Connect with us

Actualitate

EXPLOZIV/ La SRI-ul lui Eduard Hellvig nu se mai primesc ”telefoane scurte”/SRI taie firul rosu!

Publicat

pe

Dupa cum dezvaluiam zilele trecute, in timp ce isteria generalizata de pe scena politica romaneasca tocmai ce este pe cale sa atinga apogeul, serviciile secrete trec printr-o campanie interna de ”rebrenduire”, pe cat de neasteptata, pe atat de binevenita, cel putin daca va fi dusa pana la capat. Iar noua directiva prin care ofiterilor de informatii li s-a cerut sa ramana doar ofiteri de informatii loiali statului roman si sa evite sa nu se amestece sub nicio forma in actualele razboaie politice, indiferent de tabara politica si ”pedigree”-ul pe care unii vor cu tot dinadinsul sa li-l atribuie este cu atat mai importanta in aceste zile.

La SRI-ul lui Eduard Hellvig nu se mai primesc ”telefoane scurte”

Dar uite ca se poate, si daca si Eduard Hellvig incepe, iata, implementarea ”interdictiei”  de a se mai raspunde la ”telefoanele scurte” ale politicienilor, taind astfel ”firul rosu” care prea multa vreme a coordonat legaturile dintre sistem si clasa politica, atunci chiar ca exista o sansa de resetare din mers a acestor structuri  informative. Iar precedentul exista, dupa cum dezvaluiam cu ceva vreme in urma, inca de pe vremea cand Traian Basescu, inca aflat la apogeul carierei sale politice de presedinte –jucator a sunat pe ”telefonul scurt” la Serviciul de Informatii Externe, cerand intempestiv ”dosarul” unui alt lider politic. Iar ”flitul” primit de la SIE a aratat inca de atunci ca, atunci cand vor, sefii serviciilor secrete pot taia lesne ”avantul” liderilor politici. Care, de ce sa nu o recunoastem franc, in timp ce demonizeaza serviciile in iesirile publice, se tin ”langa” de acestea, milogindu-se de cate o ”firimitura” de informatii sau facand chiar pe ”acoperitii” pe la tot felul de discutii oculte. Iata insa ca readucerea acestor legaturi primejdioase intre politicieni si serviciile secrete strict  in matca lor interinstitutionala nu poate fi decat binevenita pentru militarii care trebuie lasati sa-si spele rufele intre ei chiar si atunci cand exista animozitati inevitabile. Si la ce clasa debila avem, daca liderii politici  vor incepe sa si-o ia ”peste bot” atunci cand vor incerca sa se mai amestece in ”ciorba” sigurantei nationale in afara atributiilor legale, atunci ”momentul zero” in servicii chiar ca a venit, in ciuda eforturilor depuse de unii pentru a inflama din nou spiritele…

Militarii, ca militarii

Probabil ca nu mai dura mult si ”panica” s-ar fi instalat in tot sistemul daca s-ar fi continuat pe linia ”infratirii” cu japca a clasei politice cu sistemul de siguranta nationala. Mai ales ca, dupa ce multa vreme la noi cultura in acest domeniu al securitatii a fost strict una de spoiala, aproape ca nu mai exista politician, jurnalist sau simplu functionar care sa nu lase ”discret” de inteles ca este fie ”cu baietii”, fie ”acoperit” cine stie pe unde. Insa cum, mai ales la ce provocari geo-strategice asteapta Romania in urmatorii doi-trei ani, siguranta cetatenilor nu poate fi asigurata cu ”retetele” din filmele americane vazute la televizor, separarea apelor intre politicieni si serviciile secrete era ultima solutie pentru ca forta de reactie a acestora sa poata sa creasca la nivelul dorit inclusis de partenerii nostri strategici.

Drept urmare, se pare ca s-a luat decizia si bine s-a facut ca ofiterii care au depus un juramant militar statului roman, fie el la vedere sau nu sa fie lasati sa-si faca treaba de ”intelligence”, in acest fiind binevenit consensul care se pare ca se constituie intre ”civilii” si ”militarii” din servicii.

Oricum, informatii de ultima ora arata ca in ultimele sedinte de pregatire contrainformativa a ofiterilor operativi din importante structuri informative li s-a cerut acestora, cu subiect si predicat. Ca nu cumva sa mai raspunda la ”apelurile” unor politicieni, indiferent de numele sau tabara din care acestia ar face parte. Iar angajamentul sefilor ca ei vor fi primii care vor respecta noul ”deal” a fost, la randul sau, indemnul de care aveau nevoie multi dintre tinerii ofiteri.

Mai usor cu siguranta la TV!

Desigur este inca vremelnic de prognozat daca intentiile onorabile ale unora dintre sefii de servciii secrete vor reusi sa si fie transpuse in practica, mai ales ca este de asteptat sa existe si reactii adverse extrem de dure. Cel putin din partea ”codoaselor” din sistem a celor care nu mai stiu cum sa-si recupereze ”investitiile” facute in anumiti politicieni. Dar cel putin s-a facut un prim pas si impunerea neutralitatii din aceste zile nu poate decat sa dea un semnal ca, pas cu pas, se poate! Insa acest demers este cu totul inutil daca se va continua cu ”cohortele” de politicieni si analisti care se vor inghesui in studiourile televiziunilor, bolborosind despre siguranta nationala intre datul cu parerea despre un urs gunoier si cum face Gigi Becali echipa…(Catalin Tache).

N.R – Felicitari din partea redactiei Incisiv de Prahova

 

 

 

Actualitate

Sfaturi pentru o manichiură impecabilă acasă

Publicat

pe

În căutarea unei manichiuri perfecte în confortul propriei case? Descoperă sfaturile esențiale pentru a obține o manichiură impecabilă, chiar la tine acasă. De la pregătirea unghiilor și a pielii înainte de aplicarea lacului, până la tehnici de îndepărtare corectă a ojei vechi, aceste strategii te vor ajuta să obții rezultate profesionale, ca la salon!

Cum și de ce să folosești ustensile de manichiura de calitate?

O manichiură de înaltă calitate nu este doar o chestiune de estetică, ci și de sănătate a unghiilor. Motivul principal pentru care este recomandat să folosești ustensile de manichiură de calitate este legat de faptul că acestea te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate, dar și să previi deteriorarea unghiilor și a cuticulelor.

În ceea ce privește tipurile de ustensile de manichiură, există o varietate largă pe piață, inclusiv foarfeci de manichiură, pile, bețișoare de cuticule și multe alte produse pentru îngrijirea unghiilor.

Întreținerea ustensilelor de manichiură este un alt aspect de care trebuie să ții cont. O îngrijire corectă a acestora nu numai că asigură durabilitatea lor, dar și previne riscul de infecții. Ustensilele de manichiură trebuie curățate și dezinfectate regulat pentru a elimina bacteriile și germenii. De asemenea, acestea sunt destinate uzului personal și nu se recomandă a fi împrumutate altor persoane, din motive de igienă.

Cum să aplici oja pentru un rezultat perfect?

Pregătirea unghiilor este primul și unul dintre cele mai importante etape în procesul de aplicare a ojei. Începe prin a-ți curăța unghiile cu un dizolvant de calitate, pentru a îndepărta orice reziduuri de grăsime sau ojă veche. Acest pas este esențial, deoarece unghiile curate și netede oferă o bază perfectă pentru lacul de unghii care urmează să fie aplicat.

Apoi, tăie sau pilește unghiile la lungimea dorită și împinge cuticulele. Este recomandat să folosești un instrument de manichiură special pentru acest pas, pentru a preveni rănirea cuticulelor și pentru a asigura un aspect uniform și curat al unghiei.

Aplicarea unei baze înainte de oja este esențială pentru protejarea unghiilor. Baza ajută la prevenirea decolorării unghiilor și asigură o aderență mai bună a ojei.

Oja trebuie aplicată în straturi subțiri și uniforme, începând de la baza unghiei spre vârf. De obicei, sunt recomandate două straturi de oja pentru a obține o culoare intensă și durabilă. Este important să lăsați fiecare strat să se usuce complet înainte de a aplica următorul.

Hidratarea cuticulei, secretul unei manichiuri impecabile

Hidratarea cuticulelor este un pas esențial în obținerea unei manichiuri impecabile. Cuticulele uscate și aspre nu doar că pot duce la un aspect inestetic, dar pot cauza și senzație de usturime în contact cu anumite substanțe.

În ceea ce privește produsele recomandate pentru hidratarea cuticulelor, gama este variată, însă cele mai eficiente sunt uleiurile speciale pentru cuticule, cremele hidratante sau balsamurile. În compoziția acestora, ingredientele cheie care ar trebui căutate sunt vitamina E, glicerina sau uleiurile naturale. Vitamina E, de exemplu, este un antioxidant puternic care protejează și repara pielea, în timp ce glicerina are proprietăți emoliente și umectante, menținând hidratarea cuticulelor.

Aplicarea corectă a acestor produse este la fel de importantă ca și alegerea lor. O tehnică adecvată de hidratare implică masarea ușoară a produsului în cuticule pentru a asigura absorbția completă a acestuia.

Oferind o paletă vastă de tehnici și produse, realizarea manichiurii acasă poate fi o experiență plină de satisfacție. Cu atenție la detalii și practică, rezultatele impecabile nu sunt doar un vis. Aceste sfaturi te vor ghida către unghii perfecte, făcând din fiecare sesiune de îngrijire un moment de răsfăț personal și creativ.

 

Citeste in continuare

Actualitate

Puține locuri de pe glob au rămas neexplorate până la ora actuală.

Publicat

pe

De

Acum mai bine de un secol, aventurierii aveau aceeași impresie, singurele locuri care puteau să le aducă gloria fiind polurile reci și albe ale planetei.
În 1897, Antarctica părea unicul bastion rămas de cucerit. Atunci au pornit marile expediții spre Polul Sud. Din echipajul unei astfel de expediții, la începutul perioadei marilor explorări polare, făcea partea și naturalistul român Emil Racoviță.

Prizonieri în noaptea polară, cartea apărută la Corint anul trecut, spune povestea expediției Belgica. Am fost mereu interesant de cărțile de aventuri și aventurieri de tot felul. Despre Antarctica am citit mai puține (nume ca Amundsen și Shakleton îmi sunt cunoscute, totuși), dar albul nemărginit de la Polul Sud m-a fascinat și pe mine, la fel ca pe marii exploratori.

În lipsa curajului și spiritului de aventură (uneori prea teribilist la unii), eu m-am mulțumit cu imagini din Planet Earth.

Belgica a fost prima expediție spre apele antarctice din ceea ce numim astăzi Heroic Age of Antarctic Exploration – o perioadă de explorări polare, între 1897 și 1921, cu accent pe atingerea pentru prima dată a unor borne spectaculoase și pe descoperiri geografice și științifice.

Machetă a navei „Belgica”, blocată în banchiză, la Muzeul Regal al Forțelor Armate și al Istoriei Militare.

Expediția Belgica a pornit din Belgia (evident!), cu tânărul ofițer Adrien de Gerlache la comandă și cu un echipaj plin de entuziaști, pentru a bate recorduri în cursa pentru marile descoperiri de la Polul Sud. Printre numele cunoscute astăzi (din motive diferite), la bord s-au aflat Roald Amundsen (care, ulterior, avea să fie primul om care va cuceri Polul Sud), Emil Racoviță, Frederick Cook.

Motivațiile au fost diferite. De Gerlache și câțiva alții își doreau gloria, însă unii, ca Racoviță, s-au ambarcat din rațiuni științifice. Toți erau mânați de microbul aventurii.

Ajunși, după un periplu mai lung decât și-au propus, la cercul polar de sud, membrii echipajului și-au început misiunea în apele din Marea Bellinghausen. Au făcut măsurători de tot felul, au catalogat specii, au observat și au descris ceea ce au văzut.

Emil Racoviță era pe atunci la începutul carierei. La doar 29 de ani, cu doctoratul proaspăt luat la Sorbona, după ce, inițial, își luase licența în Drept la Paris, naturalistul român pornește în prima sa mare aventură, achitându-se de responsabilitățile sale științifice în mod exemplar.

Emil Racoviță, în laboratorul său de la bordul navei „Belgica”.

A continuat cercetările chiar și atunci când nevoia de glorie a lui de Gerlache a făcut ca nava să înainteze prea mult în prag de iarnă, până ce a rămas blocată, timp de mai bine de un an, în banchiză. Echipajul a petrecut lunga noapte/iarnă polară pe banchiză.

A suferit din cauza frigului, a mâncării proaste, a scorbutului, plictiselii, nebuniei. Racoviță a continuat să colecteze mostre.

Lada de expediție a lui Emil Racoviță, expusă, în această perioadă, la Art Safari.

Titlul în engleză al cărții este sugestiv pentru starea de la bord: Madhouse at the End of the Earth – Ospiciu la capătul lumii și mi se pare chiar mai potrivit, decât versiunea oficială în română, pentru tonul și scopul cărții, de a transmite ideea de nebunie în toate sensurile ei, atât „nebunia” de a porni cu o navă cu pânze și un motor pe bază de cărbuni, neechipată corespunzător, spre mări înghețate, dar și nebunia care i-a cuprins pe exploratori în mijlocul banchizei, nefiind clară încă, pe atunci, influența nopții prelungite asupra organismului uman.

Fiind prizonieri pe navă, unii au început să aibă simptome care la acea vreme nu puteau fi explicate. Doctorul, americanul Cook, a făcut tot ce a putut pentru a le ameliora situația. I-a salvat chiar și de scorbut, prin intuiție. De nebunie însă nu i-a putut scăpa, decât atunci când i-a pus la muncă, redându-le speranța. Nu s-au lecuit în totalitate.

Jurnalul de bord al expediției, Muzeul de Istorie Naturală din Bruxelles.

Perioada de prizonierat la bord – pentru că membrii echipajului nu aveau posibilitatea de a se îndepărta prea mult, banchiza fiind în continuă mișcare –, într-un întuneric care părea fără sfârșit, ar putea constitui un scenariu de film horror. Aceștia au supraviețuit totuși (cu câteva excepții) și s-au întors acasă.

Nu au obținut gloria sperată – cea care ar fi venit cu atingerea polului sud magnetic – dar au obținut o glorie de supraviețuitori, amplificată de contribuțiile științifice pe care le-au adus cercetătorii de la bord – românul Emil Racoviță și polonezul Henryk Arctowski.

Deși nu a fost un proiect al armatei belgiene, fiind o expediție privată, pentru care de Gherlache adunase fonduri timp de mai mulți ani, iar nava nu aparținea marinei belgiene, la acea vreme aproape inexistentă, fiind anemică, potrivit autorului, rezumându-se la un serviciu de transport cu feribotul în Marea Nordului, expediția a stârnit un mare val de entuziasm în rândul publicului din Belgia.

Nava „Belgica”, pe care a urcat și românul Emil Racoviță în prima sa misiune de explorare după ce și-a luat doctoratul la Sorbona. Aici în Antarctica, 1898.
FOTO: Wikipedia

Am descoperit, întâmplător, o secțiune dedicată expediției în Muzeul Regal al Forțelor Armate și al Istoriei Militare din Bruxelles. Expoziția detalia periplul expediției, din momentul plecării până s-a eliberat din gheața polară, după 375 de zile în care a plutit în derivă peste 2.000 de kilometri, cu explicații informative, obiecte care au aparținut echipajului și fotografii de la fața locului (doctorul Cook a îndeplinit și rolul de fotograf al expediției, astfel încât viața pe gheață a fost documentată și fotografic).

O altă frântură de expoziție dedicată Belgicăi, descoperită, și de această dată printr-o șansă, se află la Muzeul de Istorie Naturală din Bruxelles. Locația nu este accidentală, pentru că specimenele de plante și animale colectate de Racoviță, împreună cu observațiile sale, au fost studiate intens și catalogate timp de mai multe decenii.

Julian Sancton, autorul cărții, s-a documentat exemplar și a avut talentul și inspirația să scrie despre o aventură care ar putea fi ușor uitată, în lipsa unor mari descoperiri sau a unor recorduri sonore pe care să le fi atins/bătut.

Reușește să inspire respect pentru acei oameni, foarte diferiți, cu ambiții proprii, cu caractere și mofturi distincte. A reușit să mă facă să-mi doresc să citesc mai multe despre astfel de aventuri (nu neapărat despre asta, povestea Belgicăi fiind spusă bine, de la un capăt la altul, fără loc de mai mult și fără să pară prea mult).

Julian Sancton, Prizonieri în noaptea polară. Roald Amundsen, Emil Racoviță și Expediția „Belgica”, Editura Corint, 2023, 432p.
Traducere de Alina Popescu

(D Luca).

Citeste in continuare

Actualitate

Dachdecker Service: Specialiștii în Vospire de Acoperișe

Publicat

pe

De

Într-o lume în care protecția și confortul casei tale sunt prioritare, alegerea unei companii de încredere pentru serviciile de vospire de acoperiș devine esențială. În acest sens, Dachdecker Service se distinge ca un lider în domeniul renovărilor și reparărilor de acoperișuri în Austria. Cu o experiență vastă și o reputație solidă, Dachdecker Service este dedicată oferirii celor mai bune soluții pentru clienții săi. De la mici reparații până la renovări complete și izolări termice eficiente, echipa noastră de specialiști este pregătită să facă față oricăror provocări. Dachdecker Service este recunoscută pentru expertiza sa într-o gamă largă de servicii, incluzând:
  1. Dachsanierung: Renovarea completă a acoperișului pentru a-i reda siguranța și funcționalitatea.
  2. Dachreparatur: Reparații profesionale și prompte pentru orice tip de daune sau probleme ale acoperișului.
  3. Dachrenovierung: Modernizarea și îmbunătățirea acoperișului pentru a corespunde standardelor actuale de calitate și eficiență energetică.
  4. Dachausbau: Extinderea și adaptarea acoperișului pentru a crea spații suplimentare și funcționale în locuință.
  5. Dachisolierung: Izolarea termică profesională pentru a reduce pierderile de căldură și a îmbunătăți eficiența energetică a locuinței.
Ce ne diferențiază de alți furnizori este angajamentul nostru față de calitate și atenția la detalii. Folosim doar materiale de cea mai înaltă calitate și tehnici de lucru avansate pentru a asigura rezultatele de durată și satisfacția deplină a clienților noștri. Pe lângă serviciile excelente, oferim și consultanță personalizată și soluții adaptate nevoilor și bugetului fiecărui client. Echipa noastră de experți este mereu disponibilă pentru a răspunde întrebărilor și pentru a oferi sfaturi practice în ceea ce privește întreținerea și îngrijirea acoperișului. Dacă vă interesează servicii de vospire de acoperișuri de cea mai înaltă calitate, nu ezitați să ne contactați. Dachdecker Service este partenerul de încredere de care aveți nevoie pentru a vă asigura că acoperișul dumneavoastră este în cele mai bune mâini.
Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv20 de minute ago

Descoperă Excelența în Servicii pentru Acoperișuri și Renovări cu AcoperisuriLaCheie.eu

Când vine vorba de acoperișuri, renovări și îmbunătățiri pentru locuința ta, nu există compromisuri. Ai nevoie de o echipă de...

Exclusiv18 ore ago

Mafia lui Portocala ajunge la alt nivel, procurori falși,  firme de paza, politisti corupti, totul în mijlocul „urbei lui Caragiale”/ Orasul acaparat de mafie (I)

Bătăi, santaje, tepe, politisti corupti si falsi procurori Daca avem politisti dansatori cu interlopi, care acopera si alti interlopi ce...

Exclusiv19 ore ago

Dupa protestele lucrătorilor poștali ies la iveala ERORI GRAVE ALE MANAGERULUI GENERAL de la Compania Națională POȘTA ROMÂNĂ S.A.

Situația de fapt Managementul poștei și administratorii sunt numiți în majoritate prin Oug 109, pe mandat de 4 ani, membri...

Exclusiv19 ore ago

Polițiștii protestează, din nou, la Constanța

Sindicaliștii sunt nemulțumiți de modul de reorganizare a IPJ Constanța În zilele de 25,26,29 și 30 aprilie, in intervalul orar...

Exclusiv2 zile ago

Primăria Ploiesti ii face campanie electorală, pe bani publici, candidatului –  Andrei Volosevici (candidat PSD!)?/DNA si Curtea de Conturi fac „joc de glezne”?

Primăria Municipiului Ploiesti se află, oficial, în campanie electorală, deși acest lucru nu ar trebui să se întâmple. Cum nicio...

Exclusiv2 zile ago

Tupeul fără margini al USR-iștilor a făcut din reforma pensiilor militare subiect de condiționare PNRR

”Nu trebuie să vină rușii să ne submineze instituțiile (statului), le subminăm noi!” este una dintre observațiile expertului în geopolitică...

covoare traditionale covoare traditionale
Exclusiv2 zile ago

Amenajarea unui living modern cu influențe tradiționale românești

În căutarea echilibrului perfect între modernitate și tradiție, mulți dintre noi ne dorim să transformăm livingul într-un spațiu care să...

Exclusiv3 zile ago

„Un sef de IPJ, si incompetent si ipocrit, deschide actiune in raspundere civila delictuala (in numele IPJ-ului) impotriva unei subordonate”

Un sef de IPJ, si incompetent si ipocrit, deschide actiune in raspundere civila delictuala (in numele IPJ-ului) impotriva unei subordonate,...

Exclusiv4 zile ago

WHITE TOWER (XXXII)/Vinovatii reali sunt inca protejati

Scandalul WHITE TOWER este departe de a se termina prea curând. Procurorii fac audieri pe bandă rulantă, iar surse judiciare...

Exclusivo săptămână ago

EVADARILE DIN PENITENCIARELE ROMANESTI, INSTITUTII IN SUBORDINEA MINISTERULUI JUSTITIEI, O AMENINTARE LA ADRESA SIGURANTEI NATIONALE !?

Ultimii doi ani au scos la lumina slabiciunile Directiei Siguranta Detinerii si Regim Penitenciar, din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor,...

Exclusivo săptămână ago

Solicitare de a-i înceta calitatea de „desemnat” a ofițerului de nota 4,09/Cms. șef  Mititelu Daniel este împuternicit de fostul împuternicit inspector șef Terciu Ciprian – Ioan succesiv, timp de 12 luni pe această funcție

Realizam ca nu numai la IPJ Prahova se intampla lucruri „absconse”! (aici) Dacă nu am fi avut observator la concursul...

Exclusivo săptămână ago

Pensionarii militari, foste cadre militare, au sanse in perioada asta, sa dezghete, insa doar pentru ei, actualizarea „soldei de grad”/Pensionarii militari, fosti politisti, spera sa li se aplice si lor/Nicio sansa

Pensionarii militari, foste cadre militare, au sanse in perioada asta, sa dezghete, insa doar pentru ei, actualizarea „soldei de grad”,...

Exclusivo săptămână ago

Un distins cetățean european cu drepturi și libertăți a tăiat anvelopa unei mașini de poliție.

Un distins cetățean european cu drepturi și libertăți, în timp ce se plimba pe străzile din orașul Lupeni, județul Hunedoara...

Exclusivo săptămână ago

Ordinul ministrului bate fisa cadru de la DOP

Sunt IPJ-uri care au inteles ca ordinul MAI 62/2018 trebuie pus in executare, inclusiv pentru sefii de post, indiferent de...

Exclusivo săptămână ago

WHITE TOWER (XXXI – a)/Sub protectia politistilor corupti, gruparea de criminalitate economico-financiar organizata (din dosarul WHITE TOWER) a pus „laba” si pe Termo Ploiesti!/Cum au picat pe interceptări și cine plimba stick-ul cu caietul de sarcini cu preturi gata aranjate …?

De aproape un an, scandalul WHITE TOWER tine prima pagină a ziarelor locale și naționale, dar autoritățile par a închide...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!