Connect with us

Investigatii

Un microfon spion bun, mai versatil decât ai putea crede

Publicat

pe

Din magazinele online ce oferă interesați tehnică de spionaj puteți  accesa cel mai bun arsenal de microfoane profesionale pentru a obține în condiții de maximă securitate probele audio ce te interesează. Puteți ascultă live sau ulterior, la redare, folosind un microfon spion, conversații confidențiale, desfășurate atunci când nu sunteți prezenți și astfel să evitați situațiile incerte, să vă clarificați îndoielile care vă macină la un moment dat.

Aparatura de ascultare discretă, de ajutor într-o mulțime de situații de viață

Cu puțină răbdare, dacă veți căuta cu atenție, eventual solicitând sfatul unor specialiști în domeniu, veți găsi până la urmă acea aparatură specială de ascultare care se potrivește cel mai bine bugetului alocat, dar mai ales nevoilor dvs. concrete.

O să observați că există pe piață microfoane de toate felurile pentru „a trage cu urechea” la conversații importante din punctul dvs. de vedere.

Microfoanele de spionaj GSM vă permit ca să accesați multe conversații în timp real chiar fără a fi prezenți în apropiere. În mod absolut nedetectabil, puteți asculta și accesa informații prețioase ascultând discuțiile respective confortabil, chiar de la o distanță apreciabilă, pe telefonul mobil.

Dimensiunile lor mici și faptul că de cele mai multe ori sunt ascunse cu abilitate în interiorul unor obiecte absolut banale, de uz curent, care nu atrag sub nicio formă atenția celor neavizați, vă vor permite ca să le amplasați foarte ușor, din timp, în zonele care vă convin și acolo își pot face treaba cel mai bine cu putință.

Dispozitivele de ascultare discretă au avantajul că pot ca să capteze ceea ce nu puteți obține în scris.

Deși teoretic nu este voie, acele persoane care sunt participante în cadrul unui proces sau ședință unde li s-a interzis a lua notițe, pot să își colecteze astfel informații prețioase, pe care le pot valorifica ulterior. La fel și studenții și elevii, pot sta mai relaxați la ore, deoarece pot înregistra lecțiile, cursurile, seminariile, fără a mai fi nevoie să scrie ceva pe foi.

Aceste dispozitive sunt discrete și simplu de folosit, fiecare utilizator având justificările lui personale când le achiziționează. Mai ales în cadrul unor negocieri de afaceri sunt de mare ajutor aceste înregistrări, pentru că pe baza lor se pot stabili termenii finali ai unui contract scris.

Evident, trebuie ca să fiți atenți și la legislație, deoarece nu puteți folosi aceste echipamente spy oricum, oricând și în orice situație.

Înainte de a folosi un microfon spy, informează-te care sunt riscurile!

Legea variază de la stat la stat, de aceea trebuie ca să verificați legislația autohtonă în vigoare, ba chiar și regulile ce există la job, pentru a nu intra în niște situații extrem de delicate.

Per ansamblu însă, dacă e vorba doar de obținerea unor informații pe care să le utilizați pentru a vă lămuri cu privire la unele aspecte din viața personală sau din activitatea pe care o desfășurați, dacă nu veți folosi probele obținute cu rea-credință, nu aveți de ce să vă faceți griji.

Evident, dacă vreți să aflați niște informații cu adevărat importante despre partenerul de viață sau despre asociații de business, cel mai bine ar fi să apelați la serviciile unei agenții de detectivi particulari.

Mai nou, chiar și acele companii ce oferă tehnică de supraveghere discretă profesională au în portofoliu și servicii de acest gen , deci puteți ca să începeți o colaborare fructuoasă chiar cu persoane din cadrul acestor firme.

Featured

Se pregătesc generațiile de mutanți

Publicat

pe

De

Autoritățile europene se pregătesc să legifereze introducerea generalizată a culturilor de plante cu mutații genetice, punând în pericol însăși existența soiurilor naturale. Situația este atât de gravă încât Comitetul Economic și Social European a cerut atât monitorizarea potențialelor efecte sistemice asupra mediului și sănătății, cât și să conservarea semințelor naturale în bănci specializate, pentru a preveni posibila lor extincție și încrucișare cu plante derivate din cele cu mutații genetice.

(Preluare National – Claudia Marcu):

Propunerea de Regulament a Comisiei Europene privind plantele obținute prin anumite noi tehnici genomice și alimentele și furajele derivate din ele a stârnit îngrijorare în rândul organizațiilor din UE. Comitetul Economic și Social European (CESE) a solicitat intensificarea supravegherii prin monitorizarea potențialelor efecte sistemice asupra mediului și sănătății, utilizând o metodologie care să fie elaborată în colaborare cu Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA), Centrul Comun de Cercetare (JRC) și actorii interesați ai societății civile.

Mai mult, CESE consideră că trebuie creată o bancă europeană de semințe tradiționale care, prin intermediul băncilor naționale de semințe existente sau al unor acțiuni similare, să colecteze semințe de la plante endemice pentru a le conserva, pentru a preveni posibila lor extincție și încrucișare cu plante derivate din cele cu tehnici genomice noi (NTG) și pentru a le pune la dispoziție, dacă este necesar, în viitor.

”Această bancă este importantă pentru suveranitatea alimentară și patrimoniul alimentar al UE, precum și pentru autonomia strategică a Uniunii. Comisia Europeană ar trebui să evalueze posibilitățile de colaborare cu Banca Mondială de Semințe (Global Seed Vault) din Norvegia și să se bazeze pe colecțiile naționale, precum și pe colecția europeană de resurse genetice”, a transmis CESE. În același timp, CESE consideră că este necesar să se împiedice achiziționarea pe internet și utilizarea nereglementată, de către neprofesioniști în domeniul NTG, a kiturilor care să permit modificarea genetică a ființelor vii utilizând tehnici precum CRISPR-Cas (2).

Peste 20 de modificări genetice

Potrivit propunerii Comisiei Europene, plantele cu până la 20 de modificări genetice, NTG1, sunt considerate ca fiind probabil similare cu plantele obținute prin metode de selecție convențională. NTG2 sunt plantele care au necesitat mai mult de 20 de modificări genetice și vor necesita o trasabilitate obligatorie și o etichetare specifică până la consumator. NTG1 și produsele derivate din acestea vor fi scutite de o evaluare aprofundată a riscurilor pentru mediu și sănătate, de măsurile de trasabilitate și de etichetarea până la consumatorul final.

”Comparațiile efectuate de Comisie între plantele obținute prin NTG și plantele convenționale lasă să se creadă că este vizată numai gena de interes. Transgeneza, cisgeneza și intrageneza implică tehnici care includ culturi in vitro care induc mutații și epimutații, fără a lua în calcul inserțiile neintenționate de ADN străin. Cisgeneza constă în inserția, într-un anume soi, fie de gene provenite de la aceeași specie, fie de la specii compatibile din punct de vedere reproductiv. Reactivi utilizați de toate NTG (ADN, ARN, RNP) lasă urme de ADN străin în genomurile modificate. Prin urmare, nu există nicio echivalență între o plantă modificată genetic și o plantă naturală”, a precizat CESE.

Retroîncrucișare și epimutații

Mutațiile punctuale ale unei gene pot avea efecte foarte diferite în funcție de fondul genetic și de mediu atunci când sunt implicate mai multe gene, atrage atenția CESE. O mutație sinonimă poate modifica structura tridimensională a unei proteine și activitatea enzimatică a acesteia fără a-i schimba secvența. Modificările neintenționate nevizate nu sunt eliminate prin retroîncrucișare: NTG au ca rezultat, pe lângă modificările nevizate, cromotripsii și foarte multe epimutații.

”Pentru un porumb NTG1 cu 20 de mutații, dacă ar fi selectate mutații naturale, ar trebui examinate 1,25 × 10163 de boabe! Numărul de atomi din univers este de 1.080. O accelerare atât de mare reprezintă o ruptură drastică în raport cu coevoluția și un element perturbator major în organizarea ecosistemelor și a societăților”, mai semnalează CESE.

Citeste in continuare

Featured

Energia regenerabilă, în impas

Publicat

pe

De

Autoconsumul individual și colectiv de energie, prin utilizarea panourilor fotovoltaice, întâmpină tot mai multe probleme, semnalează Comitetul Economic și Social European. Una dintre acestea este stocarea în baterii, care triplează, practic, prețul pe kWh. Mai mult, procesul de extracție a litiului necesită aproximativ două miliarde de litri pe tonă, la care se adaugă riscurile de distrugere a ecosistemului. 

(Preluare National – Claudia Marcu):Comitetul Economic și Social European (CESE) și-a exprimat îngrijorările legate de tema UE privind autoconsumul individual și colectiv de energie, ca factor pentru realizarea tranziției verzi și a celei energetice și al echilibrului economic și social. Pentru energia intermitentă produsă de fotovoltaice ar exista doar trei soluții, susține CESE.

Prima ar fi ajustarea consumului, deplasându-l din momentele în care producția este insuficientă către perioadele în care se înregistrează vârfuri de producție, de exemplu prin programarea unor utilizări casnice cu consum ridicat, cum ar fi funcționarea aparatelor electrocasnice mari consumatoare de energie, în perioada de vârf de producție, prin reglarea activării sau a dezactivării aparatelor cu ajutorul instrumentelor domotice.

Cea de-a doua este stocarea unei părți din surplusul de energie produsă dar neconsumată, pentru a o utiliza într-o perioadă în care producția este mai scăzută. ”Această soluție prezintă însă un dezavantaj în stadiul actual al tehnologiei: stocarea unui kWh de energie fotovoltaică îi dublează sau chiar îi triplează costul, fără a mai lua în calcul costurile de mediu ale tehnologiei dominante pe bază de baterii litiu-ion. Există o altă posibilitate pe care UE ar trebui să o promoveze, și anume posibilitatea de a consuma energie electrică produsă în altă parte decât în imediata vecinătate a instalației individuale sau colective de producție proprie”, consideră CESE.

Cresc costurile

Ponderea tot mai mare a energiei din surse regenerabile volatile crește în mod semnificativ costurile sistemice ale rețelei. CESE subliniază că grilele tarifare existente (în afara perioadelor de vârf/în timpul perioadelor de vârf) nu au legătură cu vârfurile specifice ale producției de energie din surse regenerabile sau cu amprenta de carbon. În opinia CESE, autoconsumul este afectat și de alți factori.

De exemplu, sectorul fotovoltaic face obiectul mai multor situații neprevăzute: parametrii geografici influențează numărul de ore de lumină naturală de la o regiune la alta; ca atare, puterea instalațiilor și tipul lor trebuie să se adapteze la acești parametri (configurația acoperișului, umbră, sol); orientarea instalațiilor joacă și ea un rol, ceea ce influențează durata vieții panourilor.

”Din cauza constrângerilor tehnice, financiare și de reglementare, nu toți utilizatorii pot instala panouri. Într-adevăr, instalarea de panouri fotovoltaice este rezervată exclusiv proprietarilor care dispun de mijloacele financiare necesare și a căror locuință permite acest lucru, ceea ce exclude mulți locatari sau persoane care nu au capacitatea financiară de a se alătura unui proiect de producție proprie colectivă. În plus, anumite norme de urbanism interzic instalarea panourilor în zone clasificate (centre istorice, situri de patrimoniu remarcabile, situri clasificate în temeiul Codului mediului etc.)”, mai arată CESE.

Pericol pentru mediu

Costul financiar al instalației și al lucrărilor de întreținere aferente poate deveni în scurtă vreme prohibitiv dacă la el se adaugă costul alinierii circuitului electric casnic la standardele în vigoare, costul forței de muncă calificate etc, atrage atenția CESE. În plus, costurile de mediu ale stocării chimice în baterii umbresc, de asemenea, bilanțul autoconsumului.

”În prezent, tehnologia dominantă este tehnologia litiu-ion. Cu toate acestea, procesul de extracție a litiului necesită o cantitate foarte mare de apă (aproximativ 2 miliarde de litri pe tonă de litiu), iar cea mai mare parte a aprovizionării la nivel mondial provine dintr-o zonă aridă, <<triunghiul litiului>>, care cuprinde teritorii din Bolivia, Chile și Argentina. În plus, extracția generează deversări toxice, după cum o demonstrează scandalurile legate de uzina minieră Ganzizhou Rongda din Tibet, care a devastat ecosistemul local până la a obliga autoritățile să închidă uzina încă din 2013 (înainte de a permite redeschiderea acesteia în aprilie 2016), se mai precizează în documentul CESE. Mai mult, stocarea reprezintă un cost foarte ridicat – între 50 și 80 miliarde EUR pentru un singur TWh stocat, în cazul stocării intraanuale sau sezoniere, pentru a răspunde necesității de egalizare, fără a pierde din vedere că bateriile ar trebui reînnoite la un interval de 15, maximum 20 de ani.

Citeste in continuare

Featured

Green Deal a reușit să îngroape industria europeană

Publicat

pe

De

Companiile mari și IMM-urile din Uniunea Europeană se confruntă cu cea mai gravă recesiune economică din ultimele decenii, care a dus la firme închise pe bandă rulantă și la un șomaj în creștere galopantă, a fost concluzia Summitului european al industriei. Cererea este în scădere, costurile de producție cresc și investițiile se deplasează în alte regiuni, pe fondul unei concurențe zdrobitoare din SUA și China, care nu aplică Green Deal, au avertizat marii industriași din UE.

(Preluare National – Claudia Marcu):

Industria europeană a intrat în colaps, iar gargara politicienilor de la Bruxelles, despre binefacerile tranziției energetice, contrastează flagrant cu dezastrul economic. Brusc, economia UE a devenit necompetitivă, cu costuri de producție uriașe și că o scădere dramatică a puterii de cumpărare în toate statele membre.

”O economie americană care beneficiază de sprijinul financiar din Legea de reducere a inflației (IRA) și de accesibilitatea sa și o supracapacitate chineză cu exporturi în creștere pun o presiune fără precedent asupra industriei europene. Companiile noastre se confruntă cu această provocare în fiecare zi: fabrici închise, producție oprită și concedieri”, au atras atenția marii industriași, prezenți la Summit-ul european al industriei desfășurat la Anvers. Aceștia au arătat că o autonomie strategică deschisă pentru o UE competitivă și rezistentă este crucială pentru tranziția Europei într-un peisaj geopolitic în continuă schimbare. Totuși, aceasta poate fi realizată numai dacă și industriile de bază și consumatoare de energie rămân și investesc în Europa. Fără o politică industrială țintită, Europa riscă să devină dependentă chiar și de bunurile și substanțele chimice de bază și  nu-și poate permite să se întâmple asta, au mai semnalat marii industriași.

„Avem nevoie de industria noastră pentru capacitatea de inovare, pentru a veni cu soluțiile climatice de mâine. De aceea, Europa nu ar trebui să fie doar un continent al inovației industriale, ci ar trebui să rămână un continent al producției industriale”, a declarat premierul belgian Alexander De Croo.

Costurile energiei, prea mari

În Declarația de la Anvers, marile companii din industrie au cerut un plan de acțiune cuprinzător, pentru a defini competitivitatea drept prioritate strategică și pentru a crea condițiile pentru un mediu de afaceri mai puternic în Europa. Planul de acțiune trebuie să includă măsuri pentru eliminarea incoerenței reglementărilor, a obiectivelor contradictorii, a complexității inutile în legislație și a raportării excesive. ”Faceți din Europa un furnizor de energie competitiv la nivel global. Costurile energiei în Europa sunt pur și simplu prea mari pentru a concura și nu sunt determinate doar de prețurile mărfurilor, ci și de taxele de reglementare. Următoarea Comisie Europeană trebuie să acorde prioritate noilor proiecte pentru energie regenerabilă și nucleară, abundentă și accesibilă, cu emisii reduse de carbon. Avem nevoie de o adevărată strategie energetică a UE, cu acțiuni concrete care să permită energie electrică transfrontalieră, extinderea rețelei pentru hidrogen și alte molecule regenerabile și cu emisii scăzute de carbon și parteneriate cu țări bogate în resurse”, se precizează în Declarația de la Anvers.

Problema cheie: materiile prime

Marii industriași au mai cerut autorităților europene să crească securitatea materiilor prime a UE, prin extinderea exploatării interne, a capacității de procesare durabilă și de reciclare a materiilor prime esențiale, combinată cu noi parteneriate globale. ”Acordurile de liber schimb sau alte tipuri de acorduri ar trebui să asigure aprovizionarea vitală pentru industrie, să permită accesul la noi piețe și să crească exporturile. UE ar trebui să analizeze toate instrumentele de politică împotriva concurenței neloiale, pentru a asigura condiții de concurență echitabile pentru industriile UE, atât pe piețele interne, cât și pe cele internaționale, inclusiv protecția împotriva relocației de carbon”, se mai arată în Declarația de la Anvers.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv53 de minute ago

Grup de interese “organizat” aflat in proximitatea premierului Marcel Ciolacul

Prin targul municipiului Buzau circula fel si fel de vorbe de duh privitor la prietenia actualului premier si deputat de...

Actualitate11 ore ago

Simona Dolniceanu, candidatul surpriză la Primăria Ploiesti

Partidul România în Acțiune a produs soc în lumea politica ploiesteană prin anunțarea candidatului la funcția de primar al municipiului...

statuete personalizate statuete personalizate
Exclusiv19 ore ago

Cele mai potrivite idei de cadouri pentru șeful și colegii tăi de muncă

Cadourile reprezintă nu doar gesturi de generozitate, ci și modalități de a consolida relațiile profesionale și de a întări legăturile...

scoatere nerv masea scoatere nerv masea
Exclusiv20 de ore ago

Cariile dentare: Simptome, cauze și opțiuni de tratament

Cariile dentare sunt una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate orală cu care se confruntă oamenii din întreaga lume....

Exclusiv24 de ore ago

UPDATE/CARACATIȚA WHITE TOWER (XVI)/Hidra care a terorizat Ploieștiul și care continuă să distrugă vieți/Totul sub acoperirea politistilor corupti din varful IPJ Prahova si varful M.A.I.

Gruparea infracțională care a terorizat Ploieștiul în perioada pseudo-procurorului Portocală, continuă și astăzi să distrugă viețile oamenilor. Șantaj, mită, mașini...

Exclusiv24 de ore ago

Cum a „facut” Statescu Ciprian Gh. primul milion de euro cand era primar al orasului Baicoi? (III)/PROMO/IN CURAND

Cum a „facut” Statescu Ciprian Gh. primul milion de euro cand era primar al orasului Baicoi? (III)/PROMO/IN CURAND Cum a...

Exclusiv24 de ore ago

Caracatita din sistemul penitenciar (I)/SERIAL

STEFAN TEOROC LIDER PENTRU EL! Din acest numar, ziarul Incisiv de Prahova va deschide, cu o serie de cateva articole,...

Exclusiv24 de ore ago

„Exista si principiul potrivit caruia un drept necontestat se prezuma ca a fost acordat corect”

“Ironia sortii este ca astia cu salarii de excelenta nu au fost niciodata in tabara ta. In randul suporterilor tai...

Exclusiv24 de ore ago

Polițiștii i-au identificat pe cei doi autori ai acestor acte de o cruzime inimaginabilă, documentându-le activitatea în cadrul dosarului penal constituit, fiind reținuți pentru rănirea cu intenție a animalelor

În epocile în care oamenii traversau procesul de evoluție, trebuiau să fie precauți pentru a nu fi atacați de animalele...

salon frizerie Bucuresti salon frizerie Bucuresti
Exclusiv3 zile ago

Cum să îți alegi tunsoarea perfectă pentru forma feței tale

Alegerea unei tunsori potrivite este esențială pentru exprimarea personalității și pentru îmbunătățirea aspectului general. La fel ca în cazul femeilor,...

Exclusiv3 zile ago

„Avem si noi la MAI, un Coldea mai mititel”

Referitor la subiectul excelentei, asa cum am banuit, Ministerul Muncii a fost sensibilizat sa tergiverseze comunicarea informatiilor solicitate prin petitiile...

Exclusiv3 zile ago

Șeful IPJ Neamț, comisar șef de poliție Osoianu Mihai Iulian, refuză să aplice prevederile acordului privind contracte de asigurare facultativă pentru mijloacele de mobilitate navală și terestră din dotarea IPJ Neamț.

Sindicatul Europol Neamț „Către, Ministerul Afacerilor Interne, Domnule Ministru, Conform Acordului Colectiv privind raporturile de serviciu ale funcționarilor publici cu...

Exclusiv4 zile ago

UPDATE/CARACATIȚA WHITE TOWER (XV)/Putregaiul acoperit de șefii poliției care stau la băute cu infractorii

Curg tone de cerneală dezvăluind mizeriile ascunse într-o afacere care dacă s-ar fi întâmplat într-un stat civilizat am fi avut...

Exclusiv4 zile ago

Sefii sunt obligați să raporteze până azi – 23 februarie (coincidența face că e chiar sărbătoarea Armatei Roșii) numărul polițiștilor care dețin pașapoarte

Am primit o semnalare și am simțit mâncărimi în palme, chiar dacă Emil Păscuț – și el incitat de subiect...

Exclusiv4 zile ago

Se conturează informatia ca SOLDA DE GRAD ȘI NORMĂ DE HRANĂ va fi cu aplicare de la 01.04.2024 si cu plată pe 10.05.2024!

La data de 23.01.2024, la intâlnirea dintre prim-ministrul României, ministra jusțiției și președinții federațiilor reprezentative din sistemul penitenciar, politicienii s-au...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!