Connect with us

Actualitate

POLUATORII PRINCIPALI AI MEDIULUI (PETROLISTII) FINANTEAZA ONG-URILE CARE PROTEJEAZA MEDIUL (EPISODUL VI)

Incisiv

Publicat

pe

Demagogia politicianistă se regăsește cel mai bine în comunicatele societăților comerciale mari, ale corporațiilor. Într-un comunicat dat de OMV PETROM prin care compania isi manifesta interesul pentru educația viitoarelor generații de petrolisti dar si a respectării mediului, compania susține ca: 《De 10 ani ne implicam in proiecte de responsabilitate sociala.  Sustinem romanii cu initiativa prin programul „Idei din Tara lui Andrei”. Suntem martori ca o idee buna poate schimba o comunitate, un oras, o tara intreaga. Continuam in acest an cu cele doua teme: educatia profesionala si mediul inconjurator. Asteptam proiecte indraznete si de impact care sa integreze cat mai mult noile tehnologii in rezolvarea problemelor identificate”, a declarat Mona Nicolici, Manager Departament Sustenabilitate, OMV Petrom.

Pe componenta Educatie profesionala se vor finanta proiecte care contribuie la dezvoltarea educatiei profesionale si tehnologice din Romania, proiecte care imbunatatesc actul educational, imbogatesc baza materiala si incurajeaza dezvoltarea competentelor transversale si profesionale ale elevilor si profesorilor din invatamantul profesional si tehnologic, public.

In sectiunea Mediu  se pot inscrie proiecte care incurajeaza si promoveaza folosirea eficienta si responsabila a resurselor naturale care inoveaza pentru protectia mediului, care contribuie la imbunatatirea calitatii aerului si a apei, la reducerea poluarii, la cresterea eficientei energetice.

Proiectele care au o componenta de digitalizare sau inovatie cu ajutorul tehnologiei vor fi punctate suplimentar.

In primele 5 editii ale competitiei „Idei din Tara lui Andrei”, OMV Petrom a oferit finantari in valoare totala de aproximativ 700.000 de euro pentru 70 de proiecte desfasurate in 30 de judete din Romania, precum Bihor, Dolj, Buzau, Gorj, Hunedoara, Valcea, Mures, Maramures, Botosani etc.

 

Însă, realitatea este cu totul alta, magnatii petrolieri fiind interesați să dețină întreg monopolul industriei petroliere, în țările de baștină ale acestora: educație, fabrici pentru utilaje si piese de schimb utilizate în procesele de exploatare si transport a titeiului etc. 《Halele Uzinei 1 Mai din Ploieşti, una dintre cele mai mari fabrici de lume, care producea şi repara utilaje petroliere, sunt demolate, zilele acestea, în locul uzinei urmând să fie ridicat un mall, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Uzina 1 Mai se află în zona de sud a Ploieştiului şi era renumită în toată lumea, înainte de Revoluţia din 1989, deoarece aci se produceau şi reparau utilaje petroliere. Acum, faima este doar o amintire, iar halele urmează să fie demolate, în locul lor urmând să fie construit un mall.

„Se va construi un mall. Se va face şi un supermarket. Mall-ul, din câte ştiu, se va întinde pe şase hectare şi în trei ani va fi gata. Apariţia unui mall în zonă înseamnă şi dezvoltarea economică”, a declarat Adrian Dobre, primarul Ploieştiului.

Dacă pe vremuri mii de persoane lucrau la Uzina 1 Mai, acum fabrica mai are maximum 100 de angajaţi.

Romeo Hanganu a lucrat 24 de ani în Uzina 1 Mai şi a fost unul dintre directori. Îşi aduce aminte de anii de glorie ai fabricii care producea utilaj petrolier.

„De la momentul 1989, când eram al treilea producător de ultilaj petrolier din lume şi până la ceea ce este acum, când în Uzina 1 Mai mai sunt 100– 200 muncitori nu se mai lucrează decât într-o parte redusă, au trecut vremurile, iar istoria este foarte urâtă. Tot ce s-a întâmplat în această perioadă este foarte urât pentru că s-a distrus unul dintre simblourile economiei româneşti, unul dintre simbolurile unei mari profesii care exista în ţara asta şi care înseamnă fabricaţia de utilaj petrolier în care noi eram pionieri. Treptat – treptat, după 1990, au început să apară tot felul de probleme. Din `96 a început această politică de slăbire a fabricii, fabrica a devenit tot mai mult datoare”, a declarat Hanganu.

Acesta a mai precizat că fabrica a fost privatizată în 2001.

„1989 a fost momentul în care fabrica a fost într-o formă maximă. Era o producţie extraordinară de utilaj petrolier, absolut tot ce înseamnă utilajul petrolier. Uzina 1 Mai care însuma 84 de hectare de teren, care însuma zeci de hale de producţie, mii de utilaje, a fost vândută bucată cu bucată”, a mai spus fostul director.

Ploieştenii au păreri diferite despre faptul că gloria Ploieştiului va fi demolată pentru a apărea un mall.

„Putea să continue. Nu e singura, în ţară majoritatea s-au dus, care erau uzine mari. Pe vremuri, toate utilajele pe care le făceau aici erau pentru export. E bine că se construieşte, dar putea să facă aici, de exemlu, o şcoală de ucenici pentru meseriile astea, strungar-frezor”, a declarat Ion Gheorghe.

O femeie spune că fabrica era renumită în toată lumea.

„Nu sunt nostalgică, dar aveam siguranţa serviciului. Era o fabrică mare, am auzit că se face un mall. Nu avem atâtea mall-uri? Era renumită în toată lumea. S-a făcut praf tot, noi o ducem din ce în ce mai greu, alţii se îmbogăţesc, dar nu prin muncă. Asta e situaţia de acum”.

Potrivit prezentării de pe site-ul fabricii, în 1908, un grup de petrolişti au înfiinţat „Societatea de reparaţii foraj”, un atelier specializat în repararea echipamentelor petroliere de foraj. În 1913, „Societatea de reparaţii foraj” a fost preluată de compania petrolieră „Societatea creditul Petrolier”, care dezvoltă compania. Atunci sunt construite noi hale şi producţia s-a dezvoltat încă de atunci.》

Asistăm neputincioși, impasibili, la o reală distrugere a ramurii industriale petroliere romanesti dar si a educatiei si a mediului caci, fara profesionisti autohtoni, educati de statul roman in domeniul tehnologiei petroliere si respectarea mediului, petrolistii straini vor impune Romaniei proprii „specialisti”, proprii „ecologisti” , propriile politici de imbogatire si distrugere a mediului, politici ce vor deveni legi nationale.

Astfel, Romania va deveni o veritabila groapa de gunoi pentru deseurile periculoase si neecologizate provenite din industria petrochimica, o „groapa de gunoi abandonata”. Iar „verzii” din România continuă să tacă si asista fericiti la distrugerea țării de către petrolisti prin „politicile de mediu” fara sustenabilitate, demagogice, petrolieră care ii finanțează si ii propulsează în funcții politice si bugetare pentru protejarea intereselor din industria petro-chimica.

《“Continuăm să  căutăm îmbunătățiri” în viteza și eficiența de foraj, a declarat Mathias Schlecht, vicepreședinte al Baker Hughes, compania de servicii petroliere a General Electric Co.

Noi puțuri pot fi forate în doar o săptămână, a spus el. Acum câțiva ani, putea dura până la o lună. Îmbogățire rapidă Revoluția de șisturi a revoluționat ierarhia tradițională a industriei, făcând miliardari peste noapte,  cum sunt Harold Hamm, care a fondat Continental Resources și tânărul Aubrey McClendon de la Chesapeake Energy. Firmele de petrol din S.U.A., Exxon Mobil și Chevron, s-au concentrat asupra câmpurilor petrolifere din străinătate, lăsând firmele mai mici să dezvolte extracția de șisturi îb SUA. Acum se întorc, cumpără companii de șisturi, terenuri și investesc mai mult acasă decât în străinătate.

Anul trecut, Exxon a fost de acord să plătească  6,6 miliarde de dolari pentru terenurile din bazinul Permian, epicentrul șisturilor din S.U.A. Chevron în acest an intenționează să cheltuiască 4.3 miliarde de dolari pentru dezvoltarea șisturilor.》Astfel, petrolistii americani ne spun franc ca ei sunt interesați doar de extragerea si transportul unor cantități cat mai mari de petrol prin care sa depășească liderul I mondial: Rusia.

Implicarea companiilor petroliere americane în conflicte militare, trafic cu armament si droguri《Ceea ce reiese din activităţile desfăşurate de Al-Qa’ida în Asia Centrală în anii ’90 este măsura în care acestea au implicat atât companiile petroliere americane, cât şi guvernul american. Acum se ştie că acţiunile  teroriştilor din Al-Qa’ida (protejate de Statele Unite) în regiuni ca Afganistan, Azerbaijan şi Kosovo au servit interesele companiilor petroliere americane. În multe cazuri, ele au furnizat şi pretexte sau ocazii favorabile pentru a forţa o intervenţie militară americană. […]

Angajaţi americani, petrol şi Al-Qa’ida în Azerbaidjan
Într-una dintre fostele republici sovietice, Azerbaidjan, adepţi afgani arabi ai jihadului au participat pe faţă la efortul companiilor americane de a pătrunde în această regiune. În 1991, Richard Secord, Heinie Aderholt şi Ed Dearborn, trei veterani din operaţiunile americane din Laos şi apoi din cele ale lui Oliver North cu trupele Contras, au fost trimişi în Baku, sub acoperirea unei companii petroliere, MEGA Oil. Aceasta se întâmpla pe vremea când prima administraţie Bush îşi exprimase sprijinul pentru o conductă de petrol care să se întindă din Azerbaidjan, traversând Munţii Caucaz, până în Turcia. MEGA Oil nu a găsit petrol, dar a contribuit material la scoaterea Azerbaidjanului din sfera de influenţă rusă      post-sovietică.
Secord, Aderholt şi Dearborn erau toţi trei ofiţeri de carieră din Aviaţia Militară a SUA, nu din CIA. Secord explică oricum în autobiografia sa [Honored and Betrayed, 1992], felul în care Aderholt şi el însuşi au fost disponibilizaţi ocazional pentru a participa la misiuni speciale ale CIA-ului. Secord îşi descrie apoi participarea în operaţiuni ale CIA-ului, efectuate în colaborare cu Air America, mai întâi în Vietnam şi apoi în Laos, în cooperare cu Theodore Shackley, şeful staţiei locale a CIA-ului. Secord a lucrat apoi cu Oliver North pentru a furniza armament şi diverse materiale trupelor Contras din Honduras şi a creat o mică flotilă aeriană pentru Contras, folosind foşti piloţi din Air America. Datorită acestei experienţe în operaţiunile aeriene, directorul CIA Casey şi Oliver North îl selectaseră pe Secord pentru remedierea problemelor apărute în livrările de arme Iranului în timpul operaţiunii Iran-Contras. (Aderholt şi Dearborn au participat şi ei la operaţiunea CIA-ului din Laos şi, apoi, în sprijinul trupelor Contras.) În Azerbaidjan, sub masca de angajaţi ai companiei MEGA, Secord, Aderholt, Dearborn şi oamenii lor s-au angajat în antrenarea trupelor, au transmis „genţi maro pline cu bani” unor membri ai guvernului şi, în primul rând, au înfiinţat o companie aeriană după modelul lui Air America ce a început să transporte sute de mercenari mujahedini în Afganistan. (Secord şi Aderholt pretind că au plecat din Azerbaidjan înainte de sosirea mujahedinilor.)
Între timp, s-a observat că Hekmatyar, care era atunci încă aliat cu bin Laden, „recruta mercenari afgani [adică afgani arabi] pentru a lupta în Azerbaidjan împotriva Armeniei şi a aliaţilor săi ruşi”.
Pe atunci, heroina sosea din Afganistan în cantităţi mari în Cecenia, Rusia şi chiar în America de Nord, prin Baku. Este greu de crezut că linia aeriană a companiei MEGA Oil (atât de asemănătoare cu Air America) nu a fost implicată. Acea operaţiune nu a fost una minoră.
„De-a lungul următorilor doi ani, [MEGA Oil] a procurat arme în valoare de multe mii de dolari şi a recrutat cel puţin 2.000 de mercenari afgani pentru Azerbaidjan – primii mujahedini care au luptat pe teritoriul fostului bloc comunist.”
În 1993, mujahedinii au contribuit, de asemenea, la înlăturarea preşedintelui ales al Azerbaidjanului, Abulfaz Elchibey, şi la înlocuirea sa cu un fost lider comunist de pe vremea lui Brejnev, Heidar Aliyev.
Miza era un contract petrolier în valoare de opt miliarde de dolari cu un consorţiu de companii petroliere occidentale condus de BP. În contract era inclusă şi o conductă de petrol care, pentru prima dată, nu ar trece prin teritoriul controlat de Rusia când va exporta petrol din Bazinul Caspic în Turcia. În consecinţă, Rusia s-a opus cu tărie contractului respectiv, devenind necesară existenţa unui lider al Azerbaidjanului care să dorească să se opună fostei Uniuni Sovietice.
Afganii arabi au contribuit la realizarea acestui scop. Ţelul lor era oricum să lupte împotriva Rusiei în disputata regiune armeano-azerbaidjană Nagorno-Karabakh şi să elibereze zonele musulmane aflate în vecinătatea Rusiei, cum ar fi Cecenia şi Dagestan.
Pentru aceasta, după cum apare în The 9/11 Commission Report (p. 58), organizaţia lui bin Laden a înfiinţat un ONG în Baku, care a devenit o bază pentru terorism. Baku a devenit şi un punct de transbordare a heroinei afgane către mafia cecenă, ale cărei ramuri „s-au întins nu doar până la piaţa de armament londoneză, ci şi în toată Europa continentală şi America de Nord.
Operaţiunile în Azerbaidjan ale afganilor arabi au fost finanţate parţial cu banii proveniţi din comerţul cu heroina afgană.
Conform unor surse din rândul poliţiei din capitala Rusiei, numai în Moscova s-au descoperit in anul 1991, 184 de laboratoare de prelucrare a heroinei.
„Toate erau conduse de azeri, care foloseau veniturile respective pentru a cumpăra arme pentru războiul purtat de Azerbaidjan împotriva Armeniei în Nagorno-Karabakh,” a declarat [economistul rus Alexandre] Datskevitch.
Această prezenţă musulmană străină din Baku a fost sprijinită şi de reţeaua financiară a lui bin Laden. Cu îndrumare din partea lui bin Laden şi susţinere saudită, Baku a devenit curând o bază pentru operaţiunile adepţilor jihadului îndreptate împotriva Dagestanului şi a Ceceniei, în Rusia.
Un articol bine informat argumenta în 1999 că serviciul de spionaj pakistanez ISI, trecând peste propriile probleme cu veteranii militanţi afgani arabi, i-a antrenat şi înarmat în Afganistan pentru a lupta în Cecenia. ISI a încurajat şi revărsarea de droguri afgane spre Apus pentru a-i susţine pe militanţii ceceni, micşorând astfel afluxul acestor droguri către Pakistan.
După cum a remarcat Michael Griffin [Reaping the Whirlwind, 2001], conflictele regionale din Nagorno-Karabakh şi alte zone disputate, precum Abkhazia, Kurdistanul turcesc şi Cecenia, …au reprezentat, fiecare, o mişcare tactică distinctă, crucială în momentul respectiv, pentru a se decide ce putere va deveni în final stăpâna conductelor de ţiţei care, cândva, în acest secol, vor transporta petrolul şi gazul din Bazinul Caspic spre o lume avidă de energie.
Familiile saudite bogate al-Alamoudi (prin compania Delta Oil) şi bin Mahfouz (prin compania Nimir Oil) au participat la consorţiul petrolier occidental împreună cu firma americană Unocal. În octombrie 2001, Ministerul de Finanţe al Statelor Unite a numit printre instituţiile de caritate care sprijină chipurile terorismul instituţia filantropică saudită Muwafaq („Mângâierea Binecuvântată”), ai cărei susţinători majori erau familiile al-Alamoudi şi bin Mahfouz. (Trebuie remarcat că întreaga familie bin Mahfouz a condamnat vehement terorismul cu toate formele sale de manifestare.)
Nu este clar dacă MEGA Oil a fost o faţadă pentru guvernul american sau pentru companiile petroliere americane alături de aliaţii lor saudiţi. Companii petroliere americane au fost acuzate de cheltuirea a milioane de dolari în Azerbaidjan, nu doar pentru a mitui guvernul, ci şi pentru a-l instala. Potrivit unei surse din cadrul spionajului turc, un pretins martor ocular, companii petroliere majore, incluzând Exxon şi Mobil au fost „în spatele loviturii de stat” care a dus la înlocuirea în 1993 a preşedintelui ales, Abulfaz Elchibey, cu succesorul său, Heydar Aliyev. Sursa a pretins că a fost la întâlniri în Baku între „membri de frunte de la BP, Exxon, Amoco, Mobil şi Turkish Petroleum Company.”
„Tema a constat întotdeauna în drepturile asupra petrolului şi, la insistenţele azerilor, furnizarea de arme şi mercenari Azerbaidjanului.”
Documente ale serviciul secret turc susţin că au existat intermediari care au plătit funcţionari cheie ai guvernului ales democratic chiar înainte de răsturnarea guvernului. […] în august 1996, preşedintele de la Amoco s-a întâlnit cu Preşedintele Clinton şi a aranjat ca Aliyev să fie invitat la Washington.

În 1997, Clinton a spus:
Într-o lume cu o nevoie de energie aflată în creştere… naţiunea noastră nu-şi poate permite să se bazeze pe o singură regiune pentru aprovizionarea cu energie. Printr-o colaborare strânsă cu Azerbaidjanul în vederea utilizării resurselor din Bazinul Caspic, nu numai că vom ajuta Azerbaidjanul să prospere, dar vom şi contribui la diversificarea aprovizionării noastre cu energie şi la întărirea siguranţei noastre energetice
. […]

 

Navele şi avioanele Comandamentului Pacificului (Pacom) patrulează pe rutele principale ale cargourilor petroliere din Oceanul Indian, Marea Chinei de Sud şi partea de vest a Pacificului… Încet dar sigur, armata americană se transformă într-un serviciu global de protecţie a petrolului.”

O examinare a istoriei SUA de după al doilea război mondial sugerează că puterea de stat a Statelor Unite a utilizat sistematic resursele traficului global de droguri pentru realizarea scopurilor proprii, în special a celor legate de petrol, în detrimentul ordinii publice şi a bunăstării cetăţenilor americani.
Timp de cel puţin două decenii, de la sprijinul acordat de Brezezinski lui Hekmatyar în 1979 până la sprijinirea de către Bush a Alianţei Afgane a Nordului în 2001, Statele Unite a continuat să apeleze la resursele adepţilor jihadului islamic, provenite din traficul de droguri, care sunt sau au fost asociaţi la un moment dat cu Al-Qa’ida. În cartea mea demonstrez că această alianţă cu teroriştii Al-Qa’idei, împotriva ordinii publice americane, se află la baza conspiraţiei care a făcut posibil atacul din 11 septembrie. Trebuie însă să examinăm şi modul în care complexul militar-petrolier a ajuns să proiecteze bugete militare pe termen lung, de ordinul a o mie de miliarde de dolari, despre a căror necesitate autorii lor ştiau că cetăţenii americani nu ar fi putut fi convinşi cu uşurinţă… Adică, în absenţa „unui eveniment catastrofal şi catalizator – un fel de nou Pearl Harbour”.

 

Alexandru Firicel

 

Surse:

 

https://m.mediafax.ro/social/una-dintre-cele-mai-mari-fabrici-de-utilaje-petroliere-din-ploiesti-demolata-pentru-a-construi-un-mall-17560718

 

https://www.csrmedia.ro/petrom-finantari-de-200-000-euro-prin-competitia-idei-din-tara-lui-andrei/

 

https://www.cadranpolitic.ro/sua-da-lovitura-pe-piata-productiei-de-petrol/

 

http://www.nexusmagazine.ro/index.php/reviste/15-nexus-new-times-magazine-an-2-nr-7/28-al-qa-ida-companiile-petroliere-americane-si-asia-centrala

 

 

Citeste in continuare
Publicitate
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Directorul Parcului Industrial Ploiesti in stare avansata de ebrietate la locul de munca

Incisiv

Publicat

pe

De

Un catatean a fost in data de 15.03.2019, la orele 12.30, in audienta la directorul general al Parcului Industrial Ploiesti.

Mihai Androne a ramas stupefiat de faptul ca a fost primit de Tudor Andrei Gabriel in vadita stare de ebrietate, cu o sticla de votca pe masa din care inca consuma.

Cetateanul si-a reprogramat audienta si se intreaba ce punct de vedere au cei de la Consiliul Judetean Prahova despre modul cum isi indeplineste sarcinile de serviciu acest manager.

Surse din mediul Parcului Industrial Ploiesti au confirmat pentru reprezentantii ziarului Incisiv de Prahova faptul ca, nu este prima data cand Tudor Andrei Gabriel consuma bauturi alcoolice la locul de munca, fiind un obicei pe fondul unor problem personale.

Incisiv de Prahova solicita oficial un punct de vedere conducerii Consiliului Judetean Prahova privind aspectele semnalate. (Paul D.).

Sursa foto: Ziarul de Ploiesti

 

Citeste in continuare

Actualitate

Cum se spala rufele murdare romanesti in copaia Europei

Incisiv

Publicat

pe

De

COMENTARIU DE BOGDAN TIBERIU IACOB (PRELUARE INPOLITICS.RO):

28 februarie 2019 – Ludovic Orban, președintele PNL:
”Obtuzitatea și aversiunea personală împotriva unui român, care are șansa de a ocupa o poziție de prim rang în arhitectura europeană, a făcut ca reprezentanții PSD și ALDE să exporte la nivelul UE o mizerie greu de imaginat, față de care reacția involuntară a oricărui oficial european este de a se ține de nas. Ajunge! PSD și ALDE și-au pierdut complet credibilitatea și le va lua enorm de mult timp ca cineva să le mai ia în serios la nivelul UE și să le asculte(…)
Doar în neagra perioadă comunistă statul român își prigonea cetățenii într-un asemenea mod stalinist precum cel pe care îl vedem astăzi, dar chiar și în perioada comunistă deveneau subiect de mândrie unii dintre cei care reușeau să obțină recunoaștere internațională.
Vă invit să respectați deviza „mândru că sunt român” și în acest caz al procurorului șef european, întrucât mandatul popular pe care îl tot invocați nu a făcut referire la acțiunile împotriva sistemului de justiție sau împotriva unor anumite personaje.
Situația în care Laura Codruța Kovesi va obține poziția de Procuror șef european împotriva poziției Guvernului României va arunca un stigmat nu doar asupra formațiunilor politice care se află la guvernare, ci asupra țării în ansamblul său, ceea ce reprezintă un grav act de trădare și de nedreptate”.

21 martie 2019 – Rareș Bogdan, liderul candidaților PNL pentru P.E.:
„Niciodată, cât eu voi fi acolo, nu voi vota împotriva unui român, chiar dacă românul respectiv este în țară cel mai mare dușman al meu sau face parte dintr-un partid diferit, sau face parte dintr-o instituție care m-a călcat pe cap în România! Niciodată nu voi vota împotriva intereselor țării mele sau împotriva României, dacă respectivul cetățean care ar urma să ocupe o funcție europeană, este român.”

21 martie 2019 – Ludovic Orban, președintele PNL:
„Noi, ca PPE am început să facem curat în formaţiunea noastră politică la nivel european şi aşteptăm acelaşi lucru să îl facă şi alte formaţiuni de la nivelul UE, respectiv formaţiunea ALDE şi formaţiunea social-democrată de la nivel european. Dacă vor să facă curaţenie trebuie să facă acelaşi lucru cu două partide din România care fac acelaşi lucru pe care l-a făcut FIDESZ”.

Comentariile sunt de prisos. (B.T.I.)

 

Citeste in continuare

Actualitate

”Sifoanele” DNA, rupte de DIICOT!

Incisiv

Publicat

pe

De

Iata ca in ciuda excesului de zel dovedit nu de putine ori, denuntatorii pe ale caror ”sifoane” procurorii anticoruptie incropeau pe genunchi dosare cu care umpleau pana la refuz ”Beciul Domnesc” se trezesc acum in postura ”hamsterilor” disperati care se agita degeaba sa scape din cusca, nestiind cat de repede se intoarce roata, mai ales in Justitia de la noi. Astfel ca in ciuda protectiei promise de oamenii Laurei Codruta Kovesi la momentul ”stropelilor”, fostii denuntatori nu numai ca nu au scapat de problemele penale, dar deja se trezesc la randul lor trimisi in judecata in fata instantei.

Desigur, in cu totul alte dosare decat cele in care li s-a promis imunitatea, dar asta este cu totul alta poveste. Cert este ca, iata, i-a venit si randul unuia dintre dintre ”denuntatorii” vedeta ai Directiei Nationale Anticoruptie sa simta pe propria piele aruncarea in furcile caudine ale instantelor de judecata de la noi. Este vorba despre omul de afaceri Marin Dumitru, cel care l-a ”trunat” pe fostul primar al Sectorului 5, Marian vanghelie, exact cand DNA-ul avea nevoie ca d eaer d eun denunt prin care sa forteze ”decaparea” acsetuia. Iata insa ca acum Marin Dumitru tocmai ce a fost trimis in judecata intr-un stufos dosar de catre procurorii DIICOT, cei care il acuza de evaziune fiscala si spalare de bani.

Uite si ”paraindaratul”!

Dupa ”reteta de succes” aplicata la acea vreme de procurorii anticoruptie atunci cand venea vorba de inculparea vreunui ales local, si Marin Dumitru a completat plangerea ”tipizata” privind faptul ca i s-ar fi cerut ”paraindaratul” in schimbul contractelor castigate. Si cu toate ca dosarul DNA a inceput sa se ”fasaie” si in acest caz in fata judecatorilor, iata ca se inmultesc cazurile in care denuntatorii primesc acum ei ”paraindaratul”. Dar cel al dosarelor trimise in instanta, desi ceva vreme ”sifoanele” DNA chiar au crezut ca se vor pune la adapost in toate anchetele in care erau inculpati, daca scriu la dictarea procurorilor anticoruptie…(Catalin Tache ).

 

 

 

Citeste in continuare

Parteneri

Știri calde

Actualitate4 ore ago

Directorul Parcului Industrial Ploiesti in stare avansata de ebrietate la locul de munca

Un catatean a fost in data de 15.03.2019, la orele 12.30, in audienta la directorul general al Parcului Industrial Ploiesti....

Actualitate5 ore ago

Cum se spala rufele murdare romanesti in copaia Europei

COMENTARIU DE BOGDAN TIBERIU IACOB (PRELUARE INPOLITICS.RO): 28 februarie 2019 – Ludovic Orban, președintele PNL: ”Obtuzitatea și aversiunea personală împotriva...

Actualitate5 ore ago

”Sifoanele” DNA, rupte de DIICOT!

Iata ca in ciuda excesului de zel dovedit nu de putine ori, denuntatorii pe ale caror ”sifoane” procurorii anticoruptie incropeau...

Actualitate5 ore ago

„Găinarii din Prahova plini de fapte de corupție, mândria si candidații lui Ponta la europarlamentare”

“Găinarii din Prahova plini de fapte de corupție, mândria si candidații lui Ponta la europarlamentare. REBEGA LAURENȚIU, la data faptelor...

Actualitate5 ore ago

Mega-Portocala isi cauta protectie cu disperare

Am primit vesti interesante despre procurorul Marin Nicolae. Acesta, dupa ce s-a uschit de la DNA Central si a stat...

Actualitate6 ore ago

Amenințări cu moartea pentru un lider PSD! Poliția a fost anunțată de urgență

Ameninţări cu moartea pentru un lider PSD! Conform celor de la Antena3,    deputatul Cătălin Rădulescu a primit o scrisoare de...

Actualitate22 de ore ago

Esecul referendumului pentru justitiei ar insemna si esecul politicilor din cel putin ultimii zece ani

Daca un referendum despre justitie nu strange 50%+1 dintre votanti, indiferent de cum se voteaza, inseamna ca cei care au...

Actualitate22 de ore ago

Iohannis, eroare aritmetică fatală

Este bine că președintele gândește profund. E pozitiv că, în fine, aparatul de la Cotroceni face analize. Rezultatul acestora ar...

Actualitate23 de ore ago

MESAJ DE SOLIDARITATE AL SINDICATULUI NATIONAL TELECOMUNICATII MOBILE CU ACTIUNILE ORGANIZATE DE GREFIERI

Actualitate1 zi ago

EXCLUSIV/”CARACATITA” LUI NEGULESCU MIRCEA DIN S.I.C.-I.P.J PRAHOVA UTILIZATA PENTRU “PARADEALA” SI “FABRICAREA” DE DENUNTATORI

In data de 19.03.2019, omul de afaceri prahovean Nistoroiu Vuta Adrian a fost audiat, in calitate de martor, mai bine...

Actualitate1 zi ago

Halucinantul dosar al lui Nelu Iordache

Celebrul caz al asfaltatorului roman Nelu Iordache, patronul Romstrade SRL, care a fost tinut in arest peste un an in...

Actualitate2 zile ago

Shalom! Dancila e aleasa!

(Preluare National  – Catalin Tache): Atat de ”legendat” a fost ”Daddy”  Liviu Dragnea ca ”El lider maximo” al partidului si...

Actualitate2 zile ago

GEORGE BOTEZ:IN ATENTIA CETATENILOR MUNICIPIULUI PLOIESTI/ Cuvantul dumneavoastra conteaza !

Va invit sambata, ora 11,00, la sediul primariei pentru cand am convocat sedinta extraordinara a consiliului local in care vrem...

Actualitate2 zile ago

Soluţia PSD-ALDE pentru ca ploieştenii să aibă apă caldă şi după 1 mai 2019! FOTO

Grupul PSD-ALDE din Consiliul Local Ploieşti convoacă o şedinţă  extraodinară, sâmbătă de la ora 11.00, şedinţă care va avea pe...

Actualitate2 zile ago

“Cele trei partide par o ofensivă jalnica a SRI de a prelua puterea de la un PSD care conduce din inerție”

Cred ca nu am fost prea tâmpit, acum câteva săptămâni, când am anunțat că daca Rareș Bogdan va candida la...

Partener media exclusiv

stiri actualizate

Top Articole Incisiv