate ale unor magistrati si politicieni care se zbat sa provoace desfiintarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie.

Iata postarea facuta de Calin Popescu Tariceanu:

“Vad o agitatie neobisnuita in anumite zone dupa ce Comisia de la Venetia a opinat ca exista neclaritati in procesul de numire si functionare a Sectiei speciale de investigare a magistratilor. Poate membrii comisiei or fi avand unele semne de intrebare, dar voi, aparatorii vechiului sistem, sigur nu aveti.

Va prefaceti ca nu stiti de ce s-a infiintat aceasta sectie. Va reamintesc eu, pe scurt: pentru ca, atunci cand de anchetarea magistratilor se ocupa DNA, aveam parte, in fapt, de o ampla operatiune de confectionare a unor dosare pentru santajarea instantelor de judecata. Cand Sectia s-a infiintat, la DNA dospeau pentru vremuri ‘oportune’ peste 4.000 de dosare pe numele unor magistrati. Cand a fost momentul transferului acestor dosare la noua sectie, acelasi DNA a clasat mai mult de jumatate dintre ele. Dovada clara ca erau tinute doar ca metoda de santaj. Pe atunci era totul in regula, nu-i asa, pentru ca doamna Kovesi si acolitii ei aveau drept de viata si de moarte asupra Justitiei, punand pumnul in gura judecatorilor si fortandu-i sa danseze in campul tactic dupa muzica serviciilor.

Acum cand avem o sectie dedicata anchetarii magistratilor, o sectie complet independenta si plasata sub autoritatea CSM, garantul independentei justitiei, brusc nu mai e in regula.

Oare de ce?

Simplu: din interes, ignoranta, ori pur si simplu ticalosie, sunteti gata sa sacrificati libertatea si independenta judecatorilor. Sunteti gata sa faceti orice ca sa ingropati greselile – eufemistic spus greseli – trecutului. Sau si mai simplu: din pura complicitate cu artizanii mentinerii Justitiei in genunchi, de ani si ani de zile.

Comunistii au facut justitia cu procurorii si securistii. Regimul Macovei-Kovesi-Basescu a adaugat acestora arhiva SIPA, CNSAS, ANI sau interceptarile ilegale ale SRI.

Santaj, amenintari, intimidari, nu ati precupetit niciun efort. In tara lui Negulescu-Portocala, Romania a devenit, intr-adevar, o imensa portocala, una mecanica, exact ca in romanul lui Burgess. Naturala si colorata la exterior, dar ascunzand sub coaja un imens si tenebros mecanism de mare precizie – mecanismul dictaturii statului paralel cu sprijinul nepretuit al procurorilor.

De asta si nu de altceva va repugna Sectia speciala, nu va mai ascundeti pe dupa plop, baieti. Si mai rasfirati-va, cat de cat, ca bate la ochi”. (Paul D.).

 

Citeste in continuare

Parteneri


Parteneri speciali-probleme juridice

Știri calde

Actualitate4 ore ago

Cum apara statul roman interesul salariatilor acestui agent economic de interes public major? SRI “doarme” sau iar are alte interese “absconse”?

Dancila face parte din statul paralel intrucat nu a dat raspuns cu privire la protocolele incheiate intre SRI si institutiile....

Actualitate4 ore ago

DGIA : ”Semnezi sau pleci”! Si a plecat!

(Preluare National – Catalin Tache): Dupa cum dezvaluiam ieri, dintr-un document incendiar aflat inclusiv pe masa de lucru a premierului...

Actualitate4 ore ago

DEMASCAREA SECURISTILOR INCURCATI DE SIIJ

La DNA dospeau pentru vremuri ‘oportune’ peste 4.000 de dosare… Santaj, amenintari, intimidari… Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu (foto) ia...

Actualitate4 ore ago

“Mai tineti minte cum se straduia o unitate de seama a online-ului sa scuze limbajul de borfas al lui Negulescu?”

Foarte buna comparatia cazurilor procurorilor Piturca-Portocala pe care o face Cristoiu! Si atunci, ca si acum, s-a incercat salvarea lor,...

Actualitate4 ore ago

PSD nu va vota ,,reînnoirea” vetustului Isărescu la BNR

Pun și eu aici 2 cenți: PSD nu va vota ,,reînnoirea” vetustului Isărescu la BNR. Tăriceanu, brațul din Senat al...

Actualitate4 ore ago

Exploziv: Liiceanu, filosoful cu misiuni de la PCR

(PRELUARE INPOLITICS.RO): Cel mai bun articol, fără doar și poate, pe care l-am citit în ultimii ani. Nici măcar nu...

Actualitate4 ore ago

Șeful Institutului Wiesel vrea terenul Muzeului Antipa: Este adevărat că zona este protejată, dar asta nu însemnă că nu se pot face construcții acolo

Preluare FLUX 24: Propunerea ca Muzeul Holocaustului să fie construit în curtea Muzeului Antipa a fost făcută de Institulul ”Elie Wiesel”,...

Actualitate4 ore ago

Executarea sumară a domnului Rareș Bogdan

Ludovic Orban, președintele PNL a decis. Contrar așteptărilor, Rareș Bogdan nu va prelua președinția celei mai mari organizații PNL din...

Actualitate1 zi ago

Editorial/ Dar serviciile secrete? Impecabile, domnule!

După 2009, a continuat politica trecerii în rezervă a foştilor ofiţeri de Securitate. Au ieşit la pensie fostul sef al...

Actualitate1 zi ago

In administratia lui Adrian Dobre se inmultesc doar numarul de sobolani

Primim la redactie: Buna ziua, Va transmit acest email; cu speranta ca veti publica un articol si despre situatia din...

Actualitate1 zi ago

Atac mafiot la varful MApN!

(Preluare National – Catalin Tache): Continuam astazi publicarea mai multor fragmente din raportul contrainformativ intrat in posesia noastra si in...

Actualitate1 zi ago

PNL Bucuresti in pragul exploziei: Violeta Alexandru presedinte interimar

(PRELUARE INPOLITICS.RO): Biroul Executiv al PNL, reunit azi, a decis ca Violeta Alexandru să conducă interimar organizația București, cea mai...

Actualitate1 zi ago

Falsa lecție încasată de PSD

Există o gravă contradicție în termeni. Pe de-o parte, unii dintre șefii PSD, în frunte cu doamna Dăncilă, afirmă că...

Actualitate2 zile ago

Omul lui Dragnea de la M.A.E/Incompetenta, ilegalitatile, morti “supecte” si “parfum” de servicii (I)

Avocata Laura Elena Chiorean (foto) din Cluj Napoca este, începând cu data de 8 Martie a.c., noul Secretar general al...

Actualitate2 zile ago

Carmen Dan, ”Denuntul Secolului” la DNA!

(Preluare National – Catalin Tache): Gata, este tot mai groasa pentru Carmen Dan! Cea care parca a avut gura aurita,...

Partener media exclusiv

stiri actualizate

Top Articole Incisiv