Connect with us

Actualitate

EXCLUSIV/ SRI controla activitatea procurorilor prin asa zisele certificate de securitate ORNISS, dar nimeni dintre acesti procurori nu s-au revoltat de aceasta procedura

Incisiv

Publicat

pe

Un interviu interesant dar nimeni din presa nu a pus unele intrebari fata de „pseudo – denuntul” procurorului in cauza fata de actiunile SRI asupra acestuia, precizeaza expertul SRI, col ® Dedu Ion cu privire la interviul dat celor de la Lumea Justitiei de Procurorul Max Balasescu, in articolul “DEMASCAREA LUI COLDEA SI KOVESI – Procurorul Max Balasescu prezinta chipul hidos al politiei politice din procuratura”.

https://www.luju.ro/dezvaluiri/cazuri-celebre/demascarea-lui-coldea-si-kovesi-procurorul-max-balasescu-prezinta-chipul-hidos-al-politiei-politice-din-procuratura-procurorul-dna-catalin-macovei-prieten-cu-razvan-murgeanu-i-a-spus-ca-urmeaza-sa-l-arestez-acesta-de-frica-s-a-dus-la-basescu-kovesi-imi-tr

Ca fapt generic din interviul respectiv rezulta ca SRI controla activitatea procurorilor prin asa zisele certificate de securitate ORNISS. dar nimeni dintre acesti procurori nu s-au revoltat de aceasta procedura, nu s-au revoltat public, care practic nu era acoperita prin lege fiind un abuz si o ingerinta a SRI in activitatea de administrare a dosarelor penale de catre magistrati, in sens larg.
Nu s-a pus o intrebare cu privire la existenta si aplicarea protocolului de cooperare din 2005 semnat intre SRI si MP-PICCJ, actualizat prin cel din 2009 si apoi de cel din 2016. Daca stia de existenta acestui document clasificat sau a luat la cunostinta de prevederile acestuia respectiv cum a cooperat cu organele SRI, dupa cum spune ca avea documente informative clasifcate in dosarele instrumentate? ” A doua zi sunt informat de conducerea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti ca Serviciul Roman de Informatii mi-a retras certificatul ORNISS si ca in cel mai scurt timp posibil sa predau toate materialele
STRICT SECRET.”
In ce temei legal putea sa utilizeze continut din documente clasificate provenite de la SRI, in dosarele sale penale, cand legea speciala prevedea altfel?
„…deoarece in virtutea functiei de procuror ORNISS era obligat sa iti dea certificat, doar daca nu erai procuror nu aveai certificat ORNISS. Pana sa ajung in birou deja la usa ma astepta grefierul caruia trebuia sa ii predau DVD-urile. Doua zile am inventariat si predat documentele secrete numai din dosarul respectiv. Au fost introduse in biroul de documente secrete si niciodata nu o sa se mai stie ce discutii au fost interceptate. Din acel moment, eu nu mai aveam voie, practic, sa fiu procuror pentru ca majoritatea dosarelor se bazau pe inregistrari, filaje, localizari etc., dar oamenii deja nu mai erau interesati de celelalte dosare si au gasit o formula de compromis – in fiecare dosar in care aveam interceptari mi-a fost repartizat un procuror care certifica inregistrarile.”
Iata ca el recunoaste cum certificatul ORNISS era esential pentru procurori ca ei sa isi poata desfasura activitatea, dar in ce lege se prevede ca activitatea procorilor are caracter clasificat, cu atat mai mult cu cat toate mijloacele de proba si probele rezultate din procedee probatorii autorizate de judecatori (interceptari ale convorbirilor, supravegheri audio video etc.) au doar caracter nepublic in faza de urmarire penala si apoi caracter public in rechizitoriu si in fata instntelor de judecata pentru opozabilitate! De unde ineptia acceptata de magistrati cu ORNISS pentru interceptari etc. Decat in situatia in care ele erau realizat cu sprijnul SRI dupa cum s-a dovedit incepand cu 2017 deci provenind din activitate secret de stat a SRI, dar cum oare au fost declasifcate si depuse la dosarul cauzelor judecate etc.?
Deci, in fapt, dansul ascunde adevaruri cu privire la implicarea SRI in activitatea magistratilor, dar se declara o victima a sistemului pe care la acceptat tacit la aclele momente, acum este victima colaterala si nu ii convine!
„Prezenta toata presa la conferinta de presa, prezint succint situatia de fapt si raspund la intrebari. La un moment
dat, in timpul conferintei afirm, pe baza inregistrarilor din dosar, ca „oameni politici au fost sprijiniti in campania
electorala de lumea interlopa”…
Iata ca contrar legii dansul atunci divulga date din dosar,mai grav chiar din interceptari care dupa spusele dansului erau clasificate daca avea nevoie de ORNISS pentru accesul la acestea!

„Ca si cum nu ar fi fost de ajuns, si SRI a intrat pe fir, Serviciul Roman de Informatii obtinand retragerea certificatului ORNISS pe care Balasescu il detinea pana atunci. Mai mult: prim-adjunctul SRI Florian Coldea i-ar fi transmis procurorului de la PT Ilfov ca ar fi incalcat legea (fiind suspectat de fapte de coruptie) si acesta ar fi fost motivul pentru care a ramas fara certificatul ORNISS.
In lipsa acestui document, orice procuror este lipsit de posibilitatea de a avea acces la interceptari – chiar si la cele efectuate de el insusi.”
Ultima fraza este f.interesanta ce lege stabilea acest fapt. Oare nu prin protocoale ce au fost semnate intre SRI si MP-PICCJ, in perioada 2003 -2009. A se vedea, pentru cei interesati, art.64 alin (2) din Protocolul nr.00750/04.02.2009 MP, si nr.003064/04/02/2009 SRI declasificat sub nr.884/C/29.03.2018.
Din acest interviu reiese ca magistratii erau in “siajul” SRI si nu au facut nimic pentru a preveni sau sanctiona aceasta stare de fapt de natura a determina o ingerinta grava si o denaturare concreta a actului de justitie din Romania in ultimii 16 de ani, mai precizeaza col ® Dedu Ion. (Cristina T.).

 

Actualitate

Directorul Parcului Industrial Ploiesti in stare avansata de ebrietate la locul de munca

Incisiv

Publicat

pe

De

Un catatean a fost in data de 15.03.2019, la orele 12.30, in audienta la directorul general al Parcului Industrial Ploiesti.

Mihai Androne a ramas stupefiat de faptul ca a fost primit de Tudor Andrei Gabriel in vadita stare de ebrietate, cu o sticla de votca pe masa din care inca consuma.

Cetateanul si-a reprogramat audienta si se intreaba ce punct de vedere au cei de la Consiliul Judetean Prahova despre modul cum isi indeplineste sarcinile de serviciu acest manager.

Surse din mediul Parcului Industrial Ploiesti au confirmat pentru reprezentantii ziarului Incisiv de Prahova faptul ca, nu este prima data cand Tudor Andrei Gabriel consuma bauturi alcoolice la locul de munca, fiind un obicei pe fondul unor problem personale.

Incisiv de Prahova solicita oficial un punct de vedere conducerii Consiliului Judetean Prahova privind aspectele semnalate. (Paul D.).

Sursa foto: Ziarul de Ploiesti

 

Citeste in continuare

Actualitate

Cum se spala rufele murdare romanesti in copaia Europei

Incisiv

Publicat

pe

De

COMENTARIU DE BOGDAN TIBERIU IACOB (PRELUARE INPOLITICS.RO):

28 februarie 2019 – Ludovic Orban, președintele PNL:
”Obtuzitatea și aversiunea personală împotriva unui român, care are șansa de a ocupa o poziție de prim rang în arhitectura europeană, a făcut ca reprezentanții PSD și ALDE să exporte la nivelul UE o mizerie greu de imaginat, față de care reacția involuntară a oricărui oficial european este de a se ține de nas. Ajunge! PSD și ALDE și-au pierdut complet credibilitatea și le va lua enorm de mult timp ca cineva să le mai ia în serios la nivelul UE și să le asculte(…)
Doar în neagra perioadă comunistă statul român își prigonea cetățenii într-un asemenea mod stalinist precum cel pe care îl vedem astăzi, dar chiar și în perioada comunistă deveneau subiect de mândrie unii dintre cei care reușeau să obțină recunoaștere internațională.
Vă invit să respectați deviza „mândru că sunt român” și în acest caz al procurorului șef european, întrucât mandatul popular pe care îl tot invocați nu a făcut referire la acțiunile împotriva sistemului de justiție sau împotriva unor anumite personaje.
Situația în care Laura Codruța Kovesi va obține poziția de Procuror șef european împotriva poziției Guvernului României va arunca un stigmat nu doar asupra formațiunilor politice care se află la guvernare, ci asupra țării în ansamblul său, ceea ce reprezintă un grav act de trădare și de nedreptate”.

21 martie 2019 – Rareș Bogdan, liderul candidaților PNL pentru P.E.:
„Niciodată, cât eu voi fi acolo, nu voi vota împotriva unui român, chiar dacă românul respectiv este în țară cel mai mare dușman al meu sau face parte dintr-un partid diferit, sau face parte dintr-o instituție care m-a călcat pe cap în România! Niciodată nu voi vota împotriva intereselor țării mele sau împotriva României, dacă respectivul cetățean care ar urma să ocupe o funcție europeană, este român.”

21 martie 2019 – Ludovic Orban, președintele PNL:
„Noi, ca PPE am început să facem curat în formaţiunea noastră politică la nivel european şi aşteptăm acelaşi lucru să îl facă şi alte formaţiuni de la nivelul UE, respectiv formaţiunea ALDE şi formaţiunea social-democrată de la nivel european. Dacă vor să facă curaţenie trebuie să facă acelaşi lucru cu două partide din România care fac acelaşi lucru pe care l-a făcut FIDESZ”.

Comentariile sunt de prisos. (B.T.I.)

 

Citeste in continuare

Actualitate

”Sifoanele” DNA, rupte de DIICOT!

Incisiv

Publicat

pe

De

Iata ca in ciuda excesului de zel dovedit nu de putine ori, denuntatorii pe ale caror ”sifoane” procurorii anticoruptie incropeau pe genunchi dosare cu care umpleau pana la refuz ”Beciul Domnesc” se trezesc acum in postura ”hamsterilor” disperati care se agita degeaba sa scape din cusca, nestiind cat de repede se intoarce roata, mai ales in Justitia de la noi. Astfel ca in ciuda protectiei promise de oamenii Laurei Codruta Kovesi la momentul ”stropelilor”, fostii denuntatori nu numai ca nu au scapat de problemele penale, dar deja se trezesc la randul lor trimisi in judecata in fata instantei.

Desigur, in cu totul alte dosare decat cele in care li s-a promis imunitatea, dar asta este cu totul alta poveste. Cert este ca, iata, i-a venit si randul unuia dintre dintre ”denuntatorii” vedeta ai Directiei Nationale Anticoruptie sa simta pe propria piele aruncarea in furcile caudine ale instantelor de judecata de la noi. Este vorba despre omul de afaceri Marin Dumitru, cel care l-a ”trunat” pe fostul primar al Sectorului 5, Marian vanghelie, exact cand DNA-ul avea nevoie ca d eaer d eun denunt prin care sa forteze ”decaparea” acsetuia. Iata insa ca acum Marin Dumitru tocmai ce a fost trimis in judecata intr-un stufos dosar de catre procurorii DIICOT, cei care il acuza de evaziune fiscala si spalare de bani.

Uite si ”paraindaratul”!

Dupa ”reteta de succes” aplicata la acea vreme de procurorii anticoruptie atunci cand venea vorba de inculparea vreunui ales local, si Marin Dumitru a completat plangerea ”tipizata” privind faptul ca i s-ar fi cerut ”paraindaratul” in schimbul contractelor castigate. Si cu toate ca dosarul DNA a inceput sa se ”fasaie” si in acest caz in fata judecatorilor, iata ca se inmultesc cazurile in care denuntatorii primesc acum ei ”paraindaratul”. Dar cel al dosarelor trimise in instanta, desi ceva vreme ”sifoanele” DNA chiar au crezut ca se vor pune la adapost in toate anchetele in care erau inculpati, daca scriu la dictarea procurorilor anticoruptie…(Catalin Tache ).

 

 

 

Citeste in continuare

Parteneri

Știri calde

Actualitate4 ore ago

Directorul Parcului Industrial Ploiesti in stare avansata de ebrietate la locul de munca

Un catatean a fost in data de 15.03.2019, la orele 12.30, in audienta la directorul general al Parcului Industrial Ploiesti....

Actualitate5 ore ago

Cum se spala rufele murdare romanesti in copaia Europei

COMENTARIU DE BOGDAN TIBERIU IACOB (PRELUARE INPOLITICS.RO): 28 februarie 2019 – Ludovic Orban, președintele PNL: ”Obtuzitatea și aversiunea personală împotriva...

Actualitate5 ore ago

”Sifoanele” DNA, rupte de DIICOT!

Iata ca in ciuda excesului de zel dovedit nu de putine ori, denuntatorii pe ale caror ”sifoane” procurorii anticoruptie incropeau...

Actualitate5 ore ago

„Găinarii din Prahova plini de fapte de corupție, mândria si candidații lui Ponta la europarlamentare”

“Găinarii din Prahova plini de fapte de corupție, mândria si candidații lui Ponta la europarlamentare. REBEGA LAURENȚIU, la data faptelor...

Actualitate5 ore ago

Mega-Portocala isi cauta protectie cu disperare

Am primit vesti interesante despre procurorul Marin Nicolae. Acesta, dupa ce s-a uschit de la DNA Central si a stat...

Actualitate6 ore ago

Amenințări cu moartea pentru un lider PSD! Poliția a fost anunțată de urgență

Ameninţări cu moartea pentru un lider PSD! Conform celor de la Antena3,    deputatul Cătălin Rădulescu a primit o scrisoare de...

Actualitate22 de ore ago

Esecul referendumului pentru justitiei ar insemna si esecul politicilor din cel putin ultimii zece ani

Daca un referendum despre justitie nu strange 50%+1 dintre votanti, indiferent de cum se voteaza, inseamna ca cei care au...

Actualitate22 de ore ago

Iohannis, eroare aritmetică fatală

Este bine că președintele gândește profund. E pozitiv că, în fine, aparatul de la Cotroceni face analize. Rezultatul acestora ar...

Actualitate23 de ore ago

MESAJ DE SOLIDARITATE AL SINDICATULUI NATIONAL TELECOMUNICATII MOBILE CU ACTIUNILE ORGANIZATE DE GREFIERI

Actualitate1 zi ago

EXCLUSIV/”CARACATITA” LUI NEGULESCU MIRCEA DIN S.I.C.-I.P.J PRAHOVA UTILIZATA PENTRU “PARADEALA” SI “FABRICAREA” DE DENUNTATORI

In data de 19.03.2019, omul de afaceri prahovean Nistoroiu Vuta Adrian a fost audiat, in calitate de martor, mai bine...

Actualitate1 zi ago

Halucinantul dosar al lui Nelu Iordache

Celebrul caz al asfaltatorului roman Nelu Iordache, patronul Romstrade SRL, care a fost tinut in arest peste un an in...

Actualitate2 zile ago

Shalom! Dancila e aleasa!

(Preluare National  – Catalin Tache): Atat de ”legendat” a fost ”Daddy”  Liviu Dragnea ca ”El lider maximo” al partidului si...

Actualitate2 zile ago

GEORGE BOTEZ:IN ATENTIA CETATENILOR MUNICIPIULUI PLOIESTI/ Cuvantul dumneavoastra conteaza !

Va invit sambata, ora 11,00, la sediul primariei pentru cand am convocat sedinta extraordinara a consiliului local in care vrem...

Actualitate2 zile ago

Soluţia PSD-ALDE pentru ca ploieştenii să aibă apă caldă şi după 1 mai 2019! FOTO

Grupul PSD-ALDE din Consiliul Local Ploieşti convoacă o şedinţă  extraodinară, sâmbătă de la ora 11.00, şedinţă care va avea pe...

Actualitate2 zile ago

“Cele trei partide par o ofensivă jalnica a SRI de a prelua puterea de la un PSD care conduce din inerție”

Cred ca nu am fost prea tâmpit, acum câteva săptămâni, când am anunțat că daca Rareș Bogdan va candida la...

Partener media exclusiv

stiri actualizate

Top Articole Incisiv