Connect with us

Actualitate

EXPLOZIV/Carmen Dan aplaudata degeaba de studentii de la Academie/Trageri ”la rece”

Publicat

pe

Acum, ca in asteptarea lunii martie cand, cel mai probabil va demisiona pentru a se putea inscrie pe lista PSD-ului pentru alegerile europarlamentare Carmen Dan poate fi cu gandul mai mult la retetele de cozonac pentru Sarbatorile de Iarna, decat la treburile Ministerului de Interne este oarecum de inteles, mai ales in cazul unei bune gospodine. Dar ceea ce nu mai este de inteles sub nicio forma este de ce nimeni, dar absolut nimeni din puzderia de chestori mai vechi sau mai noi de care gem structurile centrale ale MAI-ului nu o informeasza si pe ”blonda de la Interne” de situatia pur si simplu halucinanta de la Academia de Politie ”Alexandru Ioan Cuza”. Acolo unde studentii, care peste doar atat de putina vreme urmeaza sa devina ofiteri de politie si sa fie trimisi direct ”in paine” pe strazi se antreneaza tragand ”la rece”, fara munitie, nici macar fie ea una ”oarba” sau pe bune. Adica pur si simplu se prefac ca trag la tinta in poligon! Si asta nu pentru ca le-ar lipsi cumva armamentul sau munitia, dar nimeni din toata conducerea Ministerului Afacerilor Interne nu s-a invrednicit pana acum sa bifeze o ”chichita” birocratica si sa rezolve odata ocuparea functiei de armurier. Pentru ca da, mai ceva ca in vechile bancuri cu militieni, studentii Academiei de Politie se fac ca trag cu pistolul in timp ce instructorii se fac ca numara punctajul la tintele neatinse, pentru ca MAI nu este in stare sa angajeze un armurier care sa gireze buna functionare a acestor cursuri.

Si daca pana acum tot am avut mana buna cu conducerile Academiei de Politie, in urma seriilor noastre de dezvaluiri mai multi rectori demisionand sau intrand in cercetarea Corpulului de control a ministrului de Interne, indiferent de numele acestuia, poate ca de aceasta data ar trebui verificate nu doar tragerile ”la rece”, fara gloante, dar si ”suspiciunile rezonabile” a situatiei jalnice in care tinde sa devina Academia, pornindu-se de la depistarea plosnitelor si programul ”aleatoriu” de spalare a lenjeriilor, pana la calitatea mancarii de la cantina si mai ales de ce s-a ajuns ca la ora 12.00 multi studenti deja sa-si vada de treburile lor, ca doar absentele anumitor profesori, fie el motivate sau nu sunt deja la ordinea zilei. Nu de alta, dar daca tot este chestorul Buda marele castigator al numelor ”extrase” la tragerea speciala a chestorilor de la 1 Decembrie, poate ar trebui sa-l ingrijoreze faptul ca ofiterii de politie de maine sunt pusi sa faca singuri ”pac pac” atunci cand chipurile sunt invatati sa traga cu pistolul la Academie… Ca doar nu de asta v-au aplaudat, doamna Carmen Dan atunci cand le-ati tinut discursul in care i-ati incurajat sa-si asume aceasta cariera. Si ei si-o asuma, dar cum, fara gloante???

Iacob, chestor fara gloante

Dupa ce fosta ”inima zburdalinca” de la conducerea Academiei a demisionat, faptul ca noul rector, Adrian Iacob a fost deja facut chestor s-ar fi putut justifica daca, de exemplu, ar fi finalizat lucrarile la ruina poligonului care zace in curtea institutiei din Baneasa de atata amar de vreme. Ca doar nu o fi fost motivata avansarea acestuia la gradul de chestor tocmai prin ”inovatia” ca studentii Academiei fac ”play back” la tragerile cu armamentul din dotare, unde se incoloneaza, ochesc si trag, ce-i drept, dar fara gloante. La rece adica! Si asta pentru ca nimeni in toata Academia aia si tot ministerul asta nu este in stare sa angajeze un specialist pe banala functie de armurier! Asa ca siguranta romanilor de peste doar doi-trei ani este pe maini bune, mai ales daca studentii se vor perfectiona in imitarea zgomotelor specifice tragerii cu munitie reala, ca in memorabilele scene din seria de succes ”Academia de Politie”. Si uite ca dupa ce la Academie avem avansat ”chestorul fara gloante”, la Directia Generala Financiara a Ministerului de Interne a ajuns chestor Dorina Dimofte, ”finantista fara bani”. Si iarasi nu ai cum sa nu te miri daca situatia jalnica in care se afla bugetul MAI chiar sa fi fost motivul acestei avansari. Pentru ca daca in cazul rectorului de la Academia de Politie se mai poate invoca si ”legendarea” prieteniei care il leaga pe acesta de Adrian Liviu Ivan, noul rector al Academiei Nationale de Informatii a SRI-ului, cel putin in cazul Dorinei Dimofte este binecunoscuta relatia mai mult decat dificila pe care aceasta o are cu Ministerul de Finante. Oricum, daca tot a venit vorba de legaturile ”de familie” cu zona gri a SRI-ului, initiatii sistemului stiu foarte bine de ce nu poate fi trecuta la capitolul surprize si avansarea la gradul de chestor a sefului Politiei de Frontiera Timis, Tiberiu Gim Giurea, desi inca nici nu se uscase bine cerneala pe ordinul de numire a acestuia in functie.

Buda e-n tot si-n toate!

Insa noua lista a chestorilor trebuie decodata mai mult prin cifrul actualului sef al Politiei Romane. Pentru ca, desi chestorul Buda da semnale ca s-a cam sictirit de atata cariera si s-ar putea retrage de la conducerea IGPR pe 28 decembrie, cand ii expira imputernicirea, realitatea din teren arata cu totul altceva. Mai ales ca adjuncta IGPFR, Tatiana Ivan nu o fi fost degeaba facuta chestor,  aceasta tinand inca cald scaunul din biroul sediului central de pe Razoare. Iar actualul sef ”intermediar” al Politiei de Frontiera, naivul comisar sef Adrian Popescu a simtit pe propia-i piele ce inseamna sa pici in dizgratia ”atotputernicului ”Buda, acesta ramanand in ultima clipa fara steaua promisa de chestor. Ca si seful IPJ Constanta de altfel, Constantin Dancu fiind lucrat tot la Cotroceni ca sa nu fie facut chestor, asta in ciuda impresionantului sprijin politic de care a beneficiat! Ceea ce nu a facut insa decat sa legendeze si mai mult trainica prietenie indelung udata intre ”nemuritorul” Buda si consilierul prezidential Ion Oprisor. Omul care-i susura in reche ”neamtului” care-i ”gigea” si care ”caca” de pe listele cu nominalizari trimise de minister.Si pentru ca ”portocaliul” Buda pare imun la ”ciuma rosie” care oficial ar fi trebuit sa bantuie prin MAI, pe cine sa mai mire ca a fost facut chestor si seful politiei bihorene, Alin Antoniu Hanis, in timp ce ”favoritul” Liviu Bute a primit deja a doua stea, ajungand chestor principal de Politie. De parca situatia operativa pe frontiera cu Ucraina, de care raspunde acesta nu ar scoate deja peri albi structurilor contrainformative romanesti… Si daca Bute este acum din nou in pole-position sa fie adevaratul succesor al lui Buda la sefia Politiei de Frontiera, de semnalat ca, desi a fost facut ”pe fenta” Cotrocenilor de steaua de chestor promisa, actualul adjunct al sefului IGPR va primi totusi un premiu de consolare, Florian Dragnea avand concursul de ”impamantenire” pe post pe 27 decembrie, cu doar o zi inainte de expirarea imputernicirii sefului Politiei Romane.

Minunea de la Pasapoarte

Si cum pana si ”fantoma” buldogului Blaga a inceput iarasi sa bantuie prin MAI, s-a trezit facut chestor si directorul Mirel Toanca de la Pasapoarte, probabil pentru scandalul care era sa duca la darmanarea ministrului Carmen Dan. Cu toate ca initiatii sistemului ar baga mana in foc ca, dupa ce l-ar fi propulsat la sefia Pasapoartelor, ”protectorul” sau Aurel Vasile Sime nu l-ar fi lasat nici de aceasta data la greu. Si daca tota  venit vorba de chestorul Sime, cum sa nu se mire si ”urecheatii” sistemului cum de dupa plecarea din fruntea Pasapoartelor acesta a aterizat tocmai in curtea Companiei Nationale ”Imprimeria Nationala”, cand cele doua institutii intretin totusi stranse legaturi contractuale…(Catalin Tache).

 

 

Actualitate

Participarea Președintelui României, Klaus Iohannis, la evenimentul „Bune practici pentru mediu avansate de societatea civilă”, organizat la Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei Mondiale a ONG-urilor

Publicat

pe

De

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa marți, 27 februarie 2024, începând cu ora 12:00, la evenimentul „Bune practici pentru mediu avansate de societatea civilă”, organizat de Administrația Prezidențială la Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei Mondiale a ONG-urilor.

Organizațiile neguvernamentale s-au implicat în mod activ în ultimii ani în creșterea rezilienței României în fața unor provocări multiple sociale, economice, sanitare sau de mediu.

Evenimentul, la care vor participa și Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, și ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, oferă oportunitatea ONG-urilor să prezinte în special proiecte de mediu și încurajează sectorul guvernamental și mediul academic să preia bunele practici dezvoltate și promovate de societatea civilă în acest domeniu. Intervențiile la nivel înalt vor fi urmate de două sesiuni de prezentare a unor proiecte și bune practici privind educația pentru mediu și implicarea comunităților în tranziția verde.

La eveniment vor fi prezenți reprezentanți ai unor organizații neguvernamentale care au adus o contribuție esențială în ultimii ani la protecția mediului și limitarea schimbărilor climatice în România. Proiectele pilot prezentate în domeniile educației ecologice, biodiversității, economiei circulare și tranziției energetice au potențial de a fi replicate pentru un impact pozitiv extins.

Citeste in continuare

Actualitate

Mamasisotie.ro: Ghidul Complet pentru o Mamă și Soție Modernă din România

Publicat

pe

De

blog mamamasisotie.ro

Descoperă Universul Mamelor și Soțiilor pe Mamasisotie.ro: O Sursă Inovatoare de Inspirație și Sfaturi

Femeile din România, coloana vertebrală a societății, navighează cu dexteritate prin multiple roluri: mamă, soție, carieristă și membru activ al comunității. În universul lor plin de provocări și satisfacții, un spațiu virtual se remarcă prin lumină și sprijin: mamasisotie.ro. Mai mult decât o platformă, este un univers în sine, unde femeile găsesc nu doar informații, ci și o comunitate empatică, înțelegătoare și solidară.

blog mamamasisotie.ro

O oază creată de femei, pentru femei

Mamasisotie.ro se distinge în peisajul digital prin conținutul autentic și relevant pentru femeile din România. Abordând o varietate de subiecte care acoperă toate aspectele vieții femeii moderne, blogul devine o sursă de inspirație și informație, susținând și educând cititoarele sale într-un mod inedit și personalizat.

Darul Mamasisotie.ro pentru comunitatea femeilor din România:

1. Sfaturi Pragmatice pentru Mamă și Soție:

Mamasisotie.ro nu doar oferă sfaturi, ci construiește conexiuni autentice cu cititoarele. Fie că este vorba despre gestionarea timpului, organizarea familială sau rezolvarea conflictelor, blogul oferă soluții practice și aplicabile în viața de zi cu zi.

2. Articole Inspirationale despre Viața de Familie:

De la articole motivaționale la povești de succes ale mamelor și soțiilor, mamasisotie.ro hrănește sufletele cititoarelor cu încredere și determinare. Fiecare articol este o rază de lumină care le încurajează să-și urmeze visurile și aspirațiile, indiferent de obstacolele vieții.

3. Recenzii și Recomandări Utile:

În lumea dinamică a produselor și serviciilor dedicate femeilor, mamasisotie.ro este un ghid de încredere. Recenziile obiective și recomandările informate ajută cititoarele să ia decizii inteligente în privința sănătății, frumuseții, parenting-ului și multe altele.

4. Comunitate Empatică și Solidară:

Unul dintre cele mai valoroase aspecte ale mamasisotie.ro este comunitatea sa. Aici, femeile găsesc sprijin emoțional, consiliere și încurajare în momente dificile sau în luarea unor decizii importante.

Impactul Mamasisotie.ro:

Mamasisotie.ro nu este doar un blog, ci o forță care influențează și transformă viețile femeilor din România. Prin conținutul său autentic și diversificat, site-ul contribuie la ridicarea standardelor și la emanciparea femeilor în societatea contemporană.

1. Informație și Educație:

Cu articole bine documentate și expertiză autentică, mamasisotie.ro este o sursă de învățare continuă pentru femeile din toate domeniile vieții.

2. Solidaritate și Empatie:

Comunitatea mamasisotie.ro oferă un spațiu sigur și empatic unde femeile se simt acceptate, înțelese și susținute în drumul lor către echilibru și fericire personală.

3. Inspirație și Motivație:

Fie că este vorba despre carieră, creșterea copiilor sau echilibrul dintre viața profesională și cea personală, mamasisotie.ro oferă modele și exemple de succes care inspiră și motivează cititoarele să-și atingă potențialul maxim.

Mamasisotie.ro – Sursa de Putere și Inspirație pentru Femeile din România

Într-o lume plină de provocări și oportunități, femeile din România găsesc în mamasisotie.ro un aliat de nădejde și o sursă inepuizabilă de cunoștințe, inspirație și solidaritate. Prin conținutul său autentic și divers, blogul devine o voce puternică care împuternicește și transformă viețile femeilor, aducând lumină și speranță în fiecare zi.

Citeste in continuare

Actualitate

Simona Dolniceanu, candidatul surpriză la Primăria Ploiesti

Publicat

pe

Partidul România în Acțiune a produs soc în lumea politica ploiesteană prin anunțarea candidatului la funcția de primar al municipiului Ploiesti.

Simona Dolniceanu, directorul SPFL Ploiesti, va intra în cursa pentru sefia primăriei condusă în prezent de Andrei Volosevici.

Om cu o vastă experiență în administrația locală, dar si foarte pricepută în campaniile electorale, Dolniceanu spune că avantajul ei este că va putea lucra încă din prima zi. „Eu nu am nevoie să învăț, să înțeleg cum merg lucrurile. Eu voi putea munci pentru ploiesteni încă din prima zi”, a afirmat Simona Dolniceanu.

România în Acțiune este partidul înființat de profesorul universitar Mihai Apostolache, înaintea alegerilor trecute, fiind prima formațiune locală din țară care a reusit să prindă mai multe mandate de consilier judetean.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv2 ore ago

Grup de interese “organizat” aflat in proximitatea premierului Marcel Ciolacul

Prin targul municipiului Buzau circula fel si fel de vorbe de duh privitor la prietenia actualului premier si deputat de...

Actualitate12 ore ago

Simona Dolniceanu, candidatul surpriză la Primăria Ploiesti

Partidul România în Acțiune a produs soc în lumea politica ploiesteană prin anunțarea candidatului la funcția de primar al municipiului...

statuete personalizate statuete personalizate
Exclusiv20 de ore ago

Cele mai potrivite idei de cadouri pentru șeful și colegii tăi de muncă

Cadourile reprezintă nu doar gesturi de generozitate, ci și modalități de a consolida relațiile profesionale și de a întări legăturile...

scoatere nerv masea scoatere nerv masea
Exclusiv20 de ore ago

Cariile dentare: Simptome, cauze și opțiuni de tratament

Cariile dentare sunt una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate orală cu care se confruntă oamenii din întreaga lume....

Exclusivo zi ago

UPDATE/CARACATIȚA WHITE TOWER (XVI)/Hidra care a terorizat Ploieștiul și care continuă să distrugă vieți/Totul sub acoperirea politistilor corupti din varful IPJ Prahova si varful M.A.I.

Gruparea infracțională care a terorizat Ploieștiul în perioada pseudo-procurorului Portocală, continuă și astăzi să distrugă viețile oamenilor. Șantaj, mită, mașini...

Exclusivo zi ago

Cum a „facut” Statescu Ciprian Gh. primul milion de euro cand era primar al orasului Baicoi? (III)/PROMO/IN CURAND

Cum a „facut” Statescu Ciprian Gh. primul milion de euro cand era primar al orasului Baicoi? (III)/PROMO/IN CURAND Cum a...

Exclusivo zi ago

Caracatita din sistemul penitenciar (I)/SERIAL

STEFAN TEOROC LIDER PENTRU EL! Din acest numar, ziarul Incisiv de Prahova va deschide, cu o serie de cateva articole,...

Exclusivo zi ago

„Exista si principiul potrivit caruia un drept necontestat se prezuma ca a fost acordat corect”

“Ironia sortii este ca astia cu salarii de excelenta nu au fost niciodata in tabara ta. In randul suporterilor tai...

Exclusivo zi ago

Polițiștii i-au identificat pe cei doi autori ai acestor acte de o cruzime inimaginabilă, documentându-le activitatea în cadrul dosarului penal constituit, fiind reținuți pentru rănirea cu intenție a animalelor

În epocile în care oamenii traversau procesul de evoluție, trebuiau să fie precauți pentru a nu fi atacați de animalele...

salon frizerie Bucuresti salon frizerie Bucuresti
Exclusiv3 zile ago

Cum să îți alegi tunsoarea perfectă pentru forma feței tale

Alegerea unei tunsori potrivite este esențială pentru exprimarea personalității și pentru îmbunătățirea aspectului general. La fel ca în cazul femeilor,...

Exclusiv3 zile ago

„Avem si noi la MAI, un Coldea mai mititel”

Referitor la subiectul excelentei, asa cum am banuit, Ministerul Muncii a fost sensibilizat sa tergiverseze comunicarea informatiilor solicitate prin petitiile...

Exclusiv3 zile ago

Șeful IPJ Neamț, comisar șef de poliție Osoianu Mihai Iulian, refuză să aplice prevederile acordului privind contracte de asigurare facultativă pentru mijloacele de mobilitate navală și terestră din dotarea IPJ Neamț.

Sindicatul Europol Neamț „Către, Ministerul Afacerilor Interne, Domnule Ministru, Conform Acordului Colectiv privind raporturile de serviciu ale funcționarilor publici cu...

Exclusiv4 zile ago

UPDATE/CARACATIȚA WHITE TOWER (XV)/Putregaiul acoperit de șefii poliției care stau la băute cu infractorii

Curg tone de cerneală dezvăluind mizeriile ascunse într-o afacere care dacă s-ar fi întâmplat într-un stat civilizat am fi avut...

Exclusiv4 zile ago

Sefii sunt obligați să raporteze până azi – 23 februarie (coincidența face că e chiar sărbătoarea Armatei Roșii) numărul polițiștilor care dețin pașapoarte

Am primit o semnalare și am simțit mâncărimi în palme, chiar dacă Emil Păscuț – și el incitat de subiect...

Exclusiv4 zile ago

Se conturează informatia ca SOLDA DE GRAD ȘI NORMĂ DE HRANĂ va fi cu aplicare de la 01.04.2024 si cu plată pe 10.05.2024!

La data de 23.01.2024, la intâlnirea dintre prim-ministrul României, ministra jusțiției și președinții federațiilor reprezentative din sistemul penitenciar, politicienii s-au...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!