Connect with us

Actualitate

EXCLUSIV/I.P.J. SIBIU INFIRMĂ AFIRMAȚIILE SINDICATULUI POLIȚIȘTILOR „DECUS”! AMBELE „TABERE” SUNT OFUSCATE DE DEZVĂLUIRILE ZIARULUI INCISIV DE PRAHOVA ÎN CAZUL ȘEFULUI POLIȚIEI MUNICIPIULUI SIBIU, VEȘTEMEANU SEBASTIAN

Incisiv

Publicat

pe

În urmă cu 3 zile, ziarul Incisiv de Prahova dezvăluia public faptul că familia soților Veștemeanu (polițiști în M.A.I.-I.P.J. Sibiu) se deplasau cu autoturismul instituției în interes personal, având și minori pe bancheta autoturismului de serviciu.

Niciunul dintre ocupanții autoturismului nu purtau centura de siguranță, minorii nefiind asigurați, măcar, în vreun dispozitiv special.

În data de 09.10.2018, SNPR „Decus” susține că „s-a documentat” cu privire la acest caz evindețiat de ziarul Incisiv de Prahova și a postat comunicatul: Deunăzi apărea într-un jurnal online știrea că un polițist cu funcție de conducere a ieșit la plimbare cu familia, “profitând” de autoturismul de serviciu, dacă Loganul poate fi numit autoturism… https://www.incisivdeprahova.ro/…/exclusivseful-politiei-m…/

Fiind vorba despre un membru al SNPR DECUS, ne-am documentat și am făcut verificări temeinice, fiind acum în măsură să vă furnizăm info concrete despre incident.

Astfel, în seara zilei de 06.10.2018, cms. șef Veștemeanu Sebastian era de serviciu în dispozitivul de control al polițiștilor ce asigurau paza secțiilor de votare cu ocazia referendumului, în zona străzilor Hațegului, Banatului, Turismului, Emil Cioran, etc., aproximativ 35 de locații. În aceeași seară, soția dumnealui, care lucrează în același minister, a fost solicitată pentru a se prezenta la unitate și, întrucât solicitarea a fost una de interes operativ, neplanificată, colega noastră Veștemeanu Roxana a fost nevoită să-și ia și copiii, neavând cu cine să-i lase. Se întâlnește cu soțul – Veștemeanu Sebastian pe str. Crișanei și pleacă împreună spre sediul IPJ Sibiu.

Acum este adevărat că ofițerul „și-a permis” ca în timpul acestei deplasări să mănânce un sandwich, având în vedere că toată ziulica a alergat dintr-o parte în alta, în misiune fiind, aspecte ce pot fi verificate din procesele-verbale întocmite cu ocazia controalelor. Așa este, unii oameni mănâncă în fiecare zi…

Deci membrii noștri de sindicat nu erau la promenadă în familie, așa cum, tendențios, a fost prezentată situația. Ci se deplasau spre serviciu, soțul savurând o felie de salam cu o chiflă. Delicios prânz.

 Luăm în calcul și varianta în care jurnaliștii au fost intenționat dezinformați despre situația de fapt, cu scopul vădit de denigrare a colegilor noștri, dezinformare provenită, poate, de la un fost angajat al IPJ Sibiu, în prezent cercetat penal, ale cărui frustrări eșapează flatulând deranjant, chiar și prin parcările mall-urilor sau toaletele gărilor.

Tocmai pentru faptul că ziarului Incisiv de Prahova nu îi place „să vorbească vorbe”, a solicitat și opiniile: M.A.I., I.G.P.R., I.P.J. Sibiu. Bineânțeles că M.A.I.-ul a pasat, de urgență, problema la IGPR (deși MAI-ul emite acele ordine și instrucțiunii ambigue, de regulă fără temei în lege) iar IGPR-ul nu a vrut să dea curs solicitării noastre (nu ne surprinde, la câte ilegalități mușamalizează IGPR-ul, asta e o nimica toată).

În schimb, I.P.J. Sibiu (de frică să nu facem „judecăți proprii de valoare” care să-i incrimineze și mai mult) a răspuns … cu furie. Fiindcă, este foarte neplăcut când un „big boss” care trebuie văzut în M.A.I. și Poliție, de către cetățenii țării, ca și „lumina Lumii”… nu ca ființă umană expusă erorii… vanității ș.a.m.d. Iar IPJ Sibiu ne spune franc că nu există derogări de la Constituție pentru polițiști… și, ne mai spune același IPJ Sibiu că șeful Veștemean era „în misiune de control la secțiile de votare”. Interesant este că nici în legislația electorală și nici în Legea de organizare și funcționare a Poliției Române nu se prevede „controlul șefilor polițiști de către șefii acestora”. Angajații M.A.I. care dețin calitatea de „agent constatator” sunt direct răspunzători de promptitudinea și interpretările date în stabilirea eventualelor contravenții/abateri de la Lege. Șefii „își fac de lucru” fiindcă nu au ce căuta în acest peisaj, conform legii.

În fine, să zicem că Veștemeanu Sebastian, ca și șef, are obligația profesională, morală să vadă ce se întâmplă cu subalternii săi (i s-o fi făcut vreunuia rău și trebuie internat/schimbat din post, îl găsește încercuit de indivizi periculoși etc. și trebuie să ofere o mână de ajutor ș.a. situații). Numai că, IPJ Sibiu îi contrazice pe cei de la Decus și nu spune nimic despre soția lui Veștemeanu Sebastian… Adică, doamna Veștemeanu nu avea ce căuta „în misiunea soțului” ci trebuia să rămână acasă, cu copiii … ce ce nu s-a întâmplat. Iar IPJ Sibiu nu spune absolut nimic de „misiunea intempestivă a doamnei Veștemeanu”. Deci, SNPR Decus a fost prins cu minciuna! Rușine să vă fie, stimabililor, dacă ați crezut că mințind opinia publică, membrii „Decus” pentru a scuza fapte, ilegalități, ale unor membrii ai acestui sindicat veți reuși să-i și ajutați…

În concluzie, frica de șef este chiar și în sângele sindicaliștilor Decus așa cum o regăsim și în sângele celor de la celelalte sindicate din M.A.I. (SNAP, Diamantul, SNPPC etc.) fiind aceștia dispuși chiar să și mintă „doar ca să îl scape pe șeful mult-iubit”. (Alexandru Firicel – sef Departament Investigatii).

N.R. Nu ne-am propus să fim „iubiți” de cineva anume. Singura noastră obligație, ca și jurnaliști, este să evidențiem fapte însoțite de probe urmând ca opiniile noastre să fie confirmate/infirmate de cititorii noștrii exclusiv în baza probelor și a Legii.

Iar dacă polițista de birou, Welter Elena, susține că suntem „tendențioși”, părtinitori, „răi”, ei bine nu suntem, spre disperarea ei și a celor ca ea: falși polițiști din structurile suport și „mahări cu epoleți”. Adevărul doare! Știm… dar asta nu înseamnă că trebuie să mințim opinia publică, persoanele fizice și juridice precum Decus sau IPJ Sibiu, I.G.P.R., M.A.I. etc. doar ca să-i scăpăm pe ilegaliști atunci când Legea și probele îi inculpă.

 

 

Actualitate

EXCLUSIV/POLITISTII DIN IPJ ILFOV LA PETRECERI IN TIMPUL PROGRAMULUI/FAZA OPINIILOR POLITICE SI TRANSMISIUNILOR LIVE DE LA VOLANUL MASINII DE SERVICIU (VII)

Incisiv

Publicat

pe

De

Sa continuăm seria de dezvăluiri cu privire la activitatea polițistului Anghel Mihai din cadrul Postului de Poliție Branesti, atunci când este în exercitarea atribuțiilor de serviciu, iar …..asa cum ne-am obișnuit deja, conducerea IPJ Ilfov nu stie, nu vede, nu aude căci de, este finul Primarului în functie de la Branesti. Oare acest domn polițist nu cunoaște statutul polițistului? Oare știe că polițistul nu își exprimă opinia personală în ceea ce privește clasa politică? Intr-adevar noi punem aceste întrebări retorice, răspunsul îl aflăm tot de la polițistul în cauză cu astfel de postari pe rețeaua publică de socializare Facebook. Privim aceste imagini și comentarii și ne minunam de ceea ce vedem, deoarece stim că domnia sa, polițistul, este vizat de o cercetare disciplinară precum și de o cercetare penală. Mândrie națională ce sa mai zicem, pe plan local acest polițist este intangibil.

Cu toate că, Poliția Română desfășoară o campanie de informare privind utilizarea telefonului mobil pentru toți participanții traficului rutier în ceea ce privește siguranta pe drumurile publice, acest domn polițist demonstrează contrariul prin faptul că posteaza live pe Facebook chiar din autospeciala MAI. Noi, cetățenii de rând ce să mai spunem? Ce exemplu oferă acest polițist tinerilor? Lăsăm așadar, opinia publică sa-si puna cuvântul…! Vom reveni. (Cristina T,).

N.R – Primarul din Branesti se lauda zilele trecute ca va interveni prin interpusi la ministra Carmen Dan pentru a ne stopa dezvaluirile. Bai, esti beat? Bai, esti nebun?….Ce treaba are MAI cu ziarul nostru? Tot ce s-a dezvaluit si ce se va dezvalui cu privire la acest subiect sunt aspecte din sesizarile penale care sunt intrumentate la diverse parchete din Bucuresti. Mare este „gradina”, continuarea poate sa o afle singur acest primar.

Citeste in continuare

Actualitate

EXPLOZIV/Sluga Lazar, fugarita de FSB!

Incisiv

Publicat

pe

De

Dezvaluirea in exclusivitate din urma cu doua zile a protocolului de cooperare semnat intre  Parchetul General al Romanie si Procuratura Generala a Federatiei Ruse a inflamat ca niciodata spiritele. La Moscova! Acolo unde devoalarea protocolului pe care il publicam azi integral si care cuporinde inclusiv intalniri punctuale cu privire la ”cooperarea in domeniul anticoruptiei” nu i-a picat deloc bine procurorului general Yuri Chaika, cel cunoscut si drept ”biciul lui Putin”. Astfel ca, dupa cum reiese din informatiile de ultima ora intrate in posesia noastra, de la Moscova s-a pus mana imediat pe telefon pentru a i se cere  direct socoteala lui Augustin Lazar. Cel care insa s-ar fi dat lovit de ceasul mortii, fugind cu o incapatanare demna de o cauza mai buna sa le raspunda emisarilor Moscovei si incercand sa paseze ”pisica moarta” a protocolului in curtea Serviciului de Cooperare Judiciara Internationala, Relatii Internationale si Programe.

Numai ca, baieti hotarati, fesebistii de la Moscova nu doar ca au insistat in ”fugarirea” lui Augustin Lazar, dar i-au mobilizat si pe colegii de la Ambasada Federatiei Ruse la Bucuresti in incercarea de a-l contacta in vreun fel pe procurorul general al Romaniei. Cel care intre timp era cautat si de partenerii americani, socati inca, dupa cum anuntam in urma cu doar cateva zeci de ore, de ”jocul dublu” al autoritatilor  romane. Si care la randul lor incercau sa afle de ce Augustin Lazar nu a avut ”bunavointa” de a anunta si partea americana atunci cand s-a apucat sa incheie protocolul de cooperare  tocmai cu Procuratura Generala a Federatiei Ruse! Astfel ca, disperat si prins intre ciocanul rusesc si nicovala americana, Augustin Lazar a avut o iesire publica personala fara precedent pentru aroganta cu care trimitea pana acum pe toata lumea la biroul de presa, recunoscand pe deplin existenta protocoalelor dezvaluite de noi!

”Nea Gusti”, raspunde-le, bre, la telefon!

Daca procurorul general al Romaniei ar avea vreun consilier mai de ”Doamne Ajuta” pe probleme internatioanle, cam acesta ar fi singurul sfat care ar trebui sa i-l dea! Pentru ca, atunci cand FSB-ul te cauta, fie si prin intermediul Procuraturii Generale de la Moscova sau a Ambasadei Federatiei Ruse la Bucuresti, tot te gaseste pana la urma! Si de altfel este si normal ca ”partenerii” rusi ai lui Augustin Lazar sa fie lamuriti despre ”scurgerea” unui document pentru care initiati ai sistemului felicita deja structura contrainformativa romana implicata in aceasta operatiune, pe cand Procuratura Generala de la Moscova are desigur cu totul alte ipoteze! Si atunci sa-i spuna Augustin Lazar ”biciului lui Putin”, procurorul general Yuri Chaika exact ceea ce a declarat public la Bucuresti si anume ca ”nu este vorba despre un protocol secret, ci documentul vizeaza doar cooperarea internationala”! Si procurorul general al Romaniei sa i se planga tot procurorului general al Federatiei Ruse ca ”orice interpretare tendentioasa reprezinta un atac la adresa Ministerului Public”. Cu toate ca nici rusii nu mai cred in lacrimile autovictimizatilor care pun vechea placa ”dai in mine, dai in fabrici si in uzine”… Pentru ca protocolul este semnat strict de procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, ci nu la ”adeziunea maselor” de lista tuturor procurorilor din cadrul Parchetului General…

Si Departamentul de Stat vrea lamuriri!

Dar este strict treaba lui Augustin Lazar cand isi va face curaj sa-l lamureasca pe omologul rus cum de a aparut acest protocol, fie el ”strict secret” sau ”nesecret” in ”National”. Ca si decizia de a continua sau nu cu evenimentele comune si mesele rotunde prevazute in program, din care prima ”sueta”  este prevazuta chiar pentru luna martie a acestui an. Ca, de, sfatuitori mai buni in lupta anticoruptie decat procurorii lui Putin chiar ca nu putea gasi Augustin Lazar in toata lumea! Pana atunci insa, cert este doar ca aparitia acestor protocoale reprezinta o lovitura nu doar pentru imaginea unei lupte anticoruptii care, iata, in mod cel putin surprinzator se duce implicit cu sprijinul hulitei Moscove, dar mai ales pentru parteneriatul romano-american. Sursele noastre sustinand ca emisarii Washington-ului ar fi cerut deja lamuriri despre ”mersul pe burta” al procurorului general in semnarea acestui protocol cu Moscova, fara instiintarea prealabila sau barem ulterioara si a Departamentului de Stat al SUA! Ceea ce din pacate nu face decat sa ”legendeze” o data in plus ”gena de sluga” a demnitarilor romani, inca de pe timpul Imperiului Otoman. Caci acum nici macar de vreun ”joc dublu” nu se poate vorbi. Si cum Augustin Lazar nu este nici pe departe singurul demnitar roman cu astfel de apucaturi, cateodata parca iti vine sa recunosti ca ne meritam statutul de ”colonie”…

O acopera pe Kovesi!

Pe de alta parte insa trebuie recunoscut franc ca prin aceasta iesire publica prin care recunoaste si implicit isi asuma protocoalele cu Moscova dezvaluite de ”National”, Augustin Lazar face un nou gest de veritabil ”kamikaze” in incercarea disperata de a o acoperi pe Laura Codruta Kovesi. Cea care, iata, tocmai acum cand se joaca ”la rupere” in operatiune de numire a sa in functia de procuror general european, numai de aparitia acestui nou scandal international nu avea nevoie! Pentru ca nu este deloc comod sa dai explicatii de ce, pe cand erai procurorul general al Romaniei ai semnat ”Protocolul privind cooperarea intre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei si Procuratura Generala a Federatiei Ruse , incheiat la Moscova, astazi, ziua 12, luna ianuarie, anul 2012, in doua exemplare, fiecare in limbile romana, rusa si engleza, toate exemplarele avand valoare de document original”.

Mai plecati la Moscova?

Dincolo de acest gest ”sinucigas”, Augustin Lazar trebuie sa raspunda totusi la telefoanele Moscovei! Nu de alta, dar in Protocolul asumat la Bucuresti in data de 18.12.2017 si la Moscova in data de 18.01.2018 , la punctul 3 privind anul 2019  se prevede clar organizarea unui ”seminar pe tema Competentele procurorilor  din Romania si Rusia in organizarea activitatii anchetatorilor si in supravegherea desfasurarii anchetelor. – Moscova, martie”. Nu de alta, dar ”biciul lui Putin” Yuri Chaika pare a fi  om serios si vrea probabil confirmarea pentru ”colaboratorii” romani de la Parchetul General care urmeaza sa ajunga peste nici o luna la Moscova, ca o fi rezervat camerele ”uninominal”… Ca altfel ce explicatie ar putea fi pentru nervozitatea emisarilor FSB care au inrosit firele cu Bucurestiul de alaltaieri incoace…? (Catalin Tache).

 

 

Citeste in continuare

Actualitate

Pentru “fratili” profesor de etica, don’ Florian “Corleone” (SRI), nu face nimeni și un serviciu de informații european?!

Incisiv

Publicat

pe

De

Nu înțeleg o chestie. De ce se zbate cineva sa înființeze un parchet european, căci asta înseamnă și legi penale europene, iar pentru “fratili” profesor de etica, don Florian “Corleone”, nu face nimeni și un serviciu de informații european?! Serviciu de informații care sa culeagă date pentru parchetul european condus de colega Laura “Nefertiti”?!
Apoi, dacă rețeta europeana ar lua modelul romanesc de succes, de ce nu fac ei și o Inaltă Curte de Casație și (In)justiție europeana, care sa fie condusa de un/o partenera de succes al celor doi “dottori”?!
Eu zic ca ar trebui sa inițiem înființarea acestor instituții rapid, cât mai suntem la conducerea UE, ca să nu așteptăm încă o suta de ani sau sa ne-o ia alții înainte?!, precizeaza cu umor englezesc, Mr® SRI, Florea Daniel. (Sava N.).
#iubescPatriotiiCareCopiazaLaDottorate

Citeste in continuare

Parteneri

Știri calde

Actualitate4 ore ago

EXCLUSIV/POLITISTII DIN IPJ ILFOV LA PETRECERI IN TIMPUL PROGRAMULUI/FAZA OPINIILOR POLITICE SI TRANSMISIUNILOR LIVE DE LA VOLANUL MASINII DE SERVICIU (VII)

Sa continuăm seria de dezvăluiri cu privire la activitatea polițistului Anghel Mihai din cadrul Postului de Poliție Branesti, atunci când...

Actualitate4 ore ago

EXPLOZIV/Sluga Lazar, fugarita de FSB!

Dezvaluirea in exclusivitate din urma cu doua zile a protocolului de cooperare semnat intre  Parchetul General al Romanie si Procuratura...

Actualitate4 ore ago

Pentru “fratili” profesor de etica, don’ Florian “Corleone” (SRI), nu face nimeni și un serviciu de informații european?!

Nu înțeleg o chestie. De ce se zbate cineva sa înființeze un parchet european, căci asta înseamnă și legi penale...

Actualitate15 ore ago

Adrian Dobre desfiintat de viceprim-ministrul Grațiela Gavrilescu: “Dacă vrei să nu te acoperi, definitiv, de ridicol, nu mai fi dobritoc!”

Viceprim-ministrul Grațiela Gavrilescu, președinte ALDE Prahova,  a scris, într-o postare pe Facebook, că Adrian Dobre “a plâns cu vorbe” la...

Actualitate15 ore ago

Audieri pe bandă rulantă la DNA Ploiești!

Audieri la Direcția Națională Anticorupție serviciul teritorial Ploiești într-un dosar care vizează foști și actuali directori ai Poliției Locale Ploiești!...

Actualitate16 ore ago

Andra Botez, preşedinta Curţii de Apel Ploieşti: „Trebuie să dăm semnalul că dorim ca justiţia să nu mai fie o problemă a societăţii româneşti!”

Curtea de Apel Ploiești și-a prezentat, în data de 18 februarie 2019, bilanțul activității pentru anul 2018, în prezența președintelui...

Actualitate1 zi ago

OPINIE/Incercarea de salvare de la pușcărie a penibilei Cristina Tarcea

Devine tot mai evident ca forte oculte incearca sa o salveze pe traficanta de influenta si santajista Tarcea de raspunderea...

Actualitate1 zi ago

EXCLUSIV/POLITISTII DIN IPJ ILFOV LA PETRECERI IN TIMPUL PROGRAMULUI/FAZA AGRESIUNILOR (VI)

Agent Șef Principal Anghel Mihai din cadrul Postului de Poliție Branesti, IPJ Ilfov (finul Primarului în functie) După cum se...

Actualitate1 zi ago

Daca Kovesi ajunge procuror sef european o ia consilier pe Monica Macovei. Dosar 40 de mil. euro pe numele lui Macovei la DNA a inchis de Kovesi

Zbaterea Monicai Macovei pentru a o avea pe Laura Codruta Kovesi in pozitia de procuror sef european vine ca urmare...

Actualitate1 zi ago

Jurnalistul Radu Teodor Soviani anunta dezvaluiri incendiare despre despre accidentul mortal produs Silviu Deatcu, fost șef al SRI Prahova, despre protocolul SRI-ASF și despre mersul anchetei

Soferul drogat și băut care l-a ucis duminică, 17 februarie 2019 pe Alin, un tânăr de 28 de ani, pe...

Actualitate1 zi ago

Raport de hartuire sexuala la ”mascati”!

Iata ca in ciuda ”autosesizarii” in ritm de melc a conducerii Ministerului de Interne cu privire la existenta unui serviciu...

Actualitate1 zi ago

Cum ar putea fi anchetată Kovesi, fără Kovesi

Iată o întrebare extrem de actuală. În calitate de suspectă pentru trei infracțiuni, Laura Codruța Kovesi nu a fost niciodată...

Actualitate2 zile ago

EXCLUSIV/JUDECATOAREA MIU LAVINIA NUSA DE LA TRIBUNALUL PRAHOVA STOPEAZA PRACTICILE DNA ST PLOIESTI/ MITA LA DGIPI/ COD ROSU

Iata ca dupa ce am laudat profesionalismul si curajul judecatoarei Savu Crsitia Alina de a stopa practicile DNA ST Ploiesti...

Actualitate2 zile ago

EXCLUSIV/Ginel Preda, adjunctul șefului Poliției Prahova, in echipa “Hashtag #rezist”

Comisarul șef Ginel Preda, actualul adjunct al comandantului Poliției Prahova Eduard Mirițescu, a fost împuternicit în această funcție pe data...

Actualitate2 zile ago

EXCLUSIV/POLITISTII DIN IPJ ILFOV LA PETRECERI IN TIMPUL PROGRAMULUI/FAZA ORGANIGRAMELOR “UMPUTE” CU RUDE (V)

In articolul din data de 11 februarie 2019, Incisiv de Prahova a dezvaluit cum politisti din IPJ Ilfov participa la...

Top Articole Incisiv