Connect with us

Actualitate

EXPLOZIV/ George Maior va fi aruncat in ”groapa cu penali”/Maior, urmarit penal de DIICOT!

Publicat

pe

Iata ca, imediat dupa ce a incercat un contraatac pe doua fronturi, un avertisment public ca va vorbi si el si o lovitura de imagine cu mingea de baseball, George Maior tocmai ce va primi o lovitura la care, probabil, se astepta cel mai putin. Pentru ca, dupa cum se susoteste in ultimele ore la varful sistemului, mult mai curand decat se asteapta, actualul ambasador al Romaniei in Statele Unite ale Americii s-ar putea  trezi in incompatibila postura de ”penal”, vorba presedintelui Iohannis. Pentru ca, replica sau nu la avertismentul lui Maior ca ”va veni o vreme cand voi putea vorbi mai mult si nu cred ca le va face placere unora”, in anumite medii informative este data ca iminenta depunerea unei plangeri penale, cel mai probabil in chiar perioada 20-25 septembrie impotriva lui George Maior, prin care acesta ar urma sa fie acuzat nici mai mult nici mai putin decat de inalta tradare!

Practic, precedentul plangerii depuse de unealta Ludovic Orban impotriva nefericitului premier Viorica Dancila va fi exploatat la maxim, procurorii DIICOT condusi de Felix Banila fiind ”obligati” astfel sa inceapa procedurile legale. In plus, inceperea urmaririi penale va fi ”fortata”, dupa cum sustin aceleasi surse, de ”explozia” unor casete absolut incendiare din perioada 1997-1999, inregistrate la Dublin, pe vremea cand George Maior indeplinea functia de insarcinat cu afaceri a.i. al Ambasadei Romaniei din Irlanda! Iar  transpunerea in practica a acestei variante de lcuru, care va demonstra nu doar ca structurile abilitate contrainformative romanesti s-au trezit din amorteala, dar si ca de la Washington s-a dat ”marele OK”. Pentru ca daca George Maior va fi aruncat in ”groapa cu penali”, presdintelui Klaus Iohannis ii va fi astfel anulata orice marja de actiune si va fi obligat sa parafeze eventuala retragere de la post a ambasadorului roman in SUA. Dupa care Maior se poate tine de cuvant si sa vorbeasca si el cat vrea…

”Crapat” de Orban

Dupa stramosescul ”unde dai si unde crapa”, atunci cand Ludovic Orban a fost convins sa semneze ”in orb” o plangere penala pentru inalta tradare impotriva premierului Viorica Danicla, convins fiind ca procurorii au un ”as” in maneca in persoana unui martor protejat la varful PSD care va confirma toate ineptiile sale, habar nu avea presedintele Partidului National Liberal ca astfel va dinamita cu adevarat clasa politica si intreg sistemul, dar nu in sensul dorit de el.

O noua ”bomba” explodeaza la DIICOT-ul lui Felix Banila!

Pentru ca aceeasi reteta va fi folosita pentru ”decaparea” lui George Maior, cel care, dupa revocarea Laurei Codruta Kovesi a devenit inamicul public numarul unu al actualei puteri politice. Si care acum va trebui sa suporte, la randul sau, ”malaxorul” judiciar care-l va arunca in bratele unei anchete penale spectaculoase, tinand cont atat de principala acuza adusa, cat si de razboiul informativ declansat impotriva sa.”Munitia” parand a fi asigurata de niscai casete scoase la tanc din fonoteca serviciilor si care pot astfel sa-i dea lovitura decisiva fostului sef al Serviciului Roman de Informatii. Cum insa noua situatie operativa  nici macar nu a fost declansata oficial este inca prematur de a trage concluzii daca de la inceput s-a mers la cacealma cu plangerea lui Ludovic Orban sau doar daca de-abia pe urma demersul liberalului le-a dat idei si altora. Dar cert este ca se incearca astfel sa nu se intre cu George Maior intr-un razboi de uzura privind retragerea sa de peste Ocean, ceea ce ar putea aduce grave prejudicii, alegandu-se varianta mult mai pragmatica a unei ”lovituri sub centura”, prin depunerea plangerii care va reprezenta semnalul declansarii unui veritabil ”blitzkrieg” pentru ”repatrierea” de urgenta a ”parintelui protocoalelor” de pe vremea Binomului!

Casetele de la Dublin!

De asemenea, din informatiile intrate in posesia noastra reiese ca, pentru ”strangerea surubului mediatic” cat mai mult cu putinta, plangerea penala care urmeaza a fi depusa impotriva celui care a condus SRI-ul timp de un deceniu la chiar apogeul statului paralel va fi insotita, drept bonus, si de prinderea in itele acestei afaceri a altor nume grele din sistem, printre care generalul Florian Coldea si Laura Codruta Kovesi. Dar ”tinta in miscare” este fara indoiala George Maior, mai ales daca se va da drumul la ”casetele de la Dublin” amintite mai sus! Si care implica in aceasta ancheta si un serviciu secret strain! Desigur, ca si in cazul Vioricai Danicla, nici aici nu este obligatoriu ca ancheta sa fie una ”cu finalizare”! Dar cu siguranta procurorii DIICOT vor cere lamuriri suplimentare si vor face cercetari care, suprapuse cu inevitabila cerere de retragere de la post a lui George Maior il va ”anihila” pur si simplu pe Klaus Iohannis. Seful statului chiar neavand cum sa faca diferente pe fata intre ”penalii mei” si ”penalii vostri”, existand riscul ca unii sa cada tocmai ei in ”gropile” pe care le-au sapat, fie si din umbra, altora! De asemenea, initiatii sistemului stiu foarte bine ca, dupa ce actualul ambasador nu a receptat indemnul ”Go,Maior, Go!”, refuzand sa respecte cutuma diplomatica a schimbarii liniilor intre ambasadorii a doua state partenere, precipitarea alegerii acestei surpinzatoare variante de rezerva este data, mai mult ca sigur, de venirea in luna octombrie a ”Marelui Sef” ! (Catalin Tache).

 

 

Actualitate

Programul de inzestrare a Armatei Române: investiții și planuri pentru viitor

Publicat

pe

De

Ieri, a avut loc la Ministerul Apărării Naționale o întâlnire informală a ministrului cu jurnaliștii români pentru a discuta concluziile summitului NATO de la Washington și programele de înzestrare în desfășurare și viitoare. Printre anunțurile făcute, se evidențiază decizia MApN-ului de a achiziționa două nave de patrulare maritimă în valoare de 300 de milioane de euro. Ministerul a informat că există mai multe programe cu proceduri de atribuire în desfășurare care urmează să fie finalizate în 2024. Acestea includ modernizarea navelor purtătoare de rachete, un proces care se desfășoară printr-o procedură guvern la guvern cu SUA și care se află în faza de trimitere a unei cereri de acord pentru acordul final către SUA, achiziția de avioane multirol F-35 de generația a V-a, cu o valoare estimată la 6,5 miliarde de dolari pentru 32 de avioane plus suport logistic, sistemele antiaeriene cu bătaie apropiată MANPAD (achiziție în comun UE/EJA, coordonată de Franța, pentru 231 de sisteme și rachete MISTRAL 3 în valoare de 662 milioane de euro fără TVA), precum și achiziția diverselor tipuri de muniții (AIM-9X, AMRAM AIM-120, bombe GBU-39/B SDB, bombe Watchkeeper XR, sisteme Switchblade 300 și 600, rachete Javelin și ATACMS).

În ceea ce privește viitoarele achiziții care vor fi inițiate începând cu acest an, au fost menționate următoarele:

  • Echipamente de geniu, inclusiv 218 seturi complete de diverse tipuri în valoare de 17,5 miliarde de lei, prin procedură competitivă;
  • Sistem contra proiectilelor reactive, proiectilelor de artilerie și de aruncător CRAM; se vizează achiziția a trei sisteme pentru suma de 2,5 miliarde de lei, prin procedură competitivă;
  • Sistem de război electronic mobil, evaluat la 4,7 miliarde de lei, prin procedură competitivă;
  • Centru de operații tactice pentru apărarea aeriană și antirachetă SBAMD-TC; achiziția a două sisteme pentru 730 de milioane de lei prin procedură competitivă;
  • Modernizare radare GAP filler; 19 sisteme pentru 1,8 miliarde de lei, procedură competitivă;
  • Sistem de radar pasiv pentru supravegherea spațiului aerian; 12 sisteme pentru 441 de milioane de lei, prin procedură competitivă;
  • Achiziționarea a 2 nave de patrulare maritimă în valoare de 300 de milioane de euro, prin procedură competitivă;
  • Sisteme C41 cu capacitate de integrare ISTAR, 4 PC brigade și 13 batalioane, estimat la 1,5 miliarde de lei (fără TVA), prin procedură competitivă.
Citeste in continuare

Actualitate

„Retorica Anti-LGBTQ: Dezbaterile și Perspectivele din Convenția Națională Republicană 2024

Publicat

pe

De

Anumiți oratori de marcă din prima seară a Convenției Naționale Republicane s-au concentrat pe discursuri anti-LGBTQ, consolidând platforma partidului pentru alegerile din 2024, care sugerează distanțarea „bărbaților de sporturile femeilor” și eliminarea „năravului de gen stângaci”, conform informațiilor de la NBC.

Discursurile susținute luni au fost îndreptate în special împotriva persoanelor transgender și nonconformiste. „Vreau să clarific acest aspect: Există doar două genuri”, a declarat congresmena Marjorie Taylor Greene din Georgia, în timp ce congresmanul John James din Michigan a criticat participarea femeilor transgender în competițiile sportive feminin, o opinie populară în rândul conservatorilor.

„Fiicelor noastre li s-a fost promisă speranță, dar acum sunt obligate să concureze pe teren și în vestiare alături de bărbați biologici”, a subliniat James. Cu puțin timp înainte, senatorul Ron Johnson din Wisconsin s-a referit la alte subiecte conservatoare controversate, inclusiv la legea denumită „Nu Spune Gay” din Florida, care vizează interzicerea predării ideologiei de gen sau a orientării sexuale în școlile publice.

„Această agendă radicală include competițiile dintre bărbații biologici și fete, precum și sexualizarea și manipularea copiilor noștri”, a adăugat el, sub privirile critice ale audienței. Discursurile de luni au venit în contextul unei serii de incidente anti-LGBTQ, cum ar fi manifestările împotriva steagului cu culorile Pride și distrugerea de bannere din Luna Pride. În ultimii ani, legislația anti-LGBTQ a câștigat teren, cu cel puțin 75 de legi adoptate în 23 de state, inclusiv măsuri care reglementează îngrijirea și participarea la competiții sportive școlare în funcție de identitatea de gen, conform unei analize realizate de NBC News pe baza datelor furnizate de American Civil Liberties Union.

Înainte de conferință, membrii partidului și-au publicat platforma, care promite că republicanii vor opri „năravurile de gen stângace”. „Ne vom asigura că bărbații nu au acces la sporturile feminine, vom interzice finanțarea din taxele contribuabililor a intervențiilor chirurgicale de schimbare a sexului și vom împiedica instituțiile publice finanțate de contribuabili să promoveze tranziția de gen. Vom anula schimbările radicale impuse de Biden asupra Regulamentului de Educație din Titlul IX și vom reașeza protecția femeilor și fetelor”, se arată în document.

Campania lui Biden a criticat intervenția viceguvernatorului Carolinei de Nord, Mark Robinson, candidat republican la funcția de guvernator, pentru comentariile sale anterioare despre persoanele LGBTQ pe care nu le-a menționat în discursul ținut luni. „Nu există niciun motiv pentru ca cineva, indiferent unde în America, să discute cu un copil despre transsexualitate, homosexualitate – sau orice altceva de genul acesta”, a declarat Robinson în 2021.

Citeste in continuare

Actualitate

Critica acerbă a lui Victor Ponta la adresa liderilor politici și a politicii de război

Publicat

pe

De

Victor Ponta, fostul premier al României, a emis critici puternice la adresa liderilor politici, inclusiv președinți, premieri și miniștri, care se laudă cu deciziile lor referitoare la domeniul militar, promovându-și implicarea în chestiuni legate de război, rachete, avioane, tancuri, bombe și muniții. Ponta subliniază că acești lideri se laudă chiar și cu extinderea conflictelor armate în zone precum Gaza sau Taiwan, ignorând tragediile umane deja existente în Ucraina și impactul devastator al invaziei conduse de Putin.

Fostul premier exprimă consternarea sa față de discursul politicienilor referitor la „pace”, considerând că acest concept este esențial pentru miliardele de oameni obișnuiți care nu trag foloase din industria militară sau care nu ocupă poziții bine plătite pentru a asigura „apărarea” comună. Ponta respinge ipocrizia liderilor politici care vorbesc despre pace într-un context marcat de conflicte și suferință provocate de războaie, inflație, deficite de energie și lipsă de perspective. El recunoaște că nu există soluții miraculoase, dar apreciază liderii care aduc în discuție subiecte corecte și constructivie, în interesul unei majorități, nu doar al unora interesați direct de război.

Cu o notă ironică amară, Ponta prezice că Uniunea Europeană ar putea introduce sancțiuni pentru folosirea cuvântului „pace”, iar România ar putea fi printre primele țări care aplică această măsură, ocazie cu care președintele Iohannis ar putea să se lăude la summit. El critică lipsa de fermitate și inteligență a liderilor occidentali în confruntarea cu Putin, avertizând că ignoranța și dorința de război ne pot conduce către dezastru.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România. Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național? Garantăm confidențialitatea! Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503 Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com Departament Investigații - Secția Anticorupție

Știri calde

Exclusiv12 ore ago

Clarificări privind afirmațiile neadevărate ale Sindicatului EUROPOL

În urma declarațiilor făcute de reprezentantul sindicatului EUROPOL, Cosmin Andreica, referitoare la prevederile Ordonanței de Urgență pentru creșterea siguranței rutiere,...

Exclusiv20 de ore ago

Zvonurile despre ‘voucherele’ de vacanță: Sindicatul Europol demontează falsurile și clarifică situația

Sindicatul Europol a început să se întrebe despre zvonurile referitoare la „voucherele” de vacanță. Pentru a clarifica situația, Sindicatul a...

Exclusiv2 zile ago

Managementul defectuos în cadrul IGPR: Oscarul irosit și implicațiile abuzurilor

Sindicatul Diamantul a dezvăluit că la IGPR, abuzurile privind acordarea Oscarurilor au atins cote alarmante. ” Eminentele cenusii” din IGPR...

Exclusiv2 zile ago

Abuzuri la IPJ Neamț: Utilizarea neautorizată a Tehnologiei de Supraveghere

Sindicatul Europol Neamț a dezvăluit că la IPJ Neamț, abuzurile împotriva lui Cănărău Ioan au atins un nou nivel al...

reîncărcare Orange reîncărcare Orange
Actualitate5 zile ago

Ce avantaje ai la reîncărcare Telekom prin incarca.ro?

Să cumperi o reîncărcare Telekom a devenit un procedeu foarte simplu în 2024, din cauza dezvoltării internetului și implicit a...

Exclusiv6 zile ago

Neclare și nocive: Provocările legate de reglementarea conducerii sub influente psihoactive în România

Sindicatul Diamantul, prin Emil Pascut, dezvăluie că suntem expuși riscului grav de a conduce sub influența substanțelor psihoactive, nu doar...

Exclusiv7 zile ago

Cheltuieli bugetare “ciudate” ale tandemului Ciolacu – Oprea/Partea a II a

Revenim cu noi date referitoare la modul cum sunt cheltuiti banii contribuabililor de catre ministrul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, Radu...

Exclusiv7 zile ago

Rectificări esențiale pentru OUG-ul 24/2024: Ajustări cruciale pentru respectarea prezumției de nevinovăție

După neclaritățile provocate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne în urma promulgării OUG nr. 24/2024, menită să îmbunătățească siguranța rutieră, au...

Exclusiv7 zile ago

Controverse și opacitate în procesul de concursuri la Ministerul Afacerilor Interne – Perspectiva Sindicatului Național DECUS

A avut loc ședința Grupului de Dialog Social la Ministerul Afacerilor Interne, fiind prezent pe ordinea de zi Proiectul OMAI...

Exclusivo săptămână ago

Investigarea acuzațiilor de poliție Sindicală și implicarea Serviciilor de Informații la IPJ Neamț: Sindicaliștii Europol aduc dovezi

Sindicatul Europol Neamț a ridicat acuzații serioase într-o postare pe pagina sa de Facebook împotriva IPJ Neamț, sugerează existența unor...

Exclusivo săptămână ago

Testele rapide în Poliția Română și provocările Toxicologiei: Dezbateri și clarificări

Dezbaterile recente au evidențiat diferențele dintre testele rapide de screening utilizate de Poliția Română și testele diagnostice confirmatorii efectuate la...

Exclusivo săptămână ago

Scandalul Organigramei Politiei Locale Ploiesti: Alerta dată de fostul consilier al Primarului Volosevici

Fostul consilier onorific al primarului Volosevici, Gerard Georgescu, trage un nou semnal de alarmă: „Opriți, nașii, finii și amantele, ultimele...

Exclusivo săptămână ago

Redefinind standardul: Sindicatul Europol aduce lumina asupra erorilor în anunțurile de recrutare

Sindicatul Europol atrage atenția asupra erorii apărute pe site-ul oficial al MAI referitoare la viitoarele angajări: „Ar fi corect să...

Exclusivo săptămână ago

Scandal în Poliția Română: Cum un șef a pus normă de amenzi și a denunțat subalternii pentru avertismente prea multe

„Până aici s-a ajuns” – acesta este nivelul unui șef din Poliția Română. Sindicatul Sidepol a dezvăluit preocuparea legată de...

Exclusivo săptămână ago

Mărturie de profesionalism: polițiștii români și exemplul lor de solidaritate în trafic

Polițiștii români demonstrează încă o dată solidaritate și profesionalism în trafic, conform Sindicatului Europol Ieri dimineață, în jurul orei 07:30,...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv