În urma dezvăluirilor ziarului Incisiv de Prahova referitoare la „actrita” din filme pentru adulți, Borovina Florentina, dar si „mare politista de birou” in Aparatul central al M.A.I., presa românească a continuat investigațiile evidențiind ca aceasta „actrita” a fost nora chestorului in rezerva Romanica Adrian, fost adjunct al „Vulpii” Virgil Ardelean.
Deși Romanică si Vulpea știau înclinațiile „nimfomane” ale acestei „actrite”, au dispus angajarea acesteia în M.A.I. Adică, „2 ș’un sfert ” au masluit/falsificat datele despre „actrita” Borovina (nume de scena „Tina”) pentru a satisface dorinta chestorilor: Romanică si Ardelean… doar actrita „se juca” cu fiul chestorului Romanică…fiu care a si luat-o de nevasta, dealtfel.
La o asa iubire mare, nicio lege nu se poate opune, angajarea actriței în M.A.I. fiind oportună…doar prostituatele culeg informatii de la ceilalti impotenti fizic si intelectual dar cu functii grele, informatii pe care le furnizeaza celor de la „2 ș’un sfert ” : „în numele siguranței nationale” dar, mai ales, în numele intereselor personale ale „jmecherasilor”.
Interpelat de ziar cu privire la bolnavii psihic, infractorii, actorii porno angajati in M.A.I., M.A.I.- ul se ascunde, ca de obicei. Susține că aproximativ 500 de angajați din cei 130.000 ar avea probleme in Justitie…Deși, sursele noastre din Aparatul central al M.A.I. ne-au comunicat ca cca 20.000 de angajați M.A.I. au probleme in justitie doar ca „nu au anuntat M.A.I.-ul”. Adică, 1 din 7 angajați are probleme în Justitie si „nimeni din M.A.I. nu cunoaste acest aspect”. Se pare ca penitenciarele si-au mutat infractorii în M.A.I., instituție care a înlocuit uniforma „zebra” ce se acordă deținuților cu cea de politist si militar..
Pana la urma, este normal ca 1 din 7 angajați M.A.I. sa aibe probleme in Justitie întrucât angajații din structurile de suport delapideaza Bugetul statului prin achiziții de bunuri și servicii pe baza de șpagă, prin norme secretizate abuziv si ilegal care ascund si faptul că achizițiile de bunuri cu defecțiuni din fabrica se fac la suprapret.
Dar „2 ș’un sfert” veghează la siguranță statului roman si al cetatenilor: muncesc la secret pentru ca infractorii sa scape de pedepse si sa fie angajați, mentinuti în rândurile angajaților M.A.I.! O recunoaste chiar M.A.I.-ul ce se contrazice în trimis-o adresa de raspuns: „2 ș’un sfert ” e transparent pentru ca apoi să susțină că activitatea „2 ș’un sfert ” e secreta… cu asa îngrămăditi care se contrazic într-o amarata de adresa, nu e de mirare ca M.A.I.-ul a ajuns casa de toleranță pentru infractori, „actori”, corupti, bolnavi psihic…
Ca sa depisteze bolnavii psihic din M.A.I., secretarele blondinei Carmen Dan au „gandit” si emis o dispoziție… de bine ce au gandit dispoziția „anti-depresivi”, angajați M.A.I. au început sa isi bată nevestele (cazul judecatoarei Stroe de la Tribunalul Targu Jiu), sa isi macelareasca familiile, destituirea polițistului Raduinea de 6 ori în decurs de câteva luni de același „Dumnezeu al Sibiului” s.a.m.d. Așadar, secretarei blondei Carmen Dan au „gandit” o dispoziție prin care bolnavii psihic (precum secretarei, sefii structurilor de suport) sa ramana la butoanele M.A.I.-ului, iar angajații integrii, profesionisti, sănătoși, eliminați.
Așadar, Ministerul Afaceristilor Interni este o instituție care ascunde în continuare, în spatele zidurilor sale „clasificate”, sub uniforma militara si de politie: coruptii, bolnavii psihic, infractorii, „actorii” de filme pentru adulti… iar pentru „buna functionare a M.A.I.” cu infractori și prostituate, continuam sa plătim biruri grele la stat. (Alexandru Firicel).
R O M Â N I A
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Compartimentul Informare Publică
Piața Revoluției nr. 1A, București, tel/fax: 021/264.86.17 email: dirp@mai.gov.ro
NESECRET Exemplar nr.1 Nr. 5406908 Bucureşti, 17.01.2019
Domnului Firicel Alexandru – Incisiv de Prahova
Referitor la cererea dumneavoastră nr. 1859/2018, formulată în baza Legii nr.544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, cu modificările şi completările ulterioare, și înregistrată la Direcţia Informare şi Relaţii Publice cu numărul de mai sus, vă aducem la cunoştinţă următoarele:
La nivelul aparatului central al Ministerului Afacerilor Interne nu au fost identificate persoane condamnate prin hotărâre judecătorească definitivă, care să fie menținute în activitate. Totodată, din evidențele existente, rezultă că la nivelul structurilor M.A.I. un număr de aproximativ 500 de angajați au fost puși la dispoziție ca urmare a punerii în mișcare a acțiunii penale/trimiterii în judecată.
Referitor la procedurile utilizate de Direcția Generală Protecție Internă, menționăm că mecanismele instituționale de lucru în ce privește valorificarea datelor și informațiilor obținute de această structură în activitatea specifică sunt, în mod clar și transparent, prevăzute prin cadrul legal de organizare și funcționare – O.u.G. nr.76/2016. Astfel, potrivit art. 13 și urm., datele și informațiile referitoare la amenințările, vulnerabilitățile și factorii de risc identificați sunt comunicate, după caz, beneficiarilor legali prevăzuți de art. 11 din Legea nr. 51/1991, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în scopul adoptării deciziilor și măsurilor necesare prevenirii materializării acestora.
Totodată, trebuie menționat faptul că DGPI, în calitate de structură specializată a MAI, îi sunt incidente prevederile art. 9 alin (2) și art. 10 din Legea nr. 51/1991, potrivit cărora activitatea de informații desfășurată are caracter secretar de stat, context în care detalii privind activitățile specifice nu pot face obiectul informării publice, fiind exceptate de la liberul acces al cetățenilor, potrivit prevederilor art. 12 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 544/2001.
Cât privește prevenirea comportamentului dezadaptativ în rândurile MAI, precizăm că modul de funcţionare şi manifestare al unui individ este diferit şi uneori poate fi afectat în raport de mediul psiho-social în care se dezvoltă, factorii externi şi calitatea relaţiilor interumane. Activităţile specifice MAI, statutul de angajat în cadrul acestei structuri au repercusiuni asupra comportamentului ceea ce presupune aplicarea unor măsuri profilactice pentru asigurarea stării psihologice a individului. Omai nr. 23/2015 privind activitatea de psihologie în MAI, cuprinde mecanisme de prevenire şi reinserţie în activitatea socio-profesională a celor care prezintă anumite vulnerabilităţi sau o funcţionare psihologică modificată, care în anumite conjuncturi pot constitui surse ale unei decompensări (ruperea echilibrului, perturbarea severă a funcţionării psiho-comportamentale etc.). De asemenea, la nivelul MAI prin intermediul Dispoziţiei nr. 8042/13.02.2018 a fost instituit un mecanism de semnalare şi gestionare a potenţialelor comportamente de risc/dezadaptative care influenţează starea de bine, eficienţa personală şi/sau performanţa în activitate în rândul personalului propriu. Se impune să facem precizarea că, un comportament dezadaptativ poate uneori să aibă un caracter tranzitoriu şi în niciun caz nu trebuie asimilat, în genere unuia infracţional.
Precizăm că Direcția Generală Protecție Internă și Direcția Generală Anticorupție nu dețin “norme/ procedee/ proceduri” care să aibă ca obiect de reglementare protejarea angajaților M.A.I. corupți, care comit abuzuri și infracțiuni.
Cu stimă,
Responsabil informare publică
Comisar-şef de poliţie Ileana Lupu