Connect with us

Actualitate

EXPLOZIV/Piloții militari, făcuți civili cu japca…/Raed mai rupe o ”halca” din MAI!

Publicat

pe

Agitatie la limita disperarii zilele acestea pe ”culoarele” care duc la varful Ministerului de Interne, fiind facute eforturi ”logistice” si de resurse umane considerabile pentru a se trece prin ”furcile caudine” ale semnaturilor si avizelor necesare o decizie care se incearca a fi trecuta ”pe burta” ca sa se trezeasca apoi toata lumea cu ea deja in vigoare. Dar nu, nu este vorba despre numirea vreunui secretar de stat pe probleme internationale sau barem de cel pentru relatia cu Parlamentul, desi mai sunt doar cateva zile pana cand Romania va prelua Presedintia Consiliului Europei si Carmen Dan se va afla intr-o postura cel putin jenanta. Asta ca sa nu mai vorbim ca toata lumea se roaga doar ca ”minunea” sa dureze cat mai mult, cu toate ca este greu de asteptat ca in urmatoarele sase luni sa nu se intample niciun incident, fie el unul cat de minor, prin care comisarii europeni sa nu afle si sa nu-si puna mainile in cap ca, in ciuda angajamentelor luate si a asigurarilor date de Guvernul Romaniei, ”vaful de lance” al coordonarii Presedintiei, nimeni altul decat Ministerul Afacerilor Interne, nici macar nu are vreun secretar de stat desemnat sa se ocupe de aceste aspecte!

Capii MAI ii maresc ”zestrea” lui Raed Arafat, in ciuda opozitiei inspectorului general Marius Burtan

Insa in ciuda acestei situatii de-a dreptul hilare, grija unora de la varful Ministerului de Interne este cu totul alta.

Comandorul Marius Burtan

Si anume ca, in ”debandada” Sarbatorilor de Iarna, secretarului de stat Raed Arafat sa i se mai aloce in coordonare inca o structura, de aceasta data fiind vizat chiar un intreg Inspectorat General! Este vorba despre Inspectoratul General de Aviatie al MAI, pentru care sunt deja facute hartiile in vederea ”absorbtiei” de catre Departamentul pentru Situatii  de Urgenta si intrarea astfel direct in sfera de influenta  totala a ”doctorului”. Si cu toate ca in ciuda avertismentelor noastre ca ”asediul” la Aviatia Internelor s-ar putea lasa oricand cu niscai ”decapari”, actele au fost deja perfectate. Numai ca, probabil simtind ”pericolul penal” care pluteste in aer in jurul acestei cel putin controversate ”tranzactii” intre structurile MAI, comandorul Marius Burtan, imputernicit la conducerea IGAV a avut inspiratia si a refuzat sa predea inspectoratul! Mai  mult chiar, inspectorul general Burtan si-a facut curaj si  a dat in scris, sub propria-i semnatura, ca refuza pasarea Inspectoratului General de Aviatie catre Departamentul lui Arafat. Ceea ce a produs deja frisoane multora care apucasera sa isi dea, in unele cazuri chiar in mod surprinzator, acordul pentru aceasta mutare care ar insemna practic ”decesul” oficial al IGAV.

Carmen Dan o avea ceva de zis?

Mai ales daca structura ar urma sa fie si demilitarizata, asa cum prevede strategia ”pritocita” se pare de mult, dar a carei punere in aplicare a fost fortata tocmai acum, cand urmeaza cele mai mari achizitii de elicoptere din ultimele decenii pentru innoirea flotei aeriene a Internelor…

IGAV, ”paradit” oficial

Iata ca structurii altadata de elita a Ministerului de Interne nu i se mai acorda nicio sansa de a-si reveni dupa ce a fost pusa la sol de ”cartelul comandorilor”lui Reliu, desi in urma seriei noastre de dezvaluiri doi ministri de Interne, Dragos Tudorache si Carmen Dan au dispus cel mai complex control efectuat vrodata la un inspectorat general. Si care a stabilit modalitatea de ”tocare” a bugetului pe efectuarea  de ore zbor fictive, in urma raportului Corpului de control dosarul fiind trimis la Parchetul Militar, cu un prejudiciu initial estimat la peste 2.000. 000 de euro.

Piloții militari, făcuți civili cu japca…

Numai ca, in timp ce elicopterele grele au disparut din graficul misiunilor aeriene, fiind tinute la sol din motive uneori abosolut halucinante, iata ca in toata aceasta perioada s-au pus la punct ultimele amanunte ale strategiei prin care IGAV-ul urmeaza sa nu mai functioneze ca si inspectorat general de sine statator. Ceea ce reprezinta un precedent mai mult decat periculos, odata deschisa aceasta ”cutie a Pandorei”…Si cu toate ca au fost ”disponibile” pe masa ministrului mai multe variante de lucru, pentru a se putea asigura ”retragerea” daca se afla de acest plan inainte de transpunerea sa in practica, deja au fost demarate procedurile pentru ca IGAV-ul sa ”fuzioneze” cu Departamentul pentru Situatii de Urgenta, urmand a se crea astfel o noua mega-structura ce urmeaza a se afla in coordonarea directa a secretarului de stat Raed Arafat. Cel care, conform cu deja ”marca proprie” de negociere, nu a cerut oficial nimic, urmand insa a primi totusi pe tava si Aviatia Internelor…

Burtan  s-a opus in scris!

In ultima clipa insa planul a fost intarziat de gestul de onoare al inspectorului general al IGAV, comandorul Marius Burtan incurcand ploile preluarii Aviatiei prin opunerea in scris la aceasta ”comasare” de structuri. Insa presiunea este una atat de mare incat, in timp ce Burtan probabil nu va mai fi pastrat prea multa vreme la conducere, se va trece peste acest aviz negativ al sau. Mai ales ca mutarea trebuie sa aiba loc musai pana la demararea procedurilor privind achizitia catorva zeci de elicoptere, fie si in mai multe etape, initiatii sistemului subliniind ca deja pilotii Departamentului isi perfectioneaza  inca de pe acum franceza, ca sa se descurce cu viitorii instructori trimisi de compania castigatoare…

Oare de ce or fi fost tinute la sol elicopterele grele pana acum?

Insa marea problema este, dupa refuzul in scris al lui Burtan,  cine isi va asuma acum sa gireze aceasta operatiune, ale carei dedesubturi, iata, deja au fost dezvaluite… Ce-i drept, doar o mica parte din ele, restul de ”munitie” informativa fiind pastrata daca se va trece la ”next level” al planului si tocmai comandorul Ion Colcigeanu va fi intr-adevar ”recuperat” din misiunile externe pentru a fi numit in fruntea ”struto-camilei” lui Raed Arafat. Cel care, nu trebuie uitat, pana acum se opusese vehement demilitarizarii IGAV. Fie si pentru simplul fapt ca, fiind militari, pilotii IGAV zboara la orice ora si cam in orice conditii. Insa altfel va sta situatia cand angajatii viitoarei structuri civile isi vor calcula orele suplimentare, se vor consulta cu liderii sindicali samd…

Mentenanta, cat e mentenanta…?

Deci, la varful sistemului se cam stie deja si cate elicoptere vor fi luate, si de unde, chiar si la ce pret. Mai ales ca licitatia va fi una la vedere. Insa marea dilema ramane la cat va fi ”cotata” mentenanta in ”anexele” contractului… Ca in aviatie, un elicopter se poate transforma intr-o adevarata ”fabrica de bani” de-abia dupa achizitionarea sa, cand ba este trimis la revizii, ba la controalele periodice dupa expirarea normelor obligatorii de zbor, ca sa nu mai vorbim de vreun ”update” tehnic al companiei producatoare… Astfel ca mentenanta dubleaza practic in timp costul elicopterului, marele avantaj fiind si ca, dupa preluarea aparatului de zbor la ”pretul corect”, nimeni nu mai este apoi atat de interesat de toate aceste aspecte finaciare ale ”chichitelor” tehnice privind asigurarea mentenantei…(Catalin Tache).

 

 

 

Actualitate

Cu un geniu și o conștiință a neamului ca Puric e imposibil să negociezi idei, conștiințe, suferințe de neam și mai ales credința strămoșească.

Publicat

pe

De

O ieșire de colecție a maestrului Dan Puric în emisiunea de aseara de la Mihai Gâdea, una care, în opinia mea, a zguduit serios sistemul politic românesc, ce se află în mare impas. „Mai-marile” partide reprezentate în parlament, nu au candidați la nimic, nu numai la președinție. Scena politică românească e o mare mocirlă în care Ciolacu și Ciucă sunt un fel de șopârle care își mănâncă din coadă „când nimic nu au a spune”. Firește că într-un atare context, anunțul că Dan Puric va candida la președinția României a căzut ca un trăznet!Ca și alții, Mihai Gâdea și-a etalat întrebările din politică, educație, dar, mai ales, din zona religioasă și de conștiință. Mihai Gâdea e un jurnalist care nu a încercat, precum ceilalți, să-l tamponeze pe conștiința națională pe Dan Puric. În aparițiile anterioare ale lui Puric s-au găsit tot felul de prăpădiți care au apăsat pe „latura” așa-zis rusofilă. Le-a ieșit pe ochi când filosoful Puric le-a replicat: „Toți ai mei au fost prigoniți de sovietici, acum Ardealul nostru strămoșesc e într-o mare primejdie, la confluența marilor bestii istorice!” I-a ghici cine sunt bestiile?

E un mare diplomat de sorginte creștină, un fel de toreador pentru demonii care ne atacă frontal din toate zonele satanice. Îl ataci furibund cu armele progresismului cretin și constați că-ți alunecă mâna pe mâner. Îl ataci pe la spate cu hangerul idiotului (in)util și pentru o fracțiune de secundă constați că focul adevărului îți arde mâna. Vrei să-i bagi o sabie în conștiință și te dărâmă instantaneu îngerul păzitor al neamului românesc!

Ultima sa ieșire publică de la A3 nu face altceva decât să confirme faptul că toate partidele, dar toate, sunt în trepidații! Sistemul „ticăloșit” – cum i-a zis Băsescu, e în comă. Mai ales că maestrul Puric a spus un lucru total neașteptat. „Mă identific cu un singur om de stat. Cu Domnitorul Brâncoveanu. Și dacă am să mor ce? Pentru România nici un sacrificiu nu e prea mare”! Prin această ieșire Dan Puric a dărmat barierele dintre români și n-a făcut decât să ne reamintească ancestral ce a spus Mihai Viteazul în urmă cu 423 de ani: „Dacă noi, românii, am fi uniți, în zece ani am cuceri Europa!”

Marian Gârleanu

Citeste in continuare

Actualitate

Treziți oamenii din letargie, cu inteligență și spirit, cu bunătate și răbdare, că iubirea pare, deja, desuetă….

Publicat

pe

De

Pentru o națiune ce plutește în derivă de prea mult timp, gâlceava intelectualilor poate fi lovitura fatală. Căci ce altceva îi mai lipsește poporului, care se încaieră din cauza buzelor Dragușancei sau operațiilor Prodancei, decât o ceartă ca la ușa cortului între cei chemați să lumineze nația?

Este trist să vezi că oameni de o erudiție dincolo de orice dubiu, culți, cu doctorate făcute pe bune și la timp, se pot încăiera în spațiul public ca niște chivuțe florărese, numai pentru că nu pot să își armonizeze convingerile. Și, mai ales, nu pot să fie de acord că nu sunt de acord… Zânzania intelectualilor, aducătoare doar de prejudicii, are la bază, întotdeauna, promisiunile amăgitoare ale politicienilor, codița băgată de dracul cel degrabă promițător de fală și glorie efemeră.

Făcând pactul cu diavolul, oamenii de cultură ai cetății dau impresia că s-au vândut pe 30 de arginți unor neaveniți, care au știut, la vremea potrivită, să șmecherească tot ce mișcă și să își asigure un trai luxos. Pentru că pe politicienii de pretutindeni nu îi interesează omul, ci puterea și banul. Or, omul de cultură nu asta ar trebui să țintească. O națiune nu poate fi salvată decât prin educație. Iar oamenii politici sunt ultimii interesați să o facă, pentru că ei nu își doresc o națiune salvată ci o adunătură de oameni schilodiți sufletește și intelectual, masă bună de manevră și prosteală.

Ca un popor ce a experimentat Piteștiul și Sighetul, suntem specialiști în a ne distruge elitele, a promova subcultura și a ridica prostia la rang de virtute. Dihonia oamenilor de cultură ne va îngropa orice speranță de schimbare a unui popor ce se transformă, pe zi ce trece, într-o gașcă de creatori de conținut și influenceri ce nu știu a bălmăji alfabetul. Alături de ea, transformarea preoților, altădată esența comunității, în saci de box, chemați doar la nunți și înmormântări, buni de plimbat pentru a arăta ce cool poate fi Isus, va duce țara atât de jos încât nici Lucifer nu o va mai recunoaște.

E trist că țara care l-a avut pe Titulescu ministrul de externe mai poate oferi Europei doar culegători de căpșuni, interlopi și macete, dame de companie și copii de vânzare. Și vina este a noastră, a tuturor. De aceea, rogu-vă, nu vă mai certați. Mergeți și scrieți, vorbiți, arătați oamenilor că lumea înseamnă mult mai mult decât un meci de fotbal la care scuipi semințe și încerci să calculezi ce ai face cu banii dați pe un jucător ce nu își poate silabisi numele.

Vorbiți-le copiilor și adulților deopotrivă, despre cărți și muzică, despre artă. Despre frumos și firesc. Ieșiți în cetate și spuneți oamenilor că banii și puterea nu înseamnă nimic, dar pot distruge totul, în lipsa educației. Iar voi, preoți, ridicați-vă și strigați cât vă țin puterile că lumea este creația Lui, nu a omului și că fără El viața asta, așa cum o știm, va deveni curând amintire. Treziți oamenii din letargie, cu inteligență și spirit, cu bunătate și răbdare, că iubirea pare, deja, desuetă…. Eu asta voi face, cât voi putea.

Adriana Stoicescu

Citeste in continuare

Actualitate

Descoperă Stirispeciale.ro: Ghidul tău complet către jurnalismul autentic

Publicat

pe

De

stirispeciale.ro

Într-o lume dominată de fake news și informații neverificate, Stirispeciale.ro se impune ca o oază de jurnalism autentic și de încredere. Mai mult decât un simplu site de știri, Stirispeciale.ro este o platformă dedicată adevărului, transparenței și responsabilității în media.

Ce face Stirispeciale.ro unic?

 • Verificarea Riguroasă a Informațiilor: Echipa noastră de jurnaliști experimentați verifică cu atenție toate sursele și prezintă doar informații verificate și de încredere.
 • Diversitate Tematică: De la politică și economie la cultură și sport, Stirispeciale.ro acoperă o gamă largă de subiecte, oferind o perspectivă completă asupra lumii din jurul tău.
 • Analize Profunde și Interpretări Relevante: Nu ne limităm la relatarea faptelor, ci oferim analize detaliate și interpretări semnificative ale evenimentelor, ajutându-te să înțelegi mai bine contextul și implicațiile acestora.
 • Focus Pe Comunitate: Ne pasă de problemele locale și de impactul lor asupra comunităților, oferind o platformă pentru a le explora și a găsi soluții.

Stirispeciale.ro: Mai mult decât un site de știri:

 • Comunitate Interactivă: Alătură-te discuțiilor, exprimă-ți opinia și conectează-te cu alți cititori interesați de jurnalismul de calitate.
 • Evenimente și Reportaje Speciale: Descoperă o gamă variată de materiale multimedia, de la interviuri exclusive la reportaje si investigatii, care te vor informa și te vor inspira.
 • Resurse Educaționale: Găsește articole și materiale informative despre media și despre cum să discerni între informații verificate și fake news.

De ce să alegi Stirispeciale.ro?

 • Autenticitate: Ne angajăm să oferim informații veridicate și imparțiale, fără influențe politice sau comerciale.
 • Transparență: Suntem o platformă transparentă, care își asumă responsabilitatea pentru conținutul publicat.
 • Calitate: Echipa noastră de jurnaliști profesioniști este dedicată producerii de materiale informative de cea mai înaltă calitate.

Stirispeciale.ro este mai mult decât un simplu site de știri, este o voce puternică pentru jurnalismul autentic și o platformă esențială pentru o societate informată și democratică. Te invităm să descoperi o lume a informațiilor verificate și a jurnalismului de calitate, alăturându-te comunității Stirispeciale.ro!

Nu rata:

 • Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi zilnic o selecție a celor mai importante știri.
 • Urmărește-ne pe Facebook, Instagram și Twitter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.
 • Implică-te activ: scrie comentarii, participă la sondaje și trimite-ne sugestii pentru a ne îmbunătăți platforma.

Împreună, construim o lume mai bine informată !

Stirispeciale.ro: Adevărul contează!

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv44 de minute ago

Ubi eadem est ratio, eadem solutio esse debet = Unde se aplica acelasi rationament, se aplica aceeasi solutie

Ati auzit de REPER si de marele lor proiect legislativ, intreaba Emil Pascut de la sindicatul Diamantul? In 2022, o...

Exclusiv45 de minute ago

Drumurile naționale din județul Giurgiu, din nou fără polițiști rutieri

Pe DN 6 din localitatea Mihăilești s-a produs un nou accident rutier soldat cu o victimă. La acel moment pe...

Exclusiv19 ore ago

Caracatita WHITE TOWER (XIII – A) scoate la iveala putregaiul din IPJ Prahova si din varful MAI

Procurorii continuă să facă ample investigații într-o afacere imobiliară suspectă. Vorbim despre un dosar penal deschis în urma perchezițiilor care...

Exclusivo zi ago

Cica MAI ar avea un ofiter detasat (sau se zice infiltrat ?) la Ministerul Muncii si care a terminat facultatea de popi

Cica MAI ar avea un ofiter detasat (sau se zice infiltrat ?) la Ministerul Muncii si care a terminat facultatea...

Exclusivo zi ago

Cetățenii au fost nevoiți să aștepte până când la locul accidentului sa soseasca un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Giurgiu, de la o distanță de peste 60 km

Șeful IPJ Giurgiu a lăsat drumurile naționale fără polițiști rutieri, dezvaluie cei de la sindicatul Europol Pe DN 6 ce...

Exclusiv2 zile ago

Caracatita WHITE TOWER (XIII) scoate la iveala putregaiul din IPJ Prahova si din varful MAI – adeverinte false pentru credite pe numele unor politisti, mai rau ca la ultimii infractori! Maine, orele 13.00

“LA PIOVRA” Prahoveana din varful IPJ Prahova si din varful MAI Alt prejudiciu de aproximativ 1 milion de euro! Am...

Exclusiv2 zile ago

Politistii, fie activi sau pensionari, ghinionisti sa fie contemporani cu narcisistul sef al DGF, sufera consecintele

Despre erori si umbre la DGF! Despre narcisistul sef al DGF, salariul de excelenta si sporul de izolare!, dezvaluie Emil...

Exclusiv3 zile ago

Nu e logic ca lipsa de transparenta a Directiei Generale Financiara din MAI ascunde o greseala?

Aspectul care deranjeaza cel mai mult la Directia Generala Financiara din MAI este lasitatea, lipsa de barbatie. A fost si...

Exclusiv3 zile ago

Federatia Politistilor de Penitenciare pune in discutie interpretarea diferită din unități, cu privire la decontarea serviciilor turistice pentru cei care au efectuat concediu de odihnă anul trecut și au depus documentele justificative decontării in acest an

In data de 16.02.2024, incepând cu ora 10.30, a avut loc ședinta dintre conducerea ANP- federatii sindicale și conducerile unităților...

Exclusiv5 zile ago

Compromisul (in)justitiei prahovene pentru “albirea” procurorilor paraditori Onea, Portocala si Reileanu

Ne intrebam intr-un articol, pe buna dreptate, cat de impartiala poate fi judecata intr-un dosar in care inculpatii au ajuns...

Exclusiv5 zile ago

Pensionările cele mai multe se remarcă în rândul polițiștilor/MAI este total debusolat în privința măsurilor pe care ar urma să le ia în privința evitării dezastrului

Mai bine de un an în urmă, eram singura voce sindicală care a avertizat că majorarea vârstei de pensionare în...

Exclusiv5 zile ago

Conducerea IGPR nu a consultat organizațiile sindicale pentru acordarea majorărilor polițiștilor din subordine, în special pentru structurile DOS, DCCO

În data de 08.02.2024, începând cu ora 15:45 la sediul IGPR a avut loc o întâlnire între conducerea instituției și...

Exclusiv6 zile ago

Caracatița WHITE TOWER in orasul (Republica) lui Caragiale (XII)/Funcționarii Primăriei rămân în arest la domiciliu!/Noi plangeri penale!

Vorbim despre cea mai mare fraudă imobiliară din istoria Ploiestiului, cu un prejudiciu de peste un milion de euro. Investigaţiile...

Exclusiv6 zile ago

Cu mașina de serviciu și la Tribunal! Martorii care au mintit la comanda procurorului „Portocala” intr-un dosar fabricat

Imagini incredibile ne-au fost trimise pe adresa redacției de un cititor. Angajații Direcției Silvice Prahova folosesc mașinile instituției și pentru...

Exclusiv6 zile ago

„Decăpusirea” sistemului ar trebui să inceapă cu cei care l-au căpușit până la sufocare

In data de 14.02.2024, incepând cu orele 12.50, a avut loc intâlnirea on-line, intre conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor ,...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!