Connect with us

Diverse

Rochii elegante de la Mathilde pentru o garderobă de iarnă completă

Publicat

pe

www.mathilde.ro

Călduroase, dar în aceeași măsură de elegante, rochiile pregătite de magazinul Mathilde pentru publicul feminin sunt o adevărată încântare. Dorința în rândul femeilor va fi întotdeauna aceeași – de a arăta impecabil, de a adopta ținute de actualitate, fără a face niciun comprimis în ceea ce privește confortul și calitatea. Chiar dacă asta presupune uneori costuri mai ridicate, cu siguranță că efortul depus nu va fi trecut cu vederea.

Așadar, iată că cele interesate au ocazia de a completa garderoba de senzație alegând ca sursă de vestimentație site-ul Mathilde.ro. Ce recomandă modelele propuse în colecțiile dedicate fiecărui sezon din portofoliul acestui brand de renume?

Rochii elegante ideale pentru iarnă

Iată care sunt câteva dintre calitățile rochiilor propuse de designerul Mathilde, ce le face de altfel atât de populare și dorite de publicul feminin.

 • Unicitatea modelelor

În condițiile în care în mod frustrant tot mai multe femei descoperă că și o cunosțință sau cineva din același cerc social, spre exemplu, îmbracă o rochie identică în cadrul unui eveniment mult așteptat, Mathilde propune modele special concepute pentru a face diferența. Se axează pe eleganță, pe trendurile de actualitate, pe calitate mai ales. Altfel spus, colecția de rochii elegante cel puțin, dedicată garderobei de iarnă, întâmpină nevoi complexe, fără a face vreun compromis sau a exista riscul ca și altcineva să îmbrace ceva asemănător cu aceeași ocazie.

 • Finețea croiurilor, a îmbinărilor

Trădează calitatea unui articol de vestimentație croiul acestuia, rafinamentul și atenția cu care au fost realizate cusăturile. Îmbinări fine și finisaje fără cusur – astfel de detalii ridică rochiile de la Mathilde în topuri. Nu poate fi vorba de neglijență, de ațe inestetice sau alte detalii care ar schimba în totalitate așteptările publicului.

 • Calitatea materialelor

O parte importantă a rochiei este estetica – mai ales în cazul celor ce pun mare accent pe modă și ce se poartă vor viza acest aspect. Cu toate acestea, în paralel, ca importanță un rol de la care nu se face excepție este confortul. Pe acesta îl dictează calitatatea materialelor. Nu este suficient ca mărimea aleasă să fie una potrivită.

De asemenea, e necesar ca textilele respective, reprezentate poate de diverse combinații de materiale, să ofere pielii comoditate, să permită o bună ventilare, pentru a nu favoriza transpirație sau disconfortul ce o însoțește. Cu o textură moale, blândă cu pielea, rochiile dedicate garderobei de iarnă de pe Mathilde.ro duc ideea de confort la alte cote și asemenea este și în cazul personalității fiecărei femei.

Cele interesate pot miza pe acele rochii elegante ce se adaptează stilului personal, care le ajută să pună amprenta personalității asupra fiecărei apariții, făcând astfel senzație.

De altfel, când materialele sunt calitative și prezintă și o optimă densitate a fibrelor, reușesc să asigure protecție sporită purtătoarelor în perioada sezonului rece, când temperaturile externe pot influența starea de bine.

 • Potrivirea coloristică, de design

În fiecare anotimp în parte se evidențiază anumite preferințe de culori, de stiluri specifice rochiilor. În anotimpul rece cu siguranță că sunt un reper culorile ce transmit căldură, în niciun caz din cele țipătoare, ce obosesc. Prin designurile specifice și totodată prin detaliile decorative, tonurile coloristice ce le caracterizează, rochiile de la Mathilde sunt o recomandare și o încântare totodată în anotimpul friguros.

Diverse

Ghidul tău pentru consumul de calorii – cât este necesar într-o zi?

Publicat

pe

De

Înțelegerea conceptului de calorii este esențială pentru a avea un stil de viață sănătos și echilibrat. Iată ce trebuie să știi:

 • Caloriile reprezintă unitatea de măsură pentru energia pe care o obținem din alimente. Concret, o calorie este cantitatea de căldură necesară pentru a crește temperatura unui gram de apă cu un grad Celsius. Deși kilojoulul este unitatea internațională pentru energie, în dietetică ne referim adesea la calorii, unde 1 kcal este echivalentă cu 4.18 kjoules.
 • Pentru a funcționa optim, corpul nostru are nevoie de calorii. Chiar și în timpul somnului sau odihnei, organismul consumă energie, ardând aproximativ 60 kcal pe oră. În schimb, activitățile fizice intense pot arde peste 300 kcal în același interval de timp.
 • Necesarul caloric personalizat variază în funcție de mai mulți factori, inclusiv greutate, înălțime, nivelul de activitate fizică și circumstanțele fiziologice unice ale fiecărei persoane. În medie, un bărbat adult are nevoie de aproximativ 2700 kcal pe zi, în timp ce o femeie adultă necesită în jur de 2200 kcal.

Pentru a-ți gestiona mai bine consumul de calorii, iată câteva informații utile:

 • Conținutul caloric al macronutrienților:
  • 1 gram de carbohidrați = 4 kcal
  • 1 gram de grăsimi = 9 kcal
  • 1 gram de proteine = 4 kcal
 • Gestionarea greutății:
  • Consumul de calorii peste necesarul zilnic poate duce la acumularea de greutate.
  • Consumul de calorii sub necesarul zilnic poate contribui la scăderea în greutate.
  • Este recomandat ca adulții să consume cel puțin 1200 kcal zilnic pentru a menține o sănătate bună.
 • Energia consumată de creier:
  • Deși reprezintă doar 2% din greutatea corporală, creierul uman consumă aproximativ 20% din energia totală a corpului.

Utilizarea unui calculator de calorii online te poate ajuta să estimezi necesarul tău zilnic de calorii, ținând cont de greutate, înălțime, nivelul de activitate fizică și condiții fiziologice specifice. Acest instrument este un ajutor valoros pentru a-ți planifica dieta și a menține un echilibru între energia consumată și cea necesară pentru activitățile zilnice.

Măsurarea caloriilor din alimente se face, de obicei, cu ajutorul unui calorimetru bombă, care arde alimentul într-un recipient sigilat, înconjurat de apă, și măsoară schimbarea de temperatură. Acest proces ne oferă o imagine clară asupra cantității de energie pe care o putem obține din diferite alimente.

Cum se calculează necesarul zilnic de calorii

Calcularea necesarului zilnic de calorii este un pas cheie în gestionarea greutății și menținerea unei sănătăți optime. Iată cum poți face asta:

 1. Determinarea Ratei Metabolice de Bază (BMR):
  • Pentru femei: BMR = 10 * greutatea în kilograme + 6.25 * înălțimea în centimetri – 5 * vârsta în ani – 161
  • Pentru bărbați: BMR = 10 * greutatea în kilograme + 6.25 * înălțimea în centimetri – 5 * vârsta în ani + 5 Folosind ecuația Mifflin – St. Jeor, vei avea o estimare precisă a energiei de care corpul tău are nevoie pentru funcțiile de bază.
 2. Calculul Cheltuielilor Energetice Totale Zilnice (TDEE):
  • TDEE este suma dintre BMR, energia necesară pentru digestie și costul activităților fizice.
  • Adaugă la BMR un factor în funcție de nivelul tău de activitate fizică:
   • Sedentar: BMR * 1.2
   • Ușor activ: BMR * 1.375
   • Moderat activ: BMR * 1.55
   • Foarte activ: BMR * 1.725
   • Extrem de activ: BMR * 1.9
  • De exemplu, dacă ai un stil de viață sedentar, înmulțește BMR-ul cu 1.2 pentru a obține TDEE.
 3. Ajustări pentru obiectivele specifice:
  • Pentru a defini mușchii și a arde grăsime, scade TDEE cu 15-25%.
  • Pentru a construi masă musculară rapid, crește TDEE cu 10-20%.
  • Amintește-ți că este normal ca formulele de calcul să aibă o marjă de eroare și că este mai important să te concentrezi pe tipul și calitatea caloriilor decât pe numărul exact.

Pentru a-ți ușura procesul, poți folosi un calculator de calorii online, care îți va oferi numărul de calorii necesare zilnic pentru menținerea, pierderea sau câștigarea în greutate, ținând cont de gen, greutate, înălțime, vârstă și nivel de activitate fizică. Nu uita, hidratarea adecvată și consumul de proteine pot ajuta în gestionarea senzației de foame și pot contribui la un metabolism mai eficient.

Influența stilului de viață asupra necesarului de calorii

Stilul de viață pe care îl adoptăm are un impact semnificativ asupra cantității de calorii de care avem nevoie în fiecare zi. Este important să înțelegem că nevoile noastre calorice nu sunt fixe, ci variază în funcție de mai mulți factori personali. Iată cum se schimbă necesarul de calorii:

 • Factori Demografici:
  • Vârsta: Pe măsură ce îmbătrânim, rata metabolică scade, deci avem nevoie de mai puține calorii.
  • Sexul: Bărbații au adesea o rată metabolică mai mare decât femeile, ceea ce înseamnă că necesarul lor caloric zilnic este, în medie, mai mare.
  • Greutatea: O persoană mai grea va arde mai multe calorii decât una mai ușoară, chiar și în repaus.
 • Nivelul de Activitate Fizică:
  • Sedentar: Dacă stilul de viață este unul sedentar, cu puțină sau deloc activitate fizică, numărul de calorii necesare va fi mai mic.
  • Activ: Persoanele care sunt activ fizic și participă la exerciții regulate vor avea nevoie de mai multe calorii pentru a-și susține energia.
  • Foarte Activ: Atleții sau persoanele cu locuri de muncă foarte solicitante fizic pot necesita un număr semnificativ mai mare de calorii.

Pentru a-ți calcula necesarul de calorii bazat pe stilul de viață, poți folosi un calculator de calorii. Aceste instrumente iau în considerare toți factorii menționați mai sus și îți oferă o estimare personalizată. De exemplu, dacă sunt o femeie de 30 de ani, cu o greutate de 65 de kilograme și am un stil de viață sedentar, calculatorul de calorii mi-ar putea indica un necesar zilnic de aproximativ 1800 de calorii. Dacă decid să îmi intensific nivelul de activitate fizică, necesarul meu caloric va crește pentru a susține această schimbare.

Nu uita, este crucial să adaptăm consumul de calorii nu doar la greutatea noastră sau la obiectivele de fitness, ci și la stilul de viață pe care îl ducem zilnic. Această abordare ne va ajuta să ne menținem sănătoși și plini de energie pentru a face față provocărilor de zi cu zi.

Cum să distribui caloriile pentru un regim alimentar echilibrat

În distribuirea caloriilor pentru un regim alimentar echilibrat, e esențial să te asiguri că fiecare masă contribuie la aportul tău nutrițional zilnic. Uite cum aș face eu asta:

 • Micul dejun: Încep ziua cu un mic dejun de 555 de calorii care include:
  • 1/2 grapefruit
  • 2 ouă fierte
  • 2 felii de pâine integrală
  • 1 cană de lapte degresat
  • Cafea neagră sau ceai de plante
  • Colagen hidrolizat Această combinație îmi oferă energia necesară și mă ține sătulă până la gustarea de la mijlocul dimineții.
 • Prima gustare: Pe la ora 10, aleg o gustare de 360 de calorii care constă în:
  • 1 banană
  • Iaurt natural cu o linguriță de miere
  • Apă Gustarea aceasta mă ajută să-mi mențin nivelul de energie până la prânz.
 • Prânz: La prânz, optez pentru o masă de 425 de calorii care include:
  • Piept de pui la grătar
  • O salată mare de legume cu dressing
  • Apă Proteinele și fibrele din această masă mă vor ajuta să rămân concentrată pe parcursul după-amiezii.
 • A doua gustare: În jurul orei 15, aleg o gustare de 157 de calorii care constă în:
  • Bețișoare de morcov
  • Hummus
  • O felie de pâine integrală
  • Apă sau ceai de plante Această combinație îmi oferă nutrienții necesari și mă ține sătulă până la cină.
 • Cina: Pentru cină, aleg o masă de 646 de calorii care include:
  • Broccoli
  • Orez brun
  • Somon
  • Salată verde mixtă cu dressing
  • Un pahar de vin alb
  • Apă minerală cu lămâie Această masă echilibrată îmi oferă un mix sănătos de proteine, carbohidrați și grăsimi.
 • Desert: Închei ziua cu un desert de 100 de calorii care constă în:
  • Brânză de vaci
  • Frisca bătută
  • Apă cu colagen hidrolizat Desertul acesta ușor mă ajută să nu mă simt privată și să-mi satisfac pofta de dulce.

Pentru a avea un regim alimentar echilibrat, e important să urmezi câteva principii de bază:

 • Marea majoritate a caloriilor ar trebui să provină din fructe, legume, cereale integrale, leguminoase și nuci.
 • Evită alimentele cu „calorii goale”, cum ar fi prăjiturile, carnea procesată și băuturile zaharoase.
 • Asigură-te că dieta ta include proteine, grăsimi sănătoase și carbohidrați.
 • Alimentele recomandate zilnic includ fructe, legume, cereale integrale, produse lactate și surse de proteine.

Folosind un calculator de calorii, îmi pot ajusta consumul zilnic pentru a răspunde nevoilor specifice legate de vârstă, sex și nivel de activitate fizică. Acest lucru mă ajută să mențin un echilibru între energia consumată și cea necesară pentru activitățile zilnice.

Sursa informatii: www.blogandroll.ro

Citeste in continuare

Diverse

Adevărul despre steroizi și impactul lor asupra stilului de viață

Publicat

pe

De

Steroizii sunt compuși organici cu o structură specifică, care include patru inele de carbon interconectate. Această structură este baza pentru diverse grupuri funcționale care se atașează de inele, dând naștere la o varietate mare de steroizi cu roluri diferite în sistemele vii. Iată o prezentare a principalelor tipuri de steroizi și rolurile lor în corpul uman:

 • Cholesterol: Este vital pentru integritatea membranelor celulare și este precursorul altor steroizi importanți.
 • Hormoni Steroidieni: Includ hormoni sexuali precum androgenii și estrogenii, care reglează dezvoltarea și funcționarea caracteristicilor sexuale și a proceselor de reproducere.
 • Hormoni Secretați de Corticosuprarenală: Aceștia sunt esențiali în reglarea metabolismului, a răspunsului imunitar și a echilibrului electrolitic.
 • Progesteronul: Joacă un rol cheie în ciclul menstrual și în menținerea sarcinii.
 • Sărurile Biliare și Sterolii: Contribuie la digestia și absorbția grăsimilor din alimentație.

Steroizii sintetici, cunoscuți și sub numele de anabolizante, sunt versiuni fabricate care imită structura nucleului steroizilor naturali. Aceștia sunt folosiți în diferite tratamente medicale, precum:

 1. Terapia de Înlocuire Hormonală: Ajută la corectarea nivelurilor scăzute de anumiți hormoni.
 2. Tratamentul Anemiei: Anabolizantele pot stimula producția de celule roșii în sânge.
 3. Aplicații Medicale Diverse: De la creșterea masei musculare la tratamentul unor afecțiuni cronice.

Deși anabolizantele au aplicabilitate în medicină, utilizarea lor în sport pentru îmbunătățirea performanțelor este interzisă. Sportivii care folosesc steroizi anabolizanți își asumă riscuri semnificative pentru sănătate, deoarece aceste substanțe pot avea efecte secundare grave.

Pentru a înțelege mai bine impactul steroizilor asupra unui stil de viață sănătos, este esențial să fim conștienți de diferența dintre steroizii naturali, care sunt indispensabili funcționării normale a corpului, și steroizii sintetici, care pot avea consecințe serioase dacă sunt folosiți necorespunzător.

Tipurile de steroizi și utilizările lor

Pe parcursul căutării unui stil de viață sănătos, am întâlnit diverse informații despre steroizi și modul în care sunt utilizați. În esență, steroizii sunt substanțe chimice care includ hormoni și compuși asemănători, având o gamă largă de aplicații medicale, precum tratamentul inflamațiilor și problemelor hormonale. În continuare, voi detalia tipurile principale de steroizi și utilizările lor specifice:

 1. Steroizi Anabolizanți:
  • Scop: Principalul lor rol este de a stimula creșterea masei musculare și de a îmbunătăți performanța fizică.
  • Exemple Comune: Testosteron, nandrolon, oxandrolon, trenbolon, metandienon (Dianabol).
  • Forme de Administrare: Orala (tablete și capsule), injectabilă.
 2. Corticosteroizi:
  • Proprietăți: Sunt cunoscuți pentru efectele lor antiinflamatoare și imunosupresoare.
  • Condiții Tratate: Artrită, astm, alergii, boli autoimune.
  • Exemple Comune: Prednison, dexametazonă, betametazonă, hidrocortizon, triamcinolon.
  • Forme de Administrare: Orala, injectabilă, topică (creme și unguente), plasturi, spray-uri nazale.
 3. Steroizi Androgenici:
  • Efect: Afectează predominant caracteristicile sexuale masculine.
  • Exemple Comune: Dihidrotestosteron, mesterolon, metenolon.

Utilizarea steroizilor în scopul îmbunătățirii performanțelor atletice este interzisă în majoritatea competițiilor sportive și poate avea consecințe negative asupra sănătății. Este important de menționat că abuzul sau utilizarea excesivă a steroizilor poate duce la efecte secundare serioase, precum tulburări de somn, hipertensiune arterială, ginecomastie, amenoree, leziuni hepatice, creșterea agresivității, acnee și probleme psihologice.

În SUA, sunt disponibile fără prescripție medicală precursori metabolici ai testosteronului sau nandrolonului, care pot fi achiziționați over-the-counter. Totuși, utilizarea cronică a steroizilor poate duce la o creștere semnificativă a riscului de mortalitate din cauza complicațiilor cardiovasculare și anumitor tipuri de cancer.

Prin urmare, este esențial să fim informați și să utilizăm steroizii în mod responsabil, respectând indicațiile medicale și având în vedere potențialele riscuri asociate cu utilizarea lor.

Riscuri și efecte secundare

În timp ce explorăm lumea steroizilor și impactul lor asupra sănătății, e important să fim conștienți de riscurile și efectele secundare asociate cu utilizarea lor. Mai jos am detaliat câteva dintre cele mai comune probleme care pot apărea:

Efecte secundare fizice:

 • Acnee severă
 • Tensiune arterială crescută
 • Leziuni hepatice, potențial grave
 • Probleme renale sau boli de inimă
 • Modificări ale nivelurilor de colesterol, care pot duce la complicații cardiovasculare
 • În cazul adolescenților, creșterea poate fi afectată și poate duce la statură scăzută

Utilizarea pe termen lung a steroizilor anabolizanți poate avea un impact semnificativ asupra echilibrului hormonal:

 • La bărbați, poate apărea atrofia testiculară, dezvoltarea țesutului mamar, scăderea numărului de spermatozoizi și creșterea riscului de cancer la prostată
 • La femei, efectele includ creșterea excesivă a părului, adâncirea vocii, neregularități în ciclul menstrual și mărirea clitorisului

Dependența și simptomele de retragere:

 • Steroizii anabolizanți pot crea dependență, iar utilizatorii pot continua să-i consume chiar și atunci când se confruntă cu consecințe negative
 • Încetarea utilizării poate duce la simptome de sevraj, inclusiv:
  • Oboseală
  • Anxietate și schimbări de dispoziție
  • Depresie
  • Insomnie
  • Scăderea dorinței sexuale

Este esențial să ne informăm și să abordăm cu precauție orice formă de steroizi, fie că vorbim despre anabolizante sau corticosteroizi. Sănătatea noastră și bunăstarea generală ar trebui să fie întotdeauna pe primul loc, iar deciziile legate de corpul nostru trebuie luate cu grijă și în cunoștință de cauză.

Recomandări și precauții în utilizarea steroizilor

Atunci când vine vorba de utilizarea steroizilor, este crucial să avem o abordare informată și precaută. În continuare, împărtășesc câteva recomandări și precauții esențiale:

 • Supraveghere medicală: Utilizați steroizi injectabili doar sub supravegherea unui doctor calificat. Este important să înțelegem că aceste substanțe puternice trebuie folosite responsabil.
 • Tipuri de steroizi: Există trei tipuri principale de steroizi – glucocorticoizi, mineralocorticoizi și sexosteroizi – fiecare cu funcții specifice în organism. De exemplu, corticosteroizii sunt medicamente sintetice ce imită efectele steroizilor naturali și sunt adesea folosiți în tratamente medicale.
 • Instrucțiuni și dozaj: Respectați întotdeauna instrucțiunile și recomandările de dozaj ale doctorului când folosiți steroizi. Nu întrerupeți brusc administrarea, deoarece acest lucru poate duce la simptome de sevraj.

În plus, iată câteva măsuri de precauție:

 • Efecte secundare: Fiți atenți la efectele secundare posibile, cum ar fi creșterea apetitului, luarea în greutate, schimbările de dispoziție, slăbirea mușchilor și scăderea funcției imune. Monitorizați-vă cu atenție starea de sănătate și discutați orice schimbare cu medicul dumneavoastră.
 • Interacțiuni medicamentoase: Informați-vă doctorul despre orice alte medicamente pe care le luați, deoarece steroizii pot interacționa cu alte tratamente.
 • Monitorizarea glicemiei: Dacă aveți diabet, este esențial să monitorizați îndeaproape nivelurile glicemiei, deoarece steroizii pot influența aceste valori.

Pentru a menține eficacitatea steroizilor și a preveni expunerea accidentală:

 • Depozitare adecvată: Păstrați steroizii în condiții adecvate pentru a menține eficacitatea lor și pentru a preveni expunerea accidentală la aceștia.
 • Utilizare corectă: Nu împărtășiți steroizii cu alții și nu îi folosiți în alte scopuri decât cele prescrise.
 • Urmărire medicală regulată: Faceți controale medicale regulate pentru a monitoriza sănătatea și pentru a ajusta dozajul de steroizi după cum este necesar.

Aceste recomandări și precauții sunt menite să vă protejeze sănătatea și să asigure că beneficiile steroizilor sunt maximizate, în timp ce riscurile sunt minimizate. Este esențial să ne amintim că steroizii, inclusiv anabolizantele, sunt substanțe puternice care necesită o abordare prudentă și informată.

Citeste in continuare

Diverse

Sisteme de copiat moderne – Avantaje si dezavantaje

Publicat

pe

De

Intrebandu-se in orice moment daca dispozitivele precum sistemele de copiat ii pot ajuta, din ce in ce mai multi studenti au inceput sa apeleze la aceste dispozitive, precum si la facilitatile pe care ele le ofera. Tinand cont ca lumea in care traim a devenit una foarte agitata si rapida, studentii se confrunta cu multe provocari academice, acesta fiind motivul pentru care ei au in vedere aceste casti de copiat.

Sistemele de copiat devin astfel din ce in ce mai apreciate de catre studenti, acestea influentand parcursul academic al acestora. Cu toate acestea, studentii trebuie sa cunoasca cateva lucruri despre aceste casti de copiat, astfel incat sa fie siguri de faptul ca iau decizia cea mai buna din acest punct de vedere, si anume din punctul de vedere al alegerii castilor. Exista astfel si unele provocari pe care aceste sisteme de copiat le pun in calea studentilor, iar in cele ce urmeaza vom explora atat avantajele, cat si dezavantajele lor.

Căutând pe Google expresii precum „copiat”, „metode de copiat”, sau „cum să copiez”, apar zeci de site-uri care vând echipamente de ultimă oră, oferind elevilor din România posibilitatea de a frauda examenele.

Site-urile românești care oferă spre vânzare obiecte precum pixuri și căști special concepute pentru copiat, fără a încălca legile, atrag în mod particular atenția în perioadele examenelor de Bacalaureat sau Evaluare Națională. Unul dintre aceste site-uri este si www.casti-de-copiat.ro, unde poti sa gasesti mai multe dispozitive interesante cum sunt cutiuta gsm cu casca de copiat, cardul gsm, pixul gsm, ceasul cu text reader, camere video pentru copiat in nasture, dar si diferite accesorii pentru aceste sisteme de copiat.

Avantajele oferite de sistemele de copiat

Sistemele de copiat sunt o solutie salvatoare in ceea ce priveste avantajele pe care le ofera. In primul rand, acestea faciliteaza accesul rapid, dar si eficient la informatii; aceasta metoda oferind studentilor succesul pe care acestia il doresc in examene. Folosindu-se astfel de aceste dispozitive, ei reusesc sa treaca de examene. Cu toate acestea, este merue recomandat sa se foloseasca aceste dispozitive doar in situatia examenelor care au o importanta mai scazuta, pentru ca invatarea autentica nu poate fi inlocuita niciodata de astfel de dispozitive.

Studentii se mai confrunta si cu diverse stari de scadere a increderii personale, precum si cu diverse anxietati, de aceea castile de copiat pot fi un mijloc prin care studentii pot trece cu usurinta peste aceste anxietati. Utilizarea unor astfel de dispozitive poate creste semnificativ sentimentul de incredere in propriile capacitati, de aceea este recomandat ca studentii care au sentimente de nesiguranta sa se bazeze pe aceste dispozitive pentru a trece peste orice fel de examen.

Daca un student are nevoi speciale si nu se poate descurca cu invatatul, sistemele de copiat sunt o solutie buna din acest punct de vedere, astfel incat sa treaca cu bine peste orice fel de dificultate. Aceste casti pot facilita astfel intelegerea, precum si o mai buna asimilare a materiei pentru acesti studenti, ei reusind sa treaca cu bine peste orice fel de examen. In acest fel, acestia au acces la informatii adaptate, dar si accesibile in acelasi timp, dispozitivele de acest fel oferindu-le studentilor cu nevoi speciale sansa de care acestia au nevoie pentru a se bucura de succesul academic dorit.

Sunt si dezavantaje in a folosi aceste sisteme de copiat?

Desi dezavantajele sunt minore, acestea exista. Bineinteles, cel mai mare dezavantaj este sa fii prins, iar mai apoi sa ajungi sa suporti consecintele faptului ca ai facut acest lucru. Daca esti descoperit cu faptul ca ai sisteme de copiat, poti fi sanctionat in conformitate cu regulamentul unitatii.

Un alt dezavantaj, deci acesta este mai greu de sesizat initial, este ca devii mult mai putin responsabil in timp daca incepi sa folosesti aceste casti. Daca incepi astfel sa te folosesti de aceste casti, merita si sa nu mai inveti deloc, atunci acest lucru iti va afecta atat dezvoltarea, cat si educatia pe termen lung. Ideal ar fi, asadar, sa te folosesti de aceste sisteme de copiat doar din cand in cand si la examenele care nu sunt atat de importante.

Merita sa folosesti aceste dispozitive?

Desi ele au unele dezavantaje, sistemele de copiat ofera si o multime de avantaje importante pe care nu trebuie sa le omiti. Totul depinde de tine, asadar, daca vei folosi sau nu aceste casti de copiat; de aceea este important sa le folosesti intr-un mod cat mai responsabil.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Actualitate10 ore ago

Simona Dolniceanu, candidatul surpriză la Primăria Ploiesti

Partidul România în Acțiune a produs soc în lumea politica ploiesteană prin anunțarea candidatului la funcția de primar al municipiului...

statuete personalizate statuete personalizate
Exclusiv18 ore ago

Cele mai potrivite idei de cadouri pentru șeful și colegii tăi de muncă

Cadourile reprezintă nu doar gesturi de generozitate, ci și modalități de a consolida relațiile profesionale și de a întări legăturile...

scoatere nerv masea scoatere nerv masea
Exclusiv18 ore ago

Cariile dentare: Simptome, cauze și opțiuni de tratament

Cariile dentare sunt una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate orală cu care se confruntă oamenii din întreaga lume....

Exclusiv22 de ore ago

UPDATE/CARACATIȚA WHITE TOWER (XVI)/Hidra care a terorizat Ploieștiul și care continuă să distrugă vieți/Totul sub acoperirea politistilor corupti din varful IPJ Prahova si varful M.A.I.

Gruparea infracțională care a terorizat Ploieștiul în perioada pseudo-procurorului Portocală, continuă și astăzi să distrugă viețile oamenilor. Șantaj, mită, mașini...

Exclusiv22 de ore ago

Cum a „facut” Statescu Ciprian Gh. primul milion de euro cand era primar al orasului Baicoi? (III)/PROMO/IN CURAND

Cum a „facut” Statescu Ciprian Gh. primul milion de euro cand era primar al orasului Baicoi? (III)/PROMO/IN CURAND Cum a...

Exclusiv22 de ore ago

Caracatita din sistemul penitenciar (I)/SERIAL

STEFAN TEOROC LIDER PENTRU EL! Din acest numar, ziarul Incisiv de Prahova va deschide, cu o serie de cateva articole,...

Exclusiv22 de ore ago

„Exista si principiul potrivit caruia un drept necontestat se prezuma ca a fost acordat corect”

“Ironia sortii este ca astia cu salarii de excelenta nu au fost niciodata in tabara ta. In randul suporterilor tai...

Exclusiv22 de ore ago

Polițiștii i-au identificat pe cei doi autori ai acestor acte de o cruzime inimaginabilă, documentându-le activitatea în cadrul dosarului penal constituit, fiind reținuți pentru rănirea cu intenție a animalelor

În epocile în care oamenii traversau procesul de evoluție, trebuiau să fie precauți pentru a nu fi atacați de animalele...

salon frizerie Bucuresti salon frizerie Bucuresti
Exclusiv3 zile ago

Cum să îți alegi tunsoarea perfectă pentru forma feței tale

Alegerea unei tunsori potrivite este esențială pentru exprimarea personalității și pentru îmbunătățirea aspectului general. La fel ca în cazul femeilor,...

Exclusiv3 zile ago

„Avem si noi la MAI, un Coldea mai mititel”

Referitor la subiectul excelentei, asa cum am banuit, Ministerul Muncii a fost sensibilizat sa tergiverseze comunicarea informatiilor solicitate prin petitiile...

Exclusiv3 zile ago

Șeful IPJ Neamț, comisar șef de poliție Osoianu Mihai Iulian, refuză să aplice prevederile acordului privind contracte de asigurare facultativă pentru mijloacele de mobilitate navală și terestră din dotarea IPJ Neamț.

Sindicatul Europol Neamț „Către, Ministerul Afacerilor Interne, Domnule Ministru, Conform Acordului Colectiv privind raporturile de serviciu ale funcționarilor publici cu...

Exclusiv4 zile ago

UPDATE/CARACATIȚA WHITE TOWER (XV)/Putregaiul acoperit de șefii poliției care stau la băute cu infractorii

Curg tone de cerneală dezvăluind mizeriile ascunse într-o afacere care dacă s-ar fi întâmplat într-un stat civilizat am fi avut...

Exclusiv4 zile ago

Sefii sunt obligați să raporteze până azi – 23 februarie (coincidența face că e chiar sărbătoarea Armatei Roșii) numărul polițiștilor care dețin pașapoarte

Am primit o semnalare și am simțit mâncărimi în palme, chiar dacă Emil Păscuț – și el incitat de subiect...

Exclusiv4 zile ago

Se conturează informatia ca SOLDA DE GRAD ȘI NORMĂ DE HRANĂ va fi cu aplicare de la 01.04.2024 si cu plată pe 10.05.2024!

La data de 23.01.2024, la intâlnirea dintre prim-ministrul României, ministra jusțiției și președinții federațiilor reprezentative din sistemul penitenciar, politicienii s-au...

Exclusiv5 zile ago

Caracatita WHITE TOWER (XIV) /Neregurile de la Urbanismul Primariei cunoscute de primarul PSD-ist Andrei Volosevici

Țeapa imobiliară de la WHITE TOWER nu înseamnă doar cea mai mare fraudă din istoria Ploieștiului, acoperita de politisti corupti...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!