Connect with us

Actualitate

EXCLUSIV/VICTOR PONTA, DANIEL CONSTANTIN SI EUGEN ORLANDO TEODOROVICI AU SPRIJINIT “MASCAT” FIRMA SIVECO

Incisiv

Publicat

pe

In 2015, Victor Ponta, Daniel Constantin si Eugen Orlando Teodorovici au dat o hotarare de guvern foarte interesanta.

In fapt, cei mai sus nominalizati au formalizat prin act normativ executiv plata pentru extinderea serviciilor IT la APIA si “intamplator” castiga achizitia Siveco si Team Net International firma lui Socol si Ghita, o intamplare “fericita” pentru economia nationala. Oare acum DNA nu verifica si aceasta facilitate prin guvern oferita mascat firmei lui Ghita si Socol?

Interesant este ca aceasta hotarare de guvern nu a fost avizata si de comitetul tehnico – economic pentru societatea informationala din care face parte si SRI. Oare de ce? Ramane sa ne raspunda organele de urmarire penala in drept. (Irinel I.).

Hotărârea nr. 596/2015 privind aprobarea Notei de fundamentare referitoare la necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiții „Servicii de extindere și dezvoltare a sistemului informatic al Agenției de Plăți și

Intervenție pentru Agricultură”

 

Guvernul României

Hotărârea nr. 596/2015 privind aprobarea Notei de

fundamentare referitoare la necesitatea și

oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente

proiectului de investiții „Servicii de extindere și

dezvoltare a sistemului informatic al Agenției de Plăți și

Intervenție pentru Agricultură”

În vigoare de la 30 iulie 2015

Publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 570 din 30 iulie 2015. Nu există modificări până la 27 iulie 2017.

În temeiul art. 108 din Constituția României, republicată, și al art. 42 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 500/2002

privind finanțele publice, cu modificările și completările ulterioare,

Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

Se aprobă Nota de fundamentare referitoare la necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor

aferente proiectului de investiții „Servicii de extindere și dezvoltare a sistemului informatic al Agenției de

Plăți și Intervenție pentru Agricultură”, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Finanțarea proiectului de investiții prevăzut la art. 1 se realizează de la bugetul de stat, prin bugetul

Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale răspunde de modul de utilizare a sumelor aprobate

potrivit prevederilor prezentei hotărâri.

PRIM-MINISTRU

VICTOR-VIOREL PONTA

Contrasemnează:

Ministrul agriculturii și dezvoltării

rurale,

Daniel Constantin

Ministrul finanțelor publice,

Eugen Orlando Teodorovici

București, 22 iulie 2015.

Nr. 596.

ANEXĂ

NOTĂ DE FUNDAMENTARE

referitoare la necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiții

„Servicii de extindere și dezvoltare a sistemului informatic al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultura.

 

Nota de fundamentare:

http://www.focus-energetic.ro/siveco-si-teamnet-pentru-apia-27452.html

http://www.agroinfo.ro/vegetal/sebastian-ghita-si-milioanele-de-euro-pentru-subventiile-fermierilor-romani

http://gov.ro/ro/guvernul/procesul-legislativ/note-de-fundamentare/nota-de-fundamentare-hg-nr-596-22-07-2015&page=77

https://www.revistafermierului.ro/component/k2/item/2011-exclusiv-raportul-care-explica-pe-larg-de-ce-apia-a-intampinat-atatea-probleme-in-perioada-2014-2015-cel-putin-doua-ministere-poarta-vina.htm

http://www.comunic.ro/article/trecut-un-de-la-cooptarea-sri-%C3%AEn-comitetul-tehnico-economic-pentru-societatea-informa%C5%A3ional%C4%83

https://www.comunicatii.gov.ro/?page_id=5110

 

 

 

 

Actualitate

Top avantaje ale centralelor pe lemne

Anabell

Publicat

pe

De

avantaje ale centralelor pe lemne

Atunci cand vine vorba de incalzirea locuintei, exista cu siguranta multe solutii atragatoare. Una dintre ele este si folosirea unei centrale termice pe lemne, o varianta la care apeleaza tot mai multi romani.

Daca ofertele sunt multe, alegerea este mai greu de facut. Oamenii isi incalzesc casele cu ajutorul centralelor pe gaz, unii folosesc energia electrica pentru a-si garanta confortul termic, altii au optat pentru instalarea unei pompe de caldura, dar la fel de multe persoane utilizeaza in continuare combustibilul solid.

Cand spunem combustibil solid ne referim in principal la lemne. Cu toate acestea, nu putem ignora potentialul altor categorii de combustibil solid, precum carbunii, brichetele de rumegus sau peletii.

Avantajele – factorul decisiv care te ajuta sa iei o decizie buna

Atunci cand trebuie sa faci o alegere, indiferent ca este vorba despre alegerea sistemului de incalzire sau orice alt aparat sau gadget, decizia este mai usor de luat atunci cand analizezi atat avantajele cat si dezavantajele produsului dorit.

In acest articol ne propunem sa discutam despre avantajele de top ale centralelor pe lemne. Speram sa te convingem astfel ca o centrala termica cu combustibil solid de la Liepsnele poate fi solutia ideala de incalzire si pentru tine.

Iata deci care sunt principalele motive pentru care ar trebui sa iti achizitionezi si tu o centrala pe lemne pentru incalzirea casei tale:

Sunt solide, sigure si durabile

Asa cum spuneam, exista multe surse de incalzire. Spre deosebire de celelalte sisteme de incalzire, centralele pe lemne prezinta insa avantaje peste care este greu de trecut cu vederea.

Acestea isi incanta proprietarii cu o durabilitate care promite o durata de viata foarte mare. Practic, producatorul Liepsnele garanteaza o durata de functionare de minim 25 de ani pentru modelele comercializate de ei. In acest sens, garantia oferita de producator este, de asemenea, extinsa.

Eficienta maxima si un mod de incalzire ecologic

Centralele pe lemne mai sunt apreciate si pentru faptul ca garanteaza o eficienta maxima in timpul arderii. In cazul modelelor Liepsnele, acestea incalzesc cu succes intreaga casa timp de 30 de ore cu doar o singura incarcare.

In schimb, gradul de poluare provocat de arderea lemnului este aproape infim. Iar cenusa care ramane in centrala este de asemenea foarte putina.

Nivel de siguranta ridicat

Centralele care folosesc lemnul, carbunele sau alte deseuri lemnoase pentru incalzirea locuintei se instaleaza intr-o anexa, la o distanta sigura de casa. Drept urmare, nivelul de siguranta creste si el considerabil.

Riscul unui incendiu este astfel minim, la fel si cel de explozie sau de intoxicare. Nu acelasi lucru poate fi spus si in cazul unei centrale pe gaz, de exemplu.

Costuri reduse pentru incalzire

Ultimul, dar nu cel din urma, avantaj al centralelor pe lemne este legat de costuri. De fapt, acesta este motivul pentru care tot mai multe persoane aleg sa renunte la metodele de incalzire „comode”, precum sunt centralele pe gaz, pentru a-si instala un cazan pe lemne.

In ciuda faptului ca are un pret de achizitie destul de mare, iar instalarea unei centrale pe lemne necesita echipament suplimentar precum si de cunostintele unui instalator specialist, ceea ce se poate dovedi a fi destul de costisitor, investitia este recuperata in timp.

Costurile pentru incalzire atunci cand folosesti o centrala pe lemne sunt mult mai mici, iar economiile facute in timp iti vor permite sa afirmi faptul ca ai facut o alegere inspirata.

Alege o centrala Liepsnele, iar satisfactia incalzirii cu costuri putine va fi enorma!

Citeste in continuare

Actualitate

Mutarea în casă nouă: cum să te organizezi pas cu pas

Publicat

pe

mutari-firme-sprintmove.ro

 

Mutarea într-o nouă locuință (sau la un nou sediu) poate fi destul de obositoare dacă nu te organizezi bine. În plus, lipsa atenției poate fi costisitoare în cazul în care unele lucruri se pierd sau sunt distruse. Tocmai de aceea o trecere prin cei mai importanți pași atunci când vine vorba de mutări este extrem de importantă înainte de a te apuca de strâns lucurile.

Pasul 1: organizarea ca la carte

Așa cum era de așteptat, organizarea este unul dintre cei mai importanți factori atunci când te apuci de strâns în vederea unei mutări. Poți începe totul cu o listă și poți inventaria obiectele așa cum vor fi ele organizate în cutii. Pune totul la îndemână și pregătește-te să notezi pe fiecare cutie ce conține. Acest lucru te va ajuta atât cu organizarea în timpul transportului, cât și cu despachetatul atunci când ajungi la destinație.

Când să apelăm la firme de mutări?

Pentru obiectele grele de mobilier poți apela la firme de mutari care te vor ajuta atât cu logistica și cu organizarea acestora, cât și cu protecția și garanția în timpul transportului.

Pasul 2: împachetarea obiectelor

Împachetarea tuturor obiectelor din casă este procesul de cea mai lungă durată, însă acesta este extrem de important pentru mutare, tocmai de aceea este absolut necesar să îl faci cât se poate de bine. Încearcă să faci totul din timp și nu lăsa totul pe ultima sută de metri, eventual poți împărți mutarea pe mai multe etape, astfel încât să poți împacheta totul cu răbdare.

Îți recomandăm să ai totul pregătit din timp: cutii, hârtii, eventual bureți sau alte materiale care să amortizeze șocul în timpul transportului. Poți începe împachetarea cu vesela pentru că la început vei avea mai multă răbdare și vei pune totul cu grijă în cutii. Nu lăsa lucrurile complicate în ultima parte a procesului de împachetare, s-ar putea să devină un haos.

Poți apela la firme mutari Bucuresti pentru a ajunge cu brio la destinație. Astfel vei beneficia de consultanța unui expert în logistică, dar și de alte servicii precum:

  • demontarea pieselor de mobilier;
  • protejarea acestora pe durata manipulării și a transportului;
  • transportul la destinație, fie ea reședința sau sediul;
  • asamblarea mobilierului și plasarea pe poziția finală la destinație;
  • despachetarea și reciclarea materialelor folosite în urma procesului de mutări mobila.

În unele cazuri, precum cel al comodelor sau al corpurilor de mobilier cu sertare, poți lăsa obiectele chiar acolo unde le este locul și poți împacheta ceva mai bine. Acest truc îți va scuti din timp și te va ajuta la despachetare, pentru că vei avea totul pregătit, chiar acolo unde trebuia să se afle.

Pasul 3: Transportul și despachetarea

După ce totul este pus la loc în cutii, nu mai rămâne decât să fie organizat în vehiculul cu care vei transporta obiectele dintr-un loc în altul. Ai grijă cum aranjezi totul în maișină astfel încât să nu existe niciun risc de distrugere în cazul unui șoc. Chiar și cu firme mutari Bucuresti care au echipe de experti, nu poți miza pe traficul din capitală atunci când transporți ceva fragil.

De asemenea, transportarea de la mașină la destinație sunt la fel de importante. Vei vedea că o bună organizare te va ajuta să despachetezi mult mai ușor. Gruparea tuturor obiectelor în cutii și aranjarea lor în mod organizat în dubă sau mașină vor face totul mult mai simplu. În plus, alegând firme de mutari vei beneficia de despachetarea și plasarea în poziția dorită a obiectelor transportate.

Ține cont de acești pași și vei vedea că mutarea e mai simplă decât pare. Iar dacă te gândești că serviciile unor firme de mutari sunt extrem de costisitoare, nu-ți face griji, costurile sunt calculate în funcție de volumul și complexitatea mobilierului/al documentelor/obiectelor personale, existența sau absența liftului, distanța dintre locațiile de preluare și de destinație, dar și materialele de protecție necesare. Poți contacta chiar acum un specialist pentru a face o treabă excepțională la următoarea ta mutare.

Ce mai aștepți?

Citeste in continuare

Actualitate

„Vataful” de la conducerea APM Prahova, interesul personal si favorizarea unor operatori economici in detrimentul altora

Incisiv

Publicat

pe

De

Florin Diaconu a fost pentru cei de la Incisiv de Prahova o figura „pitoreasca”, la nivelul redactiei noastre sosind zeci de sesizari. Nu dorim sa intram in can-canuri si nu ne vom lega in acest articol de vila pe care o construieste pe la Constanta (intelegem ca este la nivelul de mobilare, inclusiv cu tablouri-speram sa nu ajunga la performanta lui Darius Valcov cu o galerie de 180 de tablouri din bani negri) si/sau cum ii barfeste pe toti din Ministrul Mediului, de la secretari de stat in sus. Este problema lor daca il tin, inca, in “brate”.

Florin Diaconu a intrat, insa, in atentia noastra prin aceea ca isi utilizeaza functia si institutia in interese personale si/sau de grup.

Spicuim dintr-o plangere a unei societati comerciale:

Utilizarea atribuţiilor funcţiei dar si resurselor unei instituţii publice (APM Prahova) de către dl. Florin Diaconu – director executiv, in interes personal, cu favorizarea in mod explicit a unor operatori economici

Cu privire la promovarea intereselor personale ale dlui Florin Diaconu înţelegem sa probam starea de fapt astfel :

Prin adresa 15465/23.10.2018 a APM PRAHOVA, semnata doar de dl. Florin Diaconu, comunicata Ministerului dar si ANPM prin corespondenta anterioara, eram somaţi sa indicam date de colaborare cu dr.ing Viorica Avram care intocmeste documentarii de obţinere si /sau revizuire a autorizaţiilor de mediu, conform acestei adrese.

“ Îngrijorarea” dlui. Florin Diaconu cu privire la potenţialul conflict de interese coroborata cu cererile mai mult sau mai puţin voalate de revizuire a autorizaţiilor de mediu in cazul ALLIED GREEN CO SRL si KLT CO INDUSTRIES SRL, ne fac sa credem ca o eventuala documentaţie de revizuire va fi acceptata de dl. Florin Diaconu – director al APM PRAHOVA doar daca este intocmita de o persoana si / sau companie, care NU este intr-un “ eventual conflict de interese “ cu interésele personale ale dlui Diaconu Florin.

La data prezentei APM PRAHOVA NU poate furniza nici o autorizaţie de mediu emisa strict pentru un sistem mobil tip pompa cu furtun si / sau furtun echipamente utilizate la descărcarea unor fluide inclusiv uleiuri uzate , produse petroliere, din autovehiculele utilizate la transport ( inclusiv.

La data prezentei APM PRAHOVA, in mandatul dlui Florin Diaconu au fost emise cel puţin 5 autorizaţii de mediu posesorilor de centrale pe ulei uzat – ELCANI SRL, NAIROM SERV COM SRL, IATSA CAMPIÑA SA, INDECO GRUP SRL, PEX SRL.

Nici o autorizaţie nu are inclusa analiza parametrilor prevăzuţi de legea nr.278/2013 Anexa 6 partea a 3 a punctul 1, inclusiv metale grele. De remarcat faptul ca INDECO GRUP SRL pentru punctul de lucru din localitatea Bucov, sat Pleasa, jud. Prahova deţine autorizaţia de mediu nr. PH 61/20.04.2015 revizuita in mandatul dlui. Diaconu Florin – 29.08.2017 – autorizaţie care la fila 17 include o centrala pe ulei uzat. Evident ca nu sunt incluse analizele prevăzute de ANEXA 6 partea a 3 apunctul 1 din legea 278/2013.

Agenţia Naţionala de Protecţia Mediului, dar si persoanelor implicate, indicate in mod explicit in prezenta, care, folosindu-se de atribuţiile funcţiei, fara a indica insa vreo prevedere legala/ text de lege refuza aprobarea ANEXA 1 formular de transport, generator SOCEP SA, RATB , ECOMOCAR SRL,colector ALLIED GREEN CO SRL si valorificator societatea noastra”.

Intelegem din aceasta plangere ca sunt  destule elemente constitutive pentru savarsirea a mai multor infractiuni prevazute in legea penala. Poate se va sesiza si adormitele noastre organe de cercetare penala….

Chiar daca a fost un „control” al Directiei Corp Control Integritate si Antrifrauda din cadrul Ministerului Mediului- rezultatul acestuia a ramas „secret” chiar si pentru petitionari (probabil si pentru conducerea Ministerului Mediului).

Interesele economice ale  „vatafului” Florin Diaconu se pare ca NU se opresc aici.Nu ne vom referi in acest numar nici la NAC INDUSTRY, ca ar fi prea mult din primul articol, vom reveni cu acest subiect si promitem ceva cutremure!

Recent, un alt operator economic a intrat in linia sa de „ochire” (nu facem o referire la o probabila apartenta a sa la un serviciu secret, nu de altceva, specificam sa nu avem probleme in instanta).

Astfel, chiar daca  in Comisia de Analiza Tehnica s-a ajuns la o alta concluzie, „vataful” nostru a publicat pe site-ul institutiei o alta hotarare a sa, aceea de inchidere a operatorului in cauza.

In numarul viitor vom publica inregistrarea audio a sedintei Comisiei de Analiza Tehnica si decizia sa personala contrara celor stabilite in aceasta comisie, ca doar e „vataf” si institutia pe care o conduce este personala. Nu? (Cristina T.).

 

Citeste in continuare

Parteneri

Știri calde

Actualitate5 ore ago

„Vataful” de la conducerea APM Prahova, interesul personal si favorizarea unor operatori economici in detrimentul altora

Florin Diaconu a fost pentru cei de la Incisiv de Prahova o figura „pitoreasca”, la nivelul redactiei noastre sosind zeci...

Actualitate5 ore ago

Traficul de influenta, Serviciul Juridic al Politiei Locale Ploiesti si instanta

La data de 05.03.2019, Incisiv de Prahova publica articolul “EXCLUSIV/TRAFICUL DE INFLUENTA SI NESIMTIREA CELEBRULUI JURIST AL PRIMARIEI PLOIESTI, ADRIAN...

Actualitate5 ore ago

Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice din IPJ Prahova este locul “optim” unde se “ingroapa” dosare/FALSURI-DOCUMENTE

DJFP PRAHOVA  a emis  avizul de inspectie fiscala nr . F-PH 122 DIN 29.10.2014  sub doua forme, unul cu 10...

Actualitate5 ore ago

Ministerul de Interne cu “parfum” de femeie/Amante, abuzuri si banii publici

Politisti platiti sa o terorizeze pe amanta unui sef din Ministerul de Interne, titrau colegii de la SPY News. Astfel,...

Actualitate5 ore ago

Puterea judecatoreasca este furata de la statul de drept si folosita de mafie

Mafia din justitie a cauzat atrocitati mai mari oamenilor normali decat Al Capone si toti gansterii impotriva gansterilor pe toata...

Actualitate5 ore ago

S-a detonat Hapau! Soc in sistem!

(Preluare National  – Catalin Tache): Cu toate ca a fost constant clamat drept inamicul public numarul unu al noii Puteri...

Actualitate5 ore ago

In paralel, a ramas si polițistă, de-asta, cu zurgălăi, și face ”cercetări”

Ce-avem noi aici? O polițistă care trebuia dată de mult timp afară din poliție, cercetată penal și condamnată. De ce?...

Actualitate5 ore ago

O PIEDICA IN CALEA UITARII/Lista lui Soros: colaboraționiștii care au trădat România

Lista lui Soros. Cine sunt oamenii care au schimbat România, cu sau fără voia noastră: miniștri, demnitari de rang înalt,...

Actualitate5 ore ago

De ce nu voia #rezistenta din justitie infiintarea Sectiei Speciale?

Şeful Inspecţiei Judiciare, Lucian Netejoru, a declarat, vineri seară, că instituţia pe care o conduce a finalizat controlul la DNA...

Actualitate5 ore ago

Liviu Dragnea a declanșat o bombă cu ceas

Bomba remanierii. Pe care mai întâi a trimis-o la Cotroceni. Ultimativ. Președintele a avut la dispoziție doar două zile. Termenul...

Actualitate3 zile ago

Protejarea sefilor SRI/Dosarul nr 104/P/2017, tergiversat la DNA Structura Centrala – Serviciul pentru Combaterea Infractiunilor savarsite de militari

V-am promis in articolele precedente ca vom mai publica extrase din petitiile, sesizarile, plangerile etc. celor doi ofiteri SRI de...

Actualitate3 zile ago

George Maior a lezat interesele partidelor politice si/sau ale persoanelor fizice ori juridice/A MINTIT Comisia de control

Preluare FLUX 24 Fostul director SRI George Maior a angajat instituţia, în perioada 2012 – 2015, în acţiuni “reprobabile”, care...

Actualitate3 zile ago

Iohannis, lovit in punctual slab…/Gata, acum i-o pot salta pe Carmen!

(Preluare National  – Catalin Tache): Dupa cum dezvaluiam chiar ieri, Klaus Iohannis a facut o mutare cel putin surprinzatoare prin...

Actualitate3 zile ago

A ignorat si nu a actionat concret pentru eliminarea efectelor toxice in justitie produse de SRI in campul tactic al justitiei

Cred ca “profesionistul” T.T, acum la sfarsitul mandatului sau de ministru, ramane un zero al justitiei intrucat nu a facut...

Actualitate3 zile ago

Recalcularea corecta a sporului pentru Semnul Onorific (Meritul Militar)!

Recalcularea corecta a sporului pentru Semnul Onorific ( Meritul Militar)! Dupa stabilirea pensiei, in procent din pensie si nu cum...

Partener media exclusiv

stiri actualizate

Top Articole Incisiv