Actualitate
EXPLOZIV/Scoateti tehnica de filaj din hoteluri!

Noi amanunte incendiare sunt pe cale sa rabufneasca si sa ”suceasca” unul dintre cele mai spectaculoase dosare instrumentate de procurorii romani in ultimii ani, oricum unii ”nebuni”. Este vorba despre ancheta ”Black Cube” , unde, chiar daca procurorii DIICOT se feresc ca dracul de tamaie sa avanseze prea mult cu audierile, ies la iveala detalii absolut halucinante. Si pe langa impactul pe care il vor avea asupra magistratilor, cu siguranta ca noile piste reprezinta o oportunitate cum nu se poate mai prielnica pentru ca sefii ”vizionari” ai serviciilor secrete romanesti sa faca un nou pas spre acel ”moment zero” promis in primul rand partenerilor strategici ai Romaniei. Cu exceptia generalului Pahontu, bineinteles… Cel a carui structura va fi din nou pusa la zid odata cu acceptare ca probe a marturiilor celor doi politisti de la BCCO care au fost practic sculati din somn si adusi aproape ”cu japca” la Hotelul Marriott sa preia formal conducerea operatiunii de identificare si arestare a celor doi ”spioni” israelieni de la ”Black Cube”, una despre care habar nu aveau! Si care, dupa cum reiese din informatiile de ultima ora intrate in posesia noastra, de fapt ar fi ”cazut pe tehnica” chiar in camerele de hotel pe care le ocupau, ceea ce ar si explica de altfel misterul ”autosesizarii din oficiu” in acest caz atat de greu de gestionat .
Hotelurile de lux din Capitala ”gem” de tehnica ”plantata” ilegal
Ceea ce confirma inca o data in plus, desi initiatii sistemului nu mai aveau nevoie si de alte probe ca buna parte din serviciile noastre secrete nu s-au dezbarat inca de ”naravul” de a ”planta” sub diverse pretexte mai mult sau mai putin confirmate de mandate judecatoresti tehnica de interceptare in marile hoteluri de lux frecventate de cetateni straini, pentru a o uita apoi acolo ”pe vecie”! Iar daca expertii ar incepe verificari pe axa Pullman- Marriott, trecand si pe la Raddison Blue, Athenne Palace Hilton sau Intercontinental, ca sa dam doar cateva exemple, dupa cum se susoteste deja la vaful sistemului, singura dificultate ar fi doar identificarea ”apartinatorilor” tehnicii de filaj… Caci, intr-adevar, hotelurile de lux din Capitala si nu doar ”gem” de tehnica, insa nu doar o singura structura poate fi aratata cu degetul pentru aceste metode ”neortodoxe”, care irita tot mai mult partenerii strategici. Chiar daca, momentan, ”magareata” va cadea din nou pe capul SPP-ului generalului Pahontu…
S-au spart la comisie!
Pentru a respecta cutumele unor audieri secrete nu am dezvaluit nici inainte si nu o vom face nici azi identitatea celor trei ofiteri acoperiti de la U.M. 0163 L din cadrul SPP care au depus marturie, cu doar atat de putina vreme in urma, la etajul sase al Palatului Parlamentului. Insa dupa principiul ”unde dai si unde crapa”, in incercarea disperata de a respecta instructiunile primite de urgenta si a ”acoperi” alte piste, ”cei trei crai de la Rasarit” au recunoscut, fie si partial, implicarea ”pe persoane fizice” in ancheta ”Black Cube”, deschizand astfel ”Cutia Pandorei” cu privire la posibila interceptare ilegala a israelienilor vizati de dosarul ”Black Cube” pe timpul sederii acestora in unul dintre cele mai cunoscute hoteluri din Capitala.
”Cozile”la DNA s-au facut si cu interceptari fara mandat
Practica folosita mai mult ca sigur de ”fundamentalistii” lui Paunica sau Voroneanu si in alte spete, dupa cum vom dezvalui in curand. Si cum ”anvergura” lui Felix Banila in fruntea DIICOT nu este chiar atat de mare incat acesta sa bata cu pumnul in masa si sa ceara deblocarea dosarului, uite ca alte structuri care ”nu uita si nu iarta” s-au ”napustit” deja asupra declaratiilor facute cu doar cateva zile in urma in cadrul Comisiei speciale de ancheta a conducerii SPP-ului.
Microfonie la greu
Acum este clar ca in lumea serviciilor secrete nimeni nu este ”mimoza” si ”ai nostri” sunt ascultati si ei la greu pe afara. Dar uite ca este suficienta o ”bresa” precum cea comisa, fie si fara intentie in audierile secrete din Comisie pentru a se putea apoi largi o ”falie” care poate pune buna parte din structurile noastre intr-o pozitie incomoda fata de alte servicii, agentii sau birouri partenere. Insa daca ar fi sa vedem si partea plina a paharului, ”bomba” care urmeaza a fi detonata mai rapid decat se asteapta unii in dosarul ”Black Cube”, unul departe de a fi inchis inca poate fi folosita pentru a scapa de tehnica plantata fara mandate in hotelurile de lux si care ar urma sa fie retrasa. Culmea este insa ca, la ce ”microfonie” au ajuns acestea sa produca, inclusiv intre diverse structuri rivale, a-ti scoate acum tehnica nu este deloc lucru usor. Mai ales ca si alti ochi sunt deja atintiti pe camerele unde mereu nimereau ”aleatoriu” diversele ”obiective” documentate, cum este si cazul SPP-ului dar nu doar, cam fara niciun temei legal…(Catalin Tache).
Actualitate
Australia achiziționează torpile MK-48 pentru modernizarea flotei sale submarine
Actualitate
Forțele Spațiale ale SUA: Priorități aliniate cu administrația Trump în fața unor reduceri bugetare
Actualitate
UE exclude SUA din pachetul de finanțare SAFE de 150 de miliarde de euro: drumul spre autonomia strategică

Inițiativa SAFE, parte a programului Readiness 2030, marchează o schimbare semnificativă în politica de apărare europeană, prioritizând reînarmarea și reducerea dependenței de Washington.
Uniunea Europeană a exclus Statele Unite din accesul la noul pachet de finanțare de 150 de miliarde de euro (163 de miliarde de dolari) pentru acțiuni de securitate în Europa (SAFE), demonstrând angajamentul său față de autonomia strategică, reînarmarea accelerată și o mai mică dependență de Statele Unite pentru armament. Inițiativa SAFE face parte din programul mai amplu Readiness 2030, anunțat de Comisia Europeană. Finanțarea se va realiza prin intermediul piețelor de capital, iar fondurile vor fi redistribuite statelor membre sub formă de împrumuturi, în funcție de cerere și de planurile naționale de înarmare.
Autonomie strategică și achiziții comune
SAFE va permite statelor membre să își mărească semnificativ investițiile în apărare prin achiziții comune din industria europeană de apărare, concentrându-se pe capabilitățile prioritare. Acest lucru va contribui la interoperabilitate, predictibilitate și reducerea costurilor pentru o bază industrială europeană de apărare puternică. Achizițiile comune SAFE necesită implicarea a cel puțin două țări, una dintre acestea fiind membră UE. Pe lângă statele membre UE, sunt eligibile Ucraina, țările Asociației Europene a Liberului Schimb (EFTA) – Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția – și țările Spațiului Economic European (SEE). SUA și Regatul Unit sunt excluse.
Îndoieli privind dependența de sistemele de armament americane
Decizia de a exclude SUA reflectă îngrijorările legate de independența operațională a unor sisteme de armament americane, precum avioanele de luptă F-35. Vicepreședintele Comisiei Europene, Kaja Kallas, a subliniat necesitatea ca armata să aibă „mâini libere” în situații de criză, sugerând limitări impuse de utilizarea armelor străine.
Pachetul ReArm Europe și noul document alb de apărare
SAFE reprezintă o parte importantă din pachetul ReArm Europe de 800 de miliarde de euro, restul urmând să fie alocat în patru ani printr-o clauză de excepție pentru bugetele naționale de apărare, până la maximum 1,5% din PIB. Noul document alb de apărare al UE se concentrează pe închiderea decalajelor de capacitate, consolidarea bazei industriale de apărare, sprijinirea Ucrainei și creșterea rapidă a gradului de pregătire până la sfârșitul deceniului. Documentul evidențiază ritmul accelerat al retragerii aliaților tradiționali, inclusiv SUA, de pe scena europeană, subliniind decizia ca fiind mai rapidă decât anticipat. Acest lucru este corelat cu declarațiile pro-ruse ale președintelui Donald Trump, precum și cu suspendarea ajutorului militar și a schimbului de informații cu Ucraina.
Priorități și proiecte viitoare
Printre decalajele de capacitate vizate se numără sistemele de apărare aeriană și antirachetă, munițiile, sistemele anti-drone, dronele, echipamentele de război electronic și tehnologiile emergente precum inteligența artificială și calculul cuantic. Documentul propune o serie de proiecte comune de apărare, detaliile urmând a fi stabilite ulterior de statele membre. Comisarul european pentru apărare și spațiu, Andrius Kubilius, a menționat că Consiliul European își propune să prezinte opțiuni pentru proiecte comune de apărare statelor membre în jurul lunii iunie. Documentul subliniază importanța programelor collaborative pentru a accelera livrarea echipamentelor și pentru a spori capacitatea de producție a industriei europene de apărare. Kubilius a evitat să ofere ținte precise pentru cheltuielile de apărare ale statelor membre, sugerând totuși că o cotă de peste 2% din PIB este în concordanță cu un „nou nivel de ambiție”.
-
Exclusivacum 4 zile
Scandal electoral în penitenciar: Acuzații grave de manipulare și presiuni
-
Exclusivacum 2 zile
Haos și bădărănie în Penitenciarul Botoșani: un ofițer ANP jignit de colegi
-
Exclusivacum 3 zile
Ministrul Justiției, Radu Marinescu, vizită inedită la Penitenciarul Deva: un semnal puternic pentru reforma sistemului penitenciar
-
Exclusivacum 2 zile
Un milion de euro pentru plimbări în parc: Luxul de la ANP în contrast cu realitatea din penitenciare
-
Exclusivacum 4 zile
Muntele corupției: Iepuri și capcane în Vălenii de Munte
-
Exclusivacum 2 zile
Castelul de cărți de joc in scandalul White Tower & City Gate-Rețeaua de corupție imobiliară: Milioane furate, acte fără număr
-
Exclusivacum 4 zile
Scenariul fraudelor imobiliare: Figuri si umbre în dosarul White Tower & City Gate
-
Exclusivacum 3 zile
Mandat eșuat al ANP în asigurarea siguranței penitenciarelor